|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
ja hippa nie dostałam dzis mi przyszły pampersy ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
moja ma prawie 6 ![]() ![]() a z hippu i gerbera nie dostałam ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() zawsze sie zostawiało uchylone okno i przed kolacja nie wolno było do tego pokoju wchodzic wtedy dzieciatko (CZYT RODZICE HIHIH) podrzucało prezenty ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23044970] Pod choinkę prezenty przynosi Dzieciątko. ![]() ![]() ![]() W moim rodzinnym domu też tak było... i bardzo długo w Dzieciątko wierzyłam. ![]() -[/QUOTE] ja tez ja tez ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
po 2 czasem dzieciaki maja szmery i to wcale nie ma nic wspólnego z serduchem po 3 moja Ami ma ASDII a na profilaktycznym badaniu szmeru nie ma i gdyby nie katowice nikt by nawet nie wiedział ze takowa wade ma Obecnie dla rozpoznania wady serca nie są potrzebne liczne wizyty u kardiologa dziecięcego. Szmer serca można określić po pierwszym i jedynym badaniu USG. . Jak wspomniałem, najczęściej jest to szmer niewinny i nie ma potrzeby kolejnych wizyt u kardiologa dziecięcego. Wtedy szmer nie ma znaczenia, a z czasem, kiedy dziecko (i serce) podrośnie, ustąpi. ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#302 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie martw sie na zapas, może sie okazać, że wszystko jest ok ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
my kupilismy w tesco za 30 zl, przecena z 80.niebieski, ale wzielam wiekszy rozmiar,9-12 mcy. bo na pierwsza czesc zimy mamy tygryska z pitter pater a jak wyrosnie to bedzie ten nowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam między innymi takie: Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-11-04 o 18:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Rozeznanie
|
moj Tygrysek
![]() kombinezon nie jest za gruby wiec w sam raz na teraz,ale w zimie w cieplejsze dni mysle ze tez bedzie oki,ubiore go cieplej pod spód przykryje kocykiem i juz ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-47934.png http://s2.pierwszezabki.pl/032/032416980.png?7074 Edytowane przez Oolcia86 Czas edycji: 2010-12-02 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
Fajny tygrysek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | ||
Zakorzenienie
|
Imprezy na poł roczku nie zamierzam robić.3 dni przed wigilią to wypada wiec nie ma sensu.
Cytat:
Cytat:
A u nas katar osiągnął swoje apogenum.Sam leci z nosa.A jak wyczyszcze frida to za chwile znowu chlupie w nosku. Dziś zjadłysmy mango+jabłko+banan.(ja tez spróbowałam ![]() Nie było dziś kupy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Piękne te Wasze dzieciaczki. Olivko Korni wygląda na bardzo dorosłą i ma śliczne oczka. Olcia super tygrysek ![]() A u Was to tylko podejrzenie? Skąd to podejrzenie? Silpe trzymam kciuki za badanie. Szaja co z Agatką? Wyjaśniło się dlaczego nie ma apetytu? Edzia ![]() ![]() U Nas wszystko dobrze. Karolinka cały czas się turla z brzuszka na plecki i odwrotnie ![]() Mleczka też nie je za dużo jak bodejże Stefanek Justin. Dziennie je 5 posiłków - w tym około 250-350ml mleczka, 2 słoiki po 190g obiadek i deserek - kupujemy z Rossmana. Karolci smakują a my możemy zaoszczędzić trochę i wieczorem po kąpieli je 125ml wody plus 7 łyżek Sinlacu. Śpi jak dawniej do 8 rano bez żadnch pobudek w nocy ![]() Wkleję fotkę jak znajdę kabel usb. Mała rwie się do siadania - czy Wy sadzacie swoje dzieciaczki np. na kolanach czy podciągacie je do siadu? Nam neurolog 2 tyg. temu powiedział, że jest gotowa do siadania, ale ma sama się nauczyć. Tzn. mam jej w ogóle nie pomagać i po prostu któregoś dnia usiądzie sama? Hmmmm... Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2010-11-04 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() az ulzylo ![]() nam tez mowili, ze maly usiedzie sam, ale on az sie denerwuje... w swojej glowce to on juz siedzi ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A po wigilii przychodził Gwiazdor z workiem z prezentami i rózgą.Rózga na dupkę dla niegrzecznych dzieci niby,a i tak wszyscy dostawali tylko prezenty.Potem,jak byliśmy starsi to dzwonił dzwonek do drzwi,mama szła otworzyć i mówiła,że gwiazdor przyniósł prezenty,ale spieszył się do innych dzieci. I to na Boże Narodzenie były mega prezenty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że wszystko bedzie w porządku ![]() Cytat:
![]() a najlepsze jest to, że taka dyskusja wywiązała się teraz, gdy nasze dzieciaki już same niebawem będą jeść wszystko ![]() ja mleko tylko troszeczkę spróbowałam, jakoś na więcej nie mam ochoty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja @ jeszcze nie miałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() fajniutki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Biricchina to widzę że przeszliście niezłe nerwy
![]() No ja wiem że dziecko niby w końcu samo siądzie ale ja tak małą podciągam za rączki tzn ona sama się dźwiga- już na łokciu umie się trochę podnieść ![]() ![]() Chyba też się w końcu skuszę na te Rossmanowskie-na razie nie kupowałam bo wydawały mi się za duże - moja mała na razie je tak ok100g obiadku a deserku pół ale zamierzam jej dawać już obiadek po całym słoiczku. Czekamy na zdjęcia ![]() Darianna no i chyba właśnie na ten się zdecydujemy ![]() Wiesz co nie wiem czy tam u siebie dostaniesz ale ja jak mała miała katar używałam zamiast Fridy "KATARKU" to jest takie coś podobne tylko podłącza się do odkurzacza- wiem strasznie brzmi ale regulujesz na rączce odkurzacza siłę ssania a sama ta rurka też ogranicza siłę a wychodzi duuuużo więcej niż ustami się wyciągnie. Tak robiłam kilka razy dziennie - nie ma szans zrobić dziecku krzywdę poważnie to ssanie jest bardzo lekkie zresztą przed użyciem się sprawdza. Do tego kropiłam do spania na pieluszkę 2 kropelki Oilbas Oil i podkładałam pod materacyk jej podusię której i tak nie używamy żeby było wyżej. I to pomogło katar odciągany regularnie nie spłynął na gardło, a tego się bałam a dzięki kropelkom mała lepiej w nocy spała. Ale mnie mój chłop wkurzył nawet pisać nie będę bo wrrrrr ![]() ![]() ![]() w skrócie myślał że on pójdzie na mecz a ja będę czekać z uśpionym dzieckiem i gotową kolacją- a takiego... ![]() kaszpirek ja to samo tyle że my mamy brodzik płytkami wysadzony i taki odpływ co się nie da zatkać. można by było remontować ale tak zrobiliśmy na szybko bo się budujemy- nie pomyśleliśmy o dziecku ![]() ![]() w pokoju już powoli nie da się jej kąpać bo jeszcze kilka kąpieli i trzeba będzie panele wymienić ![]() ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-04 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23046290]
Seria, o której wczoraj pisałam, to MOJE MALEŃSTWO. Ta seria to chyba 6 książeczek, tekturowe kartki i miękka okładka - proste ilustracje i bardzo pozotywny tekst (dzisiaj sobie poczytałam co niektóre twarde książeczki - zgroza ![]() http://www.gandalf.com.pl/b/piesek-moje-malenstwo/ W empiku 10zł, ale w normalnej niefirmowej księgarni 7zł. [/QUOTE] To jest wydawnictwo Olesiejuk- bardzo lubię ich ksiażeczki. ![]() Maksiu ma całą serię "Mały chłopiec" i "Mały bohater". ![]() i kilka z serii "Obrazki dla maluchów". |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Kafuniax słodziak
![]() Olcia cudny tygrysek ![]() Biricchina pewnie nie ma co przesadzać z tym sadzaniem w jedną i w drugą stronę. Ja mojego starszaka nie sadzałam, ale on uwielbiał być na brzuszku, bardzo szybko zaczął raczkować (po 6 miesiącu) i właśnie z pozycji na czworaka zaczął sam siadać, tak boczkiem na początku, podpierając się z boku rączką. No ale jak się dziecko nie garnie do raczkowania to niby jak ma usiąść, przecież z leżenia na plecach się nie podciągnie. No sama nie wiem. Ja chyba Szymonowi troche pomogę w tym siadaniu ![]() A te paczki od Pampersa czemu dostajecie? Jakieś kupony wypełniałyście? Ja nic nie wiem a też chcę dostać ![]()
#317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko tez rwie się do siadania ![]() ![]() yustyna - super, że napisalaś to tak dokładnie o tym mięsie oddzielanym mechanicznie ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ma któraś z Was coś takiego - http://allegro.pl/s-m-tommee-tippee-...287391600.html Myślicie, że sprawdzi się? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
olivka to tak jak u nas.Ja już od dawna kąpie w łazience.I chwała za to,bo podłogę to pewnie już bym musiała wymienić.Normalnie szał!
Dziś miałam zachlapaną całą twarz(aż mi tusz z rzęs zjechał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23053832]To jest wydawnictwo Olesiejuk- bardzo lubię ich ksiażeczki.
![]() Maksiu ma całą serię "Mały chłopiec" i "Mały bohater". ![]() i kilka z serii "Obrazki dla maluchów".[/QUOTE] Lea pisalam ci prywatna, ale chyba nie doszla ![]() masz jeszcze linka do video, gdzie Maksiu zapyla w chodziku? wklej jeszcze raz, plizzzz
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() edit. na stronę p a m p e r s p r e m i u m . pl (oczywiście bez spacji) Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-11-04 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 | ||
Raczkowanie
|
Nic na szczęście, buchnął ogień, wyleciała obudowa, ja akurat myłam zęby-bylam obok piecyka, zapaliło się pranie na sznurkach, spadło do wanienki Szczepanka, która była w dużej wannie i plastik się troszkę spalił. Wszystko to były sekundy, zaraz polałam wodą. Od jutra nowy...ufff
![]() Bratko, dałam dziś soczek w niekapku i zdjęłam tą uszczelkę i normalnie jak się przechyli to leci, może tak sie nauczy. Coś tam mu do buźki wleciało. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Właśnie Velluto, dzięki za namiary na pampersy. Jak pisalam, dziś do mnie przyszły. Bardzo fajne, cieniutkie, zobaczymy jakie w praktyce ![]()
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze, że nic Ci się nie stało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 7:00- pobudka do 11:00 aktywność 11:00-15:00 drzemka do 18:30 aktywność kąpiel, papu i sen od 19:00. ![]() I potem dwa warianty: albo budzi się na mleko o północy, albo o 5:30, wypija i dalej śpi do 7:00. W sumie to mi tak pasuje, mogłoby tak zostać. ![]() Cytat:
![]() Wygodny do ubierania- bo rozpinany z obu stron na całe długości. fajne, ale ciut drogawe... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tutaj wszystkie moje filmiki: http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
kafuniax ło matko! a jakby wybuchł pod wasza niobecność? nie da rady inaczej rozwiązać sprawy ciepłej wody ? nie ma to jak bieżąca
![]() Lea to nie drzemka to pół nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
Jeszcze Wam coś "opowiem"
![]() Chciałam kupić lampę podłogową, znalazłam w jednym sklepie internetowym taniej niż na allegro, więc napisałam kilka maili z zapytaniami o różne rzeczy w tym m.in. z prośbą o rzetelne podanie koloru oprawy lampy (wcześniej gość nie napisał mi czy jest matowa czy błyszcząca). I dostałam taka odpowiedź: <Nie jest tak błyszczący jak "chrom" ale tez nie jest matowy jak "aluminium".> ![]() ![]() ![]() Chyba gość miał mnie już dość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby okazało się, że to nic groźnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy za komplementy ![]() ![]() dziś przetrzymałam Wiktora o godz dłużej i musiałam uśpić na rękach a już się przebudził na jedzonko, czyli o 2 godz wcześniej ![]()
![]() |
#328 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23054552]
doszło, doszło, tylko jeszcze nie czytalam, wpierw tutaj wpadłam, co by zaległości nadrobić. ![]() Tutaj wszystkie moje filmiki: http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum[/QUOTE] kochanie, sorki, ze mecze, ale wyswietlilo mi MOJE filmiki na youtube ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23054552]
7:00- pobudka do 11:00 aktywność 11:00-15:00 drzemka do 18:30 aktywność kąpiel, papu i sen od 19:00. ![]() I potem dwa warianty: albo budzi się na mleko o północy, albo o 5:30, wypija i dalej śpi do 7:00. W sumie to mi tak pasuje, mogłoby tak zostać. ![]() [/QUOTE] Nie dziwię się.Mi też by pasowała jedna trwająca 4 h ( ![]() ![]() Wieczorem tego czasu już więcej dla siebie,Bruno zasypia ok 19,ale i chęci brak na cokolwiek!Nawet na pitulasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja chciałam zapytać o kubek lovi 360*, macie? od kiedy można próbować podawać w tym picie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.