|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
Madzik - trzym sie jakos. Bedzie dobrze-to tylko dzisiaj wszystko tak czarno wyglada...
a na poprawe nastroju zapodaje: Początek XX wieku. Uboga wiejska rodzina miała jedyną żywicielkę – krowę. Kiedy nastał kolejny ranek, mąż wstał jak zwykle przed świtem i poszedł do obory ją wydoić. Niestety krowa leżała całkiem martwa. Człowiek się załamał, przed oczami stanęła mu wizja śmierci głodowej, więc wyjął ze spodni pasek i powiesił się pod powałą. Po dłuższej chwili obudziła się żona, zaniepokojona brakiem małżonka. Od razu pomyślała, że mąż powinien być w oborze. Kiedy się tam udała i okazało się, że mąż popełnił samobójstwo, a na klepisku leży martwa krowa – jedyna żywicielka rodziny, niewiele myśląc powiesiła się koło męża, w końcu zgodnie z przysięgą małżeńską chciała dzielić jego los. Po chwili obudził się starszy syn. Kiedy zobaczył, że łoże rodziców jest puste, a na stole nie stoi kanka z mlekiem, jak zazwyczaj bywało, postanowił poszukać rodzicieli w oborze. Jakiż był jego szok, gdy odnalazł martwą krowę i rodziców równie martwych, a okoliczności wskazywały na samobójstwo. Pomyślał, że musi to sobie poukładać, postanowić coś, a najlepiej zawsze udawało mu się myśleć nad rzeką. Wziął więc wędkę i poszedł nad wodę. Zarzucił haczyk i w tej chwili z wody wyłoniła się postać pięknej syreny… - Jeśli przelecisz mnie pięćdziesiąt razy, wskrzeszę twoich rodziców, krowę i żyć będziecie w dostatku do końca waszych dni – rzekła syrena. Niestety syn dał radę syrenie tylko 25 razy i kiedy zasłabł pochłonęły go czeluście piekielne. W tejże chwili obudził się młodszy syn ubogich rolników. Kiedy zobaczył, że izba stoi pusta, postanowił, że poszuka współmieszkańców. Kiedy zobaczył martwą krowę i martwych rodziców w oborze, bardzo zafrasowany zauważył brak również wędek. Przecież miał jeszcze brata. - Pewno poszedł nad rzekę – pomyślał i poszedł go poszukać. Zastał porzuconą wędkę i pomyślał, że brat poszedł za potrzeba i zaraz wróci, jednak w tym momencie z wody wyłoniła się piękna syrena i zapytała: - Ile masz lat chłopcze? - 16… - Hm, jeśli przelecisz mnie 25 razy, wskrzeszę twoich rodziców, brata, krowę i żyć będziecie w dostatku do końca waszych dni – rzekła syrena. - A mogę 30?! - No, możesz… - A 40? - Możesz chłopcze, oczywiście, jak tylko dasz radę. - A 50 razy mogę? - Tak, tak, tak! – krzyknęła uradowana syrenka. - A nie zdechniesz jak krowa?
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Mokra ,bardzo wczesnie poczułaś te ruchy ![]() Karla to w takim razie ja tez jestem cierpliwa ja Ty ![]() napewno sie doczekamy wyraźnych ruchów i będziemy miały pewnośc,że to to ![]() a ja dziś znów miałam jakies koszmary żle sypiam ostatnio,zasypiam na lewym boku i co chwila sie budzę i leże na prawym albo na wznak i jestem przerażona,że dzidziusiowi coś sie przez to stanie!!!ale jazdy mam w głowie i jak tu sobie z tym poradzić
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Lulka-na koszmary nie wiem co pomaga-mi same przeszly...moze sie w dzien czyms denerwujesz.
co do pozycji do spania-tym sie wogole nie przejmuj-ja sie w nocy wierce, krece i tez spie w roznych pozycjach[moze tylko na brzuchu nie]-dziecka nie uszkodzisz-bo i tak jest chronione w worku plodowym. A organizm matki i tak po pewnym czasie wybierze ta najwlasciwsza pozycje do spania. Tu mozesz poczytac wiecej: http://www.blog.przedporodem.pl/dlac...na-lewym-boku/
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ,juz przeczytałam trochę sie uspokoiłam,a koszmary w ciązy to ponoc normalka![]() faktycznie jestem przez cały dzień tak na maksa poddenerwowana,że chyba w nozy mi to wszystko wychodzi no liczę na to,że tak jak Tobie same przejda...---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Dziewuszki co tu tak cicho......
![]() |
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
ja dopiero wstalam umylam wloski zaraz wysusze i mykam do sklepu po pieczywołóżeczko zamowione, zapłacone, teraz czeka na wysyłke
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() LULKA koszmary na pewno przejdą Ja na szczęście nie miewam koszmarów, choć codziennie mi się coś śni i zazwyczaj są to bardzo dziwne sny ![]() My już wstaliśmy Ładny dzień się zapowiada, więc trzeba będzie to wykorzystać i pospacerować
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
#97 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ja to wogóle nie spaceruje a powinnam,bynajmniej w taka pogodę jest naprawde przepięknie,przejde sie do mamy na obiadek...![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Pamela pokaz nam to łóżeczko jak możesz bo trzeba sie za tym wszystkim juz rozglądac
![]() |
||
|
|
|
#98 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#99 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...297239634.html ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
? naczytałam sie w internecie sporo pozytywnych opini na jego temat
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewcznyki
dzieki za slowa wsparcia ale lepiej nic nie jest.mam jakiegos potwornego dola i do tego jeszcze te bole plecow i jajnikaLulus skarbie nie panikuj z tym spaniem na lewym boku bo to nic ci nie da a wrecz przeciwnie stresujesz sie w dzien a potem masz koszmary.macie byc wyspani i nic nie jest wazniejsze Pam no z tego co i jak czytalam i wiem to wozek jest super Jak juz tak po to pieczywko idziesz to moze zalapalabym sie na sniadanko do was?
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zobaczysz jak to szybko zleci![]() po pieczywko juz bylam, sniadanko zjedzone, teraz deser- batonik ![]() ale cos mi slabo dzisiaj chyba cisnienie jest jakies niskie
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide do ciebie apropo slabo.wczoraj mialam takie omdelnia ze normalnie az sie przestraszylam.zrobilo mi sie duszno,zawroty glowy do tego-szok.dobrze ze bylam blisko okna to je uchylilam bo inaczej bym lezala na podlodze a nikogo w domu nie bylo |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zapraszam jutro na swieże bułeczkito ja mam tak samo, strasznie mi slabo jak wstaje to mam az ciemno przed oczami
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MADZIK to Ty lepiej kochana zajadaj ,bo widzisz co potem jest a często tak masz?takie zawroty głowy?ja teraz 2 śniadanko zjadłam,jajecznica z szyneczką i bułeczka do tego pyszotka.A tak ogolnie jajecznca jest dobra na dostarczenia odpowiedniej ilości wapnia
![]() |
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Pam lez lez tak bedzie lepiej
Lulus nie wiem moze z nerwow,moze z ogolnego oslabienia albo cisnienia bo mam niskie.sama nie wiem.oby to nie byla czasem jakas anemia albo co w sumie dobrze jem nie dopuszczam do siebie glodu,ale czasem nawet w takich przypadkach kobiety maja anemie wiec sama nie wiem.nic sobie nie bede wkrecac.mialam tak jeden raz wiec nie ma co panikowac. z reszta takie omdlenia zdarzaja sie w ciazy |
|
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami od ilości jedzenia wazniejsza jest ilośc składników odżywczych tak a poza tym tak się zdarza w ciązy,sama tak miałam...a ja sie wczoraj złaziłam po grobach i niestety wieczorem padłam o 19 i juz spałam do rana i troche mnie brzuch bolal,ale to chyba normalka po takim chodzeniu
![]() |
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wy go kupowaliscie w sklepie czy na all ![]() co do koloru chcielismy taki uniwersalny i ciemny zeby sie zbytnio nie brudził mam nadzieje ze w realu tez bedzie taki ładny jak na zdjeciach
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest ich za dużo jak na mój gust,ale mój faworyt to Teutonia jak narazie... http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=1787&<osCsid> z tym,że inne kolorki,najprawdopodobnie j turkus z czernia ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1461&<osCsid> wtedy się coś nie wkleiło,ale teraz widać
![]() |
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
wiem właśnie,ale będę na jakieś promocje polowac
może coś upoluje,bynajmniej mam taką nadzieje![]() ale jeździłam nim po sklepie i naprawde jest zabójczy... wózeczek musi być wygodny dla dzieciaczka i rodziców też ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- MADZIK dopisz mi proszę tp na 23.o4.2011 ![]() z góry dzięki
![]() |
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to tak wózek musi byc wygodny dla maluszka ale i dla rodzicow też, ten co my wybralismy też taki jest
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ozesz ty cena naprawde niezla. no a wozeczek supe i tez stawiam na czern albo szary z turkusem dlatego znalazlam ten http://allegro.pl/jumper-x-tako-pira...292639211.html kolor oczywiscie turkus |
|
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga GRATULACJE
Moj maluszek ma straszna wysypke ma buzi i klatce piersiowej. Bardzo pilnuje diety, wiec sama nie wiem od czego ja ma. Wyeliminowalam juz wszystko (jem chleb z szynka a na obiad zupe). albo to przez nabial, ktory wczesniej jadlam, albo przez balsam z Musteli. Proszek stosuje ciagle ten sam - jelp.
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Też już jestem po drugim śniadanku
Byłam po świeże bułeczki w sklepie, także spacerek mam też zaliczony Ale u nas ciepło jest na dworze, super Troszkę mnie brzuszek zaczął kłuć, więc wskakuję w rogala i leżę Lulka fajny wózeczek
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Madzik jak możesz to dopisz mnie do listy zafasolkowanych- już kiedyś o to kogoś prosiłam, ale niestety jeszcze nie widnieje na Waszej liście.
Legier2- Urszula (24lata)- tp 05.06.2011 |
|
|
|
#117 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja swego czasu testowałam belle, ale wydawały mi się jakieś wielkie- ogólnie nie najgorsze, ale z tego co pamiętam to nie miały rozciągających boczków- tylko delikatnie tył, więc nie dopasowywały się do kształtów dziecka- tak jak oryginalne pampersy. Ale z pewnością mogę polecić jedne tanie pampersy, które u mnie spisały się na 5+. Każde małe dziecko robi dużo kupek, więc początkowo moim zdaniem nie trzeba kupować jakiś ekstra chłonnych pampersów- czyli bardzo drogich oryginałów (inna sprawa jak już dziecko jest większe i nie robi tak często kupek). A więc mowa o pampersach "tojours"- chyba tak się to pisało- można je znaleść tylko w lidlu i są praktycznie o połowe tańsze od oryginałów i też mają rozciągające boczki- może i są trochę mniej chłonne, ale jak dla mnie były idealne i dużo moich znajomych również je kupowało. Polecam wypróbować, bo warto. Kto sprawdzi może napisać również opinię o nich. |
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja ide konczyc robic obiadek bo mam taka chetke juz go zjesc ze zaraz tu padne
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu a nie masz za ciepło w mieszkanku? albo za ciepło go ubierasz? bo to mogą być potówki...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

żle sypiam ostatnio,zasypiam na lewym boku i co chwila sie budzę i leże na prawym albo na wznak i jestem przerażona,że dzidziusiowi coś sie przez to stanie!!!ale jazdy mam w głowie i jak tu sobie z tym poradzić

no liczę na to,że tak jak Tobie same przejda...
umylam wloski zaraz wysusze i mykam do sklepu po pieczywo

czuje sie jakbym miala goraczke ale nie mam.i do tego jeszcze sprawa z tz sie nie wyjasnila i rodzice mnie dobijaja
? naczytałam sie w internecie sporo pozytywnych opini na jego temat
ale lepiej nic nie jest.mam jakiegos potwornego dola i do tego jeszcze te bole plecow i jajnika