|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Melduję się i ja
![]() Cytat:
![]() Najlepszego dla Róży ![]() Cytat:
Życzę aby mu tak zostało.I przyznam,że spróbuję zastosować ![]() ![]() Mieliśmy dziś fajny dzień.Przyszła kuzyka z synkiem o 3 tyg młodszym od Bruna i przyjaciółka z córką 3 tyg starszą od Bruna.Było wesoło i głośno. Na zdjęciu Bruno w środku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Panna migotka ja jem pieczarki prawie od poczatku i nie zauważyłam żadnych dolegliwości za to nie jem ogórasów i kapusty kiszonej ale jak mówisz ze jesz to może sie skuszszszę mniam
![]() Kaszpirek niezłe trio "maluchy w rajtuzach "dadzą czadu za rok jak pójdą na nogi hihi
http://www.suwaczki.com/tickers/n59ysg184p7pgzsj.png Radość i szczęście są wyborem ![]() Edytowane przez evean Czas edycji: 2010-11-02 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kaszpirku super to zdjęcie!! Bruno taki wysoki, piękny! Szczepanek ma kuzyna młodszego o miesiąc, też im muszę takie zdjęcie zrobić
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
hiehie ekipa w rajtuzach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i gratki dla Bogusia!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Za nami fajny dzień. Tymek wstał o 8:00, zasnął o 11:30, spał do 15:00, ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#36 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23013408] Cholera, jakbym o młodej słyszała. A spróbowałaś dawać mleko lub kaszkę na mleku zagęszczoną łyżeczką? No i trzymam kciuki jednak za urlop! ![]() a Agu tez tak ulewa po mleku?? u nas fontanny, gdybym nie zageszczala malemu to wszystko chyba by ulewal co do kaszki - tak robie, bo to jedyna forma mleka jaka przyjmuje teraz Stefek, na spiocha wnocy wypija tylko sinlac ze swoim mleczkiem myslisz ze po prostu przestalo im smakowac mleko?? jakby co przyjedziemy przed swietami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-------------- Malusio zasnal o 19.00, wcisnelam mu 150 ml mleka ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#37 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja ogórki jem od bardzo dawna. pieczarki od poczatku bo nie wyczytalam nigdzie zeby mialy szkodzic. w niedziele jadłam sałatke z surówej białej kapusty i nic mu nie bylo.dzis zjadlam 2 gołabki i az sie boje.zobaczymy jutro czy nic nie bedzie.aha gazaowane napoje tez na niego specjalnie źle nie dzialaja. bynajmniej nic nie mówil ![]() dałam mu czopka na noc.wczesniej jakos dalam rade go uspokoic,chociaz 1,5 h płakał jak szalony ![]() na spacerze wyjątkowo dzis nie spał wiec wracałam juz z syreną do domu.ale do dziąsełek nie da sie dotknąć,odrazu jest płacz ![]() dziekuje za rady odnosnie czopka ![]() kaszpirek maluchy w rajstopkach Boskie!
http://suwaczki.maluchy.pl/li-47934.png http://s2.pierwszezabki.pl/032/032416980.png?7074 Edytowane przez Oolcia86 Czas edycji: 2010-11-02 o 20:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś jak u nas. Zmęczony, marudny, spać nie. Może to takie sztuki, co muszą się najpierw wyciszyć. Ja bez tego mam cyrki ze spaniem. Suszenie, krzyk, marud, płacz, różne cuda. A teraz, jak go najpierw wyciszam, uspokajam to nie dość, że śpi, to jeszcze w ciągu dnia ma dużo lepszy humor, spokojniejszy jest, radośniejszy. Nie wiem czy dlatego że wyspany, czy dlatego że potulony. I mniejsza z tym, ważne że jest lepiej... ![]() Cytat:
![]() Fajowe zdjęcie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a wcześniej przez tydzień- normalnie katastrofa... ![]() Niby dziecko spokojnie zasypiało przy butli, ale budziło się po 3-5 minutach z wielkim płaczem, było widać, że coś go boli... i żal serce ściskał... smoczka Tymek niestety nie używa... no to podawałam nurofen i przez pół godziny uspakajałam płaczącego maluszka... i zawsze po pół godzinie Tymek zasypiał... ![]() ![]() A trzy dni temu poszłam na łatwiznę i podalam nurofen pół godziny przed spaniem, jak Tymek jeszcze z bólu nie płakał, tylko pojękiwał, i dziąsełka molestowal gryzakiem z takim zapałem, że obawiałam się czy gryzak przetrwa to starcie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Justin, powiedz mi proszę ile dodajesz tego sinlaca do mleka? bo w sumie tam jest napisane, zeby robić na gęsto z wodą, i podawać łyżeczką, ale ja dodaje tylko na oko do mleka, tak moze z łyżkę stołową, i daje wtedy odrobinkę wiecej wody. I jakiego smoczka wtedy używasz?
#42 |
Przyczajenie
|
Dobry wieczór!
ufff Franciszek właśnie odpadł od cycka...bestyjka jedna mała na przekór wszystkim i wszystkiemu po zmianie czasu zasypia jeszcze później niż zwykle. Poza tym ząbkowanie pełną gębą ![]() ![]() ![]() A to jeszcze oficjalnie przedstawiam Franciszka w halloweenowej odsłonie ![]()
#43 | |
Konto usunięte
|
szaja, mam pytanie ksiażkowe.
![]() wydaje mi sie, że swego czasu o rosyjskich kryminałach pisałaś? ... jeśli się nie mylę, to prosze, przypomnij mi tytuł i autora... ![]() ![]() Czy w tym rosyjskim kryminale jest jakiś fajny detektyw? ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
To i ja się zamelduję
![]() Bydgoszczanko, tatusiu i Luziko - trzymajcie się, jesteście bardzo dzielną rodzinką ![]() ![]() jamaico - gratki za 4 miechy dla Róży ![]() kaszpirku - super dzieciaczki ![]() mi nawet sie pisac nie chce, chociaz was czytam ciągle. Dzis chodze na rzesach, mała nie spała od 2.00 do 4.30. teraz przed cycem dlam jej kaszkę owocowa hippa ze słoiczka, seria spokojny sen czy cos tam(w promocji była). mala radoche po niej miała, chichrała sie w głos niemal bez powodu - pierwszy raz. może pospi dłuzej bez cyca. Dziewczyny cycyowe(i nie tylko)-co mozna i jak zrobic na swoim mleku?jesli w ogóle mozna?kleik?bo sie nie znam a chciałabym na swoim spróbowac cos na noc tresciwszego podac...i co to ten sinlac?
#49 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23016959]u nas dzisiaj trzeci dzień fajnego zasypiania.
![]() ![]() a wcześniej przez tydzień- normalnie katastrofa... ![]() Niby dziecko spokojnie zasypiało przy butli, ale budziło się po 3-5 minutach z wielkim płaczem, było widać, że coś go boli... i żal serce ściskał... smoczka Tymek niestety nie używa... no to podawałam nurofen i przez pół godziny uspakajałam płaczącego maluszka... i zawsze po pół godzinie Tymek zasypiał... ![]() ![]() A trzy dni temu poszłam na łatwiznę i podalam nurofen pół godziny przed spaniem, jak Tymek jeszcze z bólu nie płakał, tylko pojękiwał, i dziąsełka molestowal gryzakiem z takim zapałem, że obawiałam się czy gryzak przetrwa to starcie... ![]() ![]() u nas jeszcze nic nie widac,tylko spuchniete strasznie.juz sama nie wiem z której strony bo i prawa i lewa wydaje sie byc wieksza. my po raz pierwszy podalismy lek przeciwbólowy bo wczesniej nie bylo tak źle. smarowalam tylko bobodentem. gryzakii u nas sie nie sprawdzaja, rzuca nimi jak najdalej moze. Kacperek tez bezsmoczkowy.w swoim prawie 6 miesiecznym zyciu mial smoczka w buzi moze z 7 razy. nie zmuszam nie to nie. dziwi mnie jedno, mój łobuz sie nie ślini przy tym ząbkowaniu,czy to normalne? czasami lekko mu skapnie i to wszystko ![]() Kacperek tez przez kilka dni mial tak ze usnął na noc a za 3-4 minuty zrywal sie z płaczem i tak z 3 razy az w koncu usypiał. susannahsunday Franio przesłodki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Ja kapuchę też już albo dopiero jem- bo my już 6 mies się karmimy. Pieczarek nie jadłam jeszcze bo szczerze mówiąc nie znalazłam na ich temat nic ale smaka mam nieziemskiego
![]() ![]() Ogórasków też kiszonych na razie jakoś nie jadłąm ale i ochoty nie miałam. Moja mała też jakoś się nie może przestawić na nowy czas- dziś spała 2 razy a trzeci raz jak miała spać usypiałam ją ponad godzinę aż ja sama prawie usnęłam- w końcu padła przed 18tą i najlepsze że już na noc i budziliśmy ją do kąpania. Wstaje rano też wcześniej i już nie ma mowy o wysypianiu się. Dziś wstała przed 7 i wojowała (piszczała, gadała, szczypała mamę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czasem robie mu sinlac na gesto i dodaje jabco ugotowane na parze, bardzo to lubi ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |||
Zadomowienie
|
Edziu - dziewczyny już napisały, więc ja tylko potwierdzę - po ogórkowej nic sie nie działo, mała zniosła to bardzo dobrze, a ogórkowa była z najprawdziwszych ogórków kiszonych
![]() ![]() Pieczarek nie jadłam i szczerze mówiąc to bałabym się ![]() ![]() Kapusty tez nie jadłam. Wczoraj zjadłam mocno czosnkowatego pulpeta i trochę męczyły małą gazy ![]() Cytat:
![]() Resztę doczytam jutro, bo jestem kompletnie rozklejona - oglądałam na tvn style "7 kobiet - ciąża" i przy scenach porodów ryczałam jak bóbr ![]() ![]() ciekawe jak tam Luizka ![]() dobrej nocki życzę ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() teraz juz naprawdę spadam ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-11-02 o 22:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
kafuniax zdjęcie genialne! Będą miały fajną ekipę jak podrosną
susannahsunday ![]() chyba się skuszę na trochę tych pieczarek
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
hmmmmm, ja dzis pierwsza?? kropka, gdzies Ty?
![]() u nas nocka sredniawa, troche pobudek przed polnoca, potem o 24.00 butla, pobudka o 3.00, Bibulek zalany po pachy, przebierka, zasypianie do 4, nastepna pobudka 5.30 - smok zagubiony w akcji ![]() ![]() ale nawet nie jestem zmeczona jakos strasznie (malz mowi, ze ja od porodu jestem jak transformator, moglabym nie spac a i takw ciagu dnia jestem na obrotach) jestem ciakawa jak tam nasza Luizka sie czuje ![]() ![]() jamaica cos sie nie odzywa w sprawie testu...kobitko, daj znac, ![]() a i pozdrowienia dla margosi! oby problemy z netem zniknely jak odparzenie na pupci Ewci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Grzyby są ciężkostrawne ale dla nas.
![]() _________ Dziecko mi wczoraj wstało 20:10, po kwadransie tarmoszenia i całowania. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Działanie
Nestlé Sinlac to specjalny bezglutenowy produkt zbożowy nie zawierający białka mleka krowiego i białka sojowego, który można podawać od 5. miesiąca życia jako składnik diety. Nestlé Sinlac jest odpowieni dla:
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#57 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() bosko ![]() --------------------------------------------------------------------------------------- witam ![]() U nas noc była boska mała wstała o 2.30 na mleczko a obudziła sie na dobre o 5.10.Na szczescie tatuś do niej wstał ![]() Wczoraj teściowa sprawdzała małej dziasła i okazuje się,że na górze idą zęby!Dziąsło już jest takie szorstkie,jakby zęby już się wyżynały ![]() ![]() ![]() Jakiś czas strasznie się śliniła...teraz ślinotok ustał ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-11-03 o 07:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() dziękujemy za wszystkie miłe słowa ![]() wczoraj mąż okupowal kompa i nie mialam jak napisac test zrobiony, nie jestem w ciazy ![]() ![]() dzieciaczki na photosach cudne, a ich troje w rajtkach ... miodzio, a jak grzecznie wygladaja! ![]() na noc dalam malej kaszke jablcową, balam sie ze przez ten smok krzyzykowy bedzie sie dlawic ale nieee ![]() ![]() ![]() wczoraj podalam tez malej zupke jarzynową bobovity.... sama tez sprobowalam..... bleeehhh ![]() czy wszystkie słoiczki sa takie obrzydliwe? ![]() ta zupka ma w skladzie skrobię pszenną ![]() moja marchewka domowa o niebo lepsza byla, mala wcinala, osobiscie jak sprobowalam tego ze sloiczka to cofkę mialam a potem wyrzuty sumienia ze daje takie świństwo dziecku ![]() jesli mala nie polubi sloiczkowych zupek to bede jej sama gotowac, w sumie to malo pracy ![]() aha wczoraj w pyt na sniadanie byla rozmowa z jakas kobieta na temat co lepsze- słoiczki czy danie zrobione wlasnorecznie, i sluchajcie, niewiem ale kobieta chyba byla z jakiejs firmy produkujacej danai dla dzieci, bo jasno powiedziala ze kobiety gotujace w domu papki dla dzieci sa staromodne i konserwatywne w złym znaczeniu, bo uwazaja ze daja dziecku wiecej milosci niz mama podajaca sloiczek a to jest złeeeeee, ze w sloiczkach samo dobro tkwi a gotowanie w domu wymaga jakies wiedzy wogole kosmicznej... i ze jak sie takiej wiedzy nie posiada to wogole nie wolno nic domowego dziecku dawac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
jamaica cieszę się razem z Tobą
![]() Ja też uważam,że słoiczkowe warzywka są be.Bruno słoiczkowym szpinakiem pluł,wczoraj zrobiłam sama i wcinał ![]() Żadko podaję "obiadkowy"słoik.Mam poporcjowane mięso i zamrożone.Wyciągam tylko,do tego zawsze baza marchew,pietrucha i ziemniak i ostatnie warzywo dokładam przemiennie-kalafior,szpinak,brokuł,c ukinia lub dynia. U nas nocka ok.Pobudka o 3 i potem o 7.Do teraz wojuje-piszczy i biega! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
kaszpirku, a miesko jakie dodajesz?i ile ? gotujesz oddzielnie czy razem z jarzynką? u nas na miesko za wczesnie jeszcze ale zastanawiam sie
![]() a dajesz masełko? oliwę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.