Polish Next Top Model ..? ;) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-01, 21:37   #2131
izunia1982
Raczkowanie

Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)

Cytat:
Napisane przez Diya Pokaż wiadomość
Almariel ale w mniejszych miejscowościach ten język nauczany jest gorzej,chociażby ze względu na mniejszą ilość szkół językowych.
Wiem,bo na studiach mam dużo osób spoza miasta i wiem jak wygląda ich poziom angielskiego.Nie uważam,że kompletnie nikt się tam nie uczy,ale wiadomo że w większych miastach ten poziom jest lepszy.
A zasłanianie się tym,że jest się z mniejszej miejscowości jak robi to Papierska jest dla mnie niesmaczne.Jej widocznie nie chciało się uczyć
nie zgodze sie..nie piszemy o szkołach jezykowych tylko o szkole średniej- dlaczego niby takie szkoły z mniejszych miejscowości miałyby odbiegac poziomem języka od tych miastowych?? zazwyczaj w jednych i drugich uczą osoby po studiach językowych...poza tym w dzisiejszych czasach, w dobie internetu czy nawet głupich kursów ktore sa dostepne na płytach w pierwszym lepszym kiosku mozna troche "liznąc" nawet samych podstaw..trzeba tylko chiec
izunia1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 22:27   #2132
Sondrina
BAN stały

Przyznaję się bez bicia, nie znam "Nagiego instynktu"
W ogóle nie wiedziałam, ze wchodzac na Wikipedię można natknąć się na spoiler, teraz będę wiedziała i będę ostrożna.
A propos nauki języka. Na pytanie Do you speak English czy What`s your name? To umie każdy odpowiedzieć, kto kiedykolwiek miał cokolwiek do czynienia z angielskim. W ogóle stres stresem, ale podstawy zawsze zostają. Poza tym jeśli tak Paulinę zżera stres, to nie nadaje się do tego zawodu.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 00:06   #2133
Ivy123
Zadomowienie

Ciekawej rzeczy się dowiedziałam, osoby nie znające języka obcego są prymitywne.Zawsze wydawało mi się, że określają to inne kryteria, widać myliłam się...
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 00:14   #2134
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Też jestem w szoku. Rozumiem, że to rzecz niespotykana, ale taki bulwers? Na wizażu aż zagrzmiało. Dziewczyny, myślę, że każda z nas ma braki w jakiejś dziedzinie i rozmowa na dany temat spełzłaby na monologu rozmówcy i piekących Was policzkach. "Nie sądźcie, abyście nie były sądzone".

Agencja Interaktywna Poznań

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma

Edytowane przez Przezlosliwa
Czas edycji: 2010-11-02 o 00:17
Przezlosliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 06:57   #2135
peppies
Raczkowanie

Wink Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)

A tak troszkę z innej beczki...

Nie wydaje się Wam, że Weronika jest zbyt pulchna zeby być modelką? Porównajcie sobie ją do innych dziewczyn. Ja wiem że Weronika ma fajną figurę i jest szczupła, ale modelki są i mają przecież być chude...

A co do Beaty, absolutnie nie! Jest tak obrzydliwą dziewczyną dla mnie, że nie mogę na nią patrzeć, te oczy jakby była naćpana... pozatm jest już za stara na modelkę dziewczyny w programie mają 18,19, a Beata ma 25! tak więc jaki sens byłby wybierać ją skoro modelka może pracować w swoim zawodzie chyba tylko do 26 roku życia?

Pozdrawiam,
peppies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 07:32   #2136
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peppies Pokaż wiadomość
A co do Beaty, absolutnie nie! Jest tak obrzydliwą dziewczyną dla mnie, że nie mogę na nią patrzeć, te oczy jakby była naćpana... pozatm jest już za stara na modelkę dziewczyny w programie mają 18,19, a Beata ma 25! tak więc jaki sens byłby wybierać ją skoro modelka może pracować w swoim zawodzie chyba tylko do 26 roku życia?
Anja Rubik 27, Adriana Lima 28, Gisele Bundchen 30, Kate Moss 36(!) itd... Różnica jest taka, że one zaczynały znacznie wcześniej, ale pierwsze słyszę, żeby były jakieś limity wiekowe

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 08:29   #2137
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Przyznaję się bez bicia, nie znam "Nagiego instynktu"
to zdziwiło mnie równie bardzo, jak brak znajomości podstaw angielskiego w XXI wieku

Cytat:
Napisane przez Przezlosliwa Pokaż wiadomość
Też jestem w szoku. Rozumiem, że to rzecz niespotykana, ale taki bulwers? Na wizażu aż zagrzmiało. Dziewczyny, myślę, że każda z nas ma braki w jakiejś dziedzinie i rozmowa na dany temat spełzłaby na monologu rozmówcy i piekących Was policzkach. "Nie sądźcie, abyście nie były sądzone".

w sumie lepiej zachować milczenie niż się kompromitować nasza misska próbowała swoich sił w angielskim i wychodziły różne dziwne kwiatki pamiętacie? to już lepiej zamilczeć niż się pogrążać

lady opium - limity wiekowe zawsze są. To, że podasz za przykład rozchwytywane światowe modelki niczego nie zmienia. W takiej sytuacji najlepiej podawać wiek, w ktorym po raz pierwszy przekroczyły próg jakiejś (nawet nic nie znaczącej) agencji lub wystąpiły w sesji zdjęciowej. A nie wiek, w którym były znane na całym świecie i pozowały do Vogue'a
najbardziej rozchwytywane (jeśli chodzi o zgłoszenie do agencji) są modeleczki poniżej 18stki, a powyżej 15.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-11-02 o 08:33
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 08:32   #2138
solq
Raczkowanie

Naprawdę pierwszy raz słyszysz żeby były limity wiekowe? To pochodz sobie po stronach agencji dla modelek i zobacz wymagania dla dziewczyn, któe chcą się zgłosić. Oprócz wzrostu zawsze jest wiek i to często nie więcej niz 2o lat
solq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 08:41   #2139
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez solq Pokaż wiadomość
Naprawdę pierwszy raz słyszysz żeby były limity wiekowe? To pochodz sobie po stronach agencji dla modelek i zobacz wymagania dla dziewczyn, któe chcą się zgłosić. Oprócz wzrostu zawsze jest wiek i to często nie więcej niz 2o lat
Widzę, że nie zrozumiałaś W mojej wypowiedzi chodziło o limity do kiedy "można" a nie o wymagania dla dziewczyn, które dopiero startują...

08.06.2012

Stary 2010-11-02, 08:42   #2140
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady opium Pokaż wiadomość
Anja Rubik 27, Adriana Lima 28, Gisele Bundchen 30, Kate Moss 36(!) itd... Różnica jest taka, że one zaczynały znacznie wcześniej, ale pierwsze słyszę, żeby były jakieś limity wiekowe
To jest ogromna różnica Jak się jest bardzo znaną tap modl to się ma taryfę ulgową, ale dla dziewczyny skądś-tam, wyłonionej przez program sytuacja się komplikuje.
Stary 2010-11-02, 08:44   #2141
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze dorzucę Cindy Crawford - 44 - nadal bierze udział w sesjach, Heidi Klum - 37/38 (rok temu chodziła po wybiegu na Victoria's Secret), Naomi Campbell - ze 40 ma na bank i nadal chodzi po wybiegu, ma sesje. Ale to już najwyższa liga modelingu, żadna z dziewczyn z programu tak daleko nie zajdzie.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 08:44   #2142
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że nie zrozumiałaś W mojej wypowiedzi chodziło o limity do kiedy "można" a nie o wymagania dla dziewczyn, które dopiero startują...
Ale zrozum, że ona po prostu nie ma już za bardzo szans się "zahaczyć" Po 25-26 r.ż. pracują głównie te najbardziej rozchwytywane
Stary 2010-11-02, 08:49   #2143
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Ale zrozum, że ona po prostu nie ma już za bardzo szans się "zahaczyć" Po 25-26 r.ż. pracują głównie te najbardziej rozchwytywane
Przecież nie twierdze, że Beata zrobi światową karierę, jak żadna z tych dziewczyn zresztą, ale na pewno w czymś jej ten program pomoże. Z jakiegoś powodu ją wybrali spośród wielu innych młodszych kandydatek.

08.06.2012

Stary 2010-11-02, 09:05   #2144
solq
Raczkowanie

Tak samo z jakiegoś powodu wybrali taka Pauline Pszech to jak tak wymieniacie modelki, które mają 30kilka lat i pracują, to może sensowniej byłoby wymienić te które w wieku 25 lat lub później dopiero zaczynały. To byłby sensowny argument, a nie wymienianie Kate Moss czy Naomi Campbell
solq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 09:21   #2145
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo z jakiegoś powodu wybrali taka Pauline Pszech to jak tak wymieniacie modelki, które mają 30kilka lat i pracują, to może sensowniej byłoby wymienić te które w wieku 25 lat lub później dopiero zaczynały. To byłby sensowny argument, a nie wymienianie Kate Moss czy Naomi Campbell
Ale co tu wymieniać jak takich nie ma, a przynajmniej żadna taka się nie przebiła na wybiegi i duże kampanie W temacie chodziło właśnie o to, że 25 lat to za późno na początek w modelingu. A 30 lat to żaden problem gdy się zaczynało w wieku max 20 lat
Stary 2010-11-02, 09:22   #2146
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Boszsz... No to jeszcze raz... Wszystko zaczęło się od tego, że któraś dziewczyna stwierdziła, że modelka może pracować do 26 roku życia, no to podałam przykłady modelek, które są starsze i nadal pracują, akcentując jednocześnie, że one zaczynały znacznie wcześniej. Nigdzie nie napisałam, że 25-latka, która dopiero startuje dojdzie do tego, co Lima czy Moss! Czytajcie ze zrozumieniem... Poza tym prawda jest taka, że każda z uczestniczek Top Model ma za sobą jakieś doświadczenie w tym zawodzie, nawet Paulina Papierska, która twierdzi, że nie (w necie jest sporo jej zdjęć z profesjonalnych sesji). Bodajże tylko Marta nie miała kompletnie żadnego doświadczenia w modelingu, dla całej reszty to nie był ani pierwszy casting ani pierwsze sesje, więc też nie można mówić, że "babcia" Beata dopiero zaczyna

08.06.2012

Stary 2010-11-02, 09:26   #2147
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Boszsz... No to jeszcze raz... Wszystko zaczęło się od tego, że któraś dziewczyna stwierdziła, że modelka może pracować do 26 roku życia, no to podałam przykłady modelek, które są starsze i nadal pracują, akcentując jednocześnie, że one zaczynały znacznie wcześniej. Nigdzie nie napisałam, że 25-latka, która dopiero startuje dojdzie do tego, co Lima czy Moss! Czytajcie ze zrozumieniem... Poza tym prawda jest taka, że każda z uczestniczek Top Model ma za sobą jakieś doświadczenie w tym zawodzie, nawet Paulina Papierska, która twierdzi, że nie (w necie jest sporo jej zdjęć z profesjonalnych sesji). Bodajże tylko Marta nie miała kompletnie żadnego doświadczenia w modelingu, dla całej reszty to nie był ani pierwszy casting ani pierwsze sesje, więc też nie można mówić, że "babcia" Beata dopiero zaczyna
Ale jest różnica między "przeciętną" modelką, a Limą czy Moss A imho prawda jest taka, że gdyby którakolwiek miała szansę na karierę ich pokroju, to mając doświadczenie z modellingiem zrobiłaby ją bez programu
Stary 2010-11-02, 09:35   #2148
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Ale jest różnica między "przeciętną" modelką, a Limą czy Moss A imho prawda jest taka, że gdyby którakolwiek miała szansę na karierę ich pokroju, to mając doświadczenie z modellingiem zrobiłaby ją bez programu
Na to akurat składa się wiele czynników, nie tylko zdobyte doświadczenie. A nazwiska tych modelek wymieniłam zupełnie przypadkowo, po prostu pierwsze, które przyszły mi do głowy i w zupełnie innym kontekście. Gdzież bym tam śmiała porównywać je z uczestniczkami TM

08.06.2012

Stary 2010-11-02, 09:45   #2149
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Na to akurat składa się wiele czynników, nie tylko zdobyte doświadczenie. A nazwiska tych modelek wymieniłam zupełnie przypadkowo, po prostu pierwsze, które przyszły mi do głowy i w zupełnie innym kontekście. Gdzież bym tam śmiała porównywać je z uczestniczkami TM
Ja nie mówię o zdobytym doświadczeniu, tylko o tym, że skoro już siedziały w temacie, to ktoś by je wyłowił

A co do ostatniego zdania, to jednak porównujesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 10:01   #2150
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie mówię o zdobytym doświadczeniu, tylko o tym, że skoro już siedziały w temacie, to ktoś by je wyłowił

A co do ostatniego zdania, to jednak porównujesz
Nie wystarczy "siedzieć w temacie", by zrobić karierę, do tego potrzeba znacznie więcej...

08.06.2012

Stary 2010-11-02, 10:08   #2151
dobra_wróżka
BAN stały

Może nie mam się co chwalić, ale też nie władam biegle językiem angielskim, mimo, że miałam go w szkole.
A co do Weroniki, to gdzie ona jest gruba? poza tym w amerykańskich edycjach brały udział "większe modelki" i sobie radziły całkiem nieźle.
dobra_wróżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 10:15   #2152
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wystarczy "siedzieć w temacie", by zrobić karierę, do tego potrzeba znacznie więcej...

Dobra, sorry, ale nie mam siły kolejny raz tłumaczyć...
Stary 2010-11-02, 10:41   #2153
izunia1982
Raczkowanie

Na plotku pojawił sie filmik z wypowiedzia Michała Piróga..mowi w nim, ze finał dopiero przed nami, odbedzie sie na zywo i ze juz sa trzy finalistki, no ale co jest oczywistym nazwisk podac nie moze..tak wiec wszystkie plotki co do niby wygranych zostaly wyssane z palca
Stary 2010-11-02, 11:25   #2154
peppies
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izunia1982 Pokaż wiadomość
Na plotku pojawił sie filmik z wypowiedzia Michała Piróga..mowi w nim, ze finał dopiero przed nami, odbedzie sie na zywo i ze juz sa trzy finalistki, no ale co jest oczywistym nazwisk podac nie moze..tak wiec wszystkie plotki co do niby wygranych zostaly wyssane z palca
to już było w tym samym temacie, prawdopodobnie będziemy głosować my-widzowie . Ja będę głosować na Kasię, przynajmniej wiem ze mój głos się nie zmarnuje.
Stary 2010-11-02, 11:40   #2155
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
to już było w tym samym temacie, prawdopodobnie będziemy głosować my-widzowie . Ja będę głosować na Kasię, przynajmniej wiem ze mój głos się nie zmarnuje.
Też bym na nią zagłosowała gdyby nie jej charakterek. Poza tym jest modelką jednej miny i jak gdzieś było tutaj napisane nie potrafi wykorzystać swoich predyspozycji.

Jeszcze o Anji Rubik: jest bardzo sympatyczną i piękną dziewczyną, ale też niestety jest dla mnie modelką jednej miny.
Stary 2010-11-02, 11:49   #2156
izunia1982
Raczkowanie

Cytat:
a skąd pewnosc, ze znajdzie sie w finałowej trójce ;P
Stary 2010-11-02, 13:05   #2157
peppies
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izunia1982 Pokaż wiadomość
a skąd pewnosc, ze znajdzie sie w finałowej trójce ;P
Bo jest najlepszą kandydatką na modelkę, pozatym widać że jej bardzo zależy.

Ponadto nie widzę przeciwstazań dlaczego miałoby sie jej nie udać skoro nawet Anja Rubik zrobiła światową karierę, a na wielu zdjęciach wygląda niemal tak samo
Stary 2010-11-02, 13:42   #2158
ThinSpire
Raczkowanie

Kasia Smolińska brała też udział w sesji do kalendarza Fuji na rok 2010. Jej zdjęcie reprezentuje miesiąc styczeń :

http://www.fujifilm.pl/page,607.html

ThinSpire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:20   #2159
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ThinSpire Pokaż wiadomość
Kasia Smolińska brała też udział w sesji do kalendarza Fuji na rok 2010. Jej zdjęcie reprezentuje miesiąc styczeń :

no i mina ta sama
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:55   #2160
peppies
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ThinSpire Pokaż wiadomość

Szkoda że tak słabo ją tu widać, praktycznie zlewa się na tym obrazku, jedynie ten Pan z przodu przykuwa uwagę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości