|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
A ciuszki śliczne. Nie moge sie od was oderwać...a obiadek czeka...musze ziemniaczki obierac.Już jestesmy głodne
|
|
#1622 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Haha, Justine dokładnie
Ja tak od mniej więcej dwóch tygodni, może tygodnia czuję że już mi dużo ciężej. Mój brzuch nie jest ogromny, ale ja do olbrzymów nie należę (i chuda i mała) więc dla mnie to dużo. Czuję się coraz cięższa i coraz bardziej nieporadna. Na stojąco skarpetek, butów czy spodni nie nałożę, bo brzuch przeszkadza, ciężko mi też się schylać czy długo chodzić. Ale poza tym na szczęście nie jest źle. Nogi aż tak strasznie nie puchną, kręgosłup nawet w nie najgorszej formie
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wam powiedzieć, że wyprodukowałam sobie dzisiaj koktajl truskawkowy
pychotka
|
|
|
|
#1624 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pomaga jeśli nie chcesz być nacinana, bo pomaga lepiej rozciągać się tkankom, przyzwyczaja je do naciągania. |
|
|
|
|
#1625 |
|
Raczkowanie
|
hehe to już tak teraz chyba będzie, ja tez już czuje się jak stara spowolniona słonica, wszytko robie 2 razy wolniej, ciężko się już ubrać, najgrzej ze skarpetkami. Takie toczydełko jestem. Tż mi musi pomagać wstać jak się na plecach położe, z wanny by się wydstać to 3 minuty przekręcania, ehhh... a będzie jeszcze gorzej napewno. Dlatego chce jak najszybciej wysztko sobie pokupić, potem się tylko spakować i czekać. Tż się smieje to co będziesz wstawać rano, uberać się brać torbę do ręki i czekać aż się zacznie... eh to męskie podejście...
|
|
|
|
#1626 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Justine1988;2304464 2]
Cytat:
![]() póki co bardziej przeżywam to że dziewczyny przekroczyły już 30 tydzień ![]() najpierw czekałam na 3 miesiąc aby zmniejszyć ryzyko poronienia,teraz czekam na 7 miesiąc i w razie czego dziecko ma duże szanse urodzić się zdrowe, a w 9 miesiącu człowiek robi wszystko byleby już wyszło ![]() dzisiaj zamawiam wyposażenie łóżeczka uwielbiam takie zakupy
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
mila24 oj jeśli chodzi obrzęki to się już też napatrzyłam......nie raz na oddziale miałam dziewczyny, które wyglądały strasznie. Nie były w stanie same wstać z łózka i trzeba było im nogi podnosić żeby mogły się na nie wdrapać. Koszmar.
Pisałyście o instynkcie macierzyńskim.....ja miałam już rozbudzony jak miałam 16 lat ![]() Całe szczęście urodziła się wtedy Esterka to na nią przelałam moją miłość Bo jeszcze bym się zaciążyła Justine1988 pisałyśmy dużo o masowaniu olejkiem migdałowym na przykład. Pomaga przy porodzie, bo jest szansa, że Cię nie natną Zaraz zrobię jakąś listę do szpitala i wstawię na pierwszy post
|
#1628 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, co do "kontaktów" to moim zdaniem powinny być to Dziewczyny, z których jedna ma wczesny termin tzn. początek stycznia, a druga późny czyli druga połowa lutego, bo wtedy będą mogły się uzupełniać. Najpierw informować będzie ta, która ma późniejszy termin, a później ta, która rodziła jako jedna z pierwszych, bo przez ten czas dojdzie już w miarę do siebie
Co Wy na to?
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mam pytanie czy możliwe ze moje maleństwo juz sie przekreciło głowką w dól???(25 tydzien)jeszcze wczoraj kopała mnie w prawym boku a dzis teraz czuje ze u góry pod żółądkiem czuje koniaczki...????Wogole albo panikuje albo mi sie zdaje ze brzuch mi sie obnizyl...
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam sie ze stalowqą magnolią.
dziękuję za rady. Marika ja jeszcze mam do ciebie pytanie, bo kiedyś tutaj na forum zawitała twoja siostra i załączyła zdjęcie swojej lalki. Możesz powiedzieć co to za lalka, z jakiej firmy, gdzie można dostać i ile mniej wiecej kosztuje. Ja już sobie założyłam ze moja córcia będzie miec mało zabawek ale chciałabym żeby miała je porządne a jedna taka lalka to jak 50 innych. Śliczne te ubranka do chrztu ale wydaje mi się przesadą tyle zapłącić na 1 raz, lepiej kupic coś w czym można chodzić później. Strasznie podoba mi się to futerko na kapturze. |
|
|
|
#1631 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skarpetki to juz dlugo ubieram na seidzaco i bokiem...a paznokcie u nog to juz mi mężus od miesiaca obcina ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
ale produkujemy dzisiaj tych stron.............
właśnie chcę zabrać się za sprzątanie, tylko tak mi się nic nie chce!!!!!!!! Mam lenia... a od jakiegoś czasu to sprzątanie robię na raty mimo, że mam małe mieszkanko |
|
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wracajac jeszcze do podejscia meza...tez uwaza ze za bardzo wybiegam w przyszlosc..juz duzo gadam o porodzie i już chce wszystko kupowac...mowi ze przasadzam z tym pospiechem...aj z facetami...
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz w 26 tc mialam 106 w obwodzie, wiec chyba ja jestem tu najwieksza, pozniej sie zmierze i dam znac (o ile mi sie centymetr nie skonczy ![]() ) Cytat:
ja zakupy robię pod kniec listopada lub na poczatku grudnia. wolalabym w listopadzie bo w grudniu to mikolaj, swieta, prezenty i wydatkow masa. z rzeczy do szpitala to ja mialam to: 2 koszule, 2 reczniki, szlafrok, podklady poporodowe, majty, moje kosmetyki w kosmetyczce (szampon, odzywka, gabka, zel do mycia, balsam do ciala, lakier do wlosow, , krem do twarzy, POMADKA DO UST- dla mnie niezbedna byla bo mi spierzchly usta, prostowanica, szczotka, pasta do zebow i szczoteczka) suszarka do wlosow, kapciochy,klapki pod prysznic, podusia duzo butelek z woda z dziubkiem, ladowaqrka do tel, dokumenty, gazetka, herbatka HIPP na laktacje, oslonki na sutki, moje sztućce i kubeczek, laktator, kremik na sutki, mozna wziac czajnik jak ktos ma maly bo nei zawsze jest, sterylizator i buletki, smoczek, flanelki, kocyk, ubranka (ale niekoniecznie bo tam daja a nasze moga zabraxc niechcacy) pieluszek to hcyba mialam 1 paczke, chusteczki, krem do pupki (ja mailam bepahnthen bo sudocrem uczulal) krem do buzki, czapeczka bawelniana... chyab wsyztsko ale moglam cos przeoczyc potem postaram sie poszukac w starym watku a te rzeczy nialam na pewno i mi sie wsyztsko przydalo. |
||
|
|
|
#1635 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1636 |
|
Raczkowanie
|
LadySith No to kawal mezczyzny
ciekawa jestem ile moja wazy, ale to dopiero jutro sie przekonam. Justine1988 ja tez czuje sie jakbym sie zblizala do 70 do tego cycki mi urosly z C na E, ja juz wiecej nie chce, tym bardziej ze drobna jestem, kurde,pamietam ze ktoras z Was pisala ze rosna do 17-18 tyg czy jakos tak, niestety to mit, a co bedzie w czasie karmienia...
Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-11-04 o 14:00 |
|
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Justyna M;23044918]
Cytat:
A i o 19 juz tez marzeo wyrku i tak robie po 19 kapiel, pizamka i wyrko ..jeszcze cos obejrze i max 22 lulu smieszny ten moj tryb zycia teraz ..wogole sprzeczny z moim wczesniejszym temperamentem..ale ta ciaza mnie zmienia ...ale na lepsze...ciesze sie z tych zmian i ze swojej odpowiedzialnosci....kied ys nie wyobrazalam sobie wekekndu bez imprezki, seansu filmowego bez piwka i chipsow, dnia bez papierosa, i 4 kaw,miesiaca bez solarium...wieczoru bez seksu...o to ostatnia zmiana jedynie mi sie nie podoba...ale to tylko dlatego ze takie zalecenie lekarza.Bałam sie ze w ciąży nie rzuce palenia , ze nałog jest tak silnya dałam rade..zrezygnowalam ze wszystkiego...dbam o siebie i dzidzie i dobrze mi z tym...i stałam sie domatorka...nie sadziłam ze tak bedzie a i z wystrojonej, eleganckiej urzedniczki w ..kure domowa...cale zycie do gory nogami ale ..dobrze mi z tym
|
|
#1638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ty taka strojnisia jesteś, prostownica, lakier do włosów ![]() Wiem o czym mówisz, ja tez mam córkę ona do pierwszej klasy chodzi więc muszę ze szkoły odebrac a mam kawałek więc codzienna dawka spaceru zapewniona, do tego zakupy, mąz bardzo dlugo pracuje, późno wraca więc też młodej jakieś rozrywki muszę zapewniac. To że płaczliwa jestem to też u mnie każdy zauważył np ostatnio mąż ziemniaki pokroił częśc na większe kawałki częśc na mniejsze to mnie tak wkurzyło że walnełam do śmieci garnek z ziemniakami i ryczałam jak bóbr. I to że właśnie bardzo łatwo się denerwuję, nie mam cierpliwości.....straszna jestem |
|
|
|
|
#1639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
a mieszkanie 32 metryNie moge sie od Was oderwac...juz taka głodna, musze wziac sie za obiad poki co karmie córcie brzoskwinkami z puszki..mmmm..zostały po wczorajszym deserze po rocznicowej kolacji
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1640 |
|
Wtajemniczenie
|
Justine, jeśli jesteś chętna to nie wiem jak reszta Dziewczyn, ale ja nie mam nic przeciwko
![]() OMG!!! Właśnie się dowiedziałam, że w niedziele mam Obronę!!! Ale jazda!!!
|
#1641 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko uzgodnijcie co i jak i dajcie znac. Niewiem co z tym telefonem i karta??jak bedziemy sie porozumiewać???Chyba ze ktos jeszcze jest chetny to ustapie.
|
|
#1644 |
|
BAN stały
|
Justine nie zanudzacie, tylko ja o 5:30 wstałam i jak przyjechałam do Wroclawia to miałam się położyć a przez to że czytam to nie spałam w końcu
|
|
|
|
#1645 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Tak Was sobie podczytuję od dłuższego czasu (w pierwszej części nawet coś tam napisałam ) i jakoś dzisiaj naszła mnie chęć przyłączenia się do rozmowy. Przyjmiecie mnie do swego grona Brzuchatek?
|
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
Marika fajnie, ze jestes, oby chorobsko Cie opuscilo
Justine ja poki co (26 t +3 dni), nie narzekam, robie wiecej niz na poczatku ciazy, ale tez czuje sie dobrze, wczoraj co prawda mialam gorszy dzien, ale zmusilam sie do spaceru, dotlenilam sie, bol glowy minal, i energia na nowa wstapila .Ale ja tez nie mam wyjscia, mam dwojke dzieci i psa, trzeba dzieci do szkoly zaprowadzic, wyjsc z psem, jakies zakupy porobic, posprzatac, poprasowac (tego najbardziej nie lubie), ugotowac itd. Mam dni kiedy czuje sie gorzej, ale jak mowie, przechodzi na szczescie po czasie. No i pracuje jeszcze po 2 godzinki dziennie, poki moge .O szpitalu nawet nie mysle, tzn. mysle o tym, ze musze pozwiedzac kilka (zaczynam od soboty) i wybrac jakis, ale to dlatego, ze lekarka mi wrecz nakazala wybrac juz cos, ale z pakowaniem torby mysle, ze moge poczekac do 15. stycznia, wczesniej maluch ma zakaz wychodzenia .Ja, sie boje zeby tym razem rozwarcia i skracania sie szyjki nie zlekcewazyc , bo w drugiej ciazy mialam chyba od sierpnia, 2 cm. plus skracala mi sie, lekarz byl przerazony, powiedzial, ze jak dotrwam w calosci do pazdziernika to bedzie cud, tymczasem dotrwalam do poczatku styczniaW kazdym badz razie na bank w tym roku nie rodze Bardziej obstawiam 15 luty, choc moze byc ze mala pojawi sie w terminie, albo tydzien przed, bo na USG w 10 tygodniu, byla niby o tydzien wieksza, wiec wtedy 1 luty by wychodzil, dodac ze ja przenosze (jak poprzednie), to moze akurat w terminie, moglaby np: tak laskawie 4 lutego po poludniu sie pojawic, na wekend. Mam wymagania nie marlena_19_19 witaj |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
ależ to moje dziecko jest uparte.......i wredne
tak mi się nie chce iść siku, a ono sobie znalazło dobrą zabawę z mojego pęcherza ![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1648 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny myślicie że takie coś się nada do szpitala po porodzie http://moda.allegro.pl/szlafrok-piza...295191411.html tzn chodzi mi konkretnie o koszule o taki krój, ja nie chce koszul z rękawami bo się w nich "dusze", pozatym wg. mnie wygląda się w nich jak worek ziemniaków, a wydaje mi się że w takiej koszulu nawet jak się będzie karmić dzieko to można ramioko zdjąć na bok i cycu wystawić
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- hehe też mam czasem wrażenie że synek sobie siedzi tam i mu się nudzi to sobie kopie albo raczką stuka w pęcherz (bo nie wiem jak jest teraz ułożony), a właśnie dziewczyny ja mam tak że czuje na brzuchu takie twardsze miejsce jak się przesówa, tak bardziej wystaje niż wszytko co to może być? główka, dupcia a może nóżkę prostuje? macie też tak? |
|
|
|
#1649 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehh te hormonyCytat:
![]() Cytat:
i pisz więcej
|
|||
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pomysł dobry
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Bo jeszcze bym się zaciążyła 

do tego cycki mi urosly z C na E, ja juz wiecej nie chce, tym bardziej ze drobna jestem, kurde,
Ale jazda!!!
, bo w drugiej ciazy mialam chyba od sierpnia, 2 cm. plus skracala mi sie, lekarz byl przerazony, powiedzial, ze jak dotrwam w calosci do pazdziernika to bedzie cud, tymczasem dotrwalam do poczatku stycznia