Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 17:32   #391
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
W sumie to nic nowego u nas, wiec nie zanudzam Milena jadla juz marchewke po raz pierwszy i zasmakowala jej. Uczulenia brak. Dzisiaj za to sprobowala squash i tez jej przypadl do gustu

aniaa oby nowe kropelki pomogly!
A tak btw - w PL dla najmniejszych dzieci sa od razu mieszanki z dwoch warzyw? Bo u nas te pierwsze sa wszystkie pojedynczo, zeby wlasnie brzuszka nie obciazac. I zeby potem ewentualnie wiedziec, na ktory skladnik dziecko zle reaguje.
a co to squash?
no mam nadzieje ze pomoga. misiek cale popoludnie jak aniolek caly czas sie bawil i smial marudzil troche przed drzemka bo zrobil kupe i sie rozbudzil. to juz trzecia dzisiaj. nie wiem czy to dobrze.
a co do warzywek to probowalismy najpierw samej marchewki ale nie za bardzo miskowi podeszla i brzusio bolal jakies krostki tez wyszly. a wiecej jednoskladnikowych warzywek nie widzialam. po dyni z ziemniakiem nic mu nie bylo wiec mysle ze to szpinak

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość

Właśnie się okazało,że wygrałam sterylizator do smoczków niemiecki i płytn do mycia butelek -przyszła paczka!!(jakieś 2 miesiące temu wysłałam smska z jednej z gazetek dla rodziców,były tam różne nagrody,ale moja największa )ale się cieszę,normalnie jak małe dziecko!!Pierwszy raz w życiu coś wygrałam...
gratulacje. zazdroszcze bo tez nic nigdy nie wygralam

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
hej kochana dziękuję za pamięć miło że ktoś myślał ja to cały czas o Was myślę, co tam u was i w ogóle długo podczytywałam żeby się wbić w rytm forum
Pozmieniało sie w sensie że jesteśmy już na swoim od miesiąca, pisałam kiedys jeszcze na poczekalni że jestem na liście osób które mają dostać mieszkanie od miasta...a więc dostaliśmy..w nowym budynku 30 rodzinny blok , 53 m2 dwa pokoje , przestronna kuchnia strasznie się cieszymy .
Długo nie mielismy neta bo tutaj nic nie podciągnięte ani tv ani neta ale wzielismy mobilny z ery.

Sara rosnie jak na drożdżach sama nie wiem jak ona tak rośnie już 74 nosi ale bardziej wszerz niz w zwyż waży około 6 kg wzrost 68 cm. Tak ostatnio na badaniach było neonatologicznych.
Je juz słoiczki te po 4 miesiącu od tygodnia z bobovity i jest ok odpukac na razie.
fajnie ze dostaliscie mieszkanko

nasza spacerowka raczej plytka i mysle ze miska trzeba bedzie bardzo opatulac w zimie bo w gondoli to juz na zgietych nozkach jest
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:36   #392
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Ehh do końca tygodnia pomyślę.A Wy dziewczyny jakie macie spacerówki?Nadają się na zimę?Bo właśnie moja stara gondola (ta którą dostałam od znajomych, oprócz tego,że się rozpadła jest już za mała dla Patrycji:/)

Właśnie się okazało,że wygrałam sterylizator do smoczków niemiecki i płytn do mycia butelek -przyszła paczka!!(jakieś 2 miesiące temu wysłałam smska z jednej z gazetek dla rodziców,były tam różne nagrody,ale moja największa )ale się cieszę,normalnie jak małe dziecko!!Pierwszy raz w życiu coś wygrałam...
gartulacje

ania - dla tego cieszę się ze mam boldera, bo ja coś mówiłam jak byłyśmy w ciązy hehe moja gondola ma 98cm, więc mamy sporo luzu, ale jak włożymy śpiworek to jest tak akurat...a zima długa...
A ja dziś sama gotowałam dla Nastki i wcinała o wiele lepiej niż ze słoiczka i marchewkę z ziemniakiem i jabłuszko...teraz będę gotować
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-11-02 o 17:38
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:37   #393
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
a i mialam pisac wczesniej ale ciagle zapominam ..jestem zachwycona pieluszkami rossmanowskim
tez mi one odpowiadaja ale to juz kiedys pisalam w 44ozmiarze 4 jest 40szt bo kupilam ale jeszcze nie uzywamy bo konczymy pampki 3 za to chusteczki dada lepsze od rossmannowskich a najlepsze chustki jakie kiedykolwiek mialam to te z lidla cos na t sie nazywaja kosztuja chyba 5,50zl ale jest wiecej w paczce niz innych naprawde super mokre ja osobiscie polecam

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dostałyście paczki z "darmowymi pampersami", do których link podawała Dzidzia?
Ja właśnie dziś dostałam
ja wlansie tez dzisiaj dostalam

aniaa
trzymam kciuki zeby pomoglo!!!!!!! a jeszcze chyba z hippa jest herbatka ulatwiajaca trawienie czy cos takiego

alguien u nas ja i jedno i dwu i kilku skladnikowe sloiczki zarowno obiadki jak i deserki od wyboru do koloru a juz od rozsadku mamy zalerzy jakie bedzie na poczatek serwowala dzieciaczkowi dla mnie jest logiczne to ze zaczynamy od jednosladnikowego jedynie z mieskiem zaczynaja sie od 5mc zycia choc w niemczech np z hippa te same sloiczki ktore u nas sa od 5mc zycia u nich sa od 4

moj misiek juz spi 2 i pol godz ale powoli zaczyna sie przebudzac juz drugi dzien bez kupy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:42   #394
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a co to squash?
no mam nadzieje ze pomoga. misiek cale popoludnie jak aniolek caly czas sie bawil i smial marudzil troche przed drzemka bo zrobil kupe i sie rozbudzil. to juz trzecia dzisiaj. nie wiem czy to dobrze.
a co do warzywek to probowalismy najpierw samej marchewki ale nie za bardzo miskowi podeszla i brzusio bolal jakies krostki tez wyszly. a wiecej jednoskladnikowych warzywek nie widzialam. po dyni z ziemniakiem nic mu nie bylo wiec mysle ze to szpinak
Dobrze. U nas po kolkach mała też zaczęła robić nawet 6 dziennie przez kila dni (wcześniej 1). Potem się unormowało i dziś i co dzień są 3 .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:43   #395
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
gartulacje

ania - dla tego cieszę się ze mam boldera, bo ja coś mówiłam jak byłyśmy w ciązy hehe moja gondola ma 98cm, więc mamy sporo luzu, ale jak włożymy śpiworek to jest tak akurat...a zima długa...
A ja dziś sama gotowałam dla Nastki i wcinała o wiele lepiej niż ze słoiczka i marchewkę z ziemniakiem i jabłuszko...teraz będę gotować
tez mam boldera ale z tego co wiem to wymiary gondoli to 86cm

anieciaslonko super gratuluje tez nigdy nic nei wygralam!

eleono
ale swietnie z tym mieszkankiem bardzo sie ciesze ze sie udalo do tego w nowym bloku super!

kinia mysle ze w tych sprawach to siala ci pomoze
Stary 2010-11-02, 17:43   #396
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

W piętek mam obronę Od dzisiaj siadam do książek
Trzymajcie kciuki W czwartek przyjedzie babcia Szymka i zostanie z nim podczas mojej nieobecności
kciuki sa! a SZymek nie wiem do kogo bardziej podbny czy do Ciebie czy Bartka, super fotki
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Marta, współczuję. Wiem coś o tym, bo wylądowaliśmy raz w szpitalu w podobnej sytuacji. Szymek miał 38,2
no pamietam jak Szymek tak mial. Po odjeciu pol stopnia mial taka temperature? Co powiedzieli w szpitalu? U nas kazali obserwowac i obizyc a w razie jak nie ustapi to dopiero jechac, ale szybciutko przeszlo.

Cytat:
Lazurowa - mialam pytac czy ktoras dostala
U nas dziwna sprawa, bo najpierw wypelnialam z moim adresem, pozniej jeszcze wzielam na rodzicow adres po kilku dniach i im przyszlo a nam nie 5 pampersow mama powiedziala, ze jest

Cytat:

W sumie to nic nowego u nas, wiec nie zanudzam Milena jadla juz marchewke po raz pierwszy i zasmakowala jej. Uczulenia brak. Dzisiaj za to sprobowala squash i tez jej przypadl do gustu
squash mowi sie wymiennie z pumpkin? Czy jedno amerykanskie a drugie angielskie? Bo nie wiedzialam, ze dynia to squash. Jak bylam w LA to pumkin pie bylo.

Cytat:
Ehh do końca tygodnia pomyślę.A Wy dziewczyny jakie macie spacerówki?Nadają się na zimę?Bo właśnie moja stara gondola (ta którą dostałam od znajomych, oprócz tego,że się rozpadła jest już za mała dla Patrycji:/)

Właśnie się okazało,że wygrałam sterylizator
gratuluje wygranej!
My mamy spacerowke maxi cosi to stelaz ten sam co z gondoli i kola ma wielkie, pompowane po piachu daja rade to i po sniegu tez dadza a siedzisko rozkladane na lezaco jest. Na wyjazdy itp kupimy jeszcze parasolke Maclarena podobno swietna jest, ale ma male kolka, tylko ze wazy ok. 5kg

Eleo super, ze macie mieszkanko juz swoje 54m to duzo jak na 2 pokoje. Mala chyba wzdluz rosnie a nie wszerz.

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-11-02 o 17:50
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:45   #397
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Gratuluje wygranej
nasza spacerowka nadaje sie zimą, ma dość wysokie brzegi...
Moja mała też ma około 60cm, ale w gondolę sie mieści i ma jeszcze sporo luzu, ale gondole też mamy dość sporą ~80cm
DziękujęNawet nie spodziewałabym się,że sprawi mi to tyle radości..A mogę wiedzieć jaka to spacerówka?Ta z Jedo też ma 80cm dł i 36 szerokości...ale moja Patrycja ma około 68cm
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 17:47   #398
karolcia228
Zakorzenienie

a ja mam stary model z większą gondolą
Bo mierzyłam specjalnie, bo moich juz nie robią

niezawsze - ja też tak zrobiłam, ale jeszcze nic nie dostałam

Stary 2010-11-02, 17:49   #399
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
a co to squash?
chyba dobrze, przynajmniej nic mu nie zalega w kiszkach, mam nadzieje, ze pomoze!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:49   #400
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Anecia jak przetrzymujesz dziecko???
Wczoraj pierwszy raz próbowałam i się udało..dziś powtórka -na zmianę z mężem nosimy (samolocik uwielbia),troszkę pobawi się w bujaczku Jabłkowym Andym,a jak już marudzi całkowicie to robię jej gilgotki,ogólnie gadam do niej dużo,rozbawiam ją i próbuję czymkolwiek zainteresować..wczoraj o tej porze baaardzo marudziła, dziś jest już lepiej!!więc skutkujeNa szczęście za 10min kąpiel,więc już niedługo..myślę,że jeszcze dwa,trzy dni i wszystko się unormuje
Stary 2010-11-02, 17:51   #401
anoxa
Zakorzenienie

karolcia ty masz ten z czarnymi kwiatami? to z ktorego roku to jest model?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 17:53   #402
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
gratulacje. zazdroszcze bo tez nic nigdy nie wygralam
Dziękuję Ja dziś podałam małej pierwszy raz brokuły-znalazłam dziś w sklepie..odpukać narazie jest ok
Stary 2010-11-02, 17:53   #403
anoxa
Zakorzenienie

aniaa mysle ze to dobrze ze tyle kup moze sie oczyszcza moze zalegalo mu s[poro w jelitkach a cos dzisiaj jadl?
Stary 2010-11-02, 17:53   #404
karolcia228
Zakorzenienie

ania - myślę, że lepiej jak robi niż jak by nie robił, jeśli kupki są normalne to może je robić częściej....
Moja niska robi teraz 1 dziennie, jak je inne rzeczy i właśnie na golasa leży na brzuchu macha nogami kreci się do okola i puszcza baki a cieszy się przy tym z tz myśleliśmy ze się posikamy

anoxa - tak ten czarny z kwiatami, rok 2007, zona kuzyna ma model z 2010 i jest troszkę mniejsza ta gondola około 10cm ale to już coś...

Czas edycji: 2010-11-02 o 17:57
Stary 2010-11-02, 18:00   #405
anoxa
Zakorzenienie

karolcia dane jakie znalazlam o bolderach wymiarach gondoli wewnetrzne to 83 sd ma 86cm no chyba ze ty piszesz o spacerowce poza tym moja siostra miala wlasnie tego boldera co ty i z tego co pamietam to wlasnie gondola byla podobnego formatu do mojej

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

ide dziewczyny z moim kundlem na dwor a pozniej mojego malego gadulskiego musze wykapac do pozniej!

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-11-02 o 18:01

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 18:00   #406
kinia656
Zadomowienie

ja mam wozek gleboki lacznie ze spacerowka, maly tez juz sie prawie w gondoli nie miesci wiec przypuszczam ze zime bedzie w spacerowce,a uwazam ze moj polski wozek jest fajny i "zabudowany" wiec nie zmarznie w nim, a kolka tez mam ogromne
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 18:04   #407
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
squash mowi sie wymiennie z pumpkin? Czy jedno amerykanskie a drugie angielskie? Bo nie wiedzialam, ze dynia to squash. Jak bylam w LA to pumkin pie bylo.
squash to kabaczek chyba, dynia pumpkin tak jak mowilas

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
alguien u nas ja i jedno i dwu i kilku skladnikowe sloiczki zarowno obiadki jak i deserki od wyboru do koloru a juz od rozsadku mamy zalerzy jakie bedzie na poczatek serwowala dzieciaczkowi dla mnie jest logiczne to ze zaczynamy od jednosladnikowego jedynie z mieskiem zaczynaja sie od 5mc zycia choc w niemczech np z hippa te same sloiczki ktore u nas sa od 5mc zycia u nich sa od 4
a no widzisz, to jesli jest wybor, ze mozna jednoskladnikowe, to moim zdaniem zdecydowanie lepiej od takich zaczac. A jakie macie warzywka jednoskladnikowe?

Cytat:
a co to squash?
Pewnie, ze dobrze, jak wiecej kupek! Jesli to nie biegunka, to nie ma sie czym martwic. anoxa pisze, ze sa jakies jednoskladnikowe, wlasnie juz jej zapytalam jakie, wiec moze tych sprobuj na poczatek

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
hej kochana dziękuję za pamięć miło że ktoś myślał ...
ja tez nie jestem tu na biezaco, staram sie zagladac wtedy, kiedy moge. Super z tym mieszkaniem i najwazniejsze, ze corcia zdrowo rosnie!! a jak Bastus traktuje mala siostrzyczke?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 18:05   #408
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
karolcia dane jakie znalazlam o bolderach wymiarach gondoli wewnetrzne to 83 sd ma 86cm no chyba ze ty piszesz o spacerowce poza tym moja siostra miala wlasnie tego boldera co ty i z tego co pamietam to wlasnie gondola byla podobnego formatu do mojej

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

ide dziewczyny z moim kundlem na dwor a pozniej mojego malego gadulskiego musze wykapac do pozniej!
Ja mierzyłam tak od zewnątrz to wyszło mi 98cm, chyba ze to wymiary wewnętrzne, spacerówki nie mierzyłam, bo to takie siedzonko....nio tamta tez jest podobnego, ale lekko mniejsza...od zewnętrznej strony...kilka cm ale zawsze coś...
Alguien - ja znalazłam marchew z ryżykiem, po tem z ziemniaczkami, później ziemniaki z dynią, szpinakiem, czyli jak na marchew nie uczulona to je ziemniaczki z marchewka, jeśli wszystko oki to następne itd.

Czas edycji: 2010-11-02 o 18:07
Stary 2010-11-02, 18:17   #409
entertete
Rozeznanie

Alguien, na pewno marchewka i brokuły - tyle na razie znalazłam, chociaż moja marchewka miała ryż w sobie. Dynia i szpinak z ziemniakami już są.

Anecia będę próbować, niestety muszę to robic sama i jest trudno, bo jak ide nalać wody czy zrobić jedzenie to muszę zostawić.. ech
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 18:20   #410
anoxa
Zakorzenienie

alguien nie pamietam bo kupowalam roznie napewno jest marchewka i brokuly poza tym chyba sie rozpedzilam bo z jednoskaldnikowych to wiecej jest z owocow warzywka laczone sa czesto z ziemniaczkiem

karolcia to blednie patrzalas bo wymiary sie patrzy wewnetrzne akurat moja siostra tez miala ten model z 2007 roku i one maja takie same wymiary bo jedynie wymiary spacerowek sie zmienily (maja dluzsze oparcie od tych starszych modeli) sprawdzalam to dokladnie zanim kupilam wozek wiec nie nawet teraz spawdzalam to w internecie wiec nie wiem jakim cudem twoja gondolka jest wieksza
Stary 2010-11-02, 18:29   #411
karolcia228
Zakorzenienie

anoxa - ja sama sobie mierzyłam od zewnątrzwiec pewnie w środku jest tak jak piszesz, to nie zmienia faktu, ze nastka ma już 70cm + śpiworek...ciężko będzie a wiem ze bolder ma najdłuższa gondole, bo zima długa a spacerowke chyba nowa kupie...
a brokułów nie widziałam

Stary 2010-11-02, 18:29   #412
Alguien
Zadomowienie

entertete, karolcia, anoxa a widzicie, to malo ich jest. U nas troszke inaczej jest z tymi oznaczeniami, bo dla dzieci, ktore jeszcze nie siedza samodzielnie jest tak: marchewka, kabaczek, slodki ziemniak, groszek i fasola z warzyw. Z owocow: jablko, gruszka, sliwka, brzoskwinia, banan.
A dla dzieci, ktore juz siedza same dopiero sa mieszane warzywka z czymkolwiek innym.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 18:46   #413
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Alguien, na pewno marchewka i brokuły - tyle na razie znalazłam, chociaż moja marchewka miała ryż w sobie. Dynia i szpinak z ziemniakami już są.

Anecia będę próbować, niestety muszę to robic sama i jest trudno, bo jak ide nalać wody czy zrobić jedzenie to muszę zostawić.. ech
Entertete u mnie mąż pracuje na dwie zmiany (1 tydzień wraca przed 17 a drugi po 22 i tak w kółko) jak wraca późno to też kąpię sama..jedzenie robię Patrycji zazwyczaj jak ją trzymam (rehabilitantka mi pokazała fajny chwyt i jedną rękę mam wolną całkowicie,małej jest wygodnie,wszystko widzi co robię i dla kręgosłupka i bioderek bezpiecznie..)druga opcja to sadzam ją w bujaczku z jabłkowym andym (uwielbia tę zabawkę) też widzi co robię,trzecia opcja kładę ją do łóżęczka i włączam karuzelę(najkrócej przykuwa jej uwagę,ale dam radę nalać wody do wanienki i wszystko przygotować) no i cały czas gadam i gadam do niej...póki co narazie te metody wystarczają...
Na szczęście te przetrzymywanie to akurat udało się,że mąż ma tę krótszą zmianę...U mnie Patryśka już śpi...teraz o 22 kleik kukurydziany a potem pobudka po 5

Edytowane przez aneciaslonko
Czas edycji: 2010-11-02 o 18:50

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 18:51   #414
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
entertete, karolcia, anoxa a widzicie, to malo ich jest. U nas troszke inaczej jest z tymi oznaczeniami, bo dla dzieci, ktore jeszcze nie siedza samodzielnie jest tak: marchewka, kabaczek, slodki ziemniak, groszek i fasola z warzyw. Z owocow: jablko, gruszka, sliwka, brzoskwinia, banan.
A dla dzieci, ktore juz siedza same dopiero sa mieszane warzywka z czymkolwiek innym.
U nas są tylko oznaczenia z miesięcy, nic o siedzeniu nie pisze
4-mce BoboVita
obiadki:
BoboVita obiadek Delikatna marchewka
BoboVita obiadek Ziemniaczki ze szpinakiem

od 5mca z mięskiem
Zupki:
BoboVita zupka Jarzynowa ze świeżych warzyw
BoboVita zupka Marchewkowa z ryżem
deserki
jabłko, banan, winogron, marchewka, różane puree, brzoskwinia, jagody, owoce leśne, dynia

gerber:
obiadki
brokuły ( u mnie nigdzie nie widziałam), marchew
zupki:
zupka jarzynowa, krem z marchewki z jarzynami

deserki - banan, morela, gruszka, owoce leśne, dzika róża.

hipp:
to prawie takie same co w pozostałych

soczki z tych samych owocków z dodatkiem melisy, rumianku, kopru mogą być
to chyba tak mniej więcej

Nastka wykąpana, śpi już

A gdzie anuszka, siala???

Czas edycji: 2010-11-02 o 18:54
Stary 2010-11-02, 18:54   #415
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kurcze coś mnie brzuch boli...coś mi się zdaje, że okres idzie :/.

Olakola- to Ty pisałaś o oglądaniu przez dziecko półek w markecie?
Dzisiaj naszą małą zabraliśmy w foteliku na zakupy zamiast w gondoli i było wesoło . Oglądała, oglądała, aż w końcu zasnęła

Ciekawe jak się udał weekend itakasi z przyjaciółkami

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-11-02 o 18:59
Stary 2010-11-02, 19:05   #416
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kurcze coś mnie brzuch boli...coś mi się zdaje, że okres idzie :/.

Olakola- to Ty pisałaś o oglądaniu przez dziecko półek w markecie?
Dzisiaj naszą małą zabraliśmy w foteliku na zakupy zamiast w gondoli i było wesoło . Oglądała, oglądała aż w końcu zasnęła
My zawsze w foteliku, i tam jest tak kolorowo, ze zasypia, albo bacznie obserwuje otoczenie

Stary 2010-11-02, 19:08   #417
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

eleonoremio gratuluję mieszkanka

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 19:52   #418
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
ja tez nie jestem tu na biezaco, staram sie zagladac wtedy, kiedy moge. Super z tym mieszkaniem i najwazniejsze, ze corcia zdrowo rosnie!! a jak Bastus traktuje mala siostrzyczke?
Hmm myslę że dobrze reaguje mówi że ją kocha że jest fajna choć czasem widać że się wkurza na nią , raz nawet plasną ją w twarzyczkę jak później tłumaczył "bo ona mnie kopie i bije rączkami ale i tak jest fajna"... myslę że nie jest źle

Cytat:

Eleo super, ze macie mieszkanko juz swoje 54m to duzo jak na 2 pokoje. Mala chyba wzdluz rosnie a nie wszerz.
Cytat:

eleono
ale swietnie z tym mieszkankiem bardzo sie ciesze ze sie udalo do tego w nowym bloku super!
Cytat:
a co to squash?
fajnie ze dostaliscie mieszkanko
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
eleonoremio gratuluję mieszkanka
dzieki dziewczyny

Nasza gondola kurcze 80 cm aż teraz poszłam z ciekawości zmierzyc:/ mało ale myślę że damy radę w tą zimę. Wózek mamy z Musty ale stary model troszkę już przeżył myślimy nad kupnem samej wpinanej spacerówki do tego stelarza ale nie wiem czy znajdziemy jeszcze na ten model...

Tak czytam że poniektóre z Was miały kłopot co do zmiany czasu w sensie dzieciaczki, Sara chyba dobrze to zniosła w sensie zawsze o 19 kąpiel ostatnio i później kolacja i spi i w sumie nic sie nie pozmieniało że z 19 na 18 jakos tak naturalnie przeszła zmiany.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 19:56   #419
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dobrze. U nas po kolkach mała też zaczęła robić nawet 6 dziennie przez kila dni (wcześniej 1). Potem się unormowało i dziś i co dzień są 3 .
Cytat:
chyba dobrze, przynajmniej nic mu nie zalega w kiszkach, mam nadzieje, ze pomoze!
Cytat:
aniaa mysle ze to dobrze ze tyle kup moze sie oczyszcza moze zalegalo mu s[poro w jelitkach a cos dzisiaj jadl?
Cytat:
ania - myślę, że lepiej jak robi niż jak by nie robił, jeśli kupki są normalne to może je robić częściej....
Cytat:
Pewnie, ze dobrze, jak wiecej kupek! Jesli to nie biegunka, to nie ma sie czym martwic. anoxa pisze, ze sa jakies jednoskladnikowe, wlasnie juz jej zapytalam jakie, wiec moze tych sprobuj na poczatek
dzieki tak mnie to zastanowilo bo 3 kupy to moj syn ostatnio zrobil chyba jak byl noworodkiem

ja widzialam brokuly ale jakos sie balam przy tych miska gazach.

anoxa
jadl dzisiaj tylko mleko bo po wczorajszych sensacjach nic mu nie chcialam dawac. caly dzien jadl malo 50-80 ml za to przed snem 170! szalenstwo! nawet nie wiem kiedy tyle zjadl potem nie mogl zasnac bo go przetrzymalismy z kapaniem zeby ten czas przestawiony jakos wyregulowac krecil sie w lozeczku chyba z 20 min i damian w koncu go na rekach ululal

zapomnialam sie pochwalic ze skonczylismy dzis 4 MIESIACE!!!
Frania i dla E.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

moja spacerowka ma 72 cm
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:00   #420
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
.......jadl dzisiaj tylko mleko bo po wczorajszych sensacjach nic mu nie chcialam dawac. caly dzien jadl malo 50-80 ml za to przed snem 170! szalenstwo! nawet nie wiem kiedy tyle zjadl potem nie mogl zasnac bo go przetrzymalismy z kapaniem zeby ten czas przestawiony jakos wyregulowac krecil sie w lozeczku chyba z 20 min i damian w koncu go na rekach ululal
Gratulujemy 4 miesięcy .
Aniu, moja Mała jak kolki ustały, to zaczęła sobie stabilizować ilość i czas posiłków. Widocznie wcześniej jedzenie kojarzyło jej się z bólem i wzdęcie powodowało, że jadła bardzo często i bardzo mało. Misiowi może z czasem też uda się co nieco wyregulować .

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości