|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
kasiu jak Ty masz plus to konflikt nie występuje
![]() ![]()
#1712 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
hej dziewczyny
![]() Ja dziś wstała i ogólnie mam lenia ... pogoda straszna . od wczoraj cały czas pada. a mnie tak kręgosłup dziś boli ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
nie jestem pewna ale to chyba jest tak że tylko jak ty masz plus czyli masz czynnik rh a ojciec ma minus czyli nie ma tego czynnika to wtedy jeśli dziecko nie będzie miało to twój organizm będzie traktował dziecko jak intruza bo nie będzie miało czynnika jeśli sytuacja jest odwrotna to dziecko ma czynnik ty nie więc chyba jest wtedy ok
#1714 |
Wtajemniczenie
|
dzieki Monti musze poczytac bo od tej mojej prowadzacej ciazee lekarki to moge sie w zyciu nie dowiedziec ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
kasiu tu masz co nie co
![]() ![]() LINK
#1716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najczęstszą przyczyną występowania konfliktu jest niezgodność w zakresie czynnika Rh. Jeśli przyszła matka nie ma cechy Rh, czyli czynnik Rh w jej krwi jest Rh-ujemny, a jej dziecko odziedziczyło po ojcu cechę Rh, czyli ma czynnik Rh-dodatni, to wytwarza się między dwoma ustrojami niezgodność serologiczna. Chociaż i ja i moja siostra miałyśmy skierowanie od swoich gin na badanie czy mamy przeciwciała, chociaż mamy obie Rh +, więc to chyba standard robić to w ciąży. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ten to w ogóle jest bez sensu bo miska za mała a pod biustem za duży ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-11-04 o 08:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Wtajemniczenie
|
no i kłania się skleroza. Poczytałam dwie strony daje odpowiedz i co? pustka, nie wiem już co chciałam napisać.
Na temat konfliktu już nic nie będę dodawać bo dziewczyny mnie uprzedziły ![]() może potem mi się przypomni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Raczkowanie
|
witajcie Laseczki
![]() u mnie jest konflikt serologiczny, ale badania robię więc pod kontrolą wszystko, TZ w ogóle stwierdził że jestem wyjątkowa, bo mam rzadką bardzo grupę krwi jak się okazało. ![]() a i pochwalę się wczorajszym badaniem... zdjęć mam pełno ale w zasadzie na żadnym w całości nie widać Maleństwa, tyko jego narządy ![]() TZ był zachwycony bo upragniona pierwsza będzie CÓRECZKA ![]() Malutka cichutko boczkiem leżała, co trochę utrudniało badanie ale ogólnie prawidłowo wszystko się rozwija ![]()
#1719 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() lecę dziś kupić sobie dopasowane dzinsy ![]() Cytat:
![]() straaaaasznie to odczuwamy, ja przynajmniej, skleroza postępująca i brak koncentracji,mąż się ze mnie śmieje ale co ja mam bidna zrobić ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Wtajemniczenie
|
co do tych grup krwi to ja mam niestety Rh-, a mąż Rh+ no i konflikt grupy jest...
![]()
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jok3r, kuruj się bidulo, oby szybko puściło ![]() ![]() Montii, rośniesz ![]() Niutka, pięknie córcia rośnie ![]() Ciastko, super że wszystko ok ![]() Iizabelaa, piękny już brzusio ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
![]() ![]() ![]() Iizabellaa sliczny brzunio ![]() Wiecie co odwidzialo mi sie imie dla chlopca nie wiem czy chce Aleksa????????teraz bede myslec intensywnie nad jakims innym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | ||||||
Zadomowienie
|
Iza piękne imię będzie miała twoja córka
![]() pięknie wyglądasz ale ja już cię chyba dościgam w wielkości brzuszka ![]() fajna masz bluzeczkę i zaje... lakier do paznokci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super dżinsy kupiłaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie zjadłam śniadanie i zaraz potem eklerka i chyba się ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, mam wątpliwość co do zwolnienia l4. Jestem obecnie na 2 tygodniowym zwolnieniu i jak przszły moje pobory to doznałam szoku. Panie w kadrach wypłacił mi tylko 80% mimo zwolnienia z kodem B
![]() ![]()
#1725 |
Raczkowanie
|
wanilia83tylko ze ja jestem przekonana ze to chlopak bedzie a dlaczego ?pojecia nie mam!!!!
Gdyby byla cora to zwariowalabym ze szczescia bo juz chlopca mam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Ahtaga ja pamietam ze od razu kazali mi przyniesc zaswiadczenie od lekarza o ciazy zeby dostac 100% wynagrodzenia a to byl 8tydz ciazy i Pani kadrowa wydzwanila do mnie ze trzeba bo inaczej 80% |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze słysze o takiej możliwości kiedy na zwolnieniu jest kod B, i jak masz takie L4 to nie potrzebujesz zaświadczenia o ciąży, trzeba by się zapytac jakiejś kadrowej, nie wiem czy na waku jest taka dziękuję ci bardzo ![]() sprawiłaś mi przyjemność, bo rzadko spotykam pozytywne reakcje na Idalkę ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
gratuluję ![]()
![]() |
#1727 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też byłam przekonana że będzie chłopak i co się okazało że córa jest ![]() ahtaga ja też od razu dostałam 100 % ale ja szybko dostarczyłam zaświadczenie o ciąży Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
Ahtaga jak masz L4 z kodem B to muszą ci wypłacić 100 % wynagrodzenia. Zaświadczenie że jesteś w ciąży nie jest obowiązkowe. jednak niektóre zakłady naciskają żeby takie przynieść. Jest ono niezbędne do tego że jak je dostarczysz to nie mogą cię zwolnić. Bowiem możesz je np. dostarczyć w 8 tyg. ciąży ale pracować do samego porodu - nie będąc na L4. wtedy nie mogą cię właśnie zwolnić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, czy ktoś zauważył że mnie nie ma?
![]() otóż tydz temu a dokładnie w środę w nocy przyjechałam do szpitala z okropnymi bólami brzucha, juz mnie tak w domu bolał i pisałam tutaj że mnie pobolewa. no i się okazało,że mam skróconą szyjkę macicy ![]() do tego silne skurcze jak na ten tydz za silne! no i od nich mi się ta szyjka skraca, ciąża zagrożona no a do tego nabawiłam się anemii ![]() jeszcze czekam na wynik posiewu bo miał być dzisiaj, jeszcze jak wyjdzie jakaś bakteria to posiedzę tu nie wiem ile ![]() dziś jest o niebo lepiej, moja szyjka ma 35mm więc elegancka, no ale teraz mam leżec i odpoczywać duzo. mają mnie jutro wypisać. straszny ten tydz był, już tyle mysli miałam w głowie że szok. fajne dziewczyny mam w pokoju więc jakos zleciało ![]() nie nadrobiłam was bo dużo tego! dbajcie o siebie ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-04 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bidna jesteś ale nie martw się i wypoczywaj, dobrze,ze szybko pojechałaś do tego szpitala a teraz leżysz w szpitalu czy w domu już? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() podczytuję was od dłuższego czasu jednak przyznam się szczerze, że brakowało mi odwagi żeby się odezwać - chyba przez hormony ![]() Jestem w 15 tygodniu ciąży i od dłuższego czasu siedzę na L4 - wysyłałam do pracy zaświadczenie, że jestem w ciąży, bo prosiła o to kadrowa, mimo iż na zwolnieniu wpisany jest symbol B ![]() mam pytanie, czy któraś z was była już u dentysty?
![]() |
#1733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super gratulacje wielkie ![]() Cytat:
Cytat:
oj nie wiem ale wkurzyłabym się jakby mi tak przelali póki co w sumie dostałam 100% więc chyba nie powinnaś tak dostać Cytat:
![]() ![]() Cytat:
oczywiście że zauważyłam kochana ale myślałam że po weselu odpoczywasz i o męża dbasz dbaj o siebie dobrze że w porę zareagowałaś kochana życzę szybkiego powrotu do domu ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jeszcze nie byłam u dentysty,ale wybieram się w najbliższym czasie.Mam nadzieję,że za wiele roboty nie będzie. Castia dobrze,że już w domu.Teraz dużo odpoczywaj! Monikal gratuluje córeczki!!! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-11-04 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Rozeznanie
|
gosikk_s chodzę do Lanckorońskiego.j. Bardzo fajny lekarz. A Ty do którego i gdzie chcesz rodzić?? Ja jestem zdecydowana na Prostą, pierwszy poród miałam na Kościuszki ale niestety opieka położnicza nie jest zbyt dobra.
#1737 |
Wtajemniczenie
|
kochane
![]() jeszcze jestem w szpitalu, no ale dopiero dzis neta złapałam tak to nie smigał na wesele oczywiscie nie dotarłam, przykro mi bardzo było bo wychodziła za mąż moja świadkowa no ale dziecko jest najważniejsze. boję się że ta szyjka będzie mi się drastycznie skracać choć oczywiscie bede na siebie teraz mega uwazac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
Eirene1987
ja nie mam żadnego zaświadczenia, ale dzwoniłam do mojego gin i powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań, a nawet trzeba leczyc zęby w ciąży. Byłam tez u dentysty i panie powiedziały, że nie ma problemu, bo raczej będzie to leczenie. Pytały tylko który miesiąc, bo podobno zęby powinno sie leczyć dopiero w II trymestrze ![]() ![]() coralady bardzo dziękuję ![]() Fajnie jest z kimś pogadać, gdy siedzi się samemu w domu...Mam wrażenie, że część moich znajomych odkąd zaszłam w ciąże traktuje mnie jak trędowatą. Nie dzwonią, nie odwiedzają i wygadują się, że nie maja czasu...bzdura ![]() a siedzę w domu bo od początku ciąży zmagałam się z dużą ilością leukocytów i brałam antybiotyk ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1739 |
Wtajemniczenie
|
Castia to przynajmniej jesteś pod dobrą opieką i masz neta
![]() ![]() Kiedy wychodzisz?Lekarze coś mówią na ten temat? N.ik.a pewnie,że fajnie z kimś pogadac tym bardziej,ze siedzisz w domu.To znak,że powinnas do nas częściej zaglądać ![]() ![]() ![]() A u mnie odwrotna sytuacja-wszyscy sie interesują moja ciążą.Rodzina oszalała,ale to pewnie dlatego,ze będzie to pierwsze dziecko w rodzinie,a znajomi ciągle dzwonią,pytają i chca sie spotykać ![]() Dobra ide popracować bo mnie zwolnią ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-11-04 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Jak ktoś mnie pytał o imię dziecka to mówiłam ,, no nie wiem jeszcze, może Zosia albo Asia, jeszcze sie zastanawiamy" itp. wtedy zaczynało się: ,,Zoooosia, nie! to już lepiej Emilka albo Julia. A Asia to takie popularne...." Nerwy mnie brały!
Więc postanowiliśmy z mężem, że będzie Oliwia Roksana i mówimy: Tak, imię już wybrane ostatecznie będzie Oliwia Roksana i .... zero komentarzy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.