Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 07:50   #1711
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

kasiu jak Ty masz plus to konflikt nie występuje poczytaj sobie ale jestem pewna,że nie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:00   #1712
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

hej dziewczyny
Ja dziś wstała i ogólnie mam lenia ... pogoda straszna . od wczoraj cały czas pada. a mnie tak kręgosłup dziś boli ...
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:02   #1713
Eirene1987
Zakorzenienie

nie jestem pewna ale to chyba jest tak że tylko jak ty masz plus czyli masz czynnik rh a ojciec ma minus czyli nie ma tego czynnika to wtedy jeśli dziecko nie będzie miało to twój organizm będzie traktował dziecko jak intruza bo nie będzie miało czynnika jeśli sytuacja jest odwrotna to dziecko ma czynnik ty nie więc chyba jest wtedy ok

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:03   #1714
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dzieki Monti musze poczytac bo od tej mojej prowadzacej ciazee lekarki to moge sie w zyciu nie dowiedziec ;p
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:12   #1715
Montii
Zakorzenienie

kasiu tu masz co nie co
LINK

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:31   #1716
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
kasiu jak Ty masz plus to konflikt nie występuje poczytaj sobie ale jestem pewna,że nie
dokładnie jak kobieta ma + to nie ma konfliktu

Najczęstszą przyczyną występowania konfliktu jest niezgodność w zakresie czynnika Rh. Jeśli przyszła matka nie ma cechy Rh, czyli czynnik Rh w jej krwi jest Rh-ujemny, a jej dziecko odziedziczyło po ojcu cechę Rh, czyli ma czynnik Rh-dodatni, to wytwarza się między dwoma ustrojami niezgodność serologiczna.

Chociaż i ja i moja siostra miałyśmy skierowanie od swoich gin na badanie czy mamy przeciwciała,
chociaż mamy obie Rh +,
więc to chyba standard robić to w ciąży.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Iza no brzunio fajny dzinsy tez ale stanik to juz iwekszy tez musisz kupic - pewnie maz sie cieszy ;p
muszę muszę
ten to w ogóle jest bez sensu bo miska za mała a pod biustem za duży

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-04 o 08:16
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:34   #1717
blackrose4u
Wtajemniczenie

no i kłania się skleroza. Poczytałam dwie strony daje odpowiedz i co? pustka, nie wiem już co chciałam napisać.
Na temat konfliktu już nic nie będę dodawać bo dziewczyny mnie uprzedziły
może potem mi się przypomni

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 08:34   #1718
monikal
Raczkowanie

witajcie Laseczki

u mnie jest konflikt serologiczny, ale badania robię więc pod kontrolą wszystko, TZ w ogóle stwierdził że jestem wyjątkowa, bo mam rzadką bardzo grupę krwi jak się okazało.

a i pochwalę się wczorajszym badaniem... zdjęć mam pełno ale w zasadzie na żadnym w całości nie widać Maleństwa, tyko jego narządy więc nie mam co zamieścić...

TZ był zachwycony bo upragniona pierwsza będzie CÓRECZKA

Malutka cichutko boczkiem leżała, co trochę utrudniało badanie ale ogólnie prawidłowo wszystko się rozwija

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:36   #1719
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
oto ja w moich nowych dżinsach
i mój brzuchol, pojutrze będzie równo 20tc
oo fajne dzinsy i idealnie leza - brzusio już spory tak jak mój mniej więcej

lecę dziś kupić sobie dopasowane dzinsy

Cytat:
Napisane przez zgonek Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy też odczuwacie brak koncentracji? jestem w 23 tygodniu i w ogóle nie mogę się skupić na nauce:/ może magnez? ale czy mogę go wziąc bez konsultacji z lekarzem?

a w ogóle to jestem tu nowa więc mówię wszystkim CZEŚĆ
hej
straaaaasznie to odczuwamy, ja przynajmniej, skleroza postępująca i brak koncentracji,mąż się ze mnie śmieje ale co ja mam bidna zrobić

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Ja dziś wstała i ogólnie mam lenia ... pogoda straszna . od wczoraj cały czas pada. a mnie tak kręgosłup dziś boli ...
jaaaa też, u nas leje, mam nadzieje,ze przestanie bo o 12 MUSZĘ jechać kupić sobie dzinsy
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:38   #1720
Ahtaga
Wtajemniczenie

co do tych grup krwi to ja mam niestety Rh-, a mąż Rh+ no i konflikt grupy jest... a czy konflikt serologiczny to zobaczymy z jaka krwia urodzi się dziecko. Ja napewno dostanę zastrzyk z immunoglobuliną po porodzie, żeby nie było problemów w kolejnej ciąży.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:45   #1721
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Jok3r, kuruj się bidulo, oby szybko puściło Duży ten Twój syn

Montii, rośniesz

Niutka, pięknie córcia rośnie

Ciastko, super że wszystko ok Do jakiego gina chodzisz?

Iizabelaa, piękny już brzusio

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
witajcie Laseczki

u mnie jest konflikt serologiczny, ale badania robię więc pod kontrolą wszystko, TZ w ogóle stwierdził że jestem wyjątkowa, bo mam rzadką bardzo grupę krwi jak się okazało.

a i pochwalę się wczorajszym badaniem... zdjęć mam pełno ale w zasadzie na żadnym w całości nie widać Maleństwa, tyko jego narządy więc nie mam co zamieścić...

Malutka cichutko boczkiem leżała, co trochę utrudniało badanie ale ogólnie prawidłowo wszystko się rozwija
Gratuluję córeczki

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:47   #1722
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Czesc Dziewczynki ....wlasnie sie dowiedzialam ze moje polowkowe o tydz bedzie szybciej bo pozniej lekarza nie bedzie wiec mam 12.11 o 15......to bedzie 19 tydz wiec mam nadzieje ze dowiem sie kogo tam pod serduchem nosze bo juz mi odbija ciagle snia mi sie dzieci albo ze mam dziewczynke albo chlopca normalnie paranoja .....

Iizabellaa sliczny brzunio

Wiecie co odwidzialo mi sie imie dla chlopca nie wiem czy chce Aleksa????????teraz bede myslec intensywnie nad jakims innym
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:50   #1723
wanilia83
Zadomowienie

Iza piękne imię będzie miała twoja córka

Cytat:
Olusia oto ja z synem ,hah 23 tydzień

pięknie wyglądasz ale ja już cię chyba dościgam w wielkości brzuszka chociaż dopiero 20 tydz

fajna masz bluzeczkę i zaje... lakier do paznokci

Cytat:
boże jak mnie krzyż boli tak to promeniuje,że całe nogi mnie rwą i ledwo co do wc dochodzę
może ci Fabian na jakiś nerw naciska

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Jezu laski juz mnie ta jelitowka wykancza powoli. W zasadzie nudnosci przeszly, zmeczenie tez, pococ sie nie poce i nawet miesnie juz nie bola, ale ta sraaaaaaaaaaaaaaaaka:pros i: i to bulgotanie w zoladku to to latanie co 10min i woda. Kurde juz mnie rowek szczypie no
laska trzymaj się, jelitówka nie trwa długo więc może ku końcowi już idzie

Cytat:
oto ja w moich nowych dżinsach
i mój brzuchol, pojutrze będzie równo 20tc
śliczny brzuszek taki okrąglutki mój na razie jest nieforemny większy na dole mniejszy u góry

super dżinsy kupiłaś

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
a to było w czasie ciąży? bo ja zielona w sprawach leków i nie wiem czy wapno w czasie ciąży można zażywać i czy ono na recepte czy nie?. a jaki lekarz zalecił, zwykły -rodzinny? a ja właśnie nie zmieniłam mydła, żelu, balsamu, płynu do płukania itp. w ostatnim czasie..
ja dostałam pozwolenie na picie wapna z witaminą c w czasie choroby więc chyba można

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a ja niedawno wstałam nie mogę od paru dni spać wcześniej potrafiłam nawet do 11! a teraz 8 to najpóźniej. i wstałam i piję kakao
mama to samo jeszcze nie dawno do 11 a teraz do 7

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość

Wiecie co odwidzialo mi sie imie dla chlopca nie wiem czy chce Aleksa????????teraz bede myslec intensywnie nad jakims innym
kobieta zmienna jest a w ciąży to już w ogóle może trafi się córa i nie będziesz musiała wymyślać innego imienia

właśnie zjadłam śniadanie i zaraz potem eklerka i chyba się
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 09:03   #1724
Ahtaga
Wtajemniczenie

dziewczyny, mam wątpliwość co do zwolnienia l4. Jestem obecnie na 2 tygodniowym zwolnieniu i jak przszły moje pobory to doznałam szoku. Panie w kadrach wypłacił mi tylko 80% mimo zwolnienia z kodem B. Twierdzą, że wypłacą mi po kilku miesiącach resztę ( nie wiedziały po ilu dokładnie ) bo jakaś tam ustawa jest, że najpierw potrącają a później oddają. Czy może mieć wpływ fakt, że nie zaniosłam wcześniej zaświadczenia od lekarza, że jestem w ciąży? Myślałam, że zwolnienie z kodem B jest wystarczające...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 09:08   #1725
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

wanilia83tylko ze ja jestem przekonana ze to chlopak bedzie a dlaczego ?pojecia nie mam!!!!

Gdyby byla cora to zwariowalabym ze szczescia bo juz chlopca mam ale przeczucie jakies silne i wszyscu dookola mi chlopca wmawiaja wiec jakos inaczej nie mysle

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Ahtaga ja pamietam ze od razu kazali mi przyniesc zaswiadczenie od lekarza o ciazy zeby dostac 100% wynagrodzenia a to byl 8tydz ciazy i Pani kadrowa wydzwanila do mnie ze trzeba bo inaczej 80%
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 09:18   #1726
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam wątpliwość co do zwolnienia l4. Jestem obecnie na 2 tygodniowym zwolnieniu i jak przszły moje pobory to doznałam szoku. Panie w kadrach wypłacił mi tylko 80% mimo zwolnienia z kodem B. Twierdzą, że wypłacą mi po kilku miesiącach resztę ( nie wiedziały po ilu dokładnie ) bo jakaś tam ustawa jest, że najpierw potrącają a później oddają. Czy może mieć wpływ fakt, że nie zaniosłam wcześniej zaświadczenia od lekarza, że jestem w ciąży? Myślałam, że zwolnienie z kodem B jest wystarczające...
oj to bardzo dziwne,
pierwsze słysze o takiej możliwości kiedy na zwolnieniu jest kod B,
i jak masz takie L4 to nie potrzebujesz zaświadczenia o ciąży,
trzeba by się zapytac jakiejś kadrowej,
nie wiem czy na waku jest taka

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Iza piękne imię będzie miała twoja córka
dziękuję ci bardzo
sprawiłaś mi przyjemność, bo rzadko spotykam pozytywne reakcje na Idalkę

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
witajcie Laseczki

gratuluję
Stary 2010-11-04, 09:41   #1727
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
wanilia83tylko ze ja jestem przekonana ze to chlopak bedzie a dlaczego ?pojecia nie mam!!!!

Gdyby byla cora to zwariowalabym ze szczescia bo juz chlopca mam ale przeczucie jakies silne i wszyscu dookola mi chlopca wmawiaja wiec jakos inaczej nie mysle

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Ahtaga ja pamietam ze od razu kazali mi przyniesc zaswiadczenie od lekarza o ciazy zeby dostac 100% wynagrodzenia a to byl 8tydz ciazy i Pani kadrowa wydzwanila do mnie ze trzeba bo inaczej 80%

ja też byłam przekonana że będzie chłopak i co się okazało że córa jest

ahtaga ja też od razu dostałam 100 % ale ja szybko dostarczyłam zaświadczenie o ciąży

Cytat:
dziękuję ci bardzo
sprawiłaś mi przyjemność, bo rzadko spotykam pozytywne reakcje na Idalkę
kochana ważne że tobie się podoba, moja teściowa i parę koleżanek bardzo się krzywi na imię Nadia a mi to wisi przecież to maja córka nie ich
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 09:45   #1728
megi2015
Zadomowienie

Ahtaga jak masz L4 z kodem B to muszą ci wypłacić 100 % wynagrodzenia. Zaświadczenie że jesteś w ciąży nie jest obowiązkowe. jednak niektóre zakłady naciskają żeby takie przynieść. Jest ono niezbędne do tego że jak je dostarczysz to nie mogą cię zwolnić. Bowiem możesz je np. dostarczyć w 8 tyg. ciąży ale pracować do samego porodu - nie będąc na L4. wtedy nie mogą cię właśnie zwolnić.
Stary 2010-11-04, 09:49   #1729
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

gratulację
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 09:58   #1730
Castia
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny, czy ktoś zauważył że mnie nie ma?

otóż tydz temu a dokładnie w środę w nocy przyjechałam do szpitala z okropnymi bólami brzucha, juz mnie tak w domu bolał i pisałam tutaj że mnie pobolewa. no i się okazało,że mam skróconą szyjkę macicy
do tego silne skurcze jak na ten tydz za silne! no i od nich mi się ta szyjka skraca, ciąża zagrożona no a do tego nabawiłam się anemii
jeszcze czekam na wynik posiewu bo miał być dzisiaj, jeszcze jak wyjdzie jakaś bakteria to posiedzę tu nie wiem ile
dziś jest o niebo lepiej, moja szyjka ma 35mm więc elegancka, no ale teraz mam leżec i odpoczywać duzo.
mają mnie jutro wypisać.
straszny ten tydz był, już tyle mysli miałam w głowie że szok. fajne dziewczyny mam w pokoju więc jakos zleciało

nie nadrobiłam was bo dużo tego! dbajcie o siebie

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-11-04 o 09:59
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:03   #1731
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

otóż tydz temu a dokładnie w środę w nocy przyjechałam do szpitala z okropnymi bólami brzucha, juz mnie tak w domu bolał i pisałam tutaj że mnie pobolewa. no i się okazało,że mam skróconą szyjkę macicy
do tego silne skurcze jak na ten tydz za silne! no i od nich mi się ta szyjka skraca, ciąża zagrożona no a do tego nabawiłam się anemii
jeszcze czekam na wynik posiewu bo miał być dzisiaj, jeszcze jak wyjdzie jakaś bakteria to posiedzę tu nie wiem ile
dziś jest o niebo lepiej, moja szyjka ma 35mm więc elegancka, no ale teraz mam leżec i odpoczywać duzo.
mają mnie jutro wypisać.
straszny ten tydz był, już tyle mysli miałam w głowie że szok. fajne dziewczyny mam w pokoju więc jakos zleciało

no pewnie, że zauważył

bidna jesteś ale nie martw się i wypoczywaj, dobrze,ze szybko pojechałaś do tego szpitala
a teraz leżysz w szpitalu czy w domu już?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:09   #1732
n.ik.a
Zadomowienie

Witam
podczytuję was od dłuższego czasu jednak przyznam się szczerze, że brakowało mi odwagi żeby się odezwać - chyba przez hormony - myślę, że przyjmiecie mnie do swojego licznego grona.

Jestem w 15 tygodniu ciąży i od dłuższego czasu siedzę na L4 - wysyłałam do pracy zaświadczenie, że jestem w ciąży, bo prosiła o to kadrowa, mimo iż na zwolnieniu wpisany jest symbol B

mam pytanie, czy któraś z was była już u dentysty?

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:12   #1733
megi2015
Zadomowienie

Cytat:

mają mnie jutro wypisać.

Trzymaj się - najważniejsze że już jest dobrze. I dbajcie o siebie Głowa do góry
Stary 2010-11-04, 10:33   #1734
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

super gratulacje wielkie

Cytat:
co do tych grup krwi to ja mam niestety Rh-, a mąż Rh+ no i konflikt grupy jest... a czy konflikt serologiczny to zobaczymy z jaka krwia urodzi się dziecko. Ja napewno dostanę zastrzyk z immunoglobuliną po porodzie, żeby nie było problemów w kolejnej ciąży.
masz konflikt skoro masz minus?

Cytat:

oj nie wiem ale wkurzyłabym się jakby mi tak przelali póki co w sumie dostałam 100% więc chyba nie powinnaś tak dostać

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
kochana ważne że tobie się podoba, moja teściowa i parę koleżanek bardzo się krzywi na imię Nadia a mi to wisi przecież to maja córka nie ich
dokładnie moja teściowa próbowała mi rady dawac jak mamy córkę nazwać mówi do nas nazwijcie jak będzie córka ewa takie ładne nikt tak już nie daje to byście dali. jak mąż na nią spojrzał to się zamknęła szybko. a jak powiedziałam że mi się jeszcze oprócz emilki podoba Łucja to tak się skrzywiła że masakra i zastanawiamy się czy na złość właśnie nie dac łucja zamiast emilia bo emilia jej się w miarę podoba stwierdziła - no już lepsza ta emilia niż amelia dlatego kusi nas żeby jej na złość zrobić troszkę

Cytat:

mają mnie jutro wypisać.

oczywiście że zauważyłam kochana ale myślałam że po weselu odpoczywasz i o męża dbasz dbaj o siebie dobrze że w porę zareagowałaś kochana życzę szybkiego powrotu do domu

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Witam
podczytuję was od dłuższego czasu jednak przyznam się szczerze, że brakowało mi odwagi żeby się odezwać - chyba przez hormony - myślę, że przyjmiecie mnie do swojego licznego grona.

Jestem w 15 tygodniu ciąży i od dłuższego czasu siedzę na L4 - wysyłałam do pracy zaświadczenie, że jestem w ciąży, bo prosiła o to kadrowa, mimo iż na zwolnieniu wpisany jest symbol B

hejo ja byłam ale nie miałam ani jednej dziurki oprócz 8 do wyrwania i dziś dzwonię własnie się umawiać mam już zaświadczenie od gina że mogę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:34   #1735
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Witam

Pewnie,że przyjmiemy Witamy nową mamusię N.ik.a masz piękne zdjęcia ślubne w albumieInteresuje sie fotografią i doskonale znam tą pare fotografów Tak poza tym to fajnie widzieć twarze tych z którymi sie piszę

Ja jeszcze nie byłam u dentysty,ale wybieram się w najbliższym czasie.Mam nadzieję,że za wiele roboty nie będzie.

Castia dobrze,że już w domu.Teraz dużo odpoczywaj!

Monikal gratuluje córeczki!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-11-04 o 10:36
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:38   #1736
_Ciastko_
Rozeznanie

gosikk_s chodzę do Lanckorońskiego.j. Bardzo fajny lekarz. A Ty do którego i gdzie chcesz rodzić?? Ja jestem zdecydowana na Prostą, pierwszy poród miałam na Kościuszki ale niestety opieka położnicza nie jest zbyt dobra.

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:45   #1737
Castia
Wtajemniczenie

kochane
jeszcze jestem w szpitalu, no ale dopiero dzis neta złapałam tak to nie smigał
na wesele oczywiscie nie dotarłam, przykro mi bardzo było bo wychodziła za mąż moja świadkowa no ale dziecko jest najważniejsze.
boję się że ta szyjka będzie mi się drastycznie skracać choć oczywiscie bede na siebie teraz mega uwazac.
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:51   #1738
n.ik.a
Zadomowienie

Eirene1987
ja nie mam żadnego zaświadczenia, ale dzwoniłam do mojego gin i powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań, a nawet trzeba leczyc zęby w ciąży. Byłam tez u dentysty i panie powiedziały, że nie ma problemu, bo raczej będzie to leczenie. Pytały tylko który miesiąc, bo podobno zęby powinno sie leczyć dopiero w II trymestrze -może byc jednak problem ze znieczuleniem ale liczę, że dam radę bez jak będzie taka konieczność

coralady
bardzo dziękuję i cieszę się, że podobają ci się nasze zdjęcia ślubne. Mówiąc o fotografach, czyżbyś była z okolic?

Fajnie jest z kimś pogadać, gdy siedzi się samemu w domu...Mam wrażenie, że część moich znajomych odkąd zaszłam w ciąże traktuje mnie jak trędowatą. Nie dzwonią, nie odwiedzają i wygadują się, że nie maja czasu...bzdura

a siedzę w domu bo od początku ciąży zmagałam się z dużą ilością leukocytów i brałam antybiotyk. Później okazało się, że mam krwawiącego polipa i biorę duphaston ...lekarz kazał mi jednak się nie martwić i na ostatnim USG pokazał mi pracujący żołądek mojej fasoli, słyszałam bijące serduszko i ogólnie powiedział, że rozwija się prawidłowo...szkoda, że nie dostałam zdjęcia bo fasolka podczas badania przybrała pozycje myśliciela i podparła rączką główkę

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:52   #1739
coralady
Wtajemniczenie

Castia to przynajmniej jesteś pod dobrą opieką i masz neta Jak byłam w szpitalu to myślałam,że się zanudzę Dobrze,że chociaż senność mnie dopadała to dużą cześć dnia przesypiałam,ale i tak miałam dość.Trzymaj się i dbaj o was!

Kiedy wychodzisz?Lekarze coś mówią na ten temat?

N.ik.a pewnie,że fajnie z kimś pogadac tym bardziej,ze siedzisz w domu.To znak,że powinnas do nas częściej zaglądaćJa pracuje(właśnie ciężko pracuje na wizażu i jakos ten czas mija.Szczerze mówiąc nawet nie wiem kiedy ten 17 tygodni ciązy upłyneło ? Nie jestem z okolic,tylko ja czasem robię sesje slubne i szukałam pomysłów w necie-tak natknełam się na duet Barteczko.W zasadzie po zebrze poznałam
A u mnie odwrotna sytuacja-wszyscy sie interesują moja ciążą.Rodzina oszalała,ale to pewnie dlatego,ze będzie to pierwsze dziecko w rodzinie,a znajomi ciągle dzwonią,pytają i chca sie spotykać

Dobra ide popracować bo mnie zwolnią
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-11-04 o 11:03
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 11:00   #1740
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Jak ktoś mnie pytał o imię dziecka to mówiłam ,, no nie wiem jeszcze, może Zosia albo Asia, jeszcze sie zastanawiamy" itp. wtedy zaczynało się: ,,Zoooosia, nie! to już lepiej Emilka albo Julia. A Asia to takie popularne...." Nerwy mnie brały!
Więc postanowiliśmy z mężem, że będzie Oliwia Roksana i mówimy: Tak, imię już wybrane ostatecznie będzie Oliwia Roksana i .... zero komentarzy
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości