Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads ) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-05, 16:53   #151
Calluna_Vulgaris
Rozeznanie

Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads )

Cytat:
Napisane przez xxenia Pokaż wiadomość
Nie wiem czy czytałaś moje wcześniejsze posty, ale znalazłam sklep z prześliczną biżuterią gdzie mogę sobie komponować bransoletki jak chcę, www.murrano.pl
Witaj
Przeoczyłam, ale śliczne są "magiczne grzyby"

Edytowane przez Calluna_Vulgaris
Czas edycji: 2010-11-05 o 16:58
Calluna_Vulgaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 17:00   #152
Chantell
Rozeznanie

Paulina
Te wstawione w tym wątku widziałam i są śliczne, ale ciekawa jestem reszty
Jakbyś miała troszkę czasu, to ja bardzo chętnię ;*
A z ceną jak? Mówicie, że bardzo dużo, tzn.?
Chantell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 17:29   #153
paulina95
Wtajemniczenie

Ok, już wstawiam
A ceny są takie:
Mikołaj- 129PLN
Choinka- 95PLN
Domek- 129PLN
Skarpeta z prezentami- 89PLN
Buda z pieskiem- 119PLN
Czapka (chyba, nie wiem dokładnie co to jest- 109PLN
Miś na sankach- 119PLN
Biblia- 129PLN
Trochę przesadzili rzeczywiście z tymi cenami, z tego co mi wiadomo w Aparcie będą niższe Ale nie wiem do końca czy to prawda

I tak sobie pomyślałam, że te pytania to można by było wstawić do pierwszego posta, żeby każdy je widział i ich nie przeoczył

Edytowane przez paulina95
Czas edycji: 2010-11-05 o 17:34
paulina95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 17:39   #154
Figa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina95 Pokaż wiadomość
Tigaaa814 dzięki za odpowiedź A fotki jak będziesz mogła to i tak wstaw, niekoniecznie dzisiaj A no i zapomniałaś napisać jaki masz rozmiar i ile cm masz w nadgarstku
A srebrną bransoletkę też pewnie kiedyś kupię, ale chcę zacząć od tej różowej bo bardziej mi się podoba i jest dostępna tylko do końca tego roku

A teraz pytania:
1. Imię
2. Wiek
3. Data urodzin
4. Czym się zajmujesz (praca, szkoła?)
5. Jakie jest twoje hobby, czym się interesujesz?
6. Twoje największe marzenie to...
7. Kiedy zaczęła się Twoja przygoda z biżuterią?
8. Sama kupujesz kolejne części do swojej bransoletki czy ktoś Ci kupuje?
9. Dlaczego zbierasz pandorę/ trolle/ charmsy/ lilou? Tylko dlatego, że Ci się podobają czy mają też dla Ciebie jakąś wartość sentymentalną i są czymś więcej niż koralikiem?
10. Twoja ulubiona zawieszka to...

1.Paulina (ale wszyscy mówią do mnie Paula)
2.niedługo 16 lat (ale jak na swój wiek jestem całkiem normalna, więc mam nadzieję, że nie stanowi on żadnego problemu)
3.01.12.1995
4.Jestem w trzeciej klasie gimnazjum, wybieram się do LO tylko jeszcze nie wiem na jaki profil (pewnie biologiczno- chemiczny albo mat-fiz)
5.Wszystko co związane z modą, urodą, zakupami i muzyką
6.Zostać profesjonalną wizażystką i być szczęśliwą i jeszcze kilka innych, o których lepiej nie będę pisać...
7.Ogólnie z biżuterią to od małego, a z charmsami od lipca tego roku
8.Pierwszą bransoletkę z 2 charmsami dostałam od mamy, resztę jak tylko mam możliwość dokupuję sama, ale czasami dostanę też jako prezent
9.Każda zawieszka ma dla mnie wartość sentymentalną, ich uroda to druga sprawa, najważniejsze jest to, że jak spojrzę na bransoletkę to wiem, że nie jest to kawałek metalu tylko ma dla mnie ogromne znaczenie
10.Renifer z Apartu (z tych, które posiadam)
Skąd masz taką informację, że różowa bransoletka będzie dostępna tylko do końca roku ? Myślałam, że sprawię sobie taką na lato, więc to dla mnie niefajna wiadomość
Figa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 17:43   #155
paulina95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Figa Pokaż wiadomość
Skąd masz taką informację, że różowa bransoletka będzie dostępna tylko do końca roku ? Myślałam, że sprawię sobie taką na lato, więc to dla mnie niefajna wiadomość
Stąd, że ona jest z tej kolekcji przeciwko rakowi szyjki macicy i ona jak i te stopery i przywieszka z lucerną są dostępne w sprzedaży tylko od października do grudnia tego roku
Stary 2010-11-05, 17:47   #156
Figa
Raczkowanie

No dobra, ale gdzieś to jest napisane, czy w salonie Ci powiedzieli ?
Stary 2010-11-05, 17:50   #157
paulina95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Figa Pokaż wiadomość
No dobra, ale gdzieś to jest napisane, czy w salonie Ci powiedzieli ?
Widziałam kilka razy tą informację w gazetach no i na stronie Pandory również jest to napisane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 17:52   #158
Figa
Raczkowanie

Tak, rzeczywiście, pogrzebałam i też znalazłam
Stary 2010-11-05, 18:03   #159
Chantell
Rozeznanie

Bardzo Ci dziękuję! *
Chyba się na misia podkuszę i z apartu reniferka.
Śnieżynek nie ma chyba?
Chantell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 18:34   #160
paulina95
Wtajemniczenie

Nie ma za co
Renifer z Apartu naprawdę jest śliczny A misio taki jak w Yes jest też w Aparcie za 99zł, dziewczyny pisały, że jest ładniejszy i delikatniejszy. A śnieżynki są, w Yes jest taka jak w załączniku za 79zł, a w Aparcie będzie taka, co ma cyrkonie tylko w środku za 34zł, ale VLS ją miała i oddała, bo mimo to, że była ładna to haczyła jej o ubrania i jedna cyrkonia jej odpadła
Stary 2010-11-05, 18:52   #161
nina90
Zadomowienie

Kurcze a ja chciałam zamówić sobie taką śnieżynkę, tyle że z Verony za coś ok 40zł, a teraz jej już nie ma Mam nadzieję, że jeszcze będzie możliwość kupna jej, bo nie chce dawać aż 79 z YES.
Wiecie coś o tym, gdzie można ją złapać? Kilka mies. temu była na allegro a teraz już nie ma

charmsy
trollbeads

<----
nina90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 19:42   #162
xxenia
BAN stały

Hejka,
nareszcie znalazłam chwilę na zrobienie fotki.
Oto moja kompozycja murrano
proszę o szczere opinie co o niej myślicie?

wkleiłam fotkę
xxenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 19:54   #163
magdadro
Rozeznanie

To teraz moja kolej
1. Imię - Magda
2. Wiek
- 36
3. Data urodzin
-
w Dzień Matki
4. Czym się zajmujesz (praca, szkoła?) -
pracuję
5. Jakie jest twoje hobby, czym się interesujesz?
- Nie licząc licznych i ciekawy które "przeminęły z wiatrem" to lubię hodować rośliny doniczkowe, gotować i robić na drutach
6. Twoje największe marzenie
to... hmmm
7. Kiedy zaczęła się Twoja przygoda z biżuterią?
- co najmniej kilkanaście lat temu. Jestem "sroką" i uwielbiam świecidełka. Biżuteria modułową interesuję sie od roku a Trollami od 10 miesięcy.
8. Sama kupujesz kolejne części do swojej bransoletki czy ktoś Ci kupuje -
głównie sama chociaż czasami i mąć potrafi zaszaleć i zaskoczyć mnie jakimś prezentem. To od niego dostałam pierwszą bransoletkę Trollbeads z 2 koralikami
9. Dlaczego zbierasz pandorę/ trolle/ charmsy/ lilou? Tylko dlatego, że Ci się podobają czy mają też dla Ciebie jakąś wartość sentymentalną i są czymś więcej niż koralikiem?
podobają mi się Kupująć kolejne koraliki nie kieruję się wspomnieniami czy też skojarzeniami. Wystarczy że to ja decyduję jak wygląda moja bransoletka.
10. Twoja ulubiona zawieszka to...
hmm, jeżeli już muszę wybrać to 2 koraliki unika i Maski Teatralne ; uwielbiam je obracać na bransoletce

Edytowane przez magdadro
Czas edycji: 2010-11-05 o 20:26
magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 20:16   #164
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Ja poproszę
Magdadro
a czym charakteryzująsię Trolle? Tzn. czym się różnią od Pandory?:P Bo ja sie nie znam
Dla mnie Trolle są absolutnie wyjątkowe
Nie miej mi za złe że odsyłam Cie do jednej z moich wcześniejszych wypowiedzi ale pisałam o tym wiele razy i nie chcę spamować wątku
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...e#post20732426
post 1301

Zachęcam do odwiedzenia w sieci obydwóch sklepów internetowych i profili na facebooku gdzie można zobaczyć zdjęcia bransoletek nadsyłanych przez właścicielki i właścicieli

aaaa co tam, pokaże je jeszcze raz .... nie bijcie
w końcu jest tu sporo nowych wielbicielek biżuterii modułowej

oczywiście zdjęcia pokazują różne kompozycje tych samych koralików

Edytowane przez magdadro
Czas edycji: 2010-11-05 o 20:20
magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 20:36   #165
mm111111
Wtajemniczenie

Dziękuję za odpowiedź. Właśnie rozważam teraz opcje na bransoletki...na pewno kupię jakąś lilou albo charming, i może pandora...sama nie wiem
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 21:11   #166
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdadro Pokaż wiadomość
Dla mnie Trolle są absolutnie wyjątkowe
Nie miej mi za złe że odsyłam Cie do jednej z moich wcześniejszych wypowiedzi ale pisałam o tym wiele razy i nie chcę spamować wątku
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...e#post20732426
post 1301

Zachęcam do odwiedzenia w sieci obydwóch sklepów internetowych i profili na facebooku gdzie można zobaczyć zdjęcia bransoletek nadsyłanych przez właścicielki i właścicieli

aaaa co tam, pokaże je jeszcze raz .... nie bijcie
w końcu jest tu sporo nowych wielbicielek biżuterii modułowej

oczywiście zdjęcia pokazują różne kompozycje tych samych koralików
Im częściej patrzę na te Twoje bransoletki, tym częściej mam ochotę na zakup Trollbeads ...
No i dramat, zakochałam się i w Pandorze i w Trollach i w Lilou i chcę mieć wszystkie! Do tego przypomnę, że jestem cały czas zakochana w charmsach, ale taką bransoletkę już mam .
Aż się przyjrzę stronie Trollbeads .

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 21:34   #167
monikaninoczka
Raczkowanie

Mam nowego charmsa. Myszkę komputerową z apartu.
monikaninoczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 22:26   #168
winyl
Zakorzenienie

Odwiedziłam tą stronę Trolli ... i wpadłam po uszy! Jestem absolutnie zakochana! Poza bransoletką i mnóstwem koralików, strasznie spodobały mi się łańcuszki z perełką .

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 09:36   #169
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez monikaninoczka Pokaż wiadomość
Mam nowego charmsa. Myszkę komputerową z apartu.
ja też ją mam fajna jest, nie?

magdadro! cudne te twoje trolle!

to teraz ja spróbuję

1. Imię - Magda
2. Wiek - nie zgadzam się na takie pytanie!!!
3. Data urodzin - 9 grudnia
4. Czym się zajmujesz (praca, szkoła?) - pracuję, ale chętnie już bym przeszła na emeryturę
5. Jakie jest twoje hobby, czym się interesujesz? - uwielbiam czytać, interesują mnie zagadnienia psychologiczne i socjologiczne, oraz ogólnie rozwój nauki, ale narazie moje badania ograniczają się do najciekawszego socjologicznie dwuosobowego zespołu moich dzieci. Poza tym jestem zamiłowaną perfumiarą. Zbieram, testuję, czytam i wącham, wącham
6. Twoje największe marzenie to... wiadomo o czym marzy mama dwójki dzieci...
7. Kiedy zaczęła się Twoja przygoda z biżuterią? - zawsze miałam tendencje do ozdabiania i kombinacji. Jak chodziłam do szkoły modne były ozdoby z czegokolwiek robiłam naszyjniki z pestek, ziaren i różnych cudów. Często kupuję ciuch czy buty i potem od nich coś odpruwam czy doszywam. Z biżuterią mam to samo od lat.
8. Sama kupujesz kolejne części do swojej bransoletki czy ktoś Ci kupuje - głównie sama , ale często naciągam TŻta, albo delikatnie mu sugeruję co bym chciała A niedawno sam wpadł na fajny pomysł bo mi chciał kupić charmsa z marką mojego auta! Uważam,że pomysł genialny więc jak ktoś znajdzie charmsa Mitsubishi proszę dać znać!
9. Dlaczego zbierasz pandorę/ trolle/ charmsy/ lilou? Tylko dlatego, że Ci się podobają czy mają też dla Ciebie jakąś wartość sentymentalną i są czymś więcej niż koralikiem? nie oszukujmy się. Zbieram dlatego, ze padłam ofiarą genialnego zabiegu marketingowego. Jest mnóstwo innych sposobów na stworzenie niepowtarzalnej biżuterii. Chociażby kupno półfabrykatów srebrnych za 2 PLN i wtedy mamy coś NAPRAWDĘ niepowtarzalnego!. Różne zestawianie 100 koralików z pandory za 150 PLN nie ma nic wspólnego z niepowtarzalnością. Zbieram więc charmsy , pandorę i lilou bo jestem snobem i łatwo ulegam wpływom specjalistów od sprzedaży Poz tym są ładnie i cieszą oczywiście, ale nie dorabiam do nich ideologii
10. Twoja ulubiona zawieszka to... znak chanel na bransoletce z charmsów. Jest delikatny i ładny, i dobrze oddaje opis punktu 9 czyli ogólnie moje durne zamiłowanie do lancomów, diorów i innych chanelów no i świadomość tego co naprawdę oznacza "luksus"

Edytowane przez ennkaa
Czas edycji: 2010-11-06 o 09:40
ennkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 09:42   #170
basiao84
Wtajemniczenie

Magda, piękne masz te bransoletki!
Niestety, nie mam żadnego Trolla w okolicy, a szkoda
basiao84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 10:09   #171
monikaninoczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość
ja też ją mam fajna jest, nie?
Noo super. Tylko sprzedali mi jakiś taki porysowany egzemplarz. Muszę iść wymienić. Co prawda cenę oderwałam, ale nie wyrzuciłam, więc mam nadzieję, że wymienią. Kurcze płacę za coś prawie 60 zł to chyba mam prawo wymagać, żeby było idealne. Nie? :P

Nie mam w ogóle pomysłu na moją bransoletkę. Ale chyba nie zawsze pomysł musi być? Po prostu kupuję to co mi wpadnie w oko Tak mocno, że wzroku oderwać nie mogę.

Edytowane przez monikaninoczka
Czas edycji: 2010-11-06 o 10:11
Stary 2010-11-06, 10:15   #172
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez monikaninoczka Pokaż wiadomość
Noo super. Tylko sprzedali mi jakiś taki porysowany egzemplarz. Muszę iść wymienić. Co prawda cenę oderwałam, ale nie wyrzuciłam, więc mam nadzieję, że wymienią. Kurcze płacę za coś prawie 60 zł to chyba mam prawo wymagać, żeby było idealne. Nie? :P

Nie mam w ogóle pomysłu na moją bransoletkę. Ale chyba nie zawsze pomysł musi być? Po prostu kupuję to co mi wpadnie w oko Tak mocno, że wzroku oderwać nie mogę.
wiesz, ta moja myszka przyszła do mnie idealna, ale już po jednym dniu była porysowana. Ona poprostu ma taką gładką powierzchnię, że się rysuje od innych charmsów. Moja już jest cała taka pokaleczona, ale nie odejmuje jej to uroku Nie wiem jakie mocne masz to zarysowanie, ale nawet jak wymienisz to po dwóch dniach będzie tak samo.
Co do pomysłu to ja też nie mam, własnie kupuję to co mi wpadnie w oko. Dziewczyny robią sobie różne bransoletki na różne okazje, świąteczne, wakacyjne to wtedy dobrze jest mieć zamysł. Ja mam jedną brabsoletę i ona jest taką zbieraniną tego co mi się podoba, więc poprostu jakoś tak pokazuje mnie, to i pomysłu na początku nie miałam. A teraz noszę te przywieszki na które mam ochotę, albo te które mi pasują do stroju. Ale myszki akurat nie noszę na bransolecie tylko na łańcuszku.
Stary 2010-11-06, 11:41   #173
monikaninoczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość
wiesz, ta moja myszka przyszła do mnie idealna, ale już po jednym dniu była porysowana. Ona poprostu ma taką gładką powierzchnię, że się rysuje od innych charmsów. Moja już jest cała taka pokaleczona, ale nie odejmuje jej to uroku Nie wiem jakie mocne masz to zarysowanie, ale nawet jak wymienisz to po dwóch dniach będzie tak samo.
Co do pomysłu to ja też nie mam, własnie kupuję to co mi wpadnie w oko. Dziewczyny robią sobie różne bransoletki na różne okazje, świąteczne, wakacyjne to wtedy dobrze jest mieć zamysł. Ja mam jedną brabsoletę i ona jest taką zbieraniną tego co mi się podoba, więc poprostu jakoś tak pokazuje mnie, to i pomysłu na początku nie miałam. A teraz noszę te przywieszki na które mam ochotę, albo te które mi pasują do stroju. Ale myszki akurat nie noszę na bransolecie tylko na łańcuszku.

Tak bardzo porysana nie jest i zdaję sobie sprawę, że nowa idealna po kilku dniach tak b wyglądała, ale ja pedantką jestem :P Spróbuję wymienić, żeby na początku chociaż była gładka. Mam wrażenie, że ta może ktoś zwracał i dlatego taka jest. A ja mam i tak na razie tylko 3 przywieszki, w tym jedna na reklamacji, to nie porysa mi się może za szybko, bo nie będzie miała od czego. Ale oby mi wymienili.

Zastanawiam się też co bym chciała następne
Stary 2010-11-06, 14:16   #174
KukuiHawaii
BAN stały

Cytat:
Hejka,

wkleiłam fotkę
XENNIU świetna ta bransoletka
KukuiHawaii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:33   #175
nina90
Zadomowienie

Cytat:
Hejka,

wkleiłam fotkę
Piękna

charmsy
trollbeads

<----
nina90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 15:27   #176
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdadro Pokaż wiadomość
a skad Ty właściwie jesteś ??? bo mnie się coś wydaje że z moich rodzinnych okolic. Ja z miasta na D słynącego z opon
aaaa oglądałam dziś w jednym sklepie zegarki, a pani ze sklepu pyta się mnie czy mogę jej pokazać swoje bransoletki bo się jej strasznie podobają ... i wiedziała ze to Trollbeadsy
dobrze ci sie wydaje, ja z Rzeszowa. Mnie sie każda pyta "to pandora ?"

Cytat:
Napisane przez Anno1989 Pokaż wiadomość
a to moja pierwsza bransoletka trollbeads, liczę na kontynuację musiałam po prostu komuś się pochwalić, bo nikt mnie nie rozumie
bardzo ładna coraz bardziej ciągnie mnie na rzemyk trolowy

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
kochane co sadzicie o takim zestawieniu ??

jakie murano jeszcze dodać ?
(musze sobie bransoletke stworzyc bo jak ide do trolli to odrazu dostaje oczopląsu i źle wybieram)
ja juz tez mam plan, tez mam w nim kwaty indygo i hortensje ogolnie bardzo fajnie
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 16:27   #177
Anno1989
Zadomowienie

hortensja na żywo jest śliczna, a ze skóry jestem bardzo zadowolona. dużo bardziej do mnie pasuje, chociaż teraz zbieram kasę na srebrną. muszę jeszcze znaleźć gdzieś zdjęcie Twojej bransoletki szczerze powiedziawszy nie pamiętam jak wygląda...
Anno1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 17:06   #178
sorina
Zakorzenienie

Ale się zdenerwowałam Oglądam właśnie charmsy na amerykańkiej stronie amazon i te wszystkie charmsy z Apart to są kopiowane. Tak samo z yes te świąteczne tak samo.
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 17:33   #179
paulina95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Ale się zdenerwowałam Oglądam właśnie charmsy na amerykańkiej stronie amazon i te wszystkie charmsy z Apart to są kopiowane. Tak samo z yes te świąteczne tak samo.
Napiszesz adres tej strony?

Edytowane przez paulina95
Czas edycji: 2010-11-06 o 17:38
Stary 2010-11-06, 17:38   #180
sorina
Zakorzenienie

www.amazon.com

Prawie wszystko co ma aprt tam jest i myślę że jak nie ma to albo wykupione albo to te kopie Agathy. Jest nawet fortepin

Z yes zauważyłam nowegokota, lód, łyżwę i kawa :/

Edytowane przez sorina
Czas edycji: 2010-11-06 o 17:42
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości