Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-01, 15:48   #1021
EjjSenioritta
BAN stały

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Ja też się przeglądam w witrynach sklepowych i wcale nie uważam tego za przejaw narcyzmu. W ogóle ostatnio zauważyłam dziwne zjawisko - narzekanie, komentowanie dziewczyn ubierających się w Zarze bądź w H&M, bo one w końcu mają nosy zadarte do góry.
Też to zauważyłam.
Śmieszy mnie też to,że np jak ktoś ma coś oryginalnego,to i tak NA PEWNO jest to podróbka,albo prezent od sponsora wiadomo inni wiedzą lepiej kilka razy się spotkałam z takimi komentarzami .
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 15:59   #1022
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Zmieniając temat... Ostatnio widzę niepokojąco dużo kobiet z wytatuowanymi/dorysowanymi brwiami. Ale tak, że wyglądają jakby rysowały je same po pijaku i w ciemnościach. Czasem nawet widać jak te naturalne brwi odrastają we właściwym miejscu (wcześniej był pewnie ogolone albo wyrwane), a te 'sztuczne' są gdzieś w połowie czoła. To zjawsiko, o zgrozo, obserwuję u młodych kobiet.

Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Czas edycji: 2010-11-01 o 16:02
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 16:18   #1023
kennedy
Zakorzenienie

nie powinnyscie czepiac sie slowek tylko calosci tego co napisala marandile. przeciez nie chodzi o to ze nie pasuja jej chude dziewczyny , ani takie ktore sie ubieraja w Zarze prawda?
Chodzi o to ze kiedy sie iddzie do centrum handlowego mamy atak klonow, ktore mysla ze sa najlepsza rzecza od czasu krojonego chleba. Serio widac te poze.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 16:28   #1024
paula-zla
Zakorzenienie

Gadka o ataku klonów też mnie wkurza, poważnie. Nie wiem, gdzie Wy mieszkacie, odkąd przeprowadziłam się do dużego miasta to spotykam całą masę różnorodnie ubranych ludzi.
I jakoś nigdy nie odczułam napuszenia ze strony dziewczyn, które chodzą ometkowane w Zarę.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 16:54   #1025
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
A co w tym złego? Nie lubię ani pikowanych kurtek, ani lakierowanych kozaków, ale co jest zbreźnego w pikowanej kurtce i kozakach?
Nie, nie. Źle to ujęłam. Chodziło mi o te plastikowe panny. W pikowanych, krótkich kurteczkach, gdzie koniecznie muszą być nerki na wierzchu i zbyt wysokich kozakach- na których poruszanie wcale nie przypomina chodzenia. Dla mnie to komiczne, no ale moje zdanie

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 18:01   #1026
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olciiiaa Pokaż wiadomość
Ta moda mnie przeraża -,- legginsy i krótka bluzka... Dupa za przeproszeniem na wierzchu i myśli że jest modna Ciekawe czy w rajstopach i krótkiej bluzce też by wyszła na ulicę (w zasadzie na to samo wychodzi)...
Ja dziś widziałam jedną dziewczynę na cmentarzu w legginsach i krótkim płaszczyku. Tyłek na wierzchu Niestety nawet ładna i zgrabna pupa powinna być zakryta na ulicy itd. Są jakieś zasady
Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
nie zupełnie rozumiem co w tym złego.....sama mam prost włosy, wystające obojczyki, rozmiar jak piszesz iiii co?? mam nie wychodzić z domu??
Taa najlepiej zaszyj się w lesie
Cytat:
Ja też się przeglądam w witrynach sklepowych i wcale nie uważam tego za przejaw narcyzmu. W ogóle ostatnio zauważyłam dziwne zjawisko - narzekanie, komentowanie dziewczyn ubierających się w Zarze bądź w H&M, bo one w końcu mają nosy zadarte do góry.
Ja to samo zaobserwowałam niestety. Przecież zara czy h&m to normalny sklep, a niektórzy traktuja go jak Diora chyba i nie wiem zazdroszczą, czy co (jeszcze jak by było czego). Każdy ma prawo ubierać się gdzie chce. Ja też przeglądam sie w wystawach czasem i lubię ww sklepy.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Gadka o ataku klonów też mnie wkurza, poważnie. Nie wiem, gdzie Wy mieszkacie, odkąd przeprowadziłam się do dużego miasta to spotykam całą masę różnorodnie ubranych ludzi.
I jakoś nigdy nie odczułam napuszenia ze strony dziewczyn, które chodzą ometkowane w Zarę.
Dokładnie
Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Nie, nie. Źle to ujęłam. Chodziło mi o te plastikowe panny. W pikowanych, krótkich kurteczkach, gdzie koniecznie muszą być nerki na wierzchu i zbyt wysokich kozakach- na których poruszanie wcale nie przypomina chodzenia. Dla mnie to komiczne, no ale moje zdanie
Dla mnie też Ale to temat rzeka...

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:49   #1027
trupiegi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
dziewczyny tylko nie krzyczcie .... mnie rozwalają buty Emu..... kojarzą mi się z ruskimi walonkami i zabijcie mnie, ale no nie mogę ich strawić .....
A ja je nazywam człapami-niedźwiedzią stopą. Albo kapciochami terenowymi. :P
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 20:23   #1028
q_kaska_q
Zadomowienie

CZesc dziewczyny,
tak czytam i czytam i postanowilam tez napisac cos od siebie.
Moda, ktora mnie rozwala... ( a raczej rzeczy ktore mi sie nie podobaja):
- ubrane nastolatki w oczoje...nych kolorach, bluzka jasno niebieska, odlaskowe sznurowki itd.
- dziewczyn metalowek, poubieranych w glany przy wysokich temperatutach
- wszyskich stroju, ktore mowia jak "łatwa" jest dziewczyna je noszaca.( mega mini spodniczka, wszystko na wierzchu).

Ja sama ubieram sie czasami innaczej i i krepujace jest, gdy widze jak ludzie obracaja sie za mna na ulicy i pokazjua palcem <sciana>
Przyklad? Kiedys mialam buty futrzane na zimne, one jeszcze nie byly w Polsce dostepne( ja swoje dostala od ciotki mieszkajacej w Szwecji) i ludzie wysmiewali sie ze mna jak szlam w nich po ulicy, a teraz miliony laske chodzi w podobnych ....

Dlatego uwazam, ze kazdy powinien ubierac sie jak mu sie podoba, jedna zeby bylo to stosowne do sytuacji, miejsca gdzie ma zamiar isc.

Dzis widzialam babke na cmentarzu w wieku 50 lat, ktora byla ubrana w krotkie spodenki, kabaretkowe rajki( nie wiem czy dobrze je nazwalam) i wygladala dosc smiesznie wedlug mnie.

Jeszcze keidys byla mowa o noszeniu futer. ja jestem przeciwniczka noszenia, kupowania prawdziwych futer bo cierpia na tym zwierzeta. Sama zdarza mi sie nosic sztuczne futrzane akcenty i nie uwazam, ze jest to zle.

Tyle ode mnie

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 13:20   #1029
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez q_kaska_q Pokaż wiadomość
CZesc dziewczyny,
- ubrane nastolatki w oczoje...nych kolorach, bluzka jasno niebieska, odlaskowe sznurowki itd.
- wszyskich stroju, ktore mowia jak "łatwa" jest dziewczyna je noszaca.( mega mini spodniczka, wszystko na wierzchu).

Ja sama ubieram sie czasami innaczej i i krepujace jest, gdy widze jak ludzie obracaja sie za mna na ulicy i pokazjua palcem <sciana>
Przyklad? Kiedys mialam buty futrzane na zimne, one jeszcze nie byly w Polsce dostepne( ja swoje dostala od ciotki mieszkajacej w Szwecji) i ludzie wysmiewali sie ze mna jak szlam w nich po ulicy, a teraz miliony laske chodzi w podobnych ....

Dlatego uwazam, ze kazdy powinien ubierac sie jak mu sie podoba, jedna zeby bylo to stosowne do sytuacji, miejsca gdzie ma zamiar isc.

Dzis widzialam babke na cmentarzu w wieku 50 lat, ktora byla ubrana w krotkie spodenki, kabaretkowe rajki( nie wiem czy dobrze je nazwalam) i wygladala dosc smiesznie wedlug mnie.

Jeszcze keidys byla mowa o noszeniu futer. ja jestem przeciwniczka noszenia, kupowania prawdziwych futer bo cierpia na tym zwierzeta. Sama zdarza mi sie nosic sztuczne futrzane akcenty i nie uwazam, ze jest to zle.

Tyle ode mnie
]
Zaskocze Cie, sama nosilam glany kilka lat temu w lato i nie bylo mi wogole w nich goraco. Glany to zimne buty, wiec nie jest w nich wcale cieplo.

Wczoraj myslalam, ze padne smiechem, jak na cmentarzu zobaczylam dziewczyne w na oko 12cm, czerownych szpilkach, zakolanowkach granatowych, ultra krotkiej spodniczce i reszcie sie nie przyjrzalam. Chodzi glownie o buty, smiesznie sie 'zatapiala' w piasku, a jeszcze smieszniej wygladalo okolo 10 lisci nabitych na ta szpilke.
Stary 2010-11-02, 13:34   #1030
anonymouse
Raczkowanie

Mnie się w ogóle kompletnie glany nie podobają. Ubieram tylko jak muszę (tj. na koncerty rockowe żeby mi palców nie połamali). U facetów też nie, ale to przez moje złe wspomnienia ze szkoły, gdzie cała męska część klasy chodziła w odrapanych glanach, czarnych spodniach, czarnych bluzach (zmienianych co 2 tyg.) i brudnych włosach. Blee :/ Już martensy są zgrabniejsze. Albo trampki. Albo obcasy
anonymouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 14:08   #1031
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
W samo sedno!

Zara, Hm czy co tam jeszcze sa sieciówkami, a co za tym idzie - najbardziej popularnymi i dostępnymi sklapami, co w tym dziwnego, ze wiele osób kupuje tam ciuchy. I słowo daje, nawet patrząc na najbliższe koleżanki - każda lubi Zarę i każda wybierze tam coś innego.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 14:49   #1032
Eri_i
Raczkowanie

Mnie rozwalają buty z falbankami . Oraz glany na obcasie.... I niektóre kopertówki... I nie wiem dlaczego, ale legginsy w panterkę... Chociaż sama je posiadam . Więc ostatnio padłam jak mi je kumpela poleciła bym w nich poszła na dyskotekę... Nigdy! Muszę je spalić .
I pomimo swojego młodego wieku rozwalają mnie dziewczynki na szpilkach. Dosłownie dziewczynki. I klasa gimnazjum, okej, druga a one już spodnie rurki i do tego 10 cm szpilki. Ostatnio widziałam taką jedną dziewczynę w kościele i parsknęłam śmiechem. Nie potrafiłam się powstrzymać. Głupio z moje strony, no, ale cóż.
Okej, trochę w tym jest mojej zazdrości :P. To ja tutaj czekam do trzeciej klasy gimnazjum by założyć pięcio centymetrowe szpiliki a one już od pierwszej klasy tak chodzą? O nie, nie fajnie :P.
Eri_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 14:55   #1033
201611241302
Konto usunięte

Mnie nic nie rozwala Po prostu są ludzie mający mniejsze (lub wcale) wyczucie stylu, łączenia ubrań. Pannie w białych kozakach będzie się wydawać, że jest sexi, a dla kogoś innego to będzie szczyt tandety, jej sprawa i tyle
Ogólnie fajniej by było gdyby ludzie w Polsce mniej się obgadywali nawzajem i tolerowali inność, oryginalność w ubiorze.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:08   #1034
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez q_kaska_q Pokaż wiadomość
CZesc dziewczyny,

Tyle ode mnie
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:20   #1035
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Mnie nic nie rozwala Po prostu są ludzie mający mniejsze (lub wcale) wyczucie stylu, łączenia ubrań. Pannie w białych kozakach będzie się wydawać, że jest sexi, a dla kogoś innego to będzie szczyt tandety, jej sprawa i tyle
Ogólnie fajniej by było gdyby ludzie w Polsce mniej się obgadywali nawzajem i tolerowali inność, oryginalność w ubiorze.

Nic dodać ,nic ująć.
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:45   #1036
olciiiaa
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie... Denerwuje mnie, jak ludzie krytykują to, co choć trochę odbiega od tego, co inni noszą. Szczególnie jest tak w mniejszych miastach... Jak ktoś ubierze się inaczej niż w rurki i bluzę to już "jak ona wygląda, jak ona się ubrała ;o". Jakby nie mieli ciekawszych tematów do rozmów..
olciiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 18:53   #1037
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eri_i Pokaż wiadomość
Mnie rozwalają buty z falbankami . Oraz glany na obcasie.... I niektóre kopertówki... I nie wiem dlaczego, ale legginsy w panterkę... Chociaż sama je posiadam . Więc ostatnio padłam jak mi je kumpela poleciła bym w nich poszła na dyskotekę... Nigdy! Muszę je spalić .
I pomimo swojego młodego wieku rozwalają mnie dziewczynki na szpilkach. Dosłownie dziewczynki. I klasa gimnazjum, okej, druga a one już spodnie rurki i do tego 10 cm szpilki. Ostatnio widziałam taką jedną dziewczynę w kościele i parsknęłam śmiechem. Nie potrafiłam się powstrzymać. Głupio z moje strony, no, ale cóż.
Okej, trochę w tym jest mojej zazdrości :P. To ja tutaj czekam do trzeciej klasy gimnazjum by założyć pięcio centymetrowe szpiliki a one już od pierwszej klasy tak chodzą? O nie, nie fajnie :P
.
Hehe, wiesz, ja mam 20 lat i też bym Cię mogła "rozwalić", bo wszyscy mi mówią, że wyglądam na dużo młodszą Więc to nie jest powiedziane, że muszą być z gimnazjum, bo tak wyglądają

Mnie wczoraj na cmentarzu tylko delikatnie zatkało, jak wpadłam na dziewczynę w lateksowych kozakach, lateksowych leginsach i króciuteńkim płaszczyku sięgającym ledwo kawałeczek za gumkę od legów
Stary 2010-11-02, 20:40   #1038
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
Napisane przez Luthce Pokaż wiadomość
Nie wiem, ja tam przechodziłam całą poprzednią zimę w skórzanej kurtce i nieocieplanych butach. Chyba że już było naprawdę zimno, to ubierałam emu i kurtkę narciarską, tyle że takich dni to było kilka. Ale rozumiem że innym jest zimniej :P
hahaha jak moja znajoma;D obecnie co miesiac laduje w szpitalu bo nie moze sie wyleczyc z zapaleni i innych swinstw zwiazanych z ginekolagia;> wiec gratuluje pomyslu! w koncu lepiej byc "trendi" i przemrozic sobie tylek niz uprac sie adekwatnie do pogody i byc niemodnym nie?????

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez loss_lauri Pokaż wiadomość
chciałabym się jeszcze odnieść do tego porównywania hodowli drobiu do hodowli zwierząt na futra. wg mnie nie jest to dobre porównanie
nie wszyscy mogą zostać wegetarianami (np ze względów zdrowotnych), nie każdy może nosić buty ze sztucznych materiałów. i wtedy wybór mięsa czy naturalnej skóry jest nieunikniony. wg mnie jest to mniejsze zło.
ale przecież naturalne futro nie jest ludziom do niczego potrzebne - nie żyjemy w paleolicie gdzie nie było innych, lepszych materiałów na ubrania, które miały chronić przed chłodem! poza tym - są przecież sztuczne futra, jeśli ktoś gustuje w tego typu ubraniach. po co więc stawać się przyczyna absolutnie niepotrzebnych cierpień tych zwierząt?! tylko dlatego, że komuś podobają się futra?!
ja nie wyobrażam sobie żebym mogła kiedykolwiek - choć na moment - założyć naturalne futro....

smiem twierdzic iz te niby "humanitarne" nasze plastikowe i plastikowopodobne ciuchy ciuchy jak i ich produkcja sa o wiele bardziej szkodliwe dla srodowiska niz wiele z was sadzi. wyprodukowanie jednej poliestrowej koszulki ,kurtki ,etc zanieczyszcza srodowisko bardziej niz sie wydaje, po 2gie co ukrywac te rzeczy sa poprostu malo trwale. miala ktoras pasek lub buty skorzane i to samo z plastiku? ktore szybciej polecialo do smieci?s. amo przetworzenie takiego ciuszka uwalnia tyle toksyn ze to niewyobrazalnie zanieczyszcza srodowisko. ja mam juz 4 rok kurtke ze skory i sadze ze jesli nie zmieni mi sie rozmiar pochodze w niem kolejnych 10 lat. zaden poliester tego nie wytrzyma ani skaja. nie zawsze zloto co sie swieci adekwatnie nie wszytko takie eko jak sie wydaje. sama mam futerko z krolika i ten kto w zyciu nie zalozyl w 30 stopniowy mroz prawdziwego futra nie zrozumie zachywtow prawdziwymi futrami. kurtki z membranami i gorexami sie nie da sie porownac do prwadziwego futra. a utro odpowiednio pielegnowane moze sluzyc wieeeeeeeele lat. i kto jest bardziej eko?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;22705474]
Wybiórcza ochrona praw zwierząt nadal pozostaje dla mnie hipokryzją.[/QUOTE]

otoz to. no wg innych zabijanie przez poderzniecie gardla swinki to co innego. brzydza ich futra i kożuchy a same chodza w skorzanych butach, paskach itd.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
tak, uwielbiam moje koleżanki, które krzywią się i krytykują mój futrzany kołnierz, czapę, czy liska (wszystko eko, nie kupowane, przerobione po mamie ), a same wpierdzielają mięsko, stołują się w mordowniach kfc i mcdndls i noszą skórkowe buty aż miło mniam mniam, obłuda!
;D ja mam swoje z ciucholandow i jestem tez bardzo zadowolona;D kupione za psie pieniadze a wygladaja jak nowiutkie

swoja droga czy wiecie ze lisy z odstrzalu po spisaniu papierka o liczbie odstrzelonych zwierzat sa ....wyrzucane do rowu i sie skor nie wyprawia? czy to jest marnotrawsto czy "humanitaryzm" ze nie przerabia sie ich na futra?

Edytowane przez olkie
Czas edycji: 2010-11-02 o 20:41
olkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:49   #1039
anonymouse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olkie Pokaż wiadomość
hahaha jak moja znajoma;D obecnie co miesiac laduje w szpitalu bo nie moze sie wyleczyc z zapaleni i innych swinstw zwiazanych z ginekolagia;> wiec gratuluje pomyslu! w koncu lepiej byc "trendi" i przemrozic sobie tylek niz uprac sie adekwatnie do pogody i byc niemodnym nie?????
Serio, nie wszyscy ludzie marzną tak samo. I nie chodzi tu o żadne trendy. Ja też w ziemie nie chodzę w kożuchach i wielkich puchatych płaszczach (no chyba że naprawdę zima stulecia), bo nie potrzebuję. Babcie w beretach mnie zatrzymują na ulicy i wrzeszczą na mnie, że przecież jest 0 stopni, dlaczego się nie zapnę. Acha, i choruje bardzo rzadko.
anonymouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 21:22   #1040
Eri_i
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Hehe, wiesz, ja mam 20 lat i też bym Cię mogła "rozwalić", bo wszyscy mi mówią, że wyglądam na dużo młodszą Więc to nie jest powiedziane, że muszą być z gimnazjum, bo tak wyglądają
Tylko, że ja tę dziewczynę znałam z widzenia. Z nieznajomych się nie nabijam... No, dobra, czasami w myślach >.> Zła jestem

Edytowane przez Eri_i
Czas edycji: 2010-11-02 o 21:23
Eri_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 21:28   #1041
foxy123
Zakorzenienie

Nie wiem czy juz to pisalam,ale pamietam jak zamowilam ze Stanow buty i cale moje miasto zylo moim wygladem
Byly to trampki za kolano, takie jak miala kiedys Doda w Opolu Ludzie malo z balkonow nie wylatywali tak sie gapili, normalnie robilam furore
Zreszta w moim malym miescie do dzis dzien jestem atrakcja, a faceci ktorych znam lata lateczne nagle mnie nie poznaja i pytaja sie skad jestem
Naprawde, wystarczy ubrac sie w ciuchy z River Island czy Top Shopu, zalozyc czarne Ray Bany (korekcyjne!) a juz sie jest na jezykach- takie uroki malych miasteczek.
Takze jak 2x do roku przyjezdzam to maja przynajmniej temat
Stary 2010-11-03, 07:58   #1042
famka89
Zadomowienie

Tak czytając ten wątek na forum oraz widząc co sie dzieje na mieście - zastanawia mnie jedno . Czy te wszystkie solary , plastiki , tipsiary ( prosze wybacz okreslenia ale chciałam dokładnie naświetlić sytuacje) etc. nie mają internetu , przyjaciół? Dlaczego nikt nie doradzi im ,że nie koniecznie wyglądają "mega sexi" i "mega kobieco" w kabaretkach i spódniczce 15 cm ....

A co do tematu to nie ma czegoś takiego dla mnie co mnie bardzo odrzuca od innych ale ciekawi mnie to co napisałam na początku... wie ktoś może?
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 11:01   #1043
dobra_wróżka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anonymouse Pokaż wiadomość
Serio, nie wszyscy ludzie marzną tak samo. I nie chodzi tu o żadne trendy. Ja też w ziemie nie chodzę w kożuchach i wielkich puchatych płaszczach (no chyba że naprawdę zima stulecia), bo nie potrzebuję. Babcie w beretach mnie zatrzymują na ulicy i wrzeszczą na mnie, że przecież jest 0 stopni, dlaczego się nie zapnę. Acha, i choruje bardzo rzadko.
Ja tez nie chodzę w ocieplanych butach, ani w w mega ciepłych kurtkach, bo mi za gorąco, tej jesieni raz założyłam kozaki i myślałam, że się ugotuję.
dobra_wróżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 11:11   #1044
aja23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez famka89 Pokaż wiadomość
Tak czytając ten wątek na forum oraz widząc co sie dzieje na mieście - zastanawia mnie jedno . Czy te wszystkie solary , plastiki , tipsiary ( prosze wybacz okreslenia ale chciałam dokładnie naświetlić sytuacje) etc. nie mają internetu , przyjaciół? Dlaczego nikt nie doradzi im ,że nie koniecznie wyglądają "mega sexi" i "mega kobieco" w kabaretkach i spódniczce 15 cm ....

A co do tematu to nie ma czegoś takiego dla mnie co mnie bardzo odrzuca od innych ale ciekawi mnie to co napisałam na początku... wie ktoś może?
Myślę, że jak mają przyjaciółki to ubierają się podobnie Zresztą znam dużo osób niereformowalnych, jak się na coś uprą to tak ma zostać i już Im się podoba taki wygląd więc dlaczego mają zmieniać go pod wpływem innych? Gdyby tak było to wszyscy by wyglądali tak samo, a tak przynajmniej mamy kolorowe i różnorodne ulice Niektórzy lubią zwracać na siebie uwagę, kusić "sexi wyglądem", nam się to może nie podobać, ale są osoby które na to lecą - każda potwora znajdzie swego amatora
Każdy jest inny, ile ludzi tyle stylów...czemu dziewczyny w kabaretkach i mini mają się ubierać inaczej jeżeli taki mają styl?bo komuś się tak nie podoba? mi się nie podobają gumiaki i buty emu i co z tego? mam podchodzić do każdej znajomej i jej to mówić - ej ale masz brzydkie buty a potem pretensje, że atak klonów na ulicy i wszyscy wyglądają tak samo
aja23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:06   #1045
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:

Widocznie jest na to popyt. Są kolesie(raczej o niezbyt rozwiniętym umyśle), którzy polecą na laskę bo ma super mini, tipsy, opaloną na solarium skórę itd. Przecież niektórym właśnie takie lale się podobają, zresztą takie też są promowane w mediach( może w trochę lepszych wersjach, ale jednak).

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:18   #1046
sabbatha
Zakorzenienie

wiecie, wiele z nich to naprawde spoko osoby, wyglad nie determinuje naszego charakteru. a to ze ktos wyglada tak czy inaczej? to tak jak z mowieniem ze grube osoby sa sympatyczniejsze - guzik prawda, zalezy od osoby (ale tak sie czesto mowi), jak ladne to glupie itp.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:25   #1047
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy te wszystkie solary , plastiki , tipsiary ( prosze wybacz okreslenia ale chciałam dokładnie naświetlić sytuacje) etc. nie mają internetu , przyjaciół? Dlaczego nikt nie doradzi im ,że nie koniecznie wyglądają "mega sexi" i "mega kobieco" w kabaretkach i spódniczce 15 cm ....
Plastiki kolegują się z plastikami. Ot cała filozofia nierzadko też wogóle nie zdają sobie sprawy jakim są pośmiewiskiem (bo zadaja sie glownie z ludzmi swojego pokroju). /mysla ze sa piekne, sexi, modne itd.

Mam taka "znajomą". Jest ogolnie ogarnięta, zyciowa laska. Może nie chodząca inteligentka ale daje radę. Ubiera się fa-tal-nie.
Barbie, ohydne tandetne ciuchy typowej blachary, solarium, tlenione włosy, tipsy, różowy dres.
Lubi wszystko to czego ja nie znoszę. I cały czas się dziwię "CZEMU ona to nosi? "
A odpowiedź jest prosta: bo lubi.

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 01:15   #1048
Hultaj
BAN stały

jesteście okropne, powinnam grzecznie spać, a nie tu siedzieć o tej porze, a leżę ze śmiechu przy niektórych Waszych komciach (do równie miejscami interesujących zestawików). :P
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:28   #1049
kobietaaa
Przyczajenie

Zapraszam na mojego bloga: http://m-kosar.blogspot.com/
kobietaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:13   #1050
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
nie wiem czemu, ale... mam uczucie, że masz rację. Od dziś nie zwracam uwagi na ubiór innych
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości