|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Nmzc ; ]]
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Na szybszy wzrost proponuje olejek rycynowy , dbaj o wlosy staraj sie ich nie prostowac , moze zamiast tego sprobuj kupic jakis balsam prostujący włosy ; ]]
|
|
|
#242 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki Myślałam jeszcze o herbatce z pokrzywy-podobno pomaga. A jak stosować ten olejek rycynowy i jak często?I w tym czasie odstawic lepiej Waxa? |
|
|
|
|
#243 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Herbatka z pokrzywy rzeczywiście rewelacyjna (przynajmniej na moje włosy działa). Warto spróbować. Co do kuracji w ampułkach to polecam 14-dniową seboradin (stosowałam Radical, ale nie daje wyraźnych efektów). Natomiast po kuracji z seboradinem mam wrażenie, że pojawiają mi się nowe włoski. Mozesz tez spróbować biostyminę (polecila mi kiedys fryzjerka). Juz wcześniej o niej wspominałam. Jest to lek na grype wydawany na recepte. Ale jak w aptece mowiłam, że do włosów chcę ją stosować to wydawali mi bez recepty. Jednak najbardziej zadowolona jestem z seboradinu. Stosowałam ampułki, lotion i szampon (seria z czarną rzepą przyspieszającą porost wlosa) i na moje wlosy działa Olejek rycynowy też jak najbardziej polecam Mozesz go wcierać na noc i rano myć głowę. Mozesz tez stosować maseczkę (olejek + żółtko + cytryna) z 2-3 razy w tyg.
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) (ja tak raz zrobilam xD )Potem myjesz włosy tylko dosc ciezko sie to zmywa ; // Jak czesto to nie wiem najlepiej raz w tygodniu ; ]] Hmm.. nie wiem ja bym odstawila Waxa ; )) tak dla bezpieczenstwa ;]] Bo ja najpierw uzywalam waxa ale efektow nie bylo to teraz robie rycyną i efekty są zdecydowanie lepsze ; D Ahaa i polecam jeszcze kawe - szybko po niej rosną włosy ; DD
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
Agooha84 i Agnieszka1201, bardzo Wam dziękuję
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko ; ))
|
|
#247 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Taa .. hehe miłego i szybkiego zapuszczania włosów ;D
Teraz eksperymentuje z kawą, juz po pierwszym razie widac efekty
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Hop hop . ! xD Jest tu ktoś ?
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
jest, jest
ja eksperymentuję z alpecinem coffein |
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
też chce dłuugie włoski :< i do tego zdrowe mmm... aktualnie mam do ramion, pocieniowane plus grzywka na prosto. to wynik mojej ostatniej wizyty u fryzjera. jednak przy takim ścięciu musiałam trochę podprostować moje włoski. więc się wysuszyły (pomimo używania biosilku oraz mleczka termoochronnego)
więc koniec, odstawiam prostownicę w kąt i pozwalam im rosnąć. tylko że te popalone końcówki wypadałoby i tak w końcu ściąć... aah syzyfowa praca
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2298517 7]jest, jest
ja eksperymentuję z alpecinem coffein A jak efekty ? ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A te podcinanie koncowek to masakra .. :/
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem ;p
mam taki plan: szampon farmona,planuje kupic alpecin bo wypadają mi włosy placenta maska elseve total repair - zamierzam kupić pokrzepol na skalp no i tak,zamierzam łykać cynk i pic pokrzywe (i oczywiście łykać wit b )dodałybyscie cos jeszcze? ![]() tylko własnie ten pokrzepol za bardzo nic m inie pomaga a nawet jakby jeszcze bardziej mi wypadały włosy....chociaż to może nie od tego juz sama nie wiem
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lykam jakis cynk ale nie pamietam nazwy jest na wszystko
hehetą maske elseve total repair tez mam <ona jest chyba taka czerwona no nie ? >Ale chyba zdecydowanie bardziej od niej wole odzywke hairx nutri repair chyba nie pamietam dokladnie Taka zolta ![]() mam zamiar kupic kiedys maske dolce latte , uzywa jej ktos moze ?
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałam ze ta maska elseve ma niezły skład i nawilża a ja mam suche włosy,no ale fakt nie każdemu pasuje
dolce latte? tzn kallos latte?ja miałam ale siano mi sie po tej odżywce zrobiło,moje włosy chyba nie tolerują protein,za to placenta jest spoko
pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. Edytowane przez Śnieżka Czas edycji: 2010-11-01 o 15:09 |
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie to mozna nabyc ?
W aptece ?
|
|
#257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi zrobił jakąś masakre z końcówkami .. Cytat:
chodzi ci o tą maskę? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-mlecznymi.htm ja ją mam , tak się składa że własnie siedzę z nią na włosach mam co do niej mieszane uczucia , jak dla mnie całkiem przeciętna . Na kwc ma dobre opinie, ale moje włosy ogólnie są dość dziwne więc może tobie akurat przypasuje. Mi np nie podchodzą maski mleczne, miałam kallosa i był beznadziejny , a dla innych z kolei jest wspaniały . Mam również z tej seri dolce planceta (zielona) ale jedyne co mogę o niej powiedzieć- całkowita porażka . Włosy suche, matowe, nieprzyjemne w dotyku .. nie polecam
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam w takim sklepie z artykułami fryzjerskimi z różnymi odżywkami itd.do włosów których przez net tez mozna zamówic
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Aha , dziekuje .
![]() Jeszcze pomysle nad zakupem ale na moje wlosy moze zadzialac inaczej Warto sprobowac ja tam wole ryzykowac . I wlasnie siedze z kawą i czepkiem na glowie xD ciekawe co mi z tego wyjdzie xD
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze , byłam w kilku aptekach i w żadnej nie ma seboradinu .. ;/ kurde ..
|
|
#261 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nawet nie zaproponowali, że zamówią?? :/ Kiedys mi pani w aptece powiedziała, żebym spróbowała w jakims sklepie zielarskim. Wiec moze sprobuj. Mozna ez zamówić z ich strony (w aptece kosztuje 22 zl, w ich sklepie ostatnio sprawdzalam to 17 + koszt wysyłki). ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- A ja zaczęłam używać prostownicy i moje długo zapuszczane wlosy robia sie sianowate. Znacie jakis dobry kosmetyk, który by je nawilżyl??Albo jakis preparat termoochronny?? Stosuję biosilk i średnio działa. Wiem, że to średnio na temat, ale może któraś z Was mi doradzi
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe najlepiej to odlozyc prostownice ![]() ![]() Albo zamienic ją na jakis balsam prostujący wlosy ..
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
chyba, że niesforne włosy nie poddadzą się balsamowi prostującemu... tak jak moje. Też zapuszczam twardo, ale tak się zmotywowałam, że jakoś to przetrzymuję dzielnie
Niestety też się boję że zniszczę je prostownicą...
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rzuciłam nałóg prostowania , chociaż łatwo nie bylo xD
Ale dałam radę ![]() I nie zaluje są teraz sliczne
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
I co znowu tak cicho ? xD
|
|
#266 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No właśnie problem w tym, że nie mogę odłożyć prostownicy. Żadne balsamy nie dają rady Mam bardzo niesforne włosy
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
No to kiepsko ;/
Ale moze zadbaj o wlosy i staraj sie ich nie prostowac .. A czy to prostowanie to bardzo duza koniecznosc ?
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Wizażu jest cały wątek o włosach falowanych i kręconych, który pomaga uporać się z niesfornymi i puszącymi się włosami. Bo z prostownicą to ja wielkich sukcesów w zapuszczaniu, niestety, nie wróżę |
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie ..
|
|
#270 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zaczęłam używać prostownicy bo są niesfornie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

moze nektar Termiczny Kerastase, ale opinie są średnie.Boje się że przesadze i obciąże włosy.Ogólnie zależy mi żeby szybko rosły i nie wypadały.
Myślałam jeszcze o herbatce z pokrzywy-podobno pomaga. A jak stosować ten olejek rycynowy i jak często?
) (ja tak raz zrobilam xD )
więc koniec, odstawiam prostownicę w kąt i pozwalam im rosnąć. tylko że te popalone końcówki wypadałoby i tak w końcu ściąć... aah syzyfowa praca 

Na Wizażu jest cały wątek o włosach falowanych i kręconych, który pomaga uporać się z niesfornymi i puszącymi się włosami. Bo z prostownicą to ja wielkich sukcesów w zapuszczaniu, niestety, nie wróżę