|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do
ja polecam mój sernik :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667&page=7 albo z mikrofali : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...i#post19663514 albo : Ala PIERNIK ![]() 4 jajka 4 porządne łyżki otrąb owsianych 2 porządne łyżki otrąb pszennych 4 łyżki serka homo naturalnego 1 czubata łyżka budyniu lidlowskiego 1 bardzo płaska łyżeczka proszku 1 łyżeczka czubata kakałka słodzik - lałam do smaku żeby słodkie było ![]() cynamon lub przyprawa do piernika aromat - ja dałam arakowy Wszystko zmiksować i do foremki - piec około 40 - 45 min w temp. 180 stopni. Smakuje wyśmienicie - porcja na 2-3 dni ![]() Zapraszam także na wizaż - Smaczny na moim koncie - póki co są tam 4 przepisy Dukanowe - będe je uzupełniać ![]()
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-11-03 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do
duk duk
![]() ja juz w pracy ![]() ![]() na sniadanko byl chlebek z wedlinka i jajkiem ![]() do pracy-biały ser z cynamonem i serek homo ![]() na obiad-wyjeta piers ![]() ![]() waga znowu ruszyla w dol ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
witam u mnie też malutki spadek o 0,2
![]() Patrysina - chlebek piekłam dłużej niż w przepisie bo jednak jak sprawdzałam patyczkiem to wychodził mokry - ale wyszedł tylko jakoś mało urósł ![]() moje menu na dzisiaj 1 śniadanko - jajeczniczka na szynecce 2 śniadanko - kanapeczka dukanowska z serkiem białym, jogutrem i szczypiorkiem 3. obiadek pierś z kurczaka pieczona w piekarniku nadziana pieczarkami + biały serek a do tego 5 różyczki brokułów 4. kolacja - rybka wędzona w między czasie wiesniak, herbatki i woda i cola light ![]() Edytowane przez 0llcia Czas edycji: 2010-11-04 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dukaneczki
![]() Mam pytanko czy nie jesteście przebiałkowane? Jak wasz cera? Miałam dziś rano starcie z rodzicami o to jak niezdrowo się odżywiam ( bo o zgrozo nie jadam pieczywa i ziemniaków ![]() Gratuluje spadków chudzinki ![]()
![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mialam taka rozmowe z rodzicami, ale im uswiadomilam, ze tak naprawde jem to co przed dieta, tylko bez ziemniakow, makaronu, ryzu i pieczywa ![]() ![]() warto robic kontrolne badania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam starcia na początku z teściami, ale już im przeszło, także luz. Nawet mnie wspierają, jak coś kupują to czasem zapytają czy to mogę itd. Kurcze znikam, bo robotę mam i włosy musze umyć i obiad zrobić a o 12.30 wybywam znów. Będę mieć pracę. Kurcze ale to fajnie brzmi. Ok. do wieczorka dziewczynki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Moi tego nie rozumieją , moja mama jest laborantką więc badania mam robione regularnie ale co z tego są dobre ale ja i tak źle się odżywiam i nie wytłumaczysz.
![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
lenamagda4 - a jesteś pełnoletnia? Gratuluje spadeczkow!! Super dziewczyny!! Moj organizm sobie za mnie żarty robi.. dziś znowu wzrost.. ![]() Czyli w moim przypadku poprzedni dzień nie jest odzwierciedleniem wagi... zrezygnuje chyba z ważenia się codziennie bo psuje sobie humor... ![]()
13.10 - Pilates z JF ![]() Edytowane przez legalna_blondynka Czas edycji: 2010-11-04 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=legalna_blondynka;2 3040805]
lenamagda4 - a jesteś pełnoletnia? o takkk 18+ VAT ![]() Moja mama nie znosi nabiału szczerze powiedziawszy. Czasem z przymusu je serek i jak to widzę to mam wrażenie że zaraz ![]() ![]() Są dziewczyny które po warzywnych dniach chudną a nie po proto.
![]() |
![]() |
#732 | ||
patrysina
|
dziubek ja na szczęście na intruzów nie natrafiłam w brokułach - na szczęście, chyba że tak jak mówisz były tak ukryte że hmmm.... no cóż mogę sobie wówczas powiedzieć tylko smacznego - na szczęście to czyste białko
![]() Cytat:
poza tym trzymam się teraz ściśle zasady I śniadanie i kolacja prawie zawsze proteiny, otręby na II lub III śniadanie czyli między godz 12-15 a warzywa w dni PW między godz 12-19, do każdego posiłku piję ciepły napój typu herbata, kawę staram się natomiast pić raz - za to dużą i tylko do I śniadania, wodę popijam raczej przez cały dzień prosto z butelki i zwykle chłodną lub zimną (bo podobno organizm musi wówczas dodatkowo spalić kalorię by ją ogrzać) ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Lyra dziękuje bardzo za przepis na sernik, jednak ja miałam z innego przepisu, w przyszłym tygodniu mam imprezę w rodzinie to będzie dla mnie jak znalazł, upiekę i zabiorę słodkości ze sobą, a powiedz mi proszę gdzie udało ci się kupić ten słodzik? bo ja niestety mam tylko ten zwykły w pastylkach który ma aspartam szukałam innego ale jakoś z marnym efektem Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- ollcia ![]() lenamagda4 nie przejmuj się, mi też moi na początku marudzili a teraz zauważyłam że sami jedzą więcej drobiu niż wieprzowinki, za to przyjaciele z troską pytali czy sobie aby nie zaszkodzę skoro tyle białka wcinam i pozbawiam się węglowodanów, to pokazałam im wówczas mój "dzienniczek" ze szczegółami co, o której i w jakiej ilości zjadłam i wypiłam, oraz ile ruchu miałam danego dnia, pokazałam im też na przykładowym jedzonku że tak naprawdę nie ma produktów typu serek czy twaróg które nie miałyby węgli ba i to w jakich ilościach mają, po za tym co drugi dzień jem warzywa, których sobie nie żałuje więc nie ma się czym przejmować, zapewniłam ich też że jeśli poczuje się źle lub zauważę że dieta mi szkodzi to przerwę (oczywiście miałam na myśli to że wówczas przejdę do III fazy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o rodziców to moja mama też marudzi. Bo ja przecież taka chuda jestem - tiiiaaaa. ![]() ![]() Od niedawna męczy mnie co jakiś czas takie pulsowanie, nerw w oku. jak temu zaradzić, magnez? ![]() I uwaga najważniejsze dla mnie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę Wam polecić słodką bułeczkę z bloga "Dietetyczne obżarstwo". Zrobiłam z aromatem migdałowym(nadzienie), no pycha!!!! jest taka puszysta! Jeśli dodamy do niej przyprawy to fajna buła do kanapek. ![]() ![]() Edytowane przez CzerwonaKokarda Czas edycji: 2010-11-04 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
patrysina
|
jak dobrze pamiętam to zgadza się to drganie w oku to chyba brak magnezu,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Muszę sprostować. Mam nadzieję, że mnie źle nie zrozumiałaś.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, ja to sobie wyobrażam, że jak schudnę to moim jedynym "problemem" będzie jak ładnie wyrzeźbić, ukształtować ciało. ![]() ![]() Powiem Wam, że z tym cellulitem (właśnie dzisiaj wyczytałam, ze cellulitis to coś innego - wiecie, że nie zdawałam sobie z tego sprawy? ![]() Zmobilizowałam się, jak mówiłam i skakałam na skakance interwałowo. ![]() Co gorsza, nie chce mi się odtworzyć tamilee na brzuchol. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() z tym nadmiarem bialka w organizmie jest tak ze objawia sie nadmiernym i nie rownomiernym wysuszeniem skory, najczesciej na twarzy ale nie tylko powstaja tzw "liszaje" zeby temu przeciwdzialac nalezy stosowac cynk i witamine PP, niestety sa na recepte. nie zaszkodzi rowniez ktoras z maseczek nawilzajacych i dotleniajacych skore np swietnie sie do tego nadaje maska algowa. ![]() tym ktorym kg spadly gratuluje ![]() dzisiaj: jajecznica i kawa z mlekiem zupkA JARZYNOWA sernik ![]() na kolacje pulpety z kapusta kiszona ![]()
Dukan Start--->19.10.10 I Faza ---->23.10.10 - 2,9kg II Faza od 24.10.10 2.11.210----> -1 14.11.2010---> +1kg ![]() Edytowane przez katecage Czas edycji: 2010-11-04 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny, jestem tu nowa, chcialabym dołączyć sie do wspolnego odchudzania dukanem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tak sobie myślę, że zostałam urodzona do tej diety. Jak tylko przeczytałam w książce listę produktów, które można na dicie jeść "do woli", to aż mi ślinka pociekła. Dlatego może mi na tej diecie tak cudnie..... poprawiła mi się cera, włosy i paznokcie. Poprawiły mi się wyniki krwi i jakość życia.... Cytat:
![]() Idę sobie upichcić kluseczki z twarogu na parowarze, bo od myślenia o jedzonku zrobiłam się znowu głodna a dzisiaj czysto proteinkowo u mnie, jak w każdy czwartek.
![]() |
![]() |
#740 |
Rozeznanie
|
alutkal - witamy..
![]() ![]() Mam nadzieje ze książka przeczytana i reguły znane?? Jeśli tak to a pewno możesz liczyć na nasze wsparcie... ![]() Ja dzis na PW... jej jak ja nie lubię PW...nie lubie warzyw... jeśli już to gotowane... a na surowo to tylko pomidory,sałata, ogórki.. ale takie brzydkie byly w sklepie... niedojrzale i sztuczne... mam tylko mrożonkę na ktora nie mam ochoty... mój jadłospis mógł by sie składać z miecha i słodyczy.. ![]() Tatar.. tez pycha... ja właśnie uwielbiam go jeść widelcem... ![]() Dzis zrobilam znowu blok czekoladowy... ![]() i chyba tym razem o dobrej konsystencji... ale niestety nie na dziś... bo dziś jeszcze miałam głupie ciasto marmurkowe które już było z czekolada sniadanko - serek wiesniak + 3 plasterki szynki z indyka II + III sniadanie - plastry babki marmurkowej luncho obiadek - stek wołowy podwieczorek - filiżanka bulionu kolacja - pół serka homo ze słodzikiem... albo galaretkę jeszcze sobie zrobię... ![]() i kurcze blade... musze sie odzwyczaic od pepsi max... ![]()
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Książka Dukana przestudiowana? Produkty białkowe w lodówce? Test dukana zrobiony? No to startuj i koniecznie pisz o wynikach. To bardzo motywuje. ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Ja miałam fazę na colę zero i taką colę zero z Lidla. I może zastojów po nich nie odnotowywałam, za to zauważałam, że w tych dniach, kiedy ochotę na słodkie zapijałam colą, spadał mi popyt na wodę i wypijałam jej zdecydowanie za mało. Odstawiłam więc colę przez zdrowy rozsądek.
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, chce dołączyć do WAS!!! ciągle tylko żre i żre i tyje. Siedze z synkiem ciągle w domu, nie mam na nic motywacji. Zaczęłam tyć, bo oprócz jedzenia żadnych przyjemności. Chce być piękna i widzieć jak tracę kg tak jak Wy! Od kilku dni skacze na skakance, ale żadnego spadku wagi :/ nic a nic. Poza tym, kocham słodycze i chipsy, i jestem chyba uzależniona od jedzenia.
![]() |
#743 | |
Raczkowanie
|
zaglądam do was wieczorkiem
![]() nowe Dukające witam ![]() Cytat:
![]() ![]() więc raczę się colą lub kakałkiem z ubitym mlekiem ![]() mam pytanko czy można kawę zbożową pić ? czy tylko taką co zawiera cykorię ? jeżeli chodzi o cerę i nadmiar białka nie mam takiego problemu zresztą nigdy nie miałam problemów z tym, za to mam zaparcia ![]() ![]() Edytowane przez 0llcia Czas edycji: 2010-11-04 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ![]() chciałabym dodać, że moim celem jest -10 kg. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
O mamito! Ile nowych osób.
![]() ![]() ![]() Idę robić jajeczniczkę. ![]() Isanka, lepiej od razu napisz od jakiej wagi startujesz, przy jakim wzroście, jakie posiłki jesz, może nawet podpowiesz nam jakieś fajne przepisy. Oczywiście zrobisz jak będziesz chciała, ale w grupie łatwiej. Dziewczyny pomogą, doradzą. ![]() Edytowane przez CzerwonaKokarda Czas edycji: 2010-11-04 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Startuję od 79 kg, przy wzroście 182. Dietę zaczynam dopiero od soboty, bo jutro będę miała ciężki dzień i myślę, że nie dam rady. A teraz już zbieram się do spania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
ja się włąśnie zażarłam na maksa, az mi się chce ży... :/ ale stwierdziłam, że skoro od jutra dieta to dziś zaszaleje, chodz juz jak zjadlam to oczywiście żałuje.
Kochana Ollcia, co napisała "stara forumowa siostra"?oj chyba przewertuje cały wątek, nie aż taki długi ![]() Ja tej książki DUKANA nie posiadam. Ile ona kosztuje? warto ją kupić? ja dziś się natknęłam na strone http://www.dieta-dukan.pl/ i dlatego zaczynam, bo wczesniej o niej nie wiedziałam. Słuchajcie piekne kobietki, Wy robicie jakieś ćwiczenia? jeśli tak to jakie? i powiedzcie jeszcze, czy ograniczacie to jedzenie? czy jecie tak bardzo bardzo do syta, ja zawsze przesadzalam z iloscia i dlatego sie zastanawiam jak to jest, bo na tej str pisza ze mozna jesc ile sie chce i o jakiej godzinie sie chce, nawet w nocy. dziwne..
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Właśnie upiekłam herbatniki bo mam straszną ochotę na coś słodkiego, chlebek się piecze i mam takie pytanie do Was; smakują Wam te ciasta słodzone słodzikami? Ja nigdy wcześniej nie używałam słodzika, i jak teraz spróbowałam tego herbatnika... Jest obrzydliwy, właśnie od słodzika :/ Nie wiem co zrobić, czy jak kupię jakiś inny to coś zmieni. Dodam, że mam 1,70m, ważę ~66kg i chcę zejść tak do 57-58kg, przerabiałam różne diety i ogólnie cięzko mi idzie gubienie kg i mam tendencje do tycia.
www.pustamiska.pl - tylko kliknięcie i pomagasz Edytowane przez Kala_88 Czas edycji: 2010-11-04 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Kala_88 po co się pije siemie lniane? co to daje?
Dziewuchy i powiedzcie mi, jak macie załamanie, kryzys, to co robicie by nie jeśc? jakieś sprawdzone metody? a może macie naprawdę jakąś super extra motywację że nie macie załamań? jeśli tak to jakie? a ja slyszałam kiedyś o metodzie Pameli Anderson, że zawsze jak jej się chciało jeść to szła myć zeby :p
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
Hm w sumie odkąd jestem na dukanie to nie piję siemienia bo to tak jak otręby duża dawka błonnika, ja piłam je na włosy i na zaparcia. Na zaparcia pomaga czy na włosy niestety ciężko mi powiedzieć
![]() Tu akurat Pamelka miała rację ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.