|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł III części wątku mam majowo-czerwcowych 2011
|
|||
| "Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nasze Maluszki" |
|
26 | 65,00% |
| "Sexi piersi, sexi brzuszki, a w nich kopią nas Maluszki" |
|
11 | 27,50% |
| "Pierwsze kopniaki już czujemy, teraz wyprawkę powoli kompletujemy" |
|
3 | 7,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011
No tak, zostawić Was na chwilę i już 5 stron naskrobały!!
hihiWitam nowe mamusie, rozgośćcie się u nas! Ja po wizycie, wszystko ok, ginowi ciężko było zmierzyć długość, bo dzieciaczek już jest tak duży że usg mogło nie objąć dokładnie - ma ok. 10 cm (od główki do pupy). Za miesiąc już w ogóle nie uda się zmierzyć. A! No właśnie ja za miesiąc mam już usg połówkowe! Ale ten czas leci! Płci niestety nie było widać, maluszek wstydliwy (w przeciwieństwie do starszej siostry) i nóżki złączył. A propo cellulitu wodnego (tego w ciąży) na szczęście baaaaardzo szybko znika po porodzie - to tak na pocieszenie! Ja wypociłam wodę z organizmu w 3 dobie po porodzie (akurat jak mnie wypuścili do domu, a pociłam się co parę minut, a w domu to w domu, można się umyć i odświeżyć).
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011
dereonka ja pije mnostwo non stop wody herbaty i sikam tylko co piec minut, dzisiaj juz wszystkiego probowalam, lacznie z zimnym prysznicem ale skonczylo si ena tabletce, pierwszy raz na szczescie w ciazy sie zlamalam. Martwia mnie te moje bole glowy ale tlumacze sobie zmianami cisnienia bo pogoda jak w kalejdoskopie wczoraj lalo a dzisiaj piekne slonce. moze to przez to. a mzoe takie bole glowy masakryczne sa normalne w ciazy.
24kasia bylam na spacerku dzisiaj ale nie pomoglo spie duzo, ale tez bez przesady bo rano budzi mnie glod ) ale nie popadam w histerie. mam nadzieje ze przejda te bole niedlugo. moze przyszly w zastepstwie mdlosci.
|
|
|
|
#153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to niezle sie nawalczylas o swoje malenstwo jak do tej pory ja na apetyt nie narzekam zaraz ide wlasnie zrobic sobie kluski z serem |
|
|
|
|
#154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
We present the case report of the fetus with increased NT in the first trimester US scan, normal karyotype and bilateral hydrothorax at 27th week of pregnancy. In routine US screening at 12th week of pregnancy (low risk pregnancy, 29 years-old woman, grav.1, para 1), the obstetrician detected an increased NT (6 mm). The fetal karyotype was normal (46 XY). In the US and echocardiographical examination at 20th week it was observed: an increased NF – 7 mm, hyperechogenic bowel and tricuspid regurgitation (Vmax 2,2 m/s). In the following US + ECHO examination the fetus presented bilateral hydrothorax, with tricuspid regurgitation and hypertrophy of the heart muscle. Presuming fetal infection the woman received i.v. antibiotic treatment and steroids; In the following examination it was observed slow regression of hydrothorax and normalization of the cardiac function. The baby was delivered in 39th week of pregnancy, by cesarean section, birth weight 3550, Apgar score 9; At the 8th day of postnatal life was discharged home in good general condition as a healthy baby. Key words: fetal echocardiography, hydrothorax, intrauterine infection Jak widzimy TN o niczym nie świadczy Sorry za angileski ale już mi sie nie chciało tego tłuaczyć skrót: 29lat, nt 6, możliwość ZD 1:46 dZIECKO ZDROWE WIĘC SPOKOJNIE ;-) Tak na marginesie ksiażka napisana przez Polskiego lekarza ;-)
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-11-04 o 21:26 |
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Aniula na pocieszenie powiem Ci ze moja kolezanka miala straszne bole glowy, przeszly jej jak reka odjal z 24 tygodniem. Lekarz mowil jej ze to normalne u niektorych kobiet, nie ma co sie za mocno przejmowac, w koncu kazda ciaza jest inna a najlepiej zapytac lekarza co radzi
|
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do szkrobania, to w tym tempie, co dzisiaj mamy, to za m-c trzeba będzie następny wątek założyć
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wiec sie podpytam.sluchajcie uciekam sie polozyc bo nie mam sily gapic sie w monitor. do jutra, tylko blagam nie skrobcie az tyle bo za chiny was znowu nie nadrobie. dobrze ze jutro mam wolne ![]() milej nocki |
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
AlicjaH przeczytalam ze zrozumieniem, ja wcale nie twierdzilam ze podajesz mylne info, a na temat info z neta juz sie wypowiedzialam
jak juz tak z angielska zajezdzamy to czy obstajac przy wynikach angielskich (tak mi sie wydaje) badan wiesz ze oni nie uznaja ciazy chyba do 23tc?! wczesniej kobieta nie jest dla nich kobieta ciezarna, wiec ja takich info nie uznaje jak juz wczesniej zaznaczylam najlepiej powolywac sie na info od lekarza i zbednymi informacjami z neta sie nie przejmowac, bo na rozne mozna trafic, a skoro zyje w PL to opieram sie na opinii polskiego lekarza
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Asiak super, że wszystko dobrze i faktycznie czas leci...
anula_81 kiedyś baby wróżyły, że bóle głowy w ciąży to na chłopaka są nie wiem czy to dla Ciebie dobra informacja żartuje sobie ale tak słyszałam.
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Uciekam robic kluski, zycze milego wieczoru
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już zmykam
, słodkich snów mamusie, dziewczynki i chłopaki
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
No niby tak ale spójrz na to z innej strony, każdy lekarz też jest inny... nie każdy twierdzi tak samo...jeden powie, że do 2 jest dobrze a jeden, że do 3... Zgodności nie ma tak jak z info z netu.
|
#163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie "wiadomość z neta" a podręcznik medyczny uznawany na całym świecie a napisany przez POLSKIEGO lekarza Przecież napisałam to wczesniej ;-) ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- To podręcznik Pl lekarza. Jest tłumaczony z Pl na Angielski a ja nie posiadam PL wersji dlatego wkleiłam tą
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Ja kumam, kumam ale wiesz jak jest. Każdy mówi inaczej chociaż może standardy mają takie same. Mój pyta się mnie czy wiem co to NT, ja mu, że to moje drugie bejbe. On na to, to super musi być do 2mm. Bez komentarza to zostawiłam
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() Po pierwsze witam nowe Mamuśki! Dereonka, Dziewczonka ![]() Po drugie chciałam powiedzieć, że patrząc na zdjęcie Morii wpadłam w jeszcze większe kompleksy! ![]() Po trzecie chciałam powiedzieć, że moje dziecko jest rozbisurmanione od płodu! Nie słucha się, kręci się, fikoły robi akurat w momencie największego skupienia w czasie badania! Na każdym z trzech zdjęć z USG dziecko jest w innej pozycji, włącznie z pozycją NA GŁOWIE. Z wiadomych przyczyn nie potrafiłam wprowadzić dyscypliny, w ogóle się mamuni nie słuchał/-a i trochę to badanie trwało ![]() Jednak jak do tej pory wszystko jest dobrze, serducho, głowka, kręgosłup, NT 1,8, kosmita wielki, bo 8 cm Teraz muszę nadrobić zaległych milion postów, a potem chyba rozpakuję zakupy, które zrobiłam 2 h temu
|
|
|
|
#167 |
|
Rozeznanie
|
Ja nt miałam 0,3 chyba nikt aż tak nisko nie miał/szczerze to się trochę martwiłam
za dużo żle, za mało żle he he ale poczytałam i jest super ;-)
|
#168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tylko lekarz dziś powalił tekstem "No, Marlena, ściągaj majtki" ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- asiak1981, naładuję tylko baterie w aparacie i wkleję brzuch i dzieciora, chociaż zdjęcia są tak niewyraźne, że sama ledwo cokolwiek widzę :| |
|
|
|
|
#170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak romantycznie do tż a mówie ;-) Autentyk
|
|
#171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Dzisiaj bylam na usg po plamienu ani sladu ;p Tak sie bałam, ze cos bedzie nie tak ale wszystko ok. dalej mam brac luteine. Do pracy już nie chodze wiec moge caly dzien odpoczywac jesc i chodzic na spacerki )
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc brzuchatki
![]() kolorowych snów |
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
AlicjaH, no zdarzało mi się z TŻ też tak rozmawiać, ale doktorka widziałam po raz pierwszy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
O rety 18 stron jednego dnia...nie dam rady czytać.
Śpijcie dobrze mamuśki, ja jutro lecę z rana do laboratorium...jak ja tego nie lubię, ale czego się nie robi dla dzidziusia |
|
|
|
#175 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
10cm - wow to już jest "kawał" człowieczka ![]() Cytat:
Dobranoc ciężaróweczki ale dziś naskrobałyśmy
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Dereonka, też mam termin na 8.05
![]() Moria, no takie duże dziecko, a tak mi wstyd było, że rozwydrzone ![]() Dobranoc, Dziewczyny!
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Dereonka
mieszkam na wyspach prawie 6 lat, urodzilam tu juz 1 dziecko i pierwsze slysze, ze nie uznaja ciazy do 23 tygodnia ![]() Ciaze uznaja od poczatku, z ta roznica, ze do ok 12 tygodnia nie staja na glowie zeby ja ratowac (choc to zalezy od indywidualnego podejscia lekarza), uwazaja ze na tym etapie natura wie co robi. Alicja Twoje dziecko przypomnialo mi, ze jak urodzilam Olka i poszlam z nim (jeszcze w szpitalu) na wyklad dla matek, to spotkalam tam bardzo duza mame (zarowno wzrostowo, jak i wagowo), ktora miala dziecko wielkosci dwoch przecietnych noworodkow - ale wtedy bylam w szoku oczu od tej dziewczynki nie moglam oderwac, a Olus nie byl wcale najmniejszy bo wazyl 3980, ale przy tej dziewczynce byl taki malenki ![]() |
|
|
|
#178 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz, ja wagowo też byłam duzżzzża ale to gestoza tak zadziałała
w ciąązy przytyłam 45kg /nie żartuje jak znajdę kartę ciążową to ją wkleje ;-) z 55/byłam taka chuda jak ta kasia struss /czy jakoś tak/ co ja ost z pokazu wywalili a na cc ważyłam równe 100kg!!! teraz się pilnuje..
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-11-04 o 22:26 |
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Oglądam wasze brzuszki i się martwię, że mój taki mały, jutro będzie już 12 tc, a ja na lekko wzdętą wyglądam. Może nie jestem chudzielcem ale wagę mam normalną, a brzucha nie mam ciążowego. Nawet mieszczę się w swoje zwykłe ciuchy. Dzidzia rozwija się normalnie. Pewnie niedługo będzie widać
|
|
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
Nie no, jesteście mocarne. Zdążyłam się zgłosić na pierwszej stronie do nowego wątku, pojechałam tylko na kolacje do rodziców, wracam, a tu już 6 stron. Nie wiem, czy z wami jest w ogóle możliwe bycie na bieżąco
![]() Słuchajcie, czy wy też macie taką ochotę na mandarynki i czekoladę? Ja wczoraj zjadłam 1,5 kg mandarynek i 2 tabliczki czekolady, a dzisiaj 1 kg mandarynek, 0,5 kg pomarańczy, paczkę kinder czekoladek, snickersa i paczke pierników w czekoladzie. Maaasakra!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

hihi
spie duzo, ale tez bez przesady bo rano budzi mnie glod

ja na apetyt nie narzekam
zaraz ide wlasnie zrobic sobie kluski z serem

Czekamy na Ciebie fasolko

ale dziś naskrobałyśmy