Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 17:34   #1021
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
a chciała zaprosić swoje koleżanki? niezła jest teściowa
gdybym opowiedziała co ona jeszcze wymyślała to byście padły haha
dobrze że puściłam to w niepamięć

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Dzień dobry Paniom

Ja dzisiaj wstałam rano, ale poszłam znowu spać i wstałam niedawno

Sylwia i M25 gratulacje : roza:

Kurczę wkurza mnie takie gadanie... Że niby dlatego, że ja miałam nadwagę to moje dziecko ma być duże? Lata temu drobne kobiety rodziły duże dzieci i teraz też tak jest... To zależy od wielu rzeczy a nie tylko od tego Ja np jestem mocno przy kości a wygląda na to, że Maks wcale nie będzie dużym dzieckiem

Apoolonia nie przejmuj się rodziną TŻ... To jest Wasza decyzja i Wasze dziecko i musicie to zorganizować tak, żeby Wam odpowiadało...

Mnie czasem już wkurza takie tłumaczenie się rodzinie dlaczego nie będziemy chrzcić małego i jak to imprezy nie będzie Najgorzej jest jak się rodzina zaczyna wtrącać...
też się zdenerwowałam bo wyszło że chude rodzą malutkie dzieci w normie
i lekarz sam powiedział że jest mało prawdopodobne żeby drobna kobieta urodziła duże dziecko

co do wtrącana się rodziny
to niektórym trudno uwierzyć że to nie oni decydują bo to nie ich życie....

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
dziewczyny co stosujecie na już powstałe rozstępy? wyskoczyły mi czerwone nad pępolkiem :beczy:
nie martw się takie rozstępy to jeszcze nie tragedia
namiętnie je traktuj oliwką kilka razy dziennie

gorzej jest się pozbyć takich z których zrobiły się blizny
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:37   #1022
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

rptrbj1978, szuka wyjscia

Moja sie malo rusza, ale jak juz sie poruszy to ja zdycham z bolu Juz moglaby wyjsc.. zajecie bym miala.. Nie to ze nie mam zajec, ale tak bym sie zajela córeczką i miala w reszte tylko gotowanie by zostalo.

No i boje sie niewyspania deko bo poki co srednio sie wysypiam, niy wstaje co 3h na siku, ale to jest raptem minutka i juz spie znow a tak.. przebranie dziecka, nakarmienie, ponoszenie.. Bede musiala zainwestowac w korektor pod oczy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:39   #1023
VictoriaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamafi Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie...czy zauwazyłyście jakieś zmiany w Waszych brodawkach?
Tak, - są gigantyczne, stercząc, wrażliwe i bardzo czerwone. Otoczka też jest czerwona bardzo, z małymi grudkami dookoła (takie brzydkie wypustki), plus gdzieniegdzie takie białe meszki są - białe kropki na końcu tych wypustek. obrzydliwość

Też mi się pojawił 1 rozstęp wczoraj koło pępka. Fakt, że się ostatni bardzo sporadycznie smarowałam oliwką- sama jestem sobie winna.

Byłam dziś na basenie, 15x 25metrów tylko + rozciąganko. (Przed ciążą 60-80długości), kondycja już nie ta Potem byłam w pracy na zaledwie 1,5h, następnie stworzyłam rosół doskonały, a potem taką mamałygę. Miały być klopsy w piekarniku z serem i makaron. Ale już tak tępa jestem, że nawet nie umiem postępować zgonie z instrukcją przepisu "Winiary pomysł na..." Zamiast kulek mięsnych wyszło spaghetti z piekarnika

Wczoraj zrobiłam sobie test na IQ. Mam taką książeczkę - zestaw 10testów po 40pytań. Kiedyś wymiatałam w "te" klocki. Teraz wyszedł mi ( w ciąży) poziom 2 od dna Kiepściutko
Stary 2010-11-02, 17:39   #1024
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny normalnie nie można za wami nadążyć -jutro będę nadrabiać dziś tylko na chwilkę jestem napisać co u mnie

po dzisiejszej wizycie pan doktor powiedział, że spotykamy się ostatni raz w gabinecie a następny raz to już w szpitalu (przeraziłam się) w niedzielę mam odstawić tabletki i czekać a jak nic się nie będzie dziać to 24 list. mam jechać do niego do szpitala gdzie zrobi mi badania i być może już zostanę do porodu

z jednej strony się cieszę i chciałabym wytrzymać do tego 24 i wtedy już zostać (bo chce rodzić w konkretnym szpitalu -Ananke też tam teraz jest-a teraz mają tam strasznie dużo porodów i odsyłają do innych) i wyjść już z dzidzią na rękach -bo wiem, że jak będzie mój lekarz to mnie nie odeśle
a z drugiej strony to, że wiem kiedy dokładniej to może być i jestem przerażona normalnie
No kochana własnie czekałam na wiesci od ciebie Teraz tylko musisz tak jak ja oswoic sie z mysla ze niedługo rodzimy

A ja biore do piatku tabletki i potem odstawiam i zobaczymy co sie bedzie dzialo
Kupiłam dzisiaj liscie malin.. Tylko musze znalezc jeszcze posta weronisi jak pisała jak sie je przygotowuje

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:43   #1025
Anecka
Zakorzenienie

Donuś, zaprzasz lyzeczke lisci w szklance ok 10-15 minut i pijesz Weronisia chyba pisala o 5 kubkach dziennie, ja po jednym wypijam, czasami dwa

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-02, 17:43   #1026
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Lutien u mojego małego taki płacz oznaczał chec noszenia na raczkach (po chwili usnal mi na nich) albo kolka wlasnie i tez po noszeniu na raczkach przeszła po jakiejs chwili...ale kazde dzieciatko inaczej reaguje. Oby uspokoił sie jak najszybciej
Probowalam wszystkiego - noszenia, masowania brzuszka, karmienia, przewijania - nic nie dzialalo na dluzej niz 10min Na szczescie po 5 godzinach usnela i spi od 15:00 (z przerwa na karmienie) Ja dzis ide wczesniej spac, bo w nocy tez nie pospalam
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 18:16   #1027
VictoriaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co nie kupiły jeszcze wózków..Kupujecie jeszcze teraz czy już po porodzie? W czym dziecie wynosicie ze szpitala?
Już zakupiłam wózek, jest w drodze, pewnie początkiem przyszłego tyg przybędzie. Fotelik był w zestawie i w nim właśnie zamierzam wynieść Kruszonkę ze szpitala. Początkowo Malizna będzie spała w gondolce, przy łóżku. Mam taką wizję, że Jej będzie wygodniej w małym, ciasnym pojemniku, niż w wielgachnym łóżeczku. Także fotelik i gondola będą mi potrzebne od pierwszych dni, dlatego uważam taki zakup za niezbędny PRZED porodem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 18:28   #1028
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Donuś, zaprzasz lyzeczke lisci w szklance ok 10-15 minut i pijesz Weronisia chyba pisala o 5 kubkach dziennie, ja po jednym wypijam, czasami dwa
Aha no widzisz nie wiem czemu wydawało mi sie to jakies bardziej skomplikowane

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 18:41   #1029
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Aha no widzisz nie wiem czemu wydawało mi sie to jakies bardziej skomplikowane
Rowniez nie wiem

Ja ze szpitala bede wynosic w gondoli, do wózka i do autobusu Oby to yla ranna albo wieczorna pora zeby duzo ludzi nie jechalo

Ale sie mala rozpycha.. ale strasznie leniwie a ja dalej mam ochote na jakies przekaski. Oj jak jutro pojde do biedronki to polowe asortymentu wykupie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-02, 19:14   #1030
kretencja
Zakorzenienie

Jejku, co tu tak cicho?
Od pół godziny nikt nic nie napisał

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 19:20   #1031
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
a to zdjęcia z mojej małej sesji, widać jakie mam dłonie spuchnięte
Śliczne. Cudowna pamiątka.

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Niżej pare fotek jedno ze szpitala jedno z kąpieli jak miał 1,5 tygodnia
Jaki przystojniak!

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY nie mam na razie czasu Was nadrobic, dzięki za miłe słowa
przekazuję fotkę mojego synusia - opis porodu później - i cc wcale nie jest takie złe!!!
Cudo!

Cytat:
Mam do was pytanie...czy zauwazyłyście jakieś zmiany w Waszych brodawkach?
Ja już nie pamiętam jak moje brodawki wyglądały przed ciążą.
Otoczki zrobiły się wielgaśne - zawsze były duże, ale teraz to normalnie szok! Brodawki ciemniejsze, z dziwnymi grudkami, jakby troszkę pozasychaną siarą gdzieniegdzie (większość znika po kąpieli).
Ogólnie moje piersi wydają mi się mało apetyczne.

Cytat:
chodzi mi bardziej o sutki..... zauważyłam jakieś takie ciemniejsze przebarwienia, jakby nawet "strupki", ciężko mi to opisać.....
Te strupki w moim przypadku to chyba była pozasychana siara chyba, bo zeszło pod wpływem wody.

Ale się najadłam...
Właśnie zjadłam drugą porcję obiadu. Kasza jęczmienna z pieczarkami w sosie śmietanowym i sałatką ogórków kiszonych. Pyyyyyyycha.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez VictoriaK Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam sobie test na IQ. Mam taką książeczkę - zestaw 10testów po 40pytań. Kiedyś wymiatałam w "te" klocki. Teraz wyszedł mi ( w ciąży) poziom 2 od dna Kiepściutko
Mój mąż podobno gdzieś czytał, że kobietom w ciąży powiększa się obszar kory mózgowej.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 19:21   #1032
Anecka
Zakorzenienie

Na TVN style o ciazy jest program.

Zaczynam sie bac

Ale pytanie: wolisz dostac krzeslem w glowe czy skurcz? dziewczyna odpowiada: dostac krzeslem

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-02, 19:23   #1033
Artystka23
Dragonfly

Jestem objedzona,opita szejkiem z macdonalda,drugi w trakcie i tz sie wazyl(kupil w koncu baterie) to ja tez..No i waze co najmniej kilo mniej niz kilka dni temu,na koniec ciazy sie chudnie czy jak?????
Stary 2010-11-02, 19:24   #1034
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, daj spokój. Wiadomo, że każda kobieta inaczej to przeżywa. Jak zapytasz taką, co miała lekki poród, to powie, że woli rodzić

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-02, 19:25   #1035
Anecka
Zakorzenienie

Artystka, ponoc dziecko wypija pod koniec 750ml wód plodowych, to moze sie nie dopajasz za bardzo?

Albo to kilo to wiesz.. do wc poszło

kretencja, wiem ale ja w ogole panikara jestem

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 19:35   #1036
_paulinka2
Wtajemniczenie

ale nadrukowałyście

pelnia jesteś w ciąży to narzekaj ile wlezie

andziat super fotki

Ishka dużo zdrówka dla Tomusia !!

artystka ja też mam często uczucie takich bąbelków , a parcie na szyjkę macicy mam też jak leżę, ale bardziej jak chodzę lub siedze i wstaje ;/ fajna ta wanienka z komodą wszystko masz pod ręką

sereniti śliczny synuś

priety może uderzył Cię w jakiś narząd i naciska tam i Cie boli

Anecka śliczny brzuś w końcu Ci troszkę urósł

olajka współczuję... ja też bym chciała już być po (nie mogę się przyzwyczaić do Twojego new awatara) ja na razie wózka nie kupuję, nie mogę sie zdecydować, a malutką w foteliku na pewno wyniosę ze szpitala

sereniti domyślam się jaki to musiał być szok ale super, już dzielnie to przeszłaś i teraz możesz się rozkoszować swoim skarbem

kularek będzie dobrze może zaciśniesz nózki do 24

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

my dzisiaj z tżtem się poprzytulaliśmy... i chyba coś tam się ruszyło, bo miałam później (pare godzin) bóle podbrzusza takie że ustać nie mogłam

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 19:36   #1037
rptrbj1978
Rozeznanie

tuz przed porodem sie chudnie lub waga stoi bez zmian
niestety nie ja
2. Waga ani drgnie
W ostatnim miesiącu ciąży raczej nie obserwuje się przyrostu wagi u kobiety lub jest on nieznaczny. Tuż przed porodem wiele kobiet traci na wadze nawet do półtora kilograma.

andziat ale mi narobiłas ochoty na fajne foty

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-11-02 o 19:52
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 19:43   #1038
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Artystka, ponoc dziecko wypija pod koniec 750ml wód plodowych, to moze sie nie dopajasz za bardzo?

Albo to kilo to wiesz.. do wc poszło

kretencja, wiem ale ja w ogole panikara jestem
ale komentarz mi tu przyszedl do glowy(ale tego nie napisze)- nie no,zaparc nie mam juz-okazalo sie ze jak rano jem zupke mleczna to ten problem u mnie znika,a pic to butla dziennie u mnie idzie plus zupa...Wlasnie odebralam wyniki badan krwi i okazalo sie ze ta paskudna anemia,co az zastrzyki musialam dostac mi zniknela po lekach
Anecka nie panikuj-co weszlo wyjsc musi

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Dzis weszlam w 39 tydzien
Stary 2010-11-02, 19:43   #1039
Anecka
Zakorzenienie

paulinka, Ty sie nie spiesz termin masz po mnie!

Kurde myslicie ze faktycznie seks cos przyspieszy? Moze by sprobowac.. tylko ze narazie z TZtem skloceni jestesmy i nie gadamy ze soba Po za tym ostatnio jak mnie gin badal to bolalo mnie to a wlozyl moze ze dwa palce, szok.. jak to dziecko wyjdzie

Artystka, wiadomo ze wyjsc musi, ale zeby to bylo szybko, sprawnie i najlepiej nie robiąc na dole mi duzego kuku..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 19:51   #1040
79 Marta
Wtajemniczenie

a ja się jakoś kijowo czuję, mała uderza ( chyba) w szyjkę, do tego bóle krzyżowe
Stary 2010-11-02, 19:51   #1041
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, to pomiziajcie się na zgodę

Słuchajcie, potwornie ciężko mi się dziś oddycha. Co chwilę muszę takie głębokie hausty robić i chyba łykam powietrze przy okazji, bo od godziny strasznie mi "bąbelki" podchodzą do przełyku, dosłownie co chwilkę chce mi się odbić, tylko jakoś słabo to idzie. Męczy mnie i męczy. macie jakiś sposób na to?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-02, 19:52   #1042
Anecka
Zakorzenienie

a wlasnie.. w ogole ostatnio mam takie dziwne cos, ze jak jest w pokoju ok 23-24 stopnie i sie klade spac tak kolo 22-23, to strasznie mnie stawy bolą.. kostki u nog to jakas masakra, nie moge dlugo zasnac, kostki w palcach u rak..

Zazwyczaj na zmiane pogody mnie stawy bola, ale jak jest tak cieplo w pokoju to od razu mnie bierze (tylko w ciazy i oby to nie pozostalo..)

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-02, 20:01   #1043
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Anecka ty masz tak goraco w pokoju ??? Ja jeszcze nie grzeje a mam 18 st i jest goraco...

Ale mi mloda daje popalic!!! Masakra!!!

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:01   #1044
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
a ja się jakoś kijowo czuję, mała uderza ( chyba) w szyjkę, do tego bóle krzyżowe
No ja mialam to samo dzisiaj-jeszcze niedobrze mi bylo to polazlam na spacer,no i isc nie moglam,prawie przed sklepem zemdlalam a w drodze powrotnej brzuch twardnial mi kilka razyI takie przygody mam od kilku dni...Juz nawet w panike nie wpadam ze zaczynam rodzic bo mi zawsze predzej czy pozniej przechodzibede lazic,jeczec i straszyc tzta przez najblizsze dwa tygodnie ze rodze

Paulinka no wy brojaki,ja tez bym chciala sie poprzytulac ale chlop mi ucieka i jest bardzo niegrzeczny,jak zostawi mnie w przyszly weekend sama to bedzie

rptrbj1978tuz przed porodem sie chudnie???ale ile przed porodem??Bo ja zjechalam z wagi w przeciagu ostatnich paru dni
Stary 2010-11-02, 20:03   #1045
rptrbj1978
Rozeznanie

SPADEK WAGI czytałam ze max tydzien czasem kilka dni....
jak zwykle moze byc tak i tak....

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-11-02 o 20:06
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:07   #1046
KarolinaB
Raczkowanie

jak tak dalej będziecie pisać, to rozpakuję się w kolejnej części wątku :P

hwhheheh a ja uknułam misterny plan, że wrócę z TŻ na jedną noc do naszego mieszkania pod pretekstem zabrania wieeeeelu ważnych rzeczy, których zapomniałam zabrać do rodziców, a tak naprawdę, to zamierzam go zmolestować bo u rodziców, to nie za bardzo było jak, a jak było, to akurat sie poprztykaliśmy
a ja zamierzam dzisiaj tak się wyhasać, żeby jutro coś ruszyło

hheh co do wagi, to nie wiem póki co, jutro się zważę, ale TŻ mówi, że mi tyłek się trochę zmniejszył, że wcześniej miałam szerszy, a teraz mam jak to stwierdził "jak osiemnastka" może u mnie będzie na zasadzie "cisza przed burzą"? nic, nic, nic, a potem sie rozkręci

no to zmykam do TŻ-a
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:08   #1047
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
SPADEK WAGI czytałam ze max tydzien czasem kilka dni....
jak zwykle moze byc tak i tak....
jasny gwint

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 20:10   #1048
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Anecka ty masz tak goraco w pokoju ??? Ja jeszcze nie grzeje a mam 18 st i jest goraco...

Ale mi mloda daje popalic!!! Masakra!!!
W dzien mam 19, wieczorkiem rozpalamy zey w nocy nie bylo az tak zimno takze od 18 do 22-23 mamy kolo 23. Dla mnie zdecydowanie za gorąco, ale to tez dlatego tak to odczuwam ze nie mamy nawilzacza, mokre reczniki nic nie daja.. wiec sie zastanawiam czy w ogole nawilzacz cos da.

Ooo lece do Londynu rodzic Jakym tam zostala to pewnie bym tak nie schizowala z powodu przebiegu porodu

heh dobre.. po tygodniu od porodu babka wrocila do biura, takie chyba parcie na prace miala a dziecko z nianią.. szok

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-02, 20:18   #1049
kretencja
Zakorzenienie

A mnie się udało umówić na holtera Wprawdzie prywatnie, ale jakoś przeboleję te 120zł, a przynajmniej będzie szybko (już w ten piątek) i bliziutko (dosłownie 5 minut spacerem, a do szpitala musiałabym przez całe miasto się tłuc). Tak że wszystko wskazuje na to, że zdążę w ciąży zrobić to badanie

Dobra, ja na dziś zmykam, zmęczona trochę jestem. Pójdę sobie pod prysznic, potem zrobię mężowi kolacyjkę i do łóżka
Dobrej nocy wszystkim!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-02, 20:19   #1050
Artystka23
Dragonfly

Karolina B powodzenia i milego wieczorku
Aneckado biura,a ona mogla normalnie siedziec?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości