|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Cytat:
![]() ![]() No ale ja też całe życie nosiłam długie i w pełni rozumiem, że nie chcesz ścinać - ja gdyby nie stan włosów też bym tego nie zrobiła Co do tej alergii to nie wiem.. Ogólnie alergiczką nie jestem i po farbowaniu też mi nic nie jest, ale szamponów wszystkich używać nie mogę bo głowa mnie swędzi. Nie strasz Postaram się pomiziać głównie po włosach unikając zbytnio kontaktu ze samą skórą i zobaczymy. Z tym naturalnym blondem to przegięłam bo on ciemnawy jest Ale najpierw zrobię piaskowy i zobaczę co mi z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
weronika a jesteś pewna że wellaton 12 ma wodę 12%?
![]() bo ja nigdzie takiej informacji nie znajduję. A do jakich włosów on jest przeznaczony?
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
No to musialam zostac wprowadzona kiedys w blad
![]()
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
A tak ni z gruszki ni z pietruszki to wrócę do łykania tabletek.Tez kiedyś przeżyłam traumę z tableta duomox antybiotyk.Byłam prawie nastolatka i wstrętna pani doktor przepisała mi te tablety.Były takie ogromne i jak chciałam to połknąć to się zakrztusiłam i poszła nie tam gdzie trzeba czyli w nozdrza.Wymiotowałam cały czas a ona nie chciała wyskoczyć i do tego się tam rozkładała i miałam tak gorzko w gardle ze myślałam ze umrę.
Teraz już troszkę wyluzowałam jak łykam tabletki to kładę ja daleko na języku i nabieram dużo wody do ust i idzie sobie bez problemu do żołądka.Najważniejsze to się nie stresować i wyluzować przy połykaniu.A jeszcze kiedyś widziałam jak moja przyjaciółka łyka tabletki to myślałam ze padnę .Np.wielkośc i apapu lub ciut większe połyka a dopiero po jakimś czasie popija. Nie wierzyłam ze tak się da.
|
#4145 |
|
Zadomowienie
|
Weronika, Wellaton 12/1 i 12/0 ma na pewno 9%, bo jak farbowałam to specjalnie sprawdzałam na tubce
|
#4146 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja tylko na chwilke bo lece do natury po excell'ke
![]() Cytat:
Fajna praca musi byc![]() Cytat:
A tak powaznie to bylam pewna Twojej reakcji ![]() Cytat:
Dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To serum dziala jak jedwab albo i jeszcze lepiej Najlepiej zeby wloski sie nie przyzywczaily to uzywaj serum pol miesiaca a drugie pol jedwab Ja tak robie
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
snowhitee
No fajna,fajna.Jak patrze na te sterty kasy to ![]() Od kilku lat obmyślam plan jak to będzie jak zrobię skok na nich. Koleżanki się śmieją ze kolejny gang Olsena się tworzy.
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie widze ![]() ,a syoss ma 6%? ,a w ogole postanowilam ,ze bede farbowac wlosy tylko jedna farba (skandynawski blond) w sumie sa po niej zolte ,ale wyplucze sie ![]() ma ktos porownanie skandynawski blond 100 czy ooa czy a10 ? ktora najlepiej rozjasnia?
|
|
|
|
|
#4149 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
wiecie co, chyba podoba mi sie jej kolorek
![]() edit: chociaz jest dosyc cieply, to jednak ładnie na niej wyglada
Edytowane przez buahhot Czas edycji: 2010-11-03 o 19:25 |
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak jak poradziłyscie zdekoloryzowałam włosy.. efekt wkleiłam na watku o dekoloryzacji https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311500&page=45
jesli mozecie doradzic.. mysle nad kapiela rozjasniajaca .. na samej kitce.. a pozniej jaki poziom farby 8 czy 9? jak chce uzyskac sredni braz..? bardziej jasny niz ciemny
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
Tam gdzie utleniacz, więc chyba butelka, nie pamiętam dokładnie
ale jest na 100% !!
|
#4152 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zakupiłam dziś farbkę Pallet...hmm no właśnie to jest chyba nowe opakowanie starej palletki 00A i teraz nawet ciut zmienili jej nazwę bo pisze Live Color XXL. Zakup za 3 euro z hakiem więc się opłaciło. Nie wiem jak wygląda sytuacja w Polsce z tą farbą ale w De można ją dostać w każdym Rossmannie
Niedługo zabiorę się za farbowanie moich ciemnych pasemek i opiszę wynik.Oto zdjęcia: |
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłam też 00A i wyszła śnieżnobiała biel. Więc jeśli chcesz mieć białe włosy to 00A (ale wycofali więc raczej nie dostaniesz, chyba, że masz jakiś zapas w domu albo wprowadzą nową wersję), a jeśli wolisz naturalniejszy blond to Skandynawski lepszy.. Ale jak mówię, zależy od tego jaki masz wyjściowy kolor i jak Ci się rozjaśniają, bo jak pisałam wyżej u każdej z nas wychodzi inaczej. Mini - kolor u góry całkiem fajny (podobny do moich naturalnych ) a na dole faktycznie ciemniej. Ja bym spróbowała jeszcze raz dekolor i skupić się na włoskach na dole. Ale.. ja specem nie jestem, więc może poczekaj na opinię bardziej doświadczonych w tym temacie wizażanek ![]() Swoją drogą bawią mnie te zdjęcia z boku pudełka farby - na jakich włosach jaki efekt wyjdzie. Mogliby sobie darować i tuszu nie marnować bo i tak wiadomo, że tak nie wyjdzie
Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-11-03 o 20:40 |
|
|
|
|
#4155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaaa mam
kupilam ostatnia excell'ke 10.13 w naturze ![]() Cytat:
to juz wiem co Cie tam tak ciagnie z Polski ![]() Cytat:
u mnie na kompie wyglada na opalizujacy jak stockholm ![]() A Ty jutro farbujesz?
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4158 |
|
Rozeznanie
|
a jaką ma wode palett e20 mojej cioci zostało pół farby i chce mi ją dać i własnie mysle czy na odrost wziaśc ją od niej.a potem położe na całośc inna.
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedz mi ile trzymalas ten skandynawski?
|
|
|
|
|
#4160 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny o jedną poradę poproszęęę...
Bo mam wielki problem. A o co chodzi? No w czym kobieta może mieć problem jak nie z włosami? ![]() Więc chodzi mi o to że ostatnio wpadłam na pomysł aby po raz 3 (ale może tym razem udany) być blondynką Wcześniej nie umiałam z czarnego zejść, ciągle była ta rudość. I rezygnowałam, farbując znowu na brąz. Teraz chce iść do fryzjera na baleyage z przewagą blondu i jasnym brązem.Sama nie umiem się teraz zdecydować, każdy mówi inaczej, a najlepiej jeszcze TŻ który co dzień zmienia zdanie A na koniec i tak mówi że dla niego będzie mi we wszystkim ładnie i mam robić co chcę. Nie ma to jak dobra rada nie?Problem w tym czy to kolor dla mnie. Zostać przy ciemnych, czy blond? Pokaże Wam moje zdjęcia w ciemnych i wcześniejszych jaśniejszych i powiedzcie jak Wy uważacie w Was nadzieja co teraz zrobić
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
oj dziewczynki ale wy piszecie... normalnie to chyba jedne z najbardziej aktywnych forow.jak sie nie siedzi regularnie to ma sie co nadrabiac
ja juz po fryzjerze jutro wkleje fotki,fajnie wyszlo wachalam sie co do odcienia i fryzjer zdecydowal za mnie i jest jasno jak bylo kiedyc.ostatni mialam ciemne i jakies takie popiele a teraz mam sloneczne nie wiem czy cieple bo sie na tym nie znam. mam jakis duokolor nalozony ktory podobno nie niszyzczy tak wlosow jak rozjasniacz.kilka pasemek zeby bylo jasno i jest super. obiete jest wiecej niz 5 cm i wlosy odrazu inne takie zywsze i zdrowasze.teraz moja w tym glowa zeby ladnie rosly zdrowe bo teraz jak obcielam to stwierdzial ze chyba wole siebie w dluzszych jednak. aj kobietom to czasami tak trudno dogodzic.... ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- dziwczynyy bedzie z was ktoras jechala jakos niedlugo do PL? bo ja bylam teraz ale nie kupilam tej odzywki la´biotiqe do blondu bo nawet nie bylo kiedy i jak. jak by ktoras jechaal to prosze o zakup i wyslanie z De. reszte podam na priv.
|
#4162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewciu kupiłam je w takim normalnym sklepie u siebie w mieście o nazwie pieree czy jakoś tak :P kupiłam za 140 zł. widziałam je także na allegro tutaj link : http://allegro.pl/fabryka-stylu-musz...293486672.htmlCytat:
farbuj farbuj i wklejaj foty ![]() Cytat:
jak zawsze zacofanie ![]() wróci... cierpliwości ![]()
Edytowane przez xLADYx Czas edycji: 2010-11-03 o 23:54 |
|||
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę i to dosyć dawno.. Tzn pod koniec sierpnia już to chyba było?
Może coś w formule zmienili by była mniej agresywna albo coś takiego.. nie wiem, ale ma powrócić.. A skandynawski trzymałam zgodnie z poradami dziewczyn czyli bodajże 50 min z tego co pamiętam. Dziewczyny !!! Zrobiłam tą szamponetkę joanny perłowy blond. Efekty w załączniku - trochę błysnęłam sobie lampą po czole ale wyżej jest adekwatny kolor więc patrzcie na kolor wyżej (na szczęście to tylko szamponetka)Aha no i kolor utrzymuje się 3 mycia ![]() Ogólnie - nie polecam Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-12-07 o 22:29 |
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
kotka, u mnie bardzo szybciutko zadziałał- juz po 2 tygodniach! Ja mam tradycyjną wersję, ona też jest z biotyną. Za 60 tabletek zapłąciłam 2 miesiace temu niecałe 15zł i najwidoczniej to była jakaś promocja.. gdybym wiedziała, od razu kupiłabym więcej
marejta, hihi bardzo śmieszne ![]() paulcia, ciągnie Cię do ciemnego?.. Mnie też :d Ale tylko w zakresie blondu, myśle ze zejde do poziomu 7, ale ciepłego i tym sposobem zostane na poziomie włosów naturalnych a tylko odcień zmienię.. ale na razie odwagi nie mam. Na zmiany tez jakos.. kurcze tak przed świetami i sylwestrem sobie coś naknocić.. wiec chyba jednak po Nowym roku zaszaleje z nowym odcieniem.. w ogole zdenerwowałam się na to zakładanie włosów za ucho :d i podcięłam wcozraj troche boki, podcieniowałam je i jest fajnie. Dużo lepiej. oczywiscie zmiana jest minimalna, bo bałam się ciachać, żeby nie przedobrzyć, zawsze moge dociać, no i jak mi włosy podrosną to na pewno pocieniuje przy buzi. Ale tyłu nie ruszam yattamanka, ja robiłam ta szmaponetką i ona jest do kitu! mnie nic nie złapało, a tam gdzie złapało, wyszło rude tez mi perłowy blond.. nie wspominając, że kolor tego cuda to ciemny fioletowy brąz . Zmywa się po 2-3 myciach, wiec spokojnie.kingulina, jak dla mnie powinnaś zostac brunetką, w czarnych bosko!
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-11-04 o 09:27 |
|
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
Bunny mam takie pytanie, a czy ty wiesz może jaką wodę ma ta palette co twoja siostra stosuje??? Jestem chyba w 99% przekonana właśnie do niej już dłużej nie wytrzymam dzisiaj chyba się wybiorę
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jak były mokre widziałam, że są ciemniejsze ale myślałam, że mi się wydaje ze względu na to, że są mokre. A dziś zupełnie na sucho jest b fajny kolorek nieznacznie ciemniejszy niż był ale jednak I włoski bardziej wydają się lśniące bo na tych białych to tak nie było widać Próbowałam zrobić fotkę, ale u mnie jest szaroburo i pada więc jest w świetle sztucznym (wybaczcie za wałki - skupcie się na grzywce ) i nie oddaje do końca koloru bo w rzeczywistości nie jest taki żółtawy.. ale jest naprawdę bardzo fajny..Tyle tylko, że jak to się zmyje i miałabym ponownie robić szamponetką i następnie siedzieć w łazience i trzy razy szorować głowę zanim wyjdzie ten kolor.. No to chyba gra nie warta świeczki :/ Aczkolwiek szkoda, bo ten kolor mnie zadowala
Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-12-07 o 22:37 |
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj łykalam vitapila na 5 kawałków ![]() wrzuć fotki jak pocieniowałaś włosy
|
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, mam do Was pytanie. Myślicie, że uda się uzyskać taki kolor włosów, jaki ma dziewczyna na załączonym zdjęciu farbą Garnier Nutrisse "jasny naturalny blond 80" kładąc na kolor Casting'a 1013?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

.Np.wielkośc i apapu lub ciut większe połyka a dopiero po jakimś czasie popija.
Nie wierzyłam ze tak się da.