|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Impreze robie tylko na roczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||||
Zadomowienie
|
Witamy i my na nowej czesci, od rana nadrabialam czytanie i wlasnie skonczylam.
Ogólnie : super maluszki na fotkach i na filmiku Bydgosiu i Tato kwietniowy ...zycze szybkiego powrotu do pelni zdrowia dla waszej córeczki, oby dalej wam zdrowo sie chowala i rosla.Buziaczki od Amelci i czekamy na wiadomosci od was. Bez jednego jajnika da sie zyc...ja jestem zywym przykladem... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Melcia, odkad nastapila zmiana czasu..budzi sie o 6-6.30 i pomimo tego , ze w nocy staram sie ja dluzej przetrzymac aby tego nie robila.... , fakt, ze od 9.30 juz spi i do tej pory ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() Co chodzi o urodzinki to tak..1, 2, 3....jak wszystkie prawie dzieciaczki ![]() ![]() No i juz bede konczyc , bo mala wstala wiec sie wybierzemy na przedobiedni spacer skoro tak cieplutko i slonecznie na dworze. Pochwale sie jeszcze malymi zakupkami dla Ami na swieta Bozego Narodzenia. sukieneczka, buciki ,berecik sweterek...., dodatkowo kupilam body z golfikiem bialo niebieskie. Musze jeszcze znalezsc odpowiednie rajstopki aby pasowaly do sukni (bluzeczke pod spód z dlugim rekawkiem mamy ![]() No i wrzucam fotki Amci, berecik maly wiec wymienie na wiekszy..widac to po jej mince, prawda? ..no i na drugiej smieszka jak zwykle
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-11-04 o 11:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
My imprezy na pól roczku nie robimy
![]() ![]() U mnie masakrycznie wieje ![]() Mam pytanie - jakie paczki dostałyscie oprócz hippa i co w nich bylo? Ja dostalam tylko hippa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||||
Zadomowienie
|
Witam!
Nocka u nas super. ![]() ![]() Silpe oby badanie minęło Wam jak najłagodniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cały czas zastanawiałam się, jak tego mojego malucha karmić, zwłaszcza myśląc o wprowadzaniu nowości, czyli o jakich porach i co mu dawać, i znalazłam fajną rozpiskę na wprowadzanie nowości w książce Język dwulatka. Rozpiska jest na 6 tygodni. Zaczęliśmy się stosować. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
ja nie dostalam jeszcze zadnej paczki
![]() bratko, kostka fajna, ale tam jest ze od 18mies... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-11-04 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Ja też nie dostałam, bo nie wypełniłam ankiet
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Właśnie sprawdziłam status mojej przesyłki z promocyjnymi Pampersami i dowiedziałam się, że moja paczka jest przygotowywana do wysyłki. Chyba nieźle mają zgłoszeń, skoro dopiero zamierzają ją wysłać. ![]() Jamaica wiem że od 18 miesięcy. Widziałam. A kasę mam teraz więc zakupiłam. Zresztą ja mam sporo zabawek na wyrost już pokupowanych i pochowanych. ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-11-04 o 10:23 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Mnie nie daali żadnej ankiety do wypelnieniaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
A ja zaraz po Hippie dostałam z Bobo Vity. W Hippie miałam mleko, deserek i łyżeczkę, w Bobo vicie też deserek, kaszkę i mleko. Byl tez poradnik żywienia małego dziecka. W Hippie była też taka ulotka z promocjami na ich produkty i kupon do odebrania kolejnej paczuszki w Rosmanie. W tej rosmanowskiej paczce miałam obiadek, soczek i łęczeczkę
![]() Któraś dostała z Gerbera?
#221 |
Zakorzenienie
|
Fajna ta kostka
![]() A kiedy robicie mikołaja- wiem głupie pytanie ja jak byłam mała było obchodzone 6 grudnia a teraz to widzę że i 6 i pod choinkę. U nas pod choinkę przychodził dziadek mróz ale to były jakieś tam drobne słodycze. Jakie macie pomysły na prezent oprócz tych już tu zamieszczonych/ Dziewczyny wiem ze już pytałam ale ponawiam pytanko o krzesełko do karmienia- polecacie jakieś? Muszę kupić bo w foteliku już się jej karmić nie da musiałabym go co tydzień prać ![]() Ja też nie dostałam bo i ankiety nie wypełniałam.
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-04 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
A ja nie obchodziłam i nie obchodzę mikołaja
![]() ale moze zacznę? Blanka śpi.. a jak się obudzi to wleje wooody do wanny i się pokąpieeemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a na Hippa str sie zarejestrowalam przez net Róża zjadla pół słoiczka zupki, tak fajnie otwierala dzis buźkę do łyzeczki az w szoku bylam ![]() ![]() jutro planuje ugotowac marchewkę i ziemniaka, testowo, ciekawe czy posmakuje ![]() wogole mozecie polecic jakis fajny blender? bo skoro zamierzam gotowac papki to przydalby sie jakis, kardashi codziennie kąpiesz Blankę w ciągu dnia? Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-11-04 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za miłe słowa
![]() ![]() bo kłucie pod kroplówke wiem że zniesie . ja wczoraj dostałam 2 paczki - hipp i bobovita, w sumie były tam ulotki informacyjne , łyżeczka , zupka i jabłko, herbatki , kaszka , mleko , kupony rabatowe na produkty chyba hippa do rosmana i trzecia paczka tam też do odebrania ![]()
#226 |
Raczkowanie
|
hej
ale drukujecie... ![]() z moim marudzacym dzieckkiem nie da sie nadrobic..... dzis spi juz trzeci raz:O od wczoraj jest u nas tragedia, maly marudzi, placze czesto, wszysto do buźki pcha... a wiec zaczynamy okres z zabkowaniem..... ![]() Pisałyscie cos o okresach, ja swoj dostalam juz 7tyg po porodzie, potem poszlam do gina i dal mi azalie i odkad ją biore okresu nie mam, dzis wlasnie ide na wizyte dzis do gina bo recepte i sprawdzimy czy u mnie wszystko oki juz;] heh Dzieki za głosiki ![]()
Potrójna mama ![]() Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l. Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l. Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci ![]() Tyle jestesmy razem... ![]() Starość nie radość... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Ja jej nie kapie w ciągu dnia wogole ![]() Na wieczór ja kąpiemy. Tylko czasami raz na 2-3 tyg wlewam wody do dużej wanny i wchodze z nią i się pluskamy ![]() A dziś nie wychodzimy na spacerek, to można sie popluskać ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-11-04 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
my mamy takie http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...286236572.html
wygląd i funkcje identyko tylko, że inna firma i cena połowę mniejsza ale teraz nie ma tej aukcji. Bardzo funkcjonalne, proste w obsłudze i tapicerka super-nie super.. nie super bo plastikowa taka (no ale dziecko tam tylko je a nie przesiaduje godzinami.. i zawsze można podłożyć tetrę coby milej było).. a super bo tylko ścierką zetrzeć i czyste ![]() dostaliśmy na chrzciny ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
aha, nie no tak pytam, bo ja jakbym moja wkapala w dzien to neiwiem czy by mi usnela na noc, mamy swoj rytm, kapiel, jedzenie, sen
![]() siala swietne krzeselko chcialabym takieeeeeeeee ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-11-04 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
zapomniałam napisac że dzieciaczki słodziaczki
![]() kawalerów rezerwuje dla mojej panny ![]() zabawki też fajne - ja nic jeszcze nie mam - mąż przyjedzie w sobote to sie w tygodniu wybiore na spokojnie i cos wyszukam na tego mikolaja ![]() książek na razie nie kupuje bo młoda za młoda ![]() po zatym mam kilka bajek na płytach vinylowych których fanem jest mąż i ma wielki sentyment do nich ![]()
#231 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Jamaica ja dostałam paczkę jak Szymon miał troche ponad 4 miesiące, więc czekaj cierpliwie
![]() ![]() Kardaski kciukasy za córeczkę. Ile te biedne dzieciaczku muszą wycierpieć ![]() My jutro szczepienie, mam nadzieję, że przestanie wreszcie padać...
#233 |
Rozeznanie
|
witam
![]() u mnie z każdym dniem coraz gorzej ![]() ![]() silpe mój miał zakładany cewnik no i płakał strasznie ale był jeszcze malutki (3 tyg) ![]() lea dużo zdrówka dla Tymka dilayla ![]() ja paczkę też na razie dostałam tylko z hippa ![]() mam pytanko do mam chustowych: czy opłaca mi się teraz kupić chustę? bo idzie zima? ale jest mi potrzebna na takie szybkie wyjście do sklepu np bo jak marudzi to zanim zniose go do wózka to jest dramat. czy przyda się na wiosnę, lato do takiego większego już dziecka? teraz ma 4 mies i troszkę i wagę ponad 7,5 kg. za wszystkie porady będę bardzo wdzięczna ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- olivka Kornelcia śliczna ![]()
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Amelka jak zawsze śliczna. Edytowane przez yustyna777 Czas edycji: 2010-11-04 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Ja mam chustę elastyczną i na szybkie zakupy super. Ja jako że nie mam sklepu pod nosem i zazwyczaj robimy większe raz w tyg a tak to z mężem wieczorkiem wyskakujemy ale np jak jedziemy do centrum handl. i mała nie chce być w wózku chusta jest super no i na spacery póki co - ta moja jest do 12kg.
Potem kupię tkaną. Siala no w pierwszym momencie myślałam ze masz dokłądnie to- jak dla mnie cena za wysoka. Włąśnie też wypatrzyłam podobne z takimi samymi funkcjami za ok 200zł w zależności od aukcji. Więc chyba się na nie jednak zdecyduję. Podobają mi się w sumie dwa rodzaje ale ten jeden ma dodatkowo wkładkę dla mniejszych dzieci i takie ochraniacze na pasach. |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy zielone a pokrycie jest w takim "rajdowym" stylu. O znalazłam, takie samiuśkie mamy: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...305692657.html
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
marhalczar śliczne ubranka- ja na razie mam sukienkę kupioną już kiedyś mam nadzieję ze będzie dobra- musimy zmierzyć
![]() ![]() Mała dziś marud straszny a tu na spacer mowy nie ma wyjść raz że wieje jak nie wiem, głowę chce urwać a dwa że ja się jeszcze nie za bardzo czuję- mam nadzieję że małej nie zarażę. Siala bardzo ładne podobne mam na myśli tylko dwukolorowe o takie http://allegro.pl/3-x-gratis-maxxx-w...287751947.html albo takie http://allegro.pl/nowosc-maxxx-wypos...302252702.html
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-04 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czosnek zmienia zapach skóry - stąd niektóre dzieci nie chcą pić z piersi. To samo z wit. B jedzoną przez mamę. Po to się je jedno i drugie przeciw komarom. A mleka naszego to one nie piją chyba. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
Dawno nie chwaliłam się moim słodziakiem
![]()
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo to drugie to identyko co nasze tylko tapicerka inna. Jest super i blaty ma dwa - ta nakładka przezroczysta z brzegami wystającymi na kubeczek, miseczkę jest zdejmowana i wtedy na tym zielonym blaciku dziecko może się bawić, rysować itd. ![]() No i to na dole nóg (te buły) są pokryte chyba jakąś gumą czy czymś bo nie rysuje paneli i się nie suwa samo jak szalone ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.