|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
witam, niedzielnie
![]() wera szczere wyrazy współczucia Dziewczyny brzuszki śliczne ja się przejmuje że ostatnio maleństwo mało się rusza a ono w nocy szaleje ![]() bylismy wczoraj w aquaparku i mimo że raczej nie korzystałam z dobrodziejstw takiego miejsca to się maksymalnie zrelaksowałam czytałam że jacuzzi niestety nie jest polecane w ciąży więc praktycznie tylko pływałam i zjechałam z jednej zjeżdzalni dla dzieci
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
,
|
|
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
aha, co do rozmiarów to ja też przed nosiłam dól 38 a góra 36 i jak coś w biodrach dobrze leżało to w pasie dużo luzu
ale teraz biust mi podgonił bioderka i o dziwo w biodrach mi nie przybyło tylko czy tak po ciąży zostanie??!!
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to mój nazywa kulka lub piłeczka....... Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-11-07 o 16:42 |
|
|
|
|
#1985 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak dodać załącznik ;/
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
Poniżej okienka gdzie wpisujesz tekst odpowiedzi są dodatkowe opcje.
Tam też jest "Zarządzaj załącznikami". Po kliknięciu tego otwiera Ci się okienko w którym dodajesz np. fotki, kiedy już się załadują, czasami trwa to chwilkę a fotki nie mogą być za duże, wtedy klikasz wyślij odpowiedź ale nie pod napisaną wiadomością tylko pod dodanymi załącznikami
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, z przeziębienia wyszedł teraz kaszel.......grrrrrrrrr
|
|
|
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie da się tego załadować nawet
![]() Już chyba z pół godziny pisze "proszę czekać " ,że do sklepu zdążyłam jechać No cóż chyba się nie pochwale brzuszkiem
|
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
marlena_19_19 może masz za dużą fotkę?
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiście za duże było
.Troche technologii i się człowiek gubi ![]() Dzięki dziewczyny za pomoc. |
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcie robione dziś t.j. 31 tydzień ciązy . Jeszcze prawie dwa miesiące przed nami (termin na 6 stycznia mam) a już się boję jak ja się przy Wigilijnym stole zmieszcze
). Dodam ,że przed ciążą nosiłam rozmiar 36. Ważyłam 54 kg. ;P |
|
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
marlena_19_19 śliczny Brzusio! Jaki okrąglutki
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Marlena-calkiem spory ten twoj brzuszek. Ktory masz tydz. teraz?
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
Zaczne 31 tydzień .
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
marlena_19_19 śliczny brzuszek
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-11-07 o 17:41 |
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewuszki!
Jestem już po Obronie W końcu odetchnęłam z ulgą i poczułam niesamowity luz psychiczny, bo ostatnie dni i noce były dla mnie baaardzo nerwowe. Biedny TŻ obrywał po głowie, bo na kimś się przecież musiałam wyładować! ![]() werka, przyjmij wyrazy współczucia! Piękne, okrąglutkie brzucholki! ![]() Dziś zaczynamy z Marcelkiem 29 tydzień! Podobnie jak mysiopez ![]()
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1999 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Werka, wyrazy wspólczucia, bardzo mi przykro Jak sie teraz czujesz? Brzuszek nadal twardy się robi?Cytat:
Wiadomości odnośnie pielęgnacji maluszka, można wrzucić nawet tutaj, na początek, a później jak się przeniesiemy to razem z nimi W końcu każda mamusia może już teraz sobie poczytać, podszkolić się, zawsze to jakoś pewniej, raźniej.Cytat:
![]() Ja też broniłam w ciąży już, w lipcu
|
|
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
Marika u nas szpitale sa na wpol sprywatyzowane, to znaczy mozna miec ubezpieczenie panstwowe lub prywatne (wtedy ma sie wiecej badan itd), ale akurat na porodowce i polozniczym, czy masz takie czy inne, to nie ma znaczenia, bo za porody kasy chorych placa chetnie i duzo
.Wiec tu nie ma czegos takiego jak oplata za znieczulenie, warunkiem dostania znieczulenia jest, podpisanie na nie zgody przed porodem, bo jak matka zdecyduje sie w trakcie porodu, to nie dadza, boja sie, ze pozniej zaskarzy szpital, ze w czasie boli i emocji podpisala cos czego nie chciala .No, ale ja chyba bardziej sie boje tego znieczulenie jak porodu, wiec nie podpisze Co do reklam firm masz racje, firmy niby sponsoruje "otwarte drzwi szpitala", a przy tym maja darmowa reklame, bo wiadomo jak cos podpasuje, to czlowiek kupi .Mi np: bardzo sie spodobal olejek na rozstepy Weleda, i mimo ze rozstepow nigdy nie mialam, to skora po tym olejku jest tak fantastyczna, ze kupie, zeby gladka skore miec .Ale poki co mam probki Z H&M np: dostalam dzis do malej czapeczke i 10 procentowy rabat, i juz maja szanse, ze cos tam kupie, bo normalnie H&M omijam, jakos mi nie po drodze jest. Inne sklepy jakies rabaty, a reszta to probki, probki i jeszcze raz probki, super ze mozna tak potestowac, choc moj maz twierdzi, ze probki sa lepsze jak pozniej te normalne opakowania, i chyba troszeczke ma racji hmm. No i jeszcze wracajac do szpitali, uwazam ze w Polsce tez to wszystko w ramach ubezpieczenia powinno byc dostepne. Jedyne za co sie doplaca to jak maz chce nocowac w szpitalu z zona, no ale jak dla mnie bezsens .Mi proponowano porod ambulatoryjny, czyli urodzic i jak wszystko ok. po 2 godzinach do domu, no i kusi mnie, ale TZ sie nie zgadza, mowi ze nie wypoczne itd. tyle ze ja bede i tak o dziewczynki sie zamartwiac.. Marlena_19_19_ sliczny okragly brzuszek masz ![]() stalowamagnolia Gratulacje .Co do wyprawki, ja przyznaje bez bicia ze nie chce mi sie nic liczyc, wiem ze z wazniejszych rzeczy brakuje mi laktator, wozek i nosidelko, plus jakies staniki, pampersy, ale to mniej wazne, bo zawsze dokupic mozna. Ubranek nie mam za duzo, ale na poczatek wystarczy, nie wiem jakie duze malenstwo bedzie, wiec nie szaleje zbytnio. Poza tym dzis znow mialam usg, mloda schowala sie bardziej jak wczoraj, oprocz ucha, ziewajacej buzi (noska juz nie), i nogi nie mamy zadnych zdjec, mimo ze lekarka zapewniala nas, ze technika jest taka, ze mala nie ma szans schowac buzi, to ona pokazala, ze ta technika wcale dobra nie jest Nawet ordynator zawolany do pomocy nie dal rady uparciucha zobaczyc, skakala tak, ze nie mozna jej bylo ani zmierzyc, ani zwazyc. Maz mowi, ze ona nie lubi usg, albo "nie jest gotowa" jeszcze, wiec mam jej dac spokoj .To niech jej bedzie .Za to szaleje, ze mnie przeraza, jak pomysle ze po porodzie tak moze byc
|
|
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
mój na mnie woła Burger Kinga (tak mam na imię
) ![]() stalowamagnolia - gratuluję ![]() weraa - bardzo Ci współczuję marlena- śliczny brzuszek
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
Wy macie okrąglutkie brzuszki.. a ja mam oponkę pod pępkiem...
|
|
|
|
#2003 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękować
![]() ![]() Burger Kinga - dooobre! ![]() ![]() Ma chłop fantazję! ![]() Mój TŻ jeszcze mi nie wymyślił przezwiska Za to brat mówi do mnie Kluseczka
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-07 o 19:27 |
|
|
|
#2004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle to trochę Cię rozumiem z tą dumą - ja też tak mam, jak się o coś pofocham to kiepsko jest, ale sie nie złamie ;p Cytat:
ale w sumie kupiłam tylko koszulę w kratkę, taką większą i dresik z polarka, [no i wielkie majtole dla mnie ![]() ]ceny są ok, ale wkurzyło mnie, że więcej dziewczęcych ciuszków było.. wchodzimy z teściową, a tam wszędzie różowo.. szukałam czapeczki zimowej, i tylko różowe się znalazły :/ dziewczyny, super te wasze brzucholki takie fajne piłeczki, mój jeszcze tak trochę "na pół" przedzielony, jakby resztówki pseudotalii były zaznaczone ![]() ![]() magnolia - gratulacje ![]() wera, wyrazy współczucia ![]() muron, najgorsze jest jeżdżenie po kocich łbach , a tych pełno w zabrzu jest :/ i sie brzuchek wytrząsł wczoraj i dziś :/ Stwierdziłysmy w ogóle z mamą że ciuchowym zakupom mówimy stanowcze STOP po wizycie u teściów przywieźliśmy pełny plecak i torbę podróżną ubranek, tak, że nie wiem gdzie to pomieszczę..
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny.
Zanim nadrobię weekendową nieobecność chciała tylko napisać parę słów do dziewczyn, które zakupiły piłkę w Lidlu (fajna jest, ale mi się nadal mała wydaje ) i mają zamiar ćwiczyć. Chodzi mi konkretnie o ten filmik na youtube, który któraś z Was wstawiła. Nie wolno nam podnosić rąk do góry! Ogólnie te ćwiczenia mi się nie za bardzo widzą, przydatne są te na pracę miednicą (ok 4:54). Takie wymachy to chyba są dobre tylko przy ćwiczeniach oddechowych. W piłce chodzi głównie o to, żeby ćwiczyć mięśnie ud, brzucha i krocza. My się zdecydowaliśmy na TAKo Warrior. Dobrze się nim jeździ. Akurat waga mi nie wydawała się istotna, bo mamy parterowy domek. Składanie i ilość miejsca zajmowanego w bagażniku to też u nas nie problem, bo mamy kombi. Najważniejsze, żeby się dobrze prowadził i nie miał za małych przednich kół (jak Jumper, np.). |
|
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja mam oponkę nad pępkiem
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
i w tym momencie czuję się opuszczona i sama jak palec, no ale przecież ja tak chciałam................. to więc mam za swoje---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- MARIKA.S szacun ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- wiecie co, aż dziwię się dlaczego teściowa nie zadzwoniła jeszcze do mnie hmmmmmmmm, przecież zawsze lubiła się wtrącać w nasze sprawy, ciekawe co jej synuś naopowiadał, skoro milczy do tej pory...
|
||
|
|
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajny wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526 choc przyznam, że troche mnie przeraził, nie spodziewam się oczywiście, że po porodzie będe super wyspana i ciągle super zadbana z pełnym makijażem i że schudnę od razu 15 kg ale mam sporo koleżanek, które w sumie zrzuciły wszystko od razu, a dziecko spało, budząc się tylko na karmienie...znając swoje szczęście, to mi się trafi pewnie i niejadek i krzykacz w jednym
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
matko jak to brzmi... 8 tyg, przeciez to juz tuz tuz.....
Cytat:
istne szlenstwo, to wy pierwsze rodzicie chyba? ja mam dzis (wg tickera) 29 tydz i 1 dzien. mam wizytę za 10 dni, tak mi czas szybko ucieka, a wam? ja zle syiam, znow mnie plecy cala noc bolaly i dzisiaj w dzien tez. niestety masaz chyba odpada, no bo jak? nie moge siedziec na podlodze zeby sie z mala klockami bawic, jak siedze to mnie brzuch gniecie i plecy bolą... tez sie zasapuje wchodzac np po schodach. ale z psem chodze na spacer, po jakims czasie tylko mi twardnieje brzuch i sikam jak opetana, dobrze moze ten zator z nerek sie wyplucze ![]() przejrzalam rzeczy, z ciekawosci mam to jesli chodzi o ubranka: -kombinezon w rozm najmniejszym 3 szt -kombinezon 62 cm- 2 szt -krtka ciepla 68 cm (mi sie wydaje ze 62) 1 szt -ciepla bluza 2 szt -zwykla bluza dresowa 4 szt -spiworki do spania 3 szt mniejsze (ale jeden rozowy wiec moze nie bede go brac pod uwage, wiec 2 szt) i 2 szt wieksze -czapka ciepla 1 szt -czapka bawelniana 12 szt -rekaweiczki 1 szt -sweter 2 szt -bluzki dlugi rekaw 10 szt -bluzki krotki rekaw 10 szt -body dlugi rekaw 14 szt -body ktrotki rekaw 12 szt - spodnie 19 szt (w tym 6 szt dresowych, jeansowych/sztruksowych po 2 pary, ocieplanych 2 szt, szmacianych 5 szt, polspiochow 2 szt) -pajacyki 22 szt (w tym 9 sztuk welurowych i 13 sztuk bawelnianych) -spioszki 17 szt (w tym 7 szt bawelnianych i 10 szt welurowych) KAFTANIK TO NIE WIEM CO TO I CHYBA NIE MAM -rajstopy 2 szt -skarpetki 6 szt -niedrapki- 2 szt -buciki szmaciane- 3 szt no i tyle jesli chodzi o ciuchy, musze podokupowac bielizny, bo te to mam uzywane, a chce miec tez nowe i na pewno polspiochy, rajtuzki, kilka sweterkow i kilka bluz jeszcze bnajlepiej dresow kompletnych. ALe to chyba na wyprzedazach lub o ile sie uda, to w grudniu bedziemy jechac do Berlina na zakupy to moze tam bedzie taniej. Poza ciuchami mam chyba 5 szt recznikow, kilka przescieradel z frotte i 2 bawelnane,, 5 kompletow poscieli (w tym 3 ochraniacze), posciel do kolyski (tzn kosza) 1 gruby koc, 2 kocyki welurowe, 3 kocyki polarowe, spiworek do gondoli, mate edukacyjna (mam dostac jeszcze jedna) 2 lezaczki z FP, karuzelkę, laktator, 3 wanienki, 2 nianie elektroniczne (w tym 1 monitor oddechu) mam dostac sterylizator, ale nie iem czy nie kupie tego TT do mikrofali, wozek, lozeczko, lozeczko turstyczne, komode z przewijakiem (to kombo na kolkach) aha i mam dostac nosidelko (takie co sie przypina do siebie, dla dzieci trzymajacych glowkę) takze mam 90 % rzeczy. Wsztystko po corce, z darow od siostr i przyjaciolki. uff sporo tego. ASLe troche tez musze dokupic jak akcesoria kosmetyczne i kosmetyki. MAcie juz pieluchy? |
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie byłam marudna - byleby było papu i cieplutko, mój TŻ za to przechodził ostre kolki i w ogóle no i nie chciał jeść .Wklejam moją listę ciuchów - liczyłam co ile czego, bo już straciłam rachubę czego mi jest potrzeba jeszcze. Aż TŻ się chciał zlitowac i pomóc mi liczyć ![]() PS. Tak myślałam żeby kupić pampersy póki mam kasę na te mniejsze wydatki co mi zostały, ale nie wiem sama czy kupować (Premium Care) 1 czy 2 . Czy te 1 nie będą za małe.
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej podobało mi się to zdanie "- myslałam ze naciecie nie boli tak oczywiscie dobrze ze mi lekarz noge trzymał bo bym musiala odszkodowanie mu płacic" no ale co poród to inaczej ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- tylko pozazdrościć waszych list, nic więcej........... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

czytałam że jacuzzi niestety nie jest polecane w ciąży więc praktycznie tylko pływałam i zjechałam z jednej zjeżdzalni dla dzieci
ale teraz biust mi podgonił bioderka i o dziwo w biodrach mi nie przybyło tylko czy tak po ciąży zostanie??!!

Wczoraj jeszcze duzo pakalam...musialam chyba to z siebie wyrzucic...dzisiaj juz jest lepiej bo dziadek bardzo cierpial...a jak zmarl to mial usmiech na ustach...wiec musialo mu byc wtedy juz lepiej... Datego ta smierc to pewnie dla niego duza ulga-tak sie pocieszam...
"

istne szlenstwo, to wy pierwsze rodzicie chyba?