![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolcia Duka (po raz trzeci) - min 15 kg do wydukania !!
Hej.
Ja dziś na śnniadanie zjadłam 3 jajka i 2 plasterki chudej szynki. Na 2 śniadanie serek wiejski. Przed chwilą zjadłam obiad pieczonego kurczaka (bez skóry i pierś). Jak na razie wypiłam litr wody. Pierwszy dzień mam już za soba ![]() A jak tam u Was?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis wciaz czekam na poniedzialek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co u reszty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
myslę czy nie zacząć dukać... z tym ze mimo ze nie jestem alkoholiczka, nie wyobrazzam sobie nie wyjsc na miasto na piwko czy whisky
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
O tak, przepisy jak najbardziej się przydadzą
![]() Choć mam obie książki Dukana, to jakoś mi mało przepisów ![]() U mnie stoi... ciągle na 79 kg... ![]() Czemu się nie rusza dalej w dół ![]() ![]() Zawsze mam te -4 kg, ale ja chcę jeszcze - 11 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Proszę przekazać gratulacje ![]() No a jeszcze moje dzisiejsze menu: - serek wiejski... no a jak ![]() - potrawka z kurczaka - shake + twarożek - pierś z kurczaka - coś jeszcze będzie... może po prostu twaróg z musztardą ![]() A wczoraj jadłam wędzoną makrelę którą uwielbiam, no i do tego dostałam szprotkę do spróbowania... bleeee, straszne to było, nigdy więcej szprotek ![]() ![]() A tak w ogóle to przepraszam, że chwilowo tak rzadko pisuję, ale mam strasznie zakręcony jakoś ten październik ![]() ![]() Buziaczki dla Wszystkich Dukających i nie tylko ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-10-15 o 14:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
A właśnie wcinam rybkę z mikrofali, pycha
![]() ![]() A tak jeszcze w sprawie serków, wiecie, że homogenizowane naturalne mają 3% tł i spełniają naszą nierówność? Kolcia, jak robisz potrawkę? To chyba moje ulubione danie z przed diety ![]() Edytowane przez Nikaaa152 Czas edycji: 2010-10-15 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Hej.
U mnie coś sie tam ruszyło ![]() Wczoraj zjadłam 2 serki wiejskie i pieczonego kurczaka bez skóry i tłuszczu. Dziś tylko kawa i już gotuje się rybka na obiad. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
A tak jeszcze w sprawie serków, wiecie, że homogenizowane naturalne mają 3% tł i spełniają naszą nierówność?
Z jakiej firmy kupujesz? Ja widziałam naturalny chyba Carrefoura i nie zaryzykowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratunku! Co mogę zabrać do szkoły na drugie śniadanie? Nie mam jajek i nie mogę zrobić tego co zwykle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
hej wlasnie zaczynam
![]() tzn mialo byc wczoraj ale przyjechalam w niedziele w nocy i nie mialam nic poza chlebem ![]() dzisiaj rano wiesniaczek a pozniej 2jajka i 3 plasterki szyneczki I kawusia i herbateczka ![]() czuje sie troche glodna aczkolwiek nie moge wiecznie jesc bo ja w trakcie tzw "parcie na żarcie" zjadam jak leci i boje sie ze nie ogarne co i jak i zjem ile wejdzie wszystkiego ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
No to mam wielką zagwozdkę
![]() ![]() Zatrułam się mięsem i nie byłam w stanie patrzeć na rzeczy z naszej diety ![]() ![]() I co teraz ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, ciężko chyba z przepisem na chlebek, zwłaszcza bez jajek ![]() To może serek wiejski ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Dziś przeszłam na III fazę. Co prawda nie osiągnęłam zamierzonej wagi, ale coraz trudniej jest mi powstrzymywać się od pokus, a nie chce zmarnować tego co już osiągnęłam. Resztę zgubię za pomocą ćwiczeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
hej ja juz zaczelma 2ga faze
![]() jedzenie w sumie duzo lepsze z warzywami ale musze ogarnac miesa bo kurczak i szynka sie nudza po czasie;] ale dam rade ![]() i do muffinow ;D i papier do pieczenia bo nie mam ;] a tak to jest dooobrze;] polecam racuszki owsiane ![]() ah i kurczaka w marynacie z jogurtu bazylii oregano(niech tak lezy w lodowce troche) i pozniej obtoczyc w otrebach i na patelnie ;] super kul ![]() ![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi zawsze otręby się przypalały na patelni ![]() Mogłabyś podać przepis na racuszki? Edytowane przez Nikaaa152 Czas edycji: 2010-10-24 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
oj wiesz co zrobilam z przepisu w ktorym uzywa sie jogurt a nie serek.. i mysle ze to wiele pomogło
![]() ![]() 125 g otrębów pszennych 125 g płatków owsianych błyskawicznych 200 ml jogurtu naturalnego i ja dodałam troche cynamonu ;-) i o ile sie nie myle to olejku migdałowego ![]() ![]() zrobilam z polowy skladnikow i mialam na 2 dni ;-) i mi współlokatorzy podjedli ^^ ah i robilam muffiny dukanowe ![]() ![]() ![]() dzis znalazlam przepis na pizze! jak ogarne skrobie kukurydziana i mleko odtłuszczone w proszku to bedzie jutro !! ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja placuszki też uwielbiam i polecam, nawet jak dieta się skończy kiedyś na amen to je i tak robić i wcinać będę
![]() Ja robię dokładnie takie jak w książce - 1 jajko, 1 łyżka serka homo i 3 łyżki otrąb ![]() ![]() I albo jak Ty dodaję cynamon albo przyprawę Kamisa do grzanek ![]() Są przepyszne ![]() Ja powoli wracam do diety... wszystko się jeszcze obsunęło, bo mój TŻ który do mnie dołączył do diety też się ładnie rozchorował... to chyba grypa żołądkowa była nie zatrucie, ale cholewcia wie... ale znowu coraz bardziej diety się trzymamy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj zwerbowałam siostrę do aerobiku, więc w końcu będę miała z kim ćwiczyć
![]() A jak u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
ja zgrzeszylam juz 1 raz... tzn pracuje w barze weekendami i to nowo otwarty we wroclawiu wiec chcac nie chcac miliard szkolen.. i bylo szkolenie alkoholi...
w 4godziny zrobilismy wszystkie drinki z karty i kazdy musial sprobowac.. wprawdzie tylko nabieralismy troche do slomki, czasem tylko dotykalismy jej jezykiem(bo sory ale koniak jest przeochydny wiec po wymieszkaniu z carlo rosso to juz w ogole) aczoklwiek alkohol byl, zageszczone mleko 12%tez i likiery i cukier i bita smietana..ale no nic potraktowalam to jakby sie nie wydarzylo i lecialam z dieta dalej osobiscie jem duzo..np wczoraj rano" wiesniaczek z pomidorem i ogorkiem konserwowym pol puszki tunczyka z jajkiem i ogorkiem konserwowym pieczone piers pojedyncza z kurczaka(jak opisywalam wczesniej w marynacie i otrebach) a do tego kalafior pieczareczki i pomidor(a la sos) gyros cała miseczka 3drozdzowki dukanowe do tego z 3kawy miliard herbat ![]() i co? i dzis rano po m2 tyg w koncu staje na wadze..a tam 68.6 !! a bylo 72,8 ![]()
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
dzieeeekuje
![]() ![]()
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, gratuluję, wspaniałe wyniki
![]() Ja powinnam zmienić tytuł na "...Duka po raz czwarty" ![]() Po tym zatruciu w ogóle nie miałam siły na dietę, do tego mój TŻ też się zatruł... w ogóle zaczęłam się martwić, że to wina diety ![]() W każdym razie wracam znowu, od razu do fazy warzywnej przechodzę, z tego co straciłam to 1 kg wrócił... ![]() ![]() Ja się nie nadaję na diety ![]() Czemu nie ma jakiejś diety czekoladowej... ![]() ![]() Poproszę o lanie i baty ![]()
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
bez proszenia beda!!
![]() ![]() ![]() ![]() co to ma byc?! ! ! aczkolwiek ja dzisiaj zjadlam spagetti...:O nie duzo ale jednak..bo wloch nam w domu robil z krewetkami i cukinia...to gdyby nie makaron to wszystko super ![]() jutro dzien bialkowy bede grzeczna;] a ogolnie to co... muffinki sobie upieke lub buleczki jutro;-) bo te bialkowe dni to przykre takie nic jesc nie mozna... ![]() jak tam dalej ciagniecie diete marudy?
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że ta III faza jest chyba gorsza od uderzeniówki. Co prawda można już jeść więcej rzeczy i są uczty, ale przez to strasznie ciężko jest się oprzeć pokusom i szrzecze mówiąc ja już kilka grzechów mam na sumieniu
![]() A proteinowe czwartki to teraz dla mnie koszmar - nie mogę zjeść ani jabłka ani tego kawałka chleba ![]() Ale nie bierzcie ze mnie przykładu dziewczyny, ja zawsze tak przeżywam ![]() Edytowane przez Nikaaa152 Czas edycji: 2010-11-06 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Ja dziś na śniadanie zjadłam kawałek mięska i serek poznański. Na obiad będą udeczka z piekarnika.
![]() Oby waga szła w dół... mam dosyć wstydzenia się siebie... dosyć!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dziś na obiad było mielone z indyka+kapusta pekińska(uwielbiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
a ja znow dzien proteinowy.. takie to przykre :O dramat.. ile mozna jesc mieso albo ser..
juz nawet nalesniki z nutella upieklam... ale nadal nie to pomijajac ze poszlam po pracy spac o 8 wstalam o 14 i w sumie na 20znow praca wiec dzien mi sie skonczyl... eh. w ogole czy tylko ja mam wrazenie ze ta dieta jest droga? normalnie bym nie kupowala tego wszystkiego super waznego :O no wiec dzis po pracy o tej 8 wiesniaczek 14 jajecznica i placuszki owsiane teraz nalesniki z nutella a pozniej chyba kotlety z miesa mielonego indyka.. z niczym :O bo juz znow jajek nie bardzo, otreby zjedzone... pf moze w sosie jogurtowo ziołowym :O a wazenie za jakies 2 tyg dopiero :O
![]() |
#118 | |||||
Zakorzenienie
|
Właśnie wcinam serek wiejski z czosnkiem
![]() Jedna z nielicznych rzeczy, której nie mam dość ![]() No i stwierdzam, że za mało jem, ale ja nie mam czasu ![]() Cały dzień w pracy bez przerw... był czas na śniadanie - szybkie, potem obiad - w biegu, no i teraz serek ![]() Cytat:
![]() No mi grzeszki ostatnio ciągle w głowie... jeszcze się trzymam, ale ja nie wiem jak długo jeszcze. Zaczynam marzyć o fast-foodzie ![]() ![]() Cytat:
![]() robiłam już różne cuda i powiem wam, że nie ma tu nic, co można nazwać pysznym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, jest droga ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Eh, ja mam dość ważenie prawie tyle co mój mężulek ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-11-06 o 20:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Reczywiście dość drogo wychodzi
![]() ![]() Edytowane przez Nikaaa152 Czas edycji: 2010-11-07 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Ależ wieczorem miałam parciena słodkie...ojoj...łatwo nie było.... ale jestem nadal z wami :d A teraz pójde robić udka kurczaka z piekarnika.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.