Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 15:35   #3781
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Czeko, bardzo podoba mi sie Twoj akcent Czekam na filmik

wstawilam jeden najkrotszy co by was nie zanudzic bo wszystkie powyzej 10minut maja

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 15:39   #3782
morska
Zadomowienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A gdzie? Bo na all nie ma aktualnie , a ja też chcę
O, tutaj To chyba Ci z allegro właśnie, tak mi się wydaje

.
Stary 2010-11-06, 16:38   #3783
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
O, tutaj To chyba Ci z allegro właśnie, tak mi się wydaje
, też ich znalazłam przez google

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 16:38   #3784
skierka1981
BAN stały

mamy kiełka góra prawy
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 16:43   #3785
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
mamy kiełka góra prawy
dla dzielnej Amelki

a Werka poszla spac leciala viva i tanczylysmy, potem usiadla , wtulila sie we mnie i myslalam ze slucha muzyki a ona zasnela
a malz juz jedzie z pracy i mielismy na zakupy jechac , chyba ja obudze

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-06, 16:48   #3786
skierka1981
BAN stały

no za bardzo nawet nie marudzi wiec mozna powiedziec ze dobrze przchodzi te kly.

a moj piekny jutro wraca - mowil ze wyszlal sie na basenach i super bylo.
Stary 2010-11-06, 17:10   #3787
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
no za bardzo nawet nie marudzi wiec mozna powiedziec ze dobrze przchodzi te kly.

a moj piekny jutro wraca - mowil ze wyszlal sie na basenach i super bylo.
a dlugo go nie bylo?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-06, 17:19   #3788
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a dlugo go nie bylo?
wczoraj rano pojechal, popoludnie i noc w Mikolajkach, dzis olsztyn i spotkanie z chlopakami z klubu i jutro rano wraca - przynajmniej tak twierdzi ale obiecal to powinien byc

miala do mnie siostra wpasc rodzona bo zaczela szkoe rok w olsztynie a do mnie to jeszcze z olsztyna 100 km. juz tak jedzie i zajechac nie moze. to teraz prawie na bank miala byc, ale sie "rozmyslila" chyba jej chlopak jej nie kazal jechac - on za bardzo nas nie lubi i chyba az taki wplyw na nia ma ze nie przyjechala przykro mi tylko bo to siostra i dawno jej nie widzialam...
Stary 2010-11-06, 17:32   #3789
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
wczoraj rano pojechal, popoludnie i noc w Mikolajkach, dzis olsztyn i spotkanie z chlopakami z klubu i jutro rano wraca - przynajmniej tak twierdzi ale obiecal to powinien byc

miala do mnie siostra wpasc rodzona bo zaczela szkoe rok w olsztynie a do mnie to jeszcze z olsztyna 100 km. juz tak jedzie i zajechac nie moze. to teraz prawie na bank miala byc, ale sie "rozmyslila" chyba jej chlopak jej nie kazal jechac - on za bardzo nas nie lubi i chyba az taki wplyw na nia ma ze nie przyjechala przykro mi tylko bo to siostra i dawno jej nie widzialam...
a tak pamietam ze cos pisalas o tym wypadzie

szkoda , a duzo mlodsza jest od ciebie? bylyscie kiedys zzyte razem czy nie bardzo........ja zawsze marzylam o siostrze a mam tylko brata

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-06, 17:46   #3790
skierka1981
BAN stały

Cytat:
a tak pamietam ze cos pisalas o tym wypadzie

szkoda , a duzo mlodsza jest od ciebie? bylyscie kiedys zzyte razem czy nie bardzo........ja zawsze marzylam o siostrze a mam tylko brata
8 lat mlodsza - zzyte jestesmy srednio, ale milo byloby jakby wpadla bo juz wczesniej obiecala. a tak rok bedzie jezdzic obok i nie zajedzie bo zawsze cos...ona z tym chlopakiem najpierw mieszkali u mojej mamy, potem u jego rodzicow, potem troche sami a teraz znowu wrocili do mojej mamy. nic jej nie pomagaja (tata nie zyje juz 6 lat w grudniu bedzie) a ona sama tam - no jeszcze jedna siostra jest ale ona z 1 kl sredniej szkoly. tak wszystko sie urwalo i posypalo po smierci taty...
a ona taka zakochana ze nie moze do mnie wpasc bo chce z chlopakiem czas spedzic mowila ze jutro plany maja, a mama moja mowila ze ona jej powiedziala ze mi tak powie bo nie chce jechac. tym bardziej sie wkurzylam bo mogla konkretnie powiedziec a nie oklamywac...
juz 5 lat jest z tym kolesiem, planowali slub. najpierw skromny bo zaloba. potem jakos przeszlo i stwierdzili ze zrobia normalny ale kasa... wiec do tej pory zyja na kocia lape (od razu wyjasnie ze mam cos przeciwko takiemu zyciu, mnie wychowano tak samo jak i ja, jestem chrzescijanka i małżenstwo jest dla mnie wazne, jest sakramentem i nie wyobrazam sobie zycia tak jak oni) wiec i ona ma zal do mnie bo swego czasu jej powiedzialam co mysle o ich postepowniu. przyznala mi racje ale co z tego...
takie to zagmatwane troche

no to napisalem opowiadanie
Stary 2010-11-06, 17:47   #3791
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Svi, ciesze sie, ze z Marcim lepiej

Kat, u nas lepiej. Apetyt sie poprawia (choć nie mi ), brzuszki wydaja sie zdrowsze.
Czytam, ze Laurka tez juz lepiej, bardzo sie ciesze

Ja nosze czapke w mróz (ponizej -10) na spacerach zima, a tak w ogóle.
Do samochodu nawet przy -30 nie
Nie lubie, zle sie czuje, wygladam jak w garnku na głowie...

angy, super sprzet

Olu, pamietasz, kiedyś wklejałaś link do "bezpiecznego" różu To był Golden Rose?

Miłej soboty życzę.

Antoś wstał, Małż pojechał do fryzjera i do tesco, Bartek ogląda Puls. A ja idę nalać pomidorówki i czekam na zakupy, zeby mielone zrobić.

papa
tak, to był Golden Rose

a w Mac'u nic Ci nie wpadło w oko

tam są chyba wszystkie kolory i formuły chyba dobrze dla mojego portfela, że mam daleko

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 17:56   #3792
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzięki Olu , tak myślałam.
Do Maca wpadłam tylko po Twój róż
Z gorączką zaglądałam i chłopcy w samochodzie czekali (jeden spał w foteliku) , także migiem migiem i tyle.
A jeszcze śmiesznie było, bo widzę blondyna za ladą schylona, podchodze, już chciałam powiedzieć, czy mogłaby mi Pani znaleźć...., a tu niespodzianka, głowa się podnosi, a to koleś
Prosty, jasny blond do łopatek, dużo kolczyków, ale bardzo miły

skierko
, gratuluję kiełka
Stary 2010-11-06, 18:15   #3793
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Olu , tak myślałam.
Do Maca wpadłam tylko po Twój róż
Z gorączką zaglądałam i chłopcy w samochodzie czekali (jeden spał w foteliku) , także migiem migiem i tyle.
A jeszcze śmiesznie było, bo widzę blondyna za ladą schylona, podchodze, już chciałam powiedzieć, czy mogłaby mi Pani znaleźć...., a tu niespodzianka, głowa się podnosi, a to koleś
Prosty, jasny blond do łopatek, dużo kolczyków, ale bardzo miły

skierko
, gratuluję kiełka
szkoda - podobno sklep MAC to kopalnia wszystkiego
ale się uśmiałam dobrze, ze nie wypaliłaś z tą Panią

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 18:33   #3794
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cass fajne te drewniane klocki ale rzeczywiście jest ich bardzo dużo i nie miałoby sensu dawać je na raz dziecku. Ale fakt, że takie klocki są na lata i kilka pokoleń może się nimi potem bawić Muszę pomyśleć o takich dla Niny na jakąś okazję

Skierko szkoda, że z wizytą siostry nie wyszło. A duża jest różnica wieku między Wami? I czemu ten jej facet Was nie lubi?
edit: już doczytałam...

Ja dzisiaj się leczę Przedobrzyliśmy wczoraj na tym spotkaniu, zaliczyliśmy dwa lokale Wróciłam do domu przed 4 nad ranem, potknęłam się o Niny zabawki w pokoju i grzmotnęłam jak długa... Obudziłam tym Tż-ta... ten zły jak osa więc może dobrze, że dzisiaj jest ciągle w pracy
Dobrze, ze do mojego taty przyjechał brat i Nina nie odstępuje go na krok, on się ciągle z nią bawi, dyskutuje z nią, nawet kazała mu się karmić więc ja mam chwilę by poleżeć i się podleczyć...

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2010-11-06 o 18:34
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 19:50   #3795
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, a Ty miałaś ten Dicoflor w kapsułkach, tak? Bo my mamy w saszetkach i za dużo by było do wsypywania prosto do buzi
tak, tak w kapsułkach

Cytat:
Ja kiedyś dawałam Tymkowi - jak był mały Zużyliśmy kilka buteleczek. Co prawda nie przy antybiotyku, ale pamiętam, że przy antybiotykach jak najbardziej można.
Nie miałam nigdy problemu z przekroczeniem terminu przydatności, bo ona zwyczajnie wystarcza na dużo krócej Ja stosowałam 5 kropli raz dziennie i wystarczała zaledwie na 2 - 2,5 tygodnia.
Buteleczka ma 5 ml, a BioGaia jest taka "średniogęsta" więc gdyby przyjąć średnią wielkość kropli to w buteleczce mamy ok. 67 kropli (może plus-minus kilka), ale jednak malutko - zużyjesz w try-miga. I trzymać w lodówce
.
ooo bardzo cenne wskazówki, dzięki
o rowerku biegowym też zapisałam, a kiedy planujesz kupić?

Cytat:
Dziewczyny, która się zna na kaloszach dla dzieci?

Edit. Już sobie sama poczytałam, że na zimę raczej nie

.
ja kupiłam jej kaloszki, ale nie jako docelowe buty.Nasze nie są ocieplane.Raczej z myślą o polataniu po mokrym, kałużach i do domu
Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj się leczę Przedobrzyliśmy wczoraj na tym spotkaniu, zaliczyliśmy dwa lokale Wróciłam do domu przed 4 nad ranem, potknęłam się o Niny zabawki w pokoju i grzmotnęłam jak długa... Obudziłam tym Tż-ta... ten zły jak osa więc może dobrze, że dzisiaj jest ciągle w pracy
Dobrze, ze do mojego taty przyjechał brat i Nina nie odstępuje go na krok, on się ciągle z nią bawi, dyskutuje z nią, nawet kazała mu się karmić więc ja mam chwilę by poleżeć i się podleczyć...
nieźle mamuśka zaszalałaś heh
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 21:27   #3796
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Ale podobne, to znaczy tej samej firmy?

No to skoro Ci pasuje tyle, to OK
Nie wiem jakiej firmy, jutro zapytam

Cytat:

wstawilam jeden najkrotszy co by was nie zanudzic bo wszystkie powyzej 10minut maja
Lece ogladac

Cytat:
mamy kiełka góra prawy
super

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Cass fajne te drewniane klocki ale rzeczywiście jest ich bardzo dużo i nie miałoby sensu dawać je na raz dziecku. Ale fakt, że takie klocki są na lata i kilka pokoleń może się nimi potem bawić Muszę pomyśleć o takich dla Niny na jakąś okazję

Wlasnie ja chce zeby było duzo bo to ma posłuzyc na lata. Dam małemu tylko czesc klocków a reszte schowam, pozniej bedzie jak znalazł

Teraz mamy takie plastikowe klocki i Kuba bardzo je lubi. Buduje mu domek, wieze a on to burzy. Lubi ta zabawe Takze mysle, ze i te drewniane klocki mu podpasuja.
Zastanawiam sie nad jakims jezdzikiem, np. TAKI.
Co o tym myslicie?

Ale zabalowałas
(Jak ja dawno nie byłam na imprezce...juz nie pamietam kiedy )

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 21:40   #3797
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

nieźle mamuśka zaszalałaś heh
Jutro to ja też będę się z tego śmiała... jak zapomnę, że czułam się po tym jak przejechana przez czołg

Cytat:
Co o tym myslicie?
Fajny jeździk Mojej siostry synuś taki ma, z resztą on ma chyba z 4 albo 5 takich jeździków, bo od wszystkich wkoło podostawali w spadku i jeden od nas na roczek Dobrze, że mieszkają na wsi, wielkie podwórze, stodoła, to mają gdzie to wszystko trzymać

Znalazłam dla Niny coś innego co dopiszę do listy zabawek pod choinkę. Taką KOSTKĘ Nina jak dorwie się do tego np. w aptece, to nie chce odejść, ostatnio też bawiła się czymś takim u kuzyna. Wciąga ją i potrafi poświęcić temu naprawdę dużo czasu. Ale mogłoby być trochę tańsze, bo myślałam o przeznaczeniu mniejszej kwoty na zabawki

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2010-11-06 o 21:42
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 23:47   #3798
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecko, oby Marci zdrowiał szybko
.
Cytat:
To trzymam by tak zostało

.
Cytat:
Svi, duzo zdrowka dla Macelka Oby jak najszybciej wrocił do zdrowia.

poki co maly dokazuje, temp waha sie w okolicach 37 takze nie jest zle
oddechy bedziemy zaraz sprawdzac
apetyt tez chyba wraca

no ale tak mu rzezi strasznie
ale mam nadzieje, ze bedzie ok

i tak jakby co to w tyg na kontrole do lekarza pojedziemy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 09:46   #3799
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

dziekuje za mile komentarze odnosnie filmiku

Cytat:
8 lat mlodsza - zzyte jestesmy srednio, ale milo byloby jakby wpadla bo juz wczesniej obiecala. a tak rok bedzie jezdzic obok i nie zajedzie bo zawsze cos...ona z tym chlopakiem najpierw mieszkali u mojej mamy, potem u jego rodzicow, potem troche sami a teraz znowu wrocili do mojej mamy. nic jej nie pomagaja (tata nie zyje juz 6 lat w grudniu bedzie) a ona sama tam - no jeszcze jedna siostra jest ale ona z 1 kl sredniej szkoly. tak wszystko sie urwalo i posypalo po smierci taty...
a ona taka zakochana ze nie moze do mnie wpasc bo chce z chlopakiem czas spedzic mowila ze jutro plany maja, a mama moja mowila ze ona jej powiedziala ze mi tak powie bo nie chce jechac. tym bardziej sie wkurzylam bo mogla konkretnie powiedziec a nie oklamywac...
juz 5 lat jest z tym kolesiem, planowali slub. najpierw skromny bo zaloba. potem jakos przeszlo i stwierdzili ze zrobia normalny ale kasa... wiec do tej pory zyja na kocia lape (od razu wyjasnie ze mam cos przeciwko takiemu zyciu, mnie wychowano tak samo jak i ja, jestem chrzescijanka i małżenstwo jest dla mnie wazne, jest sakramentem i nie wyobrazam sobie zycia tak jak oni) wiec i ona ma zal do mnie bo swego czasu jej powiedzialam co mysle o ich postepowniu. przyznala mi racje ale co z tego...
takie to zagmatwane troche

no to napisalem opowiadanie
faktycznie przykre ze tak ciebie olewa .......
wiesz tu nie ma sie co wtracac jak zyja-ich sprawa , ale jesli piszesz ze facet ma na nia taki wplyw to moze jest tak slepo zakochana w nim i zaniedbuje rodzinke -szkoda

Svi mam nadzieje ze Marci sie wykuruje szybko

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

wstawac spiochy z kim mam kawke pic??

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-07, 10:15   #3800
skierka1981
BAN stały

czeko ja pije , ale nocka do d... ok 2 w nocy Amelka zaczela sie do mnie przystawiac - tzn do cyca i tak poje, pusci i za pare sekund tak samo. wkurzylam sie bo mnie rozbudzila konkretnie (zawsze na spiocha i ona i ja) i nie dalam jej cyca, ryk wielki, czarna rozpacz - ale nikogo w budynku nie bylo to moglam pozwolic jej na placz (bo na codzien sasiad za sciana i maz obok) wyryczala sie przytulilam i niby spi - polozylam se obok, ryk - i tak z 5 razy chyba... ale bylam nieugieta i cyca nie dostala co to ma byc za nocne jedzenie za to rano wstala o 9.30

tom sie pozalila...
Stary 2010-11-07, 10:24   #3801
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
czesc

faktycznie przykre ze tak ciebie olewa .......
wiesz tu nie ma sie co wtracac jak zyja-ich sprawa , ale jesli piszesz ze facet ma na nia taki wplyw to moze jest tak slepo zakochana w nim i zaniedbuje rodzinke -szkoda

wstawac spiochy z kim mam kawke pic??
Rzeczywiście takie tępe patrzenie i słuchanie kogoś innego w przyszłości może odbić jej się porządną czkawką Nigdy nic kosztem rodziny...
Nawet jeśli chodzi o zwykłe spotkanie z siostrą przy kawie...

ze mną

Cytat:
czeko ja pije , ale nocka do d... ok 2 w nocy Amelka zaczela sie do mnie przystawiac - tzn do cyca i tak poje, pusci i za pare sekund tak samo. wkurzylam sie bo mnie rozbudzila konkretnie (zawsze na spiocha i ona i ja) i nie dalam jej cyca, ryk wielki, czarna rozpacz - ale nikogo w budynku nie bylo to moglam pozwolic jej na placz (bo na codzien sasiad za sciana i maz obok) wyryczala sie przytulilam i niby spi - polozylam se obok, ryk - i tak z 5 razy chyba... ale bylam nieugieta i cyca nie dostala co to ma byc za nocne jedzenie za to rano wstala o 9.30

tom sie pozalila...
Co za noc dzisiaj Nina też nad ranem przeprowadziła się do nas, bo usiadła w łóżeczku i zaczęła ryczeć. Nie wiem dlaczego. Nic nie pomogło i w końcu przeszła do nas i zaraz zasnęła. Za to też spała do 9:29, ale obudził ją telefon, inaczej by jeszcze cięła komara
Stary 2010-11-07, 10:31   #3802
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

tom sie pozalila...
Nie rozumiem, postanowiłaś, że nie będzie już nocnego jedzenia, tak? Ale podjęłaś tę decyzję w nocy, najpierw pozwalając jeść z cyca?

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-07, 10:39   #3803
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Nie rozumiem, postanowiłaś, że nie będzie już nocnego jedzenia, tak? Ale podjęłaś tę decyzję w nocy, najpierw pozwalając jeść z cyca?

nie no z tym ze koniec nocnego jedzenia to zart byl - bo wiem ze ona nie zzrezygnuje z tego z dnia na dzien dlatego dalam takiego emotikona
takze spokojnie

a co do relacji rodzinnych to juz sie nia wtracam bo wiem ze bede wrogiem a zrobia jak zechca... tylko wkurza mnie to ze sie go tak slucha i robi co on chce...
to tak jak brat meza - zanim nie poznal swojej obecnej zony bylo ok, a potem odcial sie od paczki z ktora byl zwiazany od czasow szkolnych - zmienil sie baardzo.
no ale tak to bywa

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

jeszcze okres mi sie wczoraj zaczal... zaczyna mi sie wreszcie wszystko regulowac - cykle coraz krotsze - ost byl 54 dni - ten 43
i umowilam sie do gin na piatek
Stary 2010-11-07, 10:41   #3804
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nie no z tym ze koniec nocnego jedzenia to zart byl - bo wiem ze ona nie zzrezygnuje z tego z dnia na dzien dlatego dalam takiego emotikona
takze spokojnie

a co do relacji rodzinnych to juz sie nia wtracam bo wiem ze bede wrogiem a zrobia jak zechca... tylko wkurza mnie to ze sie go tak slucha i robi co on chce...
to tak jak brat meza - zanim nie poznal swojej obecnej zony bylo ok, a potem odcial sie od paczki z ktora byl zwiazany od czasow szkolnych - zmienil sie baardzo.
no ale tak to bywa
Jestem spokojna, bo Kubuś nie je w nocy od ładnych kilku miesięcy

Może Ty w oczach ludzi, o których piszesz, też się zmieniłaś po ślubie

Ja miałam już 5 razy @ i mam coraz krótsze cykle, zaczynałam od 39 dni, a teraz 25 , nigdy nie miałam takich krótkich

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-11-07 o 10:43
Stary 2010-11-07, 10:44   #3805
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Jestem spokojna, bo Kubuś nie je w nocy od ładnych kilku miesięcy

Może Ty w oczach ludzi, o których piszesz, też się zmieniłaś po ślubie
o to super - przed nami daleka droga cos czuje...

na pewno sie zmianilam, nie pisze ze nie, ale nie ucialam nagle kontaktow ze znajomymi

to rzeczywiscie krotkie cykle... u mnie tez od porodu bylo 5 albo 6 - musialabym w kalendarz zerknac... ale u mnie przed ciaza byly nawet do 70-80 dni to teraz 40-50 to sie normuja chyba

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-11-07 o 10:46
Stary 2010-11-07, 10:48   #3806
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
o to super - przed nami daleka droga cos czuje...

na pewno sie zmianilam, nie pisze ze nie, ale nie ucialam nagle kontaktow ze znajomymi
U nas było pewnie inaczej, bo Kuba sam z siebie zmniejszył liczbę karmień dość szybko, a ostatnie wyeliminowaliśmy tak, że wstawał tylko Małż, kładł Kubę, jak On wstawał i jakoś poszło.

Chciałam tylko zauważyć, że u siebie często zmian nie widzimy, wydaje się nam, że tylko inni się zmienili, a to w większości nie jest prawda. Twoja siostra jest chyba jeszcze bardzo młoda, zauroczona, może z Nią porozmawiaj, napisz list

80 dni? Z jednej strony fajnie

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-11-07 o 10:49
Stary 2010-11-07, 10:55   #3807
skierka1981
BAN stały

Cytat:
U nas było pewnie inaczej, bo Kuba sam z siebie zmniejszył liczbę karmień dość szybko, a ostatnie wyeliminowaliśmy tak, że wstawał tylko Małż, kładł Kubę, jak On wstawał i jakoś poszło.

Chciałam tylko zauważyć, że u siebie często zmian nie widzimy, wydaje się nam, że tylko inni się zmienili, a to w większości nie jest prawda. Twoja siostra jest chyba jeszcze bardzo młoda, zauroczona, może z Nią porozmawiaj, napisz list

80 dni? Z jednej strony fajnie

juz probowalam z nia gadac, ale poki sama nie przypomni sobie ze ma siostre to nic z tego... oby tylko szczesliwa byla

no wlasnie z jednej str fajnie takie cykle ale z drugiej... takze sie ciesze ze mi sie normuja. jeszcze pojde do gin sprawdzic czy wszystko ok, zrobie cytologie. z czasem odstawie Amelke i mamy plan by w przyszlym roku zaczac staranka o rodzenstwo dla Amelki

poki co lece skonczyc zupke - fasolke po bretonsku bo wcz ugotowalam fasolke i reszty nie robilam
Stary 2010-11-07, 11:15   #3808
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzień Dobry

Ktoś pije kawkę?

Widzę, że rozmowa o cyklach
Mój trwa już 2 lata i 2 dni

Małż śpi to siadłam na komp przed gotowaniem rosołu
W końcu u nas dzisiaj nie pada
Wczoraj i w piatek i chyba w czwartek lało i wiało, dzisiaj trochę spokój.
Może spacer się uda w końcu

Jutro zebranie u Bartka, czyli 2 stówki muszę przygotować
Stary 2010-11-07, 11:30   #3809
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

juz po kawce

klade mala zaraz spac a po poludniu jestemy umowieni ze znajomymi tzn. chlopy umowili sie na szachyjedziemy do pizzerii a Werka z nami bo nie mam jej z kim zostawic

Cytat:

jeszcze okres mi sie wczoraj zaczal... zaczyna mi sie wreszcie wszystko regulowac - cykle coraz krotsze - ost byl 54 dni - ten 43
i umowilam sie do gin na piatek
a ja mialam regularne dosc a teraz to nie wiem jak bedzie przez te tabsy.....wczoraj mi sie skonczylo krwawienie z odstawienia i nie wiem kiedy bedzie nast.@ czy za 2 czy 3 tyg

Cytat:

jeszcze nie mialas@ od porodu?aa zapomnialam ze karmisz

acha wczoraj bylam na zakupach i dla malej kupilam buciki po domu w ccc , a w tesco takie kubeczki z playskoola za polowe ceny byly i mala sie ladne bawi nimi wogole duzo zabawek w tesco jest za polowe ceny, ciuszkow zadnych fajnych nie bylo w promocji

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-07, 11:58   #3810
morska
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
, też ich znalazłam przez google
I kupiłaś tam czy czekasz aż będzie na allegro? Pytam tak z babskiej ciekawości

Cytat:
mamy kiełka góra prawy

A nam dopiero 9. ząbek rośnie Chyba jesteśmy w ząbkowych tyłach

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
o rowerku biegowym też zapisałam, a kiedy planujesz kupić?

ja kupiłam jej kaloszki, ale nie jako docelowe buty.Nasze nie są ocieplane.Raczej z myślą o polataniu po mokrym, kałużach i do domu
Nie wiem, może na wiosnę albo później. Ale podobają mi się bardzo

Ja też chciałam takie "chwilówki" do kałuż i chyba jednak poczekam do wiosny.

Cytat:
Skierko, nie obraź się, ale jakoś mi się nie widzi, by tak dawać, potem nagle jednej nocy nie dawać, po czym znowu dawać... Pewnie Amelka nie będzie wiedziała o co chodzi

Cytat:
O, kurka! Jeszcze nie miałaś?

Aaa, pamięta ktoś jak wiosną narzekałam, ze miałam strasznie bolesne, obfite i ogólnie straszne? Już mi się wszystko uregulowało

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości