|
|
#1021 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Śmieszy mnie też to,że np jak ktoś ma coś oryginalnego,to i tak NA PEWNO jest to podróbka,albo prezent od sponsora kilka razy się spotkałam z takimi komentarzami .
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Konto usunięte
|
Zmieniając temat... Ostatnio widzę niepokojąco dużo kobiet z wytatuowanymi/dorysowanymi brwiami. Ale tak, że wyglądają jakby rysowały je same po pijaku i w ciemnościach. Czasem nawet widać jak te naturalne brwi odrastają we właściwym miejscu (wcześniej był pewnie ogolone albo wyrwane), a te 'sztuczne' są gdzieś w połowie czoła. To zjawsiko, o zgrozo, obserwuję u młodych kobiet.
Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2010-11-01 o 16:02 |
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
nie powinnyscie czepiac sie slowek tylko calosci tego co napisala marandile. przeciez nie chodzi o to ze nie pasuja jej chude dziewczyny , ani takie ktore sie ubieraja w Zarze prawda?
Chodzi o to ze kiedy sie iddzie do centrum handlowego mamy atak klonow, ktore mysla ze sa najlepsza rzecza od czasu krojonego chleba. Serio widac te poze.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Gadka o ataku klonów też mnie wkurza, poważnie. Nie wiem, gdzie Wy mieszkacie, odkąd przeprowadziłam się do dużego miasta to spotykam całą masę różnorodnie ubranych ludzi.
I jakoś nigdy nie odczułam napuszenia ze strony dziewczyn, które chodzą ometkowane w Zarę.
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1026 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nawet ładna i zgrabna pupa powinna być zakryta na ulicy itd. Są jakieś zasady![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Cytat:
Ale to temat rzeka...
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|||||
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
A ja je nazywam człapami-niedźwiedzią stopą. Albo kapciochami terenowymi. :P
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
CZesc dziewczyny,
tak czytam i czytam i postanowilam tez napisac cos od siebie. Moda, ktora mnie rozwala... ( a raczej rzeczy ktore mi sie nie podobaja): - ubrane nastolatki w oczoje...nych kolorach, bluzka jasno niebieska, odlaskowe sznurowki itd. - dziewczyn metalowek, poubieranych w glany przy wysokich temperatutach - wszyskich stroju, ktore mowia jak "łatwa" jest dziewczyna je noszaca.( mega mini spodniczka, wszystko na wierzchu). Ja sama ubieram sie czasami innaczej i i krepujace jest, gdy widze jak ludzie obracaja sie za mna na ulicy i pokazjua palcem <sciana> Przyklad? Kiedys mialam buty futrzane na zimne, one jeszcze nie byly w Polsce dostepne( ja swoje dostala od ciotki mieszkajacej w Szwecji) i ludzie wysmiewali sie ze mna jak szlam w nich po ulicy, a teraz miliony laske chodzi w podobnych .... Dlatego uwazam, ze kazdy powinien ubierac sie jak mu sie podoba, jedna zeby bylo to stosowne do sytuacji, miejsca gdzie ma zamiar isc. Dzis widzialam babke na cmentarzu w wieku 50 lat, ktora byla ubrana w krotkie spodenki, kabaretkowe rajki( nie wiem czy dobrze je nazwalam) i wygladala dosc smiesznie wedlug mnie. Jeszcze keidys byla mowa o noszeniu futer. ja jestem przeciwniczka noszenia, kupowania prawdziwych futer bo cierpia na tym zwierzeta. Sama zdarza mi sie nosic sztuczne futrzane akcenty i nie uwazam, ze jest to zle. Tyle ode mnie
|
#1029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaskocze Cie, sama nosilam glany kilka lat temu w lato i nie bylo mi wogole w nich goraco. Glany to zimne buty, wiec nie jest w nich wcale cieplo. Wczoraj myslalam, ze padne smiechem, jak na cmentarzu zobaczylam dziewczyne w na oko 12cm, czerownych szpilkach, zakolanowkach granatowych, ultra krotkiej spodniczce i reszcie sie nie przyjrzalam. Chodzi glownie o buty, smiesznie sie 'zatapiala' w piasku, a jeszcze smieszniej wygladalo okolo 10 lisci nabitych na ta szpilke.
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
Mnie się w ogóle kompletnie glany nie podobają. Ubieram tylko jak muszę (tj. na koncerty rockowe żeby mi palców nie połamali). U facetów też nie, ale to przez moje złe wspomnienia ze szkoły, gdzie cała męska część klasy chodziła w odrapanych glanach, czarnych spodniach, czarnych bluzach (zmienianych co 2 tyg.) i brudnych włosach. Blee :/ Już martensy są zgrabniejsze. Albo trampki. Albo obcasy
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zara, Hm czy co tam jeszcze sa sieciówkami, a co za tym idzie - najbardziej popularnymi i dostępnymi sklapami, co w tym dziwnego, ze wiele osób kupuje tam ciuchy. I słowo daje, nawet patrząc na najbliższe koleżanki - każda lubi Zarę i każda wybierze tam coś innego. |
|
|
|
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
Mnie rozwalają buty z falbankami
. Oraz glany na obcasie.... I niektóre kopertówki... I nie wiem dlaczego, ale legginsy w panterkę... Chociaż sama je posiadam . Więc ostatnio padłam jak mi je kumpela poleciła bym w nich poszła na dyskotekę... Nigdy! Muszę je spalić . I pomimo swojego młodego wieku rozwalają mnie dziewczynki na szpilkach. Dosłownie dziewczynki. I klasa gimnazjum, okej, druga a one już spodnie rurki i do tego 10 cm szpilki. Ostatnio widziałam taką jedną dziewczynę w kościele i parsknęłam śmiechem. Nie potrafiłam się powstrzymać. Głupio z moje strony, no, ale cóż. Okej, trochę w tym jest mojej zazdrości :P. To ja tutaj czekam do trzeciej klasy gimnazjum by założyć pięcio centymetrowe szpiliki a one już od pierwszej klasy tak chodzą? O nie, nie fajnie :P.
|
|
|
|
#1033 |
|
Konto usunięte
|
Mnie nic nie rozwala
Po prostu są ludzie mający mniejsze (lub wcale) wyczucie stylu, łączenia ubrań. Pannie w białych kozakach będzie się wydawać, że jest sexi, a dla kogoś innego to będzie szczyt tandety, jej sprawa i tyle Ogólnie fajniej by było gdyby ludzie w Polsce mniej się obgadywali nawzajem i tolerowali inność, oryginalność w ubiorze. |
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic dodać ,nic ująć.
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc to nie jest powiedziane, że muszą być z gimnazjum, bo tak wyglądają ![]() Mnie wczoraj na cmentarzu tylko delikatnie zatkało, jak wpadłam na dziewczynę w lateksowych kozakach, lateksowych leginsach i króciuteńkim płaszczyku sięgającym ledwo kawałeczek za gumkę od legów
|
|
#1038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
smiem twierdzic iz te niby "humanitarne" nasze plastikowe i plastikowopodobne ciuchy ciuchy jak i ich produkcja sa o wiele bardziej szkodliwe dla srodowiska niz wiele z was sadzi. wyprodukowanie jednej poliestrowej koszulki ,kurtki ,etc zanieczyszcza srodowisko bardziej niz sie wydaje, po 2gie co ukrywac te rzeczy sa poprostu malo trwale. miala ktoras pasek lub buty skorzane i to samo z plastiku? ktore szybciej polecialo do smieci?s. amo przetworzenie takiego ciuszka uwalnia tyle toksyn ze to niewyobrazalnie zanieczyszcza srodowisko. ja mam juz 4 rok kurtke ze skory i sadze ze jesli nie zmieni mi sie rozmiar pochodze w niem kolejnych 10 lat. zaden poliester tego nie wytrzyma ani skaja. nie zawsze zloto co sie swieci adekwatnie nie wszytko takie eko jak sie wydaje. sama mam futerko z krolika i ten kto w zyciu nie zalozyl w 30 stopniowy mroz prawdziwego futra nie zrozumie zachywtow prawdziwymi futrami. kurtki z membranami i gorexami sie nie da sie porownac do prwadziwego futra. a utro odpowiednio pielegnowane moze sluzyc wieeeeeeeele lat. i kto jest bardziej eko? ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;22705474] Wybiórcza ochrona praw zwierząt nadal pozostaje dla mnie hipokryzją.[/QUOTE] otoz to. no wg innych zabijanie przez poderzniecie gardla swinki to co innego. brzydza ich futra i kożuchy a same chodza w skorzanych butach, paskach itd. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() swoja droga czy wiecie ze lisy z odstrzalu po spisaniu papierka o liczbie odstrzelonych zwierzat sa ....wyrzucane do rowu i sie skor nie wyprawia? czy to jest marnotrawsto czy "humanitaryzm" ze nie przerabia sie ich na futra?
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2010-11-02 o 20:41 |
|||
|
|
|
#1039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Eri_i Czas edycji: 2010-11-02 o 21:23 |
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy juz to pisalam,ale pamietam jak zamowilam ze Stanow buty i cale moje miasto zylo moim wygladem
Byly to trampki za kolano, takie jak miala kiedys Doda w Opolu Ludzie malo z balkonow nie wylatywali tak sie gapili, normalnie robilam furoreZreszta w moim malym miescie do dzis dzien jestem atrakcja, a faceci ktorych znam lata lateczne nagle mnie nie poznaja i pytaja sie skad jestem ![]() Naprawde, wystarczy ubrac sie w ciuchy z River Island czy Top Shopu, zalozyc czarne Ray Bany (korekcyjne!) a juz sie jest na jezykach- takie uroki malych miasteczek. Takze jak 2x do roku przyjezdzam to maja przynajmniej temat
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytając ten wątek na forum oraz widząc co sie dzieje na mieście - zastanawia mnie jedno . Czy te wszystkie solary , plastiki , tipsiary ( prosze wybacz okreslenia ale chciałam dokładnie naświetlić sytuacje) etc. nie mają internetu , przyjaciół? Dlaczego nikt nie doradzi im ,że nie koniecznie wyglądają "mega sexi" i "mega kobieco" w kabaretkach i spódniczce 15 cm ....
A co do tematu to nie ma czegoś takiego dla mnie co mnie bardzo odrzuca od innych ale ciekawi mnie to co napisałam na początku... wie ktoś może?
|
#1043 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą znam dużo osób niereformowalnych, jak się na coś uprą to tak ma zostać i już Im się podoba taki wygląd więc dlaczego mają zmieniać go pod wpływem innych? Gdyby tak było to wszyscy by wyglądali tak samo, a tak przynajmniej mamy kolorowe i różnorodne ulice Niektórzy lubią zwracać na siebie uwagę, kusić "sexi wyglądem", nam się to może nie podobać, ale są osoby które na to lecą - każda potwora znajdzie swego amatora Każdy jest inny, ile ludzi tyle stylów...czemu dziewczyny w kabaretkach i mini mają się ubierać inaczej jeżeli taki mają styl?bo komuś się tak nie podoba? mi się nie podobają gumiaki i buty emu i co z tego? mam podchodzić do każdej znajomej i jej to mówić - ej ale masz brzydkie buty a potem pretensje, że atak klonów na ulicy i wszyscy wyglądają tak samo
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widocznie jest na to popyt. Są kolesie(raczej o niezbyt rozwiniętym umyśle), którzy polecą na laskę bo ma super mini, tipsy, opaloną na solarium skórę itd. Przecież niektórym właśnie takie lale się podobają, zresztą takie też są promowane w mediach( może w trochę lepszych wersjach, ale jednak).
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, wiele z nich to naprawde spoko osoby, wyglad nie determinuje naszego charakteru. a to ze ktos wyglada tak czy inaczej? to tak jak z mowieniem ze grube osoby sa sympatyczniejsze - guzik prawda, zalezy od osoby (ale tak sie czesto mowi), jak ladne to glupie itp.
|
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nierzadko też wogóle nie zdają sobie sprawy jakim są pośmiewiskiem (bo zadaja sie glownie z ludzmi swojego pokroju). /mysla ze sa piekne, sexi, modne itd.Mam taka "znajomą". Jest ogolnie ogarnięta, zyciowa laska. Może nie chodząca inteligentka ale daje radę. Ubiera się fa-tal-nie. Barbie, ohydne tandetne ciuchy typowej blachary, solarium, tlenione włosy, tipsy, różowy dres. Lubi wszystko to czego ja nie znoszę. I cały czas się dziwię "CZEMU ona to nosi? " A odpowiedź jest prosta: bo lubi.
|
|
#1048 |
|
BAN stały
|
jesteście okropne, powinnam grzecznie spać, a nie tu siedzieć o tej porze, a leżę ze śmiechu przy niektórych Waszych komciach (do równie miejscami interesujących zestawików). :P
|
|
|
|
#1049 |
|
Przyczajenie
|
Zapraszam na mojego bloga: http://m-kosar.blogspot.com/
|
|
|
|
#1050 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie wiem czemu, ale... mam uczucie, że masz rację. Od dziś nie zwracam uwagi na ubiór innych
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

kilka razy się spotkałam z takimi komentarzami .

Ale to temat rzeka...

Więc to nie jest powiedziane, że muszą być z gimnazjum, bo tak wyglądają

), a same wpierdzielają mięsko, stołują się w mordowniach kfc i mcdndls i noszą skórkowe buty aż miło

ale ciekawi mnie to co napisałam na początku... wie ktoś może?
Zapraszam
masz prawo wiedzieć co jesz.