Prawiczek w wieku 21 lat? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 15:40   #151
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Prawiczek w wieku 21 lat?

No, ja tak samo.
Znam sporo osób które pierwszy raz całowały się koło 20.
Ale nikt ci nie powie prawdy

No to skoro bliscy znajomi nie kłamią... Skoro jesteś tego na 10000% pewna i dałabyś sobie rękę uciąć... No to po prostu oni na kogoś trafili, ty nie, kwestia przypadku.
No nie będziesz doświadczona nie będziesz wiedziała co i jak, bo jak masz być doświadczona i wiedzieć co i jak?:P
No przestań, to nie ma żadnego znaczenia, zwłaszcza jak ludzie się kochają. Nieumiejętności są neutralizowane przez buchające pożądanie, namiętność i chęć bycia blisko nawet nie zauważysz kiedy to minie

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2010-11-06 o 15:41
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 15:44   #152
Roisin92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
No, ja tak samo.

No to skoro bliscy znajomi nie kłamią... Skoro jesteś tego na 10000% pewna i dałabyś sobie rękę uciąć... No to po prostu oni na kogoś trafili, ty nie, kwestia przypadku.
No nie będziesz doświadczona nie będziesz wiedziała co i jak, bo jak masz być doświadczona i wiedzieć co i jak?:P
No przestań, to nie ma żadnego znaczenia, zwłaszcza jak ludzie się kochają. Nieumiejętności są neutralizowane przez buchające pożądanie, namiętność i chęć bycia blisko nawet nie zauważysz kiedy to minie
zależy jak bliscy to są znajomi, ci o których mówię ... no cóż, jestem pewna.
Ja się po prostu boję, że mój brak doświadczenia, a co za tym idzie umiejętności będzie jakimś problemem...

'Psycho, groupie, coccaine, crazy..'

Edytowane przez Roisin92
Czas edycji: 2010-11-06 o 15:45
Roisin92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 15:45   #153
muszynianka
Zakorzenienie

Ech ale spójrz masz dopiero (!) dopiero 18 lat, gdybyś miała 25-30 to może wtedy bym się zaczynała martwić.
Stary 2010-11-06, 15:48   #154
Roisin92
Rozeznanie

Cytat:
Ech ale spójrz masz dopiero (!) dopiero 18 lat, gdybyś miała 25-30 to może wtedy bym się zaczynała martwić.
wiem, ale i tak czuję się trochę dziwnie... zresztą już jestem powyżej średniej xdd

Stary 2010-11-06, 15:52   #155
muszynianka
Zakorzenienie

Statystyki kłamią ważniejsza jest moda i mediana a nie średnia weź przestań, statystycznie to każdy polak ma 0,35 kota
Stary 2010-11-06, 15:55   #156
Roisin92
Rozeznanie

Cytat:
Statystyki kłamią ważniejsza jest moda i mediana a nie średnia weź przestań, statystycznie to każdy polak ma 0,35 kota
wiem, wiem, to było powiedziane z przymróżeniem oka.
Dziękuję za wypowiedzi, mimo, że lekko mnie zdenerwowałaś na początku

Stary 2010-11-06, 16:07   #157
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Roisin92 Pokaż wiadomość
zależy jak bliscy to są znajomi, ci o których mówię ... no cóż, jestem pewna.
Ja się po prostu boję, że mój brak doświadczenia, a co za tym idzie umiejętności będzie jakimś problemem...

jeśli to taki ogromny problem twoim zdaniem, to prześpij sie z kims i tyle. chetnych znajdziesz na pewno
zreszta jeden raz cie g***o nauczy i żadne to doświadczenie, jedynie pozbawi błony dziewiczej. a chyba nie chcesz współżyć regularnie nie majac na to ochoty (wywnioskowalam z twoich wypowiedzi, ze masz ochote, ALE z kimś wyjątkowym, a na razie takiej osoby nie masz), bo bylby to przypadkowy partner?

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

i nie mowie tego złośliwie. sama stracilam dziewictwo w młodym wieku, z czystej ciekawosci, bez głębszego uczucia. nie żałuje, ale dumna z tego też nie jestem

Edytowane przez 201712190924
Czas edycji: 2010-11-06 o 16:06
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 16:11   #158
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roisin92 Pokaż wiadomość
wiem, ale i tak czuję się trochę dziwnie... zresztą już jestem powyżej średniej xdd
[IMG]file:///C:/Users/Edyta/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-4.png[/IMG]
dziwne to jest jedynie to że się czujesz dziwnie.Ludzie dostali internet i zaczęli masowo wciskać nos w códze łózka i młodzi ludzie dostaja szajby "bo jeszcze tego nie robili" tylko dlatego że pare nastoletnich siusmajtek wypisuje swoje wynórzenia seksualne w internecie.
jakby były dojrzałe, to by nie wypisywały, człowiek dojrzały (psychicznie a nie tylko metrykalnie) umie o siebie dbać więc chroni swoja intymność a nie kłapie paszczą na cała Polskę.

Powiem Ci tak, wg standardów usenetowych, to byłam prawie staruszką jak w końcu zaczęłam myślec o umawianiu się z facetami a potem o seksie z nimi.
I nie żałuję, bo jak widzę co wypisują nastolatki o seksie, jakie maja problemy, jakie to wszytko dla nich skomplikowane, bolesne, straszne i w ogóle ile to trzeba sie wątków nawypisywac i po forach napytąc i napróbować żeby w końcu "wyszło" cos, co jest naturalną instynktowną czynnością z która radza sobie nawet zwierzęta, to ja im tylko współczuję.
ja tam sobie spokojnie dojrzałam nie tylko fizycznie (to ze kobiecie cycki urosły to jeszcze nie znaczy że dojrzała jest) i nic nie było problemem, nic nie bolało, nie było strachu i kompleksów.
fajnie było i fajnie jest warto czekac na swój czas i na partnera z którym się to zrobi bo się chce, a nie "bo inni już to robią" i czy to wypadnie w wieku lat jeszcze nastu czy 20 kilku czy może i 30tu- to każdego prywatna sprawa a nie że jest norma którą wypada wyrobić, bo jak nie, to sie dziwnym jest.

Po prostu, należy wrzucić na luz i robić swoje- a nie na innych patrzeć.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 11:12   #159
gosiaska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lorelei Lee Pokaż wiadomość
Zauwazyłam, ze teraz tak duzo osób ma wielu partnerów seksualnych, że trzeba przepraszac ich, jesli sie wyrazi na ten temat radykalna opinię.

Otóz, ja równiez stoje na stanowisku dośc konserwatywnym. Nie interesuje mnie, co robia inni, o ile nie przyczyniają sie do rozsiewania chorób wenerycznych i chowu wsobnego. Wszystko nieświadomie.

Cenię ludzi, którzy potrafia zachowac wstrzemięźliwośc seksualną, bo to nas odróżnia od zwierząt. Sama oczekiwałabym od partnera, że będzie prawiczkiem - fakt, że mój nie jest, bardzo mi przeszkadza. Dla mnie seks=milość. Więc jesli partner mówi mi, że mnie kocha, a wczesniej mówil to innej i z nia uprawiał seks, nie jest szczery albo nie jest dojrzały. Poza tym nie jest fajnie zyc z poczuciem, że jest sie ta drugą.

Nie mówiąc juz o tym, że seks to potencjalne potomstwo - zawsze, gdy uprawiamy z kims seks musimy wiedziec, ze nie zabepieczamy sie w 100 procentach. Więc na seks trzeba sie decydowac - według mnie - tylko z kimś, z kim ewentualne wychowywanie potmka nie będzie ciężarem.

Każdy żyje według własnych zasad. Trzeba tylko, by te zasady nie krzywdziły nikogo, ani nas, ani partnerów, ani nikogo w przyszłości.

To kwestia perspektywy. Dla innych seks to pole doświadczalne (trzeba być doświadczonym, dobrym „w te klocki”), dla mnie to kwestia miłości. Nie potrzebuje kogos, kto doprowadzi mnie do orgazmu w 3 minuty (czego zreszta i tak można się wspólnie nauczyć, jeśli się tylko umie ze soba rozmawiac i wspólnie poznaje się swoje ciała), potrzebuje kogoś, kto będzie mnie kochal, kto będzie dla mnie czuły i opiekuńczy. Seks jest szalenie wazny, ale nie można z niego czynic celu samego w sobie.

Więc do prawiczka, ktory ma 21 lat - jesteś prawiczkiem, bo Ci to odpowiada i tyle. każda dziewczyna, ktora bedzie Cie kochała, tak prawdziwie, nie będzie sie z tego smiała. I nieważne, czy sama będzie miała jakiś przebieg, czy tez będzie dziewicą.
dobrze prawi polac jej

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
zgadzam sie
Misja Wiedeń

Romantycznie:
Chuck&Blair, Blair&Chuck
have to be together
gosiaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 20:18   #160
phoenix1991
Raczkowanie

ehc ja nie rozumiem czemu skoro masz takie przekonania White Angel to powstał taki temat.. bądź pewien swoich przekonań i sie ich trzymaj. Mój Tż miał taki sam pogląd na tę sprawę jak Ty, chciał to zrobić z kobietą swojego życia i to było dla niego ważne. Kiedy pierwszy raz się kochaliśmy miał 20 lat i nie miał wcześniej żadnych doświadczeń, nie wstydził sie tego ani nie był dumny specjalnie. Ot tak uznaliśmy to za całkiem naturalne. Kiedy spotkasz właściwą kobietę ona nie powinna mieć żadnych obiekcji co do Twojego braku doświadczenia, a może nawet ucieszy ją myśl że to właśnie na Nią czekałeś tyle lat
phoenix1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-12, 11:08   #161
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White_Angel1990 Pokaż wiadomość
Określenia "łatwa" znaczy dla mnie, że kobieta znacznie szybciej oddaje swoje ciało facetowi, niż przeciętna "Kowalska".
Ankiety robisz wśród Kowalskich, że wiesz kiedy Kowalska idzie z kims uprawiać seks?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Jeszcze jedno:

Cytat:
Napisane przez White_Angel1990 Pokaż wiadomość
Niniejszym chciałbym przeprosić wszystkie kobiety, które obraziłem od "łatwych" czy też "kobiet lekkich obyczajów". Swoją pierwszą wypowiedź już zmieniłem. Stało się tak ponieważ w okolicy w której mieszkam, ludzie wyśmiewają się z facetów i kobiet rozpoczynających seks po kilku randkach, a nawet padają obraźliwe słowa w kierunku takich osób.
Nudne macie życie w tej Twojej okolicy, że tak Was interesuje życie seksualne innych.
Polecam czytać więcej gazet lub zacząć uprawiać jakiś sport, może wtedy to co kto robi w swojej sypialni nie będzie Wam spędzało snu z powiek.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Lorelei Lee Pokaż wiadomość
A kocha się raz.
Jedna z największych bzdur jakie słyszałam, wybacz.
Wiesz, że związki się rozpadają? Wiesz, że czasem partner umiera?
I co wtedy? Jak kogoś innego pokochasz, to znaczy, że nie kochałaś poprzedniego?
Stary 2010-11-12, 12:20   #162
ennostiel
Zakorzenienie

Ja mam wiele szacunku dla autora tematu. Sama straciłam dziewictwo mając ponad 20 lat, z 19-letnim partnerem-prawiczkiem i wcale nie przeszkadzała mi obustronna cnota, przeciwnie, cieszyłam się. I w dodatku żadne z nas nie jest słabe w łózku, było cudownie i jesteśmy super dopasowani.

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-12, 12:33   #163
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
Ja mam wiele szacunku dla autora tematu. Sama straciłam dziewictwo mając ponad 20 lat, z 19-letnim partnerem-prawiczkiem i wcale nie przeszkadzała mi obustronna cnota, przeciwnie, cieszyłam się. I w dodatku żadne z nas nie jest słabe w łózku, było cudownie i jesteśmy super dopasowani.
A ja nie mam szacunku do osób, które obrażają innych i czują się lepsze z tak głupiego powodu jak to czy są czy nie są dziewicami/prawiczkami. Mam tu na myśli oczywiście nie Ciebie, ennostiel, tylko Autora.
Stary 2010-11-12, 12:40   #164
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
A ja nie mam szacunku do osób, które obrażają innych i czują się lepsze z tak głupiego powodu jak to czy są czy nie są dziewicami/prawiczkami. Mam tu na myśli oczywiście nie Ciebie, ennostiel, tylko Autora.
Zgadzam się
Szanuję prawo innych do decydowania o sobie w tak ważnych sprawach. Nie szanuję natomiast osób, które z racji tego, że wybrały gruszki a nie jabłka czują się lepsze i zamiast rozmawiać z innymi przemawiają do nich z wyższością i przypinają im metki

ennostiel - czytałaś inne tematy założone przez aniołka? Jak na kogoś, kto czeka na właściwą i jedyną osobę, interesuje się dziwnymi rzeczami - na przykład analem bez gumki. Myślałby kto, że to wyższa szkoła jazdy
Z drugiej strony dobrze, że jeszcze się nie seksi, bo ma ewidentne braki teoretyczne - patrz: jego kolejny temat, w którym oblicza "nieskuteczność" pigułek. Nie wiem czy śmiać się, czy płakać

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-12, 12:48   #165
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Zgadzam się
Szanuję prawo innych do decydowania o sobie w tak ważnych sprawach. Nie szanuję natomiast osób, które z racji tego, że wybrały gruszki a nie jabłka czują się lepsze i zamiast rozmawiać z innymi przemawiają do nich z wyższością i przypinają im metki
Dokładnie tak.
Żyjmy i dajmy żyć innym.
Cytat:
Z drugiej strony dobrze, że jeszcze się nie seksi, bo ma ewidentne braki teoretyczne - patrz: jego kolejny temat, w którym oblicza "nieskuteczność" pigułek. Nie wiem czy śmiać się, czy płakać
Ja zawsze w takich sytuacjach wybieram śmiech - ponoć to zdrowie.
Stary 2010-11-12, 12:50   #166
enigmatic91
Raczkowanie

Cytat:
No, ja tak samo.

ja sie pierwszy raz całowałam w wieku 19 ( tyle mam ) w te wakację . Pełen spontan .
enigmatic91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 02:04   #167
Neciak89
Zakorzenienie

Wiedziałam, ze nie powinnam tu zaglądać, bo kolejny ponad 20to letni prawiczek od siedmiu boleści, który potrafi tylko gadać jakie to kobiety są łatwe.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 02:06   #168
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Wiedziałam, ze nie powinnam tu zaglądać, bo kolejny ponad 20to letni prawiczek od siedmiu boleści, który potrafi tylko gadać jakie to kobiety są łatwe.
Ja z kolei przed chwilą skończyłam czytać offtopy w temacie o skuteczności prezerwatywy i pomyślałam, że znowu jakiś Anioł, ale całe szczęście zbanowany

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
Stary 2010-11-13, 02:10   #169
muszynianka
Zakorzenienie

mysiak przepraszam za offtop, tak mi się nasunęło jak obejrzałam petycję

Do:
Prawodawców, dziennikarzy i hodowców zwierząt zabijanych dla futer

Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej
Pan Lech Kaczyński

czy nie należy wystosować nowej, aktualniejszej? ?
Stary 2010-11-13, 02:28   #170
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
mysiak przepraszam za offtop, tak mi się nasunęło jak obejrzałam petycję

Do:
Prawodawców, dziennikarzy i hodowców zwierząt zabijanych dla futer

Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej
Pan Lech Kaczyński

czy nie należy wystosować nowej, aktualniejszej? ?
Bardzo Ci dziękuję. Przyznam, że zupełnie zapomniałam o tym, że jest imiennie zaadresowana Sprawdzę, czy na stronie źródłowej jest aktualniejsza wersja.

Żeby nie było, że całkiem offtopowo: w związku z tematem o (nie)skuteczności prezerwatyw i tematami (to już chyba trzy?) Aniołka, na które reaguję alergicznie, TŻ się odgraża, że odetnie mnie od Wizażu, bo jestem nadciśnieniowcem i mu zejdę przy kompie

Muszynianko, podziwiam, że nie dajesz się wyprowadzić z równowagi.

Stary 2010-11-13, 21:16   #171
Virginal Boy
BAN stały

A ja autora popieram. Też jestem prawiczkiem i w życiu bym nie chciał takiej, która szybko z kimś poszła do łóżka
Virginal Boy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 21:40   #172
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Virginal Boy Pokaż wiadomość
A ja autora popieram. Też jestem prawiczkiem i w życiu bym nie chciał takiej, która szybko z kimś poszła do łóżka
Szkoda, że tak uogólniacie nie znając osób i sytuacji to jest właśnie w was, ponad 20-to letnich prawiczkach najgorsze. Uważacie się za takich och i ach i obrażacie dużo kobiet.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-11-13, 21:52   #173
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Szkoda, że tak uogólniacie nie znając osób i sytuacji to jest właśnie w was, ponad 20-to letnich prawiczkach najgorsze. Uważacie się za takich och i ach i obrażacie dużo kobiet.
Neciaku, nie uogólniaj. Niektórzy dwudziestoparoletni prawiczkowie mogą mieć ograniczone i pochrzanione spojrzenie na kobiety i świat, ale nie wszyscy Ja sama znam BARDZO blisko mężczyznę, który zrobił to po raz pierwszy w okolicy 23 urodzin i nigdy nie traktował kobiet z wyższością, nie przyczepiał im metek ani nie uważał się za lepszego

Stary 2010-11-13, 21:58   #174
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Neciaku, nie uogólniaj. Niektórzy dwudziestoparoletni prawiczkowie mogą mieć ograniczone i pochrzanione spojrzenie na kobiety i świat, ale nie wszyscy Ja sama znam BARDZO blisko mężczyznę, który zrobił to po raz pierwszy w okolicy 23 urodzin i nigdy nie traktował kobiet z wyższością, nie przyczepiał im metek ani nie uważał się za lepszego
Ja oczywiście cały czas mówię o forum. Sama znam 21-letniego prawiczka, który zachowuje się zupełnie inaczej. Ale co na wizaż wejdzie prawiczek to jest taki jak opisałam.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-11-13, 21:59   #175
Virginal Boy
BAN stały

Ja szanuję wszystkie kobiety tak samo, ale partnerki która miała wielu partnerów nie jest dla mnie. Może być najlepszą przyjaciółką, ale jako prawiczek wolałbym mieć bardziej niewinną i delikatną dziewczynę, a nie taką która już dobrze poznała świat wyuzdanych rzeczy
Stary 2010-11-13, 22:46   #176
muszynianka
Zakorzenienie

KLOOOOOOOOOOOOOON
Stary 2010-11-13, 22:47   #177
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Za szybko to znaczy?
Cytat:
Ja szanuję wszystkie kobiety tak samo, ale partnerki która miała wielu partnerów nie jest dla mnie. Może być najlepszą przyjaciółką, ale jako prawiczek wolałbym mieć bardziej niewinną i delikatną dziewczynę, a nie taką która już dobrze poznała świat wyuzdanych rzeczy
A taka, która miała jednego partnera i z którym uprawiała seks? Odpada?
Nie-dziewice też potrafią być delikatne.
Seks kojarzy Ci się tylko z wyuzdaniem? Biedny Ty.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
KLOOOOOOOOOOOOOON
Szczerze? Pomyślałam tak samo.
Stary 2010-11-13, 22:56   #178
Virginal Boy
BAN stały

Jeden partner w poważnym związku mnie nie razi, ale przygody, seks bez miłości już tak
Stary 2010-11-13, 23:00   #179
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Jeden partner w poważnym związku mnie nie razi, ale przygody, seks bez miłości już tak
Masz prawo mieć takie zdanie.
Stary 2010-11-13, 23:01   #180
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
To, że dziewczyna prześpi się ze swoim przyszlym facetem bardzo szybko to jest zupełnie co innego niż przygody i zwykły seks bez miłości.

Kosmetycznie

Cytat:
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości