Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010. - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-01, 08:54   #1261
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.

Dzień dobry dziewczynki.
Widzę że jeszcze słodko śpicie.
Ja właśnie idę się kąpać,zjeść śniadanko z tż i na cmentarz a pózniej do teściowej grrrrrrrr.
Trzymajcie się ciepło.
Przytulanki wczoraj zaliczone.
Pa.pa.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 20:50   #1262
Taisa78
Raczkowanie

Dzxiekuje dziewczynki za wsparcie... Bardzo dziekuje... Ja dzis na kilku cmentarzach bylam... Nawet dosc dobrze sie czulam, bo brzuch juz tak mocno nie boli... Dzialania w tym cyklu wspomagam dodatkowo wieskiem...zobaczymy... moze akurat sie uda czego i wam i sobie zycze... Sciskam was mocno....

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje (troje? ), po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień...

Taisa78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 22:17   #1263
Mała!
Zakorzenienie

Witam wczoraj miałam impreze Halloween-ową, wypadła super , wypożyczyłam wielką czarną suknie....i byłam złą królową , a mąż brzydkim krasnoludem oczywiście piłam moje karmi, jak pisałam nigdy nie wiadomo...
A dziś odwiedziny na cmentarzu...i obiad u Teściów

Wracając do tematu braku@ i testowania to ja jutro rano robię 3 test...no zobaczymy jutro 38dc. a od wczoraj...zaczeły mnie bardzo boleć piersi po bokach ale tak naprawdę ostro...ciężko się leży na brzuchu...może zbliża się... wredota @ chociaż ten cień cienia....mi po głowie ciągle chodzi...ale nie chcę się nakręcać ( chociaż same wiecie jak ciężko tego nie robić...)

Dam jutro znać co i jak...pozdrawiam i dobrej nocki kochane...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 23:07   #1264
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam wczoraj miałam impreze Halloween-ową, wypadła super , wypożyczyłam wielką czarną suknie....i byłam złą królową , a mąż brzydkim krasnoludem oczywiście piłam moje karmi, jak pisałam nigdy nie wiadomo...
A dziś odwiedziny na cmentarzu...i obiad u Teściów

Wracając do tematu braku@ i testowania to ja jutro rano robię 3 test...no zobaczymy jutro 38dc. a od wczoraj...zaczeły mnie bardzo boleć piersi po bokach ale tak naprawdę ostro...ciężko się leży na brzuchu...może zbliża się... wredota @ chociaż ten cień cienia....mi po głowie ciągle chodzi...ale nie chcę się nakręcać ( chociaż same wiecie jak ciężko tego nie robić...)

Dam jutro znać co i jak...pozdrawiam i dobrej nocki kochane...

Trzymam mocno kciuki za Twoje II kreseczki i za pozostałe staraczki również
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 23:27   #1265
Nadia5
Zakorzenienie

ja również 3mam kciuki za wszystkie bez wyjątku
jutro idę do gin grzecznie się zastosuję do zaleceń i gdy już ta wredna @ przyjdzie to później już poważne staranka
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 09:24   #1266
sigalla
Raczkowanie

No i jak tam Mała??? czy brak wiadomości jest dobrą wiadomościa?
Maloka a jak u Ciebie?
Ja testuję jutro, bo bedzie to 28dc, ale moze nie zdąze i przyjdzie @. Juz kilka razy tak miałam.

Wczoraj znowu mieliśmy gości, bo były moje urodziny. Było fajnie, ale jestem totalnie niewyspana. Powiem wam , że spędzanie własnych urodzin co roku na cmentarzu z wiekiem nabrało nawet uroku Mam już 31 lat hihi (i dobrze mi z tym)
Miłego dnia dziewczyny!
sigalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 09:37   #1267
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sigalla Pokaż wiadomość
No i jak tam Mała??? czy brak wiadomości jest dobrą wiadomościa?
Maloka a jak u Ciebie?
Ja testuję jutro, bo bedzie to 28dc, ale moze nie zdąze i przyjdzie @. Juz kilka razy tak miałam.

Wczoraj znowu mieliśmy gości, bo były moje urodziny. Było fajnie, ale jestem totalnie niewyspana. Powiem wam , że spędzanie własnych urodzin co roku na cmentarzu z wiekiem nabrało nawet uroku Mam już 31 lat hihi (i dobrze mi z tym)
Miłego dnia dziewczyny!
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń
U mnie jak na razie bez @. Objawów żadnych, chociaż zalewa mnie śluz, ale nie jest przejrzysty.
Jeszcze na dodatek wczoraj dowiedziałam się, że kuzyn męża (22 lata) zaliczył wpadkę. Nie ma sprawiedliwości na świecie :-(.
Ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze.

"Mała" czekamy na info
Stary 2010-11-02, 09:42   #1268
sigalla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maloka Pokaż wiadomość
U mnie jak na razie bez @. Objawów żadnych, chociaż zalewa mnie śluz, ale nie jest przejrzysty.
Jeszcze na dodatek wczoraj dowiedziałam się, że kuzyn męża (22 lata) zaliczył wpadkę. Nie ma sprawiedliwości na świecie :-(.

"Mała" czekamy na info
no to kiedy testujesz ponownie?
Stary 2010-11-02, 09:45   #1269
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
no to kiedy testujesz ponownie?
Na razie nie robię kolejnego testu, uważam że jest bez zasadny. Poczekam na @, może pojawi się lada dzień.
Stary 2010-11-02, 10:08   #1270
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:

"Mała" czekamy na info
no właśnie gdzie tu sprawiedliwość? my z mężem wszystko po kolei planowaliśmy. ślub cywilny-mieszkanie-ślub kościelny a teraz miało być dziecko i co? i dupa blada

a znajomy? rozstał się z dziewczyną po 4 latach bycia razem. znalazł inna. zaliczyli wpadkę i niedawno ślub brali
ale...z drugiej strony, paru moim znajomym "prawidłowa kolejność" udała się (koleżanka ma 3 miesięczną córcię, inna w ciąży)

zaczynam się obwiniać o te 6 lat brania tabletek
Stary 2010-11-02, 10:14   #1271
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
no właśnie gdzie tu sprawiedliwość? my z mężem wszystko po kolei planowaliśmy. ślub cywilny-mieszkanie-ślub kościelny a teraz miało być dziecko i co? i dupa blada

a znajomy? rozstał się z dziewczyną po 4 latach bycia razem. znalazł inna. zaliczyli wpadkę i niedawno ślub brali
ale...z drugiej strony, paru moim znajomym "prawidłowa kolejność" udała się (koleżanka ma 3 miesięczną córcię, inna w ciąży)

zaczynam się obwiniać o te 6 lat brania tabletek
Ja się nie obwiniam z powodu brania tabletek, bez nich niestety nie funkcjonowałam normalnie, może dla niektórych to tylko wytłumaczenie, ale uwierz mi, wiem co mówię.
My też robiliśmy wszystko we właściwej kolejności, teraz kolej na dziecko. Może się uda, trzeba się postarać
Stary 2010-11-02, 10:35   #1272
ewka_1984
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny!
Mała! - i jak tam?
Maloka - a może badanie krwi? Ja bym zwariowała w tej niepewności..
Taisa_78 - przykro mi. i trzymam kciuki za kolejny cykl!

A tak w ogóle.. to jeżeli kolejnośc ma znaczenie.. to mnie na pewno się nie uda..

Miłego dnia dziewczyny!

No to próbujmy..ale nic na siłę!

ewka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 10:44   #1273
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka_1984 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Mała! - i jak tam?
Maloka - a może badanie krwi? Ja bym zwariowała w tej niepewności..
Taisa_78 - przykro mi. i trzymam kciuki za kolejny cykl!

A tak w ogóle.. to jeżeli kolejnośc ma znaczenie.. to mnie na pewno się nie uda..

Miłego dnia dziewczyny!
Kolejnością się nie przejmuj , co ma być to będzie.
A co do badania krwi, to zrobiłabym go, gdybym miała wewnętrzne przekonanie że się udało, ale moje przekonanie zasnęło snem zimowym.
Teraz cierpliwie czekam na @.
Stary 2010-11-02, 12:32   #1274
elvira44
Wtajemniczenie

Trzymam za was kciuki dziewczyny!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 13:04   #1275
ValancyStirling
Raczkowanie

Taisa78-przykro mi ze to nie ten cykl ale glowa do gory jest nastepny
Ja tez zamierzam sie zaopatrzyc w wiesiolek i od nowego cyklu brac.

Mala!- TRZYMAM KCIUKI! blada kreska to przewaznie znak ze jestes w ciazy Przydalaby Nam sie jedna zafasolkowana juz nooo!

Nadia5-ja tez bralam tabletki (bez nich potrafilam nie miec okresu przez 100dni...)-nie obwiniaj sie prosze..poprostu nasze organizmy tycke zeswirowaly chwilowo Ja jesli nie zafasolkuje w tym cyklu w nastepnym zamierzam isc do innego gina i tycke mu sklamac ze sie staramy juz ponad rok z TZ Czytalam na innych forach ze po braniu anty ma sie czasami problem z prolaktyna albo z progesteronem?w arto to zbadac

Maloka-podziwiam samozaparcieja juz bym po kolejny test szla do apteki
Stary 2010-11-02, 13:43   #1276
Oliweczka1985
Zakorzenienie

A mnie coraz bardziej korci, żeby zrobić teścik, ale nie chcę sie znowu rozczarować, a zresztą w tym cyklu nasze starania nie były taki strasznie intensywne, prawdę mówiąc trochę sobie odpuściłam
@powinien być 09.11., więc za tydzień, myślę że nie ma co robić teraz testu...Jak się nie pojawi @ to zrobię 11.11 rano( zawsze robiłam wieczorem, bo nie wytrzymałabym do rana, ale teraz już rano zrobię).
No Mała trzymam kciuki!!!
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 13:51   #1277
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A mnie coraz bardziej korci, żeby zrobić teścik, ale nie chcę sie znowu rozczarować, a zresztą w tym cyklu nasze starania nie były taki strasznie intensywne, prawdę mówiąc trochę sobie odpuściłam
@powinien być 09.11., więc za tydzień, myślę że nie ma co robić teraz testu...Jak się nie pojawi @ to zrobię 11.11 rano( zawsze robiłam wieczorem, bo nie wytrzymałabym do rana, ale teraz już rano zrobię).
No Mała trzymam kciuki!!!
Jakieś objawy masz?
Jeszcze poczekaj z tym testem. Trzymam kciuki
Stary 2010-11-02, 13:51   #1278
Nadia5
Zakorzenienie

miała któraś już robione badania hormonalne?
proszę na PW
Stary 2010-11-02, 14:03   #1279
Mała!
Zakorzenienie

Cześć no ja już po teście i dalej nie wiem...bladziocha wyszła straszna ledwo widoczna...naprawde ledwo! czy gdybym yła w ciąży a to już 39dc. to wyło by tak ledwo widoczna??? nie wiem...schowałam ten test i zaglądnełam teraz...i była bardziej widoczna...ale cóż...wiecie jak jest z testami masz 5 min na wynik.

mamy teraz z mężem tyle na glowie wlaśnie kupujemy mieszkanie...bak @ spędza mi sen z powiek dosłownie i w przenośni bo o 5 rano juz nie moge spać...i budzęsie kilka razy w nocy.... nie wiem na czym się skupić!!!

aha najważniejsze ...z tej całej niewiadomej poszliśmy z mężem zrobić badanie beta hcg i już jutro bede miała pewniejszy wynik niż daje test!
napewno napiszę!!! papa!

Stary 2010-11-02, 14:34   #1280
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Cześć no ja już po teście i dalej nie wiem...bladziocha wyszła straszna ledwo widoczna...naprawde ledwo! czy gdybym yła w ciąży a to już 39dc. to wyło by tak ledwo widoczna??? nie wiem...schowałam ten test i zaglądnełam teraz...i była bardziej widoczna...ale cóż...wiecie jak jest z testami masz 5 min na wynik.

mamy teraz z mężem tyle na glowie wlaśnie kupujemy mieszkanie...bak @ spędza mi sen z powiek dosłownie i w przenośni bo o 5 rano juz nie moge spać...i budzęsie kilka razy w nocy.... nie wiem na czym się skupić!!!

aha najważniejsze ...z tej całej niewiadomej poszliśmy z mężem zrobić badanie beta hcg i już jutro bede miała pewniejszy wynik niż daje test!
napewno napiszę!!! papa!
TRZYMAM KCIUKI, MOCNO, MOCNO
Stary 2010-11-02, 19:32   #1281
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

napewno napiszę!!! papa!
POWODZENIA i szybciutko jutro wynik napisz

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Jakieś objawy masz?
Jeszcze poczekaj z tym testem. Trzymam kciuki
Wiesz co, wczoraj miałam wieczorem potworne młdości i dziś w pracy rano, ale jak zjadłam śniadanie, to mi przeszło i już ich nie było aż do teraz Poza tym żadnych objawów.
Stary 2010-11-02, 20:25   #1282
smerfetka83
Raczkowanie

Witam Was kochane po kilkudniowej przerwie. Naskrobałyście troszkę

Mała! i Maloka - trzymam za Was mocno kciuki, może wreszcie zapoczątkujecie dobrą passę dla nas wszystkich

Taisa78 - przykro mi z powodu kolejnego przyjścia @, ale nie załamuj się, nowy cykl i nowe staranka, a tym razem będą owocne Dobrze, że poruszyłaś temat diety Dukana, bo sama też na niej dietkuję i czytałam wiele artykułów, ale nie mogłam znaleźć nic konkretnego o niej - tzn. jak wpływa na starania, a po twojej wypowiedzi dałam sobie spokój.

Nadia5 - ja też się zaczęłam obwiniać za te kilka lat brania tabletek ale musimy przestać tak myśleć, bo i tak nam nic to nie da.

ValancyStirling - ja też zdecydowałam, że po tym cyklu, jeśli będzie nie udany to też idę do gina. Jeśli chodzi o hormony to też się o nich naczytałam. Często mnie boli głowa i nawet stwierdziłam, że warto sobie zrobić badania na tarczycę przed ciążą. Zrobiłam sobie badania na tarczycę, a przy okazji prolaktynę. O reszcie lekarz powiedział mi, że najlepiej jak przepisze je gin.

Nie odzywałam się, bo złapałam troszkę ciężkich dni, a potem wzięliśmy się za intensywne starania Ostatnio kuzyn TŻ zadzwonił poinformować nas, że jego żona właśnie urodziła córeczkę. Cieszyłam się z ich szczęścia, ale wewnętrznie się zasmuciłam. TŻ to zobaczył i zabrał mnie nawet na zakupy na poprawę humoru. Zdążyliśmy wejść do pierwszego sklepu a koło mnie pojawił się mężczyzna rozmawiający przez telefon. Po chwili głośno powiedział do żony: kochanie nasza córka właśnie urodziła córeczkę! I to mnie załamało! Odechciało mi się zakupów i wszystkiego. Wróciliśmy do domu i będąc smutna powiedziałam TŻ niemiłe zdanie: że wszyscy mogą tylko nie my bo on się wcale o to nie stara. Wcale tak nie myśle, ale wiecie jak to w nerwach czasm się coś palnie. A mój TŻ tak wziął sobie to do serca,że rozpoczęły się ostre staranka Powiem Wam że nawet mi się one podobają Jestem w trakcie dni płodnych i zobaczymy co z tego wyniknie.

Mam do Was pytanie: czy przytulacie się codziennie jak się staracie czy raczej tak jak zalecaja co 2 dni?
smerfetka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 20:38   #1283
Nadia5
Zakorzenienie

a ja dostałam tabletki na wywołanie @ ... lekarz zlecił mi badania horomonalne między 3-5 dc tarczyca prolaktyna i fsh. z tym że mam je robić trzt dni z rzędu dlaczego? czy któraś coś wie na ten temat?

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2010-11-02 o 22:18
Stary 2010-11-03, 07:01   #1284
marta1986222
Zakorzenienie

Smerfetka83
my co drugi dzień w tym miesiacu staranka tez intensywne zobaczymy.
Pozdrawiam.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 08:52   #1285
smerfetka83
Raczkowanie

Nadia5 - dobrze że wreszcie poszłaś do lekarza i już masz jakieś konkrety. Nie martw się tylko, dostałaś leki, @ przyjdzie, zrobisz badania i wszystko się unormuje wysłałam Ci wiadomość na PW

Marta1986222 - mój TŻ się zawziął i w tym cyklu codziennie Mam nadzieję, że nie przesadzamy. Czytałam różne opinie - niektórzy mówią że powinno się co 2 dni, a inni mówią że nie ma to większego znaczenia. Zobaczymy na koniec cyklu, jak się nie uda to kolejny cykl będzie co 2 dni (tfu tfu tfu mam nadzieję, że już go nie będzie).

Dziewczyny dajcie znać o wynikach Waszych testów!!!
smerfetka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 09:21   #1286
Nadia5
Zakorzenienie

jeśli idzie o częstotliwość to my bez @ póki co tak na luzie-kiedy przyjdzie ochota
też słyszałam że co 2gi dzień no ale w zależności od temperamentu. TŻowie jak to faceci bywają bardzo ambitni

właśnie, dziewczyny jak testowania?
Stary 2010-11-03, 09:39   #1287
sigalla
Raczkowanie

u mnie I kreska. Chce mi się ryczeć
Wczoraj cały dzień przepłakałam, ale to przez zaduszki...
głowa mnie boli , o brzuchu nie wspomnę.
Stary 2010-11-03, 11:18   #1288
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro
Stary 2010-11-03, 12:22   #1289
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś drugi dzień łykam Provere...o skutkach ubocznych wolę nie czytać wystarczy że słyszałam o kotkach które to dostają
Stary 2010-11-03, 13:40   #1290
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Ja już po badaniach...zrobiłam też morfologie i chyba ok!
ale co najważniejsze...to to , że wczoraj po porannym teście z bladziuchą ledwą...zrobiłam kolejny wieczorem...i znów blada II kreska...więc nic nie mówiąc czekałam na betę dziś odebrałam wynik :

48,17 !!!!!!!!!!!!!!

czyli 3 lub 4 tydzień!!! nie da się opisać tego co czuję...jestem w ciąży...teraz ginekolor aby wszystko omówić i jeszcze bardziej się upewnić!
Jeszcze nigdy nie widziałam tak szczęśliwego mojego męża! łzy...uśmiech ahhh...

Trzymajcie kciuki za moją fasolkę, a ja z całych siłprzesyłąm wam dobre fluidy : magia:
i trzymam kciuki abyście jak najszybciej do mnie dołączyły! kopiuję wpis i lecę na wątek o pierwszej dzidzi też tam czekają na mój wynik!

PS: dziwnie i jeszcze niepewnie mówię o tym głośno nawet dziwnie się pisze z takim niedowierzaniem!

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2010-11-03 o 13:41
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości