Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 18:57   #511
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Anoxa hehe niezly zazdrosnik z meza, ze tez takie rzeczy mu do glowy przychodza

Maja po drzemce przed snem i zaraz sie idzie kapac ze mna to poplywa w wannie, tz ja pozniej wezmie a ja dokoncze kapiel

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:10   #512
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Wniosek złożony

Zapomniałam napisać wczoraj, że byliśmy u pediatry na szczepieniu i mały waży już 6100g a jutro kończy 3 msc Pediatra powiedziała, że jak na chłopca jest akurat - ani za duży, ani za mały.

Teraz już szkrabek śpi. Przetrzymałam Go dziś pół godziny, bo chcę Go przestawić z usypianiem na 20 . Jutro znów pół godziny przetrzymam.
Jak wrócę do pracy, to chcę z Nim jak najwięcej czasu spędzać wieczorem, więc wolę aby się później budził, bo rano i tak bym Go nie widziała czy obudziłby się ok. 7 jak teraz, czy ok. 8 jeśli uda mi się Go przestawić.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:17   #513
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
my dzisiaj bylismy ze znajoma w miescie w sumei ja nei wiele kupilam ona poszalala Hubcio dostal sliniaczek z h&m z tygryskiem i taka ladna bluzeczke a od tej znajomej co z nia bylismy taka pluszowa grzechotke tygryska w ktorej sie zakochal bo go ciumka caly czas

i maz mnie wkurzyl... bo gdzies o 12.00 do 17.00 nie maialm czasu do neigo napisac a pozniej nie mialam zasiegu pozniej juz sie odezwalam i pisze mu ze jak z malym na zakupach jestem to czasem nie mam czasu napisac a ten glupol mi napisal ze mi nie wierzy i nie wie gdzie ja zawsze jestem bo jak niby u mamy jestem albo na zakupach to sie wtedy nie odzywam... a gdzie ja u licha moge byc? blech zazdrosnik ale juz mu to wybilam z glowy[COLOR="Silver"]aneciaslonko ja tez mam boldera sd z seri ecoline i jestem mega zadowolona nawet dzisiaj znajoma co ma roana marite prowadzila moj wozek i mowila ze duzo fajniejszy od jej wozka jest
anoxa ja właśnie też wybrałam z serii ecoline i baaardzo mi się podoba (dziś byłam w sklepie wypróbować go) a zamówiłam w sklepie internetowym,zawsze to taniejGratuluję zakupków,mój mąż ostatnio kupił naszj córeczce maskotkę Hello Kitty-nie rozstaje się z nią moje dziecko nawet w czasie snu A co do zazdrości,mój też czasami ma takie fazy,zwłaszcza,że ja pracuję głównie w męskim towarzystwie i mam bardzo dużo kolegów,ale ostatnio się poprawił i teraz nie wiem czy mam się martwić czy cieszyć
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:30   #514
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Maja po drzemce przed snem i zaraz sie idzie kapac ze mna to poplywa w wannie, tz ja pozniej wezmie a ja dokoncze kapiel
jak to organizujesz?,bo generalnie uwazam to za super sprawe, ale gdzies slyszalam, ze mama najpierw powinna sie wykapac, potem umyc wanne, napuscic swiezej wody i dopiero wziac kapiel z malenstwem,ale nie wiem...troche duzo zamieszania jak dla mnie...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:39   #515
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dzięki kochana za zainteresowanie ale już po ptokach
Zwierzaki "poszły do żyda"
A serio to są u mojej babci Kot obrażony na cały świat wygrzewa się na słońcu a pies gania kury i perliczki jak szalony, więc czasem musi być uwiązany.. ale przeważnie lata luzem razem z małymi "tuptusiami" jakie już u babci były Mają raj na ziemi, u nas Afgan chyba nigdy nie był tak szczęśliwy bo to normalnie dziecko wiatru nic tylko biegać i bawić się
uff to dobrze juz byłam naprawdę zmartwiona o ich los

Larurek - tak długo mne niE było, że nie wiedziąłam że wróciłaś! juz myślałam że o nas zapomniałaś :P
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:47   #516
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze ale masz fajnie ze mozesz sie z niunia wykapac my niestety tylko brodzik gleboki mamy wiec sie raczej nie zmiescimy

aneciaslonko ten lilac pink wzielas? ten kolor jest przesliczny ja tez kupilam na allegreo bo za kaplet ze spiworkiem parasolka torba moskitiera folia zaplacilam 1900zl a w sklepie za 1900byl wozek z fotelikiem ale nawet torby nie bylo do tego

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Hubcio ma tez takiego misia z pozytywka ktorego uwielbia i zawsze sie do niego cieszy ma go prawie od poczatku ale tamtego mu nie daje ciumkac bo nie wiem czy jak wypiore to czy pozytywka sie nie popsuje a tego moze ciumkolic
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:47   #517
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

moze lepiej jak ma byc drobniutka niz miala by miec problemy z waga jesli chodzi o spake to pediatra powiedzial mi ze Hubert tez ma i kazala 2-3 razy dziennie nawilzac woda morska lub sola fizjologiczna
woda morska to ja codziennie jej psikam przy czyszczeniu noska. nie wiem, zobaczymy w sumie jestem ciekawa co powie laryngolog, ale z drugiej strony zaliczylam juz chyba wszystkich lekarzy musze kupic nawilzacz powietrza, moze jej sie polepszy.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 19:54   #518
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
niezawsze ale masz fajnie ze mozesz sie z niunia wykapac my niestety tylko brodzik gleboki mamy wiec sie raczej nie zmiescimy

aneciaslonko ten lilac pink wzielas? ten kolor jest przesliczny ja tez kupilam na allegreo bo za kaplet ze spiworkiem parasolka torba moskitiera folia zaplacilam 1900zl a w sklepie za 1900byl wozek z fotelikiem ale nawet torby nie bylo do tego

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Hubcio ma tez takiego misia z pozytywka ktorego uwielbia i zawsze sie do niego cieszy ma go prawie od poczatku ale tamtego mu nie daje ciumkac bo nie wiem czy jak wypiore to czy pozytywka sie nie popsuje a tego moze ciumkolic
Tak, wzięłam lilac pinka ja kupiłam w sklepie internetowym bobowózki-tam jest taniej niż na allegro!No i czasem fajną promocję można trafićW sumie zapłaciłam 1549zł,ze śpiworkiem,moskiterą,foli ą przeciwdeszczową i torbą (parasolki nie brałam,bo kupiłam w lato innej firmy też fioletową,więc będzie pasować , no i fotelik do samochodu Maxi cosi też posiadam

Edytowane przez aneciaslonko
Czas edycji: 2010-11-03 o 19:56
Stary 2010-11-03, 19:56   #519
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Czy Wasze dzieci chrapią??
Iga bardzo często...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:57   #520
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nie noooo, ja nie chcę znowu w takie gorące lato .
Ł. mi nie wierzy, że mam takie podejrzenia :P. Potem będzie zły jak zrobię test bez jego wiedzy...

Żadne tam pewne. Ja nie jestem w ciąży .
A jeśli chodzi o Twoje tabletki, to nie wiem czy wiesz, ale ich skuteczność nie jest od pierwszej tabletki , mój gin mówił, że dopiero po 2 tygodniach.
Wiem wiem, że trzeba odczekać Jestem teraz po ciąży ( bo Anastazja nei była planowana ) tak uważna, że jesli zajdę w ciąże to chyba przez niepokalane poczęcie
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:59   #521
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość

A dziś czytałam fajny artykuł o pierwszych świętach ze swoim maluszkiem i bardzo spodobał mi się pomysł zrobienia zdjęć dzieciaczka z bombkami,lampaki,drzewkie m łańcuchami (i ogólnie w świątecznej aranżacji) i rozdania ich po wigilii dla najbliższych jako prezent
fajny pomysl no i gratuluje zakupu wozka

Cytat:
nawet gdy poprawy nei ebdzie to codziennie czekamy na relacje bo tez zawsze mysle o tym jak zyjecie po nocy dobrze chociaz ze "spaliscie" do 6

tak czy siak dla Hubcia na imieninki
ale zazdrosnik z twojego meza

misiek nie mogl zasnac i tak sie rozdarl ze nie dalo sie go uspokoic damian go z pol godziny bujal i dopiero padl
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 20:06   #522
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
woda morska to ja codziennie jej psikam przy czyszczeniu noska. nie wiem, zobaczymy w sumie jestem ciekawa co powie laryngolog, ale z drugiej strony zaliczylam juz chyba wszystkich lekarzy musze kupic nawilzacz powietrza, moze jej sie polepszy.
Mi laryngolog powiedziała,aby psikać nie tylko przy oczyszczaniu noska ale również po beknięciu,bo sapka często jest właśnie od pokarmu,który troszkę wraca jak dziecku się odbije..co do nawilżaczy powietrza (dwie lekarki-byłam u dwóch laryngologów) stwierdziły,że to zbędny wydatek (chyba,że dziecko jest alergikiem,wtedy jak najbardziej opłaca się kupić) i lepiej kupić taki zwykly pojemniczek na wodę na kaloryfery (ceramiczny).Ja kupiłam hipcia (są różne fajne do dziecięcych pokoi-za 8zł)-u mnie trzyma wilgotność powietrza 48-50 % (mam specjalny termometr,który mierzy temp i wilgotność w pokoju).Też chciałam profesjonalny nawilżacz,ale po rozmowie z lekarkami narazie zrezygnowałam.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Iga bardzo często...
Tak,mi lekarka kazała się nie przejmować,ale i tak poszlam do laryngologa (najlepszy w naszym regionie)-wszystko jest ok-powiedziała,że samo przejdzie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
fajny pomysl no i gratuluje zakupu wozka

tak czy siak dla Hubcia na imieninki
ale zazdrosnik z twojego meza

misiek nie mogl zasnac i tak sie rozdarl ze nie dalo sie go uspokoic damian go z pol godziny bujal i dopiero padl
Dzięki AniuBiedny misiek...moja też miała takie fazy (chyba pisałam wcześniej)ale jakoś samo przeszło..chyba,że poskutkowało przeciąganie mojej mamytaki głupi przesąd-za bardzo nie wierzę,ale jej pozwoliłam zrobić jak poszłam z mężem do kina
Stary 2010-11-03, 20:23   #523
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Mi laryngolog powiedziała,aby psikać nie tylko przy oczyszczaniu noska ale również po beknięciu,bo sapka często jest właśnie od pokarmu,który troszkę wraca jak dziecku się odbije..co do nawilżaczy powietrza (dwie lekarki-byłam u dwóch laryngologów) stwierdziły,że to zbędny wydatek (chyba,że dziecko jest alergikiem,wtedy jak najbardziej opłaca się kupić) i lepiej kupić taki zwykly pojemniczek na wodę na kaloryfery (ceramiczny).Ja kupiłam hipcia (są różne fajne do dziecięcych pokoi-za 8zł)-u mnie trzyma wilgotność powietrza 48-50 % (mam specjalny termometr,który mierzy temp i wilgotność w pokoju).Też chciałam profesjonalny nawilżacz,ale po rozmowie z lekarkami narazie zrezygnowałam.
oo to dobrze wiedziec ze zbedny wydatek, chociaz w sumie kiedys chcialam kupic sama dla siebie bo ja mam czesto problemy z gornymi drogami oddechowymi. a co laryngologa i chrapania, to moja nie chrapie, ale za to jak placze to tak zaciaga ze chrumka jak swinka - krzywa przegroda i to musze sprawdzic, chociaz i tak zapewne bede miala zostawic to w spokoju. no i ja czesto czyszcze nosek w ciagu dnia wiec jej zawsze psikam przed i po. no ale ze po beknieciu to nie wiedzialam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:31   #524
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki AniuBiedny misiek...moja też miała takie fazy (chyba pisałam wcześniej)ale jakoś samo przeszło..chyba,że poskutkowało przeciąganie mojej mamytaki głupi przesąd-za bardzo nie wierzę,ale jej pozwoliłam zrobić jak poszłam z mężem do kina
a co to za przeciaganie? chodzi o jakies uroki?

ja mam w pokoju pochlaniacz wilgoci
Stary 2010-11-03, 20:58   #525
martysek
Zadomowienie

Pampersy przyszły dzisiaj, a ja łobuz tak jak Dzidzia połowie rodziny zamawiać kazałam

Dzidzia, zazdraszczamy ośmiogodzinnej przerwy nocnej Natalia budzi się średnio co 3, ale i tak bardzo się cieszę, że zarazpo karmieniu zasypia i śpimy rano do 10-11

Co do słoiczków, to też planuję od szóstego miesiąca dopiero. Z samą piersią szybko, łatwo i przyjemnie - żadnego zmywania itp

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Dziewczyny, czy któremuś z waszych dzieciaczków też pęka skóa za uszkami?

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2010-11-03 o 20:57
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:04   #526
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość

tak, pęka

a anoxa Ty polecalaś chyba kiedyś body z allegro - angielskie, zakupiłam na 3-6 siedmiopak (trochę jeszcze za duże) ale całkiem fajne, dzienx

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-11-03 o 21:26
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:35   #527
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a co to za przeciaganie? chodzi o jakies uroki?

ja mam w pokoju pochlaniacz wilgoci
Tak Aniu,ale jak pisałam ja w to nie wierzę...A masz jakieś urządzenie,które pokazuje Ci jaka jest wilgotność w pokoju?U niemowląt powinna być od 45 do 50% minimum, a temp 20,21 stopni

Ja mykam spaćDobranoc dziewuszki!
Stary 2010-11-03, 21:54   #528
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Iga bardzo często...
Niee....

Cytat:
Pampersy przyszły dzisiaj, a ja łobuz tak jak Dzidzia połowie rodziny zamawiać kazałam

Dzidzia, zazdraszczamy ośmiogodzinnej przerwy nocnej Natalia budzi się średnio co 3, ale i tak bardzo się cieszę, że zarazpo karmieniu zasypia i śpimy rano do 10-11

[/COLOR]Dziewczyny, czy któremuś z waszych dzieciaczków też pęka skóa za uszkami?
To spanie to takie jednorazowe raczej...niestety. Alisa generalnie też budzi się co 3h. Zwłaszcza ostatnio, choć miała już kilka tygodni takich, że po kąpieli zasypiała na 6 godzin max.
Ale za to wstaje złośnica jedna o 7.30, w porywach o 8
U nas pękała skóra, ale jak zaczęłam dokładnie po kąpieli wycierać, to już jest ok, nawet niczym nie smaruje.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:13   #529
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
jak to organizujesz?,bo generalnie uwazam to za super sprawe, ale gdzies slyszalam, ze mama najpierw powinna sie wykapac, potem umyc wanne, napuscic swiezej wody i dopiero wziac kapiel z malenstwem,ale nie wiem...troche duzo zamieszania jak dla mnie...
o matko pierwsze slysze, jedyne co to wanne myje i normalnie wchodze z nia do wanny myje wszedzie, bo wygodniej i "pluskac" sie jej pozwalam jakis czas, wolam tz, on przychodz i bierze ja, kremuje i ubiera i juz,

Cytat:
Iga bardzo często...

Kurcze ja chyba nie jestem w ciazy tylko mam zapalenie piersi Boli mnie i jest czerwona z jednej strony no i to tlumaczyloby temperature. Piers nie jest twarda, nie ma zastojow, ale chyba to to, zobacze czy jutro sa jakies wolne miejsca u gina, wole sprawdzic, miala ktoras tak?

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 22:20   #530
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ja chyba nie jestem w ciazy tylko mam zapalenie piersi Boli mnie i jest czerwona z jednej strony no i to tlumaczyloby temperature. Piers nie jest twarda, nie ma zastojow, ale chyba to to, zobacze czy jutro sa jakies wolne miejsca u gina, wole sprawdzic, miala ktoras tak?
A uderzyłaś się ostatnio? Mała Cię kopnęła albo Cię zawiało?
Objawy wskazują rzeczywiście na zapalenie. Ale skąd?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-11-03, 22:36   #531
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
o matko pierwsze slysze, jedyne co to wanne myje i normalnie wchodze z nia do wanny myje wszedzie, bo wygodniej i "pluskac" sie jej pozwalam jakis czas, wolam tz, on przychodz i bierze ja, kremuje i ubiera i juz,
A nie boisz się?
Majówki kiedyś ten temat poruszały, nie pamiętam dokładnie przebiegu dyskusji bo to było daaawno temu ale ogólnie wysnułam wnioski, że ja bym się nie kąpała z małą córeczką. Głównie chodziło o infekcje narządów płciowych.. nieraz nawet nie wiadomo co nam w pipach siedzi.. i bardzo łatwo dziewczynki mogą załapać jakieś paskudztwo od nas.

I właśnie to co opisała Agravka zostało porządnie obśmiane - nawet dziewczyny podawały link do tamtego forum, gdzie pojawił się ten opis bo całe to cudowanie nic nie pomoże jeśli coś się czai w buszu mamy

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Dzidzia - daj znać jak paka dojdzie bo się nieco niepokoję, ze zostanie uszkodzona

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:40   #532
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
A nie boisz się?
Majówki kiedyś ten temat poruszały, nie pamiętam dokładnie przebiegu dyskusji bo to było daaawno temu ale ogólnie wysnułam wnioski, że ja bym się nie kąpała z małą córeczką. Głównie chodziło o infekcje narządów płciowych.. nieraz nawet nie wiadomo co nam w pipach siedzi.. i bardzo łatwo dziewczynki mogą załapać jakieś paskudztwo od nas.

[/COLOR]Dzidzia - daj znać jak paka dojdzie bo się nieco niepokoję, ze zostanie uszkodzona
Ja się już kąpałam z Małą. Łukasz też.
Nie rozumiem wielkiego halo w tej kwestii. Woda, która leci z kranu też nie jest sterylna... I bierze się z odfiltrowania między innymi naszych odchodów. Nie da się uchronić dziecka w 100%. To czego nie złapie w wannie, może złapać przez wyprane w "nienowej" pralce ciuszki. Bo przecież nie gotuję wody między praniem moich ciuchów, a praniem jej.

No myślę, że jutro dojdzie

. Witaj Kochanie

Stary 2010-11-03, 22:50   #533
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się już kąpałam z Małą. Łukasz też.
Nie rozumiem wielkiego halo w tej kwestii. Woda, która leci z kranu też nie jest sterylna... I bierze się z odfiltrowania między innymi naszych odchodów. Nie da się uchronić dziecka w 100%. To czego nie złapie w wannie, może złapać przez wyprane w "nienowej" pralce ciuszki. Bo przecież nie gotuję wody między praniem moich ciuchów, a praniem jej.

No myślę, że jutro dojdzie
Ja tam nie wiem Mam syna, więc nie muszę się martwić o dwie pipki, tylko o swoją
Tylko piszę co słyszałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 22:53   #534
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Jestem padnięta w jednym dniu sprzedaliśmy i kupiliśmy auto czeka mnie tylko rejestracja no ale to później...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 23:25   #535
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tez psikam przynajmniej raz dziennie.. i szykujemy sie do wlaczenia nawilzacza, ale poki co miejsca nie ma
Cytat:
Iga bardzo często...
zdarza się mojej małej woda morska zazwyczaj pomaga.

Cytat:
A nie boisz się?
bez sensu - ja tylko sterylizuje wanne przed kąpielą, a czasem tylko myję...
w koncu woda ws kranie tez czysta nie jest, tez zawiera chlor, chodze z mala na basen - tam wiecej syfow mozna zlapac - wiec wspolna kapiel nie zaszkodzi..
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Jestem padnięta w jednym dniu sprzedaliśmy i kupiliśmy auto czeka mnie tylko rejestracja no ale to później...
powodzenia
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 23:26   #536
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
A uderzyłaś się ostatnio? Mała Cię kopnęła albo Cię zawiało?
Objawy wskazują rzeczywiście na zapalenie. Ale skąd?
nie wiem skad a mala mnie ciagle kopie przy przewujaniu chociazby, bo ona strasznie wierzga, ale ja mysle, ze moze za bardzo dusilam cycki aby szybciej lecialo przy odciaganiu
Cytat:
A nie boisz się?

I właśnie to co opisała Agravka zostało porządnie obśmiane - nawet dziewczyny podawały link do tamtego forum, gdzie pojawił się ten opis bo całe to cudowanie nic nie pomoże jeśli coś się czai w buszu mamy
ale ja buszu tam nie mam , ale nawet jakbym miala to po pierwsze tak jak Dzidzia pisze z pralka przyklad, moje gacie sa prane w tej samej pralce co Mai rzeczy a poza tym jak Maja wyrosnie z wanienki i zacznie siadac to i tak bedzie sie kapac w wannie i raczej male prawdopodobienstwo jest by zarazic sie czyms w ten sposob, przyajmniej ja o czyms takim nie slyszalam, sory za porownanie, ale musze go uzyc: to tak jak wejsc do wanny gdzie sie tz spuscil i zajsc w ciaze

Cytat:
jakie auto kupiliscie?

Maciuś
Stary 2010-11-04, 01:13   #537
Siala_Bala
Zakorzenienie

jezu spokojnie, tylko napisałam jaka dyskusja się toczyła na innym wątku w tym temacie i tyle. Każdy se przemyśli po swojemu i zrobi tak jak uważa, przecież ja wam nie mówię, żebyście się nie kąpały z dziećmi.

Stary 2010-11-04, 04:20   #538
alutka78
Rozeznanie

Cytat:

Co do słoiczków, to też planuję od szóstego miesiąca dopiero. Z samą piersią szybko, łatwo i przyjemnie - żadnego zmywania itp

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Nam pampersy przyszly przedwczoraj.
Dagusi tez pekala skora za uszkami. Smarowalam Bepanthenem. Szybciutko przeszlo.
Stary 2010-11-04, 05:59   #539
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Aniu,ale jak pisałam ja w to nie wierzę...A masz jakieś urządzenie,które pokazuje Ci jaka jest wilgotność w pokoju?U niemowląt powinna być od 45 do 50% minimum, a temp 20,21 stopni

Ja mykam spaćDobranoc dziewuszki!
ja tam nie wierze ale raz jak mi sie tak darl to sama mu czolo lizalam a moze pomoze

Cytat:
o jaki ekspres a co za autko?

ja tez slyszalam o tym co pisze Siala ale w sumie nie wiem co sadzic. na szczescie nie mam tego problemu

nocka nasza duzo lepsza misiek spal do 3.20 zjadl i poszedl spac jak zabity. niestety mama zasnac nie mogla (wyspalam sie juz chyba ) kolo 4.30 zaczely sie stekania co chwile i tak do 5.50 bo obudzil sie juz na dobre. ale to nasza najlepsza nocka od dluzszego czasu
skoro wstalismy tak wczesnie to postanowilam zlapac wreszcie siuski do badania. siedzialam nad nim 40 minut a on nasikal tyle ze nawet reka nie zdazylam ruszyc zeby kubek podstawic jutro przyklejam ten woreczek bo nie ma szans zlapac inaczej tych siuskow

milego dzionka
Stary 2010-11-04, 07:12   #540
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Iga przechodzi samą siebie. Położyłam ją o 19-tej i spała, UWAGA do 7.45! A obudziła się tylko dlatego, że moja mama poszła odsłonić roletę, bo stwierdziła że trzeba nakarmić Małą.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości