Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 08:44   #1981
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
i pochwale sie - ostatnie 2 tygodnie mialam strasznie zajete i "szybkie"
ale udalo nam sie sprzedać mieszkania i kupujemy nowe wieksze
3 pokojowe 60 metrowe z balkonem
piękne i to wyobrazcie sobie NIC a NIC nie trzeba tam robic, nawet scian nie trzeba malowac bo sa swieze i to w kolorach nam odpowiadajacych ogolnie byli wlasciciele mieli podobny gust do nas
wiec i kuchnia brazowa i ogolnie cale mieszkanko fajnie zrobione

jestesmy zachwyceni

przeprowadzka najpozniej w styczniu
udalo nam sie przed pojawieniem sie maluszka
ale suuuper, to Wam się faktycznie udało my mamy spore mieszkanie, ale bez balkonu i z takimi sąsiadami na dole, że nikomu nie życzę, więc najchętniej to bym się wyniosła... ale na razie sprzedać nie możemy i ta wanna narożna - moje marzenie

gratuluję synków i córeczek tym, co poznały płeć!!!
mnie się wczoraj przyśniło imię dla synka (dla córeczki już mam), ale na razie nic nie mówię, czekam do grudnia na usg

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 08:45   #1982
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Eirene nom dokładnie dlatego zawsze szukam najpierw twoich wypowiedzi i brzuszek mamy podobnej wielkości i może ty też będziesz mieć synka

A my w pokoju synka będziemy mieć takie meble http://www.meble.deccoria.pl/p90525,...-hit-2010.html. Pokój jest pomalowany na żółto, trzy ściany jasnożółte a jedna główna ściana jest bardzo intensywnie żółta
te meble są fajne brałam je także pod uwagę przy wyborze moich z tym, że nie mogłam ich nigdzie na żywo zobaczyć

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 09:02   #1983
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, co myślicie o takich mebelkach do pokoju dziecka? Nie chciałam typowo dziecinnych mebli żeby zaraz nie wymieniać ich. Myślę, że jak do tych jasnych mebli dodam kolorowe dodatki (kolorowe zasłony, jakaś lampeczka na komode, ramka itp) to będzie ładnie. Jak myślicie?
Cytat:
Eirene nom dokładnie dlatego zawsze szukam najpierw twoich wypowiedzi i brzuszek mamy podobnej wielkości i może ty też będziesz mieć synka

A my w pokoju synka będziemy mieć takie meble http://www.meble.deccoria.pl/p90525,...-hit-2010.html. Pokój jest pomalowany na żółto, trzy ściany jasnożółte a jedna główna ściana jest bardzo intensywnie żółta
jedne i drugie meble są śliczne . Z nami dziecko też będzie spało w jednym pokoju i w sumie nic nie kupuje tzn żadnej komody bo wszystkie meble już mam te co miałam w jasnych kolorach i się wszystko pomieści a ogólnie nie było by miejsca na jakieś nowe mebelki . łóżeczko już mam i to też w jasnych kolorach więc wszystko do siebie pasuje. remont pokoju już zrobiony bo jak się dowiedziałam o ciąży to latem robiliśmy malowanie -mamy dwa kolory taki fiolet z zielonym i narysowalismy szablonem motylki i jest super efekt .

a dziś od rana znów u mnie pada ....
Dziewczyny wczoraj rozmawiałam z moja koleżanką która już 4 lata temu rodziła w tym szpitalu co ja chcę rodzić . I powiedziała że jest tam możliwość porodu w wodzie . Co myślicie o takim porodzie ? bo tak się zastanawiam ?
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 09:04   #1984
Lustereczko
Rozeznanie

Ahtaga no wlaśnie mnie trochę martwi to że też nie mam możliwości zobaczenia ich na żywo, ale chyba będziemy musieli kupić w ciemno, bo nic innego mi się nie podoba...
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 09:22   #1985
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Szara myszka - ładny brzusio. Mam taki sam sweterek
moja dwa dni kopała po żebrach i żołądku - też nic przyjemnego.Chyba najlepiej jakby leżała w poprzek

Deneb3 - w jakiej okolicy teraz będziesz mieszkała?
Zazdroszczę tych 60m. Ja mam 40 i jeszcze przed lutym trzeba będzie trochę odświeżyć, przemeblować itp. A ciuszki wyszukuje w lumpach koło manhattanu. dostawy są w różne dni, środy,piątki, niedziele i poniedziałki.
Niestety już ledwo się mieszczę w ten sweterek. Ale TŻ mnie pociesza, że zbiegł się w praniu . Kochana Bestia dba o to, żebym czuła się atrakcyjna, więc wymyśla takie głupoty.

Cytat:
Hej mamuśki

Gratuluje wszystkim które już poznały płeć dzieciaczków i cieszę się że wszystkie rosną zdrowo

Trochę mnie nie było, staram się czytać na bieżąco, ale brakuje czasu żeby coś napisać, bo szalejecie z tempem pisania postów

Byłam dziś na usg połówkowym Dzidzia pięknie rośnie i jest zdrowiutka Ze mną też wszystko ok, łożysko ułożone z tyłu, i szyjka długa i zamknięta
Maleństwo waży 258 g i........... jest CHŁOPCEM Od początku ciąży czułam że będzie synek i się potwierdziły moje przeczucia TŻ pęka z dumy Synek prawdopodobnie będzie się nazywał KSAWERY.

Brzuszek ładnie mi rośnie, a ruchy maluszka są coraz bardziej wyczuwalne, cudne uczucie

W załączniku nasz synek pozdrawia ciocie
Ciocie pozdrawiają Waszego SYNKA !!!

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 09:30   #1986
Ahtaga
Wtajemniczenie

Lustereczko sprawdz wymiary czy meble nie są bardzo płytkie i powinno byc ok W meblowym jak oglądałam to niektóre meble wyglądały jak atrapy, były bardzo wąskie i płytkie dlatego wązne aby sprawdzić wymiary.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333

Edytowane przez Ahtaga
Czas edycji: 2010-11-06 o 09:35
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 09:36   #1987
emila28101987
Rozeznanie

Witam, otóż po wczorajszym moim usg 3d/4d mój wiecipiętka okazał się CHŁOPCEM długo zaciskał nóżki i nie chciał się nam pozkazać
Ciesze się bardzo, choć przyznam że po cichu liczyłam na dziewczynke (już nawet imię wybrane miałam, a dla chłopca nie) jak każdy mi wróżył chłopca hehe
Jest zdrowy i śliczny chociaż to usg 3d/4d rzeczywiście troszke przereklamowane, bo myślałam że będziemy widzieć więcej maluszka w tym systemie, a tylko kilka razy buźke nam w tym systemie pokazał i prawie cały filmik jest nagrany w systemie 2d. Ale i tak warto było I było widać że podobny do tatusia! A tatuś jaki dumny, jak paw! hehe

Miłego dzionka
i poproszę o dopisanie mojego chłopca do listy
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 09:38   #1988
megi2015
Zadomowienie

dzień dobry kobietki
śliczne te wasze mebelki
my nie robimy początkowo pokoju typowo dziecięcego. łóżeczko będzie w naszej sypialni, jak pisałam wcześniej mieszkanko mamy od ponad roku, więc nawet remont nie jest konieczny. małe zmiany i będzie ok.
Wybieram się dziś na urodzinki więc nie będę zaglądać na forum, ale nadrobię.

Miłego weekendu mamusie

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Witam, otóż po wczorajszym moim usg 3d/4d mój wiecipiętka okazał się CHŁOPCEM długo zaciskał nóżki i nie chciał się nam pozkazać
Ciesze się bardzo, choć przyznam że po cichu liczyłam na dziewczynke (już nawet imię wybrane miałam, a dla chłopca nie) jak każdy mi wróżył chłopca hehe
Jest zdrowy i śliczny chociaż to usg 3d/4d rzeczywiście troszke przereklamowane, bo myślałam że będziemy widzieć więcej maluszka w tym systemie, a tylko kilka razy buźke nam w tym systemie pokazał i prawie cały filmik jest nagrany w systemie 2d. Ale i tak warto było I było widać że podobny do tatusia! A tatuś jaki dumny, jak paw! hehe

Miłego dzionka
GRATULUJĘ CHŁOPCA
Stary 2010-11-06, 09:41   #1989
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj rozmawiałam z moja koleżanką która już 4 lata temu rodziła w tym szpitalu co ja chcę rodzić . I powiedziała że jest tam możliwość porodu w wodzie . Co myślicie o takim porodzie ? bo tak się zastanawiam ?

wanilia o to samo miałam pytać właśnie wczoraj z mężem rozmawiałam bo u nas też jest taka możliwość ale chyba trzeba zapłacić myślę że coś koło 200-300zł. ale nie wiem czy warto w sumie ja to się zastanawiam może na sr się dopytam położnej i w ogóle.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 09:45   #1990
wanilia83
Zadomowienie

eirene to nie ja pisałam chociaż u nas też jest możliwość rodzenia w wodzie i też się nad tym zastanawiam tylko u nas teraz rodzi tyle kobiet że jakoś mi się nie wydaje żebym to akurat ja trafiła na pusty pokój z wanną (u nas taki poród jest za darmo)
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 10:09   #1991
Eirene1987
Zakorzenienie

emila28101987 wielkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
eirene to nie ja pisałam chociaż u nas też jest możliwość rodzenia w wodzie i też się nad tym zastanawiam tylko u nas teraz rodzi tyle kobiet że jakoś mi się nie wydaje żebym to akurat ja trafiła na pusty pokój z wanną (u nas taki poród jest za darmo)
nie mam pojęcia czemu ty mi wyskoczyłaś hehe no u nas też ciężko z miejscem tylko my mamy mały szpital i porodów jest stosunkowo mało co dwa tygodnie ukazuje się w gazecie spis maluszków to może z 15 jest czasem np tylko 6-7 także ruchu nie ma specjalnego ale ja znając swoje szczęście to pewnie będzie sala zajęta bo mamy tylko jedną do porodów rodzinnych i tam jest chyba wanna właśnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 11:38   #1992
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wanilia o to samo miałam pytać właśnie wczoraj z mężem rozmawiałam bo u nas też jest taka możliwość ale chyba trzeba zapłacić myślę że coś koło 200-300zł. ale nie wiem czy warto w sumie ja to się zastanawiam może na sr się dopytam położnej i w ogóle.

Moja polozna sie mnie pytala gdzie chce rodzic czy w wodzie czy w szpitalu...czy w domu ja wybralam szpital....bo jestem panikara i boje sie wody.... ale wiem (moja kolezanka) niedawno rodzila i to w wodzie pierwsze dziecie i nie narzekala mowila ze ten bol porodowy byl najpiekniejszym bolem jaki mozna miec hmhm nie wiem co miala na mysli ....ale twierdzi ze czasu by nie cofnela i porod w basenie lagodzi skurcze ale porownania nie ma bo to jej pierwsze dziecko....

oczywiscie wsio za darmo jest.....

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Dziewczyny ja mam pytanie......w tym drugi trymestrez na samym poczatku czulam sie lepiej i energi mialam....a teraz jest masakra jestem wykonczona nie mam sily pracowac i wogole nic mi sie nie chce...juz nie wpsomne o bezsennych nocach i bolach glowy bo to norma....a dzisisaj znowu cos mnie zaczyna krecic w zoladku ma ktoras z was tak ....dzis zaczynam 22tc

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2010-11-06 o 11:34
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 11:43   #1993
Montii
Zakorzenienie

ja też się zastanawiam czy rodzić w wodzie..
doszła karuzela, jest super! zaraz zrobię synkowi dyskotekę

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 12:06   #1994
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
większość pozytywnych komentarzy więc zamawiam dla mnie typowo dziecięce meble są za drogie a za ten zestaw zapłacę 1400zł
dzięki za opinie
Mebelki są świetne. Na komodzie potem będziesz mogła postawić zabawki, jakieś tam bębenki, garnuszki na klocuszki itp. Moja siostra ma podobną komodę i właśnie sobie chwali, bo inaczej wszystko by stało na podłodze.

Cytat:
Gratuluję

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 12:20   #1995
n.ik.a
Zadomowienie

trzyrazyi kochana ja też nie czuję się lepiej niż w I trymestrze. Ciągle te straszne bóle głowy i rwąca noga. Dziś dzień zaczęłam nie tylko z bólem głowy i złym nastrojem, ale także puściła mi się krew z nosa...masakra jakas dobrze, że wieczorem mąż zabiera mnie do kina może komedia z Robertem Downey Jr." Zanim odejdą wody" poprawi mi humor

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 12:41   #1996
Jok3r
Zadomowienie

Wybralam wozek

Kurde smialismy sie, ze sie chyba niebo rozstapilo, bo w koncu go wybralam I wiecie co jednak w realu te wszystkie kolorki wygladaja totalnie inaczej. Tz moze nie tyle chodzi, ze sie roznia odcienie czy cos, ale jednak jak sie obejrzy taki wozek w calosci, a nie na zdjeciu czy z kawalka materilau to zupelnie inaczej jest. No i bierzemy moj pierwszy typ czyli Fantazje blekitna. Z Butterfly-em bylby problem, bo to tylko u producenta no i ten tyrkus paskudny jest. Generalnie w kazdym sklepie nam babeczki polecaly ten blekitny, bo malo takich jest i zaoszczedzimy 164zl, bo w sklepie dostaniemy go za 1200, a nie za 1364 i to u producenta i do tego mamy wszystkie dodatki, a producent nie dawal prawie nic. No i wozeczek bedzie za tydzien max. Jestem przezadowolona, bo juz spac nie moglam przez to. Druga nowina to zdecydowalam sie na karuzele. az mowi, ze chyba cois mi sie w nocy stalo, ze nagle tak decyzjami sypie hehe, ale stwierdzilam, ze troche przesadzalam chyba z tymi kolorami i bajerami, bo to w koncu nie do konca zycia. Dzis bede opijac wozek soczkiem pomaranczowym, bo idziemy na podwojne ur Zaraz sie ide pindrowac, wiec odezwe sie wieczorem pewnie. Jaka jestem happy to normalnie kosmos
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 12:51   #1997
Eirene1987
Zakorzenienie

Jok3r no wreszcie pewnie sen z powiek ci spędzał ale za tydzień już go będziesz miała

Stary 2010-11-06, 13:17   #1998
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Wybralam wozek

Kurde smialismy sie, ze sie chyba niebo rozstapilo, bo w koncu go wybralam I wiecie co jednak w realu te wszystkie kolorki wygladaja totalnie inaczej. Tz moze nie tyle chodzi, ze sie roznia odcienie czy cos, ale jednak jak sie obejrzy taki wozek w calosci, a nie na zdjeciu czy z kawalka materilau to zupelnie inaczej jest. No i bierzemy moj pierwszy typ czyli Fantazje blekitna. Z Butterfly-em bylby problem, bo to tylko u producenta no i ten tyrkus paskudny jest. Generalnie w kazdym sklepie nam babeczki polecaly ten blekitny, bo malo takich jest i zaoszczedzimy 164zl, bo w sklepie dostaniemy go za 1200, a nie za 1364 i to u producenta i do tego mamy wszystkie dodatki, a producent nie dawal prawie nic. No i wozeczek bedzie za tydzien max. Jestem przezadowolona, bo juz spac nie moglam przez to. Druga nowina to zdecydowalam sie na karuzele. az mowi, ze chyba cois mi sie w nocy stalo, ze nagle tak decyzjami sypie hehe, ale stwierdzilam, ze troche przesadzalam chyba z tymi kolorami i bajerami, bo to w koncu nie do konca zycia. Dzis bede opijac wozek soczkiem pomaranczowym, bo idziemy na podwojne ur Zaraz sie ide pindrowac, wiec odezwe sie wieczorem pewnie. Jaka jestem happy to normalnie kosmos
gratki...i problem rozwiazany...milej imprezki laska
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 13:28   #1999
_Ciastko_
Rozeznanie

Poród w wodzie to super sprawa. Zastanawiałam się nad takim jak byłam w pierwszej ciąży. Niestety zrezygnowałam po rozmowie z położną: bałam się że wanna może być zajęta (była jedna na cały szpital a rodzących bardzo dużo), wystarczy lekki skok ciśnienia i już absolutnie nie wolno rodzić, powiedziała też że w wannie można łagodzić skurcze ale już urodzić do wody to niekoniecznie (wiadomo to zależy też od szpitala). Mnie to troszkę wystraszyło ale z tego względu że jak wanna będzie zajęta będę musiała rodzić normalnie a tego nie chciałam bez znieczulenia. Więc ja akurat wybrałam cc. Ale dla dziecka przyjście na świat w wodzie to rewelacja! Przechodzi ze świata wodnego do świata wodnego...

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 13:46   #2000
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
tak, mozna wyjśc z domu po niezbędne rzeczy np spozywcze, do apteki, do lekarza ( żądaja zaswiadczenia, ze tego dnia rzeczywiście byłaś u lekarza, jesli tak powiesz, zreszta to powinno byc odnotowane w dokumentacji lekarskiej, więc lepiej nie podawać tego argumentu, jesli sie było gdzie indziej )

generalnie na chorobowym pobiera sie zasiłek chorobowy, który wypłacany jest przez zus, gdy jest się chorym, a jak jest się chorym, to trzeba sie leczyć, w domysle- w domu, a nie na plazy, jak ktos chce wypoczywac na plazy, to formalnie od tego jest urlop wypoczynkowy i za to ma płacic pracodawca , a nie zus i o to sie rozchodzi, a jesli wyjeżdżasz na dłużej to sie bierze urlop bezpłatny.

jeśli zaś chodzi o ten argument, że w ciązy nie mozna czegoś tam robić związanego z rodzajem pracy, to formalnie jest tak, że to na pracodawcy spoczywa obowiązek zapewnienia Ci warunków pracy, w razie gdybys np. miała pracę stojąca czy coś takiego, to pracodawca musi cie przesunąc na inne bezpieczniejsze stanowisko ( z zachowaniem dotychczasowego wynagrodzenia) lub jeśli nie ma takiej mozliwości, to ma obowiązek zwolnic cie z świadczenia pracy, czyli nie musisz przychodzic do pracy - ale cały czas płacąc ci wynagrodzenie. Oczywiście dla firm jest lepiej jak pójdziesz na L4 w ciązy, zamiast kombinowac, co tu zrobić i ponosic koszty, ale własnie dlatego zus to zwalcza, bo tak jakby prawnie zus nie jest od tego. Zus ma i chce płacic tylko za uzasadnione, czyli rzeczywiście chorobowe przypadki ciąży.
Jesli jestes sama dla siebie pracodawcą, no to cóz, formalnie niestety wszystkie te rzeczy spadają na ciebie samą.

oczywiście, ja to wszystko pisze z punktu widzenia formalnego, bo sama jak najbardziej rozumiem to, że jak człowiek pracuje i płaci składki, to potem coś chce z tego mieć

mysle, że jak wpiszesz adres z WLK brytanii to na bank będziesz miała kłopoty, sama sie podłozysz
chyba, że napiszesz oświadczenie, że sie leczysz i jedziesz tam na konsultacje do jakiegos ośrodka medycznego, ale bys musiała miec zaświadczenie z takiego ośrodka stamtąd, w dodatku pewnie przetłumaczone notarialnie ( koszty) , że faktycznie to miało miejsce, no i dokumentacja lekarska z dotychczasowego przebiegu choroby, na która dostałas L4 musiałaby uzasadniac koniecznośc takiej konsultacji poza granicami kraju
dokładnie tak to wygląda z formalnego punktu widzenia,
choruję się w domu lub szpitalu,

i też mi się wydaję, że jak dasz taki świstek do ZUS, że będzie w UK, zresztą gdziekolwiek to sama się podłożysz,
to już lepiej liczyć że nie będzie tej kontroli,
bo przecież prawdopodobieństwo jest małe

Cytat:
dziewczyny, co myślicie o takich mebelkach do pokoju dziecka? Nie chciałam typowo dziecinnych mebli żeby zaraz nie wymieniać ich. Myślę, że jak do tych jasnych mebli dodam kolorowe dodatki (kolorowe zasłony, jakaś lampeczka na komode, ramka itp) to będzie ładnie. Jak myślicie?
meble bardzo ładne

ale ja to pokoju dziecka bym wybrała dziecięce
niestety narazie nie mamy pokoju dla małej i będzie z nami,

także kupię jej tylko łóżeczko, malutka komodę i półeczkę

Cytat:

Miłego dzionka
gratuluję

ja maiłam prawie całe badanie 20 min. w 4d
Stary 2010-11-06, 13:55   #2001
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Wybralam wozek
normalnie nie mogłam uwierzyć w to co przeczytałam

baw się dobrze
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:09   #2002
n.ik.a
Zadomowienie

dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na ból głowy, który mnie wykańcza

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:11   #2003
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

Miłego dzionka
gratulację

Cytat:
to ja pytałam o poród w wodzie dzięki za odpowiedź jak się coś dopytasz położnej to możesz napisać bo ja za bardzo nie mam kogo dopytać. dziękuję.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Moja polozna sie mnie pytala gdzie chce rodzic czy w wodzie czy w szpitalu...czy w domu ja wybralam szpital....bo jestem panikara i boje sie wody.... ale wiem (moja kolezanka) niedawno rodzila i to w wodzie pierwsze dziecie i nie narzekala mowila ze ten bol porodowy byl najpiekniejszym bolem jaki mozna miec hmhm nie wiem co miala na mysli ....ale twierdzi ze czasu by nie cofnela i porod w basenie lagodzi skurcze ale porownania nie ma bo to jej pierwsze dziecko....

oczywiscie wsio za darmo jest.....

no ja też o tym czytałam troszkę w necie i się zastanawiam ...

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja też się zastanawiam czy rodzić w wodzie..
doszła karuzela, jest super! zaraz zrobię synkowi dyskotekę
super fajnie że rzeczy dochodzą Ci w sobotę.
prawda że super te melodyjki ??

Cytat:
Wybralam wozek

gratulację

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Poród w wodzie to super sprawa. Zastanawiałam się nad takim jak byłam w pierwszej ciąży. Niestety zrezygnowałam po rozmowie z położną: bałam się że wanna może być zajęta (była jedna na cały szpital a rodzących bardzo dużo), wystarczy lekki skok ciśnienia i już absolutnie nie wolno rodzić, powiedziała też że w wannie można łagodzić skurcze ale już urodzić do wody to niekoniecznie (wiadomo to zależy też od szpitala). Mnie to troszkę wystraszyło ale z tego względu że jak wanna będzie zajęta będę musiała rodzić normalnie a tego nie chciałam bez znieczulenia. Więc ja akurat wybrałam cc. Ale dla dziecka przyjście na świat w wodzie to rewelacja! Przechodzi ze świata wodnego do świata wodnego...
może jednak się zdecyduję ale u nas tez jest tylko 1 sala i pytanie czy będzie wolna ....

właśnie wróciłam z moim TŻ z zakupów ... ale kolejki w markecie ...
idę robić obiad napiszę później
Stary 2010-11-06, 14:24   #2004
Montii
Zakorzenienie

laseczka aż się ździwiłam, miał być w piątek i byłam zła,że mam czekać do poniedziałku, ale jest
może to przypadek ale puściłam do brzuszka Mozarta i mały fikał jak szalony bardzo udany zakup.

ja spałam z 2h... a teraz zjadłam całą czekoladę i popiłam colą,super

[LEFT]
Stary 2010-11-06, 14:31   #2005
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja sie przeprowadziłam 2 miesiące temu a dopiero teraz zabrałam się za kolejne pudła
ale nie miałam motywacji bo ciągle czekam na łózko do sypialni i w przyszłym tygodniu w końcu dojedzie
Stary 2010-11-06, 14:49   #2006
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
to ja pytałam o poród w wodzie dzięki za odpowiedź jak się coś dopytasz położnej to możesz napisać bo ja za bardzo nie mam kogo dopytać. dziękuję.

nie ma sprawy tylko nie wiem jeszcze kiedy będziemy na sr chodzić wtedy ona nam powie bo to w tym szpitalu co chcę rodzić więc zobaczę jak to wszystko wygląda.

Cytat:
laseczka aż się ździwiłam, miał być w piątek i byłam zła,że mam czekać do poniedziałku, ale jest
może to przypadek ale puściłam do brzuszka Mozarta i mały fikał jak szalony bardzo udany zakup.

mniam cola ja dziś idę na imprezkę do szwagra i się objem i opiję soczku że achhh...

a w ogóle to mam też mały remoncik przeprowadzamy się do większego pokoju zamieniamy się z siostrą i taki bałagan mam w pokoju że patrzeć nie mogę a tam jeszcze malowanie i myślę że już jutro będziemy przenosić się doczekać nie mogę większy pokój i trochę więcej swobody bo na dole a wcześniej byliśmy koło rodziców na górze

Stary 2010-11-06, 14:51   #2007
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na ból głowy, który mnie wykańcza
apap forte, lekarz pozwolił, i o dziwo działa... nie stosuję metod naturalnych, bo na mnie to nie działa...

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 14:53   #2008
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
nie ma sprawy tylko nie wiem jeszcze kiedy będziemy na sr chodzić wtedy ona nam powie bo to w tym szpitalu co chcę rodzić więc zobaczę jak to wszystko wygląda.

mniam cola ja dziś idę na imprezkę do szwagra i się objem i opiję soczku że achhh...

a w ogóle to mam też mały remoncik przeprowadzamy się do większego pokoju zamieniamy się z siostrą i taki bałagan mam w pokoju że patrzeć nie mogę a tam jeszcze malowanie i myślę że już jutro będziemy przenosić się doczekać nie mogę większy pokój i trochę więcej swobody bo na dole a wcześniej byliśmy koło rodziców na górze
z góry dziękuje
Stary 2010-11-06, 14:54   #2009
Montii
Zakorzenienie

a ja zaraz do braciszka na ur i zjem sobie torta
mam nadzieję,że będzie obrzydliwie słodki

[LEFT]
Stary 2010-11-06, 15:22   #2010
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ja byłam dziś wybrać łóżeczko, chyba zdecyduję się na Radek V w kolorze orzechowym http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=loz eczka-drewniane-120x60&ProductID=10771&pr oducer=klups bardzo ładnie i dokładnie wykonane. poza tym kupiłam gryzak Fisher Price i misia

Mi na ból głowy i kręgosłupa gin pozwolił tylko paracetamol.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości