Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 16:27   #1441
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,bylam dzis na tym usg 3d/4d. generalnie dziewuchy nie chcialy pozowac, twarzy pokazywac, zwlaszcza ta z mojej prawej strony,a jak juz zostala sprowokowana do tego to sobie twarz ręką zasłoniła. wrzucam kilka zdjątek, choc lekarka nie byla z nich zadowolona i zaprosila mnie za tydzien gratis,moze wtedy sie uda mordki dokladnie zobaczyc. a od lerzenia na plecach i dociskania mi brzucha podczas usg prewie zemdlałam(juz drugi raz tak mialam), wiec wcale to przyjemne dla mnie nie bylo.
a,dwa ostatnie zdjecia to nogi, na ostatnim widac nawet cipkę wg mnie
fajne te zdjęcia , tak jakbym mojego bombla opisywała, też nie chce się pokazywać
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:31   #1442
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
hawea specjalnie dla Ciebie i innych zainteresowanych
to 1 już widziałam
2 swietne

kurde...te malutkie ciuszki są przezabójcze, a przyznam że jak już oglądałam ciuszki na 2-4latka to nie pałałam zachwytem :P

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

wścieknę się...ciągle problemy z kurierami arr;

dzisiaj o 10 jeden chciał mi dać paczkę więc mówię że będę po 15 dopiero; no to odpowiedział że postara się być około 15.40-16 . No i co? nie było go, dzwonię - telefon wyłączony, sms puściłam...ale cisza .
Nawet nie wiem z jakiej firmy kurierskiej bo wysyłający nie napisał mi listu przewozowego...a ten nie przedstawił się z jakiej jest. Super.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:32   #1443
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny,bylam dzis na tym usg 3d/4d. generalnie dziewuchy nie chcialy pozowac, twarzy pokazywac, zwlaszcza ta z mojej prawej strony,a jak juz zostala sprowokowana do tego to sobie twarz ręką zasłoniła. wrzucam kilka zdjątek, choc lekarka nie byla z nich zadowolona i zaprosila mnie za tydzien gratis,moze wtedy sie uda mordki dokladnie zobaczyc. a od lerzenia na plecach i dociskania mi brzucha podczas usg prewie zemdlałam(juz drugi raz tak mialam), wiec wcale to przyjemne dla mnie nie bylo.
słodziutkie fotki

i fajny lekarz.. jakby mi gratis proponowal bo buźki nie widac to chyba za każdym razem musial by tak robic ale mam nadzieje ze jutro się uda zobaczyć w koncu moją kochaną mordeczkę syncia.. oby
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:34   #1444
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

śliczne ciuszki, dziewczyny ja już ciuszków mam tony, więc na razie się wstrzymuję z zakupami teraz będzie trzeba zakupić większe gabarytowo rzeczy dla dziecka
chantalle, piękne foty jaka ta technika teraz jest super wszystko widać

Dziewczyny z Wrocławia i okolic, które z Was idą na spotkanie 'Mama rozmawia'?

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-11-03 o 16:36
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:34   #1445
Justine1988
Zadomowienie

Widze, że nie ma co wyrażać swoich opini na pewne tematy. Nie sądziłam, że wywołam taką burzliwą dyskusjeWera nie czepiam się Ciebie, nie mam ku temu powodów.Poprostu czytając twoje posty można odnieść takie wrażenie ze jesteś dużo młodsza niż w rzeczywistości i tyle.Nie sądziłam, że kogoś tym uraże. A może poprostu tak mnie drażni narzekanie na ciąże, bo jestem świeżo po bardzo szczerej rozmowie ze znajoma, która nie może mieć dzieci. Ona dałaby wszystko by byc mamą. strasznie mi jej szkoda.Ma juz prawie 30 lat i pluje sobie w brode ze nie zaczęła starań wcześniej.Jest po laparoskopi itp. i marne szanse.Bratowa mojego męża tez ma problemy na 99 % nigdy nie bedzie miała dzieci..Na świecie jest mnóstwo ludzi, którzy daliby wszystko by byc rodzicami, mnóstwo kobiet, w których ujawnił się instynkt...i nie moga go zaspokoić.Sama dośc długo nie mogłam zajśc w ciąże juz zaczynałam panikować.Dla mnie ciąża to dar od Boga i zawsze wychodziłam z założenia, że wolałabym "wpaść" w bardzo młodym wieku (16-18 lat,) niż nie móć miec dzieci. I jak slysze jak ktos jest w ciązy i nie potrafi się z tego cieszyć...mnie dziwi ale wiadomo sytuacje sa różne.Jak juz wszystkie zgodnie stwierdziłyście KAŻDY JEST INNY, I DOJRZAŁOŚĆ DO MACIERZYŃSTWA TO KWESTIA INDYWIDUALNA. I tymi słowami kończe tan burzliwy temat, który ja zaczęłam

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:36   #1446
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Chantalle normalnie duma dla mamy jak rosną pięknie;
żeby moi lekarze tak mnie zapraszali ach!

Mój mały coś strasznie się pręży...i tylko widać jak jedna strona brzucha rozciąga się i jego głowa odstaje (albo pupa?) z jednej strony. Agent jeden, coś mu nie po nosku chyba
Stary 2010-11-03, 16:42   #1447
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
prezenciki od mojej mamy dla przyszłego wnusia
Piękne ciuszki. Juz widac , że maluch będzie rozpieszczany prezz babunię...i prawidłowo

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
hawea specjalnie dla Ciebie i innych zainteresowanych
Tez super. A powiedz. kiedy to się dowiemy kto zamieszkuje u Ciebie w brzuszku????Kiedy wizyta?

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-11-03, 16:44   #1448
gabishing
Rozeznanie

Chantalle - jaki radosny tłum u Ciebie aż trudno się zorientowac co gdzie

Loboutinka - współczuje całej sytuacji, najgorsze jak takie rzeczy spotykają nas od najbliższej rodziny, ja jestem jedynaczką ale moja mama ma siostrę - już jedną niestety - moja mama leży teraz w szpitalu, ja mam remont na łbie o mojej ciąży nie wspominając. mamy siostra była u niej tylko 4 razy przez jej miesiąc pobytu w szpitalu gdzie ja jestem codziennie albo co drugi dzień. albo za dwa tygodnie ma usg i się psychicznie przygotowuje, albo ją boli coś tam, albo musi ziemniaki obrać... mało tego po drugiej stronie ulicy od szpitala gdzie leży moja mama mieszka mamy siostrzenica, była u mojej mamy raz. Ja rozumiem, że ona ma dzieci, pracę, dom i zajęcia które wszyscy mamy ale nikt od niej nie wymaga siedzenia po 3 godziny przy łóżku, ja bym chciała żeby ona wpała przed czy po pracy na papierosa do mojej matki albo spytała czy moze cos jej trzeba - wodę albo kawę. A tu nic. Strasznie mnie rozczarowała moja rodzina i jest mi bardzo przykro z tego powodu.

nie wiem czemu cały post napisał mi się boldem...
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:45   #1449
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaa jakie słodziutkie!!!!Ja tez chce....a my z męzem stwierdziliśmy ze jednak nie zdecydujemy sie na te usg 3d..ale zaczynam żałowąc..świetna pamiatka a dziewczynki śliczniutkie.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-11-03, 16:45   #1450
gabishing
Rozeznanie

MURON - ja mieszkam na III pietrze i ledwo włażę a jestem w 29 tc więc nie wiem co będzie za te dwa tygodnie nie mówiąc o tum co później...
Stary 2010-11-03, 16:47   #1451
weraa11
Zadomowienie

lilijka i JeSuis sliczne te ubranka

Chantalle ale to swietnie wyglada a ta druga to widac ze wstydnis moj dzidzius to z kolei serduszko sobie tak zaslanial raczkami jak mielismy sprawdzic czy wszystko ok, zlosnik jeden

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:50   #1452
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
lilijka i JeSuis sliczne te ubranka

Chantalle ale to swietnie wyglada a ta druga to widac ze wstydnis moj dzidzius to z kolei serduszko sobie tak zaslanial raczkami jak mielismy sprawdzic czy wszystko ok, zlosnik jeden

a Ty Werka nie znasz jeszcze płci myślałam, że u Ciebie to dziewuszka?? mój tez się wstydzi i zasłania sobie twarz podczas badania

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

acha nie wypowiedziałam się w temacie naszych "skrzynek kontaktowych" ja też jestem za MARIKĄ I LILIJKĄ jak będzie trzeba to ja tez moge posłużyć jako skrzynka, termin mam pod koniec stycznia więc jakby co...
Stary 2010-11-03, 16:51   #1453
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

w pepco sa ladne rzezcy i tanie, widzialyscie??

wiecei jak sie wkur... na mojego psa... zeżarł mi jedyny stanik,ktroy byl na mnie dobry. w dodatku nie ksoztowal malo wiec ryczalam caly ranek...
w Pepco faktycznie są fajne rzeczy ,kupiłam welurowe śpioszki , spodenki ,body itp. jakość i cena też ok.

a co do psa współczuję Ja kiedyś jako nastolatka trzymałam kasę pod dywanem i gdy pewnego dnia wróciłam ze szkoły i zobaczyłam pieniądze porwane na drobny mak ............ to miałam ochotę ją udusić więc wiem co czujesz

rzadko się udzielam na forum ,ale czytam codziennie ............. cierpię jak większość na brak czasu przez co ciąża leci mi jak błyskawica.
co do butelek AVENT mój synek pił z nich mleczko i nie miał kolek ,ale to raczej nie jest zasługą butelek .Teraz kupiłam zestaw TT .
Ogólnie ciężko jest karmić na zmianę raz butelką raz cyckiem bo dziecko wyczuwa różnicę i zawsze jedną z metod odrzuca .

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:54   #1454
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Piękne ciuszki. Juz widac , że maluch będzie rozpieszczany prezz babunię...i prawidłowo

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Tez super. A powiedz. kiedy to się dowiemy kto zamieszkuje u Ciebie w brzuszku????Kiedy wizyta?
wizyta 15 listopada
tego to nie jestem pewna, bo po ruchach dziecka czuję, że się nie obróciło i psinco będzie widać pewnie ma to po tatusiu, bo ten to nigdy nie lubi wystawać z tłumu, dlatego ubolewam bardzo, bo na razie zmuszona jestem do kupowania rzeczy uniwersalnych
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:55   #1455
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
MURON - ja mieszkam na III pietrze i ledwo włażę a jestem w 29 tc więc nie wiem co będzie za te dwa tygodnie nie mówiąc o tum co później...

proszę Cię nie mów nic;
ja muszę na 5 piętro się wtaczać ... dzisiaj 2x musiałam, a czasem 3x muszę to dopiero...umieram.

Z brzuchem jak z brzuchem, ale mam problem jak ja z dzieckiem z gondolką (bo stelaża to na pewno nie wciągnę) albo fotelikiem wtacham.
Stary 2010-11-03, 16:56   #1456
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Widze, że nie ma co wyrażać swoich opini na pewne tematy. Nie sądziłam, że wywołam taką burzliwą dyskusjeWera nie czepiam się Ciebie, nie mam ku temu powodów.Poprostu czytając twoje posty można odnieść takie wrażenie ze jesteś dużo młodsza niż w rzeczywistości i tyle.Nie sądziłam, że kogoś tym uraże. A może poprostu tak mnie drażni narzekanie na ciąże, bo jestem świeżo po bardzo szczerej rozmowie ze znajoma, która nie może mieć dzieci. Ona dałaby wszystko by byc mamą. strasznie mi jej szkoda.Ma juz prawie 30 lat i pluje sobie w brode ze nie zaczęła starań wcześniej.Jest po laparoskopi itp. i marne szanse.Bratowa mojego męża tez ma problemy na 99 % nigdy nie bedzie miała dzieci..Na świecie jest mnóstwo ludzi, którzy daliby wszystko by byc rodzicami, mnóstwo kobiet, w których ujawnił się instynkt...i nie moga go zaspokoić.Sama dośc długo nie mogłam zajśc w ciąże juz zaczynałam panikować.Dla mnie ciąża to dar od Boga i zawsze wychodziłam z założenia, że wolałabym "wpaść" w bardzo młodym wieku (16-18 lat,) niż nie móć miec dzieci. I jak slysze jak ktos jest w ciązy i nie potrafi się z tego cieszyć...mnie dziwi ale wiadomo sytuacje sa różne.Jak juz wszystkie zgodnie stwierdziłyście KAŻDY JEST INNY, I DOJRZAŁOŚĆ DO MACIERZYŃSTWA TO KWESTIA INDYWIDUALNA. I tymi słowami kończe tan burzliwy temat, który ja zaczęłam
No niestety wg mnie mowienie doroslej juz osobie ze jest niedojrzala jest troche niemile... tym bardziej, ze poraz kolejny zwracasz mi uwage, kiedy to ja chce byc szczera na forum i pisac to co sie teraz w mojej glowie dzieje....wiec to raczej Ty dajesz do zrozumienia, ze nie mozna mowic czego sie chce na forum
Ja nie mowie, ze nie chce tego dziecka, czy ze jestem na kogos zla, ze mam je w brzuchu... Po prostu nie bylam gotowa, ale szczerze, to tez gdzies w glebi sie ciesze, bo jak mi kiedys lekarz powiedzial, ze bardzo prawdopodobnie bede miec problemy z zajsciem w ciaze, to tez mi sie za w oku zakrecila... Na pewno tez uwazam, ze lepiej miec wpadke wtedy kiedy sie nie jest nawet na to gotowym, niz w ogole nie moc miec dzieci... Bo wiem, ze za jakies 2 lata, swiadomie bym sie zdecydowala na dziecko.
Smieszy mnie troche, ze tu na forum mowicie, ze jestem zapatrzona w siebie, niedojrzala itd. a w zyciu realnym mowia mi cos zupelnie innego... Moze ja tu nie jestem soba na w rzeczywistosci jestem normalna...albo na odwrot?

Stary 2010-11-03, 17:06   #1457
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
A szkoda... Nie przepadam jakoś za robieniem zakupów przez internet, wolę "pomacać " na żywo
pomacaj a potem kup Zawsze tak robię i dzięki temu oszczędzam sporo;-)

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
w Pepco faktycznie są fajne rzeczy ,kupiłam welurowe śpioszki , spodenki ,body itp. jakość i cena też ok.

a co do psa współczuję Ja kiedyś jako nastolatka trzymałam kasę pod dywanem i gdy pewnego dnia wróciłam ze szkoły i zobaczyłam pieniądze porwane na drobny mak ............ to miałam ochotę ją udusić więc wiem co czujesz

rzadko się udzielam na forum ,ale czytam codziennie ............. cierpię jak większość na brak czasu przez co ciąża leci mi jak błyskawica.
co do butelek AVENT mój synek pił z nich mleczko i nie miał kolek ,ale to raczej nie jest zasługą butelek .Teraz kupiłam zestaw TT .
Ogólnie ciężko jest karmić na zmianę raz butelką raz cyckiem bo dziecko wyczuwa różnicę i zawsze jedną z metod odrzuca .
właśnie nie zawsze, szwagierka tak karmi już 3 mies i młody nie pokazuje, że widzi róznicę. Karmi TT. Ale to spokojne dziecko co raz w nocy się budzi na jedzenie i potem śpi do 8

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 17:06   #1458
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
a Ty Werka nie znasz jeszcze płci myślałam, że u Ciebie to dziewuszka?? mój tez się wstydzi i zasłania sobie twarz podczas badania

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

acha nie wypowiedziałam się w temacie naszych "skrzynek kontaktowych" ja też jestem za MARIKĄ I LILIJKĄ jak będzie trzeba to ja tez moge posłużyć jako skrzynka, termin mam pod koniec stycznia więc jakby co...
No ja jeszcze na 100% nie wiem 2 lekarzy powiedzialo, ze CHYBA dziewczynka, ale nie chca mi tego na razie mowic, b0 sami nie sa jeszcze pewni ;/ ale tak jak wczesniej chcialam chlopca, to juz sie nastawilam na dziewczynke musze niedlugo skoczyc na jakies USG zeby juz miec pewnosc...

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość

Jeeeeejku...ja taka oszczedna ze nie wyobrazam sobie takiej sytuacji co za pies

Cytat:
wizyta 15 listopada
tego to nie jestem pewna, bo po ruchach dziecka czuję, że się nie obróciło i psinco będzie widać pewnie ma to po tatusiu, bo ten to nigdy nie lubi wystawać z tłumu, dlatego ubolewam bardzo, bo na razie zmuszona jestem do kupowania rzeczy uniwersalnych
Znam ten bol kupowania uniwersalnych rzeczy...ale ostatnio robie jak moja tesciowa i kupuje to co mi sie podoba, bez wzgledu na plec chcialabym miec drugie dziecko innej plci... wiec moze kiedys przydadza jeszcze mi sie te ubranka a jak nie to sie sprzeda albo da komus

Stary 2010-11-03, 17:09   #1459
muron
Zakorzenienie

Cytat:
proszę Cię nie mów nic;
ja muszę na 5 piętro się wtaczać ... dzisiaj 2x musiałam, a czasem 3x muszę to dopiero...umieram.

Z brzuchem jak z brzuchem, ale mam problem jak ja z dzieckiem z gondolką (bo stelaża to na pewno nie wciągnę) albo fotelikiem wtacham.
no ja mam dodatkowy problem bo ze względu na oczy dźwigać nie mogę. Cóż póki na macierzyńskim to bede zostawiać stelaż albo u sąsiadki z parteru-sama zaproponowała, albo w aucie. Jak wrócę do pracy to będzie moja mama, która również dziwgać z tego samego powodu nie może, więc TŻ w te dni w które będzie mama (tż pracuje na dziwne zmiany) będzie znosił stelaż do jej bagażnika jakby chciała iść na spacer/do sklepu;-)

Powinnien być prikaz budowlany, więcej niż 2 p -winda.

Stary 2010-11-03, 17:11   #1460
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
No niestety wg mnie mowienie doroslej juz osobie ze jest niedojrzala jest troche niemile... tym bardziej, ze poraz kolejny zwracasz mi uwage, kiedy to ja chce byc szczera na forum i pisac to co sie teraz w mojej glowie dzieje....wiec to raczej Ty dajesz do zrozumienia, ze nie mozna mowic czego sie chce na forum
Ja nie mowie, ze nie chce tego dziecka, czy ze jestem na kogos zla, ze mam je w brzuchu... Po prostu nie bylam gotowa, ale szczerze, to tez gdzies w glebi sie ciesze, bo jak mi kiedys lekarz powiedzial, ze bardzo prawdopodobnie bede miec problemy z zajsciem w ciaze, to tez mi sie za w oku zakrecila... Na pewno tez uwazam, ze lepiej miec wpadke wtedy kiedy sie nie jest nawet na to gotowym, niz w ogole nie moc miec dzieci... Bo wiem, ze za jakies 2 lata, swiadomie bym sie zdecydowala na dziecko.
Smieszy mnie troche, ze tu na forum mowicie, ze jestem zapatrzona w siebie, niedojrzala itd. a w zyciu realnym mowia mi cos zupelnie innego... Moze ja tu nie jestem soba na w rzeczywistosci jestem normalna...albo na odwrot?
WERKA przecież nie da się ocenić kogoś w 100% zgodnie z prawdą na podstawie tego co pisze tak samo Ty możesz mieć o niektórych z nas zdanie które będzie krzywdzące bo wyciągnięte na podstawie postów jesteśmy tu po to żeby się wspierać wzajemnie a to, że któras z nas ma takie czy inne zdanie o tym co piszesz Ty czy inne dziewczyny - podziel to przez dwa nie przejmuj się tak Moja Droga i ciesz się odkrywanym macierzyństwem z całym obecnym i przyszłym dobrodziejstwem inwentarza. Powiem Ci coś - też mam takie kłaki na brzuchu ze aż mi wstyd się rozebrać przed TŻtem Bikini sobie nie depilowałam całe wieki bo jak chciałam się wywoskować to nie miałam odwagi oderwać sobie plastra od kremu miewam podrażnienia a jak się ostatnio goliłam to jakaś gimnastyka w łazience bo brzuch zasłania widoki generalnie trzymam kciuki żebyś wytrwała w tym co sobie postanowiłaś, ze studiami poradzisz sobie bankowo bo innej opcji nie widzę a z TŻtem twym.. cóż nie znam sytuacji w całości tylko z Twoich opisów tu, ja bym się tak nie napinała jak Ty

Cytat:
proszę Cię nie mów nic;

nie mów o wózku... aaaa będe go chyba na klatce schodowej parkować
Stary 2010-11-03, 17:14   #1461
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

JeSuis, lilijka - słodziutkie ubranka!

Chantalle, przeurocze te Twoje Córy! Niech rosną zdrowo!
Mój Marcelinek zawsze zakrywa buzię w czasie badania - wstydniś kochany

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 17:25   #1462
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
śliczne ciuszki, dziewczyny ja już ciuszków mam tony, więc na razie się wstrzymuję z zakupami teraz będzie trzeba zakupić większe gabarytowo rzeczy dla dziecka
chantalle, piękne foty jaka ta technika teraz jest super wszystko widać

Dziewczyny z Wrocławia i okolic, które z Was idą na spotkanie 'Mama rozmawia'?
hawea napiszesz coś więcej?kiedy to spotkanie?

Cytat:
proszę Cię nie mów nic;

witamy w klubie 5 piętra
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 17:30   #1463
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

ja chcę w piwnicy pod klucz...ale to się okaże czy zrobi mi teść miejsce ;/;
bo jak słyszałam to u nich kradli wózki z klatki!

Muron zgadzam się, powinni dać taki przepis...bo niby od 4 już są windy...ale na 3 piętro też wtargać coś to jest porażka!
Na 2 czasami też (bo nawet taki wózek...) ojoj.
Teściowa twierdzi że ona na to 5 piętro wciągała wózek z dzieckiem jak spał mały...no nie wiem nie wiem, zanim ja bym wciągnęła małego to bym 3x umarła chyba i do tego by 2x się obudził i zasnął.
Stary 2010-11-03, 17:35   #1464
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
WERKA przecież nie da się ocenić kogoś w 100% zgodnie z prawdą na podstawie tego co pisze tak samo Ty możesz mieć o niektórych z nas zdanie które będzie krzywdzące bo wyciągnięte na podstawie postów jesteśmy tu po to żeby się wspierać wzajemnie a to, że któras z nas ma takie czy inne zdanie o tym co piszesz Ty czy inne dziewczyny - podziel to przez dwa nie przejmuj się tak Moja Droga i ciesz się odkrywanym macierzyństwem z całym obecnym i przyszłym dobrodziejstwem inwentarza. Powiem Ci coś - też mam takie kłaki na brzuchu ze aż mi wstyd się rozebrać przed TŻtem Bikini sobie nie depilowałam całe wieki bo jak chciałam się wywoskować to nie miałam odwagi oderwać sobie plastra od kremu miewam podrażnienia a jak się ostatnio goliłam to jakaś gimnastyka w łazience bo brzuch zasłania widoki generalnie trzymam kciuki żebyś wytrwała w tym co sobie postanowiłaś, ze studiami poradzisz sobie bankowo bo innej opcji nie widzę a z TŻtem twym.. cóż nie znam sytuacji w całości tylko z Twoich opisów tu, ja bym się tak nie napinała jak Ty

no wlasnie mi sie tez tak wydawalo, ze jestesmy tu po to zeby sie wspierac, bo wiadomo, ze zycie nie jest lekkie samo w sobie a co jak jeszcze dochodza do tego te nasze ciazowe hormony...dlatego myslalam, ze nikt inny jak inne kobiety w ciazy nas nie zrozumie tak dobrze... A tu co chwile jakies pretensje
Jakos ja o zadnej z Was sobie opinii nie wyrabiam...mam inne rzeczy na glowie jestem tu po to zeby sobie po porstu pogadac o zyciu, co mnie martwi, co cieszy i tez wysluchac Was, jesli tego ktoras potrzebuje... a nie po to zeby mowic, ze wcale taka nie jestem jak sobie o mnie myslicie... zreszta niewazne, bo to chyba nawet nie robic roznicy wiec juz koniec tematu

Ja z wozkiem chyba nie bede miec problemu bo mieszkam na parterze, a wokol bloku sa rozne podjazdy dla wozka a TŻ mieszka w domku...wiec na szczescie to mam z glowy

W ogole to sie normanie poplakalam...bo czesto sobie wchodze na youtube i ogladam takie filmiki co nagrywaja swiezo upieczeni rodzice ze swoimi noworodkami i natrafilam na taki filmik...
http://www.youtube.com/watch?v=n2sxLs5zP2U&NR=1

O ile dobrze zrozumialam...dziecko urodzilo sie w 21 tc, lekarze chyba wiedzieli, ze nie przezyje, rodzice byli swiadomi tez tego...i zylo malenstwo 20min mama napisala, ze na tym zdjeciu gdzie jest jej palec to po porstu czula jak go ssie... Uwazaja to za dar od Boga ze mieli w ogole mozliwosc miec swoje dziecko, jeszcze zywe na rekach... ten filmik puscili na pogrzebie malenstwa...

Nie wiem czy dobrze zrozumialam bo my english is not good

Stary 2010-11-03, 17:36   #1465
achaia
Raczkowanie

Witam,

dziś zalatana znów, chce jak najszybciej pokonczyc to wszystko poukładać rzeczy w pokoju i spocząć do góry brzuchem.

Cytat:
po TAKIM komentarzu z palca 18-latki pozostaje mi tylko położyć się i umrzeć

a o tomografii głowy to już nawet nic nie napiszę choć palce mnie swędzą
też mnie palce zaswędziały po informacji o tomografii

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
a ja myślę, że to prowokacja, i akurat trafiło na Ciebie, olać, niech sobie robi, co chce.
tak własnie myślę że to troll jakiś, zima idzie robactwo garnie pod strzechę

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
jak ten twardy brzuch poznać??? Bo ja już nie wiem i mam schizy;-)Nie pamiętam jaki miałam np3 godziny wcześniej
lekarka mi mówiła że twardy jak nie da się palca wcisnąć nawet na kawałek

Cytat:

Cytrynko śmietniczek przedstawiam w załączniku - kupiłam go za 8zł w SPOŁEM z art. do domu.
qrcze tez musze o jakimś pomyśleć, ten jest sliczniutki i pasowałby mi do wystroju
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 17:41   #1466
_havana_
Raczkowanie

muron super, że dałaś te linki bo ten producent jest z Bydgoszczy więc przejadę się tam osobiście
Lilijka3 i JeSuisUnPapillon ubranka cudne!
Chantalle jak te księżniczki się tam mieszczą ;P pewnie muszą Ci nieźle dokazywać

Pytałam wcześniej o ten termin bo wg OM mam na 12.02 a według USG było na 17tego, ale myślę że powinnam się chyba nastawiać bardziej na ten pierwszy...
Stary 2010-11-03, 17:43   #1467
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
hawea napiszesz coś więcej?kiedy to spotkanie?

witamy w klubie 5 piętra
cześć Supernovaja, tutaj masz linka do tego spotkania:
http://www.mamarozmawia.pl/

Spotkanie odbędzie się 26 listopada w Quality Hotel. Fajnie by było, jakbyśmy się wybrały tam w kilka dziewczyn Najpierw trzeba się zarejestrować, może jeszcze są miejsca. Jak się zarejestrujesz, to wtedy przyślą Ci informacje na skrzynkę, a tydzień przed spotkaniem mają wysłać zaproszenie.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 17:45   #1468
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Aaa, coś mi się przypomniało i muszę Wam to opowiedzieć
TŻ ma w pracy do wykorzystania kilka dni urlopu, więc pomyśleliśmy, żeby to sobie skumulował w dwoma (?) dniami, które się należą Ojcu po urodzeniu dziecka na odebranie matki i dziecka ze Szpitala itp. i wziął ten urlop w styczniu. Poszedł do Kierownika, a ten Mu na to, że te dwa dni to się należą tylko jak dziecko rodzi się w małżeństwie, bo inaczej to mógłby tak sobie przychodzić i żądać tych dwóch dni za każdym razem kiedy by jakaś koleżanka rodziła!!! Wyobrażacie to sobie?! Dość żenujące...
W końcu i tak wyszło na nasze, bo jak się dowiedzieliśmy wystarczy tylko dostarczyć akt urodzenia dziecka i sprawa załatwiona

Stary 2010-11-03, 17:48   #1469
muron
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę w piwnicy pod klucz...ale to się okaże czy zrobi mi teść miejsce ;/;
bo jak słyszałam to u nich kradli wózki z klatki!

Muron zgadzam się, powinni dać taki przepis...bo niby od 4 już są windy...ale na 3 piętro też wtargać coś to jest porażka!
Na 2 czasami też (bo nawet taki wózek...) ojoj.
Teściowa twierdzi że ona na to 5 piętro wciągała wózek z dzieckiem jak spał mały...no nie wiem nie wiem, zanim ja bym wciągnęła małego to bym 3x umarła chyba i do tego by 2x się obudził i zasnął.
prawo budowlane- od 5 , dlatego zdziwiłam się, że u Ciebie niet:-(

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Aaa, coś mi się przypomniało i muszę Wam to opowiedzieć
TŻ ma w pracy do wykorzystania kilka dni urlopu, więc pomyśleliśmy, żeby to sobie skumulował w dwoma (?) dniami, które się należą Ojcu po urodzeniu dziecka na odebranie matki i dziecka ze Szpitala itp. i wziął ten urlop w styczniu. Poszedł do Kierownika, a ten Mu na to, że te dwa dni to się należą tylko jak dziecko rodzi się w małżeństwie, bo inaczej to mógłby tak sobie przychodzić i żądać tych dwóch dni za każdym razem kiedy by jakaś koleżanka rodziła!!! Wyobrażacie to sobie?! Dość żenujące...
W końcu i tak wyszło na nasze, bo jak się dowiedzieliśmy wystarczy tylko dostarczyć akt urodzenia dziecka i sprawa załatwiona
dobre! No i jeszcze tydzień urlopu ojcowskiego (błagam nie piszcie tacierzyński;-))

Stary 2010-11-03, 17:54   #1470
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

urlop tacierzyński!
...a co tam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości