Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-07, 10:51   #2041
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
przepraszam, nie chcialam
wybaczam

kurcze ja to bym się napiła tego Karmi ale wina to chyba nie, dużo razy już mi proponowali ze słowami że przecież lampkę mogę ale jakoś mnie odrzuca
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:00   #2042
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no tak, ale w tym szpitalu jest sie tez 3-4 dni bez dziecka ( czyli jak rozumiem przynosza pewnie tylko na karmienie, tak jak 50 lat temu za komunizmu, masakra )

ja też myślałam, że takich szpitali nie ma,
nawet u mnie w mieście (jak już wcześniej pisałam szpital jest beznadziejny i utknął daleko za dzisiejszymi czasami) można mieć dziecko przy sobie,

laseczka dopytaj się może o to

A tak właściwie to który szpital to jest, bo rozumiem że w Poznaniu?

u nas po sn jest się w szpitalu 2,3 dni, 5 dni po cc
Stary 2010-11-07, 11:12   #2043
marsylia
Wtajemniczenie

Gratulacje dla wszystkich sprawdzonych już mam chłopczyków i dziewuszek

Jok3r gratuluje wozka i karuzeli, dla mnie to na razie tak odlegle jak snieg - nie wierze w snieg dopiero jak nie zacznie padac - mam tak co roku

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
bardzo fajne i do tego są wg mnie świetne jakościowo,
bo sobie ostatnio kupiłam 3 szt.,
a 7-pak kosztuje w sklepie 79zł

Montii tez w 12tc powiedzieli dziewczynka,
wg mnie ta płeć podawana tak wcześnie to wróżenie z fusów
Izabelaa bardzo fajny sprzedawca, na pewno też coś u niego kupimy szkoda tylko że te body w większości bardziej dla dziewuszek

Nie wiem czy zauważyłyście ale z cipek robią się siusiaki, a jakoś na odwrót nie bardzo. My idziemy jutro - zobaczymy czy się nasz siusiak z 12 tygodnia potwierdzi.
W sumie od kiedy wiem, że to syn przestały podobać mi się wszystkie imiona dla dziewczynek, które wcześniej miałam wybrane

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa

Black Angel wspominała o rozstępach. Mnie się robi 'słoneczko' wokoło brodawek i jestem zła, bo piersi jak dotąd to była jedyna część ciała, z której byłam zadowolona... a teraz mam mnóstwo czerwonych promyków. i dupa. piersi już ładne nie będą.
Na brzuchu nie mam na razie nic, a cellulit? dramat. tyłek i uda to kraina wysp i wzgórz....
MI przyszły wszystkie olejki do smarowania wymieszałam je razem popakowałam w szklane buteleczki i się nawilżam, dodaje do tego jako bazę humektanu i nacieram - mam nadzieję, że mnie to choć trochę uchroni przed sloneczkami Oczywiście na góry i doliny nic nie poradzę.
Mój mąż ostatnio jak mówiłam mu coś o celulicie mówi: "No tak, dobrze, że nie masz go jeszcze, może się nie pojawi" Sprawdzałam czy nie oślep biedny - ale wszystko z nim w porządku - nawet zademonstrowałam co to jest celulit. A on żył w błogiej nieświadomości, że ma żonę bez celulitu - nie wiem czy dobrze zrobiłam uświadamiając go

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
i pochwale sie - ostatnie 2 tygodnie mialam strasznie zajete i "szybkie"
ale udalo nam sie sprzedać mieszkania i kupujemy nowe wieksze
3 pokojowe 60 metrowe z balkonem
piękne i to wyobrazcie sobie NIC a NIC nie trzeba tam robic, nawet scian nie trzeba malowac bo sa swieze i to w kolorach nam odpowiadajacych ogolnie byli wlasciciele mieli podobny gust do nas
wiec i kuchnia brazowa i ogolnie cale mieszkanko fajnie zrobione
Super
Do nas jutro wchodzi ekipa i zaczyna dzialac - mamy już kupione podlogi, wszystko do lazienki poza blatem pod umywalke, kafle przyjdą we wtorek. Do kuchni też jest trochę rzeczy. Wczoraj kupiliśmy testery farb z mieszalnika do lazienki. Moze dzis pojedziemy po bialą i farbę do sypialni, a w pokoju duzym i lazience nie mam bladego pojecia co robic. Myslalam, o szarosciach tak jak w lazience. Podobają mi się połączenia szary-musztarda, szary-fiolet, szary-rudy, no ale jestem w kropce, a tu trzeba juz kupic farbe. Tapety tez nie moge znalezc, jak wzór ładny to kolory nie te ehhh

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
Montii, wszystkiego najlepszego dla brata, ja też mam urodziny dzisiaj i kupiłam sobie prezent zdjęcie poniżej to była moja pierwsza wyprawa do lumpka, tak ciągle o tym piszecie, że w końcu się poddałam
NAJLEPSZE

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej ja się właśnie trochę zorientowałam w tym porodzie w wodzie . i u mnie w szpitalu z opinii które czytałam jest tylko niestety poród w wodzie w 1 fazie.... i teraz mam dylemat , bo czytałam jeszcze że znieczulenia w moim szpitalu nie dają wcale nawet na życzenie(zapłatę) bo to tylko zzo jest przy cc. i jedyne co dostanę to ketonal ... i się zastanawiam . bo ja myślałam by spróbować sn a jak nie dam rady poprosić o znieczulenie ... a jk takiej opcji nie ma w tym szpitalu . i mam do wyboru 2 szpital w ktorym podaja to znieczulenie zzo nawet za darmo . ale tam jest szpital zamknięty w sensie ojciec po porodzie nie może być przy mamie zresztą nikt nie może być bo jest zakaz boją się o zarazki/bakterie . i tylko z rodziną możesz się widzieć na korytarzu jak się tam doczłapiesz i kolejny minus to to że dzieci są na oddziale noworodkowym a nie z mamusią przez cały czas. i co ja mam zrobić zastanawiam się nad szpitalem który wy byście wybrały na moim miejscu ???
Ja bym wziela pierwszy - jakoś zawsze wytrzymuje bol - jestem troche masochistka - lubię czuć co się dzieje z moim cialem Oczywiście może to naiwne, bo nie mam pojecia jak moze bolec porod, ale jestem z tych osob, co biorą lek przeciwbolowy raz na 5 lat, co w cale nie oznacza, ze rzadko mnie cos boli Wazniejszy bylby dla mnie porod z mezem niz zzo

Dziewczyny mam pytanie, jak to jest teraz z lewatywą, dają je każdemu? To boli Może te co już rodziły mają swoje doświadczenia i się podzielą.

Snilo mi się dziś że urodzilam corke pierwszy raz bo zawsze mam syna.
I bylam u babci w szczecinie ona lezala w wozku, ale ledwie się w nim miescila, i wiedzialam ze maz kupil wozek, bo wczesniej razem nie zdarzylismy. Wozek byl zielono pomaranczowy i caly czas myslalam jaki jest brzydki i jak on mogl cos takiego kupic I potem przyszedl moj szef zapytac czemu nie bylam w pracy a ja na to ze rodzilam w nocy wiec nie moglam przyjsc, ale ze bede jutro A on na to ze slyszal ze porody troche bola, a ja ze faktycznie ale na pewno do jutra mi przejdzie

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:17   #2044
Montii
Zakorzenienie

marsylia jesteś niemożliwa

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:28   #2045
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
mi to nawet karmi nie smakuje, dla mnie jest obrzydliwe
A ja w ogóle nie lubię alkoholu, nawet na własnym ślubie nie piłam, no i jak się okazało byłam już wtedy w ciąży, więc dobrze

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
marsylia jesteś niemożliwa
ja się ostatnio strasznie boje rozczarowania, że poród wyobrażam sobie za dobrze, że myślę, że sobie z małym poradzę, że wcale nie będzie płakał bez sensu, że będę rozumieć o co mu chodzi

Wczoraj byliśmy na zakupach i kupiłam śliczną sukieneczke z pull&bear i tunikę z tatuum, myślę, że posłużą prawie do końca ciąży
Bardzo się cieszę bo ostatnio miałam tak, że nic mi się nie podobało

Nic ja się zaraz zbieram, bo muszę jechać na zajęcia, ale na szczęście 2 godziny, tylko przedmiot nudny
A mąż też dziś w pracy nagrywa coś w malborku - i taka to u nas rodzinna niedziela

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:42   #2046
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Izabelaa bardzo fajny sprzedawca, na pewno też coś u niego kupimy szkoda tylko że te body w większości bardziej dla dziewuszek

Ja bym wziela pierwszy - jakoś zawsze wytrzymuje bol - jestem troche masochistka - lubię czuć co się dzieje z moim cialem Oczywiście może to naiwne, bo nie mam pojecia jak moze bolec porod, ale jestem z tych osob, co biorą lek przeciwbolowy raz na 5 lat, co w cale nie oznacza, ze rzadko mnie cos boli Wazniejszy bylby dla mnie porod z mezem niz zzo

tez zauważyłam, że ma body dla dziewczynek a dla chłopców nie za bardzo

laseczce nie chodzi o taki wybór, w obu szpitalach może mieć poród rodzinny
tylko, ze w tym co jest zzo nie może tż wchodzić na salę gdzie leżą kobiety po porodzie
a tak jest w większości szpitali niestety, bo w większości szpitali te sale są wieloosobowe,
i w sumie rozumiem to, bo ja bym nie chciała, żeby faceci "współlokatorek" oglądali mnie w koszuli po porodzie, karmiącą dziecko i np. kichali mi na dziecko

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-07 o 11:44
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:51   #2047
Ahtaga
Wtajemniczenie

widzę, że jakieś olejki zamawiacie... muszę pomyśleć póki co smaruję się Fissanem i odpukać nic nie ma, ale wiadomo że największy wzrost dopiero przede mną.

Ja to mam inny problem...czy moje biodra i miednica "przepuszczą" dziecko Mam teraz w biodrach 87 i się boje, że nie dam rady naturalnie. Czytałam gdzieś na forum o dziewcznie której rozeszło się spojenie łonowe przy porodzie bo była za wąska, a miała 90cm...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:56   #2048
prunelle
Wtajemniczenie

bardzo dziękuję za życzenia

diatoma, strasznie współczuję, mam nadzieję, że Ci przejdzie szybko

Cytat:
dziewczyny a ja chyba puchne to niemożliwe żebym tyle ważyła, czuje się tak jak 2 lata temu kiedy miałam plastry antykoncepcyjne taka napompowana jak pudzian.... :/ i teraz też jestem taka ubita.
Mój Fabian to chyba będzie jedynak, ciąża mi nie służy
ja to słyszałam, że kobiety tak czasem mówią, przy porodzie też, że "nigdy więcej", ale mają dar zapominania i pakują się w to znowu
ale poważnie to może faktycznie się spytaj lekarza, czy takie puchnięcie to normalne??

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:59   #2049
Montii
Zakorzenienie

prunelle ,wczoraj tego nie było, raz jest, raz nie..więc nie wiem..ale jutro mam gina..zapytam

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 12:09   #2050
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
a w pokoju duzym i lazience nie mam bladego pojecia co robic. Myslalam, o szarosciach tak jak w lazience. Podobają mi się połączenia szary-musztarda, szary-fiolet, szary-rudy, no ale jestem w kropce, a tu trzeba juz kupic farbe. Tapety tez nie moge znalezc, jak wzór ładny to kolory nie te ehhh

ja mam fioletowo-szarą sypialnię
Stary 2010-11-07, 12:31   #2051
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, jak to jest teraz z lewatywą, dają je każdemu? To boli Może te co już rodziły mają swoje doświadczenia i się podzielą.
u nas na 100% nie robią a szkoda bo chyba bym wolała lewatywę niż niespodzianki podczas porodu
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 12:31   #2052
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
prunelle ,wczoraj tego nie było, raz jest, raz nie..więc nie wiem..ale jutro mam gina..zapytam

bratowa tż-a strasznie spuchła,
widziałam ją kilka dni temu,
źle to wygląda,
mam nadzieję że mnie to nie spotka
Stary 2010-11-07, 12:32   #2053
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
A ja w ogóle nie lubię alkoholu, nawet na własnym ślubie nie piłam, no i jak się okazało byłam już wtedy w ciąży, więc dobrze

ja się ostatnio strasznie boje rozczarowania, że poród wyobrażam sobie za dobrze, że myślę, że sobie z małym poradzę, że wcale nie będzie płakał bez sensu, że będę rozumieć o co mu chodzi
Co do alkoholu, to ja bym sklamala mowiac, ze nie lubie Czasami jak mam wielkiego, ciazowego focha na caly swiat, to tak mi sie marzy usiasc jak kiedys na balkonie z moim ulubionym drinkem, zapalic sobie fajeczke i miec wszystko w ... Pomarzyc mozna

Co do samego porodu, to ja raczej nie mam zludzen, bo moja Mama pracowala kupe lat na porodowce, wiec jestem dosyc oswojona z tematem i moze dlatego tez nie skupiam sie na nim tak bardzo Dla mnie jest to sprawa czysto fizjologiczna, wiec nie mam cisnienia, ze TZ powinien byc ze mna, choc rozumiem kobitki, ktore tego potrzebuja, nie zastanawiam sie czy bol wytrzymam, bo wiem, ze musze jakby z jakiegokolwiek wzgledu znieczulenie nie wypalilo... Generalnie nie planuje, nie mysle o tym za duzo, tylko staram sie nastawic pozytywnie, bo wszystko i tak potoczy sie swoim rytmem

Swoja droga, to mamy ten sam tp Marsylia

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 12:58   #2054
aja1
Zakorzenienie

Cytat:

U nas dają każdemu, wolę mieć lewatywę, a nie zrobić niespodziankę dziecku
To nie boli, wkładają rurkę i z worka leci woda z mydłem. Tylko potem cza się spiąć coby nie wyleciała , straszą tylko, że może lecieć od razu, ja chodziłam i chodziłam, aż w końcu musiałam się wysilić żeby poszło

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 13:14   #2055
n.ik.a
Zadomowienie

Wanilia83 apap na taki ból głowy niewiele zdziała, zimne i ciepłe okłady z octem...nic...leżę i wyję no czasem uda mi się zasnąć, ale też nie przynosi to znaczącej ulgi. Myślałam, że są jeszcze jakieś sposoby o których nie wiem

Montii ja przed ciążą nosiłam rozmiar 34/36, oczywiście przytyłam ok 4 kg. ale nadal mieszczę się w 36- to pewnie jednak nie potrwa długo

ale się wczoraj uśmiałam na tej komedii...szczerze polecam na ciążowe zmiany nastroju

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 13:26   #2056
Olusiaa_
Zakorzenienie

Montii
a masz jakiś ciśnieniomierz?

czasami puchnięcia/obrzęki + podwyższone ciśnienie są objawem zatrucia ciążowego.

Ja ostatnio same komplementy zbieram wszyscy mi mówią, że chuda jestem, brzuszek malutki i w ogóle ciąża mi służy

Na ból głowy można Apap
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 13:37   #2057
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
oo to już swoją drogą
ja to mam ochotę na whiskey z colą, jeny ciekawe za ile miesięcy takiego drina się napiję .. ?
ja tez na ;lampke wina sie nie skusze, ani na lyk piwka, chociaz proponują mi, i znajome w ciąży piją lamke, dwie winka ,
ale drinusia to bym wypiła.....ale to pewnie gdzies za około rok....

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
ja mam fioletowo-szarą sypialnię
a ja fioletowo-beżową
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 13:41   #2058
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

Montii ja przed ciążą nosiłam rozmiar 34/36, oczywiście przytyłam ok 4 kg. ale nadal mieszczę się w 36- to pewnie jednak nie potrwa długo
chciałaś mnie pocieszyć czy zdołowac bo nie wiem

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja tez na ;lampke wina sie nie skusze, ani na lyk piwka, chociaz proponują mi, i znajome w ciąży piją lamke, dwie winka ,
ale drinusia to bym wypiła.....ale to pewnie gdzies za około rok....

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

a ja fioletowo-beżową
ani nie mów na samą myśl o whiskey mam ślinę

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Montii
a masz jakiś ciśnieniomierz?

czasami puchnięcia/obrzęki + podwyższone ciśnienie są objawem zatrucia ciążowego.

Ja ostatnio same komplementy zbieram wszyscy mi mówią, że chuda jestem, brzuszek malutki i w ogóle ciąża mi służy

Na ból głowy można Apap
mam mam i ciśnienie mam książkowe ale zmierze sobie zaraz z ciekawosci

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 13:44   #2059
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja bym wybrała ten ze znieczuleniem
ale to tylko moje zdanie, dla mnie jest bardzo ważny poród rodzinny,

natomiast z faktem, że potem w większości szpitali już tatuś nie może przebywać na sali po porodzie sie pogodziłam że tylko odwiedziny

ale ja jestem z małego miasta, gdzie szpital nie oferuje prawie niczego, więc może tez inaczej na to patrzę,
jakby mieszkała np. w W-wie to pewnie starałabym sobie załatwić wszystko,
czyli i poród rodzinny, znieczulenie, jednoosobową salę po porodzie, żeby tż przez te 2 dni był cały czas ze mną i dzieckiem
Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no tak, ale w tym szpitalu jest sie tez 3-4 dni bez dziecka ( czyli jak rozumiem przynosza pewnie tylko na karmienie, tak jak 50 lat temu za komunizmu, masakra )

Ja bym na pewno wybrała ten szpital gdzie dziecko może byc przy tobie cały czas, myslałam, ze juz nie ma takich szpitali gdzie zabierają dziecko- przeciez te pierwsze chwile, te 2-3 dni są bardzo ważne dla dziecka, nie wyobrażam sobie, że miałoby leżec gdzieś w jakiejś osobnej sali i płakac tam i żadne znieczulenie by mi tej rozłaki i świadomości nie zrekompensowało, poza tym trzeba pamiętac, że mogą byc takie okoliczności, że i tak tego znieczulenia nie dadzą
ale wybór nalezy do Ciebie, Ty sama wiesz co dla Ciebie będzie najlepsze
Cytat:
ja też myślałam, że takich szpitali nie ma,
nawet u mnie w mieście (jak już wcześniej pisałam szpital jest beznadziejny i utknął daleko za dzisiejszymi czasami) można mieć dziecko przy sobie,

laseczka dopytaj się może o to

A tak właściwie to który szpital to jest, bo rozumiem że w Poznaniu?

u nas po sn jest się w szpitalu 2,3 dni, 5 dni po cc
Cytat:

dziękuję wam dziewczyny za odpowiedzi. Ale w jednym i w drugim szpitalu można rodzic z mężem poród rodzinny.

jeśli chodzi o ten szpital co am jeszcze takie stare podejście to szpital Św. Rodziny . ale ma bardzo dużo pochwał. szkoda tylko ze jest całkowity brak odwiedzin czyli ojciec wogole nie widzi dziecka -tzn przez szybkę i nikt do Ciebie nie może wejść jedynie na korytarz na chwile . i najgorsze jest to ze dzidzius nie moze byc z toba cały czas... więc tez nie wiem czy jednak nie zostane przy tamtym bez znieczulenia ....
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 13:48   #2060
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje dla wszystkich sprawdzonych już mam chłopczyków i dziewuszek

Jok3r gratuluje wozka i karuzeli, dla mnie to na razie tak odlegle jak snieg - nie wierze w snieg dopiero jak nie zacznie padac - mam tak co roku

Nie wiem czy zauważyłyście ale z cipek robią się siusiaki, a jakoś na odwrót nie bardzo. My idziemy jutro - zobaczymy czy się nasz siusiak z 12 tygodnia potwierdzi.
W sumie od kiedy wiem, że to syn przestały podobać mi się wszystkie imiona dla dziewczynek, które wcześniej miałam wybrane

MI przyszły wszystkie olejki do smarowania wymieszałam je razem popakowałam w szklane buteleczki i się nawilżam, dodaje do tego jako bazę humektanu i nacieram - mam nadzieję, że mnie to choć trochę uchroni przed sloneczkami Oczywiście na góry i doliny nic nie poradzę.
Mój mąż ostatnio jak mówiłam mu coś o celulicie mówi: "No tak, dobrze, że nie masz go jeszcze, może się nie pojawi" Sprawdzałam czy nie oślep biedny - ale wszystko z nim w porządku - nawet zademonstrowałam co to jest celulit. A on żył w błogiej nieświadomości, że ma żonę bez celulitu - nie wiem czy dobrze zrobiłam uświadamiając go

Super
Do nas jutro wchodzi ekipa i zaczyna dzialac - mamy już kupione podlogi, wszystko do lazienki poza blatem pod umywalke, kafle przyjdą we wtorek. Do kuchni też jest trochę rzeczy. Wczoraj kupiliśmy testery farb z mieszalnika do lazienki. Moze dzis pojedziemy po bialą i farbę do sypialni, a w pokoju duzym i lazience nie mam bladego pojecia co robic. Myslalam, o szarosciach tak jak w lazience. Podobają mi się połączenia szary-musztarda, szary-fiolet, szary-rudy, no ale jestem w kropce, a tu trzeba juz kupic farbe. Tapety tez nie moge znalezc, jak wzór ładny to kolory nie te ehhh

NAJLEPSZE

Snilo mi się dziś że urodzilam corke pierwszy raz bo zawsze mam syna.
I bylam u babci w szczecinie ona lezala w wozku, ale ledwie się w nim miescila, i wiedzialam ze maz kupil wozek, bo wczesniej razem nie zdarzylismy. Wozek byl zielono pomaranczowy i caly czas myslalam jaki jest brzydki i jak on mogl cos takiego kupic I potem przyszedl moj szef zapytac czemu nie bylam w pracy a ja na to ze rodzilam w nocy wiec nie moglam przyjsc, ale ze bede jutro A on na to ze slyszal ze porody troche bola, a ja ze faktycznie ale na pewno do jutra mi przejdzie
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
u nas na 100% nie robią a szkoda bo chyba bym wolała lewatywę niż niespodzianki podczas porodu
U nas daja czopek w tylek, ktory dziala mega szybko i czasem to sie nawet do kibelka nie zdazy dojsc
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 13:49   #2061
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Co do samego porodu, to ja raczej nie mam zludzen, bo moja Mama pracowala kupe lat na porodowce, wiec jestem dosyc oswojona z tematem i moze dlatego tez nie skupiam sie na nim tak bardzo
ja też nie mam złudzeń,
uważam, że poród to nieprzyjemna fizjologiczna sprawa, która chciałabym mieć z głowy jak najszybciej a najlepiej to ominąć,
nie dopisuje do tego żadnych mistycznych przeżyć jak niektórzy,

i dlatego mam ogromne ciśnienie żeby tż był przy tym,
bo powinniśmy się wspierać w najcięższych chwilach
powinien czuwać czy ktoś nie robi mi krzywdy,

jakby on trafił do szpitala z jakiegoś poważnego powodu tez bym była przy nim i czuwała
Stary 2010-11-07, 13:54   #2062
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
i dlatego mam ogromne ciśnienie żeby tż był przy tym, bo powinniśmy się wspierać w najcięższych chwilach
jakby on trafił do szpitala z jakiegoś poważnego powodu tez bym była przy nim i czuwała
mój już twierdzi, że "nie da rady"
tchórz

Montii
i jakie masz?
Stary 2010-11-07, 13:58   #2063
Montii
Zakorzenienie

122 na 70 więc chyba ok ?

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 14:10   #2064
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
mój już twierdzi, że "nie da rady"
tchórz
mój nie ma wyboru
ja muszę dać radę to on też
zresztą nie ma porównania jaki wysiłek on musi w to włożyć a jaki kobieta

Cytat:

bardzo OK
Stary 2010-11-07, 14:13   #2065
Montii
Zakorzenienie

to nie wiem skąd to uczucie ciężkich i opuchniętych nóg...
kupiłam krem z perfecta mama dla zmęczonych nog ale nie polecam, zero efektów

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 14:19   #2066
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
OK.OK
Ogranicz jedzenie soli, może to zatrzymuje Ci wodę w organiźmie....?

iizabelaa
ja nie chce swojego zmuszać.... źle bym się czuła, wiedząc, że nie chce tam iść...
poród to jednak nie to samo co leżenie w szpitalu z powodu jakiejś choroby....
Stary 2010-11-07, 14:25   #2067
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
iizabelaa
ja nie chce swojego zmuszać.... źle bym się czuła, wiedząc, że nie chce tam iść...
poród to jednak nie to samo co leżenie w szpitalu z powodu jakiejś choroby....

rozumiem, ze nie chcesz zmuszać,
widocznie sama może też go tam nie potrzebujesz

ja się cieszę, że mój tż chce tam sam iść,
chce to złe słowo,
on uważa że to jest po prostu normalne, że ma być przy mnie,

jasne, że poród to nie to samo co choroba,
bo przy porodzie dużo bardziej potrzebne jest wsparcie niż jak się leży z innego powodu w szpitalu
Stary 2010-11-07, 14:36   #2068
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
ja też nie mam złudzeń,
uważam, że poród to nieprzyjemna fizjologiczna sprawa, która chciałabym mieć z głowy jak najszybciej a najlepiej to ominąć,
nie dopisuje do tego żadnych mistycznych przeżyć jak niektórzy,

i dlatego mam ogromne ciśnienie żeby tż był przy tym,
bo powinniśmy się wspierać w najcięższych chwilach

Tak jak juz pisalam - swietnie rozumiem, ze duzo kobiet ma taka potrzebe, ale ja osobiscie nie Ja ogolnie jestem typem, ze jak jest mi zle czy jak boli, to zamykam sie w sobie i unikam towarzystwa, nawet kochanego TZta Ten typ tak poprostu ma
Oczywiscie nie bedzie tez tak, ze on siedzi w domu i TV oglada, a ja sie tam mecze - dopoki bedzie mozna, to bedzie ze mna, ale faze finalna porodu, to juz chyba dla siebie pozostawie No chyba, ze jemu bedzie na tym bardzo zalezalo ale watpie W kazdym badz razie jak wszystkie wiemy kobieta w ciazy zmienna jest, wiec zakladamy tez opcje, ze wszystko mi sie odwidzi i, ze bez niego ani rusz, wiec do szkoly rodzenia napewno wspolnie pomaszerujemy - tak na wszelki wypadek

Oluś

Edytowane przez SammaMia
Czas edycji: 2010-11-07 o 14:38
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 14:42   #2069
Montii
Zakorzenienie

no właśnie ja prawie w ogóle nie solę!
i mało jem produktów bogatych w sól itp... no ale wczoraj był spokój, może dzisiaj też... na pewno zmusze sie do picia wooooody bo ostatnio mało pije i może tu jest błąd

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 14:44   #2070
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Tak jak juz pisalam - swietnie rozumiem, ze duzo kobiet ma taka potrzebe, ale ja osobiscie nie Ja ogolnie jestem typem, ze jak jest mi zle czy jak boli, to zamykam sie w sobie i unikam towarzystwa, nawet kochanego TZta Ten typ tak poprostu ma
Oczywiscie nie bedzie tez tak, ze on siedzi w domu i TV oglada, a ja sie tam mecze - dopoki bedzie mozna, to bedzie ze mna, ale faze finalna porodu, to juz chyba dla siebie pozostawie No chyba, ze jemu bedzie na tym bardzo zalezalo ale watpie W kazdym badz razie jak wszystkie wiemy kobieta w ciazy zmienna jest, wiec zakladamy tez opcje, ze wszystko mi sie odwidzi i, ze bez niego ani rusz, wiec do szkoly rodzenia napewno wspolnie pomaszerujemy - tak na wszelki wypadek
rozumiem

jeżeli będzie w pierwszych fazach to możliwe, że już go nie wypuścisz na sam koniec
albo nawet nie pomyślicie żeby wyszedł bo będzie przejęci że to już niedługo

zresztą w tych pierwszy fazach chyba obecność jest bardziej potrzebna, bo to one trwają długie godziny,
a końcówka to już ponoć z górki

a w szkole rodzenia to też raczej o tych 2 pierwszych fazach będzie, oddychanie itp,
no i o opiece nad noworodkiem

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-07 o 14:46
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości