|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cześć Dziewczyny,
My niedawno wróciliśmy od lekarza. Lekarz mnie zbadał, i na szczęście, szyjka dalej się nie skróciła od tamtej wizyty w szpitalu. Mały rośnie jak na drożdżach Bardzo się ruszal, ale dzięki temu udało się pomierzyć wszystko. Kopał lekarza, jak robił usg, hehe, lekarz sie śmiał, że silny jest No i potem pokazał nam jajeczka, jak na dłoni , już nie mam żadnych wątpliwości , bo wcześniej musiałam wierzyc lekarzowi, że to chłopak![]() A przez weekend spakowaliśmy prawie nasz cały dobytek . Zmęczyłam się tym, nie powiem.Dzisiaj przyjeżdża w odwiedziny do nas moja psiapsiółka z Niemiec ze swoją 3-miesięczną córeczką ![]() Wera, ja układam ubranka rozmiarami i daną częścią garderoby. Np. body z długim rękawkiem, rozmiar 56 - 12 sztuk, pajacyki, rozmiar 56 - 8 sztuk itd... i potem kolejny rozmiar. Wtedy mam pewność, że raczej wszystkie ubranka założę. Miłego dnia
|
|
#1232 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Cytat:
Mi tez brzuch twardnieje, ale rzadko, nie lubie tego uczucia ;/ nie boli, ale jest takie dziwne..;/ Cytat:
|
|
#1233 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
My własnie wróciliśmy od gina ... malutka rośnie prawidłowo i wszystko ma w okolicach 29 tyg... Waży już 1500 g Ułożona jest poprzecznie... mniejmy nadzieje że jej się ta pozycja szybko znudzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja właśnie podejmuje decyzje co do zakupów, butelki już zdecydowałam że avent, tylko nie wiem czy kupić zestaw czy jedną małą i jedną dużą, musze zobaczyć ile w sklepach kosztują bo nie wiem czy się opłaca na allego bo jeszcze koszty przesyłki dochodzą. teraz mam dylemat oilatum soft, oillan czy eolium? ale chyba olatum sof jednak, bo tamte to można od 1 miesiąca stosować, a wy? sudokrem na dupcie i jeszcze nie wiem jakiej firmy aspirator frida, mamimer czy coś innego? oj dzidzia moja czkawe ma, już dziś 2 raz
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
tez dziś byłam na USG- uf uf uf ponad wszelką wątpliwość dziewucha z "kreseczką";-)
Podobna do TŻa, tzn usta i dobrze, bo ona ma pełne, a ja wąskie i zawsze nad tym bolałam;-) Wazy tle co kurczak na niedzielę- 1616 g, termin nadal 6 styczen, z USG także jak z innych obliczeń 30/31 tc, wisi głową w dól;-) A wczoraj ręką wymacałam nogę i było to przedziwne. Sprzedałam te butelki Lovi. Jak Wam pisałam-dubelek. Tu dziewczyny się zastanawiały- butelki ładne, dobre gatunkowo, ale jak jest TT to wolę. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#1236 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No chyba taki sposob bedzie najlepszy...ale troche roboty z tym jest... no ale luty bede miec wolny wiec bede miec duuuzo czasu ![]() Cytat:
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy sól fizjologiczna jest na receptę?? bo czytam tu na forach że tak, znalazłam też jakieś fotki co ludzie sobie robią za pomoca soli łeee, wstrzykują w narządy płciowe co powoduje ich duże powiększenie fujjjj, ludzka głupota nie ma granic, pewno temu jest na recepte
dla ciekawskich link http://www.hcfor.pl/body-modyficatio...y-p-ciowe.html czego się to można dowiedziec szukając rzeczy dla dziecka |
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
chyba nie jest. Napewno mozesz kupic w ampułkach do przemywania oczek.. Ja własnie wróciłam z zakupów. Jak zjem to powiem co kupiłam...
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
cytrynko nie mam czegoś takiego, u mnie jest za wcześnie na takie rzeczy, tak mi się zdaje. Za to jest mi już trudniej chodzić, bo wszystko ciąży na kręgosłupie
|
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Widze, że mam duzo nadrabiania. cały weekend mnie nie było i tu tyle postów. Nawet sie narazie za to niezabieram, nie dam rady. trzeb aisc obiadek robic...a dziś mmmmmplacek po wegirsku, dawno nie było a uwielbiamy
![]() Moje malentswo rosnie jak na drozdzach, widze po brzuszku, coraz bardziej wypycha mi pepek. Malutka kopie jak szalona Niepokoi mnie tylko fakt ze jakos dziwnie mnie od wczoraj kuje z prawej strony brzucha jak sie podnosze czy podnosze prawa noge,..moze malenstwo jakos tak niefortunnie sie ułożyło.Miałam dzis sen, sniła mi sie moja córeczka, juz ja miałam. Porod mi sie nie snil tylko jak juz mała była z Namii szliśmy do lekarza by ja zmierzyc i zwazyc po porodzie. Ubrałam ja cieplutko..miala czpke kuyrteczke buciki wszystko ty;lko zapomnialam jednego bcuika ubrac i mimo ze pod spodenkami miala jeszcze spioszki ta jedna nozka była golutka. Ja niosłam ją na rekach i zeby nie zamrzła włożyłam jej stopke pod swoja pache. Wazyła ja jakas znajoma pielegniarka, gratulowala nam córy a mała ważyła 3080 g. Nie wiem ile mierzyła...dziwny sen..moze juz mi sie zaczynaja sny o macierzynstwie ![]() A w piatek ze szwagierka byłam na zakupach. Kupiłam już sobie wyprawke do szpitala w rozmiarze 56 tzn. tak: - body na dlugi rekawek - spioszki - kaftanik - czapeczke -skarpetki -łapki niedrapki wszystko w neutralnym kolorze bo w bieli. A w domku jeszcze mam (wczesniej zakupiłam) biały dresik spodenki i bluza to bedzie na wierzch na to ceiple czapa kombinezonik i chyba wystarczy by odebrac dzidzie ze szpitala. Kupiłam jeszcze pare typowo damskich rzeczy w lumpeksie.Kilka bluzeczek, różowy szlafroczek, jeansowa sukieneczke itp. I narazie wystarczy tych zakupow. Mam nadzieje ze wytrzymam z kolejnymi jakos do grudnia aaaa i smoczek kupilam ale taki zwykly za 6 zł, był sliczny rózowy i malutki..i maz mnie ochrzanil ze naszemu dziecku takie bedziewie kupilam.. bo myslelismy o smoczku uspokajajacym z tt.Wszyscyw rodzince juz wiedza ze bedzie dziewczynka( chociaz niektorzy twardo up[ieraja sie przy wersji z ebedzie chlopak) i juz mysla o wozku orgaznizuja jakas zrzutke..ciesze sie bedzie nam troche lżej.To miłego dnia...i wszystkim przyszlym mamusia zycze dobrego samopoczucie i samej radosci z naszego stanu i duzo kopniaczkow od maluszkow.
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to zdrzemnęłam się prawie 2 h i czuję się tak jakbym wogóle nie spała
stalowamagnolia nie ty jedyna nie masz wszystkiego dla dzidziusia , ja mam ciuszki, kocyk i butelki i wsio......hawea no to super, że wszystko jest w porządku po lekarzu ![]() weraa11 w takim razie trzeba kupić dzienniczek, żeby móc wpisywać uwagi ![]() dewi cieszę się, że wizyta należała do tych udanych muron czyżbym wyczuwała mały stresik przed USG?? bo tak wynikło z wypowiedzi fajnie, że wszystko jest w porządkue_rosa sól fizjologiczna na pewno nie jest na receptę. Można normalnie ją kupić w aptece |
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Justine1988 fajny sen
najważniejszy, że nie jakiś drastyczny i narobiłaś smaka tym plackiem po węgiersku
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łóżeczko przyjdzie jutro ![]() Czy kurier wnosi na górę?
|
|
|
#1245 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sobie wczoraj poukładałam ciuszki rozmiarami 56 - 62- 68. Chociaż ja nie wiem, czy to 68 to faktycznie 68, a nie np. 62. Najmniejsze na górze. Ale ja mam paręnaście sztuk jedynie. Czekamy na komodę, mamy sypialnię w rozwałce, więc póki co nie robimy nic. Ale proszki już mam, więc jak poukładamy wszystko w sypialni, to będzie pranie i prasowanie. Myślicie, że warto kupować coś na 74 już teraz? I jeszcze jedno - jak macie zamiar zwozić dzieciaczki ze szpitala? Co pod kombinezonik? (Nie mam pojęcia, ile tego spakować i w jakich rozmiarach, a muszę być przed świętami spakowana, Justine - mnie coś kuje z prawej strony, ale bliżej pępka. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Cytat:
Nie chcę być wścibska, ale dlaczego jedno? Pamiętam, jak nam kiedyś wykładowczyni mówiła, że ona jest jedynaczką i mąż też. A ich dziecko pytało kiedy pojedzie do wujka albo cioci. Ale to chyba ekstremalny przypadek.
|
|||
|
|
|
#1246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam orzechy piorące- kurcze śmierdzą mi... ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#1247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.A ja właśnie dostałam nową siatkę ciuszków - kurczę, już mi się ze 3 pralki nazbierały, nie mam kiedy tego poprać...o miejscu w szafach wolę nie myśleć . Jakbym wiedziała, że tyle podostaję od znajomych, to bym sama nie kupowała chyba nic . Dzięki za odpowiedzi odnośnie twardnienia brzucha - uspokoiłyście mnie, że sama nie jestem. |
||
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
jak skurcze są częste i regularne wtedy do szpitala. Ja miałam kilka razy, nawet oo tym dziś z ginem rozmawiałam.
|
|
#1249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Weraa11 ja często mam takie dziadostwo w buzi, jak zbyt energicznie myję zęby i się uraże szczoteczką, albo ugryze się czasami w warge od wewnątrz, ale pewnie osłabienie organizmu też ma na to wpływ, i wtedy stosuje SACHOL żel stomatologiczny, na początku szczypie jak diabli, ale naprawde szybko pomaga.
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też o tym czytałam dzisiaj...tylko zależy, co dla kogo znaczy pojęcie "często" - co godzinę czy kilka razy dziennie? No i czytałam też, że jeśli nie są bolesne, to nie należy się denerwować. Gorzej, jeśli towarzyszy im ból brzucha, pleców i są regularne. |
|
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
też od małego mam problemy z aftami. W ciązu o dziwo tylko na samym początku.Także wszkole nigdy nie było spóly z jedzeniem, a na wakacjach wędrowałysmy z mamą z moimi własnymi sztućcami na obiad;-)
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Mnie lekarz powiedział, że jak kilka razy dziennie to je już liczyć. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Nie do końca z bolesnością. Siostra w 6 mies miała taie niebolesne, pojechała do szpitala i została na tydzień. Miała do konca leki, plus skrócona szyjka i nawet lekkie rozwarcie.Ale ona od początku z problemami, w sumie 3 razy w szpitalu leżała, koniec konców młody urodził się przed terminem.
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale jak pokarzesz ładnie brzuszek to na pewno pan wniesie ![]() ![]() ja dzisiaj wykorzystałam mój mikroskopijny brzuszek w Urzędzie Skarbowym , a że było tak ciepło to ściągnęłam kurteczkę , no i panowie urzędnicy mieli na co popatrzeć . Wiem, że wredne to ale musiałam zadbać o to żeby się nie przegrzać. Bo tak jak pisałam cosik mnie przeziębienie bierze.A tak apropo przeziębienia, walczę bez lekowo, chociaż dziwne jest bo to nie mam jakiś drastycznych objawów i w miarę dobrze się czuję. Co do proszku do prania, to powiem szczerze, że od jakichś 2-3 prań nie mogę długo stać i być w pobliżu prania, bo drażni mnie zapach. A nie daję ani dużo proszku, ani dużo płynu do płukania. Czyżby to chwilowe przewrażliwienie zapachowe?? anka_bzzz a wiesz jaka pogoda będzie w następnych miesiącach? Ja nie kupuję, aż tak daleko rozmiarami.......Teraz zastanawiam się nad 68. chociaż na razie muszę kupić resztę pierdółek. Poza tym indywidualna sprawa i zasób finansowy ![]() humbak dzięki słonko, na razie walczę bez wspomagaczy. |
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
no bo ja na 4 piętrze, a nie wiem czy mąż wróci o te godzinie;-) Najwyzej zostawi u sąsiadów na dole.Dzięki
MARIKA ile Twoja Sara waży? Rózni nas tydzień i ciekawa jestem ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- tak jak pisałam body, pajacyk, koszuli czy sweterki zapinane- to można. Ja mam na 9 miesięczną;-) Kupuję jak coś fajnego w superpromocji albo śliczne w lumpku
|
|
#1254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć! W sumie to już jesteśmy prawie wszystkie w 3 trymestrze, więc trzeba zacząć na siebie maksymalnie uważać. A mi się nudziło, więc porobiłam fotki pokoju Małego - jeszcze kilka drobiazgów - coś na ścianę - może imię z literek ; lampa duża i nocna i chyba będzie gotowy . No i nie wiem, czy nie montować karnisza i jakiś kolorowych zasłonek delikatnych - zobaczę jeszcze, jak będzie wyglądał pokój już z wszystkimi pierdółkami. Aha no i kolor ścian jest bananowy, ciepły . No i z mniejszej szafki oczywiście zniknie laptop i te wszystkie kable nieszczęsne - mąż w tym tygodniu przenosi nam neta do sypialni . Bo wcześniej tu mieliśmy "gabinet".
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-11-02 o 13:55 |
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej pozniej bedzie mniej latania za ubrankami
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
cytrynka śliczniutki pokoik
![]() a ja dzisiaj robię krem z brokuł i kurde coś cofa mnie od zapachu brokuł grrrr, daję też większą ilość czosnku, na to moje przeziębienie i do tego grzanki z czosnkiem i odrobiną masełka
|
|
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
Rany, jak mi się chce rosołu, chyba się nie doczekam, aż się skończy gotować
.
|
#1258 | |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewuszki, ja dziś siedzę u rodziców, bo na wizytę u okulisty przyjechałam i zostanę tak już chyba do jutra
![]() Cytat:
Ja koszule kupowałam bardziej od strony jak się od energetyków idzie, tylko jedna babeczka miała takie naprawdę ładne, z odcinanym biustem, fajne fasony, reszta to same szmaty szare i podomki dla starych bab (jak dla mnie)Ja butelki kupiłam z TT, dwie duże antykolkowe, do tego zamówiłam laktator ręczny też z TT i w tym zestawie od razu jest mała buteleczka TT, więc od razu do jakichś herbatek będzie. Myślę, że na poczatek starczy. A smoczek jeden też kupiłam i też TT ![]() Ruchy czuję różnie, ale mój chłopczyk to jeszcze bardzo malutki jest, na ostatniej wizycie niecałe 500 g miał, nie wiem jak teraz, następne podgladanie 10tego mam Są dni, że wydaje mi się, że w ogóle nie czuję ruchów, ale to pewnie mały zaspany jest.Matko co się objadłam nieludzko, zapowiedziałam dla żartów, że ja to co dwie godziny teraz coś jem i co chwile rodzice mi podtykają jakieś smakołyki, cóż za rozpusta!
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a raz w carrf po długiej kolejce przychodzi moja kolej - a kasjerka [b.miła ] do mnie - mogła pani od razu podejść [tylko trzeba jeszcze takich klientów znaleźć co Cię przepuszczą]. Niby w carrf są te kasy pierwszeństwa...ale użerać się jeszcze z ludźmi...
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
smoczki TT z tego co słyszę często sie nie sprawdzają. Mają proste końcówki i dzieci plują. Ale to mały problem i niedrogi.
Do tych butelek TT ze startowego można potem dokupić po prostu smoczi 3+ prawda? ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- ja korzystam z kas pierwszenstwa w Ikei, bo tam zawsze duzo ludzi;-) W sklepach bywam przed południem to jak poczeam jako 2 to nic mi się nie stanie. raz mi się zdążyło, że gościu w Biedronie mnie przepuścił. Z jednej strony tez nie lubię się użerać, a z drugiej niech się ucza jak kasa z pierwszeństwem, tym bardziej, że społeczeństwo jest ogarniete znieczulicą. Czasem, przed ciązą, przepuściłam starsza panią z 1 herbatką, jak mam cały wózek to co ona będzie stać. Może raz mi ktoś podziękował., albo sie uśmiechnął. Więc zaprzestałam;-) babcie są mało uprzejme.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

Bardzo się ruszal, ale dzięki temu udało się pomierzyć wszystko. Kopał lekarza, jak robił usg, hehe, lekarz sie śmiał, że silny jest
, już nie mam żadnych wątpliwości , bo wcześniej musiałam wierzyc lekarzowi, że to chłopak

no ale luty bede miec wolny wiec bede miec duuuzo czasu 

; lampa duża i nocna i chyba będzie gotowy
] do mnie - mogła pani od razu podejść [tylko trzeba jeszcze takich klientów znaleźć co Cię przepuszczą]. Niby w carrf są te kasy pierwszeństwa...ale użerać się jeszcze z ludźmi...