![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10)
Cytat:
![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Patka masakra!Wspołczuje...stra szne przezycia...
dobrze, ze to sie stało przy Was... a te pielegniarki to ![]()
#93 |
Rozeznanie
|
Patka ale przeżycia, straszne to co piszesz, jak to nie można nawet na chwilę stracić czujności przy dziecku. Dobrze, że byliście przy niej i tak szybko zareagowaliście. Niestety w szpitalach co poniektórych taka opieka lekarska/pielęgniarska się zdarza. Ja jak urodziłam to do mnie były pielęgniarki oki, opieka super, ale noworodkowe masakra. Ale co człowiek to inny, więc w każdym zawodzie tak jest. Zależy mi się wydaje wszystko od tego jakim się jest człowiekiem.
Ja jestem za Bydgosią w klubie i na liście na ogólnym. Można ją na liste wprowadzić na końcu i wpisać , że to Nasza Rodzyneczka Luizka ![]() Moim zdaniem ważne jest, że Bydgosia jest jedną z Nas, przeżywa z Nami niektóre sytuacje, pomaga w problemach, my dajemy jej też rady. Jak i również My przeżywamy i czekamy na wiadomość o Luizie, bo też interesujemy się Nimi. Poprostu traktujemy ją na równi, więc powinna być przyłączona tak "legalnie" ![]() ![]() ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-11-03 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
oki Tap Madl sie skonczylo wiec zmykam spac
![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Kasiorekzeta w 100% się pod tym podpisuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |||
Zakorzenienie
|
Rany... Moje dziecko jest upierdliwe...
Jak wróciłam z pracy to nie chciała mleka... Nic a nic... Przelałam do miski, dałam łyżeczką i się okazało, że jej się chciało jeść, tylko ciumkać się nie chciało... Poza tym postanowiłam jej poprzestawiać trochę posiłki... Konkretnie dwa śniadania... Przedtem było najpierw mleczko, a potem kaszka, a teraz odwrotnie... Dzięki temu będzie teraz cykl posiłków konkret, przekąska, konkret, przekąska, konkret... Pani Gienia zrobiła błysk w kuchni i łazience... Na więcej czasu nie miała... Ponarzekała, że zarośliśmy brudem ![]() Ja jestem za Bydgosią na liście i w klubie... Jest już z nami naprawdę długo... Cytat:
Cytat:
A te owoce i warzywa są rewelacyjne... Jak mi przestaną produkować zanim Paulina będzie dość duża, to się wścieknę... Dlatego może kupię ukradkiem i schowam... Przed TŻem oczywiście... Cytat:
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Patka - o ranyyy! Ale mi dalas do myslenia. Ja zawsze puszczam Zuzke sama po domu i sie szweda gdzie chce. Sama sie bawi w pokoju synka (a tam nie trudno o cos malego do polkniecia). A co gorsze- nawet jak przeczytalam o tym polknieciu, to pomyslalam - ze przeciez ta bateria byla mala i powinna zostac wydalona z kupa... kurde, nawet nie pomyslalam, ze moglaby sie w brzuchu wylac. Szok!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Hej,
Melduje sie .... Patka- w szoku jestem, ale całe szczescie, ze tak sie to skonczyło. Co do pielegniarek w szpitalu to ja tez po porodzie mialam z takim do czynienia. Masakra... Moj tata jak mial 8 mcy połknal pestke ze slonecznika...i ona mu utkiwiła. Mial przez to tracheotomie..i babcia z nim w szpitalu mieszkała 2 mce. Ja mam schize na zadławienia....goraco mi si robi jak mloda zaczyna kaszlec... A moje dziecię boi sie odglosu karetki na ulicy....juz 2 razy sie strasznie rozpłakała , jak nigdy. Myslę, ze sie po prostu przestraszyła, bo strasznie glosno bylo. No i jeszcze wczoraj jak auta zaczeł w korku trabic...bylo to samo. Domowych sprztów sie nie boi...nawet jak wierca i boruja za sciana... Kancia- moja mała nie lubi chyba tej KULI HULI....jak ja zobaczyla, to sie rozpłakała.... ![]() ![]() Mam tez telefon z V- tech, fajny. Cichy, kolory, kształty, cyfry..- ale i tak nie pobiła mojej wlasnej....eh. Kamyk- mi sie konik podoba. TZ chce Hance konia na biegunach. kupic. Na razie z ikei mam MULE. Ta z przesuwanymi klockami... Karola- cholera, a my nie mamy zadnego bilansu, a nie ukrywam ze czasem by sie przydało. Jak mala miala 6 mcy, to pediatra kazała zajrzec dopiero na ROCZEK. Bylam co prawda miesiac temu...z katarem ale czułam, jakby pania doktor chciala mnie zbyc.Wiecznie zmeczona i jakas wypluta.... Ogolnie, to mam ostatnio jakiegos dola. Moje dziecie stanowczo opoznia sie ze wszystkim. Mialam sie, ni, martwic, ale cholera jasna, ona ma 9,5mca i jeszcze nie siedzi normalnie. Jak posadze to posiedzi ale z takim wygietymi w luk pleckami , ze widac ze to nie to jeszcze.Nie umie sie askurowac i nagle sobie leci do tyłu, albo na bok.IWiec o pozostawieniu jej w tej pozycji o odejście na moment nie wchodzi w gre. Nie podpiera sie rekoma. Nie podciaga sie....ciagle na brzuchu...tylko pełza i czasem do raczka staje pobuja sie......o wstawaniu nie wspomne. Nie zrozumcie mnie zle , ale jak patrze na zdjecia waszych dzieciaczków, to az mi zal.....bo sa super, a mojej tak daleko do tego. ![]() Reh mowila , ze ona ma slabsze napiecie...i slaby brzuch, ale ona cwiczyc nie chce ze mna. Wygina sie i koniec...eh.
#99 |
Rozeznanie
|
patka najwazniejsze ze najgorsze za Wami i tak sie skonczylo ze zauwazyliscie.Jak trzeba uwazac to masakra...
pantee nie przejmuj sie siadaniem,moj szymek za kilka dni konczy 10 miesiecy i dopiero od kilku dni usiadl,pierwszy zabek dopiero sie przebil wiec na kazde dziecko przychodzi czas.A ze jest na brzuchu to tez nie martw sie moj ciagle tez i lekarz mi powiedzial ze jest silny i wszystko jest ok.Szymek tez niepewnie siedzi coraz lepiej i tez sie nie podciagal.Rozumiem Cie bo tez sie martwilam ale zobaczysz wszystko w swoim czasie.Jedne dzieci siedza szybciutko drugie pozniej ale nie znaczy ze jest dziecko opoznione-cmoki dla Was i zobaczysz bedzie dobrze-nosek do gory Edytowane przez tajgabajga Czas edycji: 2010-11-03 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Pantee Ty sie nie martw
![]() ![]() sebus ma 10 miesiecy, siedzi sam, siada czasem, pełza, nie raczkuje,prawie wcale nie przyjmuje pozycji do raczkowania, w łozeczku jak usiadzie to łapie sie za barierki i próbuje wstac, ale mu nie wychodzi...niewiem czy dupke ma za ciezko czy co? Tez z zazdroscia patrze na zdjecia i poczynania naszych dzieci ![]() ![]() W sumie nie kazde dziecko musi raczkowac... Ide spac. Dobranoc!
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-11-03 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
A Wy się na jakieś bilanse wybieracie? Ja się chciałam wybrać za dwa tygodnie jak będe miała urlop, ale to w zależności od tego ile Bąku będzie mleczka jadła, jak będzie nadal wydziwiać, to pojedziemy...
Cytat:
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Celka, bo to może by się wydaliły ale równie dpobrze mogły się wylać tak mi się wydaje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Pierwsza
![]() Weszłam po przepis na sałatkę z tuńczyka... Idę robić... Do zobaczenia w pracy...
#104 |
Zakorzenienie
|
Pisałm że wczoraj wieczorem Julka miała gorączke ...
Na okoa wiedziałam po głowce że ma nie mierzyłam... Dziś rano przed 6 sięobudziła rozpalona mierzyłam 2 razy w odstępach czasowych temp w uchu 40,4 / 40,3 ![]() Daliśmy Ibuprofen...potem zmierzyłam rteńciowym struclem dla pewności 39,6 ![]() Idziemy do lekarza ![]() Albo to trzydniówka albo nie wiem coooooooo ![]()
#105 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gosbaj tak na trzeciej fotce stoi sama ![]() ![]() patka dobrze, że wszystko szczęśliwie się skończyło pysia zdrówka dla Julci oby szybko minęło ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() wpadlam poprawilam wszystko na liscie teraz jeszcze ten wierszyk ![]() jak ja wam zazdroszcze tej moznosci pisania.. ja zazwyczaj tylko zdaze przeczytac a napisac niestety nie ![]() ![]() jeszcze jutro na tydzien do IR pewnie wogole was nie nadrobie bo tam nie bede miec neta ![]() Elcia dzieki za wiadomosc napewno sie zaopatrze ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() Pantee ja tez sie dlugo martwilam o Zuzie patrzac na inne dzieciaczki.. ale ona tak z dnia na dzien zaczela raczkowac siadac sama(siedziala miesiac jak sie ja posadzilo) a teraz zaczela sie podnosic przy wszystkim.. moim zdaniemkazde dzieckojest inne i nie masz sie co martwic masz wyjatkowego skarba i tu masz radosc do zycia ![]() Patka wspolczuje przezyc.. straszne co mogloby byc ale dobrze ze wsio juz ok :glaszcze zdjecia sliczne ![]() Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2010-11-04 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Pysia kurcze..... ale trzymajcie się, zdrówka, zdrówka
![]() Kamyk super te warzywa/owoce z IKEA - super pomysł na prezent ![]() Patka OMG.....dobrze, że się dobrze skończyło ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Asiulka śliczności ![]()
#108 |
Zakorzenienie
|
Asiu mnie się podoba Zuzia w tej czapusi
![]() A i zmień z nasz- na nasza rodzynka, bo a zjadłaś ![]() ![]() Pysiu oj zdrówka dla Julci- ostatnio sporo tych 3 dniówek... |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pysiu o kurcze ![]() ![]() ja mam noc do ![]() ![]() ![]() Wczoraj przed północą wysłałam smsa do pracy że jednak nie przyjdę dziś, biedny męczył się całą noc, gorączka też była, lecimy do lekarza ale pediatra przymuje dopiero od 16 ![]() Kurcze jak dziecko jest chore to wszystko do du.y, już wolę jak jest zdrowy i niech marudzi/szaleje do woli ![]()
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Wrrrr...
Paulina się dzisiaj ![]() Trafiła mnie, siebie, krzesełko do karmienia i dywan... TŻ posprzątał, ja ją przebrałam, musiałąm jej zrobic nową kaszkę, ale juz tyle wody nie miałam, to dostała mniejszą porcję... W kaszce było kilka grudek, coś mi się pierwszy raz do kitu rozmieszała... Myślałam, że wszystkie wyłowiłam, ale widocznie nie... W każdym razie Bąku się tym nie przejęła, nadal machała z radości nogami... Ja się oczywiście do pracy spóźniłam pół godziny... Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Patka straszne, ja z małą jak byłam w szpitalu też się naoglądałam zachowania pielęgniarek
![]() A od wczoraj wstaje pewnie bez podparcia ![]() ![]()
#112 |
Rozeznanie
|
bardotko
![]() pysia youyou duzo zdrowka dla maluchów |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i ja zaraz Wam wkleję zdjęcia nasze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Pysia, You zdrowka dla dzieci
![]() Bardotka ![]() ![]() Asiulka Zuzia ![]() Patka szok z ta bateria... Trzeba zmienic jeszcze liczbe mamusiek(bo nie ma ich 64 ![]() ![]() Sebus dzis wstal o 7.30 ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia!
#116 |
Zakorzenienie
|
No niestety, także nawet jeśli jest tylko podejrzenie że dziecko połknęło baterię to trzeba się zbierać od razu do szpitala.
To kilka naszych zdjęć:
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Witajcie z rana, Celka, Asiulka, Blondie- dzieki....ale i tak w glowie ciagle te mysli.. Youyou- ![]() Pysia- ![]() Asiulka- Sliczne oczka ma corcia ![]() Bardotka- za nowe umiejetności ![]() Ja zdjecia zgrywam na plyty, bo jak komp pierdnie to dupa i tyle bede miała....nic nie zarchiwizowane. Jeszcze filmy pozgrywam, bo cos mi strasznie komp ostatnio zamula i trace cierpliwosc. A moze to po prostuwina łacza .. Obudzoiłam sie wyspana...pobudka o 8.00.I tak od 2 tyg. ![]() ![]()
#120 |
Zakorzenienie
|
Skoro tak uważasz... nie chce znowu się kłócic, bo widze, że bierzesz drobnostke do siebie niepotrzebnie... W większości dziewczyny chciały Bydgosie na liście więc chyba jest demokratycznie... Zasady dotyczyły klubu i przyjmowania osób sprawdzonych żeby się sytuacja nie powtórzyła... I tak nie uważam żeby lista musiała dotyczyć mamuś, które są od początku... a mamuś które są tu z nami i się udzielają... skoro zaakceptowąłyśmy i polubiłyśmy Bydgosie i z nią piszemy i o niej piszemy (klub) to uważam, że nalezy do naszego grona i powinna byc i na liście i w klubie... to moje zdanie a karzdy ma prawo do własnego... i wyrażania go... póki nikogo się nie obraża oczywiście...
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-04 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.