Adidas Originals - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 09:52   #151
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Adidas Originals

dziekuje za odpowiedz niestety linki się nie przydały bo na footlocker za długo przesyłka idzie a na ebay nie lubię kupować

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 12:41   #152
paulka01
Przyczajenie

może wiecie gdzie mogę kupić jakąś ładną, fajną kurtkę na wiosnę ?;'D niekoniecznie z adidasa.
i chodzi mi bardziej o strony, bo nie mieszkam w dużym mieście ;'p
paulka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 20:40   #153
sloneczko1987
Raczkowanie

:d
sloneczko1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 20:42   #154
sloneczko1987
Raczkowanie

:d:d:d
Stary 2010-05-14, 23:44   #155
chocolate_monster
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko1987 Pokaż wiadomość
:d:d:d
w jakiej cenie jest ta zielona?
Orientuje się ktoś
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 23:57   #156
sloneczko1987
Raczkowanie

Która zielona? Ta z kermitem, czy zwykła z białym listkiem?

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Obydwie zielone to stara kolekcja. Ta z białym listkiem dostepna już tylko na allegro. Oryginalna i nowa za 229 zł. , czyli standardowo za bluze adidasa przez internet + koszty wysyłki.
Stary 2010-05-15, 10:24   #157
.ups
Wtajemniczenie

GG do .ups

Ja 2 lata temu kupiłam sobie adidasy Missy Elliot, poza tym mam dwie bluzy i koszulkę. Osobiście uwielbiam adidas originals

[/I][/COLOR]
.ups jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 22:17   #158
jagoda0047
Przyczajenie

tez uwielbiam tą serie ;d i osobiscie pomykam w śliskiej bluzie z adasia <z listkiem> ciemno szara rozowe paski, biało zielonych nike court force high i eko zielonej torbie rowniez adidas jednak bluza nie zgrywa sie kolorystycznie z butami i resztą
jagoda0047 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 13:18   #159
soorciere
Przyczajenie

heej wszystkim, mam do was baaardzoo ważne pytanie :d

czy któraś z was spotkała się gdzieś z tą bluzą ? orientujecie sie może czy dostane ją gdzies w Warszawie ?
soorciere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 23:29   #160
jagodzianka612
Raczkowanie

Hej mam pytanie czy moge oddac bluze adidasa w innymsklepie niz ja kupilam? z gory dzieki
będzie- 48kg

76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-62
jagodzianka612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 16:25   #161
BJean
Wtajemniczenie

w lumpeksach takie bluzy chodzą po 3 dyszki;D
właśnie poluję na jakąś z listkiem

najlepsza jest jednak czarno-złota, cudo muszę ją mieć!!!

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 23:18   #162
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BJean Pokaż wiadomość
w lumpeksach takie bluzy chodzą po 3 dyszki;D
właśnie poluję na jakąś z listkiem

najlepsza jest jednak czarno-złota, cudo muszę ją mieć!!!
to gdzie takie cudowne lumpeksy są ?
u mnie też widziałam te bluzy, ale same gigant rozmiary (od 44 w górę :P) . Sama mam fioletowo-białą i czerwono-białą (udało mi sie dorwać za pół ceny ^^ )

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 02:12   #163
sloneczko1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soorciere Pokaż wiadomość
heej wszystkim, mam do was baaardzoo ważne pytanie :d

czy któraś z was spotkała się gdzieś z tą bluzą ? orientujecie sie może czy dostane ją gdzies w Warszawie ?

Spotkała się i ma ją w szafie))) To jest bardziej kurteczka, a nie bluza( i tak pisało na metce). Jest dość gruba i dwustronna. Wstawiłam jej zdjęcie na poprzedniej stronie. Te wklejone przez Ciebie jest za jasne. To wklejone przeze mnie było kopiowane ze strony adidasa i właśnie bluza ma taki intensywny niebieski kolor. Bluza z zeszłorocznej kolekcji. Widziałam ją w sklepie jakieś 2 miesiące temu w przecenie na 269 zł. Podejrzewam, że w wa-wie na pewno gdzieś taką znajdziesz zważywszy na to, że była wyprzedaż bluz sprzed dwóch lat m.in. czarnych ze złotymi paskami.

PS. Sprawdziłam na stronie adidasa- widnieje w ich katalogu, czyli jeszcze ją dostaniesz, kolor jak na zdjęciu niżej- jest taki sam jak w rzeczywistości.
Stary 2010-10-09, 20:36   #164
soorciere
Przyczajenie

dziekuję baardzo za odpowiedź
w takim razie jutro lecę do złotych tarasów w jej poszukiwaniu :P w sumie jak jej nie dostane, a widnieje jescze w katalogu, to pewnie powiedzą mi w którym sklepie ją dostane, w razie jakby w złotych nie było, prawda ? :d
Stary 2010-10-11, 02:32   #165
onlysomebody
Raczkowanie

Lokalizacja: 2 piętro, pokoj idealnie na wprost od drzwi wejsciowych na salony

Adidas originals- jak dla mnie swietna seria, jedyna wyrożniająca się na tle całego badziewa typu nike reebok. Fason jeszcze probuje trzymać puma serią T7.
Z serii originals posiadam:

http://allegro.pl/bluza-adidas-y-3-o...267610913.html

http://allegro.pl/koszulka-t-shirt-a...264595730.html (zielony)

http://allegro.pl/koszulka-t-shirt-a...257141350.html (czarna)

Generalnie bynajmniej wsród męskich ciuchów na allegro tego jest pełno tylko, że 90% to podróbki. Jeszcze nie widziałem m z adidasa która w pachach ma ok 60 cm szerokosci ( a rzeczy z tej firmy noszę od lat). Plus zdarzają się ludzie których całkiem ze sie brzydko wyrażę popieprzyło na całej linii i froncie:

http://allegro.pl/oldschool-adidas-r...250677583.html

Np. tego pana bardzo. Od paru miesięcy ogladam jego aukcje z używana odzieżą w cenie w której nową można kupić w momencie gdy komus nie podpasowała.

http://allegro.pl/damskie-bluzy-adid...252738551.html

Dużo tego szkoda że wszystko pewnie ze strony ioffer;] Także lepiej jak napisała tutaj koleżanka po ciucholandach poszukać, tym bardziej że poliester po wielu latach się ani nie mechaci, ani nie szmaci, i pomykać w bluzie z listkiem za 30 zł Sam chyba się przejdę może i upoluję ( a jak nie to może chociaż jakis Fred Perry?)

Co do pytania czy ci powiedzą gdzie dostać to: jesli to będzie sieć sklepów np active (to podzwonią i się zorientują). A tak zależy wszystko od sprzedawcy czy cię odesle do konkurencji.

Generalnie dla mnie bynajmniej mogą ze sklepu wywalić całe nowe kolekcje odzieżowe nike reebok, zwyklego adidasa i zastąpić to wszystko originals Wolę zapłacic 100 czy tam 50 zl więcej a wiedzieć że w szafie mi to leżeć nie będzie.
onlysomebody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 13:25   #166
snide
Zadomowienie

GG do snide

Cytat:
Napisane przez onlysomebody Pokaż wiadomość
Adidas originals- jak dla mnie swietna seria, jedyna wyrożniająca się na tle całego badziewa typu nike reebok.
obcowałeś z bluzami nike i reeboka?
Cytat:
Napisane przez onlysomebody
trochę lipa chwalić się podróbką.
Cytat:
Np. tego pana bardzo. Od paru miesięcy ogladam jego aukcje z używana odzieżą w cenie w której nową można kupić w momencie gdy komus nie podpasowała.
150zł za używkę to spoko cena. nową, ORYGINALNĄ bluzę można kupić za 250zł i wzwyż
Cytat:
http://allegro.pl/damskie-bluzy-adid...252738551.html

Dużo tego szkoda że wszystko pewnie ze strony ioffer;] Także lepiej jak napisała tutaj koleżanka po ciucholandach poszukać, tym bardziej że poliester po wielu latach się ani nie mechaci, ani nie szmaci, i pomykać w bluzie z listkiem za 30 zł Sam chyba się przejdę może i upoluję ( a jak nie to może chociaż jakis Fred Perry?)
denmark ma legity koleżko.
lepiej zebrać więcej kasy i kupić coś porządnego. choć prawdą jest, że w secondhandach można znaleźć perełki ale jest to raczej rzadkością.
Cytat:
Wolę zapłacic 100 czy tam 50 zl więcej a wiedzieć że w szafie mi to leżeć nie będzie.
najpierw naucz się odrózniać legity od faków i zagłęb się nieco w temat zamiast wypisywać głupoty
Stary 2010-10-12, 16:19   #167
onlysomebody
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez snide Pokaż wiadomość
obcowałeś z bluzami nike i reeboka?

trochę lipa chwalić się podróbką.

150zł za używkę to spoko cena. nową, ORYGINALNĄ bluzę można kupić za 250zł i wzwyż

denmark ma legity koleżko.
lepiej zebrać więcej kasy i kupić coś porządnego. choć prawdą jest, że w secondhandach można znaleźć perełki ale jest to raczej rzadkością.

najpierw naucz się odrózniać legity od faków i zagłęb się nieco w temat zamiast wypisywać głupoty
Skoro bluzę ze zgadzającymi się nr. na metce plus z boku metki uważasz za podrabianą to gratuluję ci koleżanko bycia znawczynią w temacie podróbek
Niestety nie dane było mi obcować z owymi bluzami, gdyż zwykle obcuję z ludźmi (ale nosić się nosiło, i wyobraź sobie nadal się co niektore nosi).
Denmark ma legity bo ty kupiłas od niego? podejrzewam że tak Ma ich po 20 sztuk zawsze
Przejrzyj wielka znawczyni fake'ów najpierw parę stron z nimi potem cos mów na owy temat Przesyłka od denmark-sell 11 zł (czyli standardowa poczta polska) a na bluzę ludzie miesiąc czekali. Zapewne jest oryginalna ("hą-kąk") Poczekam aż kupisz od niejakiego Big Gates za 139 zł dres Adidas Chile TT niezbicie twierdząc iż to "oryginał".
I jak dla ciebie 150 zł to spoko za używkę a w przecenie można mieć 200 zł ze sklepu oryginał, to jedyne co polecę to może jedynie pójsc po rozum do głowy.

A na koniec dodaj ze masz adidas z serii kermit i jest oryginalna- to na miejscu mnie zabijesz gdyż tego wyszła limitowana kolekcja
Stary 2010-10-12, 16:30   #168
aresztovana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez socialite Pokaż wiadomość
Lubicie ten styl.? Podoba Wam się.? Macie coś adidas originals.? Jeśli tak, gdzie kupilyście.?

Wklejajcie rzeczy jakie Wam się podobają!
Lubie ale nie na codzien tak od czasu do czasu mam taki sam dres jak tan biały co wkleilas tylko kolor czarny
aresztovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 18:03   #169
soorciere
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sloneczko1987 Pokaż wiadomość
Spotkała się i ma ją w szafie))) To jest bardziej kurteczka, a nie bluza( i tak pisało na metce). Jest dość gruba i dwustronna. Wstawiłam jej zdjęcie na poprzedniej stronie. Te wklejone przez Ciebie jest za jasne. To wklejone przeze mnie było kopiowane ze strony adidasa i właśnie bluza ma taki intensywny niebieski kolor. Bluza z zeszłorocznej kolekcji. Widziałam ją w sklepie jakieś 2 miesiące temu w przecenie na 269 zł. Podejrzewam, że w wa-wie na pewno gdzieś taką znajdziesz zważywszy na to, że była wyprzedaż bluz sprzed dwóch lat m.in. czarnych ze złotymi paskami.

PS. Sprawdziłam na stronie adidasa- widnieje w ich katalogu, czyli jeszcze ją dostaniesz, kolor jak na zdjęciu niżej- jest taki sam jak w rzeczywistości.

Niestety nie dostałam jej jak na razie, a byłam w Arkadii i Złotych Tarasach. Babka powiedzialaa,ze nie ma mozliwosci,zeby sprawdzić w którym sklepie ją dostane..
a Ty bylas jakos ostatnio tam gdzie ja kupilas ? Nie wiesz czy jest jeszcze? No i skąd jestes?
Stary 2010-10-27, 14:08   #170
snide
Zadomowienie

GG do snide

kolego onlysomebody z chęcią zobaczę metkę bluzy.
co do moich zdobyczy to było ich kilka. teraz posiadam 2 bluzy adidasa. nie kupuje u sprzedawców, którzy mają parenaście bluz. korzystam z okazji dlatego kupuje bluzy za grosze. nie mam kermita bo to dla mnie szajs jakich mało. poza tym Twój komentarz typu powiedz, że masz kermita i jeszcze oryginalnego jest nie na miejscu. gdybyś siedział troszeczke w temacie wiedziałbyś, że był jeden sprzedawca na allegro, który miał legitne bluzy serii adicolora i nie tylko. na swoich aukcjach dawał wskazówki jak rozpoznać fake od oryginału. z tego co pamiętam były one za ok. 3 stówy.
Stary 2010-10-31, 11:04   #171
onlysomebody
Raczkowanie

Cytat:
kolego onlysomebody z chęcią zobaczę metkę bluzy.
co do moich zdobyczy to było ich kilka. teraz posiadam 2 bluzy adidasa. nie kupuje u sprzedawców, którzy mają parenaście bluz. korzystam z okazji dlatego kupuje bluzy za grosze. nie mam kermita bo to dla mnie szajs jakich mało. poza tym Twój komentarz typu powiedz, że masz kermita i jeszcze oryginalnego jest nie na miejscu. gdybyś siedział troszeczke w temacie wiedziałbyś, że był jeden sprzedawca na allegro, który miał legitne bluzy serii adicolora i nie tylko. na swoich aukcjach dawał wskazówki jak rozpoznać fake od oryginału. z tego co pamiętam były one za ok. 3 stówy.
Znam masę sprzedawców, którzy dają wskazówki jak odróżniać podróbki a sami je sprzedają. "Legitne" - a mozesz po polskiemu a nie pokemonowemu, jakos kolezanko , poziom wysławiania się na typu gymnasium nie podchodzi mi, i zbyt długo zajmuje mi interpretowanie tego, co podmiot liryczny chciał mi przekazać Jesli bluzy z adicolora kupujesz dajmy na to za grosze na allegro i sa to okazje, to mniemam sądzić, że mowa o tych sobotnich gdzie firebird kosztuje między 90-100 zł Zgodzę się są za grosze. "Legitne to moze i miał",ale czy oryginalne?- plus był szczesciarzem, że w jego rękach znalazła się kolekcja limitowana Zaprzeczasz sama sobie- piszesz nie kupuję u tych którzy maja kilka sztuk, a denmark-sell to co ma? Pojedyncze egzemplarze? Ostatnio Denmark sprzedaje jeszcze kurtki Calvina Kleina z najnowszej kolekcji po 600 zł a w sklepie no cóż 1700. Także podsumowując mój wywód, gratuluję "legitów, legitnych ciuchów", ja tam wolę oryginały
Stary 2010-11-01, 19:47   #172
snide
Zadomowienie

GG do snide

ot

Cytat:
Napisane przez onlysomebody Pokaż wiadomość
Znam masę sprzedawców, którzy dają wskazówki jak odróżniać podróbki a sami je sprzedają.
ja niestety nie znam takowych. wiem, że tamten był sprawdzony i posiadał oryginalny towar.
Cytat:
"Legitne" - a mozesz po polskiemu a nie pokemonowemu, jakos kolezanko , poziom wysławiania się na typu gymnasium nie podchodzi mi, i zbyt długo zajmuje mi interpretowanie tego, co podmiot liryczny chciał mi przekazać
jeśli dla ciebie to pokemonowy slang to gratuluje. dobrze, w takim razie sprostuje: legitny-wyraz pochodny od słowa legit [ang. sprawdzony].
poza tym widzę, że opuściłeś lekcje polskiego. podmiot liryczny występuję w liryce a mamy tu doczynienia z epiką
Cytat:
Zaprzeczasz sama sobie- piszesz nie kupuję u tych którzy maja kilka sztuk, a denmark-sell to co ma? Pojedyncze egzemplarze? Ostatnio Denmark sprzedaje jeszcze kurtki Calvina Kleina z najnowszej kolekcji po 600 zł a w sklepie no cóż 1700. Także podsumowując mój wywód, gratuluję "legitów, legitnych ciuchów", ja tam wolę oryginały
gdzie napisałam, że kupowałam u denmarka? czytaj ze zrozumieniem. nigdy u niego nic nie kupiłam. korzystam z okazji. w sumie to korzystałam bo ostatnią bluzę kupiłam półtora roku temu.
jak dla mnie ma oryginalny towar.
dalsza polemika nie ma najmniejszego sensu. jak masz coś jeszcze do powiedzenia zapraszam na pw.

eot
Stary 2010-11-02, 00:04   #173
onlysomebody
Raczkowanie

Cytat:
ot

ja niestety nie znam takowych. wiem, że tamten był sprawdzony i posiadał oryginalny towar.

jeśli dla ciebie to pokemonowy slang to gratuluje. dobrze, w takim razie sprostuje: legitny-wyraz pochodny od słowa legit [ang. sprawdzony].
poza tym widzę, że opuściłeś lekcje polskiego. podmiot liryczny występuję w liryce a mamy tu doczynienia z epiką

gdzie napisałam, że kupowałam u denmarka? czytaj ze zrozumieniem. nigdy u niego nic nie kupiłam. korzystam z okazji. w sumie to korzystałam bo ostatnią bluzę kupiłam półtora roku temu.
jak dla mnie ma oryginalny towar.
dalsza polemika nie ma najmniejszego sensu. jak masz coś jeszcze do powiedzenia zapraszam na pw.

eot
Pochodny stworzony przez ciebie koleżanko- a prof. Miodek to jak się patrzy z Ciebie nie jest

Podmiot liryczny- biorąc pod uwagę zdanie w kontekscie całej wypowiedzi mamy do czynienia z ironizacją.

Skoro nic nie kupiłas, to faktycznie, tylko i wyłącznie dla ciebie ma oryginalny towar.

I na tym zakończę.
Stary 2010-11-02, 10:50   #174
sloneczko1987
Raczkowanie

Ojjjjj niepotrzebnie polemizujecie i psujecie sobie wzajemnie zdrowie.
Sprzedawcy mogą sprzedawac podróby niezaleznie od ilości wystawionych przedmiotow. Tak jak na bazarkach mamy wysyp podróbek różnego rodzaju w hurtowych ilościach, tak można trafić na perełkę-fałszywkę, której nigdy nie było w sprzedaży. Jeżeli chodzi o wierzenie w limitowane serie na allegro z bluzami z kolekcji sprzed 2-3 lat, lub oryginalność ciuchów o ponad 50% tańszych niż w sklepie to to już bez komentarza... Jeżeli chodzi o uzytkownika o którym pisaliście sam fakt, że w opisie aukcji wprowadza w bład twierdzac, że sprzedaje nowe kolekcje, a w rzeczywistości jest to odzież z 2008/09 roku, której już nie ma w sklepach jest podejrzany...
Podejrzane są również bluzy "niby" z japońskiego/koreańskiego itp. rynku- w japońskiej rozmiarówce (motywy smoków na plecach itp.),których nie ma i nigdy nie było na międzynarodowej stronie adidasa- wniosek jest prosty, któs kupuje podróbe z metkami , bo adidas nie produkował takiego shitu.

Ja wole dać to 100 zł. więcej i mieć oryginał zamiast originału z allegro.
Stary 2010-11-02, 17:51   #175
CyHa
Przyczajenie

Adidas Original jest w Poznaniu w Starym Browarze.
Ciuchy - mega. Kocham oldchool ale ceny mnie mordują

Czarno-złota to chyba z kolekcji M.Eliot?
CyHa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 17:57   #176
soorciere
Przyczajenie

słoneczko, nie chcesz przypadkiem sprzedać mi swojej bluzy ? :d haha

objeździłam już prawie wszystkie kslepy sportowe w Warszawie i nigdzie nie mogę dostać tej niebieskiej supergirl ;< a baaardzo mi na niej zależy i żadne inne bluzy mi się nie podobają kiedy przypominam sobie o niej :p

nie wiesz, czy jest jeszcze w tym sklepie gdzie ją kupowałaś ?
Stary 2010-11-03, 00:09   #177
sloneczko1987
Raczkowanie

soorciere będę najprawdopodobniej jutroalbo pojutrzewieczorem na zakupach, więc zobaczę czy nie ma jej u mnie- jak będzie dam znać .
PS. Mamy już listopad, lada moment wejdą nowe kolekcje. Może akurat będzie coś super i spodoba Ci się bardziej?
Stary 2010-11-03, 10:07   #178
puma1991
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez puma1991
Czas edycji: 2017-12-31 o 23:43
puma1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 12:28   #179
snide
Zadomowienie

GG do snide

czarno złote bluzy na allegro to podróbki. nie wiem jak jest w sklepach ale w warszawie nie widziałam oryginalnych firebirdów w tej kolorystyce. jeśli gdzieś być jednak ją dorwała to byłby to pewnie koszt ok. 250zł
Stary 2010-11-03, 13:17   #180
Fattrice
Przyczajenie

Hej wszystkim,
chciałabym się zapytać, czy nie widzieliście może nigdzie takiego plecaka jak w załączniku.
Fattrice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości