![]() |
#2851 |
Raczkowanie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Musi być dobrze ale strach i tak gdzieś tam jest ....
![]() |
#2852 |
Zadomowienie
|
Ja po # urodziłam zdrową córeczkę, ciąża przebiegła książkowo i nie brałam nic na podtrzymanie, żyłam normalnie, nikt nade mną nie skakał za bardzo, więc wiem że czasem ten lęk nie ma podstaw, ja wiem że po stracie człowiek boi się że to nieszczęście znów na niego spadnie, ale trzeba żyć normalnie i myśleć pozytywnie. Fakt teraz znów mnie to spotkało, ale wierzę że kolejnym razem się uda
![]()
![]() |
#2853 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie martwcie się będzie dobrze. Musi być. Zobaczcie ile nas na tym wątku jest, ile było a ile cieszy się teraz zdrową ciążą a co po niektóre już tulą swoje maleństwa.
Domyślam się, że strach pozostanie zawsze i ja też pewnie będę panikować przy kolejnej ciąży ale trzeba wierzyć w to, że nasze cierpienia muszą być wynagrodzone. Jeszcze raz wielkie gratulacje i mocno trzymam kciuki, żebyście niedługo zobaczyły bijące serduszka i machające do was rączki.
![]() |
#2854 |
Raczkowanie
|
witam wiecie co mam juz dosc wlasnego malzenstwa wymiekam moj maz jest nie do zniesienia chce mi sie wyc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2855 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2856 |
Przyczajenie
|
cześć kochane!!!
Dzisiaj byłam u ginekologa... dowiedziałam się, że prawdopodobnie mam polipa... lekarz kazał się wstrzymać do miesiączki i zobaczymy co dalej... troszkę się boję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2857 |
Raczkowanie
|
wszystko napewno będzie dobrze. Pewnie go usuną.
![]() |
#2858 |
Zadomowienie
|
Lukasz_sh co u ciebie? czy sytuacja się poprawiła? Jak samopoczucie? Pozdrawiam
![]() p/s zdjęcie z nk bomba ![]()
![]() |
#2859 |
Wtajemniczenie
|
http://dziecko.onet.pl/54790,0,7,syn...2,artykul.html czytałyście dziewcyzny dzsiejszy artykuł na onecie?
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2010-10-29 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2861 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam artykuł ale tylko część z komentarzy. Żałośni ludzie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Konto usunięte
|
czesc ponownie; byłam u innego lekarza - skierował mnie na zabieg, ale co się okazało - w szpitalu była kolejka i zapisali mnie dopiero na 2 listopada (prawie tydzień czekania!) no i w rezultacie dziś poroniłam sama - bardzo wam współczuję jeśli przez to musiałyście przechodzić - nie spodziewałam się, że to taki ból; mam nadzieję, że jutro ten koszmar się skonczy; tylko czekam żeby już było po i żeby miesiąc czekania na normalną @ szybko upłynął; dziękuję Wam za słowa wsparcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2865 |
Wtajemniczenie
|
ja dzis bylam u lekarza. zaczzynam badania wczesniej niz przypuszczalam (troche go oklamalam stwierdzajaz ze nie wiem kiedy miakam ostatni okres), dalej utrzymal mnie jako kandydata do konsultacji z psychologiem. mam rozdwojenie, z jednej strony sie boje, z drugiej ciesze. moje dziecko tylko dziwnie popatrzylo na mnie jak przegryzlam fasolke po bretonsku bita smietana, nawet mnie nie zmulilo
![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2867 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pojechaliśmy do szpitala. Lekarz powiedział, że mam poczekać do poniedziałkowego usg. Był piątek. Powiedział, że on mi nic nie poradzi. Że skoro to była tak wczesna ciąża, to żadnego większego krwotoku nie dostanę. Przerażona wróciłam do domu. Dziwne rzeczy ze mnie wylatywały. Krew była żywo czerwona, inna niż okresowa. Bałam się wziąć tabletkę przeciwbólową, bałam się odstawić duphaston. W poniedziałek miałam wizytę u ginekologa. Lekarz szczerze się zdziwił, gdy mu powiedziałam o wizycie w szpitalu. Po usg powiedział, że miałam szczęście, że w tym czasie oczyściłam się sama. Zabieg nie był już konieczny. Tydzień temu miałam robioną ogólną morfologię krwi. Troszkę za niski poziom hemoglobiny i hematokrytu. Ważne jest teraz byś się zdrowo odżywiała i łykała witaminowe suplementy z żelazem. Czekam za okresem. Boję się go. To były okropne dni. Z dala od domu. Nie wiedziałam nic. Mój partner był przerażony. Widziałam jak to w środku przeżywa. Bardzo chciał tego dzidziusia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem że ciężko ci w to teraz uwierzyć, ale z czasem będzie lepiej, czas leczy rany, choć nigdy nie zapomnisz.... Pierwsza@ po # może być bolesna i bardzo obfita, więc się nie przeraź gdy w końcu się pojawi za jakiś czas... Trzymaj się cieplutko i pisz tutaj kiedy masz ochotę, na pewno zostaniesz tu wysłuchana i zrozumiana, mi pomogło wyjść z tego smutku właśnie to forum i te wspaniałe dziewczyny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2869 |
Zadomowienie
|
Witaj Patrysza na naszym magicznym forum. Dobrze wszystkie wiemy przez co przechodzisz bo każda z nas ma za sobą to przykre przeżycie. U mnie było bardzo podobnie jak u ciebie. 7 tydzień a plamienia już od 6 no i oczywiście duphaston. Mój organizm też zdołał sam się oczyścić ale miało to miejsce w szpitalu na oddziale bo trafiłam tam dzień wcześniej. Życzę ci teraz dużo siły i zrozumienia osób bliskich. Mi z początku czas bardzo wolno płynął. Liczyłam każdy dzień, czekałam na @ i zastanawiałam się wciąż jak by teraz wyglądało moje maleństwo. Jednak czas mija i ból jest dużo mniejszy choć myśl o stracie ciągle pozostaje. Szczególnie w taki dzień jak wczoraj. Nigdy nie przypuszczałam, że na wszystkich świętych bedę palić znicz dla własnego dziecka. Bądź dzielna i wpadaj do nas kiedy tylko będziesz chciała.
![]()
![]() |
#2870 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny troszkę mnie tu nie było, ale dziś skrobnę coś. Ja czuje się jakby przygniatał mnie kilku tonowy kamień, tak czekałam na kolejną owulke żeby spróbować, a tu problemy rodzinne. Rodzice już są na skraju załamania nerwowego przez moja siostre ( odwalilo jej). Po tym co dla niej zrobili. Naprawde żal mi rodziców ojciec prawie caly dom jej w srodku urządzil, mama pomagala jej przy dziecku, finansowo tez ja wspierali tyle co mogli, a ona nawet slowa dziekuje nie powiedziala jeszcze pretesnije ma. Ach szkoda gadac.
ps. witam nową aniolkową mame u mnie bylo podobnie, ale zobaczysz jakos sie uloży. Najgorsze to czekanie na @ i kolejne starania. Trzymaj się aiago jak u Ciebie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Patrysza szczerze wspolczuje i jest mi przykro z tego co cie spotkalo.Moje # wygladalo podobnie.Tez bylam w domu,przedtem cala noc nieprzespana z powodu boli brzucha jak i glowy.a potem ubikacja i cala to #.To byl koszmar.Nikomu nie zycze zeby przechodzil przez takie pieklo.Ale niestety nie mamy na to wplywu,to sie dzieje wbrew nam i nic nie mozemy z tym zrobic.Wiedz jedno twoj dzidzius zawsze bedzie przy tobie,bedzie zyl w twojej pamieci i serduszku.pamiec o nim nigdy nie zginie-moj skarb do tej pory we mnie jest.mimo ze stracilam je w maju.Pamietaj ze Bog oddaje nam to co zabral i ze zobaczysz ze jeszcze chwila i ty tez zostaniesz szczesliwa mamusia.Musisz tylko cierpliwie poczekac.Trzymaj sie dzielnie i pisz jak tylko bedziesz potrzebowala pogadac.Sciskam
![]() Madziara to przykre jak ludzie sa obludni.pomagasz im a oni potem jeszcze z watami przychodza.ludzka pazernosc nie zna granic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2874 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczyny!Chciała bym się Wam zwierzyć. Oczywiście przeżylam to co Wy! Poroniłam 5.06.2010 w 15 tygodniu.
Ale zaczne od poczatku! Zaczełam krwawic w 5 tygodniu. Gdy trafiłam do szpitala zrobili mi usg ale nic nie widziel podali luteine i kazali czekac tydzień( w szitalu).Po tygodniu wielkiej niewiadomej usg dziecko żyje ALE za kosmówkowo dwa krwiaki wieksze od dziecka.Myśl "ważna ze żyje!" Kazali leżeć a po tygodniu kontrol u swoejgo lekarza. Na kontroli dziecko wporzadku krwiaki nieznacznie zmniejszone!Kolejna kontrol za 2 tygodnie.w domu oczywiście cały czas leżałam! Nie doczekalismy do kontroli, znowu szpital tam jakies 2 tygodnie. Niby lepiej i do domu! znowu szital krwawienie (w głowie haos, ból, gniwe, przeciesz musi być dobrze tyle juz wytrzymaliśmy)w szpitalu zmiana tabletek(utrogestan sprowadzany z czech) kolejny tydzień tam!wypisali nas do domu.Po tygodniu kontrola u swojego lekarza! To była nasza ostatnia kontrole!Lekarz powiedział "przykro mi pani kasiu ....."i juz wiedziałam nie wiem co do mnie dalej mówił. Zawołał męża i kazał jechać do szpitala powierział mu jeszcze ze mam powiekszona?rozciagnieta? kosmówke. Podejrzewali zaśniad graniasty.mylili się wynik histo był dobry! Jak czekałam na wynik z histopatologii myslałam jak bedzie oki to czekamy ile trzeba i staramy sie od nowa!Tylko miedzy czasie straciłam prace!Ten czerwiec był cieżki.Teraz serce mi penka bo chce starac sie o kolejnego maluszka i wieże że już bedzie dobrze!A rozsądek!!!Mówi "kobieto znajdz stabilną prace ,poczekaj na umowe na stałe!Wiesz jak bylo. Ludzie sa bezwzgledni "Chce zapewnić dziecku wszytko co naj lepsze wiem że miłość jest naj cenniejsza ale..! Głupio postanowiliśmy ze poczekamy do końca stycznia jak nic poważnego nie znajde. Zaczynamy sie starać. A glupio dlatego ze nie wiem czy wytrzymama tyle!?Czuje sie okropnie że mysle o pracy, skoro sama wiem co jest naj ważniejsze!?Pisze do was i placze bo serce mi pęka! Chciała bym tylko jeszcze napisać ze jestem prze szcześliwa ze miałam w sobie taki cud jakim było moje ukochane dzieciatko i że zawsze bede go kochała. Dzikuje mu że było z nami!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o podjecie decyzji co do staran to mysle ze nie praca jest najwazniejsza.pomysl tylko znjadziesz prace,zajdziesz w ciaze i znowu musisz isc na zwolnienie albo sami ci zwolnia bo bedziesz na okresie probnym albo jeszcze cos innego wymysla.z reszta mysle ze nic nie jest w stanie zastapic ciazy i szczecia jakim jest bycie mama i nie whalabym sie ani chwili i juz zaczelabym starania na twoim miejscu.dla mnie najwazniejsza jest rodzina a nie praca,pieniadze etc. owszem to tez ale to lezy na dalszym planie.czasami warto poswiecic wszystko. ja tez poronilam tylko w 8 tyg.nie znalam przyczyny.po krwawieniu i pierwszej @ zaszlam w kolejna ciaze.mimo ze nie bylam gotowa.teraz jestem w 20 tyg. i jestem najszczesliwsza osoba na ziemi majac pod sercem swojego Skarba i czujac jego ruchy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2876 |
Rozeznanie
|
Przykro mi z powodu twojej straty. Mam nadzieje że szybko znajdziesz jakąś dobrą prace i będziesz spokojnie mogla zacząć starania, ja zawsze jak mam rozpocząć staranka to mi coś psuje szyki ( to mężowi się konczyla umowa, mi zmienili stanowisko itd itp....) zawsze cos ... Trzymaj się powodzenia życzą
madzik masz racje ja poczekam jak siostra zmądrzeje i przeprosi rodziców jak nie zrobi tego do konca tygodnia to zwolam zebranie i niech sie wkoncu okresli i moze podejmie jakies leczenie ( oprócz tego swojego dziwnego zachowania ma niekątrolowane wybuchy agresji a ostatnio to poprostu idzie o bzdury i drze sie i przeklina na dziecko i meza( boje sie ze zrobi im krzywdę) ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2878 |
Przyczajenie
|
Wiem ze nie praca jest najwaznijsza i dla mnie najwazniejsza jest rodzina! Jesteśmy teraz w zaczatku budowy, planujemy jeszez w tym roku powazny kredyt. Wszystko naraz dlatego jest mi tak cieżko. A naj bardziej boli to ze wogle mam dylemat. Dziwie sie sama sobie! Mąż sam nie uniesie tego finansowo!Jak sama bym tak samo doradziła wszystkim że dziecko jest naj wazniejsze!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2879 |
Zadomowienie
|
Twój dylemat nie jest wcale słabością i nie świadczy o tym, że mniej niż inni pragniesz dziecka ale wręcz przeciwnie. Świadczy o twojej dojrzałości i o tym, że chcesz aby Twojemu dzidziusiowi niczego nie zabrakło.
Patrząc wstecz też ciągle odkładaliśmy z mężem decyzję o dziecku. Bo kasa, kredyt, mieszkanie, wesele, umowy itp. Teraz tego żałuje. Ciągle czegoś brakowało. A jak już się zdecydowaliśmy to nie mogliśmy cieszyć się szczęściem zbyt długo. Mój mąż wcześniej ciągle powtarzał że jeszcze nie czas. Więc warto chyba zastanowić się kiedy jest ten "czas". Przecież nigdy nie wiemy co przyniesie kolejny dzień. Nikt nie gwarantuje, że za 3 m-ce będzie lepiej a tym bardziej teraz jak połowa społeczeństwa żyje na kredytach.
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.