|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Gratuluje nowym mamuniom
![]() a my dzisiaj mamy 2 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
andziat super fotki. Ja mam sesje w weekend. Jakie akcesoria jeszcze mieliscie? Ja sie najgorzej obawiam tego ze nie mam ladnej bielizny
![]() ![]() bo my sesje bedziemy miec w domku, i mam juz zegar - ktory nie powieszony jeszcze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
edit
Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-11-02 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Hmm to sie chyba powinnam martwic tym ze mnie biodra nie bola
![]() ![]() olajka, ja to jzu od dawna skarpet nie potrafie sobie ubrac ![]() andziat, świetne zdjęcia ![]() ![]() Strasznie mi sie podobaja takie czarno biale z jakims kolorowym akcentem ![]()
#965 |
Zadomowienie
|
Pisałyście o chrzcinach z tego co zauważyłam i my to sobie tym głowy teraz nie zaprzątamy, ponieważ się jeszcze dziecko nie urodziło, dopiero ja będzie z nami to można coś zaplanować, a teraz to jeszcze za wcześnie na takie plany.
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Często mi ten brzuch się ,,stawia" i nie lubie tego uczucia ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie biodra powiekszyły o 7 cm ![]() ![]() dziewczyny śliczne macie te foteczki Moze ja tez sobie zrobie taka sesje
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-11-02 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Jezu, chwilę mnie nie było, a nadrobić się nie da
![]() Priety, jakoś przeoczyłam Twoją wypowiedź o chrzcinach. U nas od dawna wiadomo, że chrzcić nie będziemy, na razie większych nacisków nie ma... Zobaczymy, czy dalej rodzina (głównie męża) będzie taka spokojna, jak przyjdzie co do czego - tzn. ktoś po urodzeniu małego zapyta kiedy chrzciny, a my powiemy, że przecież od dawna wiadomo, że nigdy ![]() Dobrze mi się zdawało, że Lutien też nie chrzci ![]() Dziękuję dziewczyny za kciuki dla mojego Taty ![]() ![]() ![]() Pelnia, kazano czekać pół roku czy guzki się nie powiększają? ![]() ![]() ![]() ![]()
#968 |
Zadomowienie
|
Dziś w nocy chodziłam siku chwilami co pół godziny
![]() Gardzioł pobolewa :0 Ja to czuje z jednej strony, że przenosze poza termin ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny brzucholek, ale jesteś szczuplutka ![]() Cytat:
![]() w takich sklepach typu smyk, świat dziecka? Cytat:
![]() dziękuję ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() oprócz tego: buciki, ubranka, budzik, kokardka, serduszko czerwone i ułożone z dłoni, zdjęcia z dynią, z zabawkami, jak się maluję, z balonami (jak je podrzucam), jak leżę na boku (wtedy fajnie się brzuch układa), z gazetą jak pokazuję przerażoną minę (w m jak mama był ostatnio taki artykuł pt. "9 miesiąc to już tuż tuż"), z imieniem napisanym czerwoną szminką nad pępkiem, i sporo w różnych ubraniach np. bluzkach, tunikach podkreślających brzuszek, w sweterkach z guzikiem zapiętym tylko na wysokości piersi, żeby brzuch był odkryty, w białej koszuli z męskim kapeluszem, w bieliźnie z kapeluszem i z muszką. Akurat nie miałam takich długich dużych korali ale z nimi tez chciałam mieć zdjęcie w samych majteczkach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-11-02 o 13:20 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
Ja zakupiłam drugie chusteczki nawilżające z Nivea w tym plastikowym niebieskim opakowaniu, bo nie było takiego pampersowego nigdzie :/. Chyba kupię jeszzcze pieluszki Happy.
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie
![]() gratuluję nowym mamusion i zazdrozczę i tego,że tak szybko i tego, że już po... My przeświętowaliśmy prawie trzy dni, rodzina jeździła na raty, dopiero wczoraj był koniec, możliwe, że mam jakieś skurcze, ale nie wiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
Anecka - ależ ty ładniutk wyglądasz z brzuszkiem Lece ogarniać chatę, bo zaraz i się rodzina zwali z pracy, a ja lezakuję po świętach ![]() papap do później |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
A ja tak już bym chciała być po
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a moje propozycje, oprócz tych co wymieniłaś: - zdjęcia w białej męskiej koszuli - ze zdjęciem usg - z literkami od scrabli - z jakimś kwiatkiem (fajne są takie pluszowe) - z napisem bądź narysowaną buzią na brzuchu - z jakimś ubrankiem - z bucikami/skarpetkami - z centymetrem - ze smoczkiem pomysłów jest baaaaardzo dużo, obejrzyj zdjęcia w necie, ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-11-02 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy to normalne, że ten brzuch mi taki często się robi twardy, i to uczucie takie dziwne..? Bo ja świruje już czemu tak często to odczuwam.
Za oknem ktoś już chyba sobie Sylwa urządza, bo petardami strzela ;/
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śliczne brzuszki i maluszki
![]() ![]() Jeśli chodzi o chrzciny to u nas będzie ostatecznie chyba ok 15 osób, na pewno poczekamy z tym aż będzie ciepło. Może maj?Zobaczymy. Nie umiem i nie lubię gotować więc nie będe cudować z przyjęciem w domu. Poza restauracją mamy też możliwość zorganizować imprezę na małej salce z kucharką. Róznica w kosztach będzie duża, bo u nas lokal na dzień dzisiejszy(za obiad i deser)to ok 100 zł, a na pewno zdrożeje. A w drugiej opcji na pewno zamkniemy się w 1000. Ale...w restauracji impreza potrwa max 4h, na tak będę skazana na siedzenie. Więc mnie to odstrasza, nie chcę męczyć dziecka. Co do alkoholu to ja jestem totalnie liberalna tzn kto chce to pije kto nie ten nie pije. Nie przeszkadzają mi podchmieleni goście, szczególnie że są to tylko najbliższe mi osoby. Sama przed ciążą bardzo lubiłam piwo i wino, wódka osobiście mi nie podchodziła, ale jeśli ktoś lubi i umie się kontrolować i zachować po spożyciu to jest mi to obojętne. U mnie raczej alkohol stanie na stole, choć w symbolicznej ilości. Ale to już sprawa gustu. Dla mnie to jakoś nigdy ni był żaden problem. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
ehh ale żeście naprodukowałyście nigdy Was nie nadrobię
![]() tak więc postaram się opisać jak było ![]() we środę mnie przyjęli ale z racji zrobienia badań cc wyznaczyli na 8 rano. sama operacja przebiegała fajnie - faktycznie czuć jak Ci gmerają w bebechach - u mnie się naszarpali bo mały był wysoko umieszczony więc do tej pory mam pręgi sine na talii ale da sie przeżyć ![]() ![]() - a on - ze nawet dwa hehe i pokazują mi Robusia ![]() ![]() To pewnie dziwne ale mnie najbardziej z cc przeszkadzał cewnik - okropne uczucie serio bardziej mi dokuczało niż rana po operacji. W szpitalu było lepiej niż sądziłam - wszyscy bardzo mili pomocni z każdą pierdołką można było się zwrócić o pomoc. Ostatnią noc mały spędził całą ze mną - bałam sie przy nim zasnąć ale jakoś dało radę. mam nawał pokarmu więc karmię go co 2 godziny troszkę to męczące ale wykonalne. Tylko sutki mam pogryzione przez mojego małego wampirka ![]() Nauczyłam się przewijać, obierać i pokazali jak kapać i pielęgnować pępuszek więc myślę że damy sobie radę.Idę obudzić mojego śpioszka i dac mu cycusia. 3majcie się dziewczęta odezwę się jak znajdę odrobinę czasu żeby Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic sie nie martw, wszystko będzie dobrze, te bóle są normalne, a kiedy masz wizytę? Kliwia miałam jeszcze pomysł na zdjęcie z dużą ilością ciastek z taką fajną miną ale jak jechałam do niej to cukiernia była zamknięta ![]() z tych stron też trochę czerpałam pomysłów. http://fotograf24.pl/blog/category/ciaza/ http://annapawleta.com/portfolio/9_m...y/czarnobiale/ http://www.karinafalinska.com/wewnatrz.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co nie kupiły jeszcze wózków..Kupujecie jeszcze teraz czy już po porodzie? W czym dziecie wynosicie ze szpitala? Podobno można też w gondolce, no a w foteliku tylko jeśli oparcie się odchyla, żeby dziecko leżało, a nie siedziało, tak u nas położne doradzają na SR, tak się dowiedziałam.
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- sereniti świetna relacja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
olajka na tym etapie ciazy to normalne. na jakies ktg wez sie wybierz i zobacz czy to skurcze i jaka ich sila.
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Olajka, nie martw się, u Ciebie to już pewnie skurcze przepowiadające. Nic dziwnego, że ich ilość krótko przed porodem się zwiększa.
Kamafi, też mam takie plamki jakby wystające i ciemniejsze na brodawkach. Nie wiem co to jest ![]() ![]() Sereniti, śliczny synek, po prostu sama słodycz ![]() ![]() Ishka, Twój synek też rozkoszny, oby szybciutko wyzdrowiał! ![]() Jeśli chodzi o bóle, to mnie najbardziej dokucza od tygodnia potworny ból w lewej nodze, gdzieś od biodra chyba idzie. Nie cały czas, tylko jak chodzę, a najbardziej, jak stanę na tej nodze (np. żeby na drugą skarpetkę założyć). Normalnie aż mi łzy w oczach stają. Podejrzewam, że to albo przez rozluźnienie więzadeł (i coś mi w tym biodrze wyskoczyło) albo mały na jakiś nerw naciska ![]() Trochę mnie masakruje świadomość, że według usg idzie mi już 37 tydzień (według OM 36) i tak naprawdę w każdej chwili może się coś zacząć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O, widzę, że w międzyczasie Sereniti wpis zrobiła o porodzie ![]() ![]()
#982 |
Zadomowienie
|
Czy Wam też tak często spina ten brzuch z tym dziwnym uczuciem????? Bo ja to chyba do gina za tydzień uderze, w 40 t.c., bo mam jeszcze odebrac w pn wynik cytologii w szpitalu.
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- kliwia raczej nie moge iść se tak sama na ktg do szpitala.. I ten bebzolek się taki szpiaczasty aż robi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no właśnie zapomniałam o centymetrze, mam też takie zdjęcie ale bez biustonosza więc nie wstawiłam ![]() sereniti aż przyjemnie się czyta taki opis porodu ![]() ja tez boję się tego cewnika, bo wkładają go w znieczuleniu a wyjmują już jak znieczulenie mienie, prawda? a prosiłaś o jakieś przeciwbólowe? a jak tam teraz twoja rana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Kretencja ja miałam taki ból ponad tydzień, momentami nie mogłam chodzić i kilka razy się popłakałam. Nie wiem co to było, samo przeszło.
![]() |
#985 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja przytylam jakies 10 kg moze wiecej w piatek sie dowiem bo waze sie zawsze u lekarki na jednej wadze ![]() Przyszlo mi lozeczko ![]() ![]() Wozek kupimy teraz na dniach tylko nie mozemy sie zdecydowac. M25 GRATULUJE!!! Sylwia GRATULACJE!!! Lece sprzatac i murzynka bede piekla:p Sutki tez mam ciemne i na sutkach takie punkciki dziwne nie wiem co to ale jak dlugo leze w wannie to jak sie wycieram juz to to schodzi. Brzucholek tez mi sie stawia ale nospa pomaga ![]() Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-11-02 o 14:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Andziat ja wizytę mam za 2 tygodnie dopiero... A boję się bo to jeszcze za wcześnie żeby coś się zaczęło dziać bo malutki ma dopiero 33 tygodnie... A to jest taki bardzo ostry ból i gwałtowny... Mi też nogi puchną, ale to masakrycznie - stopy mam jak 2 baniaki
![]() ![]() ![]() ![]() Ale, że tą wizytę mam tak późno to jak do jutra dalej tak będzie to zadzwonię do gina i się dopytam czy to normalne czy może lepiej, żebym przyszła wcześniej... Przynajmniej spokojniejsza będę... Dziękuję Ci bardzo ![]() ![]()
#987 |
Zakorzenienie
|
Sereniti, Twój opis cc podnosi na duchu
![]() ![]() ![]() ![]() My wózka na razie nie mamy, ale zrzuciłam to na męża ![]() ![]() ![]()
#988 |
Zakorzenienie
|
olajka, ja mam teraz dosc czesto twardawy i az mnie pod zebrami boli, ale wydaje mi sie ze mala sie coraz czesciej wypina.. juz nie lubie tego uczucia bo musze sie prostowac zey oddech zlapac.
sereniti, wyobrazam sobie Twoja minę, gdy dowiedzialas sie o jajeczkach ![]() ![]() Tak sie zastanawiam nad tym co napisalas odnosnie karmienia, ze idziesz malego budzic.. a nam polozna mowila jak i w ksiazce czytalam ze nie powinno sie udzic do karmienia i jestem skolowana ![]() Ide rozwiesic drugie pranie ![]() No i strasznie mi sie chce chipsow, ale musze sie obyc ![]() Eliza, materac najlepiej odpakuj bo capi niemiłosiernie .. moj od 1,5tyg. wietrzeje .. masakra
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-11-02 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Można isc , tzn u nas można do szpitala bez problemów, po prostu wchodzi sie na izbe przyjęć i można np ściemnić ze coś mało czujesz ruchy i chciałabyś sprawdzić. Albo ze miałaś dzis bolesne skurcze.
#990 |
Zakorzenienie
|
Anecka, nam na SR położna i doradca laktacyjny w jednym mówiła, że jeśli się chce wyregulować laktację, żeby piersi produkowały tyle pokarmu ile dziecku jest potrzebne i w odpowiednim tempie, to żeby budzić na karmienie
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.