Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 15:34   #3451
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć
Poczytałam, ale weny brak.
Wczoraj odebrałam wyniki z posiewu i tym razem nie e coli a Klebsiella pneumoniae Nie miała wcześniej tej bakterii. Do tego Amelka miała biegunkę i dupinkę ma tak odparzoną, że szok nie wiem już czym to smarować, wygląda jakby ją ktoś ogniem poparzył i takie krostki powychodziły

Echh szkoda gadać...

Maciek miał Klebsielle dwa razy tylko w kale, a Amelka ma w moczu, tak? Może miała też w kale i dostała sie do dróg moczowych Dziwne, bo Klebsiella to tzw. bakteria szpitalna

tru

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 15:35   #3452
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Nie wiem, chyba tak...ma napisane udźwig do 150kg...ale wystarczyło, że małż próbował się usadzić to boki zaczęły się giąć
(...)
Powoli zrywam się z pracy. Miłego popołudnia wszystkim
Ale Małż nie waży więcej? Wiem już która, o tej myślałam

Wzajemnie

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

magi, co tam? Maciuś daje popalić?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 15:43   #3453
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ale Małż nie waży więcej? Wiem już która, o tej myślałam

Wzajemnie

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

magi, co tam? Maciuś daje popalić?
Daje, wczoraj przeszedł samego siebie , a ja mam jesienny spadek formy i tylko czytam Was

Musisz obrabować duży bank przy takiej liście

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:03   #3454
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Słodko

Cytat:
Kuba ma w pudłach jakieś stare szpargały, w sumie nieprzydatne już, ale uwielbia je wyrzucać z rozmachem, więc leżą U nas ostatnio hitem jest noga albo szyja mamy

Ja się boję o zgryz Kuby i dlatego od czasu do czasu ten smok mi psuje humor

Siiii

Mnie też
No właśnie ja takie rzeczy miałam na parapecie i w pudłach i generalnie leżały wszędzie, ale dziadek powiesił półki i teraz wszystko ładnie poukładane mamy

hmmmmmm no niby tak, ale jeszcze chyba przyjdzie czas na odstawianie smoka

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Uciekam do diomku
Stary 2010-11-03, 16:52   #3455
UnholyOne
Ola-Unhola

My mamy Kiddieland-u lokomotywę sterowaną. Bardzo się podoba i małemu i wiekszemu
Największy narzeka na odgłosy

Idziemy na tańce

Spokojnego wieczorku, do jutra
Stary 2010-11-03, 17:06   #3456
mariolasl
Zakorzenienie

Bylismy na spacerze, ale tylko 1,5 godziny, bo zaczela leciec mzawka, a ja mialam jeszcze zakupy, to nie chcialam tak spacerowac.
Teraz Antonio spi, wiec gotuje obaid, pije kawke i zerkam do netu

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
noo nie, wy JESZCZE tego konika nie macie? Dziewczyno, toż to hit na forum, obok żyrafki oczywiście

My nie mamy zyrafy, a konika juz tez nie, bo Antonio go nie polubil, za to kocha swietliczka

Zabawek mamy duzo, ale Antonio ladnie sie nimi bawi, nie jest dzieckiem, z ktorym trzeba sie non stop bawic i zajmowac.
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć
Poczytałam, ale weny brak.
Wczoraj odebrałam wyniki z posiewu i tym razem nie e coli a Klebsiella pneumoniae Nie miała wcześniej tej bakterii. Do tego Amelka miała biegunkę i dupinkę ma tak odparzoną, że szok nie wiem już czym to smarować, wygląda jakby ją ktoś ogniem poparzył i takie krostki powychodziły

Echh szkoda gadać...
oj
Nawet nei wiem, jak cie pocieszyc. mam nadzieje, ze szybko sie pozbedziecie tej bakterii
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Pewnie masz rację. Ale wszystkie mamy pisały, że ich dzieci jedzą, nie wiem czy całkowicie samodzielnie. Pewnie za dużo bym na raz chciała (odstawić smoka, zrezygnować z butli do mleka na rzecz kubka/niekapka i jeszcze żeby już na nocnik sama robiła no i żeby sama jadła ).
Dziś jeszcze podpytywałam sąsiadkę (ma córkę 2 latka) i nie je sama, nadal ssie smoka a mleko pije z butli Trochę mi lżej
Antonio nie je samodzielnie, lyzeczke dostaje, ale albo jej uzyje albo nie. Potrafi np sam zjesc jogurta, czy podjadac z naszych talerzy, ale swoich posilkow zazwyczaj mu sie nie chce
Widze, ze na wszystko przychodzi odpowiednia pora. Z niekapka tez nie pil wieki, a potem nagle sam zaczal, wiec mysle, ze z jedzeniem bedzie to samo. Butle dostaje rano i wieczorem, w ciagu dnai pije z niekapka.
Smok chcialabym odstawic ok 2 roku zycia.
Nocnik idzie nam srednio, raz chce siedziec, raz nie.

daje mu czas po prostu i nie zamierzam go do tego zmuszac, chociazby wszystkie watkowe dzieciaczki juz to dawno robily
Cytat:
Z Kiddielandu: odkrywczy domek, traktor farmera, kierownica, mały majsterkowicz. Poza tym myślałam nad jakimś bujakiem, puzzlami, znikopisem, bębenkiem, Lego Duplo.

U nas zabawki z Kiddielandu sa trudnodostepne, wiec bede brac, co bedzie
ja chce Duplo i klocki drewniane
o bujaku myslalam, ale chyba kupie mu jakis pojazd do odpychania nogami
tatus kupil samochod na baterie, taki duzy do samodzielnej jazdy ,
Załącznik 3509300
stoi juz w garazu, czeka na zlozenie. Byla to okazja cenowa, 50% mniej, bo za normalna cene nie daloby rady kupic.
kupie mu pewnie tez cos z tego, a reszta poczeka na jakas inna okazje:
Załącznik 3509304Załącznik 3509305Załącznik 3509306Załącznik 3509307
Cytat:
A my tez nie mamy, u nas usypiaczem jest krowa-głowa krowy z kawałkiem milutkiego materiału

My mamy taka rybke nemo, misia jeszcze z inkubatora i mniej kochanego swiatecznego reniferka
a niania ma krowe

Cytat:
Wiem już, że On musi po swojemu, za jedną rączkę zaczął chodzić dopiero, gdy zaczął chodzić samodzielnie
Antonio tez
Stary 2010-11-03, 17:33   #3457
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

mariolasl a na tych zdjęciach z zabawkami ta niebieska lala, stworek, czy co... to co to jest??

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Ale tak realnie podchodzac to ma taki pojemnik plastikowy zabawek na kolkach, plus 3 polki (na ktorych sa zabawki plus ksiazeczki), plus przekladanka z Ikei i krzeselko uczydelko. A w drugim pokoju na polkach lezy farma, ukladana i 3 rodzaje klockow oraz wiaderko do piasku z wyposazeniem. Oprocz tego jest tez polka na ktorej lezy mata edukacyjna i paczka grzechotek niemowlecych.
a mi mówili, że Nina ma za dużo...

bomba...

U nas dzisiaj luzik. Dobrze, ze Ninka z babcią poszła do południa na spacer, bo już jak ja wracałam z pracy po 15:00 zaczął się deszcz Teraz biega po domku z zabawkami. No właśnie... odnośnie zabawek, to moja Ninula uwielbia swój wózek dla lali - spacerówkę TAKĄ. Wszędzie z nią chodzi ale zaczęła się nią bawić dopiero teraz kiedy potrafi sama chodzić. Wcześniej nie zwracała na nią uwagi. Wozi w niej swoje kółka, takie co układa dziecko od największego do najmniejszego Do spania ma swoje mięciutkie misie - delfinka, misia, niedźwiadka i bałwanka. Wszystkie muszą być obok w łóżeczku kiedy zasypia. Co do tego Waszego konika do usypiania, to u nas by to nie zdało egzaminu, bo Nina pobudza się wieczorem przy zasypianiu jak tylko widzi jakikolwiek światełko więc to nam by wcale nie pomagało. Ta Wasza żyrafka, to dalej nie wiem co to jest Ostatnio Ninula nauczyła się sama nakręcać bączka Lubi też zabawy dużymi autami i dźwięki jakie wydaje jej "mini-laptop"

Teraz mam pytanie - czy orientujecie się, czy tran może być podany dziecku razem z herbatką, znaczy może być do niej wlany i tak podawany? Nie będzie przez to tracił swoich właściwości? Na opakowaniu nic o tym nie napisali i nie wiem... bo Nina zaczęła go pijać w herbatce, z łyżeczki odmawia.
Stary 2010-11-03, 18:13   #3458
mariolasl
Zakorzenienie

Cinusiowa, moje dziecko z tych, co ogladaja dobranocki, a to jest Iggle Piggle z "Dobranocnego ogrodu", generalnie trzeba go uspac i zamyka oczy . Reszta zabawek tez kreskowkowa, z tych, ktore on bardzo lubi.
Jak widzial je w sklepie, to az piszczal z radosci, a nieczesto mu sie to zdarza.
Stary 2010-11-03, 18:45   #3459
Wojtusia
Zakorzenienie

mariolu bardzo fajne zabawki wstawiłaś. Ja musze powoli zacząć sie rozglądac za prezentami.

Póki co robie sobie Tzn byłam u fryzjera dzisiaj i kupiłam sobie kurtkę w Vero Modzie. W końcu nie będę marzła.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:48   #3460
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Cinusiowa, moje dziecko z tych, co ogladaja dobranocki, a to jest Iggle Piggle z "Dobranocnego ogrodu", generalnie trzeba go uspac i zamyka oczy . Reszta zabawek tez kreskowkowa, z tych, ktore on bardzo lubi.
Jak widzial je w sklepie, to az piszczal z radosci, a nieczesto mu sie to zdarza.
Moja Nina też ogląda bajki z wielki zainteresowaniem, ciągle leci u nas Mini Mini. Jednak na zabawki z postaciami z tych bajek wcale nie reaguje...
Stary 2010-11-03, 19:19   #3461
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
mariolu bardzo fajne zabawki wstawiłaś. Ja musze powoli zacząć sie rozglądac za prezentami.

Póki co robie sobie Tzn byłam u fryzjera dzisiaj i kupiłam sobie kurtkę w Vero Modzie. W końcu nie będę marzła.
Wiesz, takie pod Antonio.
Jeszcze autka lubi, tylko takie prawdziwe, nie dzieciowe
Mamusi rowniez sie nalezy.
Ja tez sie ostatnio troche obkupilam , a fryzjer i kosmetyczka, czekaja na mnie pod koniec listopada i na poczatku grudnia. Kosmetyczka, to prezent urodzinowy od meza, pojde sie zrelaksowac w dzien urodzin

Miramej, odgapilam znikopis , mysle, ze to bedzie u nas niezly hicior.
Stary 2010-11-03, 19:38   #3462
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
a co to co to? bo musiałam przeoczyć...
Stary 2010-11-03, 19:44   #3463
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A my tez nie mamy, u nas usypiaczem jest krowa-głowa krowy z kawałkiem milutkiego materiału
a żyrafa to masz na mysli Sophie?

Miałam na myśli jakąkolwiek

Napaliłam się na tą wywrotkę przez was ale chyba mamy za mały metraż mieszkania i za dużo większych zabawek.

Cytat:

pokaż, pokaż, pokaż

A co do zabawek to jeszcze wam powiem co u nas oststnio jest hitem: miska kuchenna z wsypanym grochem

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:53   #3464
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam na myśli jakąkolwiek

Napaliłam się na tą wywrotkę przez was ale chyba mamy za mały metraż mieszkania i za dużo większych zabawek.

pokaż, pokaż, pokaż

A co do zabawek to jeszcze wam powiem co u nas oststnio jest hitem: miska kuchenna z wsypanym grochem
proszę bardzo- szara

taka zwykła, ale o taką mi chodziło, aby tylko nie była pikowana

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-11-03 o 19:54
Stary 2010-11-03, 19:56   #3465
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
proszę bardzo- szara

oo fajna ja mam podobną tylko pikowaną z reserved, szukam jeszcze jakiegoś płaszczyka takiego elegantszego ale chyba na chęciach się zakończy, jakoś w tym roku nic mi się nie podoba

Stary 2010-11-03, 19:58   #3466
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Odstawiasz smoka? Ja jeszcze nie O nocniku nawet nie myślę, szczerze mówiąc, stoi sobie w kącie i czeka na lepsze czasy, nigdy nawet nie próbowałam namówić Kuby, żeby zrobił coś na nocnik.

A mnie po uzdrowieniu ani lżej, ani ciężej, że czyjeś starsze/młodsze dziecko coś robi, a Kuba nie. Wiem już, że On musi po swojemu, za jedną rączkę zaczął chodzić dopiero, gdy zaczął chodzić samodzielnie
Nie odstawiam a raczej Mała się na to nie zgadza protestuje i prosi, żeby Jej dać. Dostaje tylko do zasypiania (zresztą już od dawna).

Na nocnik siada i wstaje i wie, że tam sisi się robi. Zdarzyło Jej się parę razy

To prawda, że każde dziecko po swojemu. Dam Jej czas
Podjęłam temat jedzenia bo byłam niemal pewna, że tylko Zuzka z wątkowych dzieciaczków wypina się na samodzielne jedzenie łyżeczką.

Cytat:
Mnie zastanawiało to, dlaczego jadł, a teraz cuduje. Bo potrafi sam jeść. Więc nie o naukę mi chodzi.
Ja bym nie chciała karmić Kuby do 3 lat. Ze względu na swoją wygodę i dlatego, że uważam, że w pewnym wieku powinien niektóre rzeczy robić już samodzielnie .
..
No właśnie, mnie najbardziej intryguje przyczyna niechęci do sztućców
No właśnie. Wcześniej jadła i to bardzo ładnie a teraz nie chce, też mnie to zastanawia bo skoro umie to dlaczego nie chce

Cytat:
daje mu czas po prostu i nie zamierzam go do tego zmuszac, chociazby wszystkie watkowe dzieciaczki juz to dawno robily
Zmuszać też nie chcę, chciałam zachęcić bo przecież potrafi sama.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:22   #3467
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Daje, wczoraj przeszedł samego siebie , a ja mam jesienny spadek formy i tylko czytam Was

Musisz obrabować duży bank przy takiej liście
, wiesz co? Polecałabym jednak pisanie z nami, spadnięta forma pójdzie sio!

Wiem, a że się nie nadaję, to będzie też lista na inne okazje

Cytat:

U nas zabawki z Kiddielandu sa trudnodostepne, wiec bede brac, co bedzie
ja chce Duplo i klocki drewniane
o bujaku myslalam, ale chyba kupie mu jakis pojazd do odpychania nogami
tatus kupil samochod na baterie, taki duzy do samodzielnej jazdy ,
Załącznik 3509300
stoi juz w garazu, czeka na zlozenie. Byla to okazja cenowa, 50% mniej, bo za normalna cene nie daloby rady kupic.
kupie mu pewnie tez cos z tego, a reszta poczeka na jakas inna okazje:
Załącznik 3509304Załącznik 3509305Załącznik 3509306Załącznik 3509307
(...)
Antonio tez
A masz jakieś konkretne Duplo na oku? Drewniane ostatnio kupiłam Eichhorna.

Fajne auto, full wypas , maskotki też, nie znam żadnej

To jest Ich dwóch

Cytat:
Fajnie , pokażesz się? I kurtkę?

Cytat:
Po rozmowie z Małżem, znikopis przekładamy na Dzień Dziecka, ale też mi się podoba. Zerknij na TOMY, jest bardzo chwaony przez mamy "gazetowe".

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
A jak długo groch w misce bytuje?

Cytat:
proszę bardzo- szara

Bardzo ładna

Cytat:
Nie odstawiam a raczej Mała się na to nie zgadza protestuje i prosi, żeby Jej dać. Dostaje tylko do zasypiania (zresztą już od dawna).

Na nocnik siada i wstaje i wie, że tam sisi się robi. Zdarzyło Jej się parę razy

To prawda, że każde dziecko po swojemu. Dam Jej czas
Podjęłam temat jedzenia bo byłam niemal pewna, że tylko Zuzka z wątkowych dzieciaczków wypina się na samodzielne jedzenie łyżeczką.

No właśnie. Wcześniej jadła i to bardzo ładnie a teraz nie chce, też mnie to zastanawia bo skoro umie to dlaczego nie chce
Ja widzę, że przez zęby Kuba teraz bardziej potrzebuje smoczka, ciągle mnie o niego prosi. Dostaje do spania i taki jest szczęśliwy, że trudno opisać I po kąpieli ostatnio dajemy, bo widzę, że się męczy, ale wtedy bardziej go sobie gryzie.

Kuba też wie, co do nocnika się będzie robiło, ale pewnie nie wie, jak to technicznie będzie wyglądało

No widzisz, a Kubuś też, a co

Ja już przyjęłam, że teraz taka faza. Kuba np. jednego dnia uwielbia gruszkę, następnego aż Go wzdryga na jej widok

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-03, 20:44   #3468
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Drewniane ostatnio kupiłam Eichhorna.
...
Ja widzę, że przez zęby Kuba teraz bardziej potrzebuje smoczka, ciągle mnie o niego prosi. Dostaje do spania i taki jest szczęśliwy, że trudno opisać I po kąpieli ostatnio dajemy, bo widzę, że się męczy, ale wtedy bardziej go sobie gryzie.

Kuba też wie, co do nocnika się będzie robiło, ale pewnie nie wie, jak to technicznie będzie wyglądało

No widzisz, a Kubuś też, a co

Ja już przyjęłam, że teraz taka faza. Kuba np. jednego dnia uwielbia gruszkę, następnego aż Go wzdryga na jej widok
A jakie wzięłaś? W pudełku? Ile elementów? Kolorowe? Sto pytań

Ja trzymam w lodówce gryzaki, dość chętnie je jeszcze Zuzia gryzie.

A co

He he he no racja, u nas też tak jest czasem
Stary 2010-11-03, 20:44   #3469
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A jak długo groch w misce bytuje?

a powiem Ci ze sama w szoku jestem, miałam obawy( i odkurzacz w pogotowiu) tymczasem mała wkłada raczki, stópki czasem ,przesypuje mniejszą miseczką ale nie wysypuje Jak jej się coś wysypie to sama zbiera i wkłada do miski

A co do nocnika -Martynka ma teraz fazę pod tytułem - misiu idzie sikać Sadza miśka na nocnik, wyciera mu pupę papierem toaletowym jak ma pod ręką tubkę to smaruje kremem i każe mi zakładać pampersa Duma z niej jestem

Stary 2010-11-03, 20:54   #3470
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jak tak Was czytam to stwierdzam, ze moj maly jest naprawde ubogi w zabawki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:56   #3471
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
proszę bardzo- szara
śliczna
Stary 2010-11-03, 21:24   #3472
katarzynka00
Zakorzenienie

witajcie
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

a My nie mamy jakoś nie zachwycił mnie ten konik jeszcze a co w nim takiego nadzwyczajnego że wszyscy mają?
nieee, nie wszyscy
my też jej nie mamy

Cytat:
Z Kiddielandu: odkrywczy domek, traktor farmera, kierownica, mały majsterkowicz. Poza tym myślałam nad jakimś bujakiem, puzzlami, znikopisem, bębenkiem, Lego Duplo.

jestem nim zauroczona
raz bawiła się u znajomych nim,potem obejrzałam w sklepie, ale funduszy brak, a jak były to domku nie było i nie ma do teraz, chyba pod choinkę zakupię
Firma mi podpasowała. Mąż kupił muzyczny kuter czy jakoś-sorter i bardzo przypadł nam do gustu.
Odnośnie sorterów w małym paluszku ma ślimaka FP i hipcia z bączkiem w środku.Czas na nowy z większą ilością elementów.

Nadrabiałam i nadrabiałam i ledwo na Top się wyrobie

Odgapiłam przepis.Zrobiłam dziś na deser Laurze kasze jaglaną z suszonymi owocami: jabłko, gruszka, figa,rodzynki, śliwki,morele i orzechy laskowe.Zblenderowałam+ka sza i zajadała tak że ho ho i zasyciło ją na maxa bo pół mleka zostawiła.
dobranoc
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:02   #3473
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
witajcie
Odgapiłam przepis.Zrobiłam dziś na deser Laurze kasze jaglaną z suszonymi owocami: jabłko, gruszka, figa,rodzynki, śliwki,morele i orzechy laskowe.Zblenderowałam+ka sza i zajadała tak że ho ho i zasyciło ją na maxa bo pół mleka zostawiła.
dobranoc
o a ja nigdy suszonych owocow Oli nie dawałam, bo nie wiedziałam jak, w czym... a tu prosze. Ale te owoce to nie były takie suche jakieś? czy moczyłaś je jakoś najpierw.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

podejrzałam na All co to ten odkrywczy domek, no i przyznam że fajne to jest, tylko drogie. Ide oglądać Top i poucze sie troche.
Stary 2010-11-03, 22:25   #3474
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie wzięłaś? W pudełku? Ile elementów? Kolorowe? Sto pytań

Ja trzymam w lodówce gryzaki, dość chętnie je jeszcze Zuzia gryzie.
Takie, kupowałam u tego sprzedawcy z linku

Kubuś już nie chce gryzaków

Cytat:
a powiem Ci ze sama w szoku jestem, miałam obawy( i odkurzacz w pogotowiu) tymczasem mała wkłada raczki, stópki czasem ,przesypuje mniejszą miseczką ale nie wysypuje Jak jej się coś wysypie to sama zbiera i wkłada do miski

A co do nocnika -Martynka ma teraz fazę pod tytułem - misiu idzie sikać Sadza miśka na nocnik, wyciera mu pupę papierem toaletowym jak ma pod ręką tubkę to smaruje kremem i każe mi zakładać pampersa Duma z niej jestem
Może spróbuję, ale mam przeczucie, że Kuba nie będzie taki subtelny

Ślicznie , a skąd Ona wie o podcieraniu pupy papierem?

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jestem nim zauroczona
raz bawiła się u znajomych nim,potem obejrzałam w sklepie, ale funduszy brak, a jak były to domku nie było i nie ma do teraz, chyba pod choinkę zakupię
Firma mi podpasowała. Mąż kupił muzyczny kuter czy jakoś-sorter i bardzo przypadł nam do gustu.
Odnośnie sorterów w małym paluszku ma ślimaka FP i hipcia z bączkiem w środku.Czas na nowy z większą ilością elementów.
(...)
dobranoc
Widzę, że kolejna pozytywna opinia o domku

Kuba do sortera tylko kółko świadomie wkłada, reszta na chybił-trafił

Kurczę, a Kubę czyści po suszonych owocach

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Co myślicie o tych bujakach?

http://allegro.pl/playskool-bujak-zy...285307620.html

http://allegro.pl/little-tikes-konik...298557901.html

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-11-03 o 22:22
Stary 2010-11-03, 22:37   #3475
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Niemożliwa

Cytat:
Takie, kupowałam u tego sprzedawcy z linku
...
Co myślicie o tych bujakach?

http://allegro.pl/playskool-bujak-zy...285307620.html

http://allegro.pl/little-tikes-konik...298557901.html

Chyba kupię takie Zuzi bo chcieliśmy kupić klocki ale nie mogliśmy się zdecydować

Podoba mi się ten Little Tikes i kiedyś o nim myślałam. Może coś na gwiazdkę Zuzi kupię Pomyślę ale czasu coraz mniej bo zaraz zacznie wszystko drożeć

Idę poczytać do łóżka.
Dobrej nocki
Stary 2010-11-03, 22:45   #3476
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba kupię takie Zuzi bo chcieliśmy kupić klocki ale nie mogliśmy się zdecydować

Podoba mi się ten Little Tikes i kiedyś o nim myślałam. Może coś na gwiazdkę Zuzi kupię Pomyślę ale czasu coraz mniej bo zaraz zacznie wszystko drożeć

Idę poczytać do łóżka.
Dobrej nocki
Kuba oczywiście nie umie ich układać, na razie jest zbyt narwany , ale myślę, że to zakup na lata. Klocki są ładne, dokładnie gładkie, wyglądają sympatycznie. Początkowo chciałam kupić 100 szt., ale pomyślałam, że wystarczy 50 na początek i uważam, że dobrze zrobiłam.

Mnie z wyglądu ta żyrafka się bardziej podoba, napisz na co się zdecydowałaś

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-03, 23:05   #3477
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba oczywiście nie umie ich układać, na razie jest zbyt narwany , ale myślę, że to zakup na lata. Klocki są ładne, dokładnie gładkie, wyglądają sympatycznie. Początkowo chciałam kupić 100 szt., ale pomyślałam, że wystarczy 50 na początek i uważam, że dobrze zrobiłam.

Mnie z wyglądu ta żyrafka się bardziej podoba, napisz na co się zdecydowałaś

Zuzi nieźle idzie wkładanie klocków do ślimaka FP i zawsze tak fajnie mnie pyta: "Tu?"
Kliknęłam te klocki myślę, że spodobają się Małej i też myślę, że 50 szt wystarczy

Żyrafka ładna ale Zuzka by nie mogła za bardzo się rozbujać tak mi się wydaje przynajmniej.

Idę w końcu
Stary 2010-11-03, 23:20   #3478
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

my mamy te klocki od paru lat i nic sie nie zniszczyly
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 23:20   #3479
gorgulek
Zakorzenienie

Wróciłam

Jolu jest jeszcze TAKI piesek
Stary 2010-11-04, 00:39   #3480
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Bujaki piękne, tylko dla dzieci one są na chwilę. To nie jest zabawka, którą przyciąga ich uwage na dłużysz czas. Wydaje mi się, że juz lepiej zainwestować w fajny pchacz, który wiosną czy latem można zabrać na dwór niz te bujaki na których dziecko pobuja się najwyżej kilka minut i poleci daljej. Jak dzieci zaczną wam chodzić, to nie usiedzą, na nim w miejscu....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości