Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 18:39   #1291
Martinixxx
Zadomowienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy mogę wziąć ranigast na bolący żołądek i niestrawność? Teściowa mi krokiety z pieczarkami przywiozła- i masz!

Jeśli nie ranigast, to co?
Ranigast to nie wiem. w takich przypadkach biore rennie i piję herbatę mietową.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:50   #1292
VictoriaK
Raczkowanie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Magdalenka piękna

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja biorę najlichlejsze jakie mam bo u nas niestety ginąwięc pójdą w ruch takie słabsze ciuszki i takie które najmniej mi się podobają.
yyyy, w sensie, że w szpitalu je kradną??

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
u mnie to samo - w sobotę otwierałam wino znajomym, z 5 min próbowałam otworzyć butelkę korkociągiem-była zakręcana
No to rządzisz

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
dziewczyny szukam w necie jakis fajnych kołysanek - macie jakies namiary???
Muzyka bobasa
Stary 2010-11-03, 18:53   #1293
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Nie na skrętnych.
http://allegro.pl/wozek-na-paskach-b...280145508.html

Zdaje się, że nie może być jednocześnie na paskach i na skrętnych kołach
Ale nie musi być na paskach w zasadzie...
Ładne są te wózki i mają funkcje, które nam odpowiadają, ale podobno ciężkie?
16kg to cholernie dużo
mój waży 19kg
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Jej ale mnie dzis do lazienki ciagnie na "dwójeczke" juz dzis 3 raz.. a zawsze zaparcia mam
Czyżby coś się zaczynało rozkręcać...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:55   #1294
Anecka
Zakorzenienie

kotek81, raczej nie..

Suszy mnie niemilosiernie od 2 dni, jakym conajmniej pila wóde litrami

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:57   #1295
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
DUomox? cholewa a mnie tylko to pomaga a nie chcieli mi przepisac..

Donuś, my pewnie tak samo.. Choc jak widac roznie bywa bo Irsin juz nie za czesto pisze

Jej ale mnie dzis do lazienki ciagnie na "dwójeczke" juz dzis 3 raz.. a zawsze zaparcia mam
oho może cos sie zaczyna co ?

Cytat:
Napisane przez VictoriaK Pokaż wiadomość

yyyy, w sensie, że w szpitalu je kradną??
Niekoniecznie słyszałam od kolezanki ze poprostu pielegniarkom sie myliły te ubranka i nie do konca wiedziały ktore sa czyje i w koncu ubierały dzieci w to co miały pod reka...

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:57   #1296
Anecka
Zakorzenienie

Bela, Viki, Marta.. a Wy to na co czekacie? zaproszenie na porodowke?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-03, 19:08   #1297
_paulinka2
Wtajemniczenie

ja chce na porodówkę, ja :P po weekendzie

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 19:32   #1298
VictoriaK
Raczkowanie

Cytat:
Aczkolwiek lubie jak mi krew z zyly poieraja ale na dloni wenflon boli
OMG jak można lubić pobieranie krwi ?? Ja niemal mdleje. Co do wenflonu to mam nadzieję, że uda się cały poród przejść bez 1 wkłucia. To mnie przeraża silniej niż nacięcie krocza czu jakieś tam pękania macicy

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Jako ze porod najprawdopodobniej bedzie w 37 tygodniu wywolywany, postanowilam dzis sprobowac lisci malin.Bleee Niesmaczne sa
A nie byłoby dobrze zmieszać napar z tych liści ze zwykłą herbatką? Jakiś ulubiony smak i takie pół /pół drinki popijać?
Stary 2010-11-03, 19:32   #1299
zenia2211
Rozeznanie

Kretencja tak myslisz ze lekki...i tak pewnie bedzie mi z nim ciezko bez pomocy meza.
Paulinka moze spelni sie twoje zyczenie i uda sie po weekendzie.
Artystka a co ta twoja dzidzia tak zwleka z przyjscim na swiat,chyba jej za dobrze u mamusi.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:37   #1300
kretencja
Zakorzenienie

Zenia, Jakoś się przyzwyczaisz na pewno - mamy mają dużo siły

VictoriaK, ja też lubię pobieranie krwi Zawsze patrzę z upodobaniem jak mi pobierają i w ogóle lubię igły Jakbym nie była tym kim jestem, to może byłabym pielęgniarką

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:48   #1301
_paulinka2
Wtajemniczenie

ojeju ja mam takie same odczucia dot igły co Victoria... brrrrr

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 19:53   #1302
Anecka
Zakorzenienie

VictoriaK, tzn no pobiranie krwi z zyly tam gdzie standardowo sie pobiera.. nie boli wiec jest ok ale wbijanie sie w zyle na dloni..

paulinka, ale sie spieszysz na porodowke, choc ja sama tez bym poszla bo juz mnie bardzo meczy w srodku.. mala sie juz caly czas wypina co mnie boli

PICCCCCCCCCC, chyba caly dzban herbaty zrobie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-03, 20:00   #1303
VictoriaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość

Mi sie przypomnialo,ze jak kiedys zapytalam sie poloznej z SR czy na pilce mozna skakac to powiedziala "bron Boze",bo to dobry sposob na wywolanie porodu Masz pilke???Ja jak znowu mnie te paskudne skurcze zlapia to bez kitu poskacze na swojej-chyba ze do niej nie dojde,bo mnie skosi
Jakoś mi się średnio chce w to wierzyć. Ja na mojej piłce skaczę od pierwszych tygodni. Nie zauważyłam żadnych skurczów itp. Przytulanki z TZtem też często praktykuję, również bez rezultatów.

De, Ty to czego byś się nie tknęła to w złoto zamienisz

Cytat:
VictoriaK, jakoś to rozpracujemy Ja mam głównie bodziaki, śpiochy i kaftaniki i tak planuję to zestawiać. Pajacyków mam mniej - do pajaca na body już chyba kaftanika nie zakładamy (tak jak napisałaś). Półśpiochy na razie mam tylko jedne na próbę, do nich chyba body i kaftanik - jak do śpiochów
Ja śpiochów pełnych nie mam żadnych, chyba, że mama mi coś w PL kupiła, a paczka do mnie wkrótce wyruszy.W 56 rozmiarze mam z milion bodziaków, (kupiłam 2, resztę TZ przytachał o ludzi z pracy), 3x półśpiochy, 3x kaftanik i 3x pajac. Myślę, że styknie . W rozmiarze 62 mam więcej śpiochów, żadnych kaftaników. Tego jest za dużo la mnie o ogarnięcia Do niedawna w ogóle nie pomyślałam, że na body COŚ by jeszcze wypadało przywdziać - typu skarpetka, albo bluzeczka
Stary 2010-11-03, 20:02   #1304
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Witamy w klubie Ja od samiusienkiego rana mam problem z toaleta

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Kretencja tak myslisz ze lekki...i tak pewnie bedzie mi z nim ciezko bez pomocy meza.
Paulinka moze spelni sie twoje zyczenie i uda sie po weekendzie.
Artystka a co ta twoja dzidzia tak zwleka z przyjscim na swiat,chyba jej za dobrze u mamusi.
Stwierdzila pewnie ze skoro dwa tygodnie ciaglego napierania glowka na szyjki macicy wytrzymalam to bez szwanku wytrzymam i trzeciA JA JUZ TAK DALEJ NIE MOooGE i wciaz mam jakies skurcze,czasem dosc regularne,ale nic z tego dalej nie wychodziNo czemu ja nie moge tak z nienacka bez zadnych boli i dolegliwosci,nawet nie zdazylabym sie przestraszyc
Stary 2010-11-03, 20:24   #1305
VictoriaK
Raczkowanie

Cytat:
VictoriaK, ja też lubię pobieranie krwi Zawsze patrzę z upodobaniem jak mi pobierają i w ogóle lubię igły Jakbym nie była tym kim jestem, to może byłabym pielęgniarką
brrrr, na sam dźwięk "IGŁA" mam mdłości i gule w gardle

Natomiast z moich prywatnych dolegliwości to puchną mi dziąsła o kilku dni i nie mam jak jeść ;( Płatki 3h w mleku namaczałam, żeby były wystarczająco dziamdziate i się nie wbijały w jamie ustnej.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

A mam do Was takie pytanko: czy Wy też uważacie, że pokazywanie się z noworodkiem w pozycjach dość intymnych (twarz matki, biust matki, i ssanie piersi) na filmiku na Youtube jest ... z leksza perwersyjne / zbytni ekshibicjonizm? Bo nie umiem sobie wyobrazić powodu umieszczania takich prywatnych obrazów ku uciesze publiczności. Często gęsto z podpisem z nazwiska ;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 20:43   #1306
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

A mam do Was takie pytanko: czy Wy też uważacie, że pokazywanie się z noworodkiem w pozycjach dość intymnych (twarz matki, biust matki, i ssanie piersi) na filmiku na Youtube jest ... z leksza perwersyjne / zbytni ekshibicjonizm? Bo nie umiem sobie wyobrazić powodu umieszczania takich prywatnych obrazów ku uciesze publiczności. Często gęsto z podpisem z nazwiska ;/
powiem szczerzę, że nie rozumiem trochę sensu umieszczania takich filmików, nawet jeśli dostęp do nich mają tylko znajomi. Rozumiem, gdy są to filmy lub fotki dzieci, ale też wtedy tylko, gdy dostęp do nich mają tylko znajomi, a nie każdy, kto wchodzi na net. A przecież różni ludzie są w sieci, również zboczeńcy. Na przykład dziwi mnie, jak czasem widzę na jakiś portalach jak ludzie umieszczają fotki, na których ich dzieci są nagie lub tylko w majtkach. Ja rozumiem, że dla normalnego człowieka nie ma podtekstu erotycznego w nagim dziecku, ale przecież niestety nie brak pedofilów w sieci.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:08   #1307
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja niemal mdleje. Co do wenflonu to mam nadzieję, że uda się cały poród przejść bez 1 wkłucia. To mnie przeraża silniej niż nacięcie krocza czu jakieś tam pękania macicy
U nas zakladaja to w momencie kiedy dostaniesz skurcze.Bo potem albo kobieta jest za nerwowa albo polozna i sie boja uszkodzen zyl.Poza tym czasem zdarza sie ze dziecku lub kobiecie trzeba szybko cos podac i nie ma czasu na zakladanie wklucia.Dlatego zakladaja wenflon profilaktycznie.

Cytat:

De, Ty to czego byś się nie tknęła to w złoto zamienisz

Ohh dziekuje, humor mi poprawilas Czyli bedzie sie podobalo?

Wrocilam ze szkoly rodzenia.Polozna od razu zrobila mi termin na poniedzialek na akupunkture (ma niby pomoc w mniej bolesnym porodzie) i polecila mi jutro od gina uzyskac skierowanie do ich szpitala na dodatkowe usg 3 d i inne badania. Zeby jeszcze ktos inny skontrolowal te moje wody plodowe i zeby szpital w ktorym bede rodzic mial jakis obraz mojego stanu. No i niestety jezeli do 37 tygodnia nie przybedzie mi wod, na co nie nalezy liczyc, to bedzie wywolywany porod ale moze byc i cesarka..A myslalam ze mnie to ominie W kazdym razie powiedziala, ze lepszy jest porod gdy wszystko zaczyna sie samo a nie wywolywany, bo jeszcze w srodku nic nie jest przyszykowane na porod i dlatego moze to dluzej trwac i niestety byc bardziej bolesne.
W kazdym razie byc moze za 1,5 tygodnia moge juz byc po
Nie pokazywalabym takich intymnych filmow na youtube.Zreszta nie sadze, zeby moi znajomi byli zainteresowani ogladaniem jak karmie malego.Przeciez to dla innych nudne jest.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-11-03 o 21:19
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:15   #1308
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

ARTYSTKA JA nie nosze wozka po schodach ja nim zjezdzam i podciagam jak wchodze...
czyli trzymam za raczke unosze przednie kola i schodek po schodku zjezdzam na tylnich... mi bardzo ten sposob pomogl zwlaszcza przy moich bolach z kregoslupem ;/

kolezanka wlasnie urodzila coreczke porod trwal godzine!!! ehhhhhhhhhh
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:20   #1309
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
szczęściara!!

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 21:25   #1310
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze jak tak czytam juz rozpakowane mamy, to normalnie w szoku jestem i tak sobie mysle ze to tak wyszstko rach ciach pach.. wieczorem piszą na wizazu, rano rodzą i za 2 dni w domu i znow wizaz
no właśnie, obyśmy i my tak miały rach ciach pach

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
A jutro wizyta u gina. I podejrzymy Gabryśke Już się nie mogę doczekać.
trzymam kciukasy!

a ja jutro też będę małą podglądać i też się nie mogę doczekać wiadomości co tam u niej słychać

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
powiem szczerzę, że nie rozumiem trochę sensu umieszczania takich filmików, nawet jeśli dostęp do nich mają tylko znajomi. Rozumiem, gdy są to filmy lub fotki dzieci, ale też wtedy tylko, gdy dostęp do nich mają tylko znajomi, a nie każdy, kto wchodzi na net. A przecież różni ludzie są w sieci, również zboczeńcy. Na przykład dziwi mnie, jak czasem widzę na jakiś portalach jak ludzie umieszczają fotki, na których ich dzieci są nagie lub tylko w majtkach. Ja rozumiem, że dla normalnego człowieka nie ma podtekstu erotycznego w nagim dziecku, ale przecież niestety nie brak pedofilów w sieci.
zgadzam sie z tobą w 100%

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:28   #1311
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

No ale chyba nie liczac od pierwszych skurczy?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:35   #1312
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
a ja jutro też będę małą podglądać i też się nie mogę doczekać wiadomości co tam u niej słychać
Uwielbiam podglądać co robi.
A więc ja również trzymam za Twoją wizytę

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:35   #1313
ranka
Kici kici miau miau

hej ja juz jestem Mamuska

Urodzialam 2.11 przez CC

pojechalam na wizyte a okazalo sie ze wód nie ma wcale, mala scisnieta , lozysko brzydkie.
jak podlaczyli mnie do KTG to spadlo tetno - potem na kolejnym bylo wzorowo ale na kolejnym wieczornym znow spadlo.. wiec pojechalam na obserwacje z patologii ciazy na porodowe i tam znow spadlo tetno wiec cc. z tymze ja i tak mialam miec cc bo szyjka trzymala zasznurowana i puscic by nie puscila raczej.

Milenka nazywana przeze mnie Milką - wazy 2312 g a mierzy 49 cm, taka mala kruszyna.
probuje karmic cyckiem ale mleka nie ma, wiec daje jej do possania a dokarmiam butla
mielismy juz USG przezciemiaczkowe i okazalo ise ze po lewej stronie byc moze byl drobny wylew ale wszystko ma sie wchlonac.

za miesiac kontrola u neonatologa

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:38   #1314
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Wlasnie skonczylam te ksiazke slubna. Sama bym chciala taka dostac Nie chwalac sie wyszlo mi super.Maz jest ze mnie dumny Bo w koncu poswiecilam pare godzin pracy. Teraz tylko dac do druku i oprawy i super prezent jest

Oto okladka Stron jest w sumie 26, zdjec na stronie od 2 do 4 bodajze. Slubne zyczenia i wierszyki po polsku i niemiecku. Na dole widac miniaturki pojedynczych stron.
Zmykam do szkoly rodzenia.
DE prawdziwa zlota raczka - ja tez taki chce

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj cały dzien mam takie ssanie ze jadłabym non stop!! Tyle pije ale nic mnie to nie zapycha... Też wam sie taki odkurzacz czasem załącza??

Ide zaraz pod prysznic bo jutro rano do gina. Ciekawe ile maluszek teraz waży od ostatniej wizyty...

Tak sie zastanawiam czy po zważeniu lekarka sama powinna powiedziec ze za duzo przytyłam lub tez czy wage mam w normie???
sa takie co mowia i takie co milcza lepiej sie spytac i byc pokojna jak masz watpliwosci z tego co wiem to gora 2-3 kg na mies. w poczatkowym okresie mniej - jesli powyzej 5 kg n amies. to znak dla lekarza ze cos nie tak moze cukrzyca albo zbieranie sie wody w organizmie albo mozliwosc stanu przedrzucawkowego... choc moze tez byc naturalnoscia genetyczna u niektorych - ale maly procent...

Cytat:
No wlasnie musi byc chusta?A jak jest z nosidelkami?Bo slyszalam ze takie dobre dla bioderek to one nie sa No i nie wiem co kupic.
zarowno nosidelka jak i chusty nie sa dobre dla kregoslupu dz. zas kilkanascie min moze w nich byc zwlaszcza z noworodkiem trzeba byc tu bardzo ostroznym!
np Zawitkowski jesli mialby wybierac chuste to tylko taka w ktorej dziecko lezy wtulone z boczku w mame nie obciazajac sobie stawow biodrowych kolanowych etc...
ja nie wyobrazam siebie na spacerze z maluszkiem w chuscie w zimie (ja w korzuchu czy puchowej kurtce na mnie dzidzia w kombinezonie etc...)
gondola nr 1 !

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy ,
my z Helenką już w domu. Jest super, nadrobię Was tak pobieżnie i jutro zdam relację z porodu i pobytu w szpitalu.
Całuski- nie wiem , która mama juz rozpakowana- wiec z gory gratuluje i dzieki za kciuki

Do jutra
superrrrrrrrrrrr odpoczywajcie SŁONECZKA

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Ja jutro zamawiam łóżeczko bo później może być ciężko
Po wizycie u rodzinnej dostałam antybiotyk Duomox i na kaszel Drosetux.
Powiedziała że jak już końcówka ciąży to dzidzi nie zaszkodzi i lepiej żebym teraz to wyleczyła niż by miało się ciągnąc w nieskończoność.
A jutro wizyta u gina. I podejrzymy Gabryśke Już się nie mogę doczekać.
GIMIKIS wreszcie! niech teraz dziala... oj mozesz si enieco napocic przy jego braniu ale po 3 dniach bedzie znakomita ulga - miejmy nadzieje ! powodzenia w kuracji

Cytat:
Beata gratuluję Córeczki. Lilka - piękne imię

Elektryczny: marka Medela Swing

Super pomysł , wykorzystam również

Oj to chyba nie jest tak, że jako MAMA wie lepiej co najlepsze dla maleństwa. Tata też chciał dobrze, tylko jest mniej doinformowany.

Ja kupiłam rożek bo wydaje mi się, że TZ chętniej ponosi Kruszonkę kiedy będzie nieco stabilniejsza, no i można wykorzystać jako kołderkę.
Też jestem z lekka skonfundowana tymi ciuszkami. Co się z czym nosi itp. Te bodziaki takie małe, nie wiem jak pielucha tak się ma zmieścić Na bodziaka się wkłada pajac bądź kaftanik i półśpiochy tak? Tak sobie to wykombinowałam
hihi ja jwstem zachwycona z rozka usztywnianego zwlaszcza jak dziadek i tz pierwsze dz nosili baaaaali sie

a ubranka :
koszulka lub kaftanik i spioszki (te na szelkach )
bodziak i spioszki na to moze byc kaftanik, bluzeczka, koszulka... i skarpetki
bodziak i pajac
sam pajac 9choc osobiscie zadko jestem za ta opcja zwlaszcza podczas przebierania
bodziak rajtuzki
bodziak i polspiochy...
a na to bluzeczki sweterki spodenki kombinezoniki etc...
a jak sa bawelniane pajace to na nie tez da rade zalozyc kaftanik czy koszulke... przecirez nie bedzie sie rozbierac calego dziecka bo mu nieco chlodniej by zalozyc koszulke czy bodziaka pod spodem jesli za moment okaze sie ze mozna juz ten kaftanik sciagnac... kwestia jeszcze jaki dz. ma brzuszek niektorym sie nie zalozy kaftanika bo sie rozlazi (ale wtedy sa wieksze rozm.)

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy mogę wziąć ranigast na bolący żołądek i niestrawność? Teściowa mi krokiety z pieczarkami przywiozła- i masz!

Jeśli nie ranigast, to co?
ojjjjjjj to baaaardzo silny lek! osobiscie odradzam - a ziolowe herbaty pilas juz> dziurawiec np?

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
szczęściara!!
ojjjjjj tak z pierwszym dz miala cesarke a tu rqach ciach i juz ehhhh
Stary 2010-11-03, 21:41   #1315
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość

Urodzialam 2.11 przez CC

pojechalam na wizyte a okazalo sie ze wód nie ma wcale, mala scisnieta , lozysko brzydkie.
jak podlaczyli mnie do KTG to spadlo tetno - potem na kolejnym bylo wzorowo ale na kolejnym wieczornym znow spadlo.. wiec pojechalam na obserwacje z patologii ciazy na porodowe i tam znow spadlo tetno wiec cc. z tymze ja i tak mialam miec cc bo szyjka trzymala zasznurowana i puscic by nie puscila raczej.

Milenka nazywana przeze mnie Milką - wazy 2312 g a mierzy 49 cm, taka mala kruszyna.
probuje karmic cyckiem ale mleka nie ma, wiec daje jej do possania a dokarmiam butla
mielismy juz USG przezciemiaczkowe i okazalo ise ze po lewej stronie byc moze byl drobny wylew ale wszystko ma sie wchlonac.

GRATULACJE to mialas pewnie duzo stresu o dzidziusia,dobrze ze nie zignorowali problemu
Stary 2010-11-03, 21:42   #1316
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
ARTYSTKA JA nie nosze wozka po schodach ja nim zjezdzam i podciagam jak wchodze...
czyli trzymam za raczke unosze przednie kola i schodek po schodku zjezdzam na tylnich... mi bardzo ten sposob pomogl zwlaszcza przy moich bolach z kregoslupem ;/

No ładnie ... Ekspresowo...

Cytat:

Urodzialam 2.11 przez CC

Gratulacje rzeczywiscie mała kruszynka .. A w ktorym tyg urodziłas ?

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:47   #1317
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
No ale chyba nie liczac od pierwszych skurczy?
tak kochana od pierwszych hehe to lod szczescia chyba - tak to sie mowi ...?

skurcze w domu przesiedziala wody w domu i w aucie jak jechala sama do szpitala!!!!!!!!!!!! szok!
weszla do izby i kucnela z bolu przeniesli ja na fotel i miala parcie - byla 14 min na porodowce !!

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:

Urodzialam 2.11 przez CC

RANKA GRATULUJEMY KOCHANA!!!!!!!!!!! niech się Milka zdrowo chowa - mala czekoladka ale cudna i slodziutka zpaewne utul ja od nas i odpoxzywaj ile mozesz mleczko jeszcze moze przyjsc
Stary 2010-11-03, 21:48   #1318
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
tak kochana od pierwszych hehe to lod szczescia chyba - tak to sie mowi ...?

skurcze w domu przesiedziala wody w domu i w aucie jak jechala sama do szpitala!!!!!!!!!!!! szok!
weszla do izby i kucnela z bolu przeniesli ja na fotel i miala parcie - byla 14 min na porodowce !!
to byl jej pierwszy porod????????wierzyc mi sie nie chce
Stary 2010-11-03, 21:54   #1319
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
to byl jej pierwszy porod????????wierzyc mi sie nie chce
niee drugi ale w pierwszym mala byla owinieta pepowina i tydzien przed terminem zrobili jej cesarke, a teraz przenosila 5 dni i rach ciach - jeszcze opowiada hehe ze chciala pod prysznic pojsc ale mowi ze i tak pop porodzie musi sie wykapac to sobie to olala hehe
jeszcze by pod prysznicem zaczela akcje - mowie wam w szoku jestem ze tak w ogole byc moze
a niektore 12 h sie mecza biedne :/

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

znowu boli mnie zoladek :/ wypilam miete i biore sie do spania...
zycze wam spokojnej nocki
Stary 2010-11-03, 21:57   #1320
gimikis
Rozeznanie

Tez bym chciała taki expresowy poród.

Pelnia- liczę na to że raz, dwa się doprowadzę do pionu
Ranka- Gratulacje. Ważne ze jest ok.

Nic śmigam do TŻta do wyrka.
Dobranoc mamusie.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości