|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
hehehe aparatka Ja w sobote zaczne 22 tydzien ale jeszcze nic nie kupowalam...za tydzien mam weekend wolny takze jak cos moze cosik kupie hihih |
||
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
vanilia83 wbrew pozorom nie przepadam za różowym kolorem.
Ale pewnie polubię, bo dla dziewczynek prawie same różowe rzeczy są. Monti - zamówiłam, dzięki za linka.\ ten ariel też zamówiłam, a co tam. Subtele - gratuluję synusia! ![]() deneb3 - nie powiem
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
Mordka,ale ładne rzeczy kupiłaś i naprawdę niedrogo
![]() Ja jutro też idę zapolować do takiej wielkiej hurtownii taniej odzieży,ale nie wiem jak tam z ciuszkami dla maluchów.Nigdy wcześniej nie zaglądałam na ten dział.Mam nadzieję,że coś uda mi sie kupić
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam głupie pytanie
może powiecie mi jak dokładnie obliczyć tydzień ciąży, bo zgłupiałam. W ubiegłym tyg. w środę mój lekarz powiedział, że do 15 tyg. brakuje 2 dni. Inna lekarka, do której zaglądam od czasu do czasu twierdzi, że kończę 16. A na stornach z kalkulatorami wychodzi, że to już 17. Nic nie wiem
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
może myli cie to ze jedni lekarze posluguja sie skonczonymi... a drudzy 'trwajacymi '' tygodniami... ja wchodzac w pierwszy lepszy kalkulator mam zawsze ten sam wynik..... np 16 tydzien i 2 dni to dla położnej u ktorej bylam 17 tydzien..a dla mojego gin 16
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
subtelle gratuluje
![]() Nika ja patrząc na moje tygodnie zawsze biorę ten wg ostatniej @. Wtedy wychodzi mi 16t6d - czyli jestem w 17 tygodniu. A wg usg jestem tydzień młodsza (miałam tygodniowe przesunięcie w owulacji) i wtedy termin mi wypada na 24 kwiecień, ale lekarze i tak zwasze biorą pod uwagę OM więc 17 kwiecień. Ja dziś wstałam z okropnym katarem...kicham jak rakieta (pewnie sąsiedzi już się ze mnie śmieją), i ledwo oddycham. Zaraz wyjdę na świerze powietrze to może mi troszkę złagodzi. U mnie od wczoraj straszny wiatr wieje, ale to co dzisiaj się dzieje to jakiś huragan. Zaraz jade do Zus... 3majcie kciuki żeby nikt mnie nie zdenerwował
|
#1897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdzie Ty masz takie lumpy????/U nas jak 10zl kg to wielkie go....dostaniesz w 1 czy 2 dzien dostawy to jeszcze warto cos szukac ale w piatek nie ma po co isc ja czesto w sobote chodze bo sa takie 2 co 50%taniej w soboty a tak to ceny wysokie w tyg wiec moze za tydz po usg sie wybiore na pierwsze lowy ![]() |
|
|
|
|
#1898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2010-11-05 o 12:27 |
|
|
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
teraz jestem pewna że to co czuję to ruchy dzidziusia
a wczoraj wieczorem to bardzo bardzo szalał ten nasz skarb
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
A ja zjadlam 3 murzynki przez te moje glupie sny i teraz mi niedobrze
...dzidzia lekko puknela 2 razy wiec sie troszke uspokoilam ...teraz ide robic golabki bo mi sie dzis zachcialo Zapomnialam pogratulowac mamusiom poznania plci jestem tak zakrecona ze czytam kto byl na usg a za chwile juz nie pamietam ....wiec gratuluje mamusiom ktore juz wiedza co maja pod serduszkeiem ![]() Mnie ta noga lewa to wykonczy boli czesciej i mocniej dzis chodzic nie moge toc wykonczyc sie idzie ....a gdzie tu dalej ????!!!!
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zadomowienie
|
EXTRA
Cytat:
starasz się mniej chodzić czy co robisz??
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
a przyczyną tych waszych bóli nie jest czasem kręgosłup
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie kręgosłup w ogóle mnie nie boli - póki co. ale noga już mi dawała znać o sobie w zeszłym tyg. chyba - potem 2 dni praktycznie przeleżałam i przestała boleć. a od wczoraj znów to samo....
także siedzę i nic nie robię... |
|
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszły właśnie leginsy ciążowe te zimowe ocieplane, są zaje......
Wklejam Wam zdjęcia chociaż kiepskie, bo sama robilam, bo nie miał mi kto zrobić
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nika, witaj Castia, dobrze że z szyjką już lepiej, a skurcze silne są? Całe szczęście że masz fajne dziewczyny, ja w szpitalu leżałam poprzednio, przez 5 dni i miałam naprawdę dosyć choć na sali też było wesoło. Ale nie obyło się niestety i bez dwóch tragedii a ja byłam na samym początku i z krwawieniem więc nie było mi do śmiechu. Ciastko, Lanckorońskiego znam tylko z nazwiska. Ja teraz chodzę do Roguli, a w pierwszej ciąży chodziłam do Chamerskiego a potem Wołowca. Pierwszy poród też miałam na Kościuszki i byłam w miarę zadowolona, teraz również tam będę. O Prostej za dużo się nasłuchałam i nie chciałabym tam rodzić choć mam i zadowolone znajome. A brzuszek spory ale ślicznie okrąglutki a Ty laseczka jesteś Emila, trzymam kciuki Mordka, teraz na L4 można być 270 dni czyli całą ciążę. Wcześniej to było 180 dni i bywały problemy, na szczęście zmienili w czasie mojej poprzedniej ciąży Jok3r, super że już lepiej. A wózior fajny Subtelle, gratuluję synka Monika, ja ruchy poczułam w 17 tc, dziś kończę 18 i też są nieregularne. Na początku czułam codziennie, teraz rzadziej. Ale poprzednio też tak miałam więc zakładam że wszystko jest ok. Patrycja, no i super |
|
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę na podłodze ten sam gres co u mnie leginsy bardzo fajne, też muszę o takich pomyśleć( allegro? podaj link), choć ostatnio na targu dorwałam ocieplane leginsy bez gumki a z szerokim pasem, który nie wrzyna się w brzusio
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to te, fajne, cieplutkie
|
|
|
|
|
#1911 | ||||
|
Zadomowienie
|
bardzo ładny sama mam podobny
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie też tak wieje .... Cytat:
![]() A ja właśnie niedawno wróciłam,zdążyłam was nadrobić od rana dziś byłam w lumpku znowu poszalałam , ale aż tak dużo dziś nie było fajnych rzeczy . niestety przez to że jest dość ciepło na dworze 15 stopni i w lokalu było mnóstwo ludzi kilka razy zrobiło mi się słabo więc siedziałam przy otwartym oknie ... ![]() a oto zdjęcia ciuszków które dziś upolowałam + 2 pary koszul takie do karmienia na guziki .
|
||||
|
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
hej widze, ze mnie na liste wpisalyscie
![]() ale milo was sobie czasem poczytac chociaz ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- moj lekarz od usg o plci mi chce powiedziec dopiero ok. 25tc czy musze isc na usg w 3d lub 4d zeby poznac plec wczesniej??
|
|
#1913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko dobrze Cytat:
superCytat:
trzymam będzie dobrze oby oni ciebie nie denerwowali Cytat:
mi już fajnie skóra podskakuje ![]() Cytat:
fajne chyba też sobie je zamówię bo te zwykłe jjuż się zaczynają zsuwać troszku.
|
|
#1914 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta Lovela to mleczko do prania wlasnie to co tak za***....pachnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak przy kolejnej wizycie na pewno o tym powiem. znając życie pewnie wtedy mnie nie będzie boleć. ale skoro to powraca to prędzej czy później znowu będzie ból. |
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
No jeden dzień mnie nie ma a wy tyle produkujecie
![]() Montii Ty to masz nosa ![]() co do Zusu ja od września jestem na zwolnienie i tylko szukają dziury w całym żeby nie płacić, non stop donoszę jakieś dokumenty a to dzień spóźnienia, a to coś tam. Pewnie potem będę miała kontrolę czy jestem w ciąży, ale nie mam l4 leżącego więc niech mnie cmokną. Ciekawe ile jeszcze poczekam ![]() Witam też nowe mamusie ![]() Brzuszki macie świetne, ja też musze w końcu swojemu pstryknąć :P Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-11-05 o 14:38 |
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe ;-)---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
czuje sie grubooo jak słonik, chociaz przytyłam 5,5 kg, mam totalnego lenia, do tego pogoda do du*** ahhhhh. normalnie mam doła. Polezałabym w gorącej wannie, ale nie moge.... :-( a przede mną jeszcze 18 tygodni....na szczęscie jak malutka zaczyna szaleć to radość się pojawia, bo tak tańcuje w brzuszku, że powoli zaczynamy sie zastanawiać co to będzie jak i poźniej będzie taka żywotna.....hehe Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-11-05 o 14:51 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1918 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sobie ostatnio kupiłam 3 szt., a 7-pak kosztuje w sklepie 79zł Cytat:
gratuluję pewnie się zdziwiliście, Montii tez w 12tc powiedzieli dziewczynka, wg mnie ta płeć podawana tak wcześnie to wróżenie z fusów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko dlatego, że u mamy swojej pracuję, a np. moja siostra została zatrudniona na początku ciąży i nie miała żadnych problemów, oni chyba losowo wybierają ofiary
|
|
#1919 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje synka subtelle
Ja dzisiaj nie poszlam do pracy bo mnie gardlo boli.Odkad jestem w ciazy a to juz 19 tydzien to moj drugi dzien wolnego nie liczac jednogodzinnych wyskokow do lekarza jak mam wizyte.I wiecie co..moj szef strzelil focha on uwaza ze ciaza to nie choroba...a ja sie mecze zbolem gardla od poniedzialku i poprostu dzisiaj nie moglam sie podniesc z lozka rano![]() A teraz z milszych tematow, to laseczkaa mnie zainspirowala swoimi zakupami w lumpie, ze sama zaczelam buszowac odrobine.Wklejam co udalo mi sie zakupic: |
|
|
|
#1920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do mnie też przyszły dziś leginsy 2 pary jedne ocieplane drugie nie i też jestem bardzo zadowolona z zakupu, na brzuszek jest jeszcze troszkę miejsca ale specjalnie wzięłam większe (z myślą o przyszłości) :P laseczka super są Cytat:
![]() wikakika super ciuszki znalazłaś Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-11-05 o 15:01 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

może powiecie mi jak dokładnie obliczyć tydzień ciąży, bo zgłupiałam. W ubiegłym tyg. w środę mój lekarz powiedział, że do 15 tyg. brakuje 2 dni. Inna lekarka, do której zaglądam od czasu do czasu twierdzi, że kończę 16. A na stornach z kalkulatorami wychodzi, że to już 17. Nic nie wiem

ja czesto w sobote chodze bo sa takie 2 co 50%taniej w soboty a tak to ceny wysokie w tyg wiec moze za tydz po usg sie wybiore na pierwsze lowy

u mnie też tak wieje .... 

on uwaza ze ciaza to nie choroba...a ja sie mecze zbolem gardla od poniedzialku i poprostu dzisiaj nie moglam sie podniesc z lozka rano