|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
2. Super wybór )3.to poszalalas ...korektor sunlight uzywalam pod oczy i bylam zadowolona dopoki nie poznalam korektora pixie puder bambusowy z edm czy z BU soft bronzer jest bardzo jasny ale na kontury powinien sie nadac, fajny jest 4.Fajne pytanie ostatnio tradycyjny podklad mialam w kwietniu na slubie kuzynki tylko dlatego bo przetrwa jednak nieco dluzej niz mineralki a mam i tradycyjna kolorowke choc nie uzywam (no chyba ze cosik do ust,kredke czy tusz ) jednak nie wyobrazam juz sobie zycia bez prochów ![]() 5 jak cos to pisz śmiało
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
nie, no żartuję, ale rozumiem doskonale.
|
|
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- to samo mu powiedzialam ale jego tak samo zaskoczyl ten telefon |
||
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
vette
papi oby jak najszybciej były wyniki i byście się wkońcu dowiedzieli co za chol..erstwo. a z pieluchą to tak zrobię w sensie, że rozłoże po złożeniu żeby widzieć czy coś się ciągnie co do mamy to nie jesteś egoistką i nie dziwne, że Cię zdenerwowała prośba no ale wykręciliście się czy tż pojechał jednak ? Bajka9 gratki za postępy wiem jak to cieszy i Alguien oooo jeeeny jaka Milenka już duża wszystkiego najlepszego ola_k11 daj znać jakbędą się spisywac pędzle bo ja mam tylko kabuki z EDM i muszę zakupić top flat a cenowo jednak jest duża różnica właśnie ja muszę wypróbować z pixie bo z EDM średnio jestem zadowolona chociaż nie mam porównania ![]() miałam próbkę kaolin powder sunlight którą używałam jako primera i finishing dust jako wykończenia ( tak się pyli, że doslownie 2 razy użyłam i reszta poszła z powietrzem) i mi nie spasowało bo świeciłam się jak choinka ( mam mieszaną skórę ) więc musiałam wstrzymać się z używaniem dopóki mi nie przyszły pudry z BU po których już tak nie błyszczę więc fajnie miałam jeszcze sunlight pod oczy super więc nawet nie chce myśleć jaki dobry będzie z pixie żółty skoro papi mówi że lepszy jak tylko kasy coś będę mieć to zamówię ![]() i mam też multi intensive concealer ale jakoś nie widzę super krycia ale pewnie spowodowane tym, że nie mam będzelka a palcem czy patyczkiem do du..py się nakłada ( tak samo pod oczy sunlight robię to kabuki hahah muszę zakupić mały pędzelek ) a z róży zauważylam, że te jasne mało intensywne to trochę trzeba nakladać a strasznie lubię walkee talkee a i puder błyszczący wet sand dla mnie super tak się ładnie błyszczy- pewnie dlatego, że " zwykłymi" kosmetykami nigdy nie miałam takiego połsku co by nie wyglądał źle na mojej mieszanej skórze ![]() narazie zużywam wszystkie próbki podkładów mimo, że kompletnie nie moje kolory to tego tak nie widać narazie ciężko z kasą ale ak tylko coś luźnego będę mieć to na pewno duże zakupy zrobię ![]() byłam dzisiaj na piwku z kuzynką ale tylko mnie "smaki złapały" hehe i świadomość że więcej nie popije jak pomyśle ile kiedyś imprezowałam .... może kiedyś jeszcze na jakąś imprezę pójdę ale narazie nie jestem w stanie nawet pomysleć, że rekinka bym miała do babci na całą noc zaprowadzić by iść na imprezę i chyba nie prędko się przełamię ![]() więc pewnie wybiorę się na impreze za 5 lat
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
marta,ola_k11, aneciaslonko, vette, papeteria, niezawsze, wiolek Milenka przesyla
![]() papi jejku oby jak najszybciej sie te meki skonczyly dla maluszka. Doskonale Cie rozumiem, jak mowisz, ze zabralabys ten caly bol od niego i na siebie wziela. Trzymam kciuki, zeby bylo lepiej! wiolek ja nawet nie mam z kim zostawic malej, wiec tak samo nie wiem, kiedy sie gdzies na nocne wyprawy wybiore ![]() bajka9 za 3 miechy!!Ale tu cisza dzis byla ![]() Dobranoc! |
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
papi daj znac jak tam nocka. tak piszecie o tych kosmetykach a dla mnie to jakbyscie po chinsku pisaly nic nie kumam. malo sie maluje i nie potrafie tego robic ale marzy mi sie makijaz jak z reklamy he he
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko wszystko się wyjaśniłoola - a bo takie smaczne i Tz lubi ![]() vette - witam ![]() bajka - gratulacje ![]() U nas nocka oki, mała dziś ma w końcu sukieneczkę ubrana i kończy 4 miesiące pannica Alguien - śliczna
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i wpisywałam sobie te nazwy na stronce EDM http://kosmetyki-mineralne.com/ i tam mi wyskakiwały te produkty i sobie o nich czytałam ehhh zła jestem bo już któryś dzień mały mi wstaje 6-7 a to wszystko przez to, że wymieniali mi w środę okno ale jeszcze nie przyszły rolety i mam jasno w pokoju rano :/ nosz kurde a zamawiałam to okno z roletami na początku października no ile można to robić bo dopiero w przyszłym tygodniu będą ale nie wiadomo w który dzień
|
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za troske
ania nocka nawet w porzadku i z rana nawet pogadalismy sobie i posmialismy sie , ale zrobil juz jedna "galaretke" a teraz steka bo by chyba dalej chcial i mostki robi i prezy sie ale mam nadzieje ze niedlugo wreszcie sie to skonczy ....wiolek ola na pewno bedzie z pedzli zadowolona chyba ![]() a co do kabuki pod oczy to bardzo dobry pomysl ale spelniaja funkcje korektora acha TZ oczywiscie pojechal wczoraj , byl z powrotem po polnocy mama mu wcisla kase , dzis jej oddamy bo idziemy na obiad Mam nadzieje ze twoj rekinek da ci pospac jutrokarolcia chwal sie tu Twa dama w kiecuszce
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-11-07 o 10:13 |
|
|
|
#820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my wstalismy po 7 zjedlismy sniadanie misio zjadl i jeszcze wszyscy walnelismy sobie drzemke a teraz mlody lezy i ulice sezamkowa oglada
|
|||
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pytan nt prochow to jak cos wal smialo i nie uwierze ze ta ladna dziewczyna na zdjeciach nie umie sie malowac co tu do umienia
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-11-07 o 10:41 |
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i dziekuje za komplement
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-11-07 o 10:49 |
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#824 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
U nas druga nocka pod rząd ze spaniem bez przerwy 8 i pół godziny. Jestem w szoku i budzę się godzinkę przed Małą już zupełnie wyspana. Papi- miałam już kiedyś napisać o celiakii.. ale nie chciałam być złą wróżką. I nadal mam nadzieję, że to nie to. Mój ex M. (Boże jak to dziwnie brzmi) miał celiakię w dzieciństwie i nie wspominał tego zbyt dobrze... Niewiele produktów mógł jeść... Co do tych kosmetyków to dla mnie też jakiś chiński język. Karolcia i Alguien natchnęły mnie i dzisiaj Jagoda ma ubraną sukienkę Wczoraj Jagódka skończyła 3 miesiące i ja też już tęsknię za tym jak była takim niespełna dwu-i-pół-kilowym maleństwem. I trudno pogodzić się z tym, że już więcej dzieci mieć nie będę...
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do tej celiakii tez mam nadzieje ze to jednak nie to moglas pisac , wlasnie wiem ze to sie wiaze ze sciasla dieta no ale zobaczymy co wyjdzie z posiewu...obstawiam jeszcze jakies wstretne bakterie , wirusa lub grzyby bo te dziwne kupy zaczely sie tuz po wyjsciu ze szpitala czyli w 3 tyg zycia Adaska....Co do kosmetykow nie jest to tak skomplikowane jakby sie wydawalo Pochwal sie swoja mala strojnisia ![]() A czemu nie bedziesz miec wiecej dzieci ?....jezeli nie ma przeciwwskazan medycznych to( na pewno ulozysz sobie jeszcze życie i bedziesz jeszcze szczęśliwa czy z M. czy bez ) życze Ci wiecej dzieciaczków jezeli tego chcesz |
|
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczności ![]() Dziewczyny...to już nie jest śmieszne. Od rana wymiotuję :/. Fakt, że wczoraj trochę winkowaliśmy, ale bez przesady :ściana:
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-11-07 o 11:51 |
||
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakies inne objawy
|
|
|
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
Papi - ja maluje sie codziennie, uzywam tradycyjnego podkladu Vichy Dermablend 35, bardzo chcialabym sprobowac tych mineralnych kosmetykow, ale nie mam pjecia jaki odcien podkladu zamowic, jaki korektor itp.
My po chrzcinach. Dagusia nie plakala, ksiadz wylal jej na glowe tyle wody, a ona tylko zrobila duze oczka. Moja coreczka kochana. W kosciele skonczylo sie o 19, pozniej pojechalismy do restauracji. Mala z wrazenia prawie nic nie jadla. Imprezka skonczyla sie o polnocy. Dagmara wytrzymala do konca, moze spala z 20 min. Przez sobote spala moze z pol godziny. W domu padla o 1:30, obudzila sie o 8:30, zjadla. godzinke sie pobawila i spi do teraz.
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nie wiem, niby zmienny apetyt... w poprzedniej ciąży nie wymiotowałam. Pierdylę, idę po test.
|
#830 | ||
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
My właśnie się ogarneliśmy (w końcu) i zaraz zbieramy się na obiadek do mojej babci Potem w planach jest zostwienie Patrycji na troszkę z prababcią a my wyskoczymy do galerii na film![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- [QUOTE=papeteria;23096451]Dzieki dziewczyny za troske nocka nawet w porzadku i z rana nawet pogadalismy sobie i posmialismy sie , ale zrobil juz jedna "galaretke" a teraz steka bo by chyba dalej chcial i mostki robi i prezy sie ale mam nadzieje ze niedlugo wreszcie sie to skonczy ....Fajnie,że nocka ok i humorek Adasia lepszy Ja myślę,że to jednak jakaś bakteria przyplątała się ze szpitala,jakieś takie mam przeczucie (oby się sprawdziło) i po wyleczeniu będzie super![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Używam tuszu,cienia do powiek,czasem troszkę różu..pudru nie używam (chyba,że nocna impreza,wesele itp)bo zawsze cerę miałam ładną i jakoś tak bez pudru się obywało..pomadek nienawidzę,bo usta mi od razu pierzchną jak użyję![]() Ale ostatnio naszła mnie ochota aby wyglądać tak ładnie,z pełnym makijażem Ciekawe tylko co TŻ powie,bo on nie przepada za mocnym makijażem
|
|
#831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mała strojnisia właśnie strzeliła focha na karuzelkę, zjadła trochę i zdrzemnęła się pół godzinki. Raczej już sobie z nikim nie będę życia układała. Nie zamierzam. Moim marzeniem było stworzenie rodzinnego domu dziecka i wychowywanie dzieci swoich i i przybranych. Cytat:
|
|
#832 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Grzeczna dziewczynka Fajnie,że wszystko się udało ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Ale życzę Ci aby się spełniły Twoje marzenia (wszystkie).
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale podobnie jak Alutka nie mam pojęcia co i jak z czym łączyć...te kosmetyki chyba zaraźliwe a język jaki stosujcie w tym temacie też dla mnie jak chiński.Alutka super że już masz chrzest za sobą, my dopiero będziemy chrzcić najszybciej na święta, bo męża teraz nie ma. A tak w ogóle to dzień dobry w ten deszczowy dzionek ze spaceru dziś nici..
|
|
#835 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Pani, ale Pani wylewna
![]() Dzień dobry. U mnie bak chęci na spacer... już od kilku dni.
|
#836 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
U nas dzisiaj zmiana czasu byla. Nawet nienajgorzej, bo Milena wstala po 8 starego czasu czyli po 7 nowego. karolcia dziekujemy za komplement i dla Nastki za 4 miesiace!!!Cytat:
A co do kosmetykow to mam dokladnie takie samo wrazenie haha W ogole sie na tym nie znam, a tez chcialabym super makijaz sobie robic ![]() Cytat:
alutka dla Dagusi za bycie grzeczna na chrzcieCytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- A swoja droga to ciekawe, ktora z nas pierwsza zaciazy ponownie
|
|||
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu dzis cisza. Taka pogoda to chyba wszyscy spia
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() dzidza - jestem ciekawa wyniku ![]() lazurowa - to dobrze ja tez w końcu ubrałam My byliśmy u rodziców później u znajomych na obiadku, spacerku no i teraz Nastka śpi a my czekamy na UGOTOWANI
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
No i Dzidzia się nie odezwała hmmm...
![]() Niezawsze jutro ósmy- testujesz?
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra z tymi testami, ciekawe kiedy dostanę @
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

czyli tradycyjny 
soft bronzer jest bardzo jasny ale na kontury powinien sie nadac, fajny jest 
jak cos to pisz śmiało

za 3 miechy!!
ale marzy mi sie makijaz jak z reklamy