|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
![]() ![]() zatem podleje go jakos w poniedzialek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Raczkowanie
|
Doriskap z forum ogrodniczego mam informację, że jest bardzo duża dostawa w LM i to by się zgadzało bo pamiętam, że w ubiegłym roku też było dużo storczyków (do wyboru do koloru),a falki kosztowały 16 zł
![]() Podobno są vandy 170 ,cymbidia, niebieskie falki, cambrie. Natomiast ja wybieram się w niedzielę jak nic mi nie przeszkodzi wtedy dam Ci sprawdzoną relację!
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Raczkowanie
|
Też mam tylko jeden parapet ale ładne okazy z przeceny zawsze gdzieś upchnę
![]()
#3516 |
Raczkowanie
|
Doriskap mój keikowiec będzie czerwony, a twój nowy nabytek jest śliczny
![]()
Mateuszek 22.04.2008 9:35 3450 gram 55 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja dziś widzialam w Leroy Merlin??? Zatrzęsienie storczyków, naliczyłam koło 20 półek po 17,90 jednopędowe, 2 półki z gigantami białymi, różowymi i "bordowymi krówkami" po 39 zł oraz 2 półki z dziwakami: cambrie, cymbidium, vandy, miltonie, catleye, sabotki!!!
![]() Ale najdziwniejsze: niebieskie falki!!!! Całkowicie niebieskie, prawie granatowe, lub błękitne!!! Tyle że po 60 zł!! Ale ja chcę takiego! ![]() ![]() Tylko mi powiedzcie czy następne kwitnienie nie będzie białe?? Oni chyba coś dodają jakiś barwnik co?? Albo to jakieś GMO?? ![]() Któraś z was miala takiego niebieskiego o ile pamiętam?
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-11-04 o 18:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
moja stroki pieknie rosną, jeden jest juz cały opędowany i ma pączki,inny same pączki, camria natomiast wybpusza 2 rzeczy, wygląda mi to na pseudobulwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Przyczajenie
|
widziałyście gdzies moze takie cudo
http://galeria.swiatkwiatow.pl/zdjec...41832,289.html jest niesamowity sliczny, cudowny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
ja dzis moim robie dzien dziecka i namaczam je z nawozem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CHCĘ GO!!! ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- jednemu z moich storczyków coś się pokręciło z kwiatami. Dwa są normalne, kilka dziwnych. Dwa płatki, te przy samej warżce są dziwnie pofalowane, złączone z warżką. Inny miał trzy, różnego kształtu warżki, ale szybko usechł i opadł. Teraz czekam aż rozwinie się kolejny dziwak... nigdy nie robił mi takich rzecz, a teraz... No i kolejny, którego przerośniętą warżkę w pąku pokazywałam na zdjęciach. Zaczęły rosnąć pąki.
![]() |
#3523 |
Wtajemniczenie
|
a mój kwitnący storczyk zaczyna więdnąć... ale wypuścił drugi pęd na którym już są pączki kwiatów i mam nadzieję, że za chwilkę zaczną kwitnąć
![]()
#3524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no i dzisiaj jednemu zrobilam krzywdę bo ułamałam pęd który wyszedł z oczka... już raz go nadłamałam jak był malutki ale przypięłam żabką i się trzymał a dzisiaj mu poprawiłam... a miał już ładne pączki ![]() Edytowane przez breda Czas edycji: 2010-11-05 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
U mnie też z oczka poszedł pęd ale pierwszy od zakupu i też ma dziwne pąki jeden jakby zrośnięty i nie może się otworzyć 3 kolejne zrzucił, i następne trzy nie są zielone lub innego koloru jak to bywa wśród pączków tylko od razu takie delikatne i białe jak płatki! ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Breda to ja ci zazdroszczę tylu parapetów ![]() ![]() ![]() MMŻ mówi, że zrobimy takie malutkie parapety 10x10 żeby nic więcej się na nich nie zmieściło ![]() ![]()
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
j ajutro im zrobie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() w jakiej cenie były vandy?? i jaki kolorki?? (mam obiecena od męża na rocznicę ![]() Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-11-05 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Raczkowanie
|
Również jestem ze śląska ja jeżdżę do LM w bielsku białej
![]()
#3529 |
Zakorzenienie
|
Witam,
od miesiąca zaczęłam się zajmować uprawą storczyków więc nie bardzo się jeszcze orientuję co i jak, ale dzięki forum szybko to nadrobię ![]() Chciałam wam zaprezentować biedaka, którego wcześniej chodowała mama ale wyniosła go do piwnicy i zapomniała o nim. Zabrałam się za reanimację. Po pierwsze go przesadziłam i poobcinałam wszystkie uschnięte korzenie, w związku z czym został tylko jeden zdrowy. Najwyraźniej nie chce umierać bo wypuścił sporo nowych korzeni a ten "stary" próbuje się rozprzestrzenić co widać na zdjęciu 4. Na 1 i 2 zdjęciu widać jakie ma biedne listki, jeden musiałam obciąć ale wypuścił też jeden nowy. A dzisiaj zauważyłam, że mój storek wypuścił coś jeszcze (zdj. 5). Czy to będzie keik? Widać wyraźnie listki. Mam tylko nadzieję, że mi nie padnie ten biedaczek bo po ilości nowych korzeni widać, że ma wolę przetrwania ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może kupię jakiegoś po 17 choć się boję że to jakieś odpady... Cytat:
![]()
![]() |
#3531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-11-05 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
antunka taaak to keiki
![]() Moj keiki wypuscil jednego powietrznego korzonka juz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie ja na dwóch storczykach przekonałam się, że jeśli nawet odpadnie liść sercowy to jest szansa że storczyk przeżyje! Mam dwa takie przypadki obecnie oba puszczają nowe listki tylko problemem jest to, że kikut przytrzymuję nowe, młode listeczki przez co nie mogą się wydostać, marszczą się i robią dziury.
Edytowane przez kasia_tomeq Czas edycji: 2010-11-05 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A z keika się cieszę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Zakorzenienie
|
Nie kupiłam niebieskiego, widziałam dziurki na łodygach gdzie wpuszczano barwnik. Zresztą za to cenę kupiłabym ale tylko gdyby były 2,3 pędowe i nawet jeśli potem miałby być biały.
Vandy po 156 zł niebieskie i ciemno różowe. Sabotki po 50 zl Jadę jeszcze raz zaraz bo muszę coś załatwić na mieście i zastanawiam się nad jakimś po 17,90 :P
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-11-05 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3538 |
Raczkowanie
|
Alez mnie tu dawno nie było...
Doriskap ale cudo upolowałas ![]() ![]() ![]() Kurcze piszecie o LM....szkoda że tam dzisiaj nie zajrzałam, a byłam w mieśćie ![]() ![]() Teacher ten keikowy jak Ci zakwitnie będzie cudnie wyglądał... U mnie jeden w nienajlepszym stanie (aczkolwiek rosnie mu nowy listek...) obrodził w dziwne keiki, maleńkie listeczki spomiędzy których rozwijąją się gdzieniegdzie pączki, jak zrobię aktualne zdjęcia to też Wam wstawię, słodko to wygląda. Edytowane przez nieinna Czas edycji: 2010-11-05 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam do LM po osłonki... niezbyt chciałam patrzeć na storki, generalnie miałam jechać do innego sklepu, miałam zamiar kupić sobie jakiś ciuszek.
Jak zobaczyłam to, co było w LM... zgłupiałam. Czułam się jak dziecko w świecie zabawek. Hahaha... chciałam wziąć dwa storki ale brakuje mi osłonek więc wyszłam z jednym. Długo nie mogłam się zdecydować, jaki chcę kolor. Najpierw chciałam żółtego woskowego z kropeczkami. Potem takiego żółto-różowego słodziaka... padło na bordowego, chociaż w sklepie wyglądał jak czarno-fioletowy. Załącznik 3513872 Załącznik 3513873 Załącznik 3513874
#3540 |
Raczkowanie
|
Karolca
![]() ![]() ![]() ![]() Kurde, szkoda że niedzielę mamy zajętą wyciągnełabym jakoś męża do LM.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.