|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
Kubusiu za postępy w chodzeniu
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
No już taki "pewny" , że chodzi i pije z niekapka
|
|
#3303 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, super wieści
Jak teraz Kubasek zacznie biegać, to Wy razem z nim ![]() *** Kurcze, Antoś teraz żółtą wodę zrobił (koopę)...Boję się, że to jednak jakies cholerstwo - grypa. żoł.
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , będziesz szła do lekarza?
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy zdrowka zycze Miramej, gratuluje kolejnych zabkow. My nadal 4 ![]() ![]() Av z Halloween jeszcze, pochodzi z filmu "Drag me to hell" . Na razie nie chce mi sie go zmieniac.
|
#3306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może potrzeba mu teraz więcej Mamy nie wiem o co może chodzić...Zu jak sama zasypia to oznacza że leży w łóżeczku, ale ja siedzę obok, zazwyczaj jeszcze trzyma mnie za palec i póki nie zasnie to puścić nie chce ![]() My od niedzieli mamy 10 Cytat:
coś musi być nie tak a może smecte mu dasz?Cytat:
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
no naszych dzieci rzecz jasna!
Unholy-wirtualne pozdrowienia dla was.Obyś ty się szybko "wylizała"u Antka okazało się to zwykłą niedyspozycją Miramej dla KubyAnulo a dlaczego tak mało ciebie z nami?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
a wiec co bym nie zapomniała Unholy, kurcze, zeby Antek nic nie zlapał, ale piszesz ze kupy takie to sama nie wiem.... mam nadzieje ze Ty szybko dojdziesz do siebie Kasiu dobrze ze pieska udało się uratować, dla was to jak członek rodziny i wielka to by była strata. Miramej brawo dla Kubusia, doczekałaś się w końcu ![]() Mariolu, przestraszyłam się awatarka ![]() cos jeszcze miałam no i zapomniałam.... moze mi sie przypomni, musze cofnąć sie troche dzisiaj znowu mam jazdy, wieczorem. dziwny dzien sobie wybrałam, mogłam inny, ale juz nie bede przekładała. jak Oli zaśnie to biore sie za wertowanie netu w poszukiwaniu podkładu, skonczył mi sie i dzisiaj koniecznie musze kupić i nie wiem jaki. chce wypróbować mineralne ale zanim je zamówię i wypróbuję to do tego czasu muszę coś używać. Unholy, nie wiesz czy Olencja zrobiła już zamówienie w lushu? bo sie nie moge doczekać kiedy dostane przesyłke...ach niecierpliwa jestem jak zwykle. |
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobity
Przywitam się najpierw, bo mam dużo do nadrabiania i nie wiem, co z tego będzie ![]() U nas ok. W piątek impreza, było super, w sobotę spotkanie ze znajomymi wieczorkiem (mam drugi raz wykorzystana ), w niedzielę w końcu trochę odpoczynku no i wczoraj też. Na cmentarzu byliśmy może pół godziny, bo Zosia wchodziła na pomniki, potykała się o nie, bo oczywiście wózek jest ble. A potem spała w domu 2 i pól godziny , a rodzice w tym czasie pozabawiali się sobą, bo cóż było robić?-"Niekończąca się opowieść"obejrzana, pranie poskładane, posprzątane...Potem do babci na obiadek, i tak zleciało do wieczorka. Mamy nową czwórkę, czyli na pewno mamy zębów 9, ale myślę, że jest więcej tylko nie da mi zobaczyć. Śpi różnie, jedna nocka super, drugiej budzi się ze trzy razy A i Zosia nauczyła się pić ze szklanki. Co prawda jeszcze nie sama, ale jak jej trzymam to ładnie pije. A jak się przy tym cieszy! Najpierw tak śmiesznie wkładała do środka języczek, jak piesek ![]() A i kupiłam Zosi jeszcze jedną kurtkę na zmianę. To tyle ![]() Idę nadrabiać.
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej super ze Kubus zdrowszy
Unholy wczoraj byla u mnie ciocia i mowila ze wszyscy mieli grype zoladkowa i 11m-czny synek mojej kuzynki byl w szpitalu 3 dni ,oczywiscie ona z nim, mial wymioty i biegunke do tego temp. -zaraz pod kroplowke go dali zeby sie nie odwodnil wiec panuje teraz ten wirus, idz do lekarza lepiej
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, wlasnie sie dowiedzialam ze jedna z dziewczyn w pracy do pracy przyszla mimo iz wie ze jest chora na Rota.
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze zabkow przybywa maluszkom a my nadal tylko 6
![]() a synek mojej kuzynki ten co wlasnie byl w szpitalu nie ma jeszcze ani jednego zabka, w grudniu bedzie mial roczek to moze sie wykluje jeszcze jakis ![]() Slepa kolezanka z pracy jakas niepowazna jest
|
#3313 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co tam święto, przynajmniej ciepło w chacie będziesz miała. A ja mam trzy rodzaje ciast, bo wczoraj teściowa miała urodziny A jak tata się czuje?? ![]() Biedna Laura musi się męczyć.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co z Antkiem? oby to tylko to winogrono.. Cytat:
Taaaaa tylko takiemu trio to nawet super niania by nie dała rady ![]() ![]() ![]() kl aski:Dzielny Kubasek. Cytat:
: confused:Fajnie że u Was fajnie Cytat:
![]() Alanowi własnie przebiła się dlna prawa 4 i już mamy 9 zębów. Ale te czwórki to strasznie masakrują dziąsła. Alan miał tak rozwalone jakby tępym nożem sobie pociął dziąslo. Kilka krwiaków mu się porobiło i gdy pękały to się krew sączyła a ja w szoku że aż tak straszne to ząbkowanie jest. Dzieńdobry Mam dość mojego Toważysza Zycia. Wczoraj nawet sam pojechał na groby, tak obrazony jest że nawet nas nie poinformował że jedzie. Wogóle cały dzień unikał mnie i Alana jakbysmy mu niewiadomo co zrobli. A to ja powinnam być obrazona. Ale za to że unika Alana to dziś mu wygarnę bo Mały nic mu nie zrobił. |
||||||
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam na szybciocha.
Ale się dzieje.... Życzę zdróweczka wszystkim, i mniejszym i większym...Miramejku super, że z Kubusiem w końcu jest lepiej Dostałam dzisiaj z pracy"nadprogramowe" 800 zł za plany zalesieniowe I chyba małż się o nich nie dowie![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
No Zośce na szczęście aż tak nie masakrują. Jest bardziej marudna, ale dziąsło wygląda normalnie, już po wyjściu oczywiście. Bo teraz jak się zaśmieje szeroko to ma normalnie takie falbanki na dziąsłach, białe gule, i to w kilku miejscach ![]() ![]() No rzeczywiście na dziecko nie powinien się obrażać
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wyprzedziłyśmy Was
![]() Cytat:
no nieładnie Tz się zachowuje...lanie dla niego![]() Cytat:
|
|
#3317 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia niestety wujek zmarł w nocy z soboty na niedzielę, nie zdążyłam się z nim pożegnać a mieliśmy latem jechać razem na żagle, nie zdążyłam mu powiedzieć jaki dobry pasztet nam ostatnio zrobił...ogólnie czuję się do bani. Ta noc w ogóle była jakaś ciężka, kot szalał po domu, miauczał jak szalony, my nie mogliśmy usnąć, potem cała niedziela taka do dooopy.Teraz jeszcze pogrzeb.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Adaś owszem też otwiera szafki, ale popatrzy i zaraz zamknie, a jeśli coś wyjmie to jak się mu powie, żeby odłożył to odkłada. Jedyne co z nim walczę to jedzenie kremów jeśli tylko widzi gdzieś jakąś tubkę to zaraz się do nie dorywa, odkręca i wcina..Cytat:
Cytat:
Muszę Wasze albumy pooglądac i ponadrabiać Cytat:
Muszę wybrać się z moimi bólami glowy do lekarza, najpierw myślałam, że to od hormonów, ale jednak chyba nie, bo wciąż coś. Chyba zacznę od takiego internisty normalnego-czy jest jakiś lekarz od bóli głowy..? Cytat:
Cytat:
Cytat:
A! i ta firma dobre korektory A wynalazłam ich przez nasze kwc szukając właśnie korektora: https://wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.ph...gdzie=produkty Edytowane przez truheart Czas edycji: 2010-11-02 o 12:39 Powód: dorzucilam link do kwc |
|||||||||
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
A co Róbcie listy, róbcie![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Bardzo mi przykro.
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
Tru strasznie mi przykro z powodu wujka.
Jestem zła, bo bylam w sobotę z małym w lesie i narobiłam mu mnóstwo zdjęć, ale mój pędziwiatr sięnie zatrymuje do zdjęcia i wszystkie porozmazywane wyszły. Ledwo kilka wybrałam i do albumu wrzuciłam. I jeszcze kilka innych w albumie Alana też się znalazło. Więc zapraszam |
|
|
|
#3320 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
przypomnialo mi sie wlasnie, ze nie mam nic na obiad rozmrazam w piekarniku szybko sznycle z indyka - co moge z nich zrobic poza kotletami i gyrosem? ![]() kat biedna Laurcia, kurcze strasznie musi cierpiec ojjj to musieliscie przezyc chwile grozy z psinka, mam nadzieje, ze szybko dojdzie do siebie ![]() Unholy trzymaj sie kurcze mam nadzieje, ze Antosiowi nie dolega nic powaznego ![]() Miramej super, ze w koncu mozecie sie cieszyc powietrzem co ja jeszcze mialam.....? ![]() pewnie polowe zapomnialam Cytat:
narazie lezy i kuruje sie, mowi, ze boli go ta reka ale ma wrazenie, ze ciut mniej niz po pierwszej operacji i ze czuje, ze jest jakby bardziej zwarta ![]() Cytat:
no a Marcel otwiera szafke i patrzy na reakcje, jak sie mu powie, ze nie wolno albo zeby zamknal to wtedy jest taki chochlikowaty usmiech od ucha do ucha i z premedytacja po cos siega i wtedy zazwyczaj daje dyla zeby mu nie zabrac
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Angy pamiętam , że pracujesz w leśnictwie
![]() Dziękuję Wam |
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alan też otwiera szafki i wygląda ponad nią czy już ktoś patrzy / idzie. Gdy tylko zobaczy że idzie się w jego kierunku to jakby mu się motorek włącza. Obiema rękami wszystko zaczyna wywalać, jak najszybciej i jak najwięcej no i obowiązkowo szyderczy uśmiech na buźce. Tylko czasem gdy zobaczy że się do niego idzie to bierze np. mąkę i potrząsa do góry i dołu patrząc jak sie wysypuje. Ale tak lightowo to rzadko robi, przeważnie leci po całości wywalając wszystko :brzydal :![]() heh mój marnotrawny mąż zadzwonił właśnie zapytać co u nas. Jak gdyby nigdy nic, łosioł jeden. A ja mu na to że magisterkę piszę i nie mam czasu na rozmowy. Poczuł sięurazony i stwierdził że nie będzie mi przeszkadzał. hi hi hi achhh anula zapomniałam. Dzięki za koment. te i poprzednie. A aniołek to on jest, jak śpi i jeść nie woła
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-11-02 o 13:11 |
|
|
|
|
#3324 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
To nieciekawie u was...kuruj się szybciutko, mam nadzieję, ze Antosiowi też szybko minie...
Cytat:
Tak więc ogłaszam oficjalnie, że mamy złoto w kategorii: leniuszek roku ![]() Ale za to Martynka dzisiaj sama zaczęła chodzić przy pchaczu a ja oczywiście za nią, jakoś szybko ten pchacz jeździ ![]() Cytat:
A może jak był chory to zasypiał przy was i się przyzwyczaił?Czy to tak samo z siebie z dnia na dzień?U nas, jakże by inaczej, uzębienie identyczne ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ehhh ci faceci...trzymajcie się dzielnie z Alankiem Cytat:
współczuję... cinusiowa co do teściowej to ekstra babka z tego co mówisz podziwiam, że w ogóle tam pojechaliście... Biedna Ninka, aż mnie dreszcze przeszły, dobrze że nic poważnego się nie stało... Svinecko Marcelek to niezłe ziółko Muszę przyznać, że u nas takich zachowań w ogóle nie ma, mała potrafi dobijać mnie od czasu do czasu jęczeniem i marudzeniem ale w porównaniu do Ciebie to mam Hawaje Podziwiam A z naszym obiadem to dzisiaj sprawa ciekawa: mamy tak zapchaną zamrażarkę, że TŻ upychał wszystko na siłę, nie jestem w stanie otworzyć żadnej z trzech szuflad więc dzisiaj obiad bezmięsny
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-11-02 o 13:20 |
|||||
|
|
|
#3325 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
agga
mam to samo z moim i najlepsza zabawa to wszystkim rzucac albo walic, np pilotem o tv albo wywracac cos, np lezaczek ![]() jak sie do niego zblizycz to z mina aniolka zrobi Ci tuli tuli zeby za chwile z nienacka strzelic Cie po twarzy albo wyrwac resztki wlosow z glowy ![]() a jak sie mowi aua to z jeszcze wieksza premedytacja to robi tlumacze mu ciagle ale nic nie dziala tak samo z kotem, mowie mu zeby robil cacy, no i robi po czym lapie go za skore i szczypie, musze strasznie uwazac -potem sie dziwi, ze kot ucieka ale nie moze zrozumiec, ze to dlatego, ze tak robi ostatnio nie zdazylam zareagowac bo lezelismy jeszcze w lozku i kot sobie spal na brzegu a maly do niego podszedl, zlapal za skore i zrzucil z lozka ![]() no ludzieeeeeeee........... ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
oczy musze miec ciagle dookola glowy, ciagle cos psoci, otwiera wszystkie szafki, psuje cos, wali w cos, doniczke z palma tak trzesie, ze mi usycha ![]() ja mowie, na niego tajfun albo terror
|
|
|
#3326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alan nie robi tuli ale daje ogromne całusy i gdy go wtedy biorę na ręce to niespodziewanie wkłada mi całego kciuka do nosa, już kilka razy mi krew leciała. A gdy zobaczy uchylone drzwi łazienki to pędem leci otwiera klapę sedesu i robi chlapu chlapu w wodzie ![]() Ja już nawet nie mówię ała gdy mi dowali bo wtedy chce robić ze mną boda boda czołami, a to już za dużo dla mojej czaszki ![]() A nie boisz się że jak tak maltretuje tego kota to on go wkońcu podrapie?? Nie daj Boże po oczach? Ja u siebie nie mam już ani jedengo kwiatka a babcia na dole wszystkie pochowała bo liście to ciągle wyrywa i ziemię wywala. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-11-02 o 13:26 |
|
|
|
|
#3327 |
|
Wtajemniczenie
|
A mam jeszcze dwa pytanka do was
![]() -Któraś z was ma może już ten termiczny niekapek? Bardzo by mi się przydał ale ten z Aventu drogi jest i wolałabym mieć pewność, że trzyma ciepło...Widziałam dzisiaj w sklepie termiczny z canpola za 11 zł ![]() - Powiedzcie mi jak to jest z tym prowadzaniem dzieci za rączki? Prowadzałyście? Mała cały czas się dopomina
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooooo, ale pamięć
![]() Dziewczyny normalnie szacun dla Was, ja bym pewnie juz siwa była ![]() Chociaż oczywiście łatwo nie jest... Ostatnio musieliśmy TV przestawić na komodę bo przecież cały czas było pstrykanie dekoderem i wgapianie się z odległości 10 cm. O kwiatach już dawno zapomniałam. Ostatnio uparła się na kuchnię-kuchenka, zamrażarka, tłuczki z szuflady... Oczywiście wszystko z zabójczym uśmieszkiem. Grozi sobie sama palcem, ale co z tego. Wie, a robi ![]() Zapomniałam o łazience. To jest hit dopiero. Najfajniejszy jest do lizania taty antyperspirant (kulka), a do gryzienia mamy grzebień ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() A co do drugiego to tak. Ja się starałam nie, ale niania wiem, że prowadzała.
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-11-02 o 13:34 |
|
|
|
|
#3329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Alan mi ostatnio praską do ziemnaków zdarł teflon z patelni, bagatela za 140 zł. Siedział i walił w nią a ja głupia nie skojarzyłam że zepsuje. Na dodatek gdy na niego spojrzałam to cała buzia była utytłana w teflonie bo go zdziarał i zjadał
U nas niie ma mowy o chodzeniu za ręke od razu się wyrywa. A o kubku nie wiem. Anula brawa dla Martyni, czyli jednak nie jest takim strasznym leniuszkiem
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-11-02 o 13:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Jestem zaskoczona, bo Kuba naprawdę dobrze sobie radzi z chodzeniem - na te 30 minut nie bierzemy wózka, trochę oczywiście musimy Brzdąca nosić, ale dużo chodzi sam 
, no ale leki mamy do soboty, więc może będzie lepiej 
Kubusiu za postępy w chodzeniu
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
, że chodzi i pije z niekapka
, będziesz szła do lekarza?

nie wiem o co może chodzić...Zu jak sama zasypia to oznacza że leży w łóżeczku, ale ja siedzę obok, zazwyczaj jeszcze trzyma mnie za palec i póki nie zasnie to puścić nie chce
NIE LUBIĘ TROLLI![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

kl aski:
: confused:
a mieliśmy latem jechać razem na żagle, nie zdążyłam mu powiedzieć jaki dobry pasztet nam ostatnio zrobił...ogólnie czuję się do bani. Ta noc w ogóle była jakaś ciężka, kot szalał po domu, miauczał jak szalony, my nie mogliśmy usnąć, potem cała niedziela taka do dooopy.

i wtedy zazwyczaj daje dyla zeby mu nie zabrac