Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 14:06   #1771
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No nie mam leżącego L4 na szczęście, więc właściwie co mi mogą zarzucić? Z domu nie można wyjść? Chore.... Tak pracuję u taty Ale nie jestem świeżo zatrudniona, więc nie wiem o co im chodzi.
a od jak dawna pracujesz?

albo jakaś życzliwa osoba złożyła donos ... albo masz pecha ... tylko zauważyłam, że ten pech dotyczy właśnie osób pracujących w rodziny

ostatnio dotknęło to moją kuzynkę, jej dziecko ma już 5 miesięcy a ZUS jeszcze nie wypłacił jej macierzyńskiego,
ostatnio wygrała sprawę w sądzie ale ZUS się odwołał do wyższej instancji
Stary 2010-11-04, 14:10   #1772
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
kochana...jak wypłaciły Ci za mało, to powinny raz..dwa zrobić Ci wyrównanie wynagrodzenia chorobowego bądź zasilku chorobowego. zgadza sie, ze potraca sie za nieobecnoś i płaci za nią, ale wszystko w jednym czasie!!! nie ma mowy zeby wyplaciły Ci to za kilka miesięcy i nawet nie wiedzą za ile..... co to za kadrowa......samo zwolnienie z kodem B jest informacją, że pracownica jest w ciąży, zaświadczenie od lekarza możesz donieść później, żeby miały ewentualnie w aktach.
Wiec pogadaj z tymi fajnymi paniami i niech Ci podadzą konkretny zapis w ustawie gdzie tak jest napisane ze wypłaca za kilka miesiący-bo ja go nie znam osobiscie. a bardzo mnie to ciekawi bo od kilku lat naliczam wynagrodzenia dla pracowników kilkunastu firm
no więc jesteś obeznana w tym pojade tam we wtorek jak mi się skończy zwolnienie i nie wyjdę jak mi nie podadzą konkretów niektórzy rządzą się swoimi prawami ale nie ze mną te numery

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:19   #1773
_Ciastko_
Rozeznanie

Tity ja cały październik byłam leżąca na L4, teraz jestem chodząca na L4 (i tak będę do ciągnąć do porodu). Znajoma z Zusu powiedziała że raczej na 100% mnie skontrolują. Tylko że ja nie mam zamiaru czekać na kontrole w domu bo przecież nie jestem chora a mogę nie pracować w związku np. ze stresem wywołanym pracą. Zresztą oni powinni kontrolować miejsce pracy czy czasami nadal nie pracujesz a nie czy siedzisz bezczynnie w domu. To jest chore. Jestem ciekawa co Ci powiedzą teraz w Zus. Ja akurat mam własną działalność gospodarczą więc każde zwolnienie sama daję do Zus-u, czekam teraz na pierwszą wypłatę zasiłku - mam nadzieję że najpóźniej za 2 tygodnie dostanę bo jak nie to
Tity trzymam za Ciebie kciuki, na pewno wszystko będzie ok

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -

Edytowane przez _Ciastko_
Czas edycji: 2010-11-04 o 14:21
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:21   #1774
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja miałam kontrolę z zus i oczywiście mnie nie było w domu Jutro jadę wyjaśniać.
oooo kontrolę???? z jakiego powodu??że jestes na zwolnieniu lekarskim, czy zakład pracy chciał cię skontrolować czy siedzisz w domu?

Castia-3maj się dzielnie, oby teraz było juz tylko lepiej
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:25   #1775
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ja też jestem na L4 i się zastanawiam jak to z tymi kontrolami jest.... w domu kontrolować? Przecież to chore, czasem trzeba wyjść, chociażby do lekarza...
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:26   #1776
n.ik.a
Zadomowienie

Cytat:
No nie mam leżącego L4 na szczęście, więc właściwie co mi mogą zarzucić? Z domu nie można wyjść? Chore.... Tak pracuję u taty Ale nie jestem świeżo zatrudniona, więc nie wiem o co im chodzi.
a leżące to jakie oznakowanie - 2 czy 1? dziwi mnie ta kontrola, bo ja pod koniec zeszłego roku miałam pewne problemy tzn.nagle zaczęłam kuleć na lewą nogę i miałam problemy z chodzeniem...siedziałam na zwolnieniu ponad 3 miesiące, codziennie jeździłam na zabiegi 40 km od domu (bo akurat tam się leczyłam) w końcy wylądowałam w szpitalu - i kontroli nie było. Zastanawiam się czy teraz mam się spodziewać nagłej wizyty ZUS

a zapomniałam się pochwalić, że wczoraj w jednym z ciuchlandów udało mi się kupić spodnie ciązowe. Fotki w poście 3041
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post23045502

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-11-04 o 14:30
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:28   #1777
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Ja od początku tygodnia poszłam za Waszym przykładem i szaleje na allegro, zamawiam ciuszki hehehehe mam już tyle tych aukcji pozamawianych, że sama się gubię co od kogo co opłaciłam a co nie juz się nie mogę poczekać aż to przyjdzie, a najlepsza radocha jak się wypatruje jakąś fajna okazję i wygrywa aukcję, naprawdę wciągające

Wyedukowałam sie tez w kwestii szkoły rodzenia. Stwierdziłam, że się z TŻ zapiszemy, a Wy jakie macie podejście? Będziecie sie zapisywać? U mnie, we Wrocławiu jest bardzo dużo tych szkół, troche je poobdzwaniałam i wybrałam moim zdaniem najlepszą. Ich oferta przedstawia się tak, że kurs trwa 6 tygodni, zajęcia 2 razy w tygodniu wieczorami, zajęcia trwają 2 godziny, w tym 1 godzina "teorii" i 1h ćwiczeń. Cały kurs kosztuje 400zł, jest podzielony na różne cykle tematyczne i taki najciekawszy i najlepiej rozplanowany mi sie wydawał, ale jak będzie to sie okaże. Mam dzwonić w grudniu żeby zapisać się na styczeń

Sprawy mojego Macierzyństwa idą do przodu, kolejne rzeczy mogę "odfajkowywać", jestem z siebie dumna
wiem że allegro jest wciągające i uzależniające sama jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to wszystkie rzeczy na początku to tylko na allegro ...

Cytat:
no właśnie a od jak dawna jesteś na zwolnieniu lekarskim ? ja jestem juz ponad 2 miesiące i mam na l4 że mam leżeć , co prawda więcej czasu spędzam w domku leżąc ale chodzić też się trochę ruszam . a skąd wiedziałaś że miałaś kontrolę ? zostawili Ci jakąś kartkę ? skoro Cię nie było .

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
a leżące to jakie oznakowanie - 2 czy 1? dziwi mnie ta kontrola, bo ja pod koniec zeszłego roku miałam pewne problemy tzn.nagle zaczęłam kuleć na lewą nogę i miałam problemy z chodzeniem...siedziałam na zwolnieniu ponad 3 miesiące, codziennie jeździłam na zabiegi 40 km od domu (bo akurat tam się leczyłam) w końcy wylądowałam w szpitalu - i kontroli nie było. Zastanawiam się czy teraz mam się spodziewać nagłej wizyty ZUS

2 to znaczy ze możesz chodzić a 1 ze masz leżeć
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:28   #1778
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ja też jestem na L4 i się zastanawiam jak to z tymi kontrolami jest.... w domu kontrolować? Przecież to chore, czasem trzeba wyjść, chociażby do lekarza...
Kilka moich znajmoych cale ciąże przesiedziały w domu na L4 i kontroli nie miały,nie wiem szczerze czym ZUS sie kieruje wybierając konkretną osobę do skontrolowania. wiem, ze jak ktos zyczliwy im podpowie to wtedy sie ruszą.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:37   #1779
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka moich znajmoych cale ciąże przesiedziały w domu na L4 i kontroli nie miały,nie wiem szczerze czym ZUS sie kieruje wybierając konkretną osobę do skontrolowania. wiem, ze jak ktos zyczliwy im podpowie to wtedy sie ruszą.....
może i tak... ale to chyba miejsce pracy powinni kontrolować, a nie zamieszkania....
Zastanawia mnie tylko na czym ta kontrola polega? Będą sprawdzać czy jestem w ciąży?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:38   #1780
_Ciastko_
Rozeznanie

Nie wiem czy wpisujecie wszystkie dziewczyny w "spis przyszłych mam" czy tylko stałe użytkowniczki ale na wszelki wypadek podaję swoje dane:
Ania,l26 termin porodu 17 kwiecień

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:40   #1781
mora103
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Ja jestem na zwolnieniu od 1,5 miesiaca mam własna działalność gospodarczą i dostałam juz zasiłek chorobowypo pierwszym miesiacu,na razie zadnej kontroli W zwolnieniu miałam 2 czyli moge chodzić.Znalazłam super huśtawke dla maluszka tylko cenowo mnie przeraza 630zł
http://www.youtube.com/watch?v=QqLT3...eature=related
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 14:41   #1782
n.ik.a
Zadomowienie

prunelle na 21 kwietnia, a ty?

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-11-04 o 14:45
Stary 2010-11-04, 14:56   #1783
subtelle
Raczkowanie

Cześć Kobietki, wpadłam na chwilkę nadrobić troszkę czytanie. Zostaje mi coraz mniej stron do nadrobienia

Ale teraz uciekam na usg , bardzo Was proszę, trzymajcie kciuki.
Denerwuję się coś..... sama nie wiem czemu....
Maleństwo mnie muska, jak gdyby chciało mnie uspokoić.
ten głupi niepokój.
Ale...będzie OK, będzie OK, będzie Ok.... będę powtarzała te słowa jak mantrę przez najbliższą godzinę.
Trzymajcie za nas kciuki, proszę...

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:00   #1784
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
prunelle na 21 kwietnia, a ty?
ja na 24

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wpisujecie wszystkie dziewczyny w "spis przyszłych mam" czy tylko stałe użytkowniczki ale na wszelki wypadek podaję swoje dane:
Ania,l26 termin porodu 17 kwiecień
to lepiej do Montii na priv

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki, wpadłam na chwilkę nadrobić troszkę czytanie. Zostaje mi coraz mniej stron do nadrobienia

ten głupi niepokój.
Ale...będzie OK, będzie OK, będzie Ok.... będę powtarzała te słowa jak mantrę przez najbliższą godzinę.
trzymam kciuki mocno, wszystko będzie ok!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:09   #1785
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja jestem na zwolnieniu od 1,5 miesiaca mam własna działalność gospodarczą i dostałam juz zasiłek chorobowypo pierwszym miesiacu,na razie zadnej kontroli W zwolnieniu miałam 2 czyli moge chodzić.Znalazłam super huśtawke dla maluszka tylko cenowo mnie przeraza 630zł
http://www.youtube.com/watch?v=QqLT3...eature=related
ten rodzaj huśtawek bardzo mi się podoba ale nie zdecydowałam się na niego ze względu na cenę ...

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość

ten głupi niepokój.

trzymamy kciuki
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:24   #1786
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość

A jutro już piąteczek i moje wyczekane usg (ostatnie miałam 2 miesiące temu).. niestety dopiero na 17.40 więc jeszcze prawie cały jutrzejszy dzień oczekiwań 3majcie za mnie proszę kciuki żeby wszystko było dobrze bo troszeczkę się martwie, choć staram się myśleć pozytywnie

Dzisiaj dowiedziałam się jeszcze, że moja bliska koleżanka będzie miała dzidziusia ucieszyłam się bardzo bo wreszcie będe miała kogoś co będzie mieć ze mną wspólne tematy i wogóle później spacerki z dziedziaczkami itd

mocno będę trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość

Wyedukowałam sie tez w kwestii szkoły rodzenia. Stwierdziłam, że się z TŻ zapiszemy, a Wy jakie macie podejście? Będziecie sie zapisywać? U mnie, we Wrocławiu jest bardzo dużo tych szkół, troche je poobdzwaniałam i wybrałam moim zdaniem najlepszą. Ich oferta przedstawia się tak, że kurs trwa 6 tygodni, zajęcia 2 razy w tygodniu wieczorami, zajęcia trwają 2 godziny, w tym 1 godzina "teorii" i 1h ćwiczeń. Cały kurs kosztuje 400zł, jest podzielony na różne cykle tematyczne i taki najciekawszy i najlepiej rozplanowany mi sie wydawał, ale jak będzie to sie okaże. Mam dzwonić w grudniu żeby zapisać się na styczeń

Sprawy mojego Macierzyństwa idą do przodu, kolejne rzeczy mogę "odfajkowywać", jestem z siebie dumna

ja będę niedługo dzwonić u nas w szkole rodzenia preferują tak ok 28tygodnia żeby chodzić to zadzwonię teraz się dopytać

Cytat:
chodzi o to czy np nie pojechałaś sobie na wakacje tak niektórzy robią albo czy nie pracujesz gdzieś indziej podczas zwolnienia

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
mordka ja mam tak samo :P tylko mąz dalej traktuje mnie tak samo a ja bym chciala żeby mnie trochę porozpieszczał
a ja ostatnio wydarłam się na mojego bo on to aż za bardzo się troszczy i traktuje mnie jak chorą to mu ostatnio wyrzuciłam bo nawet kota można zagłaskać tak? no ale potem sobie pogadaliśmy że on się boi itd i jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
może i tak... ale to chyba miejsce pracy powinni kontrolować, a nie zamieszkania....
Zastanawia mnie tylko na czym ta kontrola polega? Będą sprawdzać czy jestem w ciąży?
to że jesteś w ciąży to jest na zwolnieniu będą sprawdzać tak jak wyżej pisałam czy np nie pojechałaś sobie na wakacje gdzieś na zwolnieniu

subtelle mocno trzymam kciuki będzie dobrze

a ja dziewczyny taka zdenerwowana wróciłam wczoraj chcieliśmy zrobić przegląd auta powypadkowy i nam krzyknęli 200zł tylko dlatego że jest napisane "pojazd uszkodzony" a nie "lampa uszkodzona". tak naprawdę tylko lampę mieliśmy do wymiany błotnik i grill no i to by koszatował przegląd 20zł! pojechałam dziś na policję naczekałam się na tego co był przy zdarzeniu 1,5 godziny po czym przyszedł i oznajmił mi że on nie może stwierdzić co tam się w aucie narobiło i to diagnosta oceni. i nie wiadomo czy tylko lampa była zbita. to się wkurzyłam wychodzi na to że mogliśmy ich nie wzywać i mniej problemów by było i mniej kasy na to wszystko. normalnie wyszłam stamtąd i aż się popłakałam że znów na coś trzeba dać kasę nie dość że cholerna naprawa ok1000zł to jeszcze 200zł przegląd no i na dodatek moje auto nam się popsuło i znów 500 stówek pójdzie jezu gdzie koniec tych wydatków.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:43   #1787
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a od jak dawna pracujesz?
Chyba od czerwca 2009.
Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Tity trzymam za Ciebie kciuki, na pewno wszystko będzie ok
Dzięki
Cytat:
oooo kontrolę???? z jakiego powodu??że jestes na zwolnieniu lekarskim, czy zakład pracy chciał cię skontrolować czy siedzisz w domu?

Castia-3maj się dzielnie, oby teraz było juz tylko lepiej
Zakład pracy mnie na co dzień kontroluje bo miszkamy pod jednym dachem , więc to nie to
Eirene no mam nadzieję, że tylko o to chodziło. Powiem po prostu, że byłam w aptece i sklepie. Mam prawo przecież robić zakupy Czy chociażby iść na spacer.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:45   #1788
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba od czerwca 2009.

Dzięki

Zakład pracy mnie na co dzień kontroluje bo miszkamy pod jednym dachem , więc to nie to
Eirene no mam nadzieję, że tylko o to chodziło. Powiem po prostu, że byłam w aptece i sklepie. Mam prawo przecież robić zakupy Czy chociażby iść na spacer.
dokładnie jeśli stawisz się jutro to ok gorzej jakbyś gdzieś była np nad morzem to wtedy lipa troszkę i im o to chodzi.

Stary 2010-11-04, 15:58   #1789
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Dziewczyny, czy to prawda że na L4 można być przez całą ciążę?
czy tylko przez jakiś czas?
Ja jestem na zwolnieniu już 3miesiąc(stres i praca stojąca), mogę chodzić, ale też się tych wizyt ZUS boję.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:42   #1790
n.ik.a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja jestem na zwolnieniu już 3miesiąc(stres i praca stojąca), mogę chodzić, ale też się tych wizyt ZUS boję.
Pewnie że można, nie słyszałam aby jakieś prawo tego zabraniało...ja jestem na zwolnieniu od połowy września, choć na tydzien wróciam do pracy, po czym jak okazalo się, że mam tego nieszczęsnego polipa znów kazano mi siedzieć w domu :/ przyznam, że czasem mam dość i wróciłabym do pracy, niestety patrząc od drugiej strony jakoś tego nie widzę - a dużo obowiązków, ciągły stres, wszystko na już i ok 12 godz. przed komputerem :/

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2010-11-04, 16:53   #1791
aguchaw1
Raczkowanie

mordka_1985 - z tego co ja się dowiadywałam to można być od początku do samego końca na zwolnieniu, i nie powinni robić żadnych problemów. Co do kontroli to zawsze może się zdarzyć,ale przecież nie zawsze dostaje się zwolnienie tylko dlatego ze ciąża jest zagrożona i trzeba leżeć.. dlatego wydaje mi się że nawet w przypadku nie zastania w domu podczas kontroli, nie jest to jakiś duży problem..

subtelle
- na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz ze dzidzia sobie rośnie i ma się dobrze myślę, że na pewno te nasze "obawy" dzidziusie nie lubią, no ale przynajmniej w moim przypadku to jest silniejsze tym bardziej że za 2 dni zaczynam 16 tydzień i ruchów jeszcze nie czuje, a to by mnie na pewno uspokoiło baaardzo

Dziewczyny wklejajcie zdjęcia ciuszków jakie upolowałyście dla swoich niunioli małych
Ja kupiłam piękne ogrodniczki na allegro za 19 zł i drugie za 20 zł w sumie jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka, ale w razie czego jedne komuś dam w prezencie )

poniżej fotki

Edytowane przez aguchaw1
Czas edycji: 2010-11-04 o 16:54
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:57   #1792
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście że można od 1 - go dnia

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
mordka_1985 - z tego co ja się dowiadywałam to można być od początku do samego końca na zwolnieniu, i nie powinni robić żadnych problemów. Co do kontroli to zawsze może się zdarzyć,ale przecież nie zawsze dostaje się zwolnienie tylko dlatego ze ciąża jest zagrożona i trzeba leżeć.. dlatego wydaje mi się że nawet w przypadku nie zastania w domu podczas kontroli, nie jest to jakiś duży problem..

Dziewczyny wklejajcie zdjęcia ciuszków jakie upolowałyście dla swoich niunioli małych
Ja kupiłam piękne ogrodniczki na allegro za 19 zł i drugie za 20 zł w sumie jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka, ale w razie czego jedne komuś dam w prezencie )

poniżej fotki

śliczne zakochałam się

Stary 2010-11-04, 16:58   #1793
Montii
Zakorzenienie

takie same ogrodniczki z nexta widzialam w lumpie ;D
sliczne

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:13   #1794
aguchaw1
Raczkowanie

Eirene1987, Montii ciesze się że się podobają te ciuszki co znajduje na allegro są w miare tanie i w bardzo dobrym stanie także opłaca się bardzo ale narazie kurcze delikatnie kupuje bo nie znam płci;/;/ a jest dużo bardzo pięknych spioszków i bodziaków ale typowo dla dziewczynki lub chlopczyka.. hehe ale może już niedługo tj. 8.11 poznam płeć..
Czuję chłopczyka ale szczerze to wolałabym chyba pierwszą dziewczynkę, a z drugiej strony to najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy
Stary 2010-11-04, 17:14   #1795
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Oto moje zdobycze
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2010-11-04, 17:18   #1796
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Dzięki za odpowiedź odnośnie l4, bo niektóre stare prukwy, które rodziły 100 lat temu wkręcały mi, że muszę iść do pracy - a teraz w 6 miesiącu nie bardzo to widzę.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2010-11-04, 17:22   #1797
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:
Oto moje zdobycze
Powiem Ci ze naprawde śliczne te ciuszki a ta fuksjowa sukienka z kubusiem puchatkiem jest obłędna ) własnie dlatego chciałabym mieć dziewczynke ;D te różowe ciuszki są mega słodkie a Kupiłas te ubranka na allegro czy w sklepach ???
Stary 2010-11-04, 17:24   #1798
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

No dobra, to pokaże wam też mój brzuszek w 23 tc i 4 dni. A w środku siedzi Oliwia
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2010-11-04, 17:24   #1799
Montii
Zakorzenienie

śliczne ciuszki dziewczyny ja może się zmobilizuje i w koncu porobie zdjecia bo to lezy i lezy a mnie sie nie chce nawet zaglądnąć żeby zobaczyć co mam a co nie..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:25   #1800
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Wszystko z lumpa.
Synek tp. 15.03.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości