|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
niezawsze, dzidzia - hah! Powiem Wam, że ja też czasem się zastanawiam co jest u mnie grane... ale potem dochodze do rozumu i myśle sobie, że byłoby to niemożliwe ( chyba że tabletki które brałam przez miesiąc nie były zbyt dobre... )
Ale, ale Wy podejrzewacie, czy juz bardziej pewne jesteście ?????? No a tak w ogóle to dzieńdobry Zaraz zrobię sobie kawe i wypiję z Wami he poczytam co u Was słychać.no a u nas spokojnie juz po sensacjach sprzed tygodnia Anastazja skończyła wczoraj 3 miesiące
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-11-03 o 08:27 |
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
a ty codziennie pytasz o nocke tzn tak mi sie wydaje bo brzuch mial jak skale i nie dal go dotknac nic go nie uspokajalo dopieo suszarka. nie wiem czy te krople dobre bo w nocy raczej chyba bylo gorzej niz lepiej ale juz wam nie bede smecic codziennie to samo. jak bedzie poprawa to napisze
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocyk to prezent od koleżanek z pracy. Ma wyhaftowaną datę urodzenia, imię, wagę ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- o co chodzi? |
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
papi
anoxa czy Hubcio ma dzis imieninki
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
w ogole to dzień doberek ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
papeteria - dobrze,że spacerki lepsze
dziękujemyania - bo ciągle myślę o was, jak nocka, biedny misiu anoxa - dla hubcia
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z siedzeniem to jak jest na kolanach to robi kołyskę jakby siadał przed jedzeniem, ale sama go nie sadzam - tylko czasem na kolanach, jak będzie gotowy to siądzie. U nas wieczorem ryk, rano wstał po 5 i nerwica - nerwowe ruchy łapanie wszystkiego kurczowo, kręcenie się, wiercenie, kopanie, potem trochę przysnął. Teraz przed snem znowu ryk - nie wiem, zaczynam te zęby podejrzewać, bo dotyka dolnych dziąseł a nie tylko jak do tej pory wkłada łapkę na oślep. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-11-03 o 08:51 |
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tem. mierzyliśmy w uchu i na czole. W uchu miał 38,2 a na czole to nawet 38,7. Ta wariatka w przychodni dałą nam skierowanie do szpitala i kazała szybko jechać. W szpitalu, na spokojnie, powiedzieli nam, że u maluchów dopiero powyżej 38 jest gorączka i ze nie mam sensu mierzyć na czole. Powiedzieli również, że odejmuje się pół stopnia ale z tem. mierzonej w pupie ( nie wspominali o tym, że z tem z ucha również). Wykonali badania krwi i moczu. Wszystko wyszło bardzo dobrze. Mały już nie miał gorączki bo dostał wcześniej czopek i odesłali nas do domu. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- :d ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Marta - Maja jest śliczna
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, wczoraj nocka była super, Niunia obudziła się tylko dwa razy o 2 i o 6 spała do 7.30 ale wiedziałam, że to jej jednorazowy taki wybryk dzisiaj spała do 1 a potem już prawie wogóle nie spała gniotła się, kręciła, i efekt taki, że teraz kima zobaczymy jak długo narazie jest 30min.
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam napisać, że moja córcia z każdym dniem robi się bardziej kumata, sama bierze zabawki, które leżą obok niej i wkłada do buzi, smoka też, lubi piosenkę DUBI DUBI DUB SMERFNE HITY piszczy przy niej strasznie, i jak widzi w lusterku odbicie też piszczy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas dość kiepsko, bo przelał pampers i Franek obudził sie o 1 ( a juz wstawał o 4), zjadł, spał do 5 i potem marudzenie i dalej marudzi. Miałczy jak kotek. Mąż go zabawia grzechotką. aniu przykro mi, że krople nie pomogły. Może Misiu musi sie do nich przyzwyczaić. |
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały leżał już ze mną w łóżku, zjadł, wcześniej zmieniłam mu pieluszkę. Zaczął płakać i nie wiedziałam o co chodzi. Patrzę a on cały mokry. Pieluszka była luźna i zasikał się cały. Na łóżku wielka plama |
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie wiedziałam o co mu chodzi, że tak wcześniej wstał. Marudka dzisiaj straszna.Nastała cisza, wchodzę do sypialni a moi mężczyźni śpią sobie słodko. Franiu sie zmęczył marudzeniem a tatuś zabawianiem
Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-11-03 o 09:45 |
|
|
|
|
#466 |
|
Wtajemniczenie
|
o jak słodko!!!
|
|
|
|
#467 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sebastianek urodził się z ciemnymi niebieskimi i ma teraz jasne niebieskie po tatusiu a ona to nie wiem po listonoszu hah ja tez w łasnie nie wiem nic nie dostałam:/ hehCytat:
Też trzymam mocno kciuki za obronę na pewno 5 będzie![]() papi u nas też histeria przed wyjściem na dwór smok nie pomaga jak tylko zakładam czapke ryk o kurtce już wspominać nie chce masakra jedna wielka i stres ale jak tylko wyjdę z domu na klatce spokój a na dworze popatrzy popatrzy i kima ![]() Kurczę nie które dzieci tak maja że smoka nie chca i koniec, moja najmłodsza siostra tak miała . Sara na szczęście kocha swojego smoka, nauczyła siego łapac i sama nie raz trafia nieraz go gryzie ![]() a w ogóle dziewczyny co do ślinienia się i wkładania do buzi wszystkiego co wrączkach to normalne u takich maluchów, nie musi to świadczyc o ząbkach maluszki oznały swoje raczki a co za tym idzie że moga je wkładac do buzi ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
heh słodko![]() Kurcze a moja mała cały czas się dźwiga , nie mam takiego bujaczka i nie raz wkładam ja do takiego "prostego" bez bajerów fotelika i cały czas podnosi ta główke i się wykrzywia jak paragraf, leżec nie chce wkurzas mnie ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- dziewczyny a jak wy to robiłyscie że filmiki wstawiałyscie?
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest tak samo. Zastanawiam sie skąd on wie, że zakładam mu kurtkę a nie bluzę. Drze sie jak oszalały. Czasem go zagadam, albo 'zaśpiewam" ale rzadka mi się to udaje. O wiele lepiej to wygląda, jak zajkładam mu kombinezon i czapkę nie wiązana. A własnie propo czapek. Mam 2 z dziwnym sznurkiem. Tz nie wiąże się jej chyba, bo sznurek jest w całości. Nie wiem co to za patent. Jedna czapka jest z Wójcika a druga jakas no name.
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
marta - słodko, cudowny widok co
papetria - u mnie to jak włożę do wózka i nie jadę to jest krzyk, jak ruszę już spokój Oglądam ogłoszenia bo chcem kupić sobie większe auto i tak szukam..
|
|
|
#470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ubieram ją nrmalnie w ciuszki domowe tez nie płacze czasem przy bluzeczce jak rekawki są za wąskie
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem jakby co, ale nie piszę bo nie mam za bardzo o czym
Problemów jakichkolwiek typu kolki, krostki, ból brzucha wysypki czy pierdki nie ma. Powiem tylko tyle, że Iga już się przestawiła czasowo i znowu poszła spać po 18-tej i spała do 7. Pozdrawiam
|
|
|
|
#472 |
|
Rozeznanie
|
chyba mi sie udało wstawic
to taka próba hehhttp://picasaweb.google.pl/lh/photo/...eat=directlink
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#474 |
|
Wtajemniczenie
|
heej...
U mnie porachaaa ja się zmagam z zapaleniem oskrzeli i w dodatku oczywiście Miś się zaraził ma gorączkę i jest strasznie marudny a poza tym dostałam okres i mnie zaleeewa no fantastycznie po prostu... Nawet nie wiem co u was Karola nie wiem czy wysłałaś pakę, jak znajdę chwile to zrobię ci przelew. Trzymajcie się cieplutko, wrócę jak dojdę tu do ładu z nami...
|
|
|
|
#475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ze tak szybko sie przestawila.ile placilas za medele? bo mam zamiar wystawic i nie wiem jaka dac cene dostalam pampki wlasnie ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#476 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
oby mu przeszło i Tobie oczywiście też!a te pampersy to z tego co przysyłaja sami czy ze strony pampers? Coraz częściej sie zabawi tak sama bo do tej pory trzeba było byc koło niej, gadać, na rekach bo inaczej maruda...
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Linka - napisałam ci wiadomość
wracajcie do zdrowiaA właśnie mama dzwoniła, że dostała paczkę, a u mnie jest właśnie listonosz w bloku, więc może przyniesie ![]() tez dostałam, mam 10szt
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-11-03 o 11:50 |
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pampki ze strony pampers premium i haslo dry max ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Dziewczyny Maja zrobila kupsztala z mnstwem nitek, miala ktoras tak lub wiecie cos wiecej na ten temat? Nitki ten sam kolor co reszta czyli zolte ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Kurcze moze to przez o, ze mam 3 dzien jadlowstret, tylko pomysle o zarciu a niedobrze mi sie robi i piersi mnie bola kurcze dziwne
|
||||
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
aniaa biedny misio... mam nadzieje ze te kropelki mu pomoga, on juz chyba wyczerpal limit cierpien
![]() Cytat:
mam nadzieje ze do konca listopada ogarniemy sprawe bo bez samochodu czuje sie jak bez reki :/my dzisiaj bylysmy na szczepieniu... mala wczoraj skonczyla 3 miesiace i wazy 4980 g ale to wina krzywej przegrody. no ale zobaczymy co laryngolog powie. ogolnie darcie koparki juz przy kladzeniu na wage, chwila spokoju i przy szczepieniu znowu ryk ale jak tylko wzielam ja na raczki to byl spokoj no i dietke rozszerzamy za dwa tygodnie, zdziwila mnie troche ta kobieta bo powiedziala zeby wprowadzac powoli gluten i mowila cos o kleiku pszennym ale ja takiego na oczy nie widzialam i w ogole jakos troszke za wczesnie mi sie wydaje aby wprowadzac gluten do diety. i powiedziala zebym zaczela od owockow... ale sie raczej do tego nie zastosuje. no a z pozytywnych rzeczy to Blanka obudzila nas dzisiaj o 5:40 mega glosnym gadaniem... pierwszy raz sie tak rozgadala bo wczesniej gaworzyla sobie cichutko i niesmialo a teraz prosze, pannica nawet piszczec zaczyna kupilam jej dzisiaj grzechotke motylka i ksiazeczke farme z fishera i sobie nia teraz majta na wszystkie strony. zaraz bedziemy sie karmic i w koncu musze zabrac sie za przesortowanie jej ciuszkow, popatrze co nadaje sie do wrzucenia na allegro. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Zaraz zrobię sobie kawe i wypiję z Wami he
poczytam co u Was słychać.

tzn tak mi sie wydaje bo brzuch mial jak skale i nie dal go dotknac nic go nie uspokajalo dopieo suszarka. nie wiem czy te krople dobre bo w nocy raczej chyba bylo gorzej niz lepiej 

zawsze mega stres czy bedzie plakal...a placze zazwyczaj gdy wychodzimy... czuje sie wtedy okropnie bo kilka minut minie zanim usnie, wczoraj to nawet myslalam ze sie wroce ale zasnal ....jak by zalapal smoka to by nie plakal (probuje ale nie wychodzi )a tak sie biedny meczy .... wiem ze ma sucho nie jest glodny tylko placze ze zmeczenia lub chce na raczki....ale to ze usypialam przed kazdym spacerem gotowego do wyjscia z cycem przy oknie a on nawet nie mial pojecia ze na takim jest to juz bylo troche chore(ale wtedy tez byla gorsza histeria bo i bol brzuszka prawie non stop i nie zasypial) wiec od jakiegos czasu wychodzimy zaraz po jedzonku .Gdy sie obudzi na spacerze to juz nie placze a sie rozglada i nawet uśmiecha a to juz tam jakis pozytyw tych naszych spacerków...
oby mu przeszło i Tobie oczywiście też!