|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Byłam, jestem, chcę byc AU PAIR- part VII
kochana, nie chce tu na forum rzucac imionami i nazwiskami, ale skrot jego imienia (a raczej 2) to JM, chyba ostatnia osoba jaka dodałam do znajomych, powinno na tablicy byc jeszcze widoczne
|
#1622 |
|
Rozeznanie
|
Sprawdze go ;>
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- taki do zrobienia, to znaczy zjedzenia ... jak najbardziej
|
#1623 |
|
Rozeznanie
|
ja też chcę go obczaić
![]() Roux, wysłałam zaproszenie. Agnieszka mam na imię :P
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
hihi mnie tez sie on podoba, gdyby wyzszy jedynie byl...i uzywał lżejszych perfum...ehh,...lol
ines, wlasnie sie zastanawiam kto to juz dodaje
|
#1625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no wlasnie usilowalam sobie przypomniec nasze spotkanie i jedyne co mi utkwilo w pamieci to fakt ze napisalam do norsk ze bede jakies 10/15 minutek pózniej na stacji bo hosci czéstowali winkiem. ![]() co do klawiatury. slyszalam o tym ale dokladnie nie wiedzialam gdzie te ustawienia sie znajdujá. dzieki ![]() Cytat:
odkád zawodzi mnie plec brzydka pokladam nadzieje w piéknych labedziach mrrrrr.... ![]() aaa! odkad dodalas hosta do znajomych ogladac moge sobie jego albumy! bo pamietam ze zanim byliscie virtual friends to mial zablokowane konto wyszukalaam tá lasencje. wszysciutko blokniete. ![]() a fotka profilowa- przednia. moze jak sie zaprzyjaznicie to bedzie mi dane zobaczyc na jej slit fotkach to i owo rucia rucia !!! gdziez Ty nasz zwierzaczku forumowy???
|
|
|
#1626 |
|
Konto usunięte
|
no wlasnie rucia juz sie kuje czy cos
do sesyji daleko
|
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
Roux a maz kolezanki to PL ?
|
|
|
|
#1628 |
|
Konto usunięte
|
ada mow co u ciebie lepiej:P nic nie mowisz co tam
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny padniecie. wstałam, widze ze szczoteczki mojej pani i władczyni nie ma, kosmetyczek też nie, a wczoraj cały wieczór na domowy wydzwaniał jej lover, a ona była na piwie ze znajomymi. Wnioskuje, ze wzieła pierwszy lepszy samolot i poleciała do niego. Jak ostatnio planowała. no pieknie, ona jest pewnie w izraelu teraz, ode mnie wzieła w sobote ostatnie 20chf zeby doładowac karte na pralke....i uroczo! @#$%^&^&* mam 2chf. nei kupie sobie za to jedzenia na kilka dni. nawet mnei nie poinformowała, ze wyjezdza! Nie zaplaciła mi nawet kasy za cały miesiac, a powinna była w piatek. Mam ochote do hosta napisac i sie wyzalic, ale wiem ze zrobi sie afera z tego. kurde!!!!!!!!!!!!!!!!!! co mam zrobic?? nie napisze jej ze widziałam, ze nie ma jej szzoteczki i czy przypadkiem nie wyjechała- bo to głupie. swietnie. super. chce mi sie płakac. jak ona wzieła np na czw i pt wolne w pracy i wroci do domu w niedziele....to dla niej.w lodówce jest sałata, parówki i 4 jogurty. nie umre z głodu, a za 2chf moge sobie mleko dokupic- tylko, ze płatków nie ma. poza tym mam kilka dni wolnego, mogłabym cos porobic- a tak, nawet kasy nie mam ![]() MOja wina, ze nie powiedziałam jej, ze juz jestem bez kasy. Ale po co miałam jej mowic, jak miałam nadzieje ze dostanę ją JUZ.
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2010-11-03 o 09:28 |
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczeka mi opadla!Ale masz tam atrakcje, nie ma co! ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- A nie masz od kogo pozyczyc pare groszy?
|
|
#1631 |
|
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() ![]() roux napisz jej. trudno co pomysli. powiedz ze nie masz kasy BO CI NIE ZAPLACILA i kiedy raczy to zrobic bo musisz cos jesc:/ ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- matko w wiadomosciach ze bus sie rozbil w Holandii polski jakis co do holandii jechal ale lenka to mam nadzieje juz na na miejscu!
|
|
|
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
No Kachaaa, ja sie przerazilam jak zobaczylam tą wiadomość na wp
|
|
|
|
#1633 |
|
Konto usunięte
|
![]() mam nadzieje ze to nie lenka bo to ludzie jechali do pracyu a lenka do czego jechala do pracy? |
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Ej jezu dziewczyny nie straszcie z tym busem,kuurde...
Roux ja bym się nie patyczkowała i napisała najpierw do niej,żeby dowiedzieć się czy wyjechała a jeśli tak to zadzwoniłabym do hosta,żeby dostać od niego jakieś pieniądze(nie wiem Ty możesz pozyczyć i oddac mu jak hostka da Ci kasę albo ona może mu oddać) bo to co się tam u Ciebie wyrabia to naprawdę nie jest normalne,Ty jesteś ich gościem i jednocześnie pracownikiem a i do tego i do tego należy się szacunek i uczciwość a jeśli ona Cię zostawia samą ,bez pieniędzy i jedzenia w domu to coś nie halo bo tak naprawdę to to ona powinna Ci zapełnić lodówkę na ten czas,w końcu jesteś au pair i masz całe zakwaterowanie mieć zapewnione.A więc wcale nie musiałabyś nawet wydawac swojego kieszonkowego na jedzenie bo nie po to je dostajesz. |
|
|
|
#1635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 x a poza tym:::: NA CO TY JESZCZE CZEKASZ ALA??????????? pisz. i to w try miga do niej! grzecznie ale stanowczo. z tego co sie orientuje juz poraz drugi zwleka z wyplata. i nie poraz pierwszy robi jakis numer w imie lovera a KOSZTEM CIEBIE!!!! zostawic oper BEZ SLOWA najparwdopodobniej na 2/3 dni ?!!!??!!??! w du.pie mi sie to nie miesci ale sie w.ku.rwi.lam no. a taki sloneczny dzis dzien.i zakupy w planach.
Edytowane przez rielka90 Czas edycji: 2010-11-03 o 12:28 |
|
|
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
Podpisuję się pod tym, co dziewczyny napisały tutaj!
Roux, pisz do niej! I która z Was to Magda? :P
|
#1637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaaa ! Jaaa ! Roux - hands down. Nie wiem, nawet juz mi sie nie chce komentowac zachowania Twojej pseudo-doroslej hostki. Jak dziecko, jak dziecko, doslownie. I daj spokoj z tymi myslami, ze to Twoja wina, ze nie powiedzialas jej, ze jestes bez kasy. Jakie to ma znaczenie czy masz pieniadze czy nie ? JEJ obowiazkiem jest Ci placic w terminie. Bez znaczenia czy masz kase czy nie, gowno ja to powinno obchodzic. Zalosne, serio. Mam nadzieje, ze juz wyslalas jej stosowna wiadomosc. I jeszcze kupowac jedzenie za wlasnie, ciezko zarobione psie pieniadze ? Bez komentarza.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2010-11-03 o 14:24 |
|
|
|
|
#1638 |
|
Konto usunięte
|
ruciak pisalaze nie ma net i pozdrawia laseczki wszytskie
![]()
|
|
|
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam o tym wypadku busa w Holandii i zaraz tu przyleciałam.. Mam nadzieję, że Lenka, jest na miejscu już
![]() Do jakiej ona pracy jechała, bo podawali, że ludzie z tego busa jechali do pracy w jakiejś sortowni ? Roux, ta twoja hostka zachowuje się jak dziecko i uważam, że powinnaś dzwonić szybko do hosta ! Musisz za coś żyć, i skoro masz wolne, to czemu masz nic nie robić z jej winy ?! U mnie po staremu. Poznałam znów kogoś nowego, tym razem Polak. ![]() Hostka mi nie dała jeszcze kasy za zeszły tydzień, ale ona taka zalatana czasem jest, że pewnie nie pamięta i mi da na pewno w piątek 300, za dwa tygodnie. Mam jeszcze jakąś kasę więc do piątku spokojnie przeżyję Święta spędzam tu, i będzie 17/18 osób
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam do niej zaraz jak dodałam posta tutaj.
spytałam czy wraca dzis do domu i o której, bo ja nie mam zadnych pieniędzy a chciałabym wyjsc dzis. no. i zadnej odpowiedzi...jak na razie. nie bede do niego dzwonic, bo po 1- on jest w genewie i nic mi na odległosc nie pomoze, a po 2 nie chce wywoływac wojny. przegieła. właśnie mi pokazała, jak mnie szanuje, moją prace...mam totalnie dosc. nie mam juz sił nawet na nią przeklinac. przykro mi przeokropnie. już nie będę sie do niej uśmiechac i nie będę miła. ![]() niech no tylko wróci, to sobie porozmawiamy. macie jakies wiesci od Leny???
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Roux aż przykro to czytać co piszesz wiesz,bo wszystkie jak jeden mąż tutaj wiemy,że naprawdę jesteś pracowitą,odpowiedzialną, oddaną i na dodatek jeszcze kreatywną au pair(ja do żadnej z tych cech w pełni przypisać siebie nie mogę),a ta kobieta traktuje Cię-przykro mi że to muszę napisać ale to prawda-jak śmiecia.Mam nadzieję,że się jej konsekwentnie postawisz,bo naprawdę to nie jest fair.
![]() Może ktoś ze znajomych może pożyczyć Ci parę groszy na jedzenie? |
|
|
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
ojp, no tak! jak mogłam nie poznać tej ładnej dziewczyny!
przyjęłam już
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazało się, ze nie bede musiała pozyczac kasy na jedzenie- w lodówce jest kilka jogurtów, salata, jajka...nie umre do jutra. Napisała mi w koncu sms! ze wybrała pieniadze dzis dla mnie, ale ...po pracy jedzie do zurychu do swojego lateksowego narzeczonego ( jejku, ja tu tak paskudnie o nich pisze, a co jak ona kiedys znajdzie to forum?) i będzie dopiero jutro po pracy. uff czyli nie zostawia mnie na kilka dni, jaka ulga. spytała jeszcze, czy nie mam juz NIC kasy... odpisałam, ze sobie poradze i do zobaczenia jutro. wysłała mi po chwili sms i przeprosiła i powiedziała, ze jutro postara sie byc wczesniej. znowu happy end. eh...co ja z nią mam...
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ma ktos kom do Lenki? Moze trzeba by wyslac sms zebysmy sie martwic nie musialy na zapas....
Jeszcze dwa dni i wracam do Londka ale ten czas zapier papier ![]() Dziewczyny jak tam pogoda w londynie? Jakies strajki itp? A tak wogole to w listopadzie ma sie zaczac 3 wojna swiatowa, wiedzialyscie?
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
ruciak chyba ma.
|
#1646 |
|
Konto usunięte
|
kasia dzis byl strajk metra
![]() ale jechalam pociagiem do TZ wlasnieprzyjechalam ale zawalony w pii
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak wogole to wydaje mi sie ze to nie Lenki bus byl, bo tamci ponoc juz pracowali w jakiejs firmie segregujacej odpady czy cos takeigo, a wogole lenka mowila, ze moze nie miec neta itp....
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
kochane,ja tylko na chwilę, by oznajmić Wam, że...
mam prorocze zdolności! pamiętacie może tego "mojego" kucharza? pamiętacie jak mówiłam, że go zwolni? no to w poniedziałek Andrei już pisał z innej,ponoć lepszej pracy. nie wiem ille w tym winy H. było. dowiem się wkrótce. smutno ![]() dobra laski idę wojtka (współlokatora) wywalić z pokoju, bo mi perfumy podpala. wsjewo haraszewo!;* |
|
|
|
#1649 |
|
Konto usunięte
|
oj ta H. to rzeczywiscie jakas glupia:/
|
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Moje dzieci są na mnie obrażone ![]() I wczoraj skończyłam czytać książkę, którą sobie z pl przywiozłam
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

Agnieszka mam na imię :P
do sesyji daleko

dla niej.
szczeka mi opadla!

Hostka mi nie dała jeszcze kasy za zeszły tydzień, ale ona taka zalatana czasem jest, że pewnie nie pamięta i mi da na pewno w piątek 300, za dwa tygodnie. Mam jeszcze jakąś kasę więc do piątku spokojnie przeżyję