|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() ![]() ![]() A póki co-Tż swierdził,że nasze Maleństwo wygląda jak mały piesek w kasku bejsbolisty ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
brzuszek śliczny taki malutki ![]() a ubranka piękne . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no a ja dziewczyny wróciłam z zakupów-lumpku . i oto moje dzisiejsze zdobycze. Jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |
Zakorzenienie
|
[QUOT
a ja w weekend stalm sie szcescilwa posiadaczka spodni ciazowych , poza tym zroiblam duze zakupy w Smyku i dosalm karte stalego klienta co daje na starcie 10% na wszytko plus jakeis bonusy ![]() jak znajde chwiel to obfoce ciuszki a i kupilam smoczek z lanzuczkeim do przypinania do ubranka ;p taki maluti uspokajajacy reszte zakupow bede robic na raty najchetenij w promocjach a ze cesto bywam w galeriach to zawsze cso sie wyczai no i tak jak wy czekam na ponoworoczne wyprzedaze ;p milego dzionka ![]() a za jaką kwotę zrobiłas zakupy że otrzymałas karte stałego klinta??jja osttanio wydałam prawie 200 i dostałam jednorazowo 20% rabatu i kupon na zabawki na 25 zł ![]() co do ciuszków w smyku to zgdzam się-są śliczne....... ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() jak wyskoczysz na zakupki to zawsze przytargasz sporo ciuszków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zadomowienie
|
zapłaciłam niedużo bo ok 30 zł . znów za 10 zł za 1kg ![]() ![]() a jeszcze wszystkiego nie mam . mam spis co juz mam i jeszcze troszkę potrzebuje. na pewno bodziekow juz nie kupuje bo mam nadmiar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mamą się nie przejmuj i tak ty robisz co chcesz ![]() ![]() Cytat:
no przepiękne ja też chcę taki lumpek ![]() jezu dziewczyny jeszcze 6 godzin mi zostało do wizyty ciekawe czy mi to usg zrobi...
![]() |
#1446 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() poród prowadzi położna i ona wzywa lekarza jeśli uzna , że jest taka potrzeba, ewentualnie jak akurat robi sobie obchód porodówki i zagląda do rodzących "rzucic okiem", a jeśli nie to nawet możesz lekarza gin-poł. na oczy nie zobaczyć, dopiero neonatologa- który przyjdzie do nowo narodzonego dzidziusia ![]() ja akurat przy porodzie nie miałam lekarza, ale np nie wiem dlaczego do dziś połozna zawołała lekarza na poród mojego łozyska i przyszło az dwóch, lekarka i lekarz, bardzo mili zresztą, przyglądali sie tylko jak to łozysko urodziłam ( z mężem i położną, malutka miałam u swojego boku, przy cucu, a lekarze stali z boku fotela porodowego) i potem oglądali to łozysko z połozną, a na koniec pokazali nam, czyli mi i mężowi i razem tak sobie oglądalismy ![]() ![]() Cytat:
![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-11-02 o 13:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
zasłonięte legginsami
![]() Eirene1987 Twój też jeszcze mało ciążowy ![]() ![]() Ale mnie dziś naszło na opiekane ziemniaki.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za kciuki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1449 |
Zadomowienie
|
Na 16 ide do lekarza, bo co prawda czesc objawow mija, ale pojawily sie kolejne i gdyby nie to, ze caly czas mam nudnosci i spie na stojaco to byloby ok. Na jelitowke pewnie i tak nic nie dostane oprocz zalecenia odpoczynku i picia duzo plynow, ale dla swietego spkoju ide. Lekarza mam za plotem, zero kolejek to glowa mi nie odpadnie
![]() Co to planowanej cc to moj gine powiedzial, ze to zalezy od szpitala, bo np w moim cc jest zwykle dzien przed terminem, natomiast jesli tak jak w moim przypadku cierpi sie na jakas chorobe, ktora moze zagrazac dziecku i mamie to moga polozyc nawet tydzien przed terminem. Karuzele wypatzrylam taka, ale pewnie jeszcze mi sie zmieni http://allegro.pl/fisher-price-n8849...292164992.html W tym, lub przyszlym tyg bedzie kaska to bede szalec, bo mam w planie kupic juz cala reszte wyprawki, bilety do Gdyni i wio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby łykam Ulgix na wzdęcia, a i tak wieczorem brzuch większy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Rozeznanie
|
Eirene1987 i Olusia...no wy to macie malusie brzuszki..tylko pozazdroscic.
Laseczkaa ty to masz szczescie do zakupow w lumpkach!!! ![]() Dzisiaj mnie boli brzuch, jakos tak najbardziej jak wciagam powietrze, nie ma zadnych skurczy ani nic z tych rzeczy. czy powinnam sie martwic? |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wylukałam jeszcze takie: http://allegro.pl/fisher-price-karuz...296701038.html http://allegro.pl/mw-karuzela-osmior...301054567.html Ale na jaką się zdecyduję to nie wiem, pewnie jeszcze mi się odmieni pare razy, choć chciałabym już kupić żeby puszczać malenkiej muzyczke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Wtajemniczenie
|
he, he tylko skąd wiedzieli, że będzie ciekawe? bo przyszli zanim sie urodziło
![]() tak mi sie przypomniało, że jeszcze w trakcie tych zwykłych skurczów skurczów w 1 fazie, jak siedziałam w wannie i miałam je juz co 2 minuty regularnie, przyszła jeszcze inna lekarka, tez bardzo miła, do mnie z zapytaniem, czy może jakąś ankiete ze mną przeprowadzić, zgodziłam się i siedziała przy wannie, zadając mi pytania ( dotyczyły one sytuacji zdrowotnej przed porodem, odczuc przed i w trakcie porodu itd... ) i wypełniając te papiery gdzies tak z pół godziny, bo mogłam odpowiadać tylko między skurczami ![]() ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
Kasiu ceny przerażają, dlatego ja dla mego chłopczyka najpiękniejsze perełki wyszukuję w lumpeksach, np piękna kamizeleczkę z nexta za 8 zł
![]() ![]() ciekawe jak tam Iza i jej córa... ![]() no i trzymam kciuki za każdą która ma dzisiaj USG ![]() ja dzisiaj zamawiam karuzelę ![]()
#1457 |
Wtajemniczenie
|
Montik, a Tobie gratuluje synka ( dobrze zapamietałam? wczoraj robiłam przegląd kilkunastu stron )
![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczyny a powiedzcie mi jak wy czujecie te 1 ruchy to jakie to jest uczucie ? w sensie co się czuje jakieś bulgotanie czy klocie czy co ? ![]() eh dzwoniłam pytać się o usg do przychodni i dowiedziałam się ze za zwykle usg chca 250 zł ![]() ![]() na szczęście mam jeszcze tydzień |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Zakorzenienie
|
Niutka tak
![]() ![]() ![]() ![]()
#1460 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bosti super że córcia ![]() ![]() kasiapruszków gratuluje synka ![]() ![]() Cytat:
![]() wikakika gratuluję synka ![]() ![]() trzyrazyi a Tobie dziewczynki ![]() ![]() 87czarna również dziewczynka super ![]() ![]() Cytat:
ale nadrobić Was to szaleństwo jak wypadłam w czwartek wieczorem to dziś cały dzionek od rana ![]()
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
oj ja nie wiem jak opisać pierwsze ruchy
![]() teraz to ruchy są różne, pukanie od środka, przekręcanie się, czasem to tak wariuje ,że aż mnie to łaskocze ![]()
#1462 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
Joker, prosze, tutaj prezentacja multimedialna mozna posluchać melodyjek
![]() http://www.marko-zabawki.pl/pliki/of...d_demo_po.html a mna allegro to TA
#1464 |
Zadomowienie
|
Aaaa to juz wiem. Ja tez ja jakis czas temu ogladalam, ale mam tyle opcji, ze zanim sie zdecyduje to chyba szybciej urodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
dlatego ja już wybrałam i innych nie oglądam bo wiem,że później będą jęki
![]()
#1466 |
Zadomowienie
|
Kurde latam z ogolnego do klubu i spowrotem, a zaraz musze sie szykowac do lekarza. Tyle mialam zaleglosci do nadrobienia, a maz wniebowziety, bo mial od soboty kompa tylko dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
troche tak jak napisały Jok3r i Montii- jak rybka, czy ptaszek zamknięty w dłoni i podskakujący a teraz to juz takie wyraxnie kopanie od drugiej strony brzucha, tak jakbys sobie puknęła dłonia, tylko od środka, no i wiercenie sie, obroty jakieś ![]() moja mała jest bardzo zywotna, ale ja akurat lubie czuc ruchy, jakos nie pamiętam w poprzednich ciążach, żeby mnie coś spotkało nieprzyjemnego od dzieciaczków i teraz tez nie, chociaz czasem mi przeszkadza zasnąc, jak akurat ja spokojnie leżę, a mała własnie wtedy - wiadomo- harce ![]() no i nieco mniej komfortowo jest jak prowadze auto, bo wtedy siedzę praktycznie pod kątem prostym i małej jest tam ciasno, więc sie buntuje ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
ooo ja też się zorientowałam,że zaczął mi się 6 miesiąc....
![]() aha byłam u lekarza i mam zapalenie gardła, naczekałam się, a była tylko 1 os przede mną ale babka nawiedzona i każdemu poświęca z 25 minut, ale powiedziała mi ,że następnym razem mam do niej zapukać i włazić bez kolejki także miło ![]() ![]() póki co ruchy mojego synka są bardzo miłe i czekam na nie ![]() bardzo przyjemne uczucie.
#1469 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jok3r, lepiej się już czujesz? Twój synek może być niemały ale w sumie bez różnicy, i tak go wyciągną ![]() ![]() Trzyrazyi, gratuluję córeczki ![]() Gosiawolna, witaj ![]() 87czarna, gratuluję córeczki, a jednak ![]() Ego, duży już brzuszek ![]() ![]() Wikakika, fajnie wyglądacie ![]() Ciastko, witaj ![]() Olusia, zgrabny brzusio ![]() Niutka, to fakt, najistotniejszy przy porodzie jest obwód główki, reszta się wyśliznie ![]() Montii, to że masz stare rozstępy wcale nie musi oznaczać nowych. Ja mam dużo z okresu dojrzewania a w pierwszej ciąży nie wyskoczył mi ani jeden. Fakt że nie przytyłam nawet 10kg i miałam nieduży brzuch. Wiadomo że im więcej kilogramów dojdzie i im brzuch większy tym większe prawdopodobieństwo rozstępów, i to z reguły niemałych. Eirene, fajny brzusio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
gosikk a właśnie to mnie zastanawia, bo ogólnie przed ciążą byłam szczupła, rozmiar 36 czasem 34 bluzki XS także ok, ale nigdy nie ćwiczyłam mięsni brzucha i miałam zawsze jakiś tam tłuszczyk, nie był płaski tylko taki miękki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.