Udało się po poronieniu :D cz.II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-01, 22:33   #91
magdaka13
Wtajemniczenie

Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II

Madzik - trzym sie jakos. Bedzie dobrze-to tylko dzisiaj wszystko tak czarno wyglada...

a na poprawe nastroju zapodaje:

Początek XX wieku. Uboga wiejska rodzina miała jedyną żywicielkę – krowę. Kiedy nastał kolejny ranek, mąż wstał jak zwykle przed świtem i poszedł do obory ją wydoić. Niestety krowa leżała całkiem martwa. Człowiek się załamał, przed oczami stanęła mu wizja śmierci głodowej, więc wyjął ze spodni pasek i powiesił się pod powałą. Po dłuższej chwili obudziła się żona, zaniepokojona brakiem małżonka. Od razu pomyślała, że mąż powinien być w oborze. Kiedy się tam udała i okazało się, że mąż popełnił samobójstwo, a na klepisku leży
martwa krowa – jedyna żywicielka rodziny, niewiele myśląc powiesiła się koło męża, w końcu zgodnie z przysięgą małżeńską chciała dzielić jego los. Po chwili obudził się starszy syn. Kiedy zobaczył, że łoże rodziców jest puste, a na stole nie stoi kanka z mlekiem, jak zazwyczaj bywało, postanowił poszukać rodzicieli w oborze. Jakiż był jego szok, gdy odnalazł martwą krowę i rodziców równie martwych, a okoliczności wskazywały na samobójstwo. Pomyślał, że musi to sobie poukładać, postanowić coś, a najlepiej zawsze udawało mu się myśleć nad rzeką. Wziął więc wędkę i poszedł nad wodę. Zarzucił haczyk i w tej chwili z wody wyłoniła się postać pięknej syreny…
- Jeśli przelecisz mnie pięćdziesiąt razy, wskrzeszę twoich rodziców, krowę i żyć będziecie w dostatku do końca waszych dni – rzekła syrena.
Niestety syn dał radę syrenie tylko 25 razy i kiedy zasłabł pochłonęły go czeluście piekielne. W tejże chwili obudził się młodszy syn ubogich rolników. Kiedy zobaczył, że izba stoi pusta, postanowił, że poszuka współmieszkańców. Kiedy zobaczył martwą krowę i martwych rodziców w oborze, bardzo zafrasowany zauważył brak również wędek. Przecież miał jeszcze brata.
- Pewno poszedł nad rzekę – pomyślał i poszedł go poszukać. Zastał porzuconą wędkę i pomyślał, że brat poszedł za potrzeba i zaraz wróci, jednak w tym momencie z wody wyłoniła się piękna syrena i zapytała:
- Ile masz lat chłopcze?
- 16…
- Hm, jeśli przelecisz mnie 25 razy, wskrzeszę twoich rodziców, brata, krowę i żyć będziecie w dostatku do końca waszych dni – rzekła syrena.
- A mogę 30?!
- No, możesz…
- A 40?
- Możesz chłopcze, oczywiście, jak tylko dasz radę.
- A 50 razy mogę?
- Tak, tak, tak! – krzyknęła uradowana syrenka.
- A nie zdechniesz jak krowa?
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 07:36   #92
lulka265
Zakorzenienie

Hej,

Mokra ,bardzo wczesnie poczułaś te ruchyale ja nic ie czuje jeszcze,ale sie nie stresuje bo przeciez każdy organizm inny jest

Karla to w takim razie ja tez jestem cierpliwa ja Ty
napewno sie doczekamy wyraźnych ruchów i będziemy miały pewnośc,że to to

a ja dziś znów miałam jakies koszmaryżle sypiam ostatnio,zasypiam na lewym boku i co chwila sie budzę i leże na prawym albo na wznak i jestem przerażona,że dzidziusiowi coś sie przez to stanie!!!ale jazdy mam w głowie i jak tu sobie z tym poradzić
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 08:04   #93
magdaka13
Wtajemniczenie

Lulka-na koszmary nie wiem co pomaga-mi same przeszly...moze sie w dzien czyms denerwujesz.
co do pozycji do spania-tym sie wogole nie przejmuj-ja sie w nocy wierce, krece i tez spie w roznych pozycjach[moze tylko na brzuchu nie]-dziecka nie uszkodzisz-bo i tak jest chronione w worku plodowym. A organizm matki i tak po pewnym czasie wybierze ta najwlasciwsza pozycje do spania. Tu mozesz poczytac wiecej:

http://www.blog.przedporodem.pl/dlac...na-lewym-boku/
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 09:18   #94
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Lulka-na koszmary nie wiem co pomaga-mi same przeszly...moze sie w dzien czyms denerwujesz.
co do pozycji do spania-tym sie wogole nie przejmuj-ja sie w nocy wierce, krece i tez spie w roznych pozycjach[moze tylko na brzuchu nie]-dziecka nie uszkodzisz-bo i tak jest chronione w worku plodowym. A organizm matki i tak po pewnym czasie wybierze ta najwlasciwsza pozycje do spania. Tu mozesz poczytac wiecej:

http://www.blog.przedporodem.pl/dlac...na-lewym-boku/

Dzięki ,juz przeczytałamtrochę sie uspokoiłam,a koszmary w ciązy to ponoc normalka
faktycznie jestem przez cały dzień tak na maksa poddenerwowana,że chyba w nozy mi to wszystko wychodzi no liczę na to,że tak jak Tobie same przejda...

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Dziewuszki co tu tak cicho......

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-11-02, 09:30   #95
Pamela86
Zakorzenienie

Dzien doberek

ja dopiero wstalam umylam wloski zaraz wysusze i mykam do sklepu po pieczywo
łóżeczko zamowione, zapłacone, teraz czeka na wysyłke

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 09:37   #96
Karla604
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

LULKA koszmary na pewno przejdą Ja na szczęście nie miewam koszmarów, choć codziennie mi się coś śni i zazwyczaj są to bardzo dziwne sny

My już wstaliśmy Ładny dzień się zapowiada, więc trzeba będzie to wykorzystać i pospacerować

Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10
Karla604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 09:40   #97
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karla604 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

LULKA koszmary na pewno przejdą Ja na szczęście nie miewam koszmarów, choć codziennie mi się coś śni i zazwyczaj są to bardzo dziwne sny

My już wstaliśmy Ładny dzień się zapowiada, więc trzeba będzie to wykorzystać i pospacerować

Kurcze ja to wogóle nie spaceruje a powinnam,bynajmniej w taka pogodę jest naprawde przepięknie,przejde sie do mamy na obiadek...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Dzien doberek

ja dopiero wstalam umylam wloski zaraz wysusze i mykam do sklepu po pieczywo
łóżeczko zamowione, zapłacone, teraz czeka na wysyłke

Pamela pokaz nam to łóżeczko jak możesz bo trzeba sie za tym wszystkim juz rozglądac

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-11-02, 09:43   #98
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
hej a ja sie cos dzisiaj marnie czuje. najpierw mnie bolal jajnik,potem kregoslup a teraz jakby tego malo bylo to mi nie dobrze czuje sie jakbym miala goraczke ale nie mam.i do tego jeszcze sprawa z tz sie nie wyjasnila i rodzice mnie dobijaja nic tylko siasc i plakac - ale na to tez juz nie mam sily
Bedzie lepiej
Cytat:
Łożeczko jutro zamawiam takie
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...297239634.html

a wózek kupujemy taki
http://allegro.pl/wozki-jumper-x-woz...295394380.html
kolor 05 z kolekcji "STEP TO THE FUTURE"
Fajne lozeczko i wozek, my mamy taki sam tylko z kolekcji classic kolor 02

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Hej ja tylko na chwilke. Chcialam tylko pochwalic sie ze Iza urodzila sie przez sn 26.10.2010r. o 05:07 miala 57cm i 3350g w 37tc1d Porod byl super wiem brzmi dziwnie. Calosc od przyjazdu na ip do urodzenia malej zajela nam 4godz. i 7min. Calujemy wszystkie ciocie!!!!!!!!!!
Brawo

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 10:21   #99
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
Kurcze ja to wogóle nie spaceruje a powinnam,bynajmniej w taka pogodę jest naprawde przepięknie,przejde sie do mamy na obiadek...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Pamela pokaz nam to łóżeczko jak możesz bo trzeba sie za tym wszystkim juz rozglądac
pokazywalam wczoraj ale wklejam jeszcze raz link
http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...297239634.html

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Bedzie lepiej

Fajne lozeczko i wozek, my mamy taki sam tylko z kolekcji classic kolor 02

Brawo
Czyli wózek wart kupna co? naczytałam sie w internecie sporo pozytywnych opini na jego temat a kolorek tez macie fajowy

Stary 2010-11-02, 11:02   #100
madzik2221
Zakorzenienie

czesc dziewcznyki

dzieki za slowa wsparcia ale lepiej nic nie jest.mam jakiegos potwornego dola i do tego jeszcze te bole plecow i jajnika z tz nadal sie nie odzywamy i ja nie mam zamiaru do niego leciec nie wiem co to dalej bedzie.w sumie teraz nic mnie nie obchodzi tylko zeby z dzidzia bylo wszystko ok

Lulus skarbie nie panikuj z tym spaniem na lewym boku bo to nic ci nie da a wrecz przeciwnie stresujesz sie w dzien a potem masz koszmary.macie byc wyspani i nic nie jest wazniejsze a co do spacerkow to mnie tez jakos sie nie chce,z reszta samej jakos tak smutno,no ale czasem trzeba chociazby do sklepu kupic cos malenstwu

Pam
no z tego co i jak czytalam i wiem to wozek jest super ja sie jeszcze zastanawiam nad innym bo tez jest fajny i maja fajne kolorki ale mnie to jeszcze daleko do tego
Jak juz tak po to pieczywko idziesz to moze zalapalabym sie na sniadanko do was? nie chce mi sie z wyrka wychodzic i nic robic

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 11:11   #101
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewcznyki

dzieki za slowa wsparcia ale lepiej nic nie jest.mam jakiegos potwornego dola i do tego jeszcze te bole plecow i jajnika z tz nadal sie nie odzywamy i ja nie mam zamiaru do niego leciec nie wiem co to dalej bedzie.w sumie teraz nic mnie nie obchodzi tylko zeby z dzidzia bylo wszystko ok

Lulus skarbie nie panikuj z tym spaniem na lewym boku bo to nic ci nie da a wrecz przeciwnie stresujesz sie w dzien a potem masz koszmary.macie byc wyspani i nic nie jest wazniejsze a co do spacerkow to mnie tez jakos sie nie chce,z reszta samej jakos tak smutno,no ale czasem trzeba chociazby do sklepu kupic cos malenstwu

Pam
no z tego co i jak czytalam i wiem to wozek jest super ja sie jeszcze zastanawiam nad innym bo tez jest fajny i maja fajne kolorki ale mnie to jeszcze daleko do tego
Jak juz tak po to pieczywko idziesz to moze zalapalabym sie na sniadanko do was? nie chce mi sie z wyrka wychodzic i nic robic
mowisz ze masz jeszcze daleko ale zobaczysz jak to szybko zleci
po pieczywko juz bylam, sniadanko zjedzone, teraz deser- batonik

ale cos mi slabo dzisiaj chyba cisnienie jest jakies niskie

Stary 2010-11-02, 11:15   #102
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
mowisz ze masz jeszcze daleko ale zobaczysz jak to szybko zleci
po pieczywko juz bylam, sniadanko zjedzone, teraz deser- batonik

ale cos mi slabo dzisiaj chyba cisnienie jest jakies niskie
no nieeeeeeeeeeeee zezralam sniadanie beze mnie ide do ciebie
apropo slabo.wczoraj mialam takie omdelnia ze normalnie az sie przestraszylam.zrobilo mi sie duszno,zawroty glowy do tego-szok.dobrze ze bylam blisko okna to je uchylilam bo inaczej bym lezala na podlodze a nikogo w domu nie bylo musze chyba lepiej jesc i wiecej

22/23.05.2010
Stary 2010-11-02, 11:19   #103
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
apropo slabo.wczoraj mialam takie omdelnia ze normalnie az sie przestraszylam.zrobilo mi sie duszno,zawroty glowy do tego-szok.dobrze ze bylam blisko okna to je uchylilam bo inaczej bym lezala na podlodze a nikogo w domu nie bylo musze chyba lepiej jesc i wiecej
no zjadlam bo juz umieralam z godu ale zapraszam jutro na swieże bułeczki

to ja mam tak samo, strasznie mi slabo jak wstaje to mam az ciemno przed oczami i duszno mi okropnie mimo otwartego okna... lepiej zostane w łóżeczku bo jeszcze sie przewróce

Stary 2010-11-02, 11:19   #104
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez się źle czuje nieststey
MADZIK to Ty lepiej kochana zajadaj ,bo widzisz co potem jest a często tak masz?takie zawroty głowy?
ja teraz 2 śniadanko zjadłam,jajecznica z szyneczką i bułeczka do tegopyszotka.

A tak ogolnie jajecznca jest dobra na dostarczenia odpowiedniej ilości wapniaa to dobre na ząbki

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-11-02, 11:28   #105
madzik2221
Zakorzenienie

Pam lez lez tak bedzie lepiej

Lulus nie wiem moze z nerwow,moze z ogolnego oslabienia albo cisnienia bo mam niskie.sama nie wiem.oby to nie byla czasem jakas anemia albo co w sumie dobrze jem nie dopuszczam do siebie glodu,ale czasem nawet w takich przypadkach kobiety maja anemie wiec sama nie wiem.nic sobie nie bede wkrecac.mialam tak jeden raz wiec nie ma co panikowac. z reszta takie omdlenia zdarzaja sie w ciazy

22/23.05.2010
Stary 2010-11-02, 11:34   #106
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

Czyli wózek wart kupna co? naczytałam sie w internecie sporo pozytywnych opini na jego temat a kolorek tez macie fajowy
Jest super, bardzo wygodny, bedziesz zadowolona. My chcielismy na poczatku taki kolorek jak Wy ale w koncu wzielismy inny

Stary 2010-11-02, 11:36   #107
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Pam lez lez tak bedzie lepiej

Lulus nie wiem moze z nerwow,moze z ogolnego oslabienia albo cisnienia bo mam niskie.sama nie wiem.oby to nie byla czasem jakas anemia albo co w sumie dobrze jem nie dopuszczam do siebie glodu,ale czasem nawet w takich przypadkach kobiety maja anemie wiec sama nie wiem.nic sobie nie bede wkrecac.mialam tak jeden raz wiec nie ma co panikowac. z reszta takie omdlenia zdarzaja sie w ciazy

Czasami od ilości jedzenia wazniejsza jest ilośc składników odżywczychtak a poza tym tak się zdarza w ciązy,sama tak miałam...
a ja sie wczoraj złaziłam po grobach i niestety wieczorem padłam o 19 i juz spałam do rana i troche mnie brzuch bolal,ale to chyba normalka po takim chodzeniu

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-11-02, 11:39   #108
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Jest super, bardzo wygodny, bedziesz zadowolona. My chcielismy na poczatku taki kolorek jak Wy ale w koncu wzielismy inny
To ciesze sie bardzo ze jest ktos kto go ma i moze sie wypowiedzieć
a wy go kupowaliscie w sklepie czy na all
co do koloru chcielismy taki uniwersalny i ciemny zeby sie zbytnio nie brudził mam nadzieje ze w realu tez bedzie taki ładny jak na zdjeciach

Stary 2010-11-02, 11:43   #109
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
ja z wózekiem będe miała największy kłopot
jest ich za dużo jak na mój gust,ale mój faworyt to Teutonia jak narazie...
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=1787&<osCsid>

z tym,że inne kolorki,najprawdopodobnie j turkus z czernia

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1461&<osCsid>

wtedy się coś nie wkleiło,ale teraz widać

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-11-02, 11:46   #110
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=1461&<osCsid>

fajny wózeczek ale cena powalająca

Stary 2010-11-02, 11:53   #111
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
fajny wózeczek ale cena powalająca
wiem właśnie,ale będę na jakieś promocje polowacmoże coś upoluje,bynajmniej mam taką nadzieje
ale jeździłam nim po sklepie i naprawde jest zabójczy... wózeczek musi być wygodny dla dzieciaczka i rodziców teżale i tak zakup planuje na luty/marzec więc troche jeszcze czasu jest

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

MADZIK dopisz mi proszę tp na 23.o4.2011
z góry dzięki

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-11-02, 11:54   #112
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
wiem właśnie,ale będę na jakieś promocje polowacmoże coś upoluje,bynajmniej mam taką nadzieje
ale jeździłam nim po sklepie i naprawde jest zabójczy... wózeczek musi być wygodny dla dzieciaczka i rodziców teżale i tak zakup planuje na luty/marzec więc troche jeszcze czasu jest
no jest zabójczy nie wątpie, masz troche czasu jeszcze zeby na niego nazbierać
a to tak wózek musi byc wygodny dla maluszka ale i dla rodzicow też, ten co my wybralismy też taki jest mam nadzieje ze jest porzadny i posłuży drugiemu dziecku

Stary 2010-11-02, 12:22   #113
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1461&<osCsid>

ozesz ty cena naprawde niezla. no a wozeczek supe i tez stawiam na czern albo szary z turkusem
dlatego znalazlam ten http://allegro.pl/jumper-x-tako-pira...292639211.html kolor oczywiscie turkus

22/23.05.2010
Stary 2010-11-02, 13:22   #114
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Aga GRATULACJE

Moj maluszek ma straszna wysypke ma buzi i klatce piersiowej. Bardzo pilnuje diety, wiec sama nie wiem od czego ja ma. Wyeliminowalam juz wszystko (jem chleb z szynka a na obiad zupe). albo to przez nabial, ktory wczesniej jadlam, albo przez balsam z Musteli. Proszek stosuje ciagle ten sam - jelp.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 13:23   #115
Karla604
Zadomowienie

Też już jestem po drugim śniadanku Byłam po świeże bułeczki w sklepie, także spacerek mam też zaliczony Ale u nas ciepło jest na dworze, super Troszkę mnie brzuszek zaczął kłuć, więc wskakuję w rogala i leżę

Lulka fajny wózeczek

Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10
Karla604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 14:10   #116
Legier2
Raczkowanie

Madzik jak możesz to dopisz mnie do listy zafasolkowanych- już kiedyś o to kogoś prosiłam, ale niestety jeszcze nie widnieje na Waszej liście.
Legier2- Urszula (24lata)- tp 05.06.2011
Legier2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 14:10   #117
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
To ciesze sie bardzo ze jest ktos kto go ma i moze sie wypowiedzieć
a wy go kupowaliscie w sklepie czy na all
co do koloru chcielismy taki uniwersalny i ciemny zeby sie zbytnio nie brudził mam nadzieje ze w realu tez bedzie taki ładny jak na zdjeciach
W sklepie, kosztowal 1290 (to juz po znizce) W realu jest bardzo ladny
Cytat:

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=1461&<osCsid>

Fajny ale ta cena
Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Aga GRATULACJE

Moj maluszek ma straszna wysypke ma buzi i klatce piersiowej. Bardzo pilnuje diety, wiec sama nie wiem od czego ja ma. Wyeliminowalam juz wszystko (jem chleb z szynka a na obiad zupe). albo to przez nabial, ktory wczesniej jadlam, albo przez balsam z Musteli. Proszek stosuje ciagle ten sam - jelp.
Wiesz co napisalam na odchowalni, to moze byc lojotokowe zapalenie skory, moja to miala, trzeba sie przejsc do dermatologa dzieciecego. Nie martw sie, wszystko sie wyleczy

Stary 2010-11-02, 14:15   #118
Legier2
Raczkowanie

Cytat:
hejka lasencje

chcialam dzis zrobic jakies ciasto ale takie z torebki i nigdzie nie bylo tego co ja chce trudno, obejde sie w takim razie bez...
no i dzis zaczynamy 31tc

karla jejku wspolczuje tych bóli głowy ja mialam taka faze bóli przez 2-3tyg i przeszlo, ale nie wyobrazam sobie jak ty cierpisz

mam pytanko do mamus przede wszytskim, czy któraś miała styczność z pieluszkami belli baby happy? mam okazje załatwic sobie ale czy one sa w miare dobre
- to z poprzedniego wątku, ale postanowiłam jeszcze napisać coś niecoś.

Ja swego czasu testowałam belle, ale wydawały mi się jakieś wielkie- ogólnie nie najgorsze, ale z tego co pamiętam to nie miały rozciągających boczków- tylko delikatnie tył, więc nie dopasowywały się do kształtów dziecka- tak jak oryginalne pampersy. Ale z pewnością mogę polecić jedne tanie pampersy, które u mnie spisały się na 5+. Każde małe dziecko robi dużo kupek, więc początkowo moim zdaniem nie trzeba kupować jakiś ekstra chłonnych pampersów- czyli bardzo drogich oryginałów (inna sprawa jak już dziecko jest większe i nie robi tak często kupek). A więc mowa o pampersach "tojours"- chyba tak się to pisało- można je znaleść tylko w lidlu i są praktycznie o połowe tańsze od oryginałów i też mają rozciągające boczki- może i są trochę mniej chłonne, ale jak dla mnie były idealne i dużo moich znajomych również je kupowało. Polecam wypróbować, bo warto. Kto sprawdzi może napisać również opinię o nich.
Legier2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:22   #119
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Legier2 Pokaż wiadomość
Madzik jak możesz to dopisz mnie do listy zafasolkowanych- już kiedyś o to kogoś prosiłam, ale niestety jeszcze nie widnieje na Waszej liście.
Legier2- Urszula (24lata)- tp 05.06.2011
juz dopisalam

a ja ide konczyc robic obiadek bo mam taka chetke juz go zjesc ze zaraz tu padne

22/23.05.2010
Stary 2010-11-02, 17:29   #120
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Aniu a nie masz za ciepło w mieszkanku? albo za ciepło go ubierasz? bo to mogą być potówki...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości