|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV
Czesc Dziewczyny
![]() Ja juz ogarnelam w miare czesc formalnosci, nawet przejechalam 800 km w dwie strony zeby podpisac pare papierkow i pod koniec listopada powtorka podrozy a na razie mam chwile oddechu ![]() Czekam na pelne prawo wykonywania zawodu, odbieram recepty, skladam podanie o druki L4 i bede szukac pracy na "tymczasem" w przychodni zanim sprawa ze specka sie nie wyjasni. Czyli kolejny miesiac formalnosci, ze to tak dlugo trwa ![]() Ale mam plan ze jak tylko dostane recepty w lapki to skladam tez podanie na dodatkowy plik tylko dla mnie i mojej rodziny ![]() I wypisze sobie kuracje na retinoidy ![]() ![]() Bylam dzis w aptece i mily pan sprzedalby mi bez recepty bo mu podalam moj nr i mnie sprawdzil (bo stwierdzil ze mi nie wierzy na slowo bo zdecydowanie za mlodo wygladam ![]() ![]() Wiec w ramach rekompensaty kupilam sobie zestaw tusz i plyn micelarny maybelline za 19.90 ![]() ![]() Witam wszystkie nowe dziewczyny ![]() ![]() ![]() loluska - mi sie podobaja Twoje brwi, zostaw jak jest ![]() A wiecie ze ja nigdy w zyciu nie mialam regulacji brwi?? Jak rosna tak sa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wyskoczyl mi pryszcz i chyba posmaruje go mascia ichtiolowa bo az mnie boli ![]() Napisz, napisz ![]() ekomonika - a ile kosztuje taka torebka z asos? Szczerze mowiac to ja sie nigdy ta firma nie interesowalam, moze dlatego ze ubrania nie w moim stylu, nie lubie takich sukienek jak oni prezentuja. Moje to samo ![]() Rosna i ich ksztalt juz nie jest taki jak powinien, ja lubie odpowiednie cieniowanie ![]() Jak bede jechac pod koniec listopada pozalatwiac reszte spraw to pojde tam do fryzjera, bylam ostatnio i bylam zadowolona. Chyba w poniedzialek zadzwonie i sie juz umowie. Przyjemne z pozytecznym ![]() caate - a ja Ci moge polecic odzywke schaumy kiwi. Jak juz mnie wszytko zawodzi bo za duzo eksperymentuje na wlosach - ona zawsze je ratuje, powracam do niej po zlych probach z innymi odzywkami od kilku lat. To jedna sprawa. Druga - masz krecone wlosy wiec nie mozesz ich traktowac jak proste. Przejrzyj swoje kosmetyki. Krecone wlosy bardzo lubia bialka, wzmacniaja sie wtedy, robia sprezyste i lsniace, ale tez nie mozna przedobrzyc. Dieta proteinowa ale dobrze zbilansowana. Zbyta malo protein powoduje ze sa suche, lamia sie, matowe i bez blasku - to samo gdy je zbyt obciazymy. Wiec przejrzyj sklady, moze masz niedobor lub wlasnie za duzo na nie ladujesz?? Ja mialam niedobor. Zrobilam sobie serum z keratyna i przez kilka myc uzywalam po kazdym. Wlosy od razu zrobily sie lepsze, aktualnie moge je rozczesac gestym grzebieniem bez problemu a wylatuje mi doslownie kilka!! wlosow po takim czesaniu. Zeby jednak nie przedobrzyc teraz kiedy sa w dobrej formie stosuje serum tak z raz w tygodniu ![]() Szczerze polecam bo wiem jak trudno i jaki to bol pielegnowac krecone wlosy, one sa strasznie wymagajace a niestety niewielu fryzjerow sie na nich zna, na pielegnacji i na scinaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Wtajemniczenie
|
Ja po Spamowanku
i idę obejrzeć kilka filmów na yt
#2194 |
Zakorzenienie
|
Judus
![]() No, w końcu się wykąpałam i odprężyłam ![]() A więc dzisiaj tak: -syrenka -balsam antycellulitowy -masło kakaowe -peeling -maseczka -pumeksowanie stóp -krem do stóp -wazelinka na usta ![]() Pozdrawiam z nad kubka pokrzywy. Jeszcze 3 tyg i przerwa ![]()
#2195 |
Zakorzenienie
|
hej Kobitki
![]() no to i ja po dzisiejszym spamowaniu ![]() ![]() zamówiłam dziś zestaw maseczek z planet spa z avonu ![]() ![]() poza tym jutro zakupy ![]() i widze że wiele z Nas ma urodzinki w listopadzie ![]()
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
dotka95 ech... przypomniałaś mi ile ja mam nauki, a też zero chęci.
![]() snowhitee będę próbować. Wczoraj, jak tak go bolało chciał iść, a dzisiaj już nie. Trzeba go na siłę zaprowadzić... . Fajnie, że dostajesz pluszaki od Tż. mój ani razu nie chce mi dać, bo uważa, że woli coś innego i , że to dziecinne. ![]() loluska w sumie dla Tż do może być pewnie sposób uroku. Takie ciągle brudzenie się jedzeniem. ![]() Kupiłam tą maseczkę z Rossmanna, którą zachwalaliście, ale nie wiem kiedy wypróbuje, bo jutro mam cały dzień uczelnie, a w poniedziałek chciała nałożyć z Daxa, więc będzie musiała poczekać. ![]() malinowydzemx3 zazdroszczę Ci tej wycieczki. Ja bym nie dużo brała to zależy, jak na długo jedziesz i macie w planach robić. ![]() Mitsukki witaj! ![]() zielone_oko, judus jestem z Wami. Nie mieszkam z Tż. Choć bym chciała. ![]() U mnie ze spamowanie tylko podstawa, bo większość czasu spędziłam z Tż. Uwielbiam takie dni. ![]() ![]() Ok mój entuzjazm odrobinę spada, bo muszę jutro wstać o 6.30, bo jutro jadę na całe 12h ćwiczeń na uczelnie, ale dam rade. ![]() Dobranoc. ![]()
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
![]() A my dzisiaj sobie odbiliśmy z Tż'em wczorajsze popołudnie i wieczór i dziś od południa leniuchowaliśmy, oglądaliśmy filmy, zamówiliśmy pizzę, potem żeśmy się wydurniali i praktycznie płakaliśmy ze śmiechu - taki dzień był nam bardzo potrzebny ![]() ![]() ![]() I jeszcze z serii "dziwna natura Tż'ów" - przygotowywałam obiad, żebyśmy zjedli i byłam normalnie w dresiku, niewyprostowanych włosach, zero makijażu(a wiadomo, cerę mam nieciekawą) i ogólnie wiecie, taka mało ogarnięta ![]() ![]() ![]() Dzisiejsze spamowanie: - skrzypokrzywa do picia (będzie jeszcze jedna, właśnie się parzy ![]() Włosy: - umyte szamponem nawilżającym Joanny - odżywka mocno nawilżająca TRESemme na ponad pół godziny od połowy - mgiełka Radical - spray termoochronny TRESemme - zero prostowania Twarz: - zero makijażu przez cały dzień - mikrofibra+żel peelingujący Neutrogena - maseczka drożdżowa Soraya - krem półtłusty Dermosan - peeling ust będzie: - krem nawilżający od derm. Alantan plus i żel punktowy Under20 Intense na noc - gruba warstwa kremu Bambino na usta na noc Ciało: - masaż Syrenką x2 - balsam nawilżający Neutrogena rano - spray kakaowy Ziaja przed chwilą - krem do stóp Avon x2 - krem bambino do rąk co jakiś czas Także zasiadam sobie teraz ze skrzypokrzywą i będę Was nadrabiać ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, wlasnie ale nie wiem co stosowac do kreconych wlosow ![]() a polecasz cos dokladnie z diety proteinowej? chodzi o taka zwykla co wpisze w google ![]() zdradz mi prosze, jak robisz ta maseczke/spray z keratyna i gdzie kupowalas, mazidla? loluska, ja mysle ze za bardzo je wyskubujesz od srodka, brwi powinny byc grubsze tak do polowy a od 3/4 juz ladnie wystopniowane do gory. Ja bym tak je zapuscila, ale wiesz ja wg wielu wizazanek na MM mam 'przerysowane' brwi wiec moge zle myslec ![]() Shadii stosowalam z oriflame fioletowy krem na przebarwienia ale stara wersje ![]() dopiero wrocilam i padam ![]() ![]() nie mam czaus na pielegnacje, dzis demakijaz szybkie myju myju i bedzie lulu ![]() ale naskrobalyscie dzis ![]()
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Alessandra bo faceci lubią naturalność
![]() ![]()
#2200 | |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie nowe dziewczyny
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2201 |
Wtajemniczenie
|
mój czasami w łóżku też tak przysłodzi że aż czerwona się robie
![]() ![]() ![]() ![]()
#2202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Musisz poczytac sklady i sprawdzic czy w Twoich odzywkach i maskach sa bialka. Jak sa to moze ich za duzo stosujesz a jak ich nie ma to prawdopodobnie ich Twoim wlosom brakuje - objawy sa te same (jezu, pisze strasznie, kopnijcie mnie w tylek bo mam natrectwo zawodowe, traktuje moje wlosy jak pacjenta ![]() Najlepsza jest oczywiscie hydrolizowana keratyna - niesamowicie wiaze sie z wlosem. Ale uwaga - nieco smierdzi ![]() ![]() Ja kupilam skladniki na mazidlach i serum robie wg ich przepisu, takie najprostsze ![]() Jak Cie interesuje to wysle przepis ![]() A teraz uwaga - mam ogromna prosbe ![]() ![]() ![]() Jaki makijaz do szaro - czarnego stroju, jasna cera, ciemne wlosy, oczy zielone?? (TZ mowi ze jak kot ![]() Bez kreski. Mam praktycznie wszystkie odcienie cieni wiec blagam o przykladowe foty, nic nie moge znalezc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak mnie wszystko boli, ledwo żyję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
zielone_oko - ojej...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() loluska - to dobrze, że nie jestem sama ![]() ![]() ![]() I nieźle z tym termometrem hehe, ale najważniejsze, żeś zdrowa! angelinmyheart - aha, no chyba, że tak..Ale jak napisałaś o tym żołądku, to mój Tż ma tak samo, co jakiś czas , np. co drugi dzień, albo co 3 tak go boli brzuch i żołądek i głowa razem z tym, że masakra, i oczywiście też do lekarza nie pójdzie, no bo po co ![]() marta85 - zaciekawiłaś mnie tym patentem z kropelkami ![]() ![]() Shadii - to widzę, że w tym samym dniu dostałyśmy @ , tylko, że ja w środku nocy się obudziłam dziś i umierałam i lecę na 3 ibupromach już.. I podłączam się do Twojego pytania - też mam takie czerwone "plamki" nie wiem jak to nazwać i fajnie byłoby tego się pozbyć bo tylko drażni ![]() ekomonika - to witaj w klubie, u mnie w szkole też taki młyn i tyle tego, że już zaczęli nam wpisywać sprawdziany itd. na...grudzień, bo już nie ma gdzie wciskać w listopadzie ![]() dianulaa - haha, mam to samo motto, dokładnie ![]() ![]() dotka95 - faktycznie, śliczniutka! ale ta cena... ![]() Mitsukki - witaj ![]() Soph - oo, tak, potwierdzam ta maseczka-baza jest cudowna pod makijaż!! Tylko trzeba pamiętaj przy niej o bardzo dobrze nawilżonej skórze pod spodem, bo inaczej już jest nieciekawie ![]() ![]() ![]() Talullah - no to 3mam kciuki, żeby wszystko się udało, i gratuluję! I zazdroszczę jednocześnie tego wypisywania... ![]() zielone_oko - oo tak, w tych 2 sytuacjach u mnie jest to samo, a do tego Tż mówi mi, że rano tak ślicznie pachnę...maślanką, tak świeżo tak słodko i w ogóle ![]() Idę ogarnąć co tu jeszcze na Wizażu się dzieje i może na kurniku jeszcze pogram? ![]() edit: Jednak zmieniam decyzję - tak mnie zaczęły jajniki boleć, że nie mogę wyrobić i kładę się spać, mam nadzieję, że zasnę, bo już 4 ibuprom brać, to byłoby przegięcie, no chyba, że już nie będę mogła naprawdę wyrobić... Dobranoc Kochane! ![]()
![]() ![]() Edytowane przez _Alessandra Czas edycji: 2010-11-06 o 23:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Raczkowanie
|
niestety nie
![]()
#2206 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Raczkowanie
|
Bonjour dziewczynki ;-)
jeny! ale mam pracy na głowie mnóstwo, aż normalnie nie chce się rano wstawać z świadomością, że zaraz musisz się uczyć, albo robić cokolwiek związanego ze szkołą. muszę jakoś się przemóc i zorganizować sobie czas, by mieć go więcej dla siebie ;( dziękuję za baciki ![]()
Edytowane przez hanamici Czas edycji: 2010-11-07 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | ||
Zakorzenienie
|
hello
![]() mama nadal obrazona, a zaraz jedziemy na zakupy, wiec jak nie wybuchne dzis w sklepie to bede szczesliwa ![]() Cytat:
![]() nie to wezme z nich przepis, wlasnie mialam zamiar to zamowic i zastanawialam sie jeszcze nad jedwabiem, ale nie wiem czy to dobre ![]() (chodzi mi o jedwab z mazidel) ja sie nie znam na skladach, wiec nie wiem na co patrzec ![]() a makijaz ma byc lekki czy moze byc mocniejszy ![]() Cytat:
![]() ![]() pokrzywa jest lepsza sypana czy w lisciach? obojetnie jakiej firmy ![]()
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
Caate najlepsza pokrzywa to taka zebrana i ususzona przez Ciebie
![]() Ja mam taką w torebkach i jest dobra z Herbapolu ![]()
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() domyslam sie, ze taka naturalna najlepsza, ale nie mam mozliwosci, dlatego chce cos kupic ![]() i peste musze kupic, bo swojej nie znalazlam, a ta druga to taka nieporeczna jest i zle wloski lapie. ile kosztuje ta w sephorze slynna, wiecie moze ![]() bo zastanawiam sie czy jest duza roznica miedyz tymi drogeryjnymi ![]()
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() wolałam Cheryl w poprzednim kolorze włosów, ale teraz też fajnie wygląda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Ja z rana się sobą porządnie zajęłam żeby potem już nie myśleć o tym, w trakcie nauki.. STOPY: kremik + skarpetki CIAŁO: -peeling całego ciała syrenką -balsam ujędrniająco-brązujący -serum antycellulitowa na pośladki i uda -serum na biust TWARZ: -oczyszczanie -peeling enzymatyczny -parówka pokrzywą (akurat sobie zaparzyłam ![]() -oczyszczanie żelatyną wągrów -tonik ściagający -serum -maska kremowa WŁOSY: -maseczka z castinga ( są takie cudownie mięciutkie ![]() będzie jeszcze: -serum na zniszczone końcówki -olejowanie końcówek -odżywka 2-fazowa Wax -pasta cynkowa na twarz dekolt i ramiona bo na ramionach już mi się niełądnie pokazuje to tamto ![]() -olejek rycynowy na brwi i rzęsy miłego dnia piękne ![]()
#2213 | |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cytat:
![]() Zajrzyj koniecznie tu, to jest taki obowiazkowy wstep do przeczytania zanim sie zacznie pielegnacje lokow: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...armonijkowanie Jest tam tez o bialkach ![]() Ja postawilam na keratyne bo jednak ma najwieksze powinowactwo do wlosa ![]() Ja przeczytalam to wszystko ale nie stosuje sie w 100% do tego bo juz poznalam moje wlosy i widze jak reaguja. Ale np poznalam packing i stosuje, fajna metoda na suszenie kreconych wlosow ![]() Ogolnie wlos krecony to temat rzeeeeeekaaaa ![]() A makijaz bardziej w kierunku lekkiego bym poprosila ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-11-07 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.snobka.pl/artykul/6908/ma..._-_matowy_szyk http://www.snobka.pl/artykul/6748/ma...oko_osadzonych http://www.snobka.pl/artykul/6164/ma..._-_cieniowanie http://www.make-up.pinger.pl/p/6 poszlabym w brazy albo szarosci ![]() nie mam czasu szukac wiecej, bo juz mama mnie pogania wiec ja lece ![]() pozniej przeanalizuje jeszcze raz wszytko co mi napisaalas dzieki ![]()
![]() |
#2215 |
CABIN CREW
|
a ja dziś robię mega spa
![]() a i dodam fotki do albumu ![]() dodane ![]()
![]() Edytowane przez Kitka:) Czas edycji: 2010-11-07 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() A ja wstałam sobie o 11:30 i czuję się bardzo dobrze i odespałam sobie to wczorajsze poranne wstawanie ![]() ![]() Jem sobie właśnie śniadanko, za chwilę się jakoś ogarnę, muszę się pouczyć ![]() ![]() magne - gratulacje ![]() ![]() hanamici - ja właśnie też muszę się wziąć za siebie jeśli chodzi o organizację czasu ![]() ![]() ![]() caate - ![]() ![]() I co do pokrzywy - to w sumie oprócz tej zbieranej o której wspomniała zielone_oko,że jest najlepsza to obojętnie, bo jeśli chodzi o liściastą, to możesz kupować nawet taką najtańszą, jakąkolwiek ale jeśli chodzi o torebki to musisz patrzeć , czy na 1 torebkę przypada 2gramy - to z tyłu pisze na opakowaniu ![]() Soph - uwielbiam takie fryzury jak ma Cheryl na tym zdjęciu ![]() judus - nie wiedziałam jeszcze o tej skrzypopokrzywo - parówce, ale dobrze wiedzieć, poczytać muszę na necie ![]() Kitka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry piekne
![]() Sliczne fotki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I widzisz jakies konkretne efekty? Ja jestem w polowie ![]() Alessandra mialam Ci napisac wrazenie po uzywaniu szczotki tej a'la z Avonu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2218 | ||
Marcelover ♥♥♥
|
czeesc
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
![]() mam do Was pytanie, czy używacie kilku szamponów na zmianę czy po skończeniu jednego przenosicie się na drugi? Czy może stosujecie jeden szampon przez dłuższy okres czasu? Zastanawiam się jak to wpływa na kondycje włosów.
#2220 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie piję sobie musujący napój z tabletki z multiwitaminą - 6 witamin z grupy B , wit.C i E, kwas foliowy i biotyna. I właśnie nie wiem, czy lepiej pić takie musujące tabletki, czy lepiej brać w zwykłych? I czy to pomoże jakoś?
Kitka ![]() ![]() ![]() ![]() snowhitee - o, dzięki ![]() ![]() O i właśnie dziewczyny - znacie jakieś sposoby, żeby włosy się nie elektryzowały? Bo mnie już doprowadza do szewskiej pasji to ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.