storczyk (orchidea) cz.III - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 08:02   #3511
karolinusienka
Zakorzenienie

Dot.: storczyk (orchidea) cz.III

Cytat:
Napisane przez doriskap Pokaż wiadomość
ja bym powiedziała,że po takim samym czasi co po przesadzienu dorosłych czyli ok 7-10 dni a czy to duze keiki czy maluszek? bo ja mam maleńkie keiki i to moczę go raz na ok tydzień i trzymam w woreczku tylko 2 razy dziennie ściagam woreczek na jakiś czas i teraz rośnie mu nowy listek musi się mu podobać

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

nawet moja mama zamilkła i nie marudziła, że juz nie mam miejsca na nowe
Kasiu będę wdzieęczna za relację bo ja mam strasznie daleko do LM, a juz jakis czas planuje pojechac tylko jak ostatnio pojechałam to nie było nic ze storków niechciałabym jechać tak daleko po nic
dziekuje keik ma 2 listki-w tym jeden spory i 4 dlugie ale chude korzonki. musialam go odciac od mamy bo bidulka juz sie przewracala
zatem podleje go jakos w poniedzialek
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:22   #3512
kasia_tomeq
Raczkowanie

Doriskap z forum ogrodniczego mam informację, że jest bardzo duża dostawa w LM i to by się zgadzało bo pamiętam, że w ubiegłym roku też było dużo storczyków (do wyboru do koloru),a falki kosztowały 16 zł
Podobno są vandy 170 ,cymbidia, niebieskie falki, cambrie.

Natomiast ja wybieram się w niedzielę jak nic mi nie przeszkodzi wtedy dam Ci sprawdzoną relację!

...To jest mój sen...
http://s1.suwaczek.com/20120818060214.png

kasia_tomeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:35   #3513
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_tomeq Pokaż wiadomość
Doriskap z forum ogrodniczego mam informację, że jest bardzo duża dostawa w LM i to by się zgadzało bo pamiętam, że w ubiegłym roku też było dużo storczyków (do wyboru do koloru),a falki kosztowały 16 zł
Podobno są vandy 170 ,cymbidia, niebieskie falki, cambrie.

Natomiast ja wybieram się w niedzielę jak nic mi nie przeszkodzi wtedy dam Ci sprawdzoną relację!
ja juz nie mam miejsca na nowosci
Stary 2010-11-04, 09:44   #3514
breda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
ja juz nie mam miejsca na nowosci
i ja też nie ;( obecałam sobie że tylko jeden parapet w domu zastorczykuję a to sie niestety nie udało ;/ stoją na komodzie, półkach a ja cały czas kombinuje gdzie by tu jeszcze wcisnąć :d dobrze że ostatnio w obi nie ma ładnych
breda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:26   #3515
kasia_tomeq
Raczkowanie

Też mam tylko jeden parapet ale ładne okazy z przeceny zawsze gdzieś upchnę

...To jest mój sen...

Stary 2010-11-04, 18:04   #3516
teacher
Raczkowanie

GG do teacher

Doriskap mój keikowiec będzie czerwony, a twój nowy nabytek jest śliczny mam ostatnio bzika na punkcie woskowców i tylko takie postanowiłam kupować.
Mateuszek 22.04.2008 9:35 3450 gram 55 cm
teacher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:25   #3517
Ariena
Zakorzenienie

Wiecie co ja dziś widzialam w Leroy Merlin??? Zatrzęsienie storczyków, naliczyłam koło 20 półek po 17,90 jednopędowe, 2 półki z gigantami białymi, różowymi i "bordowymi krówkami" po 39 zł oraz 2 półki z dziwakami: cambrie, cymbidium, vandy, miltonie, catleye, sabotki!!!
Ale najdziwniejsze: niebieskie falki!!!! Całkowicie niebieskie, prawie granatowe, lub błękitne!!! Tyle że po 60 zł!! Ale ja chcę takiego! Kurde jutro jadę z mężem mu pokazać te dziwaki i może go skuszę choć nie mam miejsca! Ale duże były tylko kurde nie pamiętam czy 1 pęd czy dwa, ale takie dorodne z mnóstwem błękitno-zielonych pączków.

Tylko mi powiedzcie czy następne kwitnienie nie będzie białe?? Oni chyba coś dodają jakiś barwnik co?? Albo to jakieś GMO??
Któraś z was miala takiego niebieskiego o ile pamiętam?

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2010-11-04 o 18:46
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:57   #3518
phdwao
Zakorzenienie

moja stroki pieknie rosną, jeden jest juz cały opędowany i ma pączki,inny same pączki, camria natomiast wybpusza 2 rzeczy, wygląda mi to na pseudobulwy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:01   #3519
Kasia__90
Przyczajenie

widziałyście gdzies moze takie cudo
http://galeria.swiatkwiatow.pl/zdjec...41832,289.html
jest niesamowity sliczny, cudowny
Kasia__90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:23   #3520
kliwia
Zakorzenienie

ja dzis moim robie dzien dziecka i namaczam je z nawozem
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:38   #3521
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
moje mają dzien dziecka co tydzien
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:04   #3522
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia__90 Pokaż wiadomość
widziałyście gdzies moze takie cudo
http://galeria.swiatkwiatow.pl/zdjec...41832,289.html
jest niesamowity sliczny, cudowny

CHCĘ GO!!!

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

jednemu z moich storczyków coś się pokręciło z kwiatami. Dwa są normalne, kilka dziwnych. Dwa płatki, te przy samej warżce są dziwnie pofalowane, złączone z warżką. Inny miał trzy, różnego kształtu warżki, ale szybko usechł i opadł. Teraz czekam aż rozwinie się kolejny dziwak... nigdy nie robił mi takich rzecz, a teraz...

No i kolejny, którego przerośniętą warżkę w pąku pokazywałam na zdjęciach. Zaczęły rosnąć pąki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 06:27   #3523
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

a mój kwitnący storczyk zaczyna więdnąć... ale wypuścił drugi pęd na którym już są pączki kwiatów i mam nadzieję, że za chwilkę zaczną kwitnąć
Stary 2010-11-05, 08:04   #3524
breda
Raczkowanie

Cytat:
Też mam tylko jeden parapet ale ładne okazy z przeceny zawsze gdzieś upchnę
ja mam 3 (w zasadzie 4 ale ten czwarty jest w loggowatej kuchni więc światła tam niewiele) ale obiecałam sobie że w sypialni i salunie będzie ich mało... sypialniane okno już zastawione a w salonie storki królują na półkach na ścianie

no i dzisiaj jednemu zrobilam krzywdę bo ułamałam pęd który wyszedł z oczka... już raz go nadłamałam jak był malutki ale przypięłam żabką i się trzymał a dzisiaj mu poprawiłam... a miał już ładne pączki heh... ale mam nadzieję że się na mnie nie obrazi tylko puści się w innym miejscu...

Edytowane przez breda
Czas edycji: 2010-11-05 o 08:14
breda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 08:23   #3525
kasia_tomeq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
...
Ale najdziwniejsze: niebieskie falki!!!! Całkowicie niebieskie, prawie granatowe, lub błękitne!!! Tyle że po 60 zł!! Ale ja chcę takiego!
Ariena szkoda Twoich pieniędzy w naturze jak i wśród hybryd nie ma niebieskich storczyków z wyjątkiem vandy. Te niebieskie są farbowane tzn w pęd wstrzykuje się im jakąś substancję chemiczną która barwi kwiaty na niebiesko (podobnie jak u róż, margaretek i większości niebieskich kwiatów) ponowne kwitnienie będzie białe albo jeszcze zostawi śladowy kolorek w postaci błękitnych żyłek na płatkach itp. Za tą kwotę kup lepiej coś innego do kolekcji bo tak na prawe jest to oszustwo i żerowanie na naiwnych ludziach za 60 zł masz zwykłego białego storczyka, którego można kupić za 19.99 w pęd wstrzyknąć odpowiednią substancje i już będzie niebieski

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

jednemu z moich storczyków coś się pokręciło z kwiatami. Dwa są normalne, kilka dziwnych. Dwa płatki, te przy samej warżce są dziwnie pofalowane, złączone z warżką. Inny miał trzy, różnego kształtu warżki, ale szybko usechł i opadł. Teraz czekam aż rozwinie się kolejny dziwak... nigdy nie robił mi takich rzecz, a teraz...

No i kolejny, którego przerośniętą warżkę w pąku pokazywałam na zdjęciach. Zaczęły rosnąć pąki.
Karolca a czy to kwitnienie jest którymś z kolei u Ciebie? Czy jest pierwsze Twoje po zakupie? Z racji żeby storczyki były piękne w sklepach bardzo silnie faszeruje się je nawozami czego później skutkiem są takie mutanty. Druga sprawa to rozmnażanie storczyków. I trzecia może za dużo je nawozisz?

U mnie też z oczka poszedł pęd ale pierwszy od zakupu i też ma dziwne pąki jeden jakby zrośnięty i nie może się otworzyć 3 kolejne zrzucił, i następne trzy nie są zielone lub innego koloru jak to bywa wśród pączków tylko od razu takie delikatne i białe jak płatki!

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez rodzyneq84 Pokaż wiadomość
a mój kwitnący storczyk zaczyna więdnąć... ale wypuścił drugi pęd na którym już są pączki kwiatów i mam nadzieję, że za chwilkę zaczną kwitnąć
Jak wygląda podłoże w doniczce nie ma za sucho? U mnie jak mają za sucho storczyki to więdną im kwiaty!

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Breda to ja ci zazdroszczę tylu parapetów może za kilka lat jak się wybuduje to też będę miała tyle albo więcej, a jak na razie mam jeden o którym wspomniałam kwiatki tam stoją wiszą cokolwiek i drzwi balkonowe ale z uwagi na szynszyle nie mogę tam mieć kwiatów. Natomiast wkrótce będę się przeprowadzać i tam będą na mnie czekać 3 parapety (licząc łazienkowy) hehe już się cieszę...
MMŻ mówi, że zrobimy takie malutkie parapety 10x10 żeby nic więcej się na nich nie zmieściło nie lubi moich kwiatów twierdzi, że za dużo kasy na to idzie

...To jest mój sen...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 09:06   #3526
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
j ajutro im zrobie ja nawoze co 2 tygodnie
Stary 2010-11-05, 09:53   #3527
doriskap
Rozeznanie

Cytat:
Wiecie co ja dziś widzialam w Leroy Merlin??? Zatrzęsienie storczyków, naliczyłam koło 20 półek po 17,90 jednopędowe, 2 półki z gigantami białymi, różowymi i "bordowymi krówkami" po 39 zł oraz 2 półki z dziwakami: cambrie, cymbidium, vandy, miltonie, catleye, sabotki!!!
Ale najdziwniejsze: niebieskie falki!!!! Całkowicie niebieskie, prawie granatowe, lub błękitne!!! Tyle że po 60 zł!! Ale ja chcę takiego! Kurde jutro jadę z mężem mu pokazać te dziwaki i może go skuszę choć nie mam miejsca! Ale duże były tylko kurde nie pamiętam czy 1 pęd czy dwa, ale takie dorodne z mnóstwem błękitno-zielonych pączków.

Tylko mi powiedzcie czy następne kwitnienie nie będzie białe?? Oni chyba coś dodają jakiś barwnik co?? Albo to jakieś GMO??
Któraś z was miala takiego niebieskiego o ile pamiętam?
kurcze w Lm które mam najblizej żadnej Vandy, zadnego sobotka tylko falki i cambrie kilka miltoni przecenionych ariena jesteś ze śląska o którym LM piszesz??
w jakiej cenie były vandy?? i jaki kolorki?? (mam obiecena od męża na rocznicę )

Edytowane przez doriskap
Czas edycji: 2010-11-05 o 09:58
doriskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 11:19   #3528
kasia_tomeq
Raczkowanie

Również jestem ze śląska ja jeżdżę do LM w bielsku białej polecam!

...To jest mój sen...

Stary 2010-11-05, 11:26   #3529
antunka
Zakorzenienie

Witam,
od miesiąca zaczęłam się zajmować uprawą storczyków więc nie bardzo się jeszcze orientuję co i jak, ale dzięki forum szybko to nadrobię

Chciałam wam zaprezentować biedaka, którego wcześniej chodowała mama ale wyniosła go do piwnicy i zapomniała o nim. Zabrałam się za reanimację. Po pierwsze go przesadziłam i poobcinałam wszystkie uschnięte korzenie, w związku z czym został tylko jeden zdrowy. Najwyraźniej nie chce umierać bo wypuścił sporo nowych korzeni a ten "stary" próbuje się rozprzestrzenić co widać na zdjęciu 4.
Na 1 i 2 zdjęciu widać jakie ma biedne listki, jeden musiałam obciąć ale wypuścił też jeden nowy.

A dzisiaj zauważyłam, że mój storek wypuścił coś jeszcze (zdj. 5). Czy to będzie keik? Widać wyraźnie listki. Mam tylko nadzieję, że mi nie padnie ten biedaczek bo po ilości nowych korzeni widać, że ma wolę przetrwania
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 14:30   #3530
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Ariena szkoda Twoich pieniędzy w naturze jak i wśród hybryd nie ma niebieskich storczyków z wyjątkiem vandy. Te niebieskie są farbowane tzn w pęd wstrzykuje się im jakąś substancję chemiczną która barwi kwiaty na niebiesko (podobnie jak u róż, margaretek i większości niebieskich kwiatów) ponowne kwitnienie będzie białe albo jeszcze zostawi śladowy kolorek w postaci błękitnych żyłek na płatkach itp. Za tą kwotę kup lepiej coś innego do kolekcji bo tak na prawe jest to oszustwo i żerowanie na naiwnych ludziach za 60 zł masz zwykłego białego storczyka, którego można kupić za 19.99 w pęd wstrzyknąć odpowiednią substancje i już będzie niebieski
No właśnie chyba nie kupię...jadę po mężola do pracy i pojedziemy do LM porobić im fotki chociaż. Wiem właśnie że są farbowane a szkoda bo są piękne!!!
Może kupię jakiegoś po 17 choć się boję że to jakieś odpady...

Cytat:
kurcze w Lm które mam najblizej żadnej Vandy, zadnego sobotka tylko falki i cambrie kilka miltoni przecenionych ariena jesteś ze śląska o którym LM piszesz??
w jakiej cenie były vandy?? i jaki kolorki?? (mam obiecena od męża na rocznicę )
LM w Gliwicach. Kurcze nie wiem jakie ceny vand, niebieskie były tylko. Jak pojedziemy to zobaczę ceny.
Stary 2010-11-05, 15:06   #3531
doriskap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Witam,
od miesiąca zaczęłam się zajmować uprawą storczyków więc nie bardzo się jeszcze orientuję co i jak, ale dzięki forum szybko to nadrobię

Chciałam wam zaprezentować biedaka, którego wcześniej chodowała mama ale wyniosła go do piwnicy i zapomniała o nim. Zabrałam się za reanimację. Po pierwsze go przesadziłam i poobcinałam wszystkie uschnięte korzenie, w związku z czym został tylko jeden zdrowy. Najwyraźniej nie chce umierać bo wypuścił sporo nowych korzeni a ten "stary" próbuje się rozprzestrzenić co widać na zdjęciu 4.
Na 1 i 2 zdjęciu widać jakie ma biedne listki, jeden musiałam obciąć ale wypuścił też jeden nowy.

A dzisiaj zauważyłam, że mój storek wypuścił coś jeszcze (zdj. 5). Czy to będzie keik? Widać wyraźnie listki. Mam tylko nadzieję, że mi nie padnie ten biedaczek bo po ilości nowych korzeni widać, że ma wolę przetrwania
to napewno keiki bo ze stożkiem wzrostu chyba cos nie tak (tak mi wynika ze zdjęć)

Edytowane przez doriskap
Czas edycji: 2010-11-05 o 15:10
Stary 2010-11-05, 15:08   #3532
kliwia
Zakorzenienie

antunka taaak to keiki tego liscia 'spalonego' tez bym wyciela, bo nie wyglada to ciekawie.

Moj keiki wypuscil jednego powietrznego korzonka juz za to mamusi opadly kwiatki ostal sie jeden kwiatek i 3 paczki
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 15:13   #3533
doriskap
Rozeznanie

Cytat:
LM w Gliwicach. Kurcze nie wiem jakie ceny vand, niebieskie były tylko. Jak pojedziemy to zobaczę ceny.
ale się nakreciłam ta Vanda do Gliwic mam jakies 45 min ciekawe co pan maż powie na wycieczke w wekend a co do niebieskich falków to są sa 100% farbowane... dziewczyna co pracowała w holandi przy storka opowadała, że pic na wodę i nastepny raz będzie miał juz jesne kwiatki... a szkoda bo to by była ładna perełka w kolekcji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 15:18   #3534
kasia_tomeq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Witam,

Usunęłam bym ten żółty liść (na 1 zdj) najgłębiej jak się da, zasypała cięcie cynamonem ze względu na keiki nie wiem czy dobrym pomysłem będzie oprysk bioseptem czy topsinem? wg mnie to jakaś choroba! Więc jeśli masz inne storczyki to tego odizoluj od nich!
Po drugie ja na dwóch storczykach przekonałam się, że jeśli nawet odpadnie liść sercowy to jest szansa że storczyk przeżyje! Mam dwa takie przypadki obecnie oba puszczają nowe listki tylko problemem jest to, że kikut przytrzymuję nowe, młode listeczki przez co nie mogą się wydostać, marszczą się i robią dziury.

...To jest mój sen...

Edytowane przez kasia_tomeq
Czas edycji: 2010-11-05 o 15:22
Stary 2010-11-05, 16:01   #3535
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
to napewno keiki bo ze stożkiem wzrostu chyba cos nie tak (tak mi wynika ze zdjęć)
Cytat:
antunka taaak to keiki tego liscia 'spalonego' tez bym wyciela, bo nie wyglada to ciekawie.

Moj keiki wypuscil jednego powietrznego korzonka juz za to mamusi opadly kwiatki ostal sie jeden kwiatek i 3 paczki
Cytat:
Usunęłam bym ten żółty liść (na 1 zdj) najgłębiej jak się da, zasypała cięcie cynamonem ze względu na keiki nie wiem czy dobrym pomysłem będzie oprysk bioseptem czy topsinem? wg mnie to jakaś choroba! Więc jeśli masz inne storczyki to tego odizoluj od nich!
Po drugie ja na dwóch storczykach przekonałam się, że jeśli nawet odpadnie liść sercowy to jest szansa że storczyk przeżyje! Mam dwa takie przypadki obecnie oba puszczają nowe listki tylko problemem jest to, że kikut przytrzymuję nowe, młode listeczki przez co nie mogą się wydostać, marszczą się i robią dziury.
Dziekuję za rady Jutro obetne tego liścia. Koło niego stoi drugi reanimowany ale ma się dobrze. Nad opryskiem pomyślę, ale najpierw powertuję różne fora żeby mu nie zaszkodzić.
A z keika się cieszę Zawsze to nowy okaz do kolekcji. Nawet nie wiem jakiego koloru jest ten storek.
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 16:25   #3536
Ariena
Zakorzenienie

Nie kupiłam niebieskiego, widziałam dziurki na łodygach gdzie wpuszczano barwnik. Zresztą za to cenę kupiłabym ale tylko gdyby były 2,3 pędowe i nawet jeśli potem miałby być biały.
Vandy po 156 zł niebieskie i ciemno różowe. Sabotki po 50 zl
Jadę jeszcze raz zaraz bo muszę coś załatwić na mieście i zastanawiam się nad jakimś po 17,90 :P

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2010-11-05 o 16:31
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 16:36   #3537
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca a czy to kwitnienie jest którymś z kolei u Ciebie? Czy jest pierwsze Twoje po zakupie? Z racji żeby storczyki były piękne w sklepach bardzo silnie faszeruje się je nawozami czego później skutkiem są takie mutanty. Druga sprawa to rozmnażanie storczyków. I trzecia może za dużo je nawozisz?

U mnie też z oczka poszedł pęd ale pierwszy od zakupu i też ma dziwne pąki jeden jakby zrośnięty i nie może się otworzyć 3 kolejne zrzucił, i następne trzy nie są zielone lub innego koloru jak to bywa wśród pączków tylko od razu takie delikatne i białe jak płatki!
To jest już trzecie kwitnienie od zakupu, w sumie czwarte, bo we wrześniu zrobił miesiąc przerwy, zrzucił wszystkie kwiaty i zaczął rosnąć dalej. Nawóz użyłam dwa razy - we wrześniu przed zrzuceniem kwiatków i dwa tygodnie temu. Ilość nawozu, jaką użyłam była dwukrotnie mniejsza od zalecanej przez producenta. Aby bylo zabawniej, od października idzie wolnym krokiem nowa łodyga...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-11-05, 18:22   #3538
nieinna
Raczkowanie

Alez mnie tu dawno nie było...

Doriskap ale cudo upolowałas , to jedno z moich największych chciejstw, śni mi się po nocach...autentycznie, podobnie jak pisze teacher ostatnio uparłam sie na woskowe, dzisiaj nawet na promocji w OBI upolowałam takowego żołtaska, jak go obfocę wstawię zdjęcia. A Ty gadaj mi tu zaraz gdzie go dorwałaś.

Kurcze piszecie o LM....szkoda że tam dzisiaj nie zajrzałam, a byłam w mieśćie

Teacher
ten keikowy jak Ci zakwitnie będzie cudnie wyglądał... U mnie jeden w nienajlepszym stanie (aczkolwiek rosnie mu nowy listek...) obrodził w dziwne keiki, maleńkie listeczki spomiędzy których rozwijąją się gdzieniegdzie pączki, jak zrobię aktualne zdjęcia to też Wam wstawię, słodko to wygląda.

Edytowane przez nieinna
Czas edycji: 2010-11-05 o 19:34
nieinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 20:04   #3539
karolca
Zakorzenienie

Wpadłam do LM po osłonki... niezbyt chciałam patrzeć na storki, generalnie miałam jechać do innego sklepu, miałam zamiar kupić sobie jakiś ciuszek.

Jak zobaczyłam to, co było w LM... zgłupiałam. Czułam się jak dziecko w świecie zabawek. Hahaha... chciałam wziąć dwa storki ale brakuje mi osłonek więc wyszłam z jednym. Długo nie mogłam się zdecydować, jaki chcę kolor. Najpierw chciałam żółtego woskowego z kropeczkami. Potem takiego żółto-różowego słodziaka... padło na bordowego, chociaż w sklepie wyglądał jak czarno-fioletowy.

Załącznik 3513872 Załącznik 3513873 Załącznik 3513874

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-11-05, 20:20   #3540
nieinna
Raczkowanie

Karolca ja się chyba zapłaczę że nie umiem takich upolować.... jest absolutnie przecudny!!!! No i świetnie sie komponuje kolorystycznie z tym tłem, nie wiem czy to narzuta, czy co, ale wygląda fantastycznie

Kurde, szkoda że niedzielę mamy zajętą wyciągnełabym jakoś męża do LM....
nieinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości