Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 14:37   #211
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
to ja juz mam pierwszy snieg Gabryśki
to było 3-go lutego 2010
Ja też jakoś dopatrzyć się Gabrysi nie mogę w tym śniegu.

Moja to już śnieg widziała. Toż to ona już całą jedną zimę przeżyła i to taką srogą i śnieżną.
Muszę saneczki kupić coby babcia mogła z małą po śniegu latać.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:01   #212
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
madzia ona mi zjada na obiad albo pół dużego słoiczka albo 1 mały?
to źle?
no ale nie płącze z głodu czesto cyca je
mój jak ma zjeść słoiczek to dużego calego nie zjada, jakoś mu nie smakują. A jak ja mu zrobię, to krzyczy żebym szybcieł łyżką szuflowała, albo sam mi łyżke wyrywa, tylko wtedy skutek odwrotny. Mój jak zjadł tyle zupy to poszedł spać, i jeszcze cyca przez 20 min doił
Ale on tak niby dużo je a jest chudzina, widocznie przez to że taki ruchliwy to musi dużo jeść,.
Teraz mu sie od tygodnia coś odwidziało i cyca to w nocy nie weźmie, a sie przebudza, to mu herbatkę daję taką ziołową parzoną bez cukru, z niekapka. A w dzień to np dzisiaj zjadł jednego banana, kaszkę (160 ml+6 łyżek kaszki)(tą kaszkę to daję żeby na spokojnie iść do miasta co mi zajmuje około 3 godzin na spokojnie) zupkę 270ml, i 4 x cyc. Teraz to na 17 ma jabłuszko, i jeszcze może mu ten kisiel wypróbuję. A cyca to tylko po kąpaniu jeszcze i do rana na herbatce.
Coś dużo tej zupy zjada, ale jak już nie chce to odwraca głowę i go nie namawiam, więc do jedzenia nie jest zmuszany, je tylko tyle ile ma ochoty, albo tyle ile ma przydziału.
Ale się rozpisałam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:15   #213
P0P70
Zakorzenienie

JA to kiedyś nigdy nie pomyślałabym ze karmienie niemowlaka może być takie trudne. A Wy tu ciągle tylko o tym jedzeniu piszecie a im więcej czytam tym to wszystko coraz bardziej skomplikowane.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Gmyrelka - i jak tam Twoja szafa? Panowie pojawili się?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:07   #214
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

jaaaki dwugodzinny prtzestój

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:09   #215
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

P0P ano pojawili się i szafa stoi, ale jak to ja mam wiele ale i będę reklamować Teraz już jestem spokojna, ale byłam tak wkur*** jak zaczęłam w szafie układać, że właściciel ma farta że tel nie odebrał Pokaż moją synową Marcel (który już śpi) się stęsknił

Madziwnia
ostatnio często takie przestoje. Kiedyś ciężko było nadrobić po jednym dniu, a teraz spoko luz

Mój mensz właśnie montuje swoje akwarium, w którym pływać będzie nasza JEDNA ryba (Karolcia) którą zarezerwował z 3 tygodnie temu

drcron co u Was?? Jak się miewa Julcia??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-04 o 18:17
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:37   #216
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka - wrzuć koniecznie zdjęcia tej VIP ryby i całego akwarium, bo umieram z ciekawości

Igor dzisiaj kucał sobie, a raptem wstał i stanął - bez przytrzymywania się! Oczywiście zaraz stracił równowagę, ale... no... on dalej nie siedzi bez podtrzymywania się łapkami. Ja chcę wszystko po kolei!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:59   #217
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

ja przepraszam, ale gdzie do chole.... byli wtedy rodzice????!!!!

zaczynam zazdrościć tym z Was, które wróciły do normalnej pracy.....
ehhh no właśnie moja siostraod początku małej na wszystko pozwala, wszystko dotknąć, wziąć do buzi, rzucić, zepsuć itp... no i to są właśnie skutki - coby mieć chwilę spokoju. Już wyszły ze szpitala, mała ma wysoki poziom leukocytów i ogólnie osłabiona es a moja szanowna siostra ze szpitala wywlekła rotawirusa....zarządziłam kwarantannę nie wychodzą z domu ba nie przyjeżdżają do buska nawet-zakaz
Co do powrotu do pracy - ja się z chęcią zamienię, ale nie sądzę że chciałabyś do szkoły znowu iść ja nie dość, że nerwy sobie szarpię to jeszcze przeokropnie tęsknię za małym

Cytat:
jak pracowałam w LO to jednocześnie robiłam studia zaoczne i musiałam mieć co drugi piątek wolny czyli tak naprawdę plan był taki, że każdy piątek miałam wolny-niby fajnie, ale jak tylko miałam jakieś"ale" co do planu albo chciałam coś przełożyć, zwolnić się itd to słyszałam "ale przecież pani ma już nawet piątki wolne", a potem poszłam po rozum do głowy i dowiedziałam się o urlopie szkoleniowym i mogli mi już napukać-brałam absolutnie cały przysługujący mi urlop w roku akademickim. A najszczęśliwszym dniem w LO był ten, kiedy zaniosłam dyrektorce wypowiedzenie-myślałam, że po wyjściu od niej zacznę krzyczeć na cały regulator, ale że trwały lekcje to się ostatkiem rozsądku powstrzymałam-ja nie chcę do oświatówki wracać
jeśli znacie kogoś, kto potrzebuje tłumaczeń to dajcie znać
no właśnie - mądra decyzja

Cytat:
Dzień dobry!!!

cigi wczoraj zapomniałam napisac.. ja podaje miecho wg schematu i słoiczków czyli po 5 zcaełam te słoiczki po 5 msc a te po 6 zaczełam dopieor ok 1-2 tyg temu czyli mozna powiedziec po 7 msc.

i wcina wzsystklo co bym nie podała

propo ryby włąsnie gerber ma jarzynki z delikatna ryba
dzis jej podałam pierwszy raz ale starsznie smierdzi jak paprykarz...

a czy inne firmy maj a dania z rybą bo co tylko ten jedxen rodziaj na rynku?

PS. Któa podaje juz żółtko? czy wystarczy jak bede podawał ten słoiczek z żółtkiem czy lepiej np. zółtko do obiadku dorzucic??

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

dobra cwaniaro.. agdzie gabrysia na tym sniegu?? mogłas sie chociaz z brzuszkiem p9ołozyc hhihihi
ja podaję żółtko, ale często daję właśnie ten obiadek - krem dyniowy z żółtkiem i to jest raczej to samo a tak to jak mam wiejskie jajka to ugotowaną połówkę rozkruszam i mieszam z zupką albo obiadkiem - lubi nawet

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Gmyrelka - wrzuć koniecznie zdjęcia tej VIP ryby i całego akwarium, bo umieram z ciekawości

Igor dzisiaj kucał sobie, a raptem wstał i stanął - bez przytrzymywania się! Oczywiście zaraz stracił równowagę, ale... no... on dalej nie siedzi bez podtrzymywania się łapkami. Ja chcę wszystko po kolei!
przyłączam się ja też ciekawa jestem jak to wygląda
Dziewczyny, jutro weekend jak ja się cieszę 6 godzinek w szkole i znów 2 dni sam na sam z syneczkiem A ja dzisiaj wreszcie kupiłam sobie kozaki i płaszczyk - kurtkę na zimę oczywiście przeputałam połowę wypłaty ale co tam i czapkę w pepco dorwałam - nawet fajna, taka beretowa smerfetka ale rękawiczek jak nie miałam tak nadal nie mam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:41   #218
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja wiem że ten słoicze co juz ma zółtko to nie dodwawac tylko do innych obiadków czy moge dodać bo te z zółtkiem to mały wybór...

A czy np. dorsza z morza swiezego udotowac i dodac do zupki mozna?

Czyli juz powinnam co drugi dzien 1/2 zółtka tak?

Rany to ja chyba głodze dziecko!!!

madzia ona mi zjada na obiad albo pół dużego słoiczka albo 1 mały?
to źle?
no ale nie płącze z głodu czesto cyca je
do innych tak ogólnie dodawaj tak żeby miała co dwa dni pół żółtka w obiadku .

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
P0P ano pojawili się i szafa stoi, ale jak to ja mam wiele ale i będę reklamować Teraz już jestem spokojna, ale byłam tak wkur*** jak zaczęłam w szafie układać, że właściciel ma farta że tel nie odebrał Pokaż moją synową Marcel (który już śpi) się stęsknił

Madziwnia
ostatnio często takie przestoje. Kiedyś ciężko było nadrobić po jednym dniu, a teraz spoko luz

Mój mensz właśnie montuje swoje akwarium, w którym pływać będzie nasza JEDNA ryba (Karolcia) którą zarezerwował z 3 tygodnie temu

drcron co u Was?? Jak się miewa Julcia??
To chyba małe to akwarium jak tylko na jedną rybe

Ale piszecie dużo he he nadrabia się w minute .
Stary 2010-11-04, 19:44   #219
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Laski wrzucę naszą Karolcie rzecz jasna tylko póki co tż szykuje jej warunki do życia a ona sobie czeka na nas w akwarystycznym Aktualnie woda ma temperaturę 13 stopni więc długo by nie pożyła Jeszcze musi popracować nad pH i twardością wody Bartek mówi że to jego dziecko adoptowane i co tydzień odwiedza ją w akwarystycznym A dzisiaj tam dzwonił żeby zapewnić że po nią przyjedzie

Megi w końcu tż zweryfikował wielkość zbiornika i zamienił 450l na 216l, a i tak jest duże!! dla Igusia, Megi On szybciej będzie chodził niż siedział (mój za to ani siedzieć ani raczkować ani chodzić - tzn jak go posadze to usiedzi troche, podeprze się i jest ok, ale sam do tego nie dąży... a ma już 7,5 miecha! no!)

Baobabku wstaw jakąś fotkę Kubulinka bo dawno Go nie widziałam

Mrowak czy ja się doproszę zdjęcia Gabulca??

Ania ryba nie mała, ale taka charakterna że współtowarzyszy to by zjadła - nawet tego samego gatunku Mój tż ma specyficzne zainteresowania

A czy jak ja nie daje dokładnie co drugi dzień tego żółtka to bardzo źle?? Widziałam tylko jeden słoik z żółtkiem a nie mam dostępu do wiejskich jajek ... ale raz czy dwa na tydzień to chyba za rzadko ... ?

A lech poznań wygrał z manchester city 3:1 NANANANANANAAAA

Ciekawe co tam u Natalali i Jej Czekoladki Już wcale się do nas nie odzywa.

Wracając do tego żółtka... to co drugi dzień dynia z żółtkiem to raczej mało urozmaicony jadłospis ...

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-04 o 19:53
Stary 2010-11-04, 19:51   #220
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

madziwnia no to ja będę po sąsiedzku w środowe popołudnie(jedziemy po szkole Eryka więc o 13 wyjazd) a w czwartek popołudniem jedziemy na dom(bo Eryk w piątek szkołe ma) To może jakby nie padało to na Wicie pojedziecie, i sobie pospacerujemy Eryk w spokoju by sobie kamieni szukał. A jak nie to na miejscu

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:53   #221
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

mogę pisać ććććććććć
dziewczyny pokażcie jakieś foteczki naszych dzieciątek
dawno nie widziałam Gabrysi,Kubusia,Igorka,Ol i dawajcie foto!
no właśnie ciekawe co tam u Natalii
a Anakazar gdzie się leni?

Gmyrelka ogromne to akwarium,pięknie musi wyglądać.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-11-04 o 19:56
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 20:01   #222
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Gmyrelka ogromne to akwarium,pięknie musi wyglądać.

Oliwka
pięknie to ono może BĘDZIE wyglądać Póki co jest tylko żwirek, woda i masa aparatury Jak tam pucorki Danielka??

A wiecie co, ja ostatnio zważyłam Dyzia na swojej wadze i mi wyszło 9,5kg Odjęłabym 0,5 na pampka i body ale te 9kg to i tak dużo - Dyziek spaślak

Stary 2010-11-04, 20:05   #223
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Dobry wieczór
Czytam na bieżąco ale brak weny do pisania;/

pokaże wam jak mój tż ubieral rano Oliwke. Ja jak weszlam do pokoju myslalam ze padne.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:06   #224
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:

Oliwka
pięknie to ono może BĘDZIE wyglądać Póki co jest tylko żwirek, woda i masa aparatury Jak tam pucorki Danielka??

A wiecie co, ja ostatnio zważyłam Dyzia na swojej wadze i mi wyszło 9,5kg Odjęłabym 0,5 na pampka i body ale te 9kg to i tak dużo - Dyziek spaślak
moja bez pampka 9,5 a tamtym tygodniu na wadze miala
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:10   #225
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
dobra cwaniaro.. agdzie gabrysia na tym sniegu?? mogłas sie chociaz z brzuszkiem p9ołozyc hhihihi
no nie mogłam, bo to ja zdjęcie robiłam i to telefonem, więc jest z punktu widzenia Gabryśki dokładnie, a ona sama siedziałaa tudzież pływała sobie w cieplutkim brzuszku i szykowała się do wyprowadzki, która nastąpiła miesiąc i 8 dni później

a poniżej kilkudniowa, niewyraźna nieco fota z telefonu pt. maltretowanie kota
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:12   #226
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

Oliwka

a dziękuję już dobrze,nie ma czerwieni na twarzy
9kg dużo?Danio 11kg

Darusia super ją ubierał a raczej siebie

jejciu jak Gabrysia urosła!!!piękna córunia
jak ja bym chciała wszystkie dzieciątka zobaczyć na żywo-przyjedźcie do mnie!

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-11-04 o 20:14
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:43   #227
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oliwka ale Dani jest starszy więc wszystko przed nami Dobrze że pucorki już nie są czerwone - kupie zatem tran bezsmakowy

Darusia
świetna fotka!! A Twój tż to faktycznie niezła chudzina

Czy w jakimś obiadku prócz dynia z żółtkiem jest żółtko ?? help

Gabulec przeuroczy!! Jaka Ona duża babeczka!! mrowak pokaż nam Jej pysia bo na tym zdjęciu to nie widać

http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html mogę dać całe żółtko już??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-04 o 20:55
Stary 2010-11-04, 20:49   #228
ania p
Zakorzenienie

[Zaraz wstawie jakieś foto tylko zobacze co mam tam w aparacie i zmienie przegladarke bo na tej jakos nie moge na wizaz wrzucac czemu nie wiem nie znam się , nie umiem

Gmyrelka - ja też tak podaje jak sobie przypomne , wstyd ale cóż ( ta co sie tam madrzy jak to dzieci jeść powinny ) ale ze dwa razy w tyg dostanie . na szczescie Szymek sie upomina o jajka to jemu wyciagam z jajek sniadaniowych.
Za niedługo jej białko zapodam i zobaczymy .
Ło matko co to za ryba?

Dziewczyny bedziemy miały niedługo nową koleżankę .
To kolezanka która pisała na watku staraczek na którym i ja i Madziwnia się udzialałyśmy i cały czas tam zagladamy .
dziewczyna za pare ( moze pare , moze tydzień lub dwa ) będzie mamusią adoptowanej dziewczynki . Jej córeczka jest kwitniówką i jest dzień starsza od mojej OLi . W tej chwili załatwiają wszelki formalności .
Zaprosiłam ja oczywiście do nas na wątek , bo to nasz kwietniowy dzieć ) powiedziała że jak ogarnie tematy wszelakie to oczywiście będzie zagladała .
Stary 2010-11-04, 21:03   #229
ania p
Zakorzenienie

No to pokazuje Ole -w forumowej bluzie , z ulubioną zabawką ( a mama tyle na fishera wydała ) z z serii co was czeka za jakiś czas , czyli Szymon w akcji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 21:18   #230
Ferrou
Zakorzenienie

Cześć
od dwóch dni Was czytam, a gorzej jakoś z pisaniem. Jestem już tak zmęczona że posty to z kilka razy muszę czytać aby zrozumieć :d Nic mi się nie chce, nawet z domu dzisiaj nie wychodziłam, tż jedynie był z małym na spacerze Nie wiem czy to przez pogodę, czy przez ogólne samopoczucie

Dzieciaczki oczywiście śliczne I widzę, że niektóre to nowe umiejętności już posiadły

Było o podawaniu żółtka... Jest kilka słoiczków z tym dodatkiem, jakieś nowe z bobovity powychodziły, z mięskiem są W sumie to żółtko dość nieregularnie daję, jak sobie przypomnę Ostatnio oglądałam jakiś program i mówiono tam, że jeżeli w produkcie jest żółtko to na pewno są też tam konserwanty, pasteryzować czegoś takiego nie można. Ale ja czasami daję albo słoik albo sama gotuję jajca a mam takie zwykłe ze sklepu, czasami tesciowie kupują na bazarku to już wtedy jakieś wioskowe są - ale tak za bardzo to nie zwracam na to uwagi

co tam jeszcze było... kurcze, ostatnio to z moją koncentracją i pamięcią kiepsko jest

Ollencja, Mały Twój przesłodki A jeżeli chodzi o kombinezon to myślę że dzieciaki można zmierzyć i w miarę wyjdzie co nam potrzeba a na aukcjach podają wymiary W koncu muszę usiąść i zamówić bo zaraz pewnie śnieg spadnie

mrowak
, u nas Kuba też tak zamęcza koty, tylko że one jak go widzą to uciekają gdzie się da

Gmyrelka
, też jestem ciekawa co to za rybka pirania?

Baobabku, szkoda twojej siostrzenicy.. ważne że zdrowieje...

Aniu, to czekamy na nową mamuśkę

Kurcze..i więcej nie pamiętam co chciałam napisać...
Stary 2010-11-04, 21:22   #231
sara 85
Zakorzenienie

śliczna Ola, jakie ona ma ładna oczka
Zosia tez uwielbia sie balonem bawić, a odnośnie Szymonka przypomniał mi sie moj chrześniak jak przyjeżdzał do mnie, a był w podobnym wieku to też się z nim tak bawiłam uwielbiał sie paprać farbami. Pozniej mu kupiłam specjalne takie do malowania palcami, super sie zmywały

a ja sie ruszać nie moge dzisiaj, rano bawiłam się z Zosią na dywanie i próbowałam z nią wstać i chyba mi coś w plecach strzeliło. Masakra chodze jak kaleka, chyba będe musiała na jakis masaż jechać.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:26   #232
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Minka26 ja z moim chodze do zwyklego aqua parku z chlorowaną wodą, i nie spotkalam basenu gdzie woda bylaby tylko ozonowana. Małemu nic nie jest nawet jak się troche opije. Ale musiasz zwracać uwagę jak zareaguje na zwykły basen, bo np starszy synek ma uczulenie na jednym z basenów. Dostaje takie jakby poparzenie na klatce piersiowej, i tam nie chodzimy bo za dużo chloru ładują
a te musy w 4-ropakach to takie http://www.*****************/nasze_p...esiecy/MUS/412

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

ni i cenzura to w wygwiazdkowane musisz wpisać *****************

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

no dobra wejdz na stronę bobovita i tam na produkty
ok, dziękuję! znalazłam a co do basenu to jak Darusia napisała gronkowca jakiś czas temu znaleźli i się boję teraz

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
minka ja na ten basen bym z mala nie poszla, chyba nawet zajec nie ma, ale ostatnio po remoncie generalnym by cxzynny az tydzien bo wykryli gronkowca;/
że zajęć nie ma to wiem, ale ja widziałam co z dzieciakami tam robiliśmy to dałabym rade, ale tego gronkowca się boję

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Minka fajnie,że zaczeliście to jest najważniejsze,żeby być odważnym a resztę się rozkręci.Ja też Danielowi nie przedłużam karnetu tam.A w ta sobotę też idziecie?
Trzymam kciuki za powodzenie firmy
nie będzie nas w tą sobotę, bo zjazd mam
dziękujemy za kciuki

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Jak jest już zółtko to nie trzeba dodawać .
Rybe ma też hipp i bobovita ale ta z bobovity chyba najbardziej śmierdzi
ja żółtka nie daję
Amelka lubi tą rybkę śmierdzącą paprykarzem

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No to pokazuje Ole -w forumowej bluzie , z ulubioną zabawką ( a mama tyle na fishera wydała ) z z serii co was czeka za jakiś czas , czyli Szymon w akcji
drugie zdjęcie na okładkę Szymek wymiata, dobrze, że Oli nie wymalował
Stary 2010-11-04, 21:31   #233
aixa
Rozeznanie

[QUOTE=Gmyrelka;23054053A lech poznań wygrał z manchester city 3:1 NANANANANANAAAA

Wracając do tego żółtka... to co drugi dzień dynia z żółtkiem to raczej mało urozmaicony jadłospis ...[/QUOTE]
oglądałam mecz z tż NANANAAANAAA dobrze im poszło
co do żółtka to moj Lenka po tym obiadku puściła ja zapomniałam o tym żółtku i jakieś 3 tyg wogóle nie dostała jejku od jutra zacznę podawać

Cytat:
a poniżej kilkudniowa, niewyraźna nieco fota z telefonu pt. maltretowanie kota
hi hi fajna fotka i biedny kot
Cigi Twoja pchełka jaką miała wystylizowaną fryzurę
Darusia twój tż nieźle ubrany
Dzięki dziewczyny za rady na temat maści do pupy. Tż jutro idzie z Leną do lekarza(zobaczymy co jej przepisze)

dlaczego tak żadko dajecie zdjęcia swoich pociech??? bardzo lubię oglądać wszystkie nasze dzieciaczki............. to ja zaczynam
1. z mamusią
2. uwielbia laptopa (najlepsza zabawka rodziców)

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 21:38   #234
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
kurcze, ostatnio to z moją koncentracją i pamięcią kiepsko jest
doskonale cię rozumiem, weszłam tu żeby zapytac o fotelik, odpisałam na kilka postów i sobie poszłam

więc czy ma ktoś fotelik Romer King Plus?? wiem, że było juz o tym pisane z 500 razy, ale wszystko mi sie pokiełbasiło
dusiaka ty ostatnio kupowałaś, czy to był Romer??

mała mi wyrasta z fotelika a ja nie mogę się zdecydować, za duo tego

co do wagi to obawiam sie, że moja już może z 10kg ważyć taka klucha się zrobiła, a wcale jakoś dużo nie je mleka w sumie zjada ok 400-500ml + duży obiadek + słoiczek owoców z 50ml wody i 2 łyżkami kaszki manny. Czy to dużo?? Teraz się wiercipięta zrobiła, odkąd sama usiadła, siada nawet śpiąc, więc usypianie nie idzie gładko więc pewnie się będzie wyciągać
Stary 2010-11-04, 21:39   #235
aixa
Rozeznanie

AniaP Ola śliczna! Drugie zdjęcie to jak z reklamy a Szymek.. no cóż każdą z nas to czeka fajnie, że pozwalasz mu na takie zabawy

Minka zapomniałam napisać, że trzymam kciuki za nowy interes

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-11-04, 21:40   #236
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
śliczna Ola, jakie ona ma ładna oczka
Zosia tez uwielbia sie balonem bawić, a odnośnie Szymonka przypomniał mi sie moj chrześniak jak przyjeżdzał do mnie, a był w podobnym wieku to też się z nim tak bawiłam uwielbiał sie paprać farbami. Pozniej mu kupiłam specjalne takie do malowania palcami, super sie zmywały

a ja sie ruszać nie moge dzisiaj, rano bawiłam się z Zosią na dywanie i próbowałam z nią wstać i chyba mi coś w plecach strzeliło. Masakra chodze jak kaleka, chyba będe musiała na jakis masaż jechać.
Plakatówki na szczescie też się dobrze zmywają
Ale juz widziałam na allegro te do malowania palcami i jeszcze mają stempelki kupie mu takie . Bo ostatnio stempelki to wycinałam sama z ziemniaka jeszcze na topie jest ciastolina

aixa - ale super dwie laski
Stary 2010-11-04, 21:41   #237
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny
ja tez caly czas czytam ale pisac jakos brak weny

dzieci piekneu wielbiam ogladac foty

ja juz tez od tygodnia podaje zoltko co drugi dzien super,zadnego uczulenia,krostek itp.

a i chyba bedziemy mialy pierwszego kla dziaselko jest pekniete na dole po prawej stronie...to chyba chwila monent i powinien sie ujawnic zabek

ANIA ale wspaniala wiadomosc moja mam kiedys pracowala w domu dziecka.ja tam tez czesto bywalam.byly tam dzieci w przedziale od noworodka do 3 lat...mialam wtedy 3-4 lata.do dzis mam przed oczami taki obraz pokoju pelnego malych lozeczek dla niemowlaczkow...kochane malenstwa.....

DRCRON jak tam Juleczka...bo cos chyba ostatnio malo pisalas...jak chorobsko

a i sie chwale od tygodnia pozadnie siedzimy

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:41   #238
aixa
Rozeznanie

tradycyjnie o tej porze padam na twarz wię spadam spać
JUTRO WEEKEND!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi:

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-11-04, 22:19   #239
ania p
Zakorzenienie

agnieszka - przykry taki widok szkoda ze te procedury nie trwają szybciej bo tych maluszków by tam mogło nie być . takie dzieciaczki szybko znajdują dom

ide kimac
pa pa
Stary 2010-11-04, 22:53   #240
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Dziękujemy za komplementy. Jeszcze jedno zdjęcie, patologiczne tym razem.
Kombinezony w carrefourze ktoś oglądał ? Wisiały gdzieś z miesiąc temu, jednoczęściowe, w wersji (kolorze) dla chł. i dz. Chyba 40 zł.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości