|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
subtelle w życiu bym nie powiedziała!!!! że startowałaś z jakąś nadwagą, wyglądasz ślicznie !
na prawdę, ogólnie nie jestem skora do sypania komplementów ot tak ![]() daj spokój;/ to co to za znajomi, wrr... ale co zrobić niektórzy są jak widać bardzo niewychowani...
|
#2102 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() gdybyś zobaczyła moje udo, oohoho.... A znajomi? to nie pierwszy raz na nich czekam... i nie raz zwrociłam już uwagę. ale to chyba niereformowalne... Nerw mnie trzyma....
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
a tam udo
![]() więcej bym takich nie zapraszała powinno im się taki sam numer wywinąć;/
|
#2104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
idę na spacer w takim razie, ukoić nerwy... Dobrej nocki Wam
|
|
#2105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to też paranoja, nic nie można bo wszystko szkodzi, ale na nic nie ma badań Cytat:
Przy okazji nie wieje mi po pupci ![]() Cytat:
Zawsze miałam nie duże i kształtne, a teraz są ja na mój gust za duże...a przecież jeszcze urosną. No i na dodatek przeciekają Cytat:
![]() Dziewczyny czy macie pobolewania podbrzusza? Ja miałam kilka dni bardzo uciążliwe i nie byłam w stanie określić, czy są podobne do @ czy nie. W każdym razie w nocy mnie budziły. Zaczęły się jak zaczęłam brać nospę, więc podejrzewam, że to jelita tak reagują. Teraz odstawiłam nospę i jest lepiej. A lekarz kazał mi nie wiem po co rać 2 x dziennie Forte.... Tymczasem po niej czuję się gorzej niż bez niej.
|
||||
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Tity odczuwam dokładnie to samo
![]() nie wiem czy to ból na @ czy nie. Budzą mnie czasem w nocy, trwają krótko ok 10 sekund i puszczają. ale skurcze to nie są
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Subtelle nic się nie denerwuj - goście zawsze sie znajdą...takie pyszności przygotowałaś, że jestem skłonna tego spróbować
z lokalizacji widzę, że może mi być niedaleko do Ciebie Olusiaa widzę, że jesteśmy w tych samych tygodniach. U mnie jest 16t 4 d. Na kiedy masz termin?
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2010-11-07 o 19:56 |
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
na 20 kwietnia. a Ty? ile przytyłaś?
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
oooo ja tez chętnie się wproszę w gości
|
#2111 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w ZASADZIE tp jest inny niz na pierwszej stronie bo to termin z 1wszego usg, taki najbardziej prawdopodobny to 21.04. ![]() Cytat:
Cytat:
bekam glosniej niz maz i zawsze mowie ze to maly po tacie tak ma, seks podczas okresu jest dla mnie hmm.. normalny. siusiu zrobie przy mezu, no ale nic wiecej jak jest w lazience![]() Cytat:
![]() tez sie waze codzinnie, no i widze ze jednak musze rano bo w ciagu dnia waga jest zmienna, rano najwiecej mialam 49,9, a w dzien 0,5 kilo wiecej. Mam tylko takie wrazenie jakbym miala coraz wiecej skory na brzuchu ![]() Cytat:
Ja to widze usg jak wczesniej ogladam jak to sie wszystko rusza, a tak to gdyby nie strzalki w zyciu niezgadlabym ze to siusiak ![]() W planach bede rodzic z mezem, bo patrze na porod jak na intymna i fizjologiczna czesc naszej dwojki. Zreszta bede czula sie bezpieczniej, choc wiem, ze sama tez DALABYM RADE. Zapytalam dzis meza skad wie ze chce byc tam ze mna? a on na to ze gdyby to on rodzil chcialby zebym byla kolo niego - ujelo mnie to
Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2010-11-07 o 20:13 |
|||||
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam, byłam wczoraj na urodzinkach, a dziś u teściów i tak jakoś weekend zleciał.
Przede wszystkim gratuluję Jokr wyboru wózka Subtelle przepraszam za szczerość ale goście beznadziejni Póki co nie mam takich bóli o których piszecie. Także ciężko mi na ten temat się wypowiedzieć. Jak będę na wizycie u lekarza muszę zapytać o poród rodzinny, poród w wodzie, znieczulenie i w ogóle o całokształt ![]() POŁÓWKOWE ZA 8 DNI !!!!!!!!!! |
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Olusiaa ja na 21 kwietnia
na kilka miesiecy przed ciążą ważyłam 47 kg. Potem przytylam do 49 a na ostatniej wizycie było 52,5 kg![]() Montii to imprezujemy- wirtualnie
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj tak spanikowałam z tego powodu, że myślałam, że zemdleję na zajęciach (tym bardziej że jeszcze plecy mnie od paru dni bolą, ale już wszystko jakby przechodzi, chyba mnie przewiało). A dzisiaj tylko rano parę razy miałam te krótkie bóle i w ciągu dnia już prawie nic nie czułam. Dziwne... |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Tity , nie nie biorę nospy bo one nie są aż takie uciążliwe, ale jednak są np w nocy śniło mi się,że ktoś uderzył mnie w brzuch yyy
i wstałam z bólem brzucha, 5 sekund i koniec. Jutro mam ginekologa i zapytam się co i jak ale wydaje mi się,że to może byc rozciąganie macicy.. zobaczymy marsylia ja też siku zresztą zawsze mu mówie no idźź haha n.i.k.a impreza wirtualna to jest to
|
#2116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam jutro o 17:40 wizyte jeszcze nie panikuje ![]() i kupilismy farby i tapete -zlota ze wzorem a farba szara do tego drewniania podloga tapeta tak do 1,5 potem biala listwa dalej szara farba i na gorze bialy pas z 10- 13 cm. i tak bedzie jedna sciana a reszta jednolite. bedzie pieknie
|
||
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Tity a może to to :
Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa. Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy. Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.
|
#2118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
Tity nie chcę cię straszyć, ale z objawów miałaś podobne do mnie, a ja właśnie przechodzę kolkę nerkowa, objawia się kilkoma atakami w ciagu dnia czy nocy i paralizujacym bolem, u kobiet w ciazy czesciej prawej nerki czyli prawej strony pleców, ból moze być od lędzwi aż do łopatki!!!
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Monti właśnie też mi się zdaje, że to może być to, ale przy okazji bardziej mi chyba te jelita dokuczały. Bo przecież podczas brania nospy bym tego nie odczuwała z nasileniem, skoro to są skurcze macicy, raczej na odwrót. W każdym razie nie jest to przyjemne. Daj znać co lekarz powie jutro.
Cytat:
, z resztą kilka razy w ciąży już tak miałam. Poza tym po nasmarowaniu balsamem końskim przechodzi.A z tą kolką co się robi w razie czego? |
|
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
hejka! mnie też brzuch pobolewa jakoś dziwnie. w nocy robi się twardy i czuje tak jakby kształt wielkiej fasolki po lewej stronie. Może to dziecko się tak układa, jak śpię na lewym boku?
![]() Czasem mam takie nagłe rwanie, jakby już mi się szyjka rozchodziła. Poza tym ciągle pęka mi skóra w miejscach intymnych i ciągle szczypie. Do tego krwawiące hemoroidy Ale na szczęście jutro wizyta u gin. Mam nadzieję, że mnie pocieszy.\ A tak przy okazji, to kiedy brzuch jest twardy a kiedy 'normalny' - bo mój prawie cały czas jest twardy... taki napięty.
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
mordka ja tez nie umiem rozpoznać twardnienia brzucha...i tez ostatnio mam kłucia przy szyjce, ale widocznie łono się rozciąga
Współczuję hemoroidów. Nie wiem czy na krwawienia też to pomaga, ale mi na silny ból (ciężko mi było chodzić ) pomogły nasiadówki w lekko ciepłej zaparzonej korze dębu.
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co pytałam koleżanki co to znaczy twardy brzuch ;-p a ona na to ,że on jest dosłownie jak kamień.. ja takiego nie mam
![]() ale wiecie koleżanka to nie lekarz także jego zapytać
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Aaa zapomniałam się pochwalić. Moja mała dostała dziś pierwsze prezenty od dziadków. rożek, 4 piękne sukieneczki, body, kaftanik, 2 śpiochy, 3 pary skarpetek i czapeczkę. Miła niespodzianka
![]() Jak znajdę czas to wkleję foty.
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Wanilia ostatnio nawet kupiłam sobie ocieplane leginsy - nie ciązowe, ale bez gumki i nie gniotą w brzuszek
a po ciąży w tych sukienko - sweterkach też się pochodzi, więc zakup nie jest jednorazowyTity fajny cieplutko w nim, akurat na taką pogodę ![]() Marsylia to będą wizażowe bliźnięta ![]() a te banany to nie słyszałam (uwielbiam), muszę spróbować bo znów mnie dopadlo tzn. od wczoraj chodzę jak struta...ból głowy, ciśnienie 90/60 - niby normalne, bo takie mam zawsze ale od początku ciąży troszke mi się podniosło...a z piciem średnio mi idzie, choć staram się wypijać co najmniej 1 - 1,5 płynów co do bekania itp. to my z mężem jakoś się nie krępujemy...jesteśmy ze sobą, znamy swoje wady i zalety, akceptujemy się i nasze zachowania nie widzę więc problemu m.in. z sikaniem przy mężu Montii z tymi bólami przypominajacymi @ to faktycznie mogą byc te skurcze. Mój gin. powiedział, że macica się powiększa i stąd takie uczucie. Mam od czasu do czasu taki dziwne bóle, ale nic na nie niebiorę zresztą nie są dokuczliwe, gorzej z tą glową i chyba musze zrezygnować z naszej imprezki i połozyć się wczesniej bo ała, ała, ała Miłego wieczorku dziewczyny
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2010-11-07 o 21:00 |
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=1295825440 to pochwale się bo upolowałam kamizelkę za 4 zł, mam nadzieję,że będzie ok, taka na wiosnę akurat
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Banany ze 2 razy mi pomogły. Apap i nawet już ibuprom nie pomagają. Za to pomaga wyciszenie się, melisa, nasmarowanie tona amolu i masaż karku. Niestety ból czasami trwa 5 dni z np nocnymi przerwami. Cytat:
Oczywiście bez przesady, ale taka motoryka układu pokarmowego, że czasem coś się zdarzy
|
||
|
|
|
#2128 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wklejam Wam adres do ubranek na allegro od takiej kobietki, moim zdaniem ma bardzo fajne ciuszki i okazyjnie można kupić super rzeczy w bardzo dobrym stanie.. ja sama tam sobie wybieram poszczególne rzeczy i przyszły już do mnie i są naprawde ładne..
![]() http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19242035 |
|
|
|
#2129 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale na pewno skuszę się jeszcze na jedną parę.Bliżniaki Ty urodzisz 2 tygodnie przed ja tydzien po kazda w terminie a maluchy prawie miesiac roznicy Chociaz ja urodzilam się dokladnie w terminie, moze moj maluch tez bedzie taki punktualny.Cytat:
Montii nasz mysliwiec |
|||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
no i nic ładnego już chyba dzisiaj nie wyczaję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

na prawdę, ogólnie nie jestem skora do sypania komplementów ot tak 

Dla mnie to też paranoja, nic nie można bo wszystko szkodzi, ale na nic nie ma badań 

Tymczasem po niej czuję się gorzej niż bez niej.

z lokalizacji widzę, że może mi być niedaleko do Ciebie 

i wstałam z bólem brzucha, 5 sekund i koniec. Jutro mam ginekologa i zapytam się co i jak ale wydaje mi się,że to może byc rozciąganie macicy..