|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Ja też jakoś dopatrzyć się Gabrysi nie mogę w tym śniegu.
Moja to już śnieg widziała . Toż to ona już całą jedną zimę przeżyła i to taką srogą i śnieżną.Muszę saneczki kupić coby babcia mogła z małą po śniegu latać.
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() Ale on tak niby dużo je a jest chudzina, widocznie przez to że taki ruchliwy to musi dużo jeść,. Teraz mu sie od tygodnia coś odwidziało i cyca to w nocy nie weźmie, a sie przebudza, to mu herbatkę daję taką ziołową parzoną bez cukru, z niekapka. A w dzień to np dzisiaj zjadł jednego banana, kaszkę (160 ml+6 łyżek kaszki)(tą kaszkę to daję żeby na spokojnie iść do miasta co mi zajmuje około 3 godzin na spokojnie) zupkę 270ml, i 4 x cyc. Teraz to na 17 ma jabłuszko, i jeszcze może mu ten kisiel wypróbuję. A cyca to tylko po kąpaniu jeszcze i do rana na herbatce. Coś dużo tej zupy zjada, ale jak już nie chce to odwraca głowę i go nie namawiam, więc do jedzenia nie jest zmuszany, je tylko tyle ile ma ochoty, albo tyle ile ma przydziału. Ale się rozpisałam
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
JA to kiedyś nigdy nie pomyślałabym ze karmienie niemowlaka może być takie trudne. A Wy tu ciągle tylko o tym jedzeniu piszecie a im więcej czytam tym to wszystko coraz bardziej skomplikowane.
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Gmyrelka - i jak tam Twoja szafa? Panowie pojawili się?
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
jaaaki dwugodzinny prtzestój
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
P0P ano pojawili się i szafa stoi, ale jak to ja mam wiele ale i będę reklamować
Teraz już jestem spokojna, ale byłam tak wkur*** jak zaczęłam w szafie układać, że właściciel ma farta że tel nie odebrał Pokaż moją synową ![]() Madziwnia ostatnio często takie przestoje. Kiedyś ciężko było nadrobić po jednym dniu, a teraz spoko luz ![]() Mój mensz właśnie montuje swoje akwarium, w którym pływać będzie nasza JEDNA ryba (Karolcia) którą zarezerwował z 3 tygodnie temu ![]() drcron co u Was?? Jak się miewa Julcia??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-04 o 19:17 |
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - wrzuć koniecznie zdjęcia tej VIP ryby
i całego akwarium, bo umieram z ciekawości ![]() Igor dzisiaj kucał sobie, a raptem wstał i stanął - bez przytrzymywania się! Oczywiście zaraz stracił równowagę, ale... no... on dalej nie siedzi bez podtrzymywania się łapkami. Ja chcę wszystko po kolei!
|
#217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do powrotu do pracy - ja się z chęcią zamienię, ale nie sądzę że chciałabyś do szkoły znowu iść ja nie dość, że nerwy sobie szarpię to jeszcze przeokropnie tęsknię za małym![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, jutro weekend i czapkę w pepco dorwałam - nawet fajna, taka beretowa smerfetka ale rękawiczek jak nie miałam tak nadal nie mam
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale piszecie dużo he he nadrabia się w minute .
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski wrzucę naszą Karolcie rzecz jasna tylko póki co tż szykuje jej warunki do życia a ona sobie czeka na nas w akwarystycznym
Aktualnie woda ma temperaturę 13 stopni więc długo by nie pożyła Jeszcze musi popracować nad pH i twardością wody Bartek mówi że to jego dziecko adoptowane i co tydzień odwiedza ją w akwarystycznym A dzisiaj tam dzwonił żeby zapewnić że po nią przyjedzie ![]() Megi w końcu tż zweryfikował wielkość zbiornika i zamienił 450l na 216l, a i tak jest duże!! dla Igusia, Megi On szybciej będzie chodził niż siedział (mój za to ani siedzieć ani raczkować ani chodzić - tzn jak go posadze to usiedzi troche, podeprze się i jest ok, ale sam do tego nie dąży... a ma już 7,5 miecha! no!)Baobabku wstaw jakąś fotkę Kubulinka bo dawno Go nie widziałam ![]() Mrowak czy ja się doproszę zdjęcia Gabulca?? Ania ryba nie mała, ale taka charakterna że współtowarzyszy to by zjadła - nawet tego samego gatunku Mój tż ma specyficzne zainteresowania![]() A czy jak ja nie daje dokładnie co drugi dzień tego żółtka to bardzo źle?? Widziałam tylko jeden słoik z żółtkiem a nie mam dostępu do wiejskich jajek ... ale raz czy dwa na tydzień to chyba za rzadko ... ? A lech poznań wygrał z manchester city 3:1 NANANANANANAAAA ![]() Ciekawe co tam u Natalali i Jej Czekoladki Już wcale się do nas nie odzywa.Wracając do tego żółtka... to co drugi dzień dynia z żółtkiem to raczej mało urozmaicony jadłospis ...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-04 o 20:53 |
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia no to ja będę po sąsiedzku w środowe popołudnie(jedziemy po szkole Eryka więc o 13 wyjazd) a w czwartek popołudniem jedziemy na dom(bo Eryk w piątek szkołe ma) To może jakby nie padało to na Wicie pojedziecie, i sobie pospacerujemy
Eryk w spokoju by sobie kamieni szukał. A jak nie to na miejscu
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
mogę pisać ććććććććć
dziewczyny pokażcie jakieś foteczki naszych dzieciątek ![]() dawno nie widziałam Gabrysi,Kubusia,Igorka,Ol i dawajcie foto! no właśnie ciekawe co tam u Natalii a Anakazar gdzie się leni? Gmyrelka ogromne to akwarium,pięknie musi wyglądać. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-04 o 20:56 |
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka pięknie to ono może BĘDZIE wyglądać Póki co jest tylko żwirek, woda i masa aparatury Jak tam pucorki Danielka??A wiecie co, ja ostatnio zważyłam Dyzia na swojej wadze i mi wyszło 9,5kg Odjęłabym 0,5 na pampka i body ale te 9kg to i tak dużo - Dyziek spaślak
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Czytam na bieżąco ale brak weny do pisania;/ pokaże wam jak mój tż ubieral rano Oliwke. Ja jak weszlam do pokoju myslalam ze padne.
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
moja bez pampka 9,5 a tamtym tygodniu na wadze miala
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poniżej kilkudniowa, niewyraźna nieco fota z telefonu pt. maltretowanie kota
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 9kg dużo?Danio 11kg ![]() Darusia super ją ubierał a raczej siebie jejciu jak Gabrysia urosła!!!piękna córunia jak ja bym chciała wszystkie dzieciątka zobaczyć na żywo-przyjedźcie do mnie! Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-04 o 21:14 |
|
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka ale Dani jest starszy więc wszystko przed nami
Dobrze że pucorki już nie są czerwone - kupie zatem tran bezsmakowy ![]() Darusia świetna fotka!! A Twój tż to faktycznie niezła chudzina Czy w jakimś obiadku prócz dynia z żółtkiem jest żółtko ?? helpGabulec przeuroczy!! Jaka Ona duża babeczka!! mrowak pokaż nam Jej pysia bo na tym zdjęciu to nie widać ![]() http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html mogę dać całe żółtko już??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-04 o 21:55 |
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
[Zaraz wstawie jakieś foto tylko zobacze co mam tam w aparacie i zmienie przegladarke bo na tej jakos nie moge na wizaz wrzucac czemu nie wiem nie znam się , nie umiem
![]() Gmyrelka - ja też tak podaje jak sobie przypomne , wstyd ale cóż ( ta co sie tam madrzy jak to dzieci jeść powinny ) ale ze dwa razy w tyg dostanie . na szczescie Szymek sie upomina o jajka to jemu wyciagam z jajek sniadaniowych. Za niedługo jej białko zapodam i zobaczymy . Ło matko co to za ryba? Dziewczyny bedziemy miały niedługo nową koleżankę . To kolezanka która pisała na watku staraczek na którym i ja i Madziwnia się udzialałyśmy i cały czas tam zagladamy . dziewczyna za pare ( moze pare , moze tydzień lub dwa ) będzie mamusią adoptowanej dziewczynki . Jej córeczka jest kwitniówką i jest dzień starsza od mojej OLi . W tej chwili załatwiają wszelki formalności . Zaprosiłam ja oczywiście do nas na wątek
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
No to pokazuje Ole -w forumowej bluzie , z ulubioną zabawką ( a mama tyle na fishera wydała
) z z serii co was czeka za jakiś czas , czyli Szymon w akcji
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() od dwóch dni Was czytam, a gorzej jakoś z pisaniem. Jestem już tak zmęczona że posty to z kilka razy muszę czytać aby zrozumieć :d Nic mi się nie chce, nawet z domu dzisiaj nie wychodziłam, tż jedynie był z małym na spacerze Nie wiem czy to przez pogodę, czy przez ogólne samopoczucie ![]() Dzieciaczki oczywiście śliczne ![]() Było o podawaniu żółtka... Jest kilka słoiczków z tym dodatkiem, jakieś nowe z bobovity powychodziły, z mięskiem są W sumie to żółtko dość nieregularnie daję, jak sobie przypomnę Ostatnio oglądałam jakiś program i mówiono tam, że jeżeli w produkcie jest żółtko to na pewno są też tam konserwanty, pasteryzować czegoś takiego nie można. Ale ja czasami daję albo słoik albo sama gotuję jajca a mam takie zwykłe ze sklepu, czasami tesciowie kupują na bazarku to już wtedy jakieś wioskowe są - ale tak za bardzo to nie zwracam na to uwagi ![]() co tam jeszcze było... kurcze, ostatnio to z moją koncentracją i pamięcią kiepsko jest ![]() Ollencja, Mały Twój przesłodki a na aukcjach podają wymiary W koncu muszę usiąść i zamówić bo zaraz pewnie śnieg spadnie ![]() mrowak, u nas Kuba też tak zamęcza koty, tylko że one jak go widzą to uciekają gdzie się da ![]() Gmyrelka, też jestem ciekawa co to za rybka pirania? ![]() Baobabku, szkoda twojej siostrzenicy.. ważne że zdrowieje... Aniu, to czekamy na nową mamuśkę Kurcze..i więcej nie pamiętam co chciałam napisać...
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna Ola, jakie ona ma ładna oczka
![]() Zosia tez uwielbia sie balonem bawić, a odnośnie Szymonka przypomniał mi sie moj chrześniak jak przyjeżdzał do mnie, a był w podobnym wieku to też się z nim tak bawiłam uwielbiał sie paprać farbami. Pozniej mu kupiłam specjalne takie do malowania palcami, super sie zmywały![]() a ja sie ruszać nie moge dzisiaj, rano bawiłam się z Zosią na dywanie i próbowałam z nią wstać i chyba mi coś w plecach strzeliło. Masakra chodze jak kaleka, chyba będe musiała na jakis masaż jechać.
|
|
#232 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do basenu to jak Darusia napisała gronkowca jakiś czas temu znaleźli i się boję teraz Cytat:
Cytat:
![]() dziękujemy za kciuki ![]() Cytat:
Amelka lubi tą rybkę śmierdzącą paprykarzem ![]() Cytat:
|
|
#233 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Gmyrelka;23054053A lech poznań wygrał z manchester city 3:1 NANANANANANAAAA
![]() Wracając do tego żółtka... to co drugi dzień dynia z żółtkiem to raczej mało urozmaicony jadłospis ...[/QUOTE] oglądałam mecz z tż NANANAAANAAA dobrze im poszło co do żółtka to moj Lenka po tym obiadku puściła ja zapomniałam o tym żółtku i jakieś 3 tyg wogóle nie dostała![]() Cytat:
![]() Cigi Twoja pchełka jaką miała wystylizowaną fryzurę ![]() Darusia twój tż nieźle ubrany ![]() Dzięki dziewczyny za rady na temat maści do pupy. Tż jutro idzie z Leną do lekarza(zobaczymy co jej przepisze) dlaczego tak żadko dajecie zdjęcia swoich pociech??? bardzo lubię oglądać wszystkie nasze dzieciaczki............. to ja zaczynam1. z mamusią 2. uwielbia laptopa (najlepsza zabawka rodziców)
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
doskonale cię rozumiem, weszłam tu żeby zapytac o fotelik, odpisałam na kilka postów i sobie poszłam
więc czy ma ktoś fotelik Romer King Plus?? wiem, że było juz o tym pisane z 500 razy, ale wszystko mi sie pokiełbasiło dusiaka ty ostatnio kupowałaś, czy to był Romer?? mała mi wyrasta z fotelika a ja nie mogę się zdecydować, za duo tego ![]() co do wagi to obawiam sie, że moja już może z 10kg ważyć mleka w sumie zjada ok 400-500ml + duży obiadek + słoiczek owoców z 50ml wody i 2 łyżkami kaszki manny. Czy to dużo?? Teraz się wiercipięta zrobiła, odkąd sama usiadła, siada nawet śpiąc, więc usypianie nie idzie gładko
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
AniaP Ola śliczna! Drugie zdjęcie to jak z reklamy
fajnie, że pozwalasz mu na takie zabawyMinka zapomniałam napisać, że trzymam kciuki za nowy interes
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale juz widziałam na allegro te do malowania palcami i jeszcze mają stempelki kupie mu takie . Bo ostatnio stempelki to wycinałam sama z ziemniaka ![]() jeszcze na topie jest ciastolina aixa - ale super dwie laski
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
ja tez caly czas czytam ale pisac jakos brak weny dzieci piekne ja juz tez od tygodnia podaje zoltko co drugi dzien a i chyba bedziemy mialy pierwszego kla ANIA ale wspaniala wiadomosc DRCRON jak tam Juleczka...bo cos chyba ostatnio malo pisalas...jak chorobsko a i sie chwale od tygodnia pozadnie siedzimy
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
tradycyjnie o tej porze padam na twarz wię spadam spać
JUTRO WEEKEND!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi:
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka - przykry taki widok szkoda ze te procedury nie trwają szybciej bo tych maluszków by tam mogło nie być . takie dzieciaczki szybko znajdują dom
ide kimac pa pa
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
Dziękujemy za komplementy. Jeszcze jedno zdjęcie, patologiczne tym razem.
Kombinezony w carrefourze ktoś oglądał ? Wisiały gdzieś z miesiąc temu, jednoczęściowe, w wersji (kolorze) dla chł. i dz. Chyba 40 zł. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

. Toż to ona już całą jedną zimę przeżyła i to taką srogą i śnieżną.

- bez przytrzymywania się! Oczywiście zaraz stracił równowagę, ale... no... on dalej nie siedzi bez podtrzymywania się łapkami. Ja chcę wszystko po kolei!

dla Igusia, Megi On szybciej będzie chodził niż siedział
- tzn jak go posadze to usiedzi troche, podeprze się i jest ok, ale sam do tego nie dąży... a ma już 7,5 miecha! no!)

Ostatnio oglądałam jakiś program i mówiono tam, że jeżeli w produkcie jest żółtko to na pewno są też tam konserwanty, pasteryzować czegoś takiego nie można. Ale ja czasami daję albo słoik albo sama gotuję jajca
ja zapomniałam o tym żółtku i jakieś 3 tyg wogóle nie dostała