|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prawiczek w wieku 21 lat?
Nie bój się. Nawet jeśli na początku coś by nie szło (tak, to się często zdarza
), o ile pozostaniesz otwarty na rozmowę i będziesz chętnie "ćwiczył", żadnej dziewczynie nie powinno to przeszkadzać. CHOCIAŻ... Byłam z dwom facetami, którzy przede mną robili to 1 raz z 1 dziewczyną (oczywiście nie jednocześnie, to były sytuacje w odstępie kilku lat). Dwa przypadki, oba traumatyczne - jednego i drugiego laska rzuciła zaraz po ich pierwszym razie, po czym szybko pochwaliła się, że właśnie przeleciał ją ktoś inny . Po co o tym piszę? Żebyś nie miał wątpliwości, że wiem na jakim świecie żyję i że takie przypadki się zdarzają. Ale jeśli dziewczynie zależy, a Ty będziesz pozytywnie nastawiony, na pewno będzie dobrze. (Btw. z nikim nie było mi tak, jak z młodym mężczyzną, który uczył się ode mnie od podstaw )
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2010-11-05 o 13:33 |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
napisze tak ... na moje oko dobrze jest że się 3masz nie puszczasz z postanowienia
no ale są plusy i minusy tej całej sytuacji ... pewnie jak znajdziesz normalną dziewczynę której będziesz chciał się oddać to będzie w niebo wzięta albo o niebo nie dowierzająca ... bo w tych czasach jest to bardzo rzadki przypadek
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aha, dobrze wiedzieć ekspercie |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
Ale z mojego doświadczenia wynika coś totalnie innego - mój ex całował tak, że już po tych pocałunkach totalnie odpływałam. Potem trafiłam na faceta, który doświadczenie miał, a całował beznadziejnie. Brr. A potem trafiłam na obecnego - małe doświadczenie, nasz wspólny pierwszy raz, ale... wyuczył się. Ja przy nim też. Jest nam cudownie. I nigdy w życiu nie powiem, że jest nam źle w łóżku - bo jest ok. Więc wszystko zależy od tego, czy trafi się na odpowiedniego partnera. Każdy chce, żeby mu było dobrze w łóżku - więc tak, rozliczenie będzie. Ale ono przyjdzie NIEZALEŻNIE od tego, czy facet przeżył ze mną swój pierwszy raz czy miliardowy raz. Więc to, że angel jest prawiczkiem - nie zmienia w tym momencie niczego. Jak spotka kobietę, która będzie go szanować za to, jakim jest człowiekiem, to go czegoś nauczy i będzie go traktować jak normalnego faceta. Jak spotka taką, na jaką Ty miałeś nieprzyjemność trafić - to go wyśmieje i rzuci. Ale na taką kobietę może trafić KAŻDY. Każdy może być zostawiony po 3 latach z tekstem "tak naprawdę to byłeś kiepski w łóżku". |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez nisia1908 Czas edycji: 2010-11-05 o 14:04 |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
hmmm nisia zmieniłaś posta 35 chyba, co? nie zdążyłam zacytować przed zmianą :/
Edytowane przez Kinoverka Czas edycji: 2010-11-05 o 14:10 |
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, to nie jest ciekawe, a jeśli jednak dla Ciebie jest to ciekawe to radzę poszukać innych zainteresowań niż moje wybory. Ja się odniosłam do tego w jaki sposób traktujesz kogoś kto myśli inaczej- "NIENORMALNA". Na szczęście seksuolodzy mają większą wiedzę w kwestii tego co jest, a co nie jest normą. |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smutna prawda ale życie seksualne jest jednak ważne w związku |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... zbyt dosłownie wzięłaś to pod uwagę---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Zauwazyłam, ze teraz tak duzo osób ma wielu partnerów seksualnych, że trzeba przepraszac ich, jesli sie wyrazi na ten temat radykalna opinię.
Otóz, ja równiez stoje na stanowisku dośc konserwatywnym. Nie interesuje mnie, co robia inni, o ile nie przyczyniają sie do rozsiewania chorób wenerycznych i chowu wsobnego. Wszystko nieświadomie. Cenię ludzi, którzy potrafia zachowac wstrzemięźliwośc seksualną, bo to nas odróżnia od zwierząt. Sama oczekiwałabym od partnera, że będzie prawiczkiem - fakt, że mój nie jest, bardzo mi przeszkadza. Dla mnie seks=milość. Więc jesli partner mówi mi, że mnie kocha, a wczesniej mówil to innej i z nia uprawiał seks, nie jest szczery albo nie jest dojrzały. Poza tym nie jest fajnie zyc z poczuciem, że jest sie ta drugą. Nie mówiąc juz o tym, że seks to potencjalne potomstwo - zawsze, gdy uprawiamy z kims seks musimy wiedziec, ze nie zabepieczamy sie w 100 procentach. Więc na seks trzeba sie decydowac - według mnie - tylko z kimś, z kim ewentualne wychowywanie potmka nie będzie ciężarem. Każdy żyje według własnych zasad. Trzeba tylko, by te zasady nie krzywdziły nikogo, ani nas, ani partnerów, ani nikogo w przyszłości. To kwestia perspektywy. Dla innych seks to pole doświadczalne (trzeba być doświadczonym, dobrym „w te klocki”), dla mnie to kwestia miłości. Nie potrzebuje kogos, kto doprowadzi mnie do orgazmu w 3 minuty (czego zreszta i tak można się wspólnie nauczyć, jeśli się tylko umie ze soba rozmawiac i wspólnie poznaje się swoje ciała), potrzebuje kogoś, kto będzie mnie kochal, kto będzie dla mnie czuły i opiekuńczy. Seks jest szalenie wazny, ale nie można z niego czynic celu samego w sobie. Więc do prawiczka, ktory ma 21 lat - jesteś prawiczkiem, bo Ci to odpowiada i tyle. każda dziewczyna, ktora bedzie Cie kochała, tak prawdziwie, nie będzie sie z tego smiała. I nieważne, czy sama będzie miała jakiś przebieg, czy tez będzie dziewicą. Edytowane przez Lorelei Lee Czas edycji: 2010-11-05 o 14:28 Powód: doprecyzowanie swojego stanowiska |
|
|
|
|
#43 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#44 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Teoretycznie tak. W praktyce wszystko zależy od naszych preferencji.
I dopóki to, co robimy jest zgodne z naszym "ja" i dopóki nie krzywdzi to naszego partnera, to jest to normalne. Tyle. Inne rozgraniczanie nie ma sensu. Ludzie, chcecie zachować dziewictwo do emerytury? Ależ proszę, nie ma problemu. Ale nie obrażajcie tych, którzy postąpili inaczej. Ludzie, chcecie sypiać z kim popadnie? Ależ proszę, nie ma problemu. Ale nie obrażajcie tych, którzy traktują własne dziewictwo jak świętość. Ludzie, znajdujecie umiar w jedzeniu i piciu? Pięknie ale nie obrażajcie tych, którzy tego umiaru nie mają. W końcu to ich zdrowie.---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Nikt nie lubi jak mu się włazi z butami pod kołdrę i ocenia. Ani dziewice ani ludzie, którzy inicjację seksualną mają za sobą.
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Poniewaz ustosunkowałas się do mojej wypowiedzi, odpowiadam - kiedy gdzies pisze, ze jestem dziewicą lub ze miałam 5 partnerów, sama zapraszam kogos pod kołdre, więc potem nie powinnam płakac, że ktoś wyraża swoje zdanie na ten temat. Tak funkcjonuje człowiek- ocenia, przykladając do wszystkiego swoje miary - i nie da mu tego zabronić.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale po jaką cholere? dla zasady? musisz sobie wstrzemięźliwością seksualną udowadniać, że nie jesteś małpą?
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ja nikomu nie bronię wstrzemięźliwości, natomiast wkurzają mnie nieziemsko sugestie, że ktoś, kto sobie seksu nie odmawia jest poniżej krytyki. Tak samo nie bronię nikomu używania sobie, ale sugerowanie ludziom wstrzemięźliwym, że coś jest z nimi nie w porządku uważam za świństwo. Autor jest prawiczkiem, no i fajnie, jego wybór, wszystko ok. I byłoby ok, gdyby nie ten jego mały tekścik o chodzeniu do łóżka na 2-3 randce. Temu się zrobiło gorąco w wątku.
|
|
|
|
#51 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem, czy zagłebiać się w moja perspektywę i wyjasniać Ci, dlaczego działam tak a nie inaczej, bo twój napastliwy ton sugeruje mi, ze cokolwiek napisze, bedzie to dodatkowy asumpt dla Ciebie, by wyśmiać moje zasady. Ale nich stracę. Chodzi o to, że jako człowiekowi przydana jest mi cecha wyboru. Nie rządzi mną biologia tylko rozum. I to rozum mi podpowiada, jak mam żyć, żebym się z tym dobrze czuła, i fizycznie, i psychicznie. Zasady, którymi się kieruje w życiu, pozwalają mi unikać rozumianego wielopłaszczyznowo ryzyka. I tak, jak napisałam wczesniej – według mnie seks miedzy ludźmi jest komponentem milości. A kocha się raz. Ergo – seks tylko z jednym partnerem. Ale tak jest wedlug mnie. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
White...a jeszcze ci napisze ,a co..
![]() Wiesz co jest najgorsze...jak się człowiek dowiaduje że się nie sprawdza w łóżku...mówi to kobieta jego życia,..a jemu samemu jest z nią w łóżku jak w niebie... wtedy jak taki piorun cie trzepnie w głowe to przestajesz rozumiec o co w tym życiu chodzi. Czy ważna jest miłosć czy może jednak seks...a może charakter Oczywiscie z całęgo serca życzę tobie aby cię taki czarny scenariusz nie spotkał,i abyś był szczęsliwy,tylko jednak tzreba nad tym troche popracowac,i ty masz na to czas. Poznaj pare dziewczyn ...pokochaj się zobaczysz co i jak,to jak jazda na motocyklu jak raz załapiesz to już nie zapomnisz,i życzę ci abyś trafił także na dziewczynę która wesprze cie troszke w razie małych niepowodzen łóżkowych,nabyte w ten sposób doświadczenie procentuje potem u wielu kobiet Wiele kobiet tutaj w postach jednak troszkę idealizuje taki celibat ba...nawet gloryfikuje..co jest zrozumiałe ...jednak życie to nie bajka...i nic tak nie boli jak słowa wyrzutu od osoby która jest całym twoim światem.Jakas userka napisała gdzieś powyżej...że jej sie gorąco robiło od samych pocałunków-no i super...ale teraz niech chłopak trafi z potencjalnych 100tyś dziewczyn na taką...która kończy od jednego jego spojrzenia-wtedy zgoda niech zyje w celibacie ,wtedy zadne dośw. nie jest istotne...![]() pozdrawiam Edytowane przez love to love Czas edycji: 2010-11-05 o 15:02 |
|
|
|
|
#53 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja po prostu nie rozumiem sensu robienia czegoś wyłącznie dla zasady. nie mowie, ze trzeba uprawiac seks, nikt ci tego nie każe, tylko to tłumaczenie jest głupie. nie masz ochoty - nie uprawiasz seksu, ale tlumaczenie, ze nie robisz tego, bo jestes lepsza od psa czy małpy jest moim zdaniem śmieszne ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- A tu się nie zgodzę. Ale to już kwestia doświadczeń
|
|
|
|
#56 | |
|
Przyczajenie
|
„Głupie”, „śmieszne” – jeśli myślisz, że dotkną mnie takie deprecjonujące określenia, jesteś w błędzie.
Starałam Ci się wyjaśnić, że Twoje rozumienie moich słów jest z gruntu nielogiczne, ale się nie dało. Nigdzie nie napisałam, ze mam wątpliwości co do swojego ontologicznego statusu jako człowieka i ze musze go sobie udowadniać w taki czy inny sposób. Dlaczego mam sobie nie odmawiać czegoś w imię zasad? Dlaczego to według Ciebie jest głupie? Życie według zasad jest głupie? Chciałam unikać chorób wenerycznych, niechcianej ciąży, chciałam to zrobić z mężczyzną, z którym zwiążę swoja przyszłość. Nie podejmowałam decyzji pochopnie. Mało tego – spotykałam się przed moim mężem z innymi chłopakami, część z nich nawet mnie pociągała, część bardzo nalegała na współżycie. Ale za każdym razem uruchamiałam w sobie pytanie, czy to jest osoba, z którą chce przezywać najintymniejsze chwile. Odpowiedź była „nie”, więc nie dałam się zwariować przypływowi chwili ani ich naciskom. I w ogóle tego nie żałuje, opłacało się. Cieszę się teraz seksem płynącym z najgłębszych pokładów miłości i przywiązania. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Poza tym nie wiem, czy twierdzisz, że mozna kochac wiele razy? czy to nie oksymoron? |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po prostu nie rozumiem sensu gloryfikowania seksu lub raczej czynienia swietości z wstrzemięźliwosci od niego. ale nie chce mi się już kłocić, wiec jak dla mnie EOT Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-11-05 o 15:13 |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie, nie uważam tego za oksymoron.
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też tak uważam. czasem poznajesz ciemna stronę ukochanej osoby po dłuugim czasie. zdarza sie, ze ludzi dziela tez zaistniale sytuacje zyciowe, tragedie, wypadki losowe, ktore sprawiaja, ze nigdy nie jest juz miedzy nimi tak jak dawniej. mozna kochac nad zycie, ale nie byc w stanie psychicznie zniesc niektorych rzeczy ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- poza tym czasem może nam się wydawać, że kochamy i jesteśmy kochani do szaleństwa, a potem okazuje sie, ze jest inaczej, ze pokochamy (lub partner pokocha) kogos innego itd. i to nie jest powod, zeby przekreslac reszte swojego życia |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

), o ile pozostaniesz otwarty na rozmowę i będziesz chętnie "ćwiczył", żadnej dziewczynie nie powinno to przeszkadzać. CHOCIAŻ... Byłam z dwom facetami, którzy przede mną robili to 1 raz z 1 dziewczyną (oczywiście nie jednocześnie, to były sytuacje w odstępie kilku lat). Dwa przypadki, oba traumatyczne - jednego i drugiego laska rzuciła zaraz po ich pierwszym razie, po czym szybko pochwaliła się, że właśnie przeleciał ją ktoś inny
.