Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 10:58   #1441
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Coralady ja za każdym razem jak cos kupie to zachowuje sie tak jakbym małpiego rozumu dostała taka sprawia mi to przyjemność, noale niedługo zaczne rozgladać się za innymi potrzebnymi rzeczami
Iweczko już wiem o co kamanTo moje pierwsze zakupy dla Dzidziusia-taka mała rzecz a jak cieszy Oczywiście mama mi powiedziałą,żebym narazie przystopowała,że to za wcześnie jeszcze...A ja oczywiście wypaliłam,żeby mi tu czarnowidztwa nie uprawiałaWiem,ze sie martwi,bo na tą ciąże czekałam 3 lata i dużo przeszłam,ale mój Dzidziuś się zdrowy i najpiękniejszy na świecie urodzi w kwietniu!Tej wersji się będe trzymać do końca!
A póki co-Tż swierdził,że nasze Maleństwo wygląda jak mały piesek w kasku bejsbolisty I ciagle mówi,żebym pozdrowiła naszego pieska ukochanego
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 11:21   #1442
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
heh ja też tak staram się myśleć że szybko pójdzie

a oto mój brzuchol dziś dokładnie koniec 18tygodnia

Załącznik 3506537
Załącznik 3506538

oraz ubranka którymi miałam się pochwalić

Załącznik 3506539
Załącznik 3506540

brzuszek śliczny taki malutki
a ubranka piękne .
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
bodziaki sa super!!!no i brzusio słodki

wrrrrrrr przychodnia nie odbiera, specjalnie słuchawkę odkładają...musze isc taki kawał sie rejestrować zabije je tam !!!!!!!!!!!
w przychodniach to niestety normalne ....

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Brzuszek piękny, a gdzie Ty widzisz te "swoje" na biodrach

A ja myślałam, że w 24tc się robi, nawet dzisiaj ginekolog w dzień dobry tvn o tym mówił, ale oczywiście Ty się trzymaj swojej położnej, bo każdy inaczej, zobaczymy co mój mi powie jak dojdę do tego 24tc

Zgrabniutki brzusio, nie to co mój. Już wczoraj wszyscy na cmentarzu się dziwili, że mam taki wielki.

Śliczne te ubranka, ja czekam na przesyłkę, bo zamówiłam u jednego sprzedawcy za 100zł, muszę chyba kolejną szufladę naszykować na te ubranka

Już od rana sprzątam sobie w szafkach. Kurczę pojechałabym sobie do psiapsióły bo ma wolne, ale czekam na kuriera z telefonem i jestem uziemiona w obrębie mojego bloku, ehhh ale ja to mam.

Miłego dnia dziewczynki idę coś zjeść i dalej sprzątać
koniecznie wstaw foteczki i pochwal się swoimi nowymi ciuszkami

Cytat:
Coralady ja za każdym razem jak cos kupie to zachowuje sie tak jakbym małpiego rozumu dostała taka sprawia mi to przyjemność, noale niedługo zaczne rozgladać się za innymi potrzebnymi rzeczami
wiem coś o tym mam to samo ....

no a ja dziewczyny wróciłam z zakupów-lumpku . i oto moje dzisiejsze zdobycze. Jestem bardzo zadowolona oczywiście zaszalałam
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 11:40   #1443
iweczka
Zakorzenienie

[QUOT

a ja w weekend stalm sie szcescilwa posiadaczka spodni ciazowych , poza tym zroiblam duze zakupy w Smyku i dosalm karte stalego klienta co daje na starcie 10% na wszytko plus jakeis bonusy no i te cisuzki w Smyku - boskie ladnieszjych jeszce nei widizalm
jak znajde chwiel to obfoce ciuszki a i kupilam smoczek z lanzuczkeim do przypinania do ubranka ;p taki maluti uspokajajacy
reszte zakupow bede robic na raty najchetenij w promocjach a ze cesto bywam w galeriach to zawsze cso sie wyczai no i tak jak wy czekam na ponoworoczne wyprzedaze ;p

milego dzionka[/QUOTE]

a za jaką kwotę zrobiłas zakupy że otrzymałas karte stałego klinta??jja osttanio wydałam prawie 200 i dostałam jednorazowo 20% rabatu i kupon na zabawki na 25 zł
co do ciuszków w smyku to zgdzam się-są śliczne.......:love :

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
brzuszek śliczny taki malutki
a ubranka piękne .

w przychodniach to niestety normalne ....

koniecznie wstaw foteczki i pochwal się swoimi nowymi ciuszkami

wiem coś o tym mam to samo ....

no a ja dziewczyny wróciłam z zakupów-lumpku . i oto moje dzisiejsze zdobycze. Jestem bardzo zadowolona oczywiście zaszalałam
zaszalałas na całego !!!Ty juz chyba masz wszystko dla malucha hehe
jak wyskoczysz na zakupki to zawsze przytargasz sporo ciuszków
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 11:52   #1444
laseczkaa
Zadomowienie

zapłaciłam niedużo bo ok 30 zł . znów za 10 zł za 1kg aż trudno się opanować jak jest tyle fajnych ciuchów za tak niewiele
a jeszcze wszystkiego nie mam . mam spis co juz mam i jeszcze troszkę potrzebuje. na pewno bodziekow juz nie kupuje bo mam nadmiar
Stary 2010-11-02, 12:13   #1445
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Iweczko już wiem o co kamanTo moje pierwsze zakupy dla Dzidziusia-taka mała rzecz a jak cieszy Oczywiście mama mi powiedziałą,żebym narazie przystopowała,że to za wcześnie jeszcze...A ja oczywiście wypaliłam,żeby mi tu czarnowidztwa nie uprawiałaWiem,ze sie martwi,bo na tą ciąże czekałam 3 lata i dużo przeszłam,ale mój Dzidziuś się zdrowy i najpiękniejszy na świecie urodzi w kwietniu!Tej wersji się będe trzymać do końca!
A póki co-Tż swierdził,że nasze Maleństwo wygląda jak mały piesek w kasku bejsbolisty I ciagle mówi,żebym pozdrowiła naszego pieska ukochanego
piesek - dobre porównanie hehe mój dalej to dziecka kluska mówi
a mamą się nie przejmuj i tak ty robisz co chcesz moja stwierdziła że po co czekać na ostatnią chwilę jak można po trochę kupować

Cytat:

no przepiękne ja też chcę taki lumpek ciuszki prześliczne wszystkie

jezu dziewczyny jeszcze 6 godzin mi zostało do wizyty ciekawe czy mi to usg zrobi...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 12:59   #1446
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A jak będę mieć cesarkę to kiedy mam jechać do szpitala? Skurcze co 5 min to już chyba za często co?
Dzisiaj zaczynamy 24 tydzień
nie wiem, na cesarkach się nie znam, ale to zalezy, czy będziesz miała tzw. planową, wtedy sie przyjeżdza np. o 7.00 rano na oddział na czczo w terminie wyznaczonym przez lekarza ( najczęściej jest to 2 tygodnie przed terminem, który wypada z OM) , czy tez masz miec cesarke nie planową, tylko czekać do samoistnego porodu, to wtedy wydaje mi sie że lepiej się upewnic u lekarza kiedy masz jechać, czy od razu, czy czekać, na pewno w przeciwienstwie do rodzących fizjologicznie sn nie możesz nic jeść i pic w trakcie porodu, w 1 fazie, jesli wiesz, że będziesz miała cc.

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski

walsnie wiecie gloweni o to si eboje ze lekarze beda sie obijac a ja bede cierpiec albo cos przocza a z dzdiza albo ze mna cso sie stanie przez to :_(
Lekarze sie będą obijac, bo oni nie uczestniczą w porodzie
poród prowadzi położna i ona wzywa lekarza jeśli uzna , że jest taka potrzeba, ewentualnie jak akurat robi sobie obchód porodówki i zagląda do rodzących "rzucic okiem", a jeśli nie to nawet możesz lekarza gin-poł. na oczy nie zobaczyć, dopiero neonatologa- który przyjdzie do nowo narodzonego dzidziusia

ja akurat przy porodzie nie miałam lekarza, ale np nie wiem dlaczego do dziś połozna zawołała lekarza na poród mojego łozyska i przyszło az dwóch, lekarka i lekarz, bardzo mili zresztą, przyglądali sie tylko jak to łozysko urodziłam ( z mężem i położną, malutka miałam u swojego boku, przy cucu, a lekarze stali z boku fotela porodowego) i potem oglądali to łozysko z połozną, a na koniec pokazali nam, czyli mi i mężowi i razem tak sobie oglądalismy nic szczególengo się nie działo, wszystko było ok. nie wiem po co byli wezwani, może chcieli po prostu pooglądać mój "przypadek" i moje łożysko

Cytat:

jezu dziewczyny jeszcze 6 godzin mi zostało do wizyty ciekawe czy mi to usg zrobi...
no to trzymam kciuki za usg
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-11-02 o 13:03
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 13:11   #1447
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Brzuszek piękny, a gdzie Ty widzisz te "swoje" na biodrach
zasłonięte legginsami

Eirene1987
Twój też jeszcze mało ciążowy bardziej jak ciąża spożywcza hehe

Ale mnie dziś naszło na opiekane ziemniaki.... przysmażyłam sobie na masełku i zjadłam całą patelnię
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 13:31   #1448
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja akurat przy porodzie nie miałam lekarza, ale np nie wiem dlaczego do dziś połozna zawołała lekarza na poród mojego łozyska i przyszło az dwóch, lekarka i lekarz, bardzo mili zresztą, przyglądali sie tylko jak to łozysko urodziłam ( z mężem i położną, malutka miałam u swojego boku, przy cucu, a lekarze stali z boku fotela porodowego) i potem oglądali to łozysko z połozną, a na koniec pokazali nam, czyli mi i mężowi i razem tak sobie oglądalismy nic szczególengo się nie działo, wszystko było ok. nie wiem po co byli wezwani, może chcieli po prostu pooglądać mój "przypadek" i moje łożysko

ciekawe widocznie łożysko miałaś
dzięki za kciuki

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
zasłonięte legginsami

Eirene1987
Twój też jeszcze mało ciążowy bardziej jak ciąża spożywcza hehe

Ale mnie dziś naszło na opiekane ziemniaki.... przysmażyłam sobie na masełku i zjadłam całą patelnię
hehe żebyś wiedziała tym bardziej że na wieczór jest wielki a rano taki własnie jak na zdjęciu

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 13:33   #1449
Jok3r
Zadomowienie

Na 16 ide do lekarza, bo co prawda czesc objawow mija, ale pojawily sie kolejne i gdyby nie to, ze caly czas mam nudnosci i spie na stojaco to byloby ok. Na jelitowke pewnie i tak nic nie dostane oprocz zalecenia odpoczynku i picia duzo plynow, ale dla swietego spkoju ide. Lekarza mam za plotem, zero kolejek to glowa mi nie odpadnie

Co to planowanej cc to moj gine powiedzial, ze to zalezy od szpitala, bo np w moim cc jest zwykle dzien przed terminem, natomiast jesli tak jak w moim przypadku cierpi sie na jakas chorobe, ktora moze zagrazac dziecku i mamie to moga polozyc nawet tydzien przed terminem.

Karuzele wypatzrylam taka, ale pewnie jeszcze mi sie zmieni http://allegro.pl/fisher-price-n8849...292164992.html

W tym, lub przyszlym tyg bedzie kaska to bede szalec, bo mam w planie kupic juz cala reszte wyprawki, bilety do Gdyni i wio
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 13:34   #1450
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

zapłaciłam niedużo bo ok 30 zł . znów za 10 zł za 1kg aż trudno się opanować jak jest tyle fajnych ciuchów za tak niewiele
a jeszcze wszystkiego nie mam . mam spis co juz mam i jeszcze troszkę potrzebuje. na pewno bodziekow juz nie kupuje bo mam nadmiar
10 zł to taniocha ze hoho ja dziś patrzyłam na te moje bodziaki i mam 4 sztuki takich malenkich, 4 z dlugim rekawem na 62 i 6 sztuk z krótkim rekawem na 62. ale czy starczy to ni diabla nie wiem.....
Stary 2010-11-02, 13:35   #1451
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
hehe żebyś wiedziała tym bardziej że na wieczór jest wielki a rano taki własnie jak na zdjęciu
to tak jak ja
niby łykam Ulgix na wzdęcia, a i tak wieczorem brzuch większy
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 13:38   #1452
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
nie wiem, na cesarkach się nie znam, ale to zalezy, czy będziesz miała tzw. planową, wtedy sie przyjeżdza np. o 7.00 rano na oddział na czczo w terminie wyznaczonym przez lekarza ( najczęściej jest to 2 tygodnie przed terminem, który wypada z OM) , czy tez masz miec cesarke nie planową, tylko czekać do samoistnego porodu, to wtedy wydaje mi sie że lepiej się upewnic u lekarza kiedy masz jechać, czy od razu, czy czekać, na pewno w przeciwienstwie do rodzących fizjologicznie sn nie możesz nic jeść i pic w trakcie porodu, w 1 fazie, jesli wiesz, że będziesz miała cc.

Lekarze sie będą obijac, bo oni nie uczestniczą w porodzie
poród prowadzi położna i ona wzywa lekarza jeśli uzna , że jest taka potrzeba, ewentualnie jak akurat robi sobie obchód porodówki i zagląda do rodzących "rzucic okiem", a jeśli nie to nawet możesz lekarza gin-poł. na oczy nie zobaczyć, dopiero neonatologa- który przyjdzie do nowo narodzonego dzidziusia

Budziłaś zainteresowanie na sali porodowej ja to wogóle do niedawna myslałam, że lekarz jest przy porodzie i byłam w szoku że nie, ale cóż jak ma tak być to niech będzie. Najwazniejsze żeby wszystko przebiegło dobrze
Stary 2010-11-02, 13:39   #1453
wikakika
Rozeznanie

Eirene1987 i Olusia...no wy to macie malusie brzuszki..tylko pozazdroscic.
Laseczkaa ty to masz szczescie do zakupow w lumpkach!!! Zainspirowalas mnie i ostatnio tez zaczelam chodzic po lumpkach i kupuje osobne sztuki ale tak duzo nie ma fajnych rzeczy jak ty wynajdujesz, zreszta pozniej fotki wrzuce.
Dzisiaj mnie boli brzuch, jakos tak najbardziej jak wciagam powietrze, nie ma zadnych skurczy ani nic z tych rzeczy. czy powinnam sie martwic?
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 13:48   #1454
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Na 16 ide do lekarza, bo co prawda czesc objawow mija, ale pojawily sie kolejne i gdyby nie to, ze caly czas mam nudnosci i spie na stojaco to byloby ok. Na jelitowke pewnie i tak nic nie dostane oprocz zalecenia odpoczynku i picia duzo plynow, ale dla swietego spkoju ide. Lekarza mam za plotem, zero kolejek to glowa mi nie odpadnie

Co to planowanej cc to moj gine powiedzial, ze to zalezy od szpitala, bo np w moim cc jest zwykle dzien przed terminem, natomiast jesli tak jak w moim przypadku cierpi sie na jakas chorobe, ktora moze zagrazac dziecku i mamie to moga polozyc nawet tydzien przed terminem.

Karuzele wypatzrylam taka, ale pewnie jeszcze mi sie zmieni http://allegro.pl/fisher-price-n8849...292164992.html

W tym, lub przyszlym tyg bedzie kaska to bede szalec, bo mam w planie kupic juz cala reszte wyprawki, bilety do Gdyni i wio
Fajna ta karuzela, te z właśnie na taką patrzyłam
wylukałam jeszcze takie:
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...296701038.html

http://allegro.pl/mw-karuzela-osmior...301054567.html
Ale na jaką się zdecyduję to nie wiem, pewnie jeszcze mi się odmieni pare razy, choć chciałabym już kupić żeby puszczać malenkiej muzyczke
Stary 2010-11-02, 13:49   #1455
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawe widocznie łożysko miałaś
dzięki za kciuki
he, he tylko skąd wiedzieli, że będzie ciekawe? bo przyszli zanim sie urodziło

tak mi sie przypomniało, że jeszcze w trakcie tych zwykłych skurczów skurczów w 1 fazie, jak siedziałam w wannie i miałam je juz co 2 minuty regularnie, przyszła jeszcze inna lekarka, tez bardzo miła, do mnie z zapytaniem, czy może jakąś ankiete ze mną przeprowadzić, zgodziłam się i siedziała przy wannie, zadając mi pytania ( dotyczyły one sytuacji zdrowotnej przed porodem, odczuc przed i w trakcie porodu itd... ) i wypełniając te papiery gdzies tak z pół godziny, bo mogłam odpowiadać tylko między skurczami i moze uznali, że jestem taką opanowana pacjentka, że moga sobie mnie poobserwować na spokojnie
Stary 2010-11-02, 13:50   #1456
Montii
Zakorzenienie

Kasiu ceny przerażają, dlatego ja dla mego chłopczyka najpiękniejsze perełki wyszukuję w lumpeksach, np piękna kamizeleczkę z nexta za 8 zł taką błękitną, ubierze pod spód długi/krótki rękawek i elegancik. Jedyne czego nie lubię to te sztuczne koszule z kołnierzem dla takich maluchów, są bardzo sztywne , ja bym tego nie ubrała i malca w to pakowac nie będę

ciekawe jak tam Iza i jej córa... na pewno się potwierdzi...
no i trzymam kciuki za każdą która ma dzisiaj USG

ja dzisiaj zamawiam karuzelę

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 13:52   #1457
niutka1
Wtajemniczenie

Montik, a Tobie gratuluje synka ( dobrze zapamietałam? wczoraj robiłam przegląd kilkunastu stron )
Stary 2010-11-02, 13:56   #1458
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
piesek - dobre porównanie hehe mój dalej to dziecka kluska mówi
a mamą się nie przejmuj i tak ty robisz co chcesz moja stwierdziła że po co czekać na ostatnią chwilę jak można po trochę kupować

no przepiękne ja też chcę taki lumpek ciuszki prześliczne wszystkie

trzymam kciuki by zrobiłą Ci usg

Cytat:
10 zł to taniocha ze hoho ja dziś patrzyłam na te moje bodziaki i mam 4 sztuki takich malenkich, 4 z dlugim rekawem na 62 i 6 sztuk z krótkim rekawem na 62. ale czy starczy to ni diabla nie wiem.....
no tanio dlatego tak trudno się oprzeć....

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Eirene1987 i Olusia...no wy to macie malusie brzuszki..tylko pozazdroscic.
Laseczkaa ty to masz szczescie do zakupow w lumpkach!!! Zainspirowalas mnie i ostatnio tez zaczelam chodzic po lumpkach i kupuje osobne sztuki ale tak duzo nie ma fajnych rzeczy jak ty wynajdujesz, zreszta pozniej fotki wrzuce.
Dzisiaj mnie boli brzuch, jakos tak najbardziej jak wciagam powietrze, nie ma zadnych skurczy ani nic z tych rzeczy. czy powinnam sie martwic?
wrzuć fotki chętnie zobaczę.

dziewczyny a powiedzcie mi jak wy czujecie te 1 ruchy to jakie to jest uczucie ? w sensie co się czuje jakieś bulgotanie czy klocie czy co ?

eh dzwoniłam pytać się o usg do przychodni i dowiedziałam się ze za zwykle usg chca 250 zł normalnie skandal
na szczęście mam jeszcze tydzień
Stary 2010-11-02, 13:58   #1459
Montii
Zakorzenienie

Niutka tak a ja już Ci pisałam wcześniej ,że Franeczkę wraz z ustami Angeliny rezerwuję dla mego chłopczyka!!

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 13:58   #1460
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość

Otóż byliśmy wczoraj u lekarza. Jestem w 20 tygodniu, przytyłam od początku ciąży 3,5kg. Lekarz zrobił badanie i powiedział na 100% CHŁOPAK!!!BĘDZIEMY MIELI SYNECZKA!!!!
GRATULACJE

Bosti super że córcia
kasiapruszków gratuluje synka

Cytat:
Aaaaaaaaaaaaa dobra laski ostatnie poejscie, bo kurka za 2 tyg chcemy juz ten nieszczesny wozek kupic, ktory?
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=363
http://medvedik.com.ua/product-74549...ollection.aspx
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=365
co do wózka to ten 3, chodź jak widze jeszcze różnie może być

wikakika gratuluję synka

trzyrazyi a Tobie dziewczynki
87czarna również dziewczynka super

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
no właśnie też nie.
3.11, we środę mam wizytę i wtedy się chce umówić... też gdzieś pewnie druga połowa listopada, żeby dojrzeć płeć...
ja też jutro na wizytę... już nie mogę się doczekać...

ale nadrobić Was to szaleństwo jak wypadłam w czwartek wieczorem to dziś cały dzionek od rana

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 14:01   #1461
Montii
Zakorzenienie

oj ja nie wiem jak opisać pierwsze ruchy tak jak Joker pisała, jakbym rybkę zamknęła w dłoniach i czuje jak sie rusza...
teraz to ruchy są różne, pukanie od środka, przekręcanie się, czasem to tak wariuje ,że aż mnie to łaskocze śmieszne uczucie.

[LEFT]
Stary 2010-11-02, 14:04   #1462
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Kasiu ceny przerażają, dlatego ja dla mego chłopczyka najpiękniejsze perełki wyszukuję w lumpeksach, np piękna kamizeleczkę z nexta za 8 zł taką błękitną, ubierze pod spód długi/krótki rękawek i elegancik. Jedyne czego nie lubię to te sztuczne koszule z kołnierzem dla takich maluchów, są bardzo sztywne , ja bym tego nie ubrała i malca w to pakowac nie będę

ciekawe jak tam Iza i jej córa... na pewno się potwierdzi...
no i trzymam kciuki za każdą która ma dzisiaj USG

ja dzisiaj zamawiam karuzelę
Pochwal sie jaka, bo tyle juz ich tu bylo, ze sie pogubilam ktora jaka sobie upatrzyla

Cytat:
trzymam kciuki by zrobiłą Ci usg

no tanio dlatego tak trudno się oprzeć....

wrzuć fotki chętnie zobaczę.

dziewczyny a powiedzcie mi jak wy czujecie te 1 ruchy to jakie to jest uczucie ? w sensie co się czuje jakieś bulgotanie czy klocie czy co ?

eh dzwoniłam pytać się o usg do przychodni i dowiedziałam się ze za zwykle usg chca 250 zł normalnie skandal
na szczęście mam jeszcze tydzień
Ja czulam jakbym miala zywa rybke w brzuchu Teraz mam cala druzyne pilkarska i dzis musialam nakrzyczec na malego wiercipiete, bo tak mnie bolal zoladek i tak sie zle czulam, a on mi jeszcze jakies skoki uskutecznial i walil po czym popadlo. No i o dziwo poszedl spac Dziwnie to moze zabrzmi, ale czasem te kopniaki sa bardzo nie przyjemne i meczace az sie boje co bedzie pozniej jak on taki rozrabiaka.
Stary 2010-11-02, 14:09   #1463
Montii
Zakorzenienie

Joker, prosze, tutaj prezentacja multimedialna mozna posluchać melodyjek
http://www.marko-zabawki.pl/pliki/of...d_demo_po.html

a mna allegro to TA

[LEFT]
Stary 2010-11-02, 14:13   #1464
Jok3r
Zadomowienie

Aaaa to juz wiem. Ja tez ja jakis czas temu ogladalam, ale mam tyle opcji, ze zanim sie zdecyduje to chyba szybciej urodze
Stary 2010-11-02, 14:14   #1465
Montii
Zakorzenienie

dlatego ja już wybrałam i innych nie oglądam bo wiem,że później będą jęki

[LEFT]
Stary 2010-11-02, 14:15   #1466
Jok3r
Zadomowienie

Kurde latam z ogolnego do klubu i spowrotem, a zaraz musze sie szykowac do lekarza. Tyle mialam zaleglosci do nadrobienia, a maz wniebowziety, bo mial od soboty kompa tylko dla siebie
Stary 2010-11-02, 14:17   #1467
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja czulam jakbym miala zywa rybke w brzuchu Teraz mam cala druzyne pilkarska i dzis musialam nakrzyczec na malego wiercipiete, bo tak mnie bolal zoladek i tak sie zle czulam, a on mi jeszcze jakies skoki uskutecznial i walil po czym popadlo. No i o dziwo poszedl spac Dziwnie to moze zabrzmi, ale czasem te kopniaki sa bardzo nie przyjemne i meczace az sie boje co bedzie pozniej jak on taki rozrabiaka.

troche tak jak napisały Jok3r i Montii- jak rybka, czy ptaszek zamknięty w dłoni i podskakujący

a teraz to juz takie wyraxnie kopanie od drugiej strony brzucha, tak jakbys sobie puknęła dłonia, tylko od środka, no i wiercenie sie, obroty jakieś

moja mała jest bardzo zywotna, ale ja akurat lubie czuc ruchy, jakos nie pamiętam w poprzednich ciążach, żeby mnie coś spotkało nieprzyjemnego od dzieciaczków i teraz tez nie, chociaz czasem mi przeszkadza zasnąc, jak akurat ja spokojnie leżę, a mała własnie wtedy - wiadomo- harce
no i nieco mniej komfortowo jest jak prowadze auto, bo wtedy siedzę praktycznie pod kątem prostym i małej jest tam ciasno, więc sie buntuje ale generalnie to raczej nie ona mi przeszkadza, tylko od tego siedzenia w takiej pozycji mnie boli brzuch, jakies dłuższe prowadzenie odpada, max 30 minut wytrzymuję
Stary 2010-11-02, 14:20   #1468
Montii
Zakorzenienie

ooo ja też się zorientowałam,że zaczął mi się 6 miesiąc....

aha byłam u lekarza i mam zapalenie gardła, naczekałam się, a była tylko 1 os przede mną ale babka nawiedzona i każdemu poświęca z 25 minut, ale powiedziała mi ,że następnym razem mam do niej zapukać i włazić bez kolejki także miło z tego akurat skorzystam.

póki co ruchy mojego synka są bardzo miłe i czekam na nie
bardzo przyjemne uczucie.

[LEFT]
Stary 2010-11-02, 14:21   #1469
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Jok3r, lepiej się już czujesz? Twój synek może być niemały ale w sumie bez różnicy, i tak go wyciągną Pokaż potem wózek, ciekawa jestem tego połączenia

Trzyrazyi, gratuluję córeczki

Gosiawolna, witaj

87czarna, gratuluję córeczki, a jednak

Ego, duży już brzuszek A lekarz to chyba jasnowidz

Wikakika, fajnie wyglądacie

Ciastko, witaj

Olusia, zgrabny brzusio

Niutka, to fakt, najistotniejszy przy porodzie jest obwód główki, reszta się wyśliznie No i zdarzają się jeszcze dzieci z szerokimi barkami.

Montii, to że masz stare rozstępy wcale nie musi oznaczać nowych. Ja mam dużo z okresu dojrzewania a w pierwszej ciąży nie wyskoczył mi ani jeden. Fakt że nie przytyłam nawet 10kg i miałam nieduży brzuch. Wiadomo że im więcej kilogramów dojdzie i im brzuch większy tym większe prawdopodobieństwo rozstępów, i to z reguły niemałych.

Eirene, fajny brzusio

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 14:24   #1470
Montii
Zakorzenienie

gosikk a właśnie to mnie zastanawia, bo ogólnie przed ciążą byłam szczupła, rozmiar 36 czasem 34 bluzki XS także ok, ale nigdy nie ćwiczyłam mięsni brzucha i miałam zawsze jakiś tam tłuszczyk, nie był płaski tylko taki miękki no i zaczął mi się 6 miesiąc , ja przytyłam, brzuszek rośnie i jest nawet ładny a znajoma o podobnych gabarytach jak ja nie przytyła nic, i jej brzuch jest strasznie naciągnięty, skóra taka cienka jakby miała zaraz pęknąć!! a ja mam jeszcze dużo miejsca na ciążowy brzuch i wydaje mi się,ze pomimo kg ta skóra mi się nie rozciągnie aż tak jak jej trochę na chłopski rozum to opisałam...

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości