Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 20:43   #2191
Talullah
Wtajemniczenie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV

Czesc Dziewczyny

Ja juz ogarnelam w miare czesc formalnosci, nawet przejechalam 800 km w dwie strony zeby podpisac pare papierkow i pod koniec listopada powtorka podrozy a na razie mam chwile oddechu

Czekam na pelne prawo wykonywania zawodu, odbieram recepty, skladam podanie o druki L4 i bede szukac pracy na "tymczasem" w przychodni zanim sprawa ze specka sie nie wyjasni. Czyli kolejny miesiac formalnosci, ze to tak dlugo trwa

Ale mam plan ze jak tylko dostane recepty w lapki to skladam tez podanie na dodatkowy plik tylko dla mnie i mojej rodziny
I wypisze sobie kuracje na retinoidy juz sie nie moge doczekac

Bylam dzis w aptece i mily pan sprzedalby mi bez recepty bo mu podalam moj nr i mnie sprawdzil (bo stwierdzil ze mi nie wierzy na slowo bo zdecydowanie za mlodo wygladam ) ale akurat nie bylooooo

Wiec w ramach rekompensaty kupilam sobie zestaw tusz i plyn micelarny maybelline za 19.90 Co prawda mam kilka tuszy do wykonczenia ale ten bardzo lubie a potrzebowalam akurat plynu micelarnego wiec to dobra okazja

Witam wszystkie nowe dziewczyny

loluska
- mi sie podobaja Twoje brwi, zostaw jak jest

A wiecie ze ja nigdy w zyciu nie mialam regulacji brwi?? Jak rosna tak sa Kiedys sie spytalam TZ (bo sie tu naczytalam ) ze moze sobie pojde zrobic regulacje to stwierdzil ze bym byla szalona bo moje naturalne sa najlepsze i mam je zostawic w spokoju

Cytat:
Napisane przez malinowydzemx3 Pokaż wiadomość
Oj, jak mnie tu dawno nie bylo! Nadrobilam kilka stron, ale nie mam sily juz kolejnych, pedzicie strasznie
a ja mam dzisiaj dzien paszteta, tluste wlosy zwiazane w kitke, punktowo masc cynkowa na wypryski i okulary zamiast soczewek. Nie mialam checi dzisiaj na nic, spac mi sie tylko caly dzien chcialo. W poniedzialek w nocy wyjezdzam na wycieczke szkolna do warszawy i nie mam pojecia co ze soba zabrac...
Tez mi sie zdarza dzien paszteta, np dzis Nawet do sklepu pojechalam w okularach bo mi sie nie chcialo soczewek zakladac, nie martw sie, nie jestes sama
Wyskoczyl mi pryszcz i chyba posmaruje go mascia ichtiolowa bo az mnie boli

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Może napiszę list do św. Mikołaja?
Napisz, napisz

ekomonika - a ile kosztuje taka torebka z asos? Szczerze mowiac to ja sie nigdy ta firma nie interesowalam, moze dlatego ze ubrania nie w moim stylu, nie lubie takich sukienek jak oni prezentuja.

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
na szczęście urosły mi ostatnio !
ale muszą 'nabrać życia'
Moje to samo
Rosna i ich ksztalt juz nie jest taki jak powinien, ja lubie odpowiednie cieniowanie

Jak bede jechac pod koniec listopada pozalatwiac reszte spraw to pojde tam do fryzjera, bylam ostatnio i bylam zadowolona. Chyba w poniedzialek zadzwonie i sie juz umowie.

Przyjemne z pozytecznym

caate - a ja Ci moge polecic odzywke schaumy kiwi.
Jak juz mnie wszytko zawodzi bo za duzo eksperymentuje na wlosach - ona zawsze je ratuje, powracam do niej po zlych probach z innymi odzywkami od kilku lat.

To jedna sprawa. Druga - masz krecone wlosy wiec nie mozesz ich traktowac jak proste. Przejrzyj swoje kosmetyki.

Krecone wlosy bardzo lubia bialka, wzmacniaja sie wtedy, robia sprezyste i lsniace, ale tez nie mozna przedobrzyc. Dieta proteinowa ale dobrze zbilansowana.

Zbyta malo protein powoduje ze sa suche, lamia sie, matowe i bez blasku - to samo gdy je zbyt obciazymy.

Wiec przejrzyj sklady, moze masz niedobor lub wlasnie za duzo na nie ladujesz??

Ja mialam niedobor. Zrobilam sobie serum z keratyna i przez kilka myc uzywalam po kazdym.

Wlosy od razu zrobily sie lepsze, aktualnie moge je rozczesac gestym grzebieniem bez problemu a wylatuje mi doslownie kilka!! wlosow po takim czesaniu.

Zeby jednak nie przedobrzyc teraz kiedy sa w dobrej formie stosuje serum tak z raz w tygodniu
Szczerze polecam bo wiem jak trudno i jaki to bol pielegnowac krecone wlosy, one sa strasznie wymagajace a niestety niewielu fryzjerow sie na nich zna, na pielegnacji i na scinaniu
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 20:54   #2192
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
dotka95
dużo takich torebek teraz,
poszukaj w zwykłych sklepach (nie sieciówkach)
albo lumpkach
Ogólnie mi się nie podobają torebki tego typu, ale ta jest wyjątkiem. Chyba się faktycznie porozglądam, bo chyba by mi się jakaś taka mniejsza przydała...
Stary 2010-11-06, 21:30   #2193
ramoncia217
Wtajemniczenie

Ja po Spamowanku

i idę obejrzeć kilka filmów na yt
Stary 2010-11-06, 21:33   #2194
zielone_oko
Zakorzenienie

Judus

No, w końcu się wykąpałam i odprężyłam
A więc dzisiaj tak:
-syrenka
-balsam antycellulitowy
-masło kakaowe
-peeling
-maseczka
-pumeksowanie stóp
-krem do stóp
-wazelinka na usta

Pozdrawiam z nad kubka pokrzywy. Jeszcze 3 tyg i przerwa
Stary 2010-11-06, 21:33   #2195
zffazoffana
Zakorzenienie

hej Kobitki

no to i ja po dzisiejszym spamowaniu małym bo małym ale zawsze
zamówiłam dziś zestaw maseczek z planet spa z avonu zobaczymy jak się będą sprawować
poza tym jutro zakupy

i widze że wiele z Nas ma urodzinki w listopadzie

[reebok_c]210508[/reebok_c]
bardzo proszę o kliki
zffazoffana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 22:01   #2196
angelinmyheart
Zakorzenienie

dotka95 ech... przypomniałaś mi ile ja mam nauki, a też zero chęci.

snowhitee będę próbować. Wczoraj, jak tak go bolało chciał iść, a dzisiaj już nie. Trzeba go na siłę zaprowadzić... . Fajnie, że dostajesz pluszaki od Tż. mój ani razu nie chce mi dać, bo uważa, że woli coś innego i , że to dziecinne.

loluska w sumie dla Tż do może być pewnie sposób uroku. Takie ciągle brudzenie się jedzeniem.

Kupiłam tą maseczkę z Rossmanna, którą zachwalaliście, ale nie wiem kiedy wypróbuje, bo jutro mam cały dzień uczelnie, a w poniedziałek chciała nałożyć z Daxa, więc będzie musiała poczekać.

malinowydzemx3 zazdroszczę Ci tej wycieczki. Ja bym nie dużo brała to zależy, jak na długo jedziesz i macie w planach robić.

Mitsukki witaj!

zielone_oko, judus jestem z Wami. Nie mieszkam z Tż. Choć bym chciała. I pojechał z pół godziny temu i już za nim tęsknie, a zobaczymy się za kilka dni.

U mnie ze spamowanie tylko podstawa, bo większość czasu spędziłam z Tż. Uwielbiam takie dni. Czuje się taka szczęśliwa, że mam ochotę krzyczeć. To nic, że nie byłam dzisiaj na wykładach, a mieli z przedsiębiorczości obliczenia i, że ciężko będę miała z kolokwium, ale teraz chce cieszyć się chwilą.

Ok mój entuzjazm odrobinę spada, bo muszę jutro wstać o 6.30, bo jutro jadę na całe 12h ćwiczeń na uczelnie, ale dam rade.
Dobranoc.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 22:16   #2197
_Alessandra
Zakorzenienie

Dobry Wieczór
A my dzisiaj sobie odbiliśmy z Tż'em wczorajsze popołudnie i wieczór i dziś od południa leniuchowaliśmy, oglądaliśmy filmy, zamówiliśmy pizzę, potem żeśmy się wydurniali i praktycznie płakaliśmy ze śmiechu - taki dzień był nam bardzo potrzebny I do tego nie musiałam się nigdzie śpieszyć, nigdzie wybierać - i to jest czasami zbawienne

I jeszcze z serii "dziwna natura Tż'ów" - przygotowywałam obiad, żebyśmy zjedli i byłam normalnie w dresiku, niewyprostowanych włosach, zero makijażu(a wiadomo, cerę mam nieciekawą) i ogólnie wiecie, taka mało ogarnięta a on podszedł do mnie tak od tyłu, przytulił mnie i powiedział "piękności moja, Ty seksowna jesteś wiesz?" a ja,że coo, że ja dzisiaj nie wyglądam a ten do mnie, że nie muszę być nie wiem jak "zrobiona", żebym wyglądała seksi - to było naprawdę bardzo miłe i słodkie Ale z drugiej strony takie dziwne, no bo raczej seksowność, mi się z innym wyglądem kojarzy

Dzisiejsze spamowanie:
- skrzypokrzywa do picia (będzie jeszcze jedna, właśnie się parzy )

Włosy:
- umyte szamponem nawilżającym Joanny
- odżywka mocno nawilżająca TRESemme na ponad pół godziny od połowy
- mgiełka Radical
- spray termoochronny TRESemme
- zero prostowania

Twarz:
- zero makijażu przez cały dzień
- mikrofibra+żel peelingujący Neutrogena
- maseczka drożdżowa Soraya
- krem półtłusty Dermosan
- peeling ust
będzie:
- krem nawilżający od derm. Alantan plus i żel punktowy Under20 Intense na noc
- gruba warstwa kremu Bambino na usta na noc

Ciało:
- masaż Syrenką x2
- balsam nawilżający Neutrogena rano
- spray kakaowy Ziaja przed chwilą
- krem do stóp Avon x2
- krem bambino do rąk co jakiś czas

Także zasiadam sobie teraz ze skrzypokrzywą i będę Was nadrabiać

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
_Alessandra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 22:20   #2198
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Ja juz ogarnelam w miare czesc formalnosci, nawet przejechalam 800 km w dwie strony zeby podpisac pare papierkow i pod koniec listopada powtorka podrozy a na razie mam chwile oddechu

Czekam na pelne prawo wykonywania zawodu, odbieram recepty, skladam podanie o druki L4 i bede szukac pracy na "tymczasem" w przychodni zanim sprawa ze specka sie nie wyjasni. Czyli kolejny miesiac formalnosci, ze to tak dlugo trwa

Ale mam plan ze jak tylko dostane recepty w lapki to skladam tez podanie na dodatkowy plik tylko dla mnie i mojej rodziny
I wypisze sobie kuracje na retinoidy juz sie nie moge doczekac

Bylam dzis w aptece i mily pan sprzedalby mi bez recepty bo mu podalam moj nr i mnie sprawdzil (bo stwierdzil ze mi nie wierzy na slowo bo zdecydowanie za mlodo wygladam ) ale akurat nie bylooooo

Wiec w ramach rekompensaty kupilam sobie zestaw tusz i plyn micelarny maybelline za 19.90 Co prawda mam kilka tuszy do wykonczenia ale ten bardzo lubie a potrzebowalam akurat plynu micelarnego wiec to dobra okazja

Witam wszystkie nowe dziewczyny

loluska
- mi sie podobaja Twoje brwi, zostaw jak jest

A wiecie ze ja nigdy w zyciu nie mialam regulacji brwi?? Jak rosna tak sa Kiedys sie spytalam TZ (bo sie tu naczytalam ) ze moze sobie pojde zrobic regulacje to stwierdzil ze bym byla szalona bo moje naturalne sa najlepsze i mam je zostawic w spokoju

Tez mi sie zdarza dzien paszteta, np dzis Nawet do sklepu pojechalam w okularach bo mi sie nie chcialo soczewek zakladac, nie martw sie, nie jestes sama
Wyskoczyl mi pryszcz i chyba posmaruje go mascia ichtiolowa bo az mnie boli

Napisz, napisz

ekomonika - a ile kosztuje taka torebka z asos? Szczerze mowiac to ja sie nigdy ta firma nie interesowalam, moze dlatego ze ubrania nie w moim stylu, nie lubie takich sukienek jak oni prezentuja.

Moje to samo
Rosna i ich ksztalt juz nie jest taki jak powinien, ja lubie odpowiednie cieniowanie

Jak bede jechac pod koniec listopada pozalatwiac reszte spraw to pojde tam do fryzjera, bylam ostatnio i bylam zadowolona. Chyba w poniedzialek zadzwonie i sie juz umowie.

Przyjemne z pozytecznym

caate - a ja Ci moge polecic odzywke schaumy kiwi.
Jak juz mnie wszytko zawodzi bo za duzo eksperymentuje na wlosach - ona zawsze je ratuje, powracam do niej po zlych probach z innymi odzywkami od kilku lat.

To jedna sprawa. Druga - masz krecone wlosy wiec nie mozesz ich traktowac jak proste. Przejrzyj swoje kosmetyki.

Krecone wlosy bardzo lubia bialka, wzmacniaja sie wtedy, robia sprezyste i lsniace, ale tez nie mozna przedobrzyc. Dieta proteinowa ale dobrze zbilansowana.

Zbyta malo protein powoduje ze sa suche, lamia sie, matowe i bez blasku - to samo gdy je zbyt obciazymy.

Wiec przejrzyj sklady, moze masz niedobor lub wlasnie za duzo na nie ladujesz??

Ja mialam niedobor. Zrobilam sobie serum z keratyna i przez kilka myc uzywalam po kazdym.

Wlosy od razu zrobily sie lepsze, aktualnie moge je rozczesac gestym grzebieniem bez problemu a wylatuje mi doslownie kilka!! wlosow po takim czesaniu.

Zeby jednak nie przedobrzyc teraz kiedy sa w dobrej formie stosuje serum tak z raz w tygodniu
Szczerze polecam bo wiem jak trudno i jaki to bol pielegnowac krecone wlosy, one sa strasznie wymagajace a niestety niewielu fryzjerow sie na nich zna, na pielegnacji i na scinaniu
Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Jeżeli o tą chodzi to widziałam ja w rossmanie, też wypróbuję

wiem, wlasnie ale nie wiem co stosowac do kreconych wlosow
a polecasz cos dokladnie z diety proteinowej?
chodzi o taka zwykla co wpisze w google?
zdradz mi prosze, jak robisz ta maseczke/spray z keratyna i gdzie kupowalas, mazidla?

loluska, ja mysle ze za bardzo je wyskubujesz od srodka, brwi powinny byc grubsze tak do polowy a od 3/4 juz ladnie wystopniowane do gory. Ja bym tak je zapuscila, ale wiesz ja wg wielu wizazanek na MM mam 'przerysowane' brwi wiec moge zle myslec

Shadii stosowalam z oriflame fioletowy krem na przebarwienia ale stara wersje

dopiero wrocilam i padam bylam u TZ, mam dzwonila, zla ze mam przyjechac pranie zrobic i odkurzac, wiec jej nie przeszlo mi tez nie, bo poplakalam sie u TZta, ale naszczescie szybko otarl mi lezki i juz ze mna okej i czekam az mamie minie...

nie mam czaus na pielegnacje, dzis demakijaz szybkie myju myju i bedzie lulu

ale naskrobalyscie dzis
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 22:21   #2199
zielone_oko
Zakorzenienie

Alessandra bo faceci lubią naturalność Mi mój zawsze mówi, że wyglądam ślicznie rano po przebudzeniu albo po seksie
Stary 2010-11-06, 22:23   #2200
caate
Zakorzenienie

GG do caate

witam wszystkie nowe dziewczyny

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Alessandra bo faceci lubią naturalność Mi mój zawsze mówi, że wyglądam ślicznie rano po przebudzeniu albo po seksie
cos w tym jest, ja dzis mimo lez nasluchalam sie tyle komplementow az mi sie dziwnie zrobilo, ze moj TZ potrafi tak przyslodzic w lozku
Stary 2010-11-06, 22:36   #2201
ramoncia217
Wtajemniczenie

mój czasami w łóżku też tak przysłodzi że aż czerwona się robie
Stary 2010-11-06, 22:45   #2202
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość

wiem, wlasnie ale nie wiem co stosowac do kreconych wlosow
a polecasz cos dokladnie z diety proteinowej?
chodzi o taka zwykla co wpisze w google?
zdradz mi prosze, jak robisz ta maseczke/spray z keratyna i gdzie kupowalas, mazidla?
Zle sie wyrazilam Piszac "dieta proteinowa" chodzilo mi o sklad kosmetykow do wlosow

Musisz poczytac sklady i sprawdzic czy w Twoich odzywkach i maskach sa bialka.

Jak sa to moze ich za duzo stosujesz a jak ich nie ma to prawdopodobnie ich Twoim wlosom brakuje - objawy sa te same (jezu, pisze strasznie, kopnijcie mnie w tylek bo mam natrectwo zawodowe, traktuje moje wlosy jak pacjenta ).

Najlepsza jest oczywiscie hydrolizowana keratyna - niesamowicie wiaze sie z wlosem.

Ale uwaga - nieco smierdzi Ale da sie wytrzymac, zwlaszcza jak sie uzyje jakiegos zapachowego hydrolatu

Ja kupilam skladniki na mazidlach i serum robie wg ich przepisu, takie najprostsze

Jak Cie interesuje to wysle przepis

A teraz uwaga - mam ogromna prosbe

Jaki makijaz do szaro - czarnego stroju, jasna cera, ciemne wlosy, oczy zielone?? (TZ mowi ze jak kot )

Bez kreski. Mam praktycznie wszystkie odcienie cieni wiec blagam o przykladowe foty, nic nie moge znalezc
Stary 2010-11-06, 23:05   #2203
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, można się przyłączyć? Zaniedbałam się ostatnio, @ się zbliża i powoli mnie wysypuje na buzi. I paznokcie mam takie zaniedbane, że fuj
Dzisiaj się wypilinguję, wymaseczkuję i ogarnę paznokcie
Witaj

Tak mnie wszystko boli, ledwo żyję

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 23:16   #2204
_Alessandra
Zakorzenienie

zielone_oko - ojej... To nie za ciekawie, z tą rozłąką, jak wiadomo są smutne i ciężkie, zwłaszcza, jak wyjeżdża ktoś bliski Ale jak też wiadomo, to My-Kobitki jesteśmy silniejsze pod względem psychicznym i wiem na pewno, że sobie poradzisz, a my Ci w tym pomożemy Zobaczysz, jak Ci to minie, a jak On wróci, to będziecie oboje tak szczęśliwi i tak spragnieni siebie nawzajem, że warto czekać I jak wróci to na pewno od Ciebie wzroku nie oderwie!

loluska - to dobrze, że nie jestem sama Dzisiaj też Tż do mnie, że jem jak prosiaczek Bo po ciemku oglądaliśmy film i jedliśmy słonecznik i zawsze jak tak robimy to potem zapalamy światło i po mojej stronie tego słonecznika w koło to jest pełno, to samo z pizzą - oczywiście dziś sosem jakże pięknie pachnącym czosnkiem popaprałam sobie całą buźkę, ręce i spodnie no sierota
I nieźle z tym termometrem hehe, ale najważniejsze, żeś zdrowa!

angelinmyheart - aha, no chyba, że tak..Ale jak napisałaś o tym żołądku, to mój Tż ma tak samo, co jakiś czas , np. co drugi dzień, albo co 3 tak go boli brzuch i żołądek i głowa razem z tym, że masakra, i oczywiście też do lekarza nie pójdzie, no bo po co Ale dobrze byłoby to sprawdzić, musimy coś obmyśleć, żeby tych naszych facetów do lekarzy zagonić..

marta85 - zaciekawiłaś mnie tym patentem z kropelkami A jak ja mam wrażliwe oczy i wady wzroku, to sądzisz, że nie będą one miały na nie jakiegoś dużego wpływu? Sory, za takie głupie pytania, ale jestem przewrażliwiona na punkcie oczu a kropelek nigdy nie stosowałam tak sama w domu

Shadii - to widzę, że w tym samym dniu dostałyśmy @ , tylko, że ja w środku nocy się obudziłam dziś i umierałam i lecę na 3 ibupromach już..
I podłączam się do Twojego pytania - też mam takie czerwone "plamki" nie wiem jak to nazwać i fajnie byłoby tego się pozbyć bo tylko drażni

ekomonika - to witaj w klubie, u mnie w szkole też taki młyn i tyle tego, że już zaczęli nam wpisywać sprawdziany itd. na...grudzień, bo już nie ma gdzie wciskać w listopadzie

dianulaa - haha, mam to samo motto, dokładnie nieważne, że trzeba cierpieć, najważniejsze, że w ogóle jest

dotka95 - faktycznie, śliczniutka! ale ta cena...

Mitsukki - witaj

Soph - oo, tak, potwierdzam ta maseczka-baza jest cudowna pod makijaż!! Tylko trzeba pamiętaj przy niej o bardzo dobrze nawilżonej skórze pod spodem, bo inaczej już jest nieciekawie No i ja tylko od święta ją stosuję, bo niestety jakoś mi się przy niej przy częstszym stosowaniu buzia pogarsza... Ale ten efekt makijażu nałożony na nią mmmmm!!

Talullah - no to 3mam kciuki, żeby wszystko się udało, i gratuluję! I zazdroszczę jednocześnie tego wypisywania...

zielone_oko - oo tak, w tych 2 sytuacjach u mnie jest to samo, a do tego Tż mówi mi, że rano tak ślicznie pachnę...maślanką, tak świeżo tak słodko i w ogóle

Idę ogarnąć co tu jeszcze na Wizażu się dzieje i może na kurniku jeszcze pogram?

edit: Jednak zmieniam decyzję - tak mnie zaczęły jajniki boleć, że nie mogę wyrobić i kładę się spać, mam nadzieję, że zasnę, bo już 4 ibuprom brać, to byłoby przegięcie, no chyba, że już nie będę mogła naprawdę wyrobić...
Dobranoc Kochane!

książkoholiczka

10.03.2009 - razem

Edytowane przez _Alessandra
Czas edycji: 2010-11-06 o 23:37
Stary 2010-11-07, 07:09   #2205
Cytrusik
Raczkowanie

niestety nie
Stary 2010-11-07, 08:04   #2206
magne
Zadomowienie

Hej dziewczyny 18 miną 3 miesiące brania Ha-Pantotenu. Wczoraj z dziewczynami zrobiłyśmy sobie taki maraton filmowy i same pyszności do jedzenia Ale wszystko w miarę zdrowe : ) Jak zwykle się obżarłam , ale jeden taki wieczór na moją wagę nie wpłynie Nie mogę już wytrzymać z włosami ,są za ciemne .. A mama zwariuje jak jej powiem ,ze chcę iść do fryzjera..
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 08:38   #2207
hanamici
Raczkowanie

GG do hanamici

Bonjour dziewczynki ;-)

jeny! ale mam pracy na głowie mnóstwo, aż normalnie nie chce się rano wstawać z świadomością, że zaraz musisz się uczyć, albo robić cokolwiek związanego ze szkołą.

muszę jakoś się przemóc i zorganizować sobie czas, by mieć go więcej dla siebie ;(

dziękuję za baciki właśnie je przeczytałam ^^

Edytowane przez hanamici
Czas edycji: 2010-11-07 o 08:41
hanamici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 08:52   #2208
caate
Zakorzenienie

GG do caate

hello
mama nadal obrazona, a zaraz jedziemy na zakupy, wiec jak nie wybuchne dzis w sklepie to bede szczesliwa

Cytat:
Zle sie wyrazilam Piszac "dieta proteinowa" chodzilo mi o sklad kosmetykow do wlosow

Musisz poczytac sklady i sprawdzic czy w Twoich odzywkach i maskach sa bialka.

Jak sa to moze ich za duzo stosujesz a jak ich nie ma to prawdopodobnie ich Twoim wlosom brakuje - objawy sa te same (jezu, pisze strasznie, kopnijcie mnie w tylek bo mam natrectwo zawodowe, traktuje moje wlosy jak pacjenta ).

Najlepsza jest oczywiscie hydrolizowana keratyna - niesamowicie wiaze sie z wlosem.

Ale uwaga - nieco smierdzi Ale da sie wytrzymac, zwlaszcza jak sie uzyje jakiegos zapachowego hydrolatu

Ja kupilam skladniki na mazidlach i serum robie wg ich przepisu, takie najprostsze

Jak Cie interesuje to wysle przepis

A teraz uwaga - mam ogromna prosbe

Jaki makijaz do szaro - czarnego stroju, jasna cera, ciemne wlosy, oczy zielone?? (TZ mowi ze jak kot )

Bez kreski. Mam praktycznie wszystkie odcienie cieni wiec blagam o przykladowe foty, nic nie moge znalezc
dzieki
nie to wezme z nich przepis, wlasnie mialam zamiar to zamowic i zastanawialam sie jeszcze nad jedwabiem, ale nie wiem czy to dobre
(chodzi mi o jedwab z mazidel)
ja sie nie znam na skladach, wiec nie wiem na co patrzec

a makijaz ma byc lekki czy moze byc mocniejszy?

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny 18 miną 3 miesiące brania Ha-Pantotenu. Wczoraj z dziewczynami zrobiłyśmy sobie taki maraton filmowy i same pyszności do jedzenia Ale wszystko w miarę zdrowe : ) Jak zwykle się obżarłam , ale jeden taki wieczór na moją wagę nie wpłynie Nie mogę już wytrzymać z włosami ,są za ciemne .. A mama zwariuje jak jej powiem ,ze chcę iść do fryzjera..
zazdroszcze mialam tez wczoraj spotkac sie z dziewczynami, ale nie wypalilo. Z drugiej strony dobrze, bo wiem ze nie grzessze bedac na diecie ktora nic mi nie daje, waze ciagle tyle samo...

pokrzywa jest lepsza sypana czy w lisciach? obojetnie jakiej firmy?
Stary 2010-11-07, 08:59   #2209
zielone_oko
Zakorzenienie

Caate najlepsza pokrzywa to taka zebrana i ususzona przez Ciebie
Ja mam taką w torebkach i jest dobra z Herbapolu
Stary 2010-11-07, 09:12   #2210
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Caate najlepsza pokrzywa to taka zebrana i ususzona przez Ciebie
Ja mam taką w torebkach i jest dobra z Herbapolu
dzieki
domyslam sie, ze taka naturalna najlepsza, ale nie mam mozliwosci, dlatego chce cos kupic
i peste musze kupic, bo swojej nie znalazlam, a ta druga to taka nieporeczna jest i zle wloski lapie.
ile kosztuje ta w sephorze slynna, wiecie moze?
bo zastanawiam sie czy jest duza roznica miedyz tymi drogeryjnymi
Stary 2010-11-07, 09:50   #2211
Soph
Zakorzenienie

witam

wolałam Cheryl w poprzednim kolorze włosów,
ale teraz też fajnie wygląda

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 10:01   #2212
judus
Rozeznanie

GG do judus

dzień dobry
Ja z rana się sobą porządnie zajęłam żeby potem już nie myśleć o tym, w trakcie nauki..
STOPY:
kremik + skarpetki
CIAŁO:
-peeling całego ciała syrenką
-balsam ujędrniająco-brązujący
-serum antycellulitowa na pośladki i uda
-serum na biust
TWARZ:
-oczyszczanie
-peeling enzymatyczny
-parówka pokrzywą (akurat sobie zaparzyłam więc nie pytajcie czy coś pomaga bo nie wiem, czytałam za to że skrzypowa parówka, dobrze działa na wągry)
-oczyszczanie żelatyną wągrów
-tonik ściagający
-serum
-maska kremowa
WŁOSY:
-maseczka z castinga ( są takie cudownie mięciutkie )
będzie jeszcze:
-serum na zniszczone końcówki
-olejowanie końcówek
-odżywka 2-fazowa Wax

-pasta cynkowa na twarz dekolt i ramiona bo na ramionach już mi się niełądnie pokazuje to tamto
-olejek rycynowy na brwi i rzęsy
miłego dnia piękne
pilnie się uczę
oszczędzam
prowadzę zdrowy tryb życia
właściwie zarządzam czasem
judus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 10:02   #2213
Talullah
Wtajemniczenie

Czesc

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
hello
mama nadal obrazona, a zaraz jedziemy na zakupy, wiec jak nie wybuchne dzis w sklepie to bede szczesliwa

dzieki
nie to wezme z nich przepis, wlasnie mialam zamiar to zamowic i zastanawialam sie jeszcze nad jedwabiem, ale nie wiem czy to dobre
(chodzi mi o jedwab z mazidel)
ja sie nie znam na skladach, wiec nie wiem na co patrzec

a makijaz ma byc lekki czy moze byc mocniejszy?

zazdroszcze mialam tez wczoraj spotkac sie z dziewczynami, ale nie wypalilo. Z drugiej strony dobrze, bo wiem ze nie grzessze bedac na diecie ktora nic mi nie daje, waze ciagle tyle samo...

pokrzywa jest lepsza sypana czy w lisciach? obojetnie jakiej firmy?
Caate ja sie tez dopiero zaczynam tym bardziej interesowac

Zajrzyj koniecznie tu, to jest taki obowiazkowy wstep do przeczytania zanim sie zacznie pielegnacje lokow:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...armonijkowanie

Jest tam tez o bialkach Jak dojdziesz do odnosnika o proteinach to tam beda amerykanskie artykuly wlasnie o keratynie i jedwabiu - jak wplywaja na krecone wlosy.

Ja postawilam na keratyne bo jednak ma najwieksze powinowactwo do wlosa

Ja przeczytalam to wszystko ale nie stosuje sie w 100% do tego bo juz poznalam moje wlosy i widze jak reaguja.

Ale np poznalam packing i stosuje, fajna metoda na suszenie kreconych wlosow

Ogolnie wlos krecony to temat rzeeeeeekaaaa

A makijaz bardziej w kierunku lekkiego bym poprosila

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2010-11-07 o 10:06

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 10:25   #2214
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Czesc

Caate ja sie tez dopiero zaczynam tym bardziej interesowac

Zajrzyj koniecznie tu, to jest taki obowiazkowy wstep do przeczytania zanim sie zacznie pielegnacje lokow:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...armonijkowanie

Jest tam tez o bialkach Jak dojdziesz do odnosnika o proteinach to tam beda amerykanskie artykuly wlasnie o keratynie i jedwabiu - jak wplywaja na krecone wlosy.

Ja postawilam na keratyne bo jednak ma najwieksze powinowactwo do wlosa

Ja przeczytalam to wszystko ale nie stosuje sie w 100% do tego bo juz poznalam moje wlosy i widze jak reaguja.

Ale np poznalam packing i stosuje, fajna metoda na suszenie kreconych wlosow

Ogolnie wlos krecony to temat rzeeeeeekaaaa

A makijaz bardziej w kierunku lekkiego bym poprosila

http://www.snobka.pl/artykul/6908/ma..._-_matowy_szyk
http://www.snobka.pl/artykul/6748/ma...oko_osadzonych
http://www.snobka.pl/artykul/6164/ma..._-_cieniowanie
http://www.make-up.pinger.pl/p/6

poszlabym w brazy albo szarosci
nie mam czasu szukac wiecej, bo juz mama mnie pogania wiec ja lece
pozniej przeanalizuje jeszcze raz wszytko co mi napisaalas dzieki
Stary 2010-11-07, 10:43   #2215
Kitka:)
CABIN CREW

a ja dziś robię mega spa

a i dodam fotki do albumu

dodane

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......

Edytowane przez Kitka:)
Czas edycji: 2010-11-07 o 11:02
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:19   #2216
_Alessandra
Zakorzenienie

Dzień Dobry
A ja wstałam sobie o 11:30 i czuję się bardzo dobrze i odespałam sobie to wczorajsze poranne wstawanie Nawet w miarę zasnęłam szybko i dziś na razie aż tak mnie nie boli, ale znając mój organizm za 2-3h wezmę już jeden ibuprom albo dwa zależy od nasilenia

Jem sobie właśnie śniadanko, za chwilę się jakoś ogarnę, muszę się pouczyć A potem przyjdzie Tż A potem znów się będę uczyć ...

magne
- gratulacje I jakie efekty zauważyłaś? I dobrze, czasami trzeba sobie pozwolić na chwilę przyjemności

hanamici
- ja właśnie też muszę się wziąć za siebie jeśli chodzi o organizację czasu I właśnie mam do Ciebie pytanie odnośnie francuskiego - jak oceniasz ten język jeśli chodzi o stopień trudności w nauczeniu? Bo właśnie się zastanawiałam wczoraj, czy może się nie zapisać na francuski , bo tak podoba mi się ten język od łohoho Ale zastanawiam się nad francuskim i nad hiszpańskim i nie wiem, który będzie lepszy i bardziej mi się kiedyś przyda

caate - jakbym moją mamę widziała - w tamtym tygodniu 3 dni chodziła na mnie obrażona no szło zwariować
I co do pokrzywy - to w sumie oprócz tej zbieranej o której wspomniała zielone_oko,że jest najlepsza to obojętnie, bo jeśli chodzi o liściastą, to możesz kupować nawet taką najtańszą, jakąkolwiek ale jeśli chodzi o torebki to musisz patrzeć , czy na 1 torebkę przypada 2gramy - to z tyłu pisze na opakowaniu Ja mam tą z PhytoPharm i u mnie pisze "25torebek po 2g". Bo wtedy jest mocniejsza i najlepiej działa, tak mi pisały dziewczyny na forum Pijaczek.

Soph - uwielbiam takie fryzury jak ma Cheryl na tym zdjęciu Ale kolor kompletnie mi się nie podoba..

judus - nie wiedziałam jeszcze o tej skrzypopokrzywo - parówce, ale dobrze wiedzieć, poczytać muszę na necie

Kitka - to miłego spamowania! I czekam na zdjęcia

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
Stary 2010-11-07, 11:47   #2217
snowhitee
Zakorzenienie

Dzien dobry piekne

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
a ja dziś robię mega spa

a i dodam fotki do albumu

dodane
Sliczne fotki Po nich przekonalam sie do Twoich ciemnych wloskow Bardzo ladnie wygladasz

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny 18 miną 3 miesiące brania Ha-Pantotenu.
I widzisz jakies konkretne efekty? Ja jestem w polowie

Alessandra mialam Ci napisac wrazenie po uzywaniu szczotki tej a'la z Avonu Nie elektryzuje mi wlosow, bardzo dobrze rozczesuje i wlosy mam po niej jakby gladsze Jestem zadowolona

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 11:52   #2218
buahhot
Marcelover ♥♥♥

czeesc
Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
Buahhot no i nie mam nic w marrionaud w blue city nie ma jeszcze nyx'a, spytalam Pani to powiedziala ze niby mial byc ale narazie cisza i ze moze przed swietami sie pojawi. W poniedzialek jeszcze pojde na nowy swiat i tam zobacze mam nadzieje ze tam bedzie

oj ale teraz pelno takich wszedzie, w roznych sieciowkach i na all do 40zl kupisz, np atmosphere

Witaj

Moim zdaniem masz je za rowne na calej dlugosci, tzn powinny byc szersze przy nosie i zwezac sie w kierunku skroni
a to szkoda. Ale powiem Ci, że u mnie w marionnaud byl maly wybór, na zywo widzalam wlasnie ten swoj rozowy blyszczyk a frosteed beige nie bylo akurat, ale spodobal mi sie u tej dziewczyny na blogu wiec go zamowilam

Cytat:
Napisane przez ramoncia217 Pokaż wiadomość
hej

ja tez zamierzm zmienic , tylko poszukuje jeszcze idealnej farby
a w ktora strone chcesz pojsc z kolorem?

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 12:02   #2219
Inka_
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.
mam do Was pytanie, czy używacie kilku szamponów na zmianę czy po skończeniu jednego przenosicie się na drugi? Czy może stosujecie jeden szampon przez dłuższy okres czasu?
Zastanawiam się jak to wpływa na kondycje włosów.
Stary 2010-11-07, 12:11   #2220
_Alessandra
Zakorzenienie

A ja właśnie piję sobie musujący napój z tabletki z multiwitaminą - 6 witamin z grupy B , wit.C i E, kwas foliowy i biotyna. I właśnie nie wiem, czy lepiej pić takie musujące tabletki, czy lepiej brać w zwykłych? I czy to pomoże jakoś?

Kitka - widać po zdjęciach, że zabawa była niezła ślicznie! I świetne masz te włoski!

snowhitee - o, dzięki A u mnie właśnie dziwnie działa ta szczotka Avonu - okej, idealnie rozczesuje mokre włosy, w pewnym stopniu je tak fajnie wygładza, ale mi je kurczę elektryzuje - czasami jest tak, że działa normalnie, a czasami mi je naelektryzuje okropnie, ale w sumie mam to ze wszystkimi szczotkami, oprócz plastikowych

O i właśnie dziewczyny - znacie jakieś sposoby, żeby włosy się nie elektryzowały? Bo mnie już doprowadza do szewskiej pasji to

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości