Prawiczek w wieku 21 lat? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 22:34   #1
White_Angel1990
Przyczajenie

Prawiczek w wieku 21 lat?

Tak sobie czytam różne wypowiedzi użytkowników w tym dziale, i w sumie śmiało mogę stwierdzić, że większość z was pierwszą inicjacje seksualną miała już w czasach nastoletnich (15-20). Osobiście seks traktuje jako coś, co zaoferuje kobiecie mojego życia, a takiej póki co jeszcze nie spotkałem. Oczywiście mógłbym przeżyć swój pierwszy raz z jakąś kobietą na imprezie, lub z jakąś inną poznaną kobietą na drugiej lub trzeciej randce, lecz nie jest to coś co by mnie psychicznie usatysfakcjonowało.

Czy ja jako facet, mają prawie 21 lat i będąc w dalszym ciągu prawiczkiem (nie mającym styczności nawet z seksem oralnym) mogę być uważany przez dziewczyny za kogoś "nieco" gorszego od chłopaków którzy w moim wieku są już na wysokim poziomie jeżeli chodzi o doświadczenie seksualne?
Mi osobiście moje prawictwo nie przeszkadza, ale to że dla mnie nie jest to żaden problem, nie oznacza, że dla mojej przyszłej partnerki życiowej również.
Boje się że po pierwszym stosunku seksualnym usłyszę od kobiety że "Jesteś bardzo słaby w łóżku, mój były był znacznie lepszy i dawał mi o wiele większą przyjemność".

Po prostu...mimo wszystko boje się tego :-(

Edytowane przez White_Angel1990
Czas edycji: 2010-11-06 o 06:55
White_Angel1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 22:46   #2
kolorowatecza
Zakorzenienie

Dot.: Prawiczek w wieku 21 lat?

Przy dzisiejszych poglądach na temat seksu i powszechności tego zjawiska jest to zapewne niezwykłe, że mężczyzna w wieku 21 lat jest prawiczkiem.
Jednak, gdy mówisz, że chcesz zaoferować seks wybrance swojego życia i znajdziesz taką, to ona to zrozumie i jeśli będzie miała doświadczenie w tych sprawach nauczy Cię wszystkiego

Nie bój się i nie wstydź - to jest powód do dumy, że nie zaliczasz każdej laski po kolej

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 22:52   #3
gringolada
Zadomowienie

Twoj "stan" moze byc atutem ktory doceni ta, ktora naprawde kocha. dlatego jak Ci panna powie ze slaby jestes lub gorszy id innych to nie zawracj sobie nia glowy. moim zdaniem tak jak dziewica nie jest gorsza w wieku 21 lat tak samo i prawiczek.uchy do gory
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 23:02   #4
baobabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez White_Angel1990 Pokaż wiadomość
Osobiście seks traktuje jako coś, co zaoferuje kobiecie mojego życia, a takiej póki co jeszcze nie spotkałem. Oczywiście mógłbym przeżyć swój pierwszy raz z jakąś kobietą na imprezie, lub z jakąś inną poznaną kobietą lekkich obyczajów na drugiej lub trzeciej randce, lecz nie jest to coś co by mnie usatysfakcjonowało.
Okej. Proszę, nie baw się w takich, którzy już tu byli - czyli "Jestem prawiczkiem bo się szanuję/moja dziewczyna ma być dziewicą,bo znaczy to, że się szanowała". Nie. Pomiędzy "Chcę sypiać tylko z moją przyszłą żoną" a "pierwszy raz przeżyłem z panią polecaną przez wszystkich kumpli" istnieje cała masa opcji.

Co do Twoich obaw - wszystko zależy od kobiety i relacji, jakie Was będą łączyć. Ale powiem szczerze, gdybym mój facet okazał się być prawiczkiem- okej ; gdyby oznajmił mi, że jest dumny, że zachował tę niespodziankę dla tej jedynej i że się szanował- nie okej

Traktuj to jako normalną rzecz. Każdy robił coś pierwszy raz.
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 23:06   #5
God Of War 20
Zakorzenienie

Nie jesteś gorszy od innych - wręcz przeciwnie!
Jeśli czekasz na ta odpowiednią kobiete to bardzo dobrze o Tobie świadczy wg mnie
Dziewczyne która by Ci tak powiedziała albo by sie śmiała z Ciebie mozesz sobie od razu odpuscic
Stary 2010-11-04, 23:10   #6
Pestis Cruento
Raczkowanie

Jako chłop podzielam powyższe opinie
Seks we wczesnym wieku to "norma"? Nie daj się zwieść. Kilka osób tak stwierdzi i zrobi to wcześniej a później wypuści wiadomości. Pozostali czują się gorsi.
Seks jest seksem i wiek inicjacji jakoś nie ma zbytniego znaczenia gdyż wedle mnie liczy się najbardziej sfera psychiczna.
Kiedyś wychodziliśmy za szkołę na papierocha. Ja miałem 18 a koleżanka 17 lat. Zapytała wtedy poważnie czy może ze mną stracić dziewictwo. Łączyła nas tylko sympatia koleżeńska. Spytana dlaczego, odpowiedziała iż inne już współżyły i ona czuje się gorsza. Nie zgodziłem się, choć nie ukrywam ,że miałem ochotę. Ten seks byłby taki wymuszony... Bez sensu.

Wiele osób chce cieszyć się udanym życiem seksualnym i miesza go z "bogatym".
Kto ma ochotę i nie potrafi wytrzymać lub nacisk środowiska jest tak ogromny, to zrobi to. Jak będzie się z tym czuł to już jego sprawa.
Uciecha cielesna nie zawsze pójdzie w parze z satysfakcją psychiczną.

Z twojego opisu wynika ,że wolisz poczekać na odpowiednio wypieczoną smakowitą bułeczkę, niż zeżreć kilka skibek słabej jakości chleba.

Nikt nie powinien Ci tego wypominać, zabraniać czy wpływać na Twoje zdanie, gdyż sam je sobie wypracowałeś i tak zapewne zostałeś wychowany.

Odnośnie sprawy w braku wprawy (rym ), to nie masz się czym przejmować. Wyśmiewanie się z braku czyjegoś doświadczenia, jest raczej reakcją kogoś niedojrzałego.

Coś z własnego doświadczenia. Po seksie bez miłości czułem się wspaniale pod względem fizycznym. Jednak sfera psychiczna ucierpiała. Poczułem się jak dzieciaczek, który po dostaniu zabawki, wyrzucił ją. Zdegradowanie własnych wartości. Jednak dobrze się skończyło bo oboje mieliśmy tak samo mało rozumu.
Matki i babcie wpajają młodym dziewczynom "Seks z miłości" (szkoda ,że tam mało ojców mówi to synom) tyle ,że faceci próbują to jakoś zdegradować, wymusić a oszukane dziewczyny temu ulegają. Gdy człowiek nabierze rozumu... wtedy pozostaje żal do siebie.

Przeszukaj forum, sam z niego wyczytasz ,że nie jedna z dziewczyn (obecnie kobiet) stwierdziła ,że pierwszy raz był jakiś nie trafiony, kiepski, beznadziejny bo facet okazał się nieodpowiedni pod względem emocjonalnym.

Tak więc chłopie, kładę ci rękę na ramieniu i mówię "Nie jesteś dziwolągiem, tylko dojrzałym psychicznie i emocjonalnie mężczyzną". Szacunek.

Edytowane przez Pestis Cruento
Czas edycji: 2010-11-04 o 23:24
Pestis Cruento jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 23:15   #7
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście mógłbym przeżyć swój pierwszy raz z jakąś kobietą na imprezie, lub z jakąś inną poznaną kobietą lekkich obyczajów na drugiej lub trzeciej randce, lecz nie jest to coś co by mnie usatysfakcjonowało.
współczuję tej, którą `wybierzesz` jako jedyną cóż, nie mam najlepszego zdania o takich, którzy czują się lepsi, bo czekają na królewicza/królewnę, ale słowa, które mi się cisną na usta, a raczej palce, zostawię dla siebie, bo jeszcze mnie ktoś zaraportuje.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 23:18   #8
Kinoverka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Wręcz przeciwnie? Znaczy jest lepszy od innych?

Czy skoro Pan X zauroczył się w wieku 17 lat i uprawiał seks ze swoją wybranką to jest gorszy od Pana Y, bo ten czekał z pierwszym razem do 30 roku życia, gdyż w żadnej kobitce wcześniej się nie zakochał?
Kinoverka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 23:19   #9
ama4
High Quality Since 2007

Najważniejsze to nie robić z tego szopki. Po prostu - powiedzieć ukochanej dziewczynie, z którą będziesz już się chciał kochać, że dotychczas tego nie robiłeś i prosisz ją o wskazówki, co masz robić. Zapytaj ją wprost, co lubi, jak konkretnie masz to robić. Nie natarczywie - tylko spokojnie, z taktem, ze świadomością, że potrzebujesz nieco czasu na oswojenie się z konkretnymi sytuacjami.
A jeśli nie będziesz z tego robić szopki, teatrzyku, nie będzie to temat do głupich żartów, a do tego spotkasz odpowiednią kobietę, która będzie Cię darzyć uczuciem - wszystko będzie ok.
Decyzja o pierwszym razie należy do każdego z ludzi osobno i nikt nie określi, czy taki a taki wiek jest lepszy czy też gorszy. Każdy ma SWÓJ czas.
A, i nie wszyscy przeżywają swój pierwszy raz w wieku 15-20.
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 23:20   #10
Kinoverka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
współczuję tej, którą `wybierzesz` jako jedyną cóż, nie mam najlepszego zdania o takich, którzy czują się lepsi, bo czekają na królewicza/królewnę, ale słowa, które mi się cisną na usta, a raczej palce, zostawię dla siebie, bo jeszcze mnie ktoś zaraportuje.
Podpisuję się całkowicie.

Jakoś mi tacy nie imponują co to swoją czystość reklamują
Stary 2010-11-04, 23:25   #11
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Jeśli czekasz na ta odpowiednią kobiete to bardzo dobrze o Tobie świadczy wg mnie
Dziewczyne która by Ci tak powiedziała albo by sie śmiała z Ciebie mozesz sobie od razu odpuscic
tzn co- jest z automatu lepszy?
autorze pamiętaj o jednym- czekanie na kobietę życia ma to wadę, że tak naprawdę nie wiadomo kto to taki i czy się kiedyś pojawi. może też się wydawać, że to ,, miłość życia" a tka naprawdę ze zwiazku nic nie wyjdzie. nie warto aż tak ie tym przejmować
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 23:32   #12
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
czekanie na kobietę życia ma to wadę, że tak naprawdę nie wiadomo kto to taki i czy się kiedyś pojawi. może też się wydawać, że to ,, miłość życia" a tka naprawdę ze zwiazku nic nie wyjdzie.
bardzo mądre słowa. w dwóch zdaniach napisałaś dokładnie to, co o tym temacie myślę
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 23:32   #13
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
czekanie na kobietę życia ma to wadę, że tak naprawdę nie wiadomo kto to taki i czy się kiedyś pojawi. może też się wydawać, że to ,, miłość życia" a tka naprawdę ze zwiazku nic nie wyjdzie. nie warto aż tak ie tym przejmować
Zgadzam się. Bo to tak naprawdę chodzi chyba o powiedzenie "dotychczas nie spotkałem kobiety, z którą chciałbym uprawiać seks" a nie o hasło "nie chciałem się oddawać dziewczynie tylko na jedną noc"
Stary 2010-11-04, 23:40   #14
muszynianka
Zakorzenienie

Weź się chłopie puknij 21 lat to jeszcze jesteś bardzo młody :P możesz sobie pohasać, piętro wyżej mądry cytat
"czekanie na kobietę życia ma to wadę, że tak naprawdę nie wiadomo kto to taki i czy się kiedyś pojawi. może też się wydawać, że to ,, miłość życia" a tka naprawdę ze zwiazku nic nie wyjdzie."

jak 'se' będziesz czekał na księżniczkę na ziarnku grochu, to sobie poczekasz. masz jakiś śmieszny idealny obrazek kobiety której pewnie żadna nie dorównuje.

A no i nie jesteś ani gorszy ani lepszy.
i Grin
Cytat:
współczuję tej, którą `wybierzesz` jako jedyną cóż, nie mam najlepszego zdania o takich, którzy czują się lepsi, bo czekają na królewicza/królewnę, ale słowa, które mi się cisną na usta, a raczej palce, zostawię dla siebie, bo jeszcze mnie ktoś zaraportuje
Pifko stawiam.

Jak będziesz dalej tak traktował ogół kobiet które mają bujne życie erotyczne, to życzę ci byś nigdy nie zasmakował seksu skoro od kobiet lekkich obyczajów tutaj wyzywasz :P

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2010-11-04 o 23:41
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 23:45   #15
Kinoverka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Jak będziesz dalej tak traktował ogół kobiet które mają bujne życie erotyczne, to życzę ci byś nigdy nie zasmakował seksu skoro od kobiet lekkich obyczajów tutaj wyzywasz :P
Polać jej!
Stary 2010-11-04, 23:52   #16
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Jak rozumiem pomiedzy seksem z nieznajoma dziewczyna na imprezie a seksem podczas nocy poslubnej nie ma nic? Albo jedno albo drugie? Nic pomiedzy? Cos waziutkie te horyzonty .
btw:
Cytat:
Napisane przez White_Angel1990
z jakąś inną poznaną kobietą lekkich obyczajów na drugiej lub trzeciej randce
To zdanie sensu nie ma. Kobieta lekkich obyczajow to prostytutka, wiec o jakiej randce Ty mowisz? No chyba, ze Ty taki delikatens, ze nawet z prostytutka na randke bys chodzil zanim przeszedlbys "do rzeczy" .

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2010-11-04 o 23:53
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 23:54   #17
Kinoverka
Raczkowanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;23058106]Jak rozumiem pomiedzy seksem z nieznajoma dziewczyna na imprezie a seksem podczas nocy poslubnej nie ma nic? Albo jedno albo drugie? Nic pomiedzy? Cos waziutkie te horyzonty .
btw:

To zdanie sensu nie ma. Kobieta lekkich obyczajow to prostytutka, wiec o jakiej randce Ty mowisz? No chyba, ze Ty taki delikatens, ze nawet z prostytutka na randke bys chodzil zanim przeszedlbys "do rzeczy" .[/QUOTE]

zabiłaś mnie:haha ha:
Stary 2010-11-05, 01:36   #18
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Tak sobie czytam różne wypowiedzi użytkowników w tym dziale, i w sumie śmiało mogę stwierdzić, że większość z was pierwszą inicjacje seksualną miała już w czasach nastoletnich (15-20). Osobiście seks traktuje jako coś, co zaoferuje kobiecie mojego życia, a takiej póki co jeszcze nie spotkałem. Oczywiście mógłbym przeżyć swój pierwszy raz z jakąś kobietą na imprezie, lub z jakąś inną poznaną kobietą lekkich obyczajów na drugiej lub trzeciej randce, lecz nie jest to coś co by mnie usatysfakcjonowało.

Czy ja jako facet, mają prawie 21 lat i będąc w dalszym ciągu prawiczkiem (nie mającym styczności nawet z seksem oralnym) mogę być uważany przez dziewczyny za kogoś "nieco" gorszego od chłopaków którzy w moim wieku są już na wysokim poziomie jeżeli chodzi o doświadczenie seksualne?
Mi osobiście moje prawictwo nie przeszkadza, ale to że dla mnie nie jest to żaden problem, nie oznacza, że dla mojej przyszłej partnerki życiowej również.
Boje się że po pierwszym stosunku seksualnym usłyszę od kobiety że "Jesteś bardzo słaby w łóżku, mój były był znacznie lepszy i dawał mi o wiele większą przyjemność".

A miałam Ci ładnie doradzić, ale jako kobieta, według Ciebie, lekkich obyczajów, nie doradzę, bo chybam niegodna

Cytat:
tzn co- jest z automatu lepszy?
autorze pamiętaj o jednym- czekanie na kobietę życia ma to wadę, że tak naprawdę nie wiadomo kto to taki i czy się kiedyś pojawi. może też się wydawać, że to ,, miłość życia" a tka naprawdę ze zwiazku nic nie wyjdzie. nie warto aż tak ie tym przejmować

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;23058106]Jak rozumiem pomiedzy seksem z nieznajoma dziewczyna na imprezie a seksem podczas nocy poslubnej nie ma nic? Albo jedno albo drugie? Nic pomiedzy? Cos waziutkie te horyzonty .
btw:

To zdanie sensu nie ma. Kobieta lekkich obyczajow to prostytutka, wiec o jakiej randce Ty mowisz? No chyba, ze Ty taki delikatens, ze nawet z prostytutka na randke bys chodzil zanim przeszedlbys "do rzeczy" .[/QUOTE]

Zrobiłaś mi wieczór
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 01:55   #19
dezire
Zakorzenienie

czy za kogos gorszego ? chyba nie. Reakcja bedzie zalezala od tego z kim rozpoczniesz wspolzycie i byc moze na jakim etapie bedzie partnerka. Jesli tez na poczatkujacym - to brak dowiadczenie nie powinien grac roli, bedziecie sie razem uczyc swoich cial jesli rozpoczniesz z dziewczyna, ktora juz ma wieksze doswiadczenie, to jesli bedzie madra, podejdzie do tematu tak, ze szybko poznasz tajemnice i smaki, sposoby

zatem, nie baities !

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 06:55   #20
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście mógłbym przeżyć swój pierwszy raz z jakąś kobietą na imprezie, lub z jakąś inną poznaną kobietą lekkich obyczajów na drugiej lub trzeciej randce, lecz nie jest to coś co by mnie usatysfakcjonowało.

rozumiem, że każda kobieta, która uprawia seks na drugiej lub trzeciej (lub o zgrozo, pierwszej!) to kobieta lekkich obyczajów?
dziękuje za przyrównanie mnie do prostytutki (bo tak się właśnie określa kobiety, któe czerpią korzyści finansowe z seksu), bo zdarzyła mi się kilkukrotnie sytuacja, o której mówisz. cóż, dziękuje.

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość

mam podobne zdanie

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

a już bardziej odnośnie tematu, powiem, że dla mnie MA znaczenie, czy facet ma doświadczenie czy nie. jeszcze mi się nie zdarzyło nikogo pozbawic dziewictwa i jakos sobie tego nie wyobrażam. aczkolwiek może gdyby to była wielka miłość, byłabym bardziej wyrozumiala. lubie kiedy facet jest doświadczony i pewny siebie w łóżku, ale tak naprawde każda kobieta jest inna i lubi co innego w seksie, wiec nowe doświadczenia zbiera się razem ucząc się siebie nawzajem.
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 07:00   #21
Gwiazdaa
Rozeznanie

Natomiast ja pozbawiłam kilku chłopaków tego problemu. To brzmi dziwnie ale tak było. Każdy z którym byłam w momencie gdy miało dojść do zbliżenia mówili mi o tym... nie byłam zadowolona.
Natmiast mój obecny tż, szybko ogarnia temat seksu wiec nie martwie sie tym czy jest do kitu czy też nie. Myślę,że jeśli to będzie kobieta która będzie Cie kochała zrozumie i poczeka

Ale pomysł z prostytutką - ... gorzej wymyślić nie mogłeś?
Stary 2010-11-05, 07:03   #22
White_Angel1990
Przyczajenie

Pestis Cruento, dziękuje za twoją wypowiedź, bardzo mocno mi pomogła.
Reszcie również dziękuje, i chciałbym też zaznaczyć że nie chciałem nikogo urazić. Po prostu nie wiem jaka jest inna, milsza forma nazwania kobiet które stosunkowo bardzo szybko oddają swoje ciało, ale nie tak szybko jak prostytutka, że od razu.

Szanuje kobiety które mają takie potrzeby - jak najbardziej je rozumiem, i nie naśmiewam się z nich ani nie chce ich obrazić. Każdy ma przecież różne potrzeby seksualne. Jeden chce tego, drugi tamtego, i tak dalej. Nie można się śmiać z tego że jeden lubi to, a drugi tamto.

Faktycznie, dałem do zrozumienia że seks chciałbym uprawiać z kobietą, którą bym kochał, a żeby kogoś pokochać, potrzebuje naprawdę dużo czasu. A gdy już będę osobiście pewny miłości do danej kobiety, wtedy bym chciał jej ofiarować swoje ciało. Oczywiście zdaje sobie doskonale sprawę z tego że nie da się znaleźć idealnej połówki, a raczej że nie jest to możliwe do zweryfikowania, jednakże uważam iż pierwsza inicjacja seksualna bardziej mnie zadowoli z kobietą którą naprawdę bardzo kocham, aniżeli z jakąś poznaną na imprezie, lub z inną, na drugiej lub trzeciej randce.

Skoro spotkałem się z dosyć sporą krytyką po tym jak przedstawiłem swoje poglądy, to pewnie dużo kobiet musiało coś w niej obrazić. Analizując wypowiedzi innych, doszedłem do wniosku że użytkownicy mogli to odebrać w ten sposób :

"Ech... frajer czeka na tą jedyną, i to właśnie jej odda swoje ciało, więc oznacza to że ja jestem szmata bo zrobiłam to z kimś niekoniecznie z wielkiej miłości"

Przepraszam w takim razie osoby które tak to odebrały. Po prostu nie miałem pojęcia, że swoimi poglądami wyróżnię się z tłumu, i nie świadomie obrażę przy okazji sporo osób. Szanuje i doceniam poglądy każdego człowieka, lecz ja także mam swoje własne poglądy których się trzymam, i chciałbym zrealizować.

Ktoś tam wyżej napisał że jeżeli w taki sposób traktuje kobiety (czyli że nie interesuje mnie seks na "szybko" jeżeli chodzi o znajomość) to życzy mi braku seksu do końca życia. Cóż... jeżeli chciał mnie tym zdaniem w jakiś sposób zdołować, bądź pogorszyć mi nastrój, to mu się nie udało, bo dla mnie seks nie jest jakimś hmmm... priorytetem życiowym że tak to ujmę Będzie okazja, będzie miłość mojego życia - OK. Nie będzie okazji, nie będzie właściwej kobiety - TRUDNO. Pogodzę się z tym, i zrozumiem. Lepsze jest dla mnie uprawianie go z kimś kogo się kocha, aniżeli z kimś z czystej, fizycznej ciekawości, niekoniecznie z dodatkiem emocji jakie do danej osoby byśmy czuli.

Pozdrawiam
White_Angel1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 08:28   #23
201803300917
Konto usunięte

White_Angel1990- 1 uwaga co do twojego postu: uprawianie seksu to nie ofiarowanie komuś swojego ciała. Dalej będzie twoje, serio bo takie podejście jakie pokazujesz jest moim zdaniem strasznie niezdrowe
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 09:21   #24
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pestis Cruento Pokaż wiadomość
Z twojego opisu wynika ,że wolisz poczekać na odpowiednio wypieczoną smakowitą bułeczkę, niż zeżreć kilka skibek słabej jakości chleba.
Co to za obrzydliwe porównanie kobiety do produktu spożywczego? Puknij się! Kobieta to człowiek. Przypominam

Poza tym nie doradzę, bo chyba nie mogę. No wiecie- mój ukochany pierwszy raz spał z dziewczyną gdy miał.... 22 lata. Tą pierwsza dziewczyną byłam ja. On dla mnie nie był pierwszy. To było na naszej 4 randce w ciągu 2 miesięcznej znajomości, gdyż mieszkaliśmy od siebie zbyt daleko by widywać się częściej. Minęło już ponad 5 lat. Jesteśmy szczęśliwym narzeczeństwem.

Mam nadzieję, że da to co ponieketórym osobom do myślenia.

Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza
Czas edycji: 2010-11-05 o 09:32
ksiezniczkanajgorsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 09:38   #25
gosiaska
Zadomowienie

Cytat:
Tak sobie czytam różne wypowiedzi użytkowników w tym dziale, i w sumie śmiało mogę stwierdzić, że większość z was pierwszą inicjacje seksualną miała już w czasach nastoletnich (15-20). Osobiście seks traktuje jako coś, co zaoferuje kobiecie mojego życia, a takiej póki co jeszcze nie spotkałem. Oczywiście mógłbym przeżyć swój pierwszy raz z jakąś kobietą na imprezie, lub z jakąś inną poznaną kobietą lekkich obyczajów na drugiej lub trzeciej randce, lecz nie jest to coś co by mnie usatysfakcjonowało.

Powiem Ci tak rób swoje. Żyj wg swoich zasad a nie cudzych podsuniętych przez mass media, fora itp. Żebyś mógł sobie spojrzeć w lustro. Wszelki dywagacje na temat wszelakich cnót już mnie słabią przeciez każdy jest inny, każdy ma inne zasady. Co nie znaczy, że bagatelizuje Twój problem, jest sensowny, bo faktycznie nie raz mozna zwichrować się w tym świecie.
Dlatego jeszcze raz podkreślę żyj tak żeby być dobrym człowiekiem i móc spojrzeć sobie w lustro.

A tak swoją drogą moj kumpel lat 26 jest prawiczkiem jakoś specjalnie na tym nie cierpi i nie szuka "na gwałt";P i znam tez innych starszych od Ciebie, więc pamietaj żę statystyka statystyką a życie życiem.

Trzymaj sie
Misja Wiedeń

Romantycznie:
Chuck&Blair, Blair&Chuck
have to be together

Edytowane przez gosiaska
Czas edycji: 2010-11-05 o 09:53
gosiaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 09:42   #26
ama4
High Quality Since 2007

A dla mnie jego post brzmi sensownie - ja też nie chciałam stracić dziewictwa z kimś przypadkowym. Być może każdy kolejny seks byłby dla mnie już nie tak wyjątkowy i mogłabym, podobnie jak niektóre dziewczyny tutaj (nie oceniam) współżyć z kimś po 2 randkach (co widać np. po wypowiedziach w tematach "a po jakim czasie seks" - zazwyczaj na ten pierwszy raz czeka się dłużej, na te kolejne już coraz krócej z nowymi partnerami). Ale na ten moment też nie wyobrażam sobie pójścia do łóżka z kimś, kogo znam np. 2 tygodnie. Może gdybym zerwała ze swoim TŻ, to miałabym już inne podejście - bliższe temu właśnie, że po 2 randkach można już uprawiać seks i to nic dziwnego. Ale póki co - przeżyłam swój pierwszy raz ze swoim TŻ po kilku miesiącach związku, jesteśmy nadal ze sobą i podobnie do autora - nie wyobrażam sobie póki co innego schematu w przypadku EWENTUALNEGO następnego związku. Może życie to zweryfikuje - ale aktualnie mam taki właśnie pogląd.

I tak jak wcześniej napisałam - uważam, że każdy ma prawo przespać się z drugą osobą kiedy mu się to podoba. Tej właśnie osobie, a nie komuś z zewnątrz. I jak ktoś chce po 2 randce to ok. A jak ktoś chce i potrzebuje więcej czasu na zakochanie się - też ok. Niech to będzie indywidualna decyzja. Mój TŻ też długo czekał i teraz wcale nie narzeka. A był nawet starszy niż white angel. Więc może jednak dajcie mu czas na znalezienie kobiety, którą pokocha i która pokocha jego - to nie jest irracjonalny, niemożliwy do spełnienia scenariusz.

Zgadzam się z tym, że nie należy zbytnio idealizować tej pierwszej do seksu, ale może on póki co nie trafił po prostu na żadną dziewczynę, która by mu odpowiadała choć trochę. Ja osobiście tak miałam - poprzednie moje związki rozpadały się zbyt szybko, żeby w ogóle pomyśleć o traceniu dziewictwa. Ale potem, po kilku latach spokojnego czekania natrafiłam właśnie na tego jedynego, z którym niesamowicie chciałam stracić dziewictwo. Udało się - tak po prostu. Bez zbędnego idealizowania, wymyślania sobie księcia z bajki.
White angel też może nie spotkał do tej pory nikogo odpowiedniego dla siebie. Ale zapewne spotka w ciągu najbliższych kilku lat i komuś jako pierwszemu się odda. Być może potem następne kobiety będzie już traktować inaczej - ale chce jako pierwszej póki co oddać się z pełnym przekonaniem, że ona jest tego warta. I ja osobiście go rozumiem. Też nie chciałam przeżywać tego pierwszego razu po zbyt krótko trwającym związku.

Aaaa, i jeszcze jedno - dziewczyna pewnie w tym wątku by usłyszała, że ma poczekać, że ma się nie spieszyć, nawet jakby była w związku to miałaby poprosić faceta o to, żeby na nią poczekał... Ale jak chłopak jest sam, nikogo nie męczy swoim podejściem do seksu, to od razu "be" i "nie taki", bo on chce poczekać dłużej i nie uznaje seksu po krótkim czasie związku...

Edytowane przez ama4
Czas edycji: 2010-11-05 o 09:48 Powód: brak precyzji
Stary 2010-11-05, 10:38   #27
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Pestis Cruento, dziękuje za twoją wypowiedź, bardzo mocno mi pomogła.
Reszcie również dziękuje, i chciałbym też zaznaczyć że nie chciałem nikogo urazić. Po prostu nie wiem jaka jest inna, milsza forma nazwania kobiet które stosunkowo bardzo szybko oddają swoje ciało, ale nie tak szybko jak prostytutka, że od razu.

Szanuje kobiety które mają takie potrzeby - jak najbardziej je rozumiem, i nie naśmiewam się z nich ani nie chce ich obrazić. Każdy ma przecież różne potrzeby seksualne. Jeden chce tego, drugi tamtego, i tak dalej. Nie można się śmiać z tego że jeden lubi to, a drugi tamto.

Faktycznie, dałem do zrozumienia że seks chciałbym uprawiać z kobietą, którą bym kochał, a żeby kogoś pokochać, potrzebuje naprawdę dużo czasu. A gdy już będę osobiście pewny miłości do danej kobiety, wtedy bym chciał jej ofiarować swoje ciało. Oczywiście zdaje sobie doskonale sprawę z tego że nie da się znaleźć idealnej połówki, a raczej że nie jest to możliwe do zweryfikowania, jednakże uważam iż pierwsza inicjacja seksualna bardziej mnie zadowoli z kobietą którą naprawdę bardzo kocham, aniżeli z jakąś poznaną na imprezie, lub z inną, na drugiej lub trzeciej randce.

Skoro spotkałem się z dosyć sporą krytyką po tym jak przedstawiłem swoje poglądy, to pewnie dużo kobiet musiało coś w niej obrazić. Analizując wypowiedzi innych, doszedłem do wniosku że użytkownicy mogli to odebrać w ten sposób :

"Ech... frajer czeka na tą jedyną, i to właśnie jej odda swoje ciało, więc oznacza to że ja jestem szmata bo zrobiłam to z kimś niekoniecznie z wielkiej miłości"

Przepraszam w takim razie osoby które tak to odebrały. Po prostu nie miałem pojęcia, że swoimi poglądami wyróżnię się z tłumu, i nie świadomie obrażę przy okazji sporo osób. Szanuje i doceniam poglądy każdego człowieka, lecz ja także mam swoje własne poglądy których się trzymam, i chciałbym zrealizować.

Ktoś tam wyżej napisał że jeżeli w taki sposób traktuje kobiety (czyli że nie interesuje mnie seks na "szybko" jeżeli chodzi o znajomość) to życzy mi braku seksu do końca życia. Cóż... jeżeli chciał mnie tym zdaniem w jakiś sposób zdołować, bądź pogorszyć mi nastrój, to mu się nie udało, bo dla mnie seks nie jest jakimś hmmm... priorytetem życiowym że tak to ujmę Będzie okazja, będzie miłość mojego życia - OK. Nie będzie okazji, nie będzie właściwej kobiety - TRUDNO. Pogodzę się z tym, i zrozumiem. Lepsze jest dla mnie uprawianie go z kimś kogo się kocha, aniżeli z kimś z czystej, fizycznej ciekawości, niekoniecznie z dodatkiem emocji jakie do danej osoby byśmy czuli.

Pozdrawiam
Eee... Ty byś chyba chciał, żeby ktoś tutaj to tak odebrał, jakoś nie zauważyłam żeby dziewczyny zaczęły pisać ze są szmatami... Chryste, co za ludzie.

"W taki sposób", czyli ich nie szanujesz, bystrzaku, i oceniasz na podstawie czasu oczekiwania na seks. A nie że nie chcesz szybko.
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 11:41   #28
Fruchtgeele
Rozeznanie

Coś dawno nie było wątku sławiącego wieczne dziewictwo.
Fruchtgeele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 12:21   #29
olastar91
Raczkowanie

Każdy może mieć własne zdanie na ten temat... Ja też czekałam na miłość życia:P Co prawda długo nie czekałam, bo już w wieku 17 lat go poznałam, jak miałam 18 to przeżyłam z nim mój pierwszy raz, a teraz jestem jego żoną. Dla męża byłam drugą partnerką seksualną.

Wszystko tak naprawdę zależy od tegop jak się ułoży w życiu. Jedni muszą poszukiwać, inni od razu trafiają no to na co czekali.
olastar91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 13:09   #30
love to love
BAN stały

White,jako 34 letni facet doradzam ci jedno-wbrew wielu opiniom kobiet tu piszacych-otóz jesteś mężczyzną,a doświadczenie zdobywa się nie poprzez teorie ale praktyke. Niestety dla nas męzczyzn,to my jestesmy ocenianini przez kobiety jacy jestesmy w łóżku,a ich (kobiet),opinia niejednokrotnie decyduje o naszym ,,być albo nie byc,,-ja tego doświadczyłem to ci radzę,nabieraj doświadczenia praktycznego bo jak bedziesz miał 30-40 lat to cie żona i tak rozliczy...tyle że wtedy moze to już mieć poważny wpływ na przyszłe twoje życie.
Proszę nie odebrać mojej opinii jako zachęty do nieprzepuszczenia żadnej okazji,ale żyć w celibacie żeby zacząć z miłoscią swojego życia...hmmm zdradzę ci że ja zacząłęm tez póżno bo w wieku 20 lat i to z kobietą która jeszcze długo potem uważałem za jedyną miłość i ona 3 lata pózniej odeszła ode mnie z powodu...hmmm własnie tego powodu..że się nie sprawdzałem...a niestety niektóre kobiety nie poprowadzą cię w łóżku za rękę..podstawy znac trzeba...inaczej mozna się ostro przejechac.Teraz z perspektywy czasu śmieje się z tej mojej niezdarności..ale wtedy dla młodego chłopaka który miał pod sobą kobietę swojego życia...brak doświadczenia to hmm
Ja tobie tego nie życze dlatego to opisałem.pozdrawiam

Edytowane przez love to love
Czas edycji: 2010-11-05 o 13:12
love to love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości