Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-07, 11:31   #271
milusiaam
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
podbijam
Po co dodawac keratyne do szamponu -szkoda jej
szampon jest za krótko na wlosach ,zeby cos miało wniknąć do wlosów .Na dodatek spłuczesz szampon z keratyna odrazu woda...wiec po co

kolejne pytanie uwazam za zbedne ,bo skoro bez sensu jest dodawać to bez róznicy czy bez sensu do całej butli czy do garstki

Po co chcesz dodawac olejek cytrynowy do szamponu?
ze względów zapachowych ? mozesz dodac do calej butli odrazu kilkanascie kropelek ale on nie działa "naprawczo"na włosy

Nie spotkałam sie z czysta keratyna w sklepie stacjonarnym ,watpie ,ze mozna ja gdzieś dostac.

kosz przesyłki na mazidłach to bodajże 11 zł.Wszystko również koszt przesylki jest napisany na stronie mazideł.
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:31   #272
whiskey
Zadomowienie

ja myję włosy rano, suszę tylko grzywkę i idę do szkoły z mokrymi :P nie mam czasu na suszenie ale jak jestem w domu to suszę, staram się chłodnym nawiewem, ale nie zawsze mi to wychodzi ;P

no, prostownica to zło totalne, używałam kiedyś codziennie, potem co dwa dni, a teraz conajmniej raz na tydzień postanowiłam pokochać swoje fale i efekty są, pewnie przez nieużywanie prostownicy włosy mi 'zgrubiały'

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:33   #273
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
ja myję włosy rano, suszę tylko grzywkę i idę do szkoły z mokrymi :P nie mam czasu na suszenie ale jak jestem w domu to suszę, staram się chłodnym nawiewem, ale nie zawsze mi to wychodzi ;P

no, prostownica to zło totalne, używałam kiedyś codziennie, potem co dwa dni, a teraz conajmniej raz na tydzień postanowiłam pokochać swoje fale i efekty są, pewnie przez nieużywanie prostownicy włosy mi 'zgrubiały'

Naprawde ? nie boli cie później głowa ,ja jak wyjdę z mokrymi to mnie tak glowa i uszy napieprzają ,ze
Dlatego zazwyczaj susze włosy tym bardziej ,ze myje rano i nie mam czasu czekac :P
I w taka pogodę jak teraz ,jak nie doszusze do końca to czapke zakładam koniecznie .

zima tez nie suszysz?
zastanawiam sie czy taka woda we włosach zima nie zaszkodzi włosa bardziej niz suszenie...czy np zamarzająca woda na włosach nie rozrywa ich?
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:45   #274
whiskey
Zadomowienie

nie, ja mam z tym dobrze, że na tygodniu jestem w szkole z internatem, a internat połączony jest ze szkołą także nie wychodzę na dwór

blog.
Stary 2010-11-07, 11:49   #275
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
Ja też suszę włosy. Po każdym myciu.
Najpierw czekam, aż włosy trochę podeschną, potem suszę je zimnym nawiewem i nie zauważyłam, aby ich stan się pogorszył...
To ja Ci zazdroszczę, nie mogę suszyć włosów zimnym nawiewem, bo później są strasznie przyklapnięte i szybciej się przetłuszczają Staram się używać średniego nawiewu

Cytat:

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Naprawde ? nie boli cie później głowa ,ja jak wyjdę z mokrymi to mnie tak glowa i uszy napieprzają ,ze
Dlatego zazwyczaj susze włosy tym bardziej ,ze myje rano i nie mam czasu czekac :P
I w taka pogodę jak teraz ,jak nie doszusze do końca to czapke zakładam koniecznie .

zima tez nie suszysz?
zastanawiam sie czy taka woda we włosach zima nie zaszkodzi włosa bardziej niz suszenie...czy np zamarzająca woda na włosach nie rozrywa ich?
Mokre/wilgotne włosy są dużo bardziej narażone na urazy mechaniczne, bardziej im zaszkodzi silny wiatr. Mokre włosy na mrozie to już w ogóle coś, czego nie jestem sobie w stanie wyobrazić Whiskey, rozumiem, że nie mieszkasz w Polsce? Nie wyobrażam sobie, by przy obecnej pogodzie wychodzić z wilgotnymi włosami. Zapalenie zatok to bardzo nieprzyjemna dolegliwość, która często wraca. Zresztą, można w ten sposób zafundować również inne schorzenia.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 12:05   #276
Lavi92
Zakorzenienie

Dopiero teraz zobaczyłam, że już nowy wątek!

Standardowo mam pytanie : czy naftę zmyję tym szamponem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...w-tlustych.htm
Aha i naftę nakłada się tylko na skalp?

Pozdrawiam!

Edytowane przez Lavi92
Czas edycji: 2010-11-07 o 12:06
Lavi92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 12:35   #277
olka1232
Rozeznanie

Ja ma takie pytanie: często w Waszych postach pojawia się informacja, że przy regeneracji potrzeba przynajmniej raz w tygodniu zrobić jakąś maskę silnie regenerującą. Czy Kalosa Latte można do tego zaliczyć?

olka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 12:57   #278
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka1232 Pokaż wiadomość
Ja ma takie pytanie: często w Waszych postach pojawia się informacja, że przy regeneracji potrzeba przynajmniej raz w tygodniu zrobić jakąś maskę silnie regenerującą. Czy Kalosa Latte można do tego zaliczyć?
Kallos na pewno nie jest silnie regenerujący Co najwyżej nawilża.

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 13:05   #279
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
To ja Ci zazdroszczę, nie mogę suszyć włosów zimnym nawiewem, bo później są strasznie przyklapnięte i szybciej się przetłuszczają Staram się używać średniego nawiewu
Od zimnego nawiewu szybciej Ci się przetłuszczają?
Hmm... Pracę gruczołów łojowych na skórze głowy bardziej powinien stymulować ciepły nawiew, zimny powinien je uspokoić...
Tak przynamniej zawsze mi się wydawało

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 13:30   #280
whiskey
Zadomowienie

weegirl - w poprzednim poście wszystko wyjaśniłam

MsTseTse - mi też się tak wydaje, zawsze jak wysuszyłam i wyprostowałam włosy to już na następny dzień czułam, że są takie nieświeże.

blog.
Stary 2010-11-07, 13:59   #281
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Miałam wcześniej Efavita, używałam go przez kilka miesięcy po terminie ważności i nadal był dobry- konsystencja i zapach były takie same, jak świeżo po zakupie, więc liczę, że Parachute będzie się tak samo zachowywać
też wątpię by tak od razu stracił ważność przecież to olej nie ma w nim konserwantów itd

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość

Standardowo mam pytanie : czy naftę zmyję tym szamponem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...w-tlustych.htm

Pozdrawiam!
po prostu sprawdź, skąd mamy wiedzieć czy nim zmyjesz mi wystarczy babydream niektórym szampon z sles jest potrzebny ...
Wszystko zależy od włosa i umiejętności.
Ja naftę nakładam TYLKO na włosy nie na skalp

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez madziula199090909090 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Czytam codziennie, ale rzadko piszę i oczywiście dbam o włoski razem z wami. Mam do was pytanie odnośnie henny. Przestałam rozjaśniać włosy. Teraz farbuje na czerwono- kasztanowo i mam jasne refleksy. Robię to u fryzjera raz na 3 miesiące. Chciałabym użyć henny. Czy można zafarbować nią farbowane włosy i oczywiście odrost? Czy lepiej użyć henny bezbarwnej? Chodzi mi o pogrubienie włosa, ale gdybym mogła używać jej zamiast farby to byłby dodatkowy plus.
hej jest osobny wątek o farbowaniu henną więc zajrzyj tam

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 14:04   #282
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu sprawdź, skąd mamy wiedzieć czy nim zmyjesz mi wystarczy babydream niektórym szampon z sles jest potrzebny ...
Wszystko zależy od włosa i umiejętności.
Ja naftę nakładam TYLKO na włosy nie na skalp
Wiem, że dziewczyny orientują się w składach i wiedzą "co się z czym je". Dlatego zapytałam a nie chce kupować 3 szamponów do zmywania odzywek.
Swoją drogą dzięki za informacje jak nakładać
Stary 2010-11-07, 14:17   #283
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... Pracę gruczołów łojowych na skórze głowy bardziej powinien stymulować ciepły nawiew, zimny powinien je uspokoić...
Cytat:
MsTseTse - mi też się tak wydaje, zawsze jak wysuszyłam i wyprostowałam włosy to już na następny dzień czułam, że są takie nieświeże.
zimniejszym powietrzem dłużej się suszy, może w tym rzecz?
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
też wątpię by tak od razu stracił ważność przecież to olej nie ma w nim konserwantów itd
ale to właśnie konserwanty przedłużają ważność
nie powinien się zepsuć dobrze przechowywany. nie jadłabym go już na pewno ale do włosów powinien być dobry
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 14:22   #284
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
ale to właśnie konserwanty przedłużają ważność
nie powinien się zepsuć dobrze przechowywany. nie jadłabym go już na pewno ale do włosów powinien być dobry
no tak ale jeśli coś nie potrzebuje konserwantów by mieć 2 letnią ważność to kilka miesięcy więcej raczej mu nie zaszkodzi. Jeść też bym nie jadła ale skoro nie traci zapachu to na włosy powinien być ok

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 14:39   #285
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość

Pozdrawiam!
Naftę faktycznie da się pewnie zmyć nawet Babydreamem Ważne, jak myjesz. W wątku o nafcie znajdziesz dużo przydatnych informacji dotyczących zmywania nafty

Co do nakładania... można ją nakładać na włosy i na skalp, to zależy, jak na nią reagujesz

Cytat:
Napisane przez olka1232 Pokaż wiadomość
Kallos faktycznie nie jest jakiś regenerujący, niemniej jednak wg mnie sprawdza się w pielęgnacji suchych, zniszczonych włosów.

Cytat:
No nie wiem, czemu tak się dzieje Tak samo jest ze zwykłym wiatrem- po nim mam tłuste strąki Nie mam pojęcia, czy można to jakoś naukowo uzasadnić. U mnie nawet płukanie chłodną wodą po myciu sprawia, że mi się szybciej włosy przetłuszczają.

Cytat:
weegirl - w poprzednim poście wszystko wyjaśniłam
Oj, to Ci zazdroszczę Pamiętam, że ja też chodziłam do LO z internatem, tylko, że ja akurat w nim nie mieszkałam. Zazdrościłam dziewczynom, że mogły sobie wstać na pół godziny przed lekcjami, czasami przychodziły z mokrymi włosami, maściami na pryszcze i w domowych kapciuszkach

Cytat:
zimniejszym powietrzem dłużej się suszy, może w tym rzecz?
Nie Ja mam jakąś dziwną skórę... albo włosy. Już sama nie wiem.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 16:03   #286
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Po co dodawac keratyne do szamponu -szkoda jej
szampon jest za krótko na wlosach ,zeby cos miało wniknąć do wlosów .Na dodatek spłuczesz szampon z keratyna odrazu woda...wiec po co

kolejne pytanie uwazam za zbedne ,bo skoro bez sensu jest dodawać to bez róznicy czy bez sensu do całej butli czy do garstki

Po co chcesz dodawac olejek cytrynowy do szamponu?
ze względów zapachowych ? mozesz dodac do calej butli odrazu kilkanascie kropelek ale on nie działa "naprawczo"na włosy

Nie spotkałam sie z czysta keratyna w sklepie stacjonarnym ,watpie ,ze mozna ja gdzieś dostac.

kosz przesyłki na mazidłach to bodajże 11 zł.Wszystko również koszt przesylki jest napisany na stronie mazideł.

z ta cytryną to miałam na mysli rozjasnienie sobie włosków, myslisz, ze to pomoże?

a i co sądzicie o płukance rozjasniejącej z herbapolu, stosowała któraś z was może ?
jesli tak to prosze o relację

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 16:07   #287
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Oki, dzięki
Czekam jeszcze na Twoją recenzję i chyba zamówię
zmotywowałaś mnie, właśnie siedzę z senną na głowie
dziś/jutro zdam relację

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 16:15   #288
malibu69
Raczkowanie

GG do malibu69

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
malibu69, moim zdaniem nie zregenerujesz włosów jeśli będziesz nadal używała prostownice. Wyrzuć prostownicę do kosza! Polecam kokosa przed każdym myciem na około 2 godziny lub na całą noc.
Poczytaj również tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=209955
oj niestety nie jestem w stanie wyrzucić prostownicy do kosza :p bardziej chodziło mi jak mogę maksymalnie poprawić ich kondycje bez rezygnowania z prostownicy :p nie mam ani falowanych włosów, ani jakichś bardzo gęstych żebym przez ciekawe cieniowanie mogła je jakoś doprowadzić do ładu, więc prostuję włosy tam gdzie potrzeba.

Dziś mam w planach nałożyć na godzinkę oliwę z oliwek, do tego żółtko i olejek rycynowy(o ile go znajdę). Znalazłam w domowej apteczce parę kapsułek z olejem rybim i się zastanawiam czy mogę je przekuć i dodać do tej mieszanki? Czy on jest raczej w tej kwestii bezużyteczny i nic nowego nie zdziała?
malibu69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 16:17   #289
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
zmotywowałaś mnie, właśnie siedzę z senną na głowie
dziś/jutro zdam relację
Oooo
Super, czekam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 16:27   #290
1985Anke
Raczkowanie

hej dziewczyny przez miesiąc ile urosną włosy --1 cm ?
1985Anke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 16:29   #291
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie nigdy nie jadłam kokosa ani nie przyrządzałam potraw na jego bazie, więc i tym razem nie będę próbować

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 16:31   #292
1985Anke
Raczkowanie

jak tak to mi tylko urosną 10 cm w takim razie
Stary 2010-11-07, 16:32   #293
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie nigdy nie jadłam kokosa ani nie przyrządzałam potraw na jego bazie, więc i tym razem nie będę próbować
ja piekłam na kokosie ciasto - Bejjka mnie zainspirowała i rzeczywiście wyszło pyyyyszne
i smażyłam na kokosie (właściwie TŻ smażył ), ale na rafinowanym, ogólnie jest bardzo fajowy i podobno dietetyczny polecam

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 16:36   #294
1985Anke
Raczkowanie

i co to jest ten jedwab CHI ?
Stary 2010-11-07, 17:09   #295
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Cytat:
Dziewczyny już wcześniej kusiły

12 zł przesyłka

Miałam wcześniej Efavita, używałam go przez kilka miesięcy po terminie ważności i nadal był dobry- konsystencja i zapach były takie same, jak świeżo po zakupie, więc liczę, że Parachute będzie się tak samo zachowywać
kusisz
nie wiem co zrobic, gdyby tam byla keratyna i olejek jojoba to napewno bym kliknela
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 17:14   #296
syllunia_87
BAN stały

ojj chętnie Was poczytam, bo ja od dni prowadzę kurację dla włosów Nigdy mi tak nie wychodziły jak teraz. Zaczęłam od tabletek Capivit piekne włosy, ale już słyszałam opinie, że nie są skuteczne, że to sama chemia... Stosuje szampon Dove z nowej regenerującej serii, maski, odżywki i nic...
Obawiam sie czasem, że już nigdy nic nie pomoże...

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez 1985Anke Pokaż wiadomość
hej dziewczyny przez miesiąc ile urosną włosy --1 cm ?
Mi w ogóle nie rosną. Mówię poważnie. Bo nie podcinam regularnie u fryzjera, raz na rok... i mi się kruszą od prostownicy... Mam tego dość, bo już prawie 3 lata mam jednakową długośc włosów... Chyba sposobem będzie ten fryzjer.
syllunia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 17:17   #297
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:

poczytaj wątek to się dowiesz

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 17:26   #298
caate
Zakorzenienie

GG do caate

jaki lepszy jest olej parachute,vatika czy amla?
chodzi o nawilzenie,regenracje:ehe m:
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 17:44   #299
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
takie pytania to do google

Stary 2010-11-07, 18:17   #300
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syllunia_87 Pokaż wiadomość
ojj chętnie Was poczytam, bo ja od dni prowadzę kurację dla włosów Nigdy mi tak nie wychodziły jak teraz. Zaczęłam od tabletek Capivit piekne włosy, ale już słyszałam opinie, że nie są skuteczne, że to sama chemia... Stosuje szampon Dove z nowej regenerującej serii, maski, odżywki i nic...
Obawiam sie czasem, że już nigdy nic nie pomoże

dove to możesz stosować X czasu i nic ci nie da - kiedyś z przyzwyczajenia używałam granatowej serii kilka lat i nic

lepiej poczytaj wątki włosowe i wtedy sobie coś znajdziesz wartościowego

caate - ja używam tych trzech olejów i stwierdzam że parachute jest najlepszy, po tamtych nie ma takich efektów

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości