|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- tylko karty chipowe |
|
|
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Dzień dobry wszystkim mamusią
Czytam sobie tak Was od wczoraj i widzę,że dwie dziewczyny są z Kielc . Ja również jestem . Obie rodzicie na Kościuszki,ale słyszałam,że wymagane tam jest ukonczenie szkoły rodzenia,więc u mnie odpada....Termin mam na 5 stycznia ,a powiem szczerze ,że nie wybrałam jeszcze pomiędzy Czarnowem a Prosta. Jak Wy polecacie,w którym lepiej rodzić. Nie mam kogo zapytać ,a Wy przecież w temacie jesteście .Ma któraś z was termin na 4-6 styczeń? Porównałybyśmy to i owo |
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak przeglądam opinie o nim to aż dziwię się, że tak dużo ma pozytywnych, no ale jak zauważyłam to głównie te panie co prywatnie chodziły do niego powiem tyle, długo do niego chodziłam, bo od samego początku, był ok mówił co i jak, na studiach dwa razy byłam u innego w Cieszynie, który jak rzeźnik traktował swoje pacjentki, tak więc kosztem zajęć jeździłam do mojego. Wyleczył mi nadżerkę. Gdy zaczęliśmy się starać o dziecko z mężem (wtedy chłopakiem, narzeczonym) to po 2 latach nie widział żadnego problemu, kazał zrobić badanie nasienia męża, a mi nic. A ja wtedy poraz pierwszy miałam bardzo spóźniony okres. Tylko musiałam zrobić test ciążowy Beta HCG,który oczywiście był ujemny. Jak zobaczył nasze wyniki to nic nie powiedział. Tylko dodał, że mamy się starać dalej, a ja muszę brać Duphaston (to jego ulubiony lek, bo przepisuje na wszystko co się da ). Widocznie ma jakieś korzyści finansowe z tego powodu.Robiąc to beta HCG trafiłam na ulotkę odnośnie odchudzania. Skonsultowałam to z mężem i zadecydowaliśmy, że się umówię na wizytę (ważyłam wtedy 77,1 kg przy prawidłowym odżywianiu). Wiedziałam, że coś jest nie tak ze mną tylko nie wiedziałam jak to ugryźć, a żaden lekarz nie chciał mi pomóc. Na wizycie (pani doktor z Łodzi przyjeżdża raz w miesiącu) dowiedziałam się, że jest głównie ginekologiem i że ze względu na takie pacjęntki jak ja zajęła się też tą działką. Dała mi wykaz badań jakie mam zrobić i podstawową dietę, którą miałam potem modyfikowaną. Zrobiłam badania, płakałam tydzień, bo okazało się, że mam potworne problemy hormonalne, tarczyca itp. Na następnej wizycie (co miesiąc się odbywają) zmodyfikowała dietę, kazała zmienić ginekologa, poszukać endokrynologa i przepisała mi leki. Podejrzewała też u mnie PCOS, ale ze względu na to że nie miała sprzętu, a ja nie byłam jej ginekologiczną pacjentką to nie mogła potwierdzić diagnozy. Mąż jak mnie widział w tym stanie to pogadał ze swoją mamą (teściową), która umówiła mnie do znanej przez nią ginekologa. Kit, że ma ponad 60 lat i to stary dziadziuś i ze muszę dojeżdżać do niego do drugiego miasta, ale uważam go obecnie za bardzo dobrego specjalistę. Już na pierwszej wizycie potwierdził przypuszczenia tamtej pani doktor, powolutku zaczęłam się leczyć, znalazł mi endokrynologa, potem laparoskopia i ciąża ![]() A do tej pani doktor na pewno wrócę po ciąży, bo warto przynajmniej na dwie, trzy wizyty (100 zł jedna), żeby zobaczyć co i jak. To tak w skrócie
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten szary dzień
![]() Muszę przyznać że przynajmniej dzięki takiej pogodzie śpię zdecydowanie lepiej ![]() Wczoraj robiliśmy coś w pokoju małej i chciałam się przecisnąć pomiędzy szafą a ścianą więc odruchowo ustawiłam się do tej operacji bokiem hehehehe ależ było moje zdziwienie jak się nie zmieściłam ![]() No i doszedł mi dodatkowy ciążowy "urok" - puchną mi wieczorami stopy Stosujecie może jakieś kremy na nogi zapobiegające puchnięciu? Ja dotąd się nie interesowałam tym ale chyba teraz muszę bo inaczej na porodówe pojadę w japonkach Staram się je trzymać wyżej najczęsciej jak się da ale nie bardzo mam kiedy teraz tak zalegać na kanapie.Hawea - no prosze dobrze wiedzić , jak leżałam w szpitalu na poczatku ciąży to domagali się odemnie książeczki i rmua a ja wtedy nieuświadomiona byłam jeszcze
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdziwiłabyś się, moje to robi sobie zabawę w poniedziałek i we wtorek a potem chyba odsypia, bo daje tylko maleńkie znaki
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
nie, szpital nie obchodzi karta chipowa, jest w ogole niepotrzebna... [ona sluzy obecnie chyba tylko do drukowania recept]
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawa dla pomysłowego męża....![]() Powiedz, że ma pole do popisu...niech przygotuje
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
A co do Wigilii - ja w tym roku leniuchuję - idziemy do moich rodziców raczej...zwykle to do mnie zjeżdżała się rodzinka, ale w teraz pasuję. Mam nadzieję, że uda mi się chociaż upiec ciasta nasze ulubione - keksa, sernik królewski, makowiec - już się doczekać nie mogę
.Wiecie - ja to wielka fanka grzybów jestem i Wigilia to dla mnie zawsze był "grzybny dzień" - pierogi z grzybami, zupa z suszonych borowików, bigos, pieczone grzybki - mniam. A w ciąży mąż nie pozwala mi jeść tego przysmaku...też nie jecie grzybów? |
|
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez do niego chodziłam ale leciał hurtowo w przychodni więc zmieniła potem był inny ale zmarł w zeszłym roku i trafiłam do Pozowskiego- bardzo chwalony gin i ja też nie narzekam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cytrynka - ja w ogole nie jem gzrybów oprócz pieczarek
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie! ja spanikowana od rana, bo moja córeczka jak zawsze szlała tak dzis spokoj...w nocy tez nie pamietam by mnie kopała;-( martwie sie. A może niepotrzebnie bo ma bardziej leniwy dzień. Nie wiem budze ja szturcham brzuch i nic
poczekam jeszcze moze sie poloze w tedy zawsze sie budzi.Cytrynka ja jem grzyby, rzadko ale zdarza mi sie. Dzis np. planuje zupke pieczarkową ![]() Robiłam tez w ciazy sosik ze świeżych prawdziwków.
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze za dużą przerwę miałam między posiłkami i teraz mi ssie w żołądku, ale już jem płatki z mlekiem
![]() tak w ogóle jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to żeby to potwierdzić poszłam do niego (bo Pająk był na urlopie) i wiecie co, zrobił mi zwykłe badania, żadnego usg i stwierdził, że to ciąża ektopowa. No po prostu koszmar, jak można bez usg to potwierdzić i w ogóle tak stwierdzić. Tego dnia miałam konferencję w szkole, płakałam jak bóbr, ahhhh szkoda gadać. Ze skierowaniem do szpitala (Bogucice) siedziałam przed i płakałam nadal czekając na męża. i jak przyszedł to powiedziałam, że tam nie wejdę, bo dzisiaj jakiś sądny dzień. Uciekłam. Tak więc zadzwoniłam do Pająka, umówiła się ze mną w szpitalu, bo inaczej się nie dało i pocieszył mnie bo wszystko w porządku było. Musiałam też przeprosić się z Duphastonem (miałam awersję do tego leku, przez tamtego lekarza) i tym cudem jestem teraz w połowie 6 miesiąca , no teraz Luteina, ale czego się nie robi dla dzidziusia.
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mój chyba ma odwrotnie, bo od rana naparza mnie w lewy bok kolankami. Poczekaj jeszcze trochę - na pewno, jak się wyśpi to da Ci "znać", że wszystko jest okej. Zresztą mi się wydaje, że Maluchy są aktywne tak samo, jak mamy - może się nie wyspałaś, jesteś śpiąca lub zmęczona?? Jeśli tak, to pewno Malutka tak samo się czuje .
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam na laparoskopii to była tam młoda pielęgniarka i tak rozmawiałyśmy o lekarzach, bo bardzo sympatyczna dziewczyna i jak powiedziała mi, że chodzi do Dłubisa, to kazałam jej uciekac od niego, jeżeli chce mieć dzieci. I, że tutaj w szpitalu ma o wiele lepszych specjalistów. A ten Pozowski gdzie przyjmuje?? |
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przyjmuje tylko raz w tygodniu wwe wtorki od 14 chyba do 17. To Dłubis w Boguciach w szpitalu pracuje??!!
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
No...w koncu ruszylam sie z lozka
zjadlam sniadanko, pocwiczylam na pilce wykapalam sie i teraz pije kawe...;/ bo mi glowa z bolu peka...chyba przez ta pogode...;/Moje malenstwo od rana dzis wariuje...mogloby spac dzis caly dzien a nie mnie zaczepiac Ja np. nie wiedzialam, ze w ogole moze dziecko zachorowac na ta chorobe od szczepionek...nawet artykulow takich nie czytalam... A tu nagle mi kumpela mowi ze jej dziecko zachorowalo... Wiec ja to znam z zywego przykladu, wiec niestety cos w tym musi byc ;/
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytrynko a powiesz mi juz pytałam do kogo teraz chodzisz a do jakiej baby chodziłaś??
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się zagapiłam i muszę czekać aż bojler mi się nagrzeje z wodą, więc mam dzień leniuszkowania w piżamce jeszcze.........
moja dzidzia właśnie dała znak, że się obudziła, coś późno dzisiaj ![]() weraa ja tak miała ostatnio głowa mnie bolała, migrena, a dzidzia zamiast siedzieć spokojnie to jeszcze bardziej dokazywała.........ma ten charakterek tylko po kim...........?
|
|
|
|
#1762 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny w tę ohydną pogodę
Marika super!!! Nie wiem jak bym sobie bez Was poradziła Cytat:
Ale teraz już chyba nie jest tak popularne ![]() Mam jeszcze 2 str do nadrobienia z wczoraj ale to może za chwilę. Czy Wy też jesteście ciągle głodne? Zdążę coś zjeść i już myślę o nastepnym ![]() 2 śniadania, 2 obiady, 2 kolacje a do tego codziennie kg mandarynek albo dwie pomarańcze, tabliczka czekolady i paczka chrupków. Chodzę tylko i po szafkach szukam co by tu można jeszcze wciągnąć :P Za 3 dni 27tydzień i 8kg do przodu. Ale na wadze dopiero 54,5 kg także jeszcze z 8kg chętnie przytyję
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodziłam do dr Sinicy - przyjmuje w przychodni na Fałata, na Wrzosach, ma też prywatny gabinet na Storczykowej. Teraz chodzę do dr Skopa - przyjmuje prywatnie na Tuwima (Citomed) we wtorki i piątki popołudniu, ma też gabinet na Mickiewicza. A co do piersi - ja noszę staniki sprzed ciąży, NIC mi nie urosły, moze odrobinkę pełniejsze się stały...ale ja tam się cieszę - mi mój rozmiar w zupełności odpowiada . Wczoraj byłam u koleżanki, której też przez ciązę nic biust nie urósł, a jej Igor ma już 4 miesiące i nadal karmi go piersią, także głowa do góry. Miejmy nadzieję, że i w tym przypadku n"rozmiar nie ma znaczenia" .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-11-05 o 11:00 |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
siedze od 9 i nadrabiam zaległości!!! od 51 strony!!!! Jesteście genialne...
Ja się dzis obudziłam po 8 - mały kopał w żebra. i chyba poczułam jego stopę, bo się kulka zrobiła pod moją dłonią jak brzucha dotknęłam. Byłam dziś umówiona u brafiterki (przeprasza, jesli pomyliłam nazwę..) i byłam taka szczęśliwa, że w końcu dowiem się jak to jest z tym rozmiarem.. ale u nas w Toruniu leje! tak masakrycznie, że nie ma mowy, żebym dziś nos za drzwi wychyliła. Obiecałam upiec ciasto, bo wieczorem będziemy mieli znajomych, ale chyba skończy się na tym, że mąz kupi coś w cukierni. Wczoraj rozmawiałam z teściową apropo kołderki - mówiłam Wam, że kupiłam 135 x100 a chciałam mniejszą.. , ale jeszcze nie byłam w sklepie. Ona stwierdziła,ze jak uda mi się ją wymienić to mam to zrobić, bo nie bede złozonej kładła na małego, bo u nas jest gorąco w pokoju. a z dobrych wieści - małz kupił mi wczoraj ta piłke w lidlu. ale ona ma 65 cm.. a z tych tabel co zamieściłyście wynika, że powinna mieć 55 cm to mojego wzrostu.. myślicie, że to jakaś wielka różnica? Byłam wczoraj na lumpkach, jak powiesze pranie to zrobie zdjęcia i wstawie na forum. |
|
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu dzisiaj znowu ruch
Fajnie macie, że tak sobie w domku siedzicie...ja jeszcze 3 tygodnie i też na l4 idę...w pracy znów mamy masakrę...mam mnóstwo PILNYCh spraw na wczoraj... W tesco są jakieś obniżki??? Chyba jutro skoczę, bo dawno nie byłam... Kurcze, jutro gości mamy, więc dziś i jutro z rana mam bardzo pracowite :/ muszę upiec ciasto, posprzątac, zrobic zakupy, zrobic pranie, ulepic pierogi (mam wielką ochotę na pierogi z kapustą i grzybami), no i jeszcze mam w lodówce pieczarki do zutylizowania, tylko pomysłu mi brak...
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę ja mam 3 pralki ciuchów do wyprania dla Małego...i nie chce mi się za to zabrać. Ja do porodu nie kupuję już żadnych ciuszków - średnio co tydzień mam nową dostawę W ogóle, jeśli chodzi o ciuszki, to ostatnio zaczęłam powątpiewać, czy Mały założy przynajmniej połowę z nich...mam dużo takich malutkich ciuszków, teoretycznie one są do 3-4 miesięcy, ale wczoraj byliśmy u koleżanki, której Igor ma niecałe 4 miesiące i waży...ponad 7 kg! Jest bardzo duży, w sumie to nosi ubranka na półroczne dziecko, jak nie większe...pożyczyłam jej jeden kombinezonik, który teoretycznie był na 7 miesięcy - na Igora wszedł, jak ulał!! U mnie w szafie by leżał, a tak Mały sobie ponosi przez zimę chociaż. Mój mąż to aż się przestraszył, że Igor to taki kolos jest, hehe. Jak ściśnie palce łapką, to czuć, jaką ma siłę. Cały jest taki grubiutki - policzki, nóżki..tylko całować. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-11-05 o 11:22 |
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
ja kupuje juz wieksze ubranka. Ta czerwona koszula jest na 1,5 roku;P
i żyrafka-przewijak i kawałek łozeczka. Jak odgruzuje łózeczko to porobie zdjecia. Ale narazie w środku są materace, i wiele innych rzeczzy małego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

. Obie rodzicie na Kościuszki,ale słyszałam,że wymagane tam jest ukonczenie szkoły rodzenia,więc u mnie odpada....
.
). Widocznie ma jakieś korzyści finansowe z tego powodu.

Stosujecie może jakieś kremy na nogi zapobiegające puchnięciu? Ja dotąd się nie interesowałam tym ale chyba teraz muszę bo inaczej na porodówe pojadę w japonkach
Staram się je trzymać wyżej najczęsciej jak się da ale nie bardzo mam kiedy teraz tak zalegać na kanapie.
a ja wtedy nieuświadomiona byłam jeszcze

brawa dla pomysłowego męża....
poczekam jeszcze moze sie poloze w tedy zawsze sie budzi.
Wcześniej czułam ruchy bejbika ale zdecydowanie słabsze niż teraz. Jak pisałyście, że brzuch Wam się rusza to było dla mnie dziwne, a teraz mój też podskakuje
Ale teraz już chyba nie jest tak popularne