|
|
#2251 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Seks analny - wasze doznania, opinie na temat...
Witam,
Jako facet uważam pieszczenie mojej pupy za mega podniecające, łącznie z penetracją paluszkami przez moją partnerke. I nie jestem gejem. Kto co lubi i co go podnieca......
„Kto przemierza leśne szlaki Kto się światu dziwi tak To wędrują przyjaciele. Zając i Marceli Szpak Wędrują przez las jesienny Wędrują przez las wiosenny Zimowy i letni czas Wędrują przez trawy szumiące Czy wstaje, czy gaśnie słońce Poznają przygody czar” |
|
|
|
#2252 |
|
Konto usunięte
|
w tych okolicach znajduje się bardzo dużo zakończeń nerwowych, dlatego to takie przyjemne.
|
|
|
|
#2253 |
|
Przyczajenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;22735874]w tych okolicach znajduje się bardzo dużo zakończeń nerwowych, dlatego to takie przyjemne.[/QUOTE]
... lecz nie każdy ma odwagę się do tego przyznać (bo to jest uważane za zboczenie), szczęśliwi jesteśmy, że lubimy przyjemności i umiemy z nich korzystać...
„Kto przemierza leśne szlaki Kto się światu dziwi tak To wędrują przyjaciele. Zając i Marceli Szpak Wędrują przez las jesienny Wędrują przez las wiosenny Zimowy i letni czas Wędrują przez trawy szumiące Czy wstaje, czy gaśnie słońce Poznają przygody czar” |
|
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś tu wspomniał o tym, że konsekwencją seksu analnego mogą być hemoroidy... A co w przypadku kiedy się już je ma? w momencie penetracji odbytu zapewne dojdzie do silnego krwawienia i bólu
Słyszałam, że hemoroidów nie da sie wyleczyc na wieczność. Maści zmniejszają tylko świąd i pieczenie, a zabieg hirurgiczny nie jest sukcesem, bo hemoroidy pojawiają się znów. Czy więc kobieta z tak krępującą dolegliwością nie może rozpocząć tego rodzaju współżycia? Chcielibyśmy zobaczyć jak to jest , ale nie wiemy czy to możliwe?
|
|
|
|
#2255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Raczkowanie
|
Nie byłam z tym problemem u lekarza - stosowałam JEDYNIE wszystkie maści jakie reklamują w TV . Może znajdzie się na forum jakiś ekspert i pomoże?
|
|
|
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
A nie lepiej zapytać się eksperta z przychodni?
|
#2258 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Po co robić coś co jest niezdrowe, tylko dlatego, żeby sobie urozmaicić swoje życie erotyczne? Pozatym wspomniany już kał, obrzydza mnie to. Partner który nalega na taki rodzaj seksu pomimo tego że partnerka tego nie chce wogóle nie liczy się z jej zdaniem i co więcej jej zdrowiem.. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Cytat:
Nie wyobrażam sobie, że ktoś kto nawet chce uprawiać ten rodzaj seksu robi to bez prezerwatywy. Po pierwsze chodzi o różnego rodzaju choroby, a po drugie wyobrażasz sobie jakie powikłania dla partnera może mieć bezpośredni kontakt członka z kupą? To tak jakby tobie ktoś napchał kupą pochwę. W głowie się nie mieści, że ludzi decydują się na coś takiego, szczególnie, że tyle się słyszy o nowotworach odbytu... |
||
|
|
|
#2259 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2010-11-07 o 06:46 |
|
|
|
|
#2260 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, dokładnie po to. To nie jest aż tak niezdrowe i ryzykowne. Po drugie - jeśli chodzi o kał, można się jego resztek łatwo pozbyć robiąc lewatywę. Naleganie i przyciskanie do zrobienia _czegokolwiek_ w seksie kiedy partner(ka) tego naprawdę nie chce tego zrobić jest dla mnie karygodne. Nie chodzi tylko o seks analny i "nie liczenie się ze zdrowiem". Odnoszę wrażenie, że w większości przypadków, powodem odmówienia analnego seksu nie jest obawa o zdrowie, a zwykłe obrzydzenie, czy strach przed bólem.Cytat:
I tak, można uprawiać seks analny bez prezerwatywy. Sama nigdy tak nie robiłam, niemniej jednak jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy to robią. O boże... Tyle słyszy się o nowotworach płuc a ludzie palą wciąż, o raku skóry a oni nie boją się wychodzić na słońce i się opalają, no i jeszcze są ci, którzy uprawiają seks analny, jak oni mogą... a poza tym, szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam o powikłaniach związanych z seksem analnym takich jak rak - czy mogłabyś podać mi jakieś źródło? Nawet jeśli to to z pewnością bardzo rzadkie powikłanie. Bardziej martwiłabym się ludźmi, którzy się opalają. ![]() Czy jesteś w stanie zrozumieć, że dla niektórych ich zdrowie, 100%, pod każdym względem, kosztem wszelakich wyrzeczeń, nie jest absolutnym nr 1? Że jest ważne, ale z umiarem? Seks analny nie zabija, może w niektórych, nie wszystkich, przypadkach powodować dolegliwości w przyszłości - i ja jestem tego świadoma, ale to nie jest koniec świata. Dla niektórych ma więcej plusów niż minusów i już. |
||
|
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
jak zrobić lewatywę? wogóle jak zagwarantować sobie 100% higieny? mycie wystarczy? nie mam pojęcia jak zrobić domową lewatywę. Chyba każda kobieta podczas seksu analnego chcialaby czuć się komfortowo...
|
|
|
|
#2262 | ||
|
BAN stały
|
Pewnie, że można. Z tym, że się nie powinno - nawet w stałym zwiazku z "pewnym" partnerem. W trosce o zdrowie obojga.
Cytat:
Zakażenie jest bezobjawowe, nie da się stwierdzić czy mężczyzna jest zakażony, bo onkogenne typy tego wirusa nie dają widocznych zmian na skórze w postaci kłykcin (tak jak w przypadku niegroźnych odmian tego wirusa). O tym, że jest problem dowiaduje się kobieta - o ile chodzi do ginekologa i robi cytologię, obecność wirusa daje zmiany na szyjce macicy, które wykrywa się właśnie w cytologii. Jeżeli zatem facet jest zakażony onkogennym typem HPV, nie wie o tym i współżyje z kobietą bez prezerwatywy (również analnie), to naraża ją na śmiertelną chorobę. A biorąc pod uwagę fakt, że statystyczna Polka chodzi do ginekologa raz na kilka lat, to można założyć, że da sobie zrobić "kuku" nawet bedąc już w stałym związku. Dlatego prezerwatywa do analnego seksu - ZAWSZE. http://www.test-hpv.pl/hpv/objawy.html Cytat:
Dlatego np. fisting i seks analny - odpadają.
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-11-08 o 11:24 |
||
|
|
|
#2263 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeżeli naprawdę tak myślisz, jeżeli stawiasz przed swoim zdrowiem, kilka sekund przyjemności, to pewnie liczysz się ze wszystkimi konsekwencjami swojego zachowania i rzeczywiście nie mamy o czym rozmawiać. |
|
|
|
|
#2264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To o HPV zapamiętam, masz rację, niemniej jednak można się tym zarazić nie tylko przez seks analny. Poza tym - istnieje chyba możliwość zrobienia testu na obecność tego wirusa w organizmie. Czy mylę się? |
|
|
|
|
#2265 |
|
BAN stały
|
Chciałaś żeby podać przykład ew. choroby odbytu, której można się nabawiźć przez seks analny, to podałam
![]() Nie tylko przez seks analny można się tym zarazić, fakt. Ryzyko niosą wszystkie "okoliczności" w których następuję penetracja odbytu, np. przez skażone narzędzia diagnostyczne/chirurgiczne w trakcie badania tamtej części ciała - ale to bardzo rzadko się zdarza. Z tego co wiem, to trzeba pobrać wymaz z danej części ciała i zrobić badanie pod kątem obecności wirusa w tkance z oznaczeniem jego DNA. Ale mogę się mylić. |
|
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
Uprawiając seks analny można się zarazić nie tylko HPV.
Przed wszystkim grożą nam liczne infekcje, gdyż odbyt jest miejscem wyjątkowo delikatnym, podatnym na urazy, do tego występują tam liczne bakterie, niespotykane w żadnej innej części ciała. Regularny seks analny prowadzi do hemoroidów, wypadnięcia odbytnicy, nietrzymania kału, stałego bólu w odbycie, wrzodów i pęknięć odbytów. Odkąd seks analny stał się tak popularny, rak odbytu w ciągu ostatnich lat wykrywany jest o 160% częściej u mężczyzn, u kobiet odpowiednio o 78%. Ryzyko raka odbytu wzrasta, jeśli uprawiamy seks analny regularnie lub do tego palimy. Jeśli dla kogoś chwila przyjemności jest ważniejsza niż własne zdrowie, a co więcej, jeśli dla naszego mężczyzny jego przyjemność jest ważniejsza niż nasze zdrowie, to cóż, gratuluję odpowiedzialności. Ja osobiście nie chcę swoim dzieciom tłumaczyć w wieku 50 lat, czemu choruję na raka odbytu i czemu nie doczekam ich dorosłości. Dowody naukowe na potwierdzenie w książce "Primary Care in Obstetrics and Gynecology: A Handbook for Clinicians" Josepha S. Sanfilippo, oraz w poniższych artykułach: http://www.soc.ucsb.edu/sexinfo/ques...rs-of-anal-sex http://lgbthealth.healthcommunities....er/index.shtml http://web.archive.org/web/200801150...7.asp?sitearea http://www.fhcrc.org/about/ne/news/2...nalcancer.html |
|
|
|
#2267 |
|
BAN stały
|
Nie mówiąc juz o przedostaniu się kału na członek, czy potem do pochwy. Przecież nawet jeśli chodzi o podcieranie to zawsze się mówi, że należy sie podcierać do dołu, a nie odwrotnie, żeby bakterie kałowe nie przedostały się do dróg intymnych kobiety.
|
|
|
|
#2268 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze doznania, opinie na temat...
[QUOTE=ona1982;1022248]Nie ma za co
Może kiedyś będzie odpowiedni moment i wtedy spróbujesz. Nic na siłę. Pozdrawiam.Mi spodobało się tak bardzo,ze do momentu kiedy się nie nasycę nie chcę z tego rezygnować:P Chociaż Mój TŻ trochę obawia się, że może to jakoś szkodzi pod względem zdrowotnym i powinno się ten sposób pieszczot zachować na specjalne okazje. Ale ja tak nie umiem. [/QUOTmi rowniez sie bardzo podoba ta metoda n apoczatku tez miałam takie zdanie ze boje sie nbolu i wogle a teraz jak jzu sprobowałam to nie wyobrazam sobie sexu bez tego jest to tak przyjemne ze mogłabym cały czas pozostac na tej metodzie
|
|
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
A mógłby mi ktoś rozjaśnić, dlaczego nie powinno się stosować prezerwatywy razem z oliwką?? Bo już padło parę razy takie stwierdzenie i zastanawiam się dlaczego?
|
|
|
|
#2270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2271 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Dokładnie, ja dostałam od znajomej próbkę Astroglide, składa się w 100% z wody i dla mnie wrażliwca jest to idealne ( kiedyś w USA kupiłam KY ale u nas juz nie ma ), próbowałam szukać tego w aptekach, ale nie mają, a po wpisaniu nazwy w google wyskakuje mi tylko ich facebook, wiecie gdzie można to dostać? |
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie jeśli partnerzy uprawiają seks analany rzadko, to dlaczego nie? To jest indywidualna sprawa, ale uważam, że w xxi wieku takie sprawy nie powinny być w pewien sposób 'potępiane'.
To normalne. Myślę, że najpierw należy się przekonać, a później wypowiadać a nie polegać na czystej internetowej teorii. |
|
|
|
#2273 |
|
BAN stały
|
Jak dla mnie to nie jest seks dla nastolatek. Szkoda, że tyle młodych dziewczyn ma go za sobą. Ja bym się raczej nie związał z dziewczyną, o której bym wiedział że to robiła. Nie dla mnie taka
|
|
|
|
#2274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo wg Twego toku myślenia to mogła dawac każdemu i taką byś chciał a taką co daję sobie w d...to nie? |
|
|
|
|
#2275 |
|
BAN stały
|
Po prostu nie marzy mi się taka co miała wielu partnerów, a już zwłaszcza partnerów analnych
|
|
|
|
#2276 |
|
BAN stały
|
Ty się VB tak powtarzasz, że to zakrawa na obsesję. "Nie dla mnie taka" - no daruj, dziecko, skąd tyle pogardy. Pewnie żadna cię nie chce i stąd tyle jadu na tym i innych wątkach. Cóz kobiety teraz wybredne i to one wybierają, nie czekając aż pan i władca zechce taką czy nie. Bezczelne takie! Prawda? I jeszcze na dodatek trzeba wyglądać, w główce mieć, umieć pieścić...co za wymagania!
Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2010-11-19 o 15:23 |
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Nikomu sie nie marzy.Tylko ktora Ci powie ze dawala temu czy tamtemu?!? Zastanow sie co piszesz bo dla mnie to wogole nie ma sensu.Poza tym co w tym zlego jak dziewczyna lubi taki rodzaj seksu?
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boy a juz zalozyles nowy.Oj dorosnij chlopaku,dorosnij! |
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli miałam rację.
Klon VB. Zgłaszam. |
|
|
|
#2280 |
|
BAN stały
|
A ten już znowu tu?! Chory chłopczyk, niestety. Na którymś z kolei wątku pitoli to samo na okrągło pod kolejnym nickiem. Szkoda dziecka, ale to już nudne. Olewam tego trolla.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

Słyszałam, że hemoroidów nie da sie wyleczyc na wieczność. Maści zmniejszają tylko świąd i pieczenie, a zabieg hirurgiczny nie jest sukcesem, bo hemoroidy pojawiają się znów. Czy więc kobieta z tak krępującą dolegliwością nie może rozpocząć tego rodzaju współżycia? Chcielibyśmy zobaczyć jak to jest , ale nie wiemy czy to możliwe?

Powodzenia!