BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 16:19   #4141
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

Cytat:
Napisane przez lapinne Pokaż wiadomość
ja szukajac rok tem pracy zalozylam sobie, ze styawka musi byc odpowiednia, bo w moim wieku korzystanie z pieniedzy rodzicow lub tez oczekiwanie, ze tz kupi mi krem, jest dosc frustrujace.

wiec ok...mam prace, ktora mnie w ogole nie stysfakcjonuje, ktorej nienawidze.

uwazam, ze oplaca sie podjac prace za mniejsza kase niz te 3000 brutto, ktore, jak zauwazylam, sa taka granica...czesto slysze, ze od tej kwoty mozna mowic o dobrych zarobkach (wiem, ze to dyskusyjne...), ale z realna szansa na rozwoj. a nie byc "trybikiem" w korporacji.
Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Następna po dzisiejszej rozmowie z kimś innym. Z tamtym panem to na razie mailowałam przez GL i rozmawiałam telefonicznie.

Mi by starczyło 2000 tyś na rękę na tyle że nie szukałabym innej pracy. Może z czasem i doświadczeniem.
Kwota od 1500: szukałabym lepiej płatnej ale nie na siłę (np praca w biurze a zmiana na doradcę finansowego itp gdzie z prowizji można więcej dostać)
Kwota poniżej 1500 szukałabym ostro dalej, ale też nie na siłę, jednak intensywniej. Albo starała się dorobić.
Zakładam po prostu że te 1500 na rękę to jest minimum które mogłabym dostawać. Jednak wiem że w obecnej sytacji poszłabym za 1000 zł do pracy i to by było dla mnie poniżające.
u mnie w mieście 2.000 to są niewyobrażalne pieniądze bo ludzie zarabiają 600,- na całym etacie! to jest dopiero poniżające
ja jeśli wysyłam cv do Warszawy lub Łodzi /co wiąże się z wynajmowaniem lokum w moim przypadku/to piszę że moje wynagrodzenie NIE MOŻE byc niższe niż 2,000 /i to napewno nie są wygórowane wymagania bo połowa wypłaty szła by mi na wynajem kąta do spania/a gdzie reszta życia?
Stary 2010-11-04, 16:21   #4142
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Aaaaa wysłałam aplikacje na tego referenta i drugą na młodszego statystyka, w tym samym urzędzie. Nie nastawiam się na nic, ale mooooże coś wyjdzie
Nie napisałam nic o znajomości ustaw (tak mieli w wymaganiach), bo ich nie znam, jeśli będą chcieli się przekonać czy znam to mnie zaproszą (tak sobie wmawiam hehe)

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:26   #4143
kwasiorek
Raczkowanie

Wyobraźcie sobie, że kilka dobrych miesięcy temu byłam na rozmowie na moje wymarzone stanowisko weryfikatora dokumentacji kredytowej. Rozmowa poszła mi świetnie, ale nie miałam doświadczenia i mnie nie przyjeli A tak strasznie mi zależało. A dzis co?? TO SAMO OGŁOSZENIE Jak myslicie apikować znowu? Już raz byłam na rozmowie
kwasiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:35   #4144
HaleyJames
Raczkowanie

Gwiazdeczka, ja ciągle startuję w takich urzędowych konkursach. Jeśli spełnisz wymagania niezbędne i zaproszą Cię na test to wtedy zacznij uczyć się ustaw, których wymagają, wcześniej nie ma sensu, bo zawsze można znaleźć dużo ciekawsze zajęcie

Kwasiorek, nie masz nic do stracenia, aplikuj.
- Nic rzekł Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś...

Edytowane przez HaleyJames
Czas edycji: 2010-11-04 o 16:37
HaleyJames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:38   #4145
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez kwasiorek Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie, że kilka dobrych miesięcy temu byłam na rozmowie na moje wymarzone stanowisko weryfikatora dokumentacji kredytowej. Rozmowa poszła mi świetnie, ale nie miałam doświadczenia i mnie nie przyjeli A tak strasznie mi zależało. A dzis co?? TO SAMO OGŁOSZENIE Jak myslicie apikować znowu? Już raz byłam na rozmowie
Ja miałam to samo, ostatnio też znalazłam to ogloszenie i wysłałam. Ślij nic nie tracisz

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez HaleyJames Pokaż wiadomość
Gwiazdeczka, ja ciągle startuję w takich urzędowych konkursach. Jeśli spełnisz wymagania niezbędne i zaproszą Cię na test to wtedy zacznij uczyć się ustaw, których wymagają, wcześniej nie ma sensu, bo zawsze można znaleźć dużo ciekawsze zajęcie
No tak, tylko oni właśnie w tych wymaganiach niezbędnych mają znajomość ustaw. A wiesz może jak prędko zapraszają? Do 9 zbierają aplikacje i boję się, że powiedzmy zadzwonią 10 że 11 jest test hehe

Wymiana
Stary 2010-11-04, 16:42   #4146
li90
Raczkowanie

Hej!
Odezwali się do mnie z kolejnej przychodni [tak, tak... uparłam się na nie :P] i oferują pracę na 1/2 etatu. Opłaca się? W sumie każda praca się przyda, a recepcjonistka nie ma aż takiej ciężkiej roboty xD
Muszę opłacić jedynie studia i bilet miesięczny, a reszta dla mnie... Nie wiem, co myślicie?
li90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:46   #4147
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

No pewnie, spróbuj

Wymiana
Stary 2010-11-04, 16:50   #4148
HaleyJames
Raczkowanie

Gwiazdeczka, z tymi urzędami różnie bywa, ale zazwyczaj weryfikacja danych trochę trwa, wiec tak od razu nie dzwonią. Ostatnio np jak startowałam do skarbówki to do 18-go października zbierali aplikacje a test był 2-go listopada. Czasem dzwonią dopiero po 2 tygodniach od zakończenia pierwszego etapu rekrutacji a czasem już 2 dni później. Ale zazwyczaj miałam około tygodnia na naukę ustaw. Znajomość ustaw mogą zweryfikować tylko i wyłącznie na podstawie testu, więc jeśli spełniasz resztę wymagań z pewnością do Ciebie zadzwonią, prędzej lub później
- Nic rzekł Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś...
Stary 2010-11-04, 16:51   #4149
AsiaW**
Zakorzenienie

podczytuje Was od dłuższego czasu, ale rzadko sie udzielam, miesiąc temu skończyłam staż, mam mgr, kilka kursów, doświadczenie w pracach biurowych i cisza... przed stażem tez juz jakiś czas szukałam pracy mieszkam na Podkarpaciu i to jets chyba największy problem, ofert jak na lekarstwo, i najczęściej za najniższą krajową. Chociaż ja poszłabym za takie wynagrodzenie do pracy tylko co z tego skoro mnie nie chcą?, swoje cv złożyłam już chyba do wszystkich okolicznych firm (w obrębie 30 km od mojego miejsac zamieszkania), do sklepów tez i cisza....

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:57   #4150
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Rozumiem
Myślę, że w tydzień nauczyłabym sie ich jako tako, a testy trudne? Ostro maglują?
Jeśli chodzi o pozostałe wymagania to np. komunikatywność, podstawowa znajomość Office'a, umiejętność logicznego myślenia i w jednym ogłoszeniu jako dodatkowe wymagania: wykształcenie wyższe.
Zobaczymy, może zadzwonią

Wymiana
Stary 2010-11-04, 17:01   #4151
HaleyJames
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
podczytuje Was od dłuższego czasu, ale rzadko sie udzielam, miesiąc temu skończyłam staż, mam mgr, kilka kursów, doświadczenie w pracach biurowych i cisza... przed stażem tez juz jakiś czas szukałam pracy mieszkam na Podkarpaciu i to jets chyba największy problem, ofert jak na lekarstwo, i najczęściej za najniższą krajową. Chociaż ja poszłabym za takie wynagrodzenie do pracy tylko co z tego skoro mnie nie chcą?, swoje cv złożyłam już chyba do wszystkich okolicznych firm (w obrębie 30 km od mojego miejsac zamieszkania), do sklepów tez i cisza....

ehh to biedne Podkarpacie, nic się tu u nas nie dzieje. Znam problem dokładnie, bo mieszkam 30 km od Rzeszowa i bardzo często mnie to od razu dyskwalifikuje, bo pracodawcy wolą kogoś "miejscowego".

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Testy, niestety, bardzo szczegółowe, więc trzeba się solidnie przygotować. Jeśli spełniasz te wymagania to czekaj bo z pewnością zadzwonią
Stary 2010-11-04, 17:06   #4152
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

To dobrze wiedzieć, jeśli już zadzwonią przygotuje się solidnie a przynajmniej mam taką nadzieję

Wymiana
Stary 2010-11-04, 17:36   #4153
glizduha
Wtajemniczenie

Haley ja tez mieszkam 30 km od miasta gdzie głównie aplikuję całe szczęście nie zdarzyło mi się aby to było przeszkodą.

dziewczyny nie wiem od rozmowy we wtorek nie wysłałam ani jednego CV nie wiem ale ja już w myślach przechadzam się korytarzem GE czuje, że musi się tym razem udać

glizduha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:47   #4154
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez glizduha Pokaż wiadomość

dziewczyny nie wiem od rozmowy we wtorek nie wysłałam ani jednego CV nie wiem ale ja już w myślach przechadzam się korytarzem GE czuje, że musi się tym razem udać
Gdzieś czytałam artykuł o szukaniu pracy, gdzie dziewczyna pisała, że mamy sobie wyobrażać naszą przyszłą pracę, jak jesteśmy na swoim stanowisku, jak pracujemy, a wtedy znajdziemy właśnie to
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:51   #4155
HaleyJames
Raczkowanie

No niestety "moim" potencjalnym pracodawcom kilkakrotnie to przeszkadzało, mimo iż zapewniałam, że nie będę mieć żadnych problemów z dojazdem. Zobowiązuję się być w pracy punktualnie, więc to mój problem jak to zrobię, żeby dotrzeć na czas a nie zmartwienie szefa.
Stary 2010-11-04, 17:59   #4156
glizduha
Wtajemniczenie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23049968]Gdzieś czytałam artykuł o szukaniu pracy, gdzie dziewczyna pisała, że mamy sobie wyobrażać naszą przyszłą pracę, jak jesteśmy na swoim stanowisku, jak pracujemy, a wtedy znajdziemy właśnie to[/QUOTE]

tu nie chodzi tylko o prace ale o wszystko, trzeba tylko nauczyć się pracować nad sobą i swoim umysłem. Wiem jak to brzmi ale mam nadzieję, że będę tego dowodem już za niedługo

glizduha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:25   #4157
Ariena
Zakorzenienie

Glizduha coś mi się zdaje że tam cię przyjmą.
Też nie wysłałam żadnego CV od wtorku Dziś mi dzień zleciał jak nie wiem i już mi się nie chce nic wysyłać, stresuje się przed jutrzejszą rozmową. Właśnie z mężem robiliśmy te tabele przestawne i już wiem przynajmniej jak to wygląda. W ogóle to chyba zapisuje się na kurs Excela, nie widzę innej metody bo już nie raz poległam na rozmowach przez to. Kurs 360 zł, 2 dni po 8h, zakres szkolenia: (część z tego umiem):

1. Wprowadzanie i edycja danych w komórkach
  2. Wypełnianie komórek serią danych
  3. Usuwanie danych z komórek
  4. Formatowanie komórek
  5. Blokowanie części arkusza
  6. Wykresy
  7. Proste obliczenia – dodawanie, odejmowanie, potęgowanie, autosuma
  8. Rodzaje adresowania – względne, bezwzględne i mieszane
  9. Sortowanie, filtrowanie
  10. Funkcje: Matematyczne,Logiczne,Tekstowe,Wyszukiwania i adresu,Daty i czasu,Finansowe
  11. Błędy w Excelu (#ARG, #N/D, itd.)
  12. Analiza symulacji: Szukaj wyniku,Scenariusze,Tabela danych
  13. Importowanie danych: Z plików tekstowych,Z Internetu
  14. Bezpieczeństw: Blokowanie arkusza,Blokowanie skoroszytu,Udostępnianie komórek do edycji,Ustawianie hasła na plik
  15. Formatowanie warunkowe
  16. Wymuszanie poprawności (tworzenie list)
  17. Funkcje zagnieżdżone
  18. Sumy częściowe (grupuj, rozgrupuj)
  19. Szablony
  20. Różnice i współpraca pomiędzy Excel 2003 i Excel 2007.
  21. Korzystanie z pomocy
  22. Instalacja dodatków (Publikuj jako PDF)
  23. Korzystanie z tabel przestawnych
  24. Korzystanie z wykresów przestawnych
  25. Rejestracja makr
  26. Drukowanie
Chyba się opłaca

Mabi84 600 zł n etacie? Przecież minimalna krajowa na umowę o pracę na pełen etat to 1.317 zł brutto. Przecież na stażu się więcej dostaje niż 600 zł.

li90 podjęłaś już decyzję sama z tego co piszesz.

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2010-11-04 o 18:31
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:58   #4158
pumas
Zakorzenienie

Dziewczeta mieszkajace 30 km od duzego miasta - a moze by tak pisac miejsce zamieszkania np. Rzeszów czy Bydgoszcz? Wpisac jakis tam adres, ciotki, kolezanki, albo jakikolwiek, przeciez nikt tego nie sprawdza!! A po co sie skreslac na wstepie ?
Powiem wam jak to dziala, troche sie z tym zgadzam, aczkolwiek widzac po was, nie do konca. jak bede rekrutowac ludzi do mojej pracy, to mam zakaz zapraszania na rozmowy ludzi spoza miasta Krakowa. Dlaczego ? Poniewaz z tymi ludzmi jest zwykle problem zarowno z dojazdem, jak rowniez ze spoznieniami i efektywnoscia - istnieje opinia, ze ludzie tacy sa zmeczeni dojazdami i nie skupiaja calej swojej uwagi na pracy, tylko czesto na spoznionym autobusie i na tym, jak wrocic do domu.
Nie do konca sie z tym zgadzam, bo widze, ze ludzie spoza duzych miast maja czesto duzo wieksze checi i mobilizacje do pracy, niz te wstretne, wygodne mieszczuchy. I boli mnie, ze wlasnie takich ludzi sie dyskfalifikuje juz na poczatku, nie chcac nawet poznac ich osobiscie i przekonac sie, ze to moze byc wlasnie ten za***isty pracownik.

Dlatego polecam wam takie male klamstwo a zoaczycie duzo wiekszy odzew na swoje aplikacje.

Ariena, kurs wyglada super, tez bym poszla, bo na pewno te wszystkie rzeczy sie przydadza. Obawiam sie tylko o jedna rzecz : czy bedziesz w stanie sfocusowac sie 8h dziennie, majac tak trudny material? Czlowiek skupia sie do 3h, potem jest tendencja spadkowa....

Slijcie aplikacje po 10 razy na to samo stanowisko - nigdy nie wiecie, czy w koncu was nie zaprosza na rozmowe. Ja tak robilam i mimo, ze odzewu zwykle brak, to jednak mialam spokojne sumienie, ze zrobilam wszystko, by sie do danej firmy dostac.

Bylam w pracy 30 min wieczorem, nie bylo zle, aczkolwiek nie cierpie plaszczyc sie przed duzym audytorium i udawac pania profesor. Jednak wynik jakis jest, jeszcze jutro dogram sobie tę szkołe i moge ruszac od poniedzialku z koksem.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:00   #4159
alexandrika
Zadomowienie

Cytat:
ehh to biedne Podkarpacie, nic się tu u nas nie dzieje. Znam problem dokładnie, bo mieszkam 30 km od Rzeszowa i bardzo często mnie to od razu dyskwalifikuje, bo pracodawcy wolą kogoś "miejscowego".
no właśnie ja też z Podkarpacia, też mieszkam około 30 km od Rzeszowa (swoja drogą może sie znamy) i tez jak już pisałam wcześniej mam duże problemy ze znalezieniem pracy, teraz z bezrobocia wysłali mnie na kurs o aktywnym poszukiwaniu pracy, może to coś da
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:15   #4160
Konto usunięte

Pumas Ty to masz głowę sama mieszkam na malutkiej wsi ponad 20km od miasta i dojazd autobusem to makabra. Tylko się tak zastanawiam, że pracodawca jeśli gdzieś będzie wpisywał Nasz adres to bierze go z dowodu prawda?czy weźmie ten z Cv?
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:25   #4161
pumas
Zakorzenienie

sluchajcie, miejsce zamieszkania to nie miejsce zameldowania. ja do niedawna bylam zameldowana w innym miescie a w CV mialam adres, gdzie mieszkam. Takze smialo wpisujcie adresy jakiekolwiek, byle w miescie, w ktorym szukacie pracy. A macie zagwarantowane, ze na rozmowie NIKT nie spyta was o to, skad przybywacie, czy bedziecie dojezdzac. Bo to pytanie byloby niedorzeczne!!!
Stary 2010-11-04, 19:33   #4162
ancooora
Wtajemniczenie

Jak myślicie ile zarabiają osoby które pracują w lumpeksach ?? Czy są one tam w ogóle zatrudnione ??
ancooora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:34   #4163
Agrh
Rozeznanie

czyli co lepiej kłamać w CV ze mieszkam w krk a nie mieszkam tylko szukam tam pracy bo w moim zadupiu nie ma:-/ czy ja wiem...
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:38   #4164
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrh Pokaż wiadomość
czyli co lepiej kłamać w CV ze mieszkam w krk a nie mieszkam tylko szukam tam pracy bo w moim zadupiu nie ma:-/ czy ja wiem...
Wg mnie lepiej kłamać, ale to tylko moje zdanie. Same widzicie, ze trudno jest znalezc prace mieszkajac na "zadupiu". Wiec moze warto sprobowac sklamac??

W lumpach umowa zlecenie zwykle.
Stary 2010-11-04, 19:41   #4165
ancooora
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Wg mnie lepiej kłamać, ale to tylko moje zdanie. Same widzicie, ze trudno jest znalezc prace mieszkajac na "zadupiu". Wiec moze warto sprobowac sklamac??

W lumpach umowa zlecenie zwykle.

Niby nie dobrze jest kłamać, ale można mówić, że macie super dojazd czy połączenie
ancooora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:45   #4166
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ancooora Pokaż wiadomość
Niby nie dobrze jest kłamać, ale można mówić, że macie super dojazd czy połączenie
uwierz mi, ze nie, bo nie zaprasza sie takich ludzi i tyle. Tak jak pisałam, zaprasza sie ludzi z miasta, jesli ogloszenie jest na to miasto.
Stary 2010-11-04, 19:49   #4167
dresden doll
Raczkowanie

hej przeczytałam kilkanaście stron Waszego wątku. ja też szukam pracy, jestem jeszcze na studiach, dziennych, ale wszystko już pozaliczane i zostaje mi na V roku praca mgr. w zasadzie mój stan wiedzy niewiele się zmieni po obronie, ale jednak nie mam tego jakże ważnego papierka

a propos dojazdów do pracy -
wysłałam tak z głupia frant CV w odpowiedzi na ogłoszenie na jednym portalu, ucieszona, że ktoś chce podpisać umowę o pracę ze studentem prawa. było tam napisane że mój region - śląskie, jakoś tak się zagapiłam i nie sprawdziłam dokładnego adresu. zadzwonili do mnie i jestem umówiona na jutro na rozmowę - 50 km od mojego miejsca zamieszkania (i jest to woj. małopolskie tak btw, ale na granicy, więc mogę wybaczyć).
powiem tak, jestem teraz na utrzymaniu rodziców (i stypendium naukowe pewnie dostanę, "wysokie" jak zwykle) i nie przeszkadza im to, mogą sobie na to pozwolić. szukam pracy, bo zależy mi na zdobywaniu doświadczenia to przede wszystkim. od paru miesięcy siedzę na bezpłatnych praktykach (na te bardzo łatwo jest mi się dostać). ale bardzo chcę już odciążyć rodziców, a najbardziej to zarabiać tyle, żeby móc wprowadzić się do TŻ.
mam samochód i miesięcznie na dojazdy wydałabym ok. 700 zł. podejrzewam, że niewiele zostałoby mi z wypłaty. mogłabym jeździć autobusem + pociągiem, ale nie wiem czy warto się tak męczyć, gdy nie mam noża na gardle. jadę jutro na tę rozmowę się dowiedzieć, jakby to wyglądało, no i czy w ogóle by mnie wzięli? wiedzą, że jestem z daleka.

jakby co to są jeszcze inne opcje - 3-miesięczne bezpłatne praktyki, możliwe że po nich zatrudnią (też idę na rozmowę). płatne praktyki w korporacji (jadę na testy). gdyby nic z tego nie wypaliło to mam jeszcze wstępnie załatwione bezpłatne praktyki w innej firmie - 1 dzień w tygodniu.
Cause it's my problem if I wanna pack up and run away, it's my business if I feel the need to smoke and drink and swear, it's my problem, it's my problem if I feel the need to hide it's my problem if I have no friends and feel I want to die.

Edytowane przez dresden doll
Czas edycji: 2010-11-04 o 19:52
dresden doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:50   #4168
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ancooora Pokaż wiadomość
Niestety nie zawsze to coś daje. Sama mówiłam, że to dla mnie nie problem, bo mam prawo jazdy i bez problemu mogę dojechać na każdą godzinę i się jednak nie udało, wybrali miastową. Może przez to, że w pobliżu nie było żadnego parkingu
Stary 2010-11-04, 19:52   #4169
li90
Raczkowanie

Tak, podjęłam już decyzję Idę i zobaczę, co mają dla mnie tym razem. A nuż, może mi się spodoba i te pół etatu. Na razie chcę coś robić, by nie zwariować w domu :P
li90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:56   #4170
pumas
Zakorzenienie

czesc dresden doll, fajnie, ze sie w koncu odezwalas, a nie tylko podczytywalas.

IR, zeby kogos zapewnic o mozliwosciach dojazdu, trzeba najpierw dostac sie na rozmowe, a jak pisalam, czasem na wstepie jest sie skreslonym. A po co to robic? Nie lepiej cos sciemnic i miec poczucie, ze zrobilo sie wszystkol zeby pojsc na rozmowe?
Ja tez niejednokrotnie jechalam na rozmowy 300-400 km, a praca nie byla w moim miescie. Ale to rzadko sie zdarza. Ja mam to szczescie, ze mieszkam w duuuuzymmm miescie, jednak miejsce to ma pułapki, o ktorych ludzie z mniejszych miast nie wiedza i nie pamietaja,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości