Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 20:46   #1351
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Ja też mam nosić aparat 2 lata Więc na koniec świata zamierzam szeroko się uśmiechnąć Chociaż nie wiem na ile to jest prawdą... bo ostatnio orto mówiła coś w stylu "Powinnyśmy się wyrobić w 2 lata"... zaczyna mnie drażnić... Obawiam się, że to wszystko potrwa dłużej, a ja chciałabym wziąć ślub ok. lipca 2012 a nie jestem na tyle odważna co szprotka_mada by na ślubie mieć druciaka - chętnie się go pozbędę nieco wcześniej

kasia_no87 niezłe efekty - widać zmiany - zwłaszcza ta dwójeczka ładnie weszła w łuk. Gratuluję

A wyciągi... ehhh... orto nieśmiało wspominała, że najprawdopodobniej będę nosić wyciągi - mam już tyle latek że latanie z recepturkami na zębach może być co najmniej zabawne
u mnie orto też mówi, że powinnyśmy, postaramy się wyrobić w 2 lata. oby

oj, nie będzie robisz to dla siebie!

chemica
ja schudłam 4-5kg, ale ostatnio coś czuję, że przytyłam.
I kupiłam leggi (Mkę) i do mamy, czy mi je upierze, bo jakieś wielkie są. a mama, że się o mnie martwi, bo Mka i za duże, że schudłam i w ogóle (a żeby było fajnie, to w ogóle spadają mi z tyłka te leggi ).
Więc to chyba normalne.

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 21:28   #1352
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chemica Pokaż wiadomość
Heh... mi non stop jakaś część aparatu odpada ;p W ciągu 2 miesięcy noszenia aparatu odpadła mi 3 razy rurka z prawej dolnej 6 i dla odmiany w środę pierścień z lewej dolnej 6. Ortodontka, powiedziała mi, że już jak widzi mój numer na swoim telefonie to się w duchu śmieje i zastanawia co tym razem odpadło

Zaraz przy założeniu rurki na górną 6 ona odpadła i moja orto mowiła, że dzieje się tak poniewaz z tylu moze dostac sie slina czy poprostu para jak oddycha sie buziaa, wiec przy drugiej probie staralam sie nie oddychac w ogole / oddychac nosem. wiem ze to trudne z otwarta buzia ale udalo sie i poki co sie trzyma

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Heh... mi non stop jakaś część aparatu odpada ;p W ciągu 2 miesięcy noszenia aparatu odpadła mi 3 razy rurka z prawej dolnej 6 i dla odmiany w środę pierścień z lewej dolnej 6. Ortodontka, powiedziała mi, że już jak widzi mój numer na swoim telefonie to się w duchu śmieje i zastanawia co tym razem odpadło

Zaraz przy założeniu rurki na górną 6 ona odpadła i moja orto mowiła, że dzieje się tak poniewaz z tylu moze dostac sie slina czy poprostu para jak oddycha sie buziaa, wiec przy drugiej probie staralam sie nie oddychac w ogole / oddychac nosem. wiem ze to trudne z otwarta buzia ale udalo sie i poki co sie trzyma
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 22:11   #1353
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja też bym się chętnie pozbyła, ale raczej nic z tego. Do września nikt mi go nie zdejmie...
Nie chodzi o samą odwagę, ale tak jakoś wyszło. Najpierw nic nie planowaliśmy, w międzyczasie wypadł ten aparat i tuż po założeniu mój facet się opamiętał, że skoro skończyłam studia i wracam do rodzinnego miasta, to czas zalegalizować nasz prawie już 9 letni związek .
Faceci to mają zapłon...
Skąd ja to znam... hehe... mój facet też niedawno się opamiętał, a w międzyczasie założyłam aparat. Jesteśmy ze sobą ponad 7 latek, a teraz wychodzi na to, że najwcześniej weźmiemy ślub właśnie w 2012 roku - ponad 9 lat w związku - masakra! Czasem zastanawiam się czy jest taka możliwość, żeby orto - w razie czego - mogła zdjąć mi aparat na ślub i założyć ponownie np. 2 dni później - jak myślicie?? To chyba tylko marzenia, prawda?

paulina18021995 dziękuję za pociechę

Mi też dużo osób ostatnio mówi, że schudłam - chociaż ja nie zrezygnowałam z chipsów i ze słodyczy... jestem chyba uzależniona - zwłaszcza od chipsów

Mi na razie nic nie odpadło z aparatu... odpukać w niemalowane

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 22:17   #1354
aneta1425
Przyczajenie

kasia_no87 ładnie ci cie ząbki ustawiają

Trochę sie dziwię, że wam tak tak części odpadają. Mi od 4 miesięcy nic sie nie stało. Może taki mocny klej.? Bo jadłam wszystko czego nie wolno... Łącznie z orzechami

Jestem po piatkowej wizycie i jescze nie miałam separacji. Dopiero we wtorek. A 18 dół
Ogólnie czekam aż mi sie kształt ładnie ustawi łuku i wtedy będą się szparki schodzić. Z powodu braku szóstek dosyć duże przerwy powstały a teraz po rozszerzeniu łuku juz wogóle masakra!
Miały juz się schodzić a tu jednak trzeba czekac do grudnia...
aneta1425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 22:30   #1355
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Czasem zastanawiam się czy jest taka możliwość, żeby orto - w razie czego - mogła zdjąć mi aparat na ślub i założyć ponownie np. 2 dni później - jak myślicie?? To chyba tylko marzenia, prawda?

gdzieś czytalam o takich przypadkach więc wydaje mi się że to możliwe... np. zdjęcie zamków z od 3 do 3 bo dalej to już tak bardzo nie widać... ale pewnie za takie zdjęcie i ponowne zalozenie się dodatkowo placi... ale i tak wszystko zależy od orto czy chcialo by jej się tak bawić

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 23:04   #1356
wiolafrytka
Zadomowienie

wczoraj miałam wizytę.
zmiana tylko ligatur.
Zdjęcia na dole. 1 fotka październik a 2 fotka z wczoraj
Następna wizyta 6 grudnia z tego jak widzę jka wolno robi się miejsce na kła to już wiem że w grudniu nie uda się podłączyć go drutem tak jak mówiła ortodontka 2 miechy temu... eh będę musiała dać sobie więcej czasu coś mi się zdaje.

Edytowane przez wiolafrytka
Czas edycji: 2010-11-08 o 19:17
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 23:15   #1357
201707171013
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
wczoraj miałam wizytę.
zmiana tylko ligatur.
Zdjęcia na dole. 1 fotka październik a 2 fotka z wczoraj
Następna wizyta 6 grudnia z tego jak widzę jka wolno robi się miejsce na kła to już wiem że w grudniu nie uda się podłączyć go drutem tak jak mówiła ortodontka 2 miechy temu... eh będę musiała dać sobie więcej czasu coś mi się zdaje.
O, masz trójkę na dziąśle, żółwik Widzę, że masz na nią mało miejsca, nie wyrywasz 4? Bo ja mam trochę więcej miejsca od Ciebie, ale wyrywanie 4 wchodzi w grę.
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 10:22   #1358
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Ojoj, ja mam wiele więcej miejsca na tego kła, teraz ta gumka mi w dół ściąga go trochę :P

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:01   #1359
dziula881
Raczkowanie

Hey hey

Gratuluje dziewczyny ślubów Ja nie ukrywam że też zakładałam teraz aparat żeby wyrobić się przed ewentualnym ślubem za 2 lata (jeżei Tż ze mną wytrzyma ). Co do aparatu to też czytałam na jakimś forum że istnieje możliwość zdjęcia go na kilka dni ale to chyba ostatecznie decyzje podejmuje orto

To jeszcze pochwale się Wam jaki "przypał" zrobiłam w piątek Byłam tak strasznie pewna że mam wizyte 5 listopada że nawet nie patrzyłam na karteczke od orto. Zaczynam się zbierać i pomyślałam żeby jednak zobaczyć na którą mam dokładnie co by się nie spóźnić. I tu surprise mialam na 3 listopada Łapie za tel i dzwonie do orto a ona że czekała na mnie w środę i się dziwiła czemu mnie nie ma... normalnie az mi wstyd się zrobiło... No i takim oto sposobem ide dopiero w poniedziałek na wizyte Dobrze że popatrzyłam na ta karteczke bo nieźle by było jakbym tam poszła

Stary 2010-11-07, 11:05   #1360
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
O, masz trójkę na dziąśle, żółwik Widzę, że masz na nią mało miejsca, nie wyrywasz 4? Bo ja mam trochę więcej miejsca od Ciebie, ale wyrywanie 4 wchodzi w grę.
moj kieł juz w łuku jest ^^
ona juz 6 nie ma przesowa reszte zabkow zeby zrobic miejsce :P

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
Hey hey

Gratuluje dziewczyny ślubów Ja nie ukrywam że też zakładałam teraz aparat żeby wyrobić się przed ewentualnym ślubem za 2 lata (jeżei Tż ze mną wytrzyma ). Co do aparatu to też czytałam na jakimś forum że istnieje możliwość zdjęcia go na kilka dni ale to chyba ostatecznie decyzje podejmuje orto

To jeszcze pochwale się Wam jaki "przypał" zrobiłam w piątek Byłam tak strasznie pewna że mam wizyte 5 listopada że nawet nie patrzyłam na karteczke od orto. Zaczynam się zbierać i pomyślałam żeby jednak zobaczyć na którą mam dokładnie co by się nie spóźnić. I tu surprise mialam na 3 listopada Łapie za tel i dzwonie do orto a ona że czekała na mnie w środę i się dziwiła czemu mnie nie ma... normalnie az mi wstyd się zrobiło... No i takim oto sposobem ide dopiero w poniedziałek na wizyte Dobrze że popatrzyłam na ta karteczke bo nieźle by było jakbym tam poszła

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:11   #1361
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
ona juz 6 nie ma przesowa reszte zabkow zeby zrobic miejsce :P
dokładnie! 6 miałam chorą więc musiałam ją wyrwać. ale docelowo miałam wyrywać 4

ja też już jednego kła mam w łuku teraz z orto męczymy się z drugim
Stary 2010-11-07, 11:19   #1362
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie! 6 miałam chorą więc musiałam ją wyrwać. ale docelowo miałam wyrywać 4

ja też już jednego kła mam w łuku teraz z orto męczymy się z drugim

ja jednego mialam juz tylko jeden tak strasznie wystawal teraz jest jeszcze tylko zrotowany jestem zadowolona z postepow prostowania tylko ta wada zgryzu :S boje sie ze przeciagnie sie duzo dluzej noszenie go przez nia nawet asymetria powoli ladnie schodzi tylko mam pelno plam prochniczych miedzy zebami tam gdzie byly krzywe i sie teraz uwidaczniaja nadal mam miedzy 1 -.- tylko ze dentystka naprawila mi jedna 1 a na 2 chyba nie zauwazyla i na 2 jest taka wielka plama ...jutro bede musiala do niej zadzwonc i umowic sie na wizyte ... znow bede spac z kartonikiem w ustach

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-11-07, 11:24   #1363
wiolafrytka
Zadomowienie

No właśnie ja też muszę się umówić do dentystki i sprawdzić czy wszystko ok, i chyba mam małą dziurkę między jedynkami na dole wrrr no i muszę się umówić na ściągnięcie kamienia bo ost raz ściągałam w marcu. zastanawiam się jak to będzie jak będę mieć aparat czy nie będzie zawadzał

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
ja jednego mialam juz
no to fajnie, ja niestety miałam 2 więc taką szczęściarą nie byłam
Stary 2010-11-07, 14:32   #1364
ShowMeYourAffection
Raczkowanie

Paulik ja też mam takiego właśnie Hassa i przy jego rozkręcaniu zrobiła mi się minimalna szparka między jedynkami, ale orto mówiła że tak ma być Ja za Hassa zapłaciłam 500zł, a za wypożyczenie maski na czas nieokreślony 100zł. Na kontroli z Hassem jak do tej pory byłam raz jak skończyłam rozkręcać i wtedy właśnie miałam zaklejoną dziurke do rozkręcania Też miałam od razu założony dół, ale bardzo dobrze to zniosłam, jakieś 2tyg temu odczułam ból powstały wskutek obcierania dolnych zamków o dziąsło ale wosk poszedł w ruch i dałam radę I od samego początku noszę wyciągi

szprotka_mada, wesola84 skąd ja znam ten męski zapłon... dokładnie na taki sam genialny pomysł wpadł mój facet 2 miesiące temu założyłam aparat, a on akurat teraz się zdecydował zdeklarować no szok z facetami

<Paulo Coelho>

APARATKA :
17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska
17.03.2011r. - zdjęcie Hassa
18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander
ShowMeYourAffection jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 15:43   #1365
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
mi się wydaję że to też zależy na których zębach się je nosi... bo jak np 3-6 to może boleć a ja noszę 3-4 więc nie boli
wyciągi nosisz już kilka miesięcy, a ile dokładnie?zauważyłaś jakieś zmiany?

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 15:47   #1366
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie ja też muszę się umówić do dentystki i sprawdzić czy wszystko ok, i chyba mam małą dziurkę między jedynkami na dole wrrr no i muszę się umówić na ściągnięcie kamienia bo ost raz ściągałam w marcu. zastanawiam się jak to będzie jak będę mieć aparat czy nie będzie zawadzał

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

no to fajnie, ja niestety miałam 2 więc taką szczęściarą nie byłam

ja mam chyba miedzy wszystkimi zebami plamy prochnicze...nie wiem jak ja to wylecze...bede robic to co sie bedzie uwidaczniac.. a reszta nie wiem...zalamie sie ;(

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-11-07, 16:04   #1367
shinigami0717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Obiecana fotka
4 mies z aparatem. Co sadzicie?
ooo bardzo ładnie. masz (miałaś!) podobną wadę jak ja: jedynki trochę nachodzące na siebie, wystająca trójka.. ja jeszcze mam rotację dwójki no i ten nieszczęsny kieł chowa się bardzo powoli

Cytat:
pierscien?! no to ja az tak zdolna nie jestem

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 16:13   #1368
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzidka Pokaż wiadomość
english!
po pierwsze: oszalała, że nie usmiechała się szeroko?? przecież od dawna masz się czym chwalic
po drugie: o wiele przyjemniej sie czyta takie wrażenia cieszę się razem z Tobą, że jesteś zadowolona, przecież dobrze to mówi o lekarzu prowadzącym Współczuję tych wyciągów, musi to być bardzo nieprzyjemna sprawa.. ja na swoje jeszcze pewnie ze 3 miechy poczekam. A może byś tak zamieściła foteczkę w pełnym ogumieniu?
Wiedzialam, ze sie pojawisz. Moje zdanie odnosnie komunikacji sie nie zmienilo. Za kazdym razem slysze cos, co mi sie srednio podoba. A jesli chodzi o efekty, to poczekam az nadejdzie czas zdjecia aparatu. Nie lubie robic czegos co sie po angielsku slusznie nazywa jump into conclusions.

Na Twoje zyczenie wklejam "pelne ogumienie". Gumki mam wieksze i mniejsze.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Edytowane przez yourenglish
Czas edycji: 2010-11-07 o 16:15
yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 17:01   #1369
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
wyciągi nosisz już kilka miesięcy, a ile dokładnie?zauważyłaś jakieś zmiany?

ok 4 miesiące już noszę... a czy są jakieś zmiany, to nie wiem... trudno powiedzieć

Stary 2010-11-07, 17:31   #1370
KamilaEwa
Raczkowanie

U mnie jutro mija pół roku noszenia aparatu...jak ten czas leci no i oczywiście widać zmiany, także jestem very happy
A dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy któraś z Was czyściła kamień podczas noszenia aparatu? Bo właśnie planuje sobie wyczyścić i nie wiem czy jest to możliwe :P

I’ve loved and I’ve lost .

Edytowane przez KamilaEwa
Czas edycji: 2010-11-07 o 17:42
KamilaEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 17:32   #1371
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Fajne ogumienie , ja mam "haczyki" tylko na 3-kach, koleżanka ma 3,4, i chyba na 5 nawet o.0

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2010-11-07, 17:37   #1372
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
Fajne ogumienie , ja mam "haczyki" tylko na 3-kach, koleżanka ma 3,4, i chyba na 5 nawet o.0
ja mam na 3 i 4

Stary 2010-11-07, 18:02   #1373
Agnesik_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KamilaEwa Pokaż wiadomość
U mnie jutro mija pół roku noszenia aparatu...jak ten czas leci no i oczywiście widać zmiany, także jestem very happy
A dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy któraś z Was czyściła kamień podczas noszenia aparatu? Bo właśnie planuje sobie wyczyścić i nie wiem czy jest to możliwe :P

Ja miałam razem z piaskowaniem
Agnesik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 18:10   #1374
KamilaEwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnesik_ Pokaż wiadomość
Ja miałam razem z piaskowaniem
a na czym polega to piaskowanie ? bo nie orientuje się :P

Stary 2010-11-07, 18:38   #1375
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

to piaskowanie to chyba usuwanie kamienia z zębów, ale niewiem czym, piaskiem jakims specjalnym(?)

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2010-11-07, 18:47   #1376
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
ooo bardzo ładnie. masz (miałaś!) podobną wadę jak ja: jedynki trochę nachodzące na siebie, wystająca trójka.. ja jeszcze mam rotację dwójki no i ten nieszczęsny kieł chowa się bardzo powoli

pierscien?! no to ja az tak zdolna nie jestem
A moja lewa dwojka rosnie tak \ i nachodzi na jedynke, nie wiem jak orto ja wyprostuje
Ale ze w sensie w bok a nie do przodu czy do tylu

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 19:29   #1377
Agnesik_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
to piaskowanie to chyba usuwanie kamienia z zębów, ale niewiem czym, piaskiem jakims specjalnym(?)

Piaskowanie to usuwanie osadu z zębów ( np. po herbacie, kawie ) za pomocą piasku połączonego z wodą pod ciśnieniem.
Moja higienistka ( bo to ona wykonuje taki zabieg ) jak zauważyła że jednak piaskowaniem nie udało się doczyścić wszystkiego i że został jeszcze kamień, brała takie urządzonko które działa na zasadzie chyba ultradźwięków Przyznam że przy zdejmowaniu kamienia nazębnego ( nazwa profesjonalna ) lekko kuło mnie w dziąsła. ale to tylko chwilowe uczucie . Po piaskowaniu natomiast nie można jeść przez godzinę ani pić nic poza wodą ( żeby nie zabarwić zębów , bo po godzinie ślina odbudowuje jakąś osłonkę czy coś ) a dziąsła są zaczerwienione i podrażnione przez jeszcze ok. 2 dni. Dlatego radzę nie używać mocnych płynów do płukania . Ale za to po tych zabiegach jakie bielutkie zęby są!
Agnesik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 19:55   #1378
KamilaEwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnesik_ Pokaż wiadomość
Piaskowanie to usuwanie osadu z zębów ( np. po herbacie, kawie ) za pomocą piasku połączonego z wodą pod ciśnieniem.
Moja higienistka ( bo to ona wykonuje taki zabieg ) jak zauważyła że jednak piaskowaniem nie udało się doczyścić wszystkiego i że został jeszcze kamień, brała takie urządzonko które działa na zasadzie chyba ultradźwięków Przyznam że przy zdejmowaniu kamienia nazębnego ( nazwa profesjonalna ) lekko kuło mnie w dziąsła. ale to tylko chwilowe uczucie . Po piaskowaniu natomiast nie można jeść przez godzinę ani pić nic poza wodą ( żeby nie zabarwić zębów , bo po godzinie ślina odbudowuje jakąś osłonkę czy coś ) a dziąsła są zaczerwienione i podrażnione przez jeszcze ok. 2 dni. Dlatego radzę nie używać mocnych płynów do płukania . Ale za to po tych zabiegach jakie bielutkie zęby są!
ajjj to super! w takim razie muszę się zapisać na to czyszczenie, jak będę teraz na wizycie u orto

Stary 2010-11-07, 19:56   #1379
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KamilaEwa Pokaż wiadomość
Pokaż zdjęcia ząbków sprzed i teraz
Ja miałam usuwany kamień i osad - piaskowanie też... nic strasznego - przeżyłam to na luzie a przyznam, że okropna ze mnie dentofobka!!
I jeszcze jedno - zęby naprawdę są bielsze po zabiegu - aż byłam w lekkim szoku

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.

Edytowane przez wesola84
Czas edycji: 2010-11-07 o 19:57
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 20:09   #1380
KamilaEwa
Raczkowanie

Cytat:
Pokaż zdjęcia ząbków sprzed i teraz
Ja miałam usuwany kamień i osad - piaskowanie też... nic strasznego - przeżyłam to na luzie a przyznam, że okropna ze mnie dentofobka!!
I jeszcze jedno - zęby naprawdę są bielsze po zabiegu - aż byłam w lekkim szoku
właśnie muszę poszukać tych zdjęć wcześniejszych, jak wrócę w środę do domu także postaram się wrzucić :P
ja też jestem dentofobką i to straszną, dopiero niedawno przekonałam się do leczenia zęba ze znieczuleniem :P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości