|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
hopeMAGDA ilu procentowy utleniacz ma farba syoss 9-5 ? czy z włosów średni blond zrobią mi sie ładne perłowe białe czy nie da rady
?
|
|
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
ja juz po farbowańku 10.13 excell 10
jak bedzie słoneczko to tez wrzuce fotki 1 na te nakładałam 2-3 excell 4 w podobnym swietle wiadomo swiatło tez duzo robi odcien chłodniejszy ale rewelacji nie widze myslałam ze lepiej odrost złapie![]() co do kondycji łagodna bardzo łagodna dla włosków
|
#4353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sensu ich farbowac naprawde. Infatuated dobrze napisala Cytat:
Cytat:
Ladny kolorek ale rzczywiscie duzej roznicy nie widac Wyrobilas sie w te 10min?
|
|
#4354 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
, mam nadzieje ze sie choć troche ochlodzi w miare mycia ![]() Ewcia dziekuje
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogę już wam dać wierne fotki mojego koloru
Tylko nie patrzcie że mam włoski tłuste... ![]() Zdjęcia w świetle dziennym farba palette c12. Świetnie poradziła sobie z rudziejącym odrostem i uwielbiam już ją Co myślicie? Załącznik 3517219 Załącznik 3517220
|
#4356 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki ja juz po farbowaniu matrixem 11a!! powiem tyle- nie jest zle!!
a nawet niezle odrost co prawda w cieplym odcieniu ale ladny kolor - taki zlotawy(jasny dosc) ale nie uzywalam jeszcze nic fioletowego wiec moze sie ochlodzi ogolnie jestem zadowolona! bardziej niz po syossie 9-5 i wellatonie 12/1 po ktorych byly rude moje naturalne odrosty. wloski nie sa zniszczone. Fotki beda jutro nie wiem czy ponownie zafarbuje akurat tym samym odcieniem bo kusi mnie 10av z matrixa ale wiem ze matrix jest fajna farba. Nie smierdzi tak mocno jak drogeryjne, nie pieklo mnie w glowe, nic nie swedzialo az bylam w szoku! i wloski mi nie smierdza amoniakiem a zawsze tydzien czasu go czulam po zwyklej farbie. Takze jak narazie jest to najlepsza dla mnie farbkap.s. moja cera w koncu nie wydaje sie rozowa chyba pierwszy raz po farbowaniu:P
|
|
#4357 |
|
Zadomowienie
|
odrost
ciemny .... powiem tak troszke ochłodziło ale odrostu dobrze nie łapie leciutko wpada w ciepły odcień ale generalnie włoski sie mienia wiec nie widac tak bardzo... zobaczymy jak sie bedzie mywac .... nie niszczy włosków fajne mieciutkie ![]() do odrostu 12% wode potrzebuje tak przynajmniej mi sie wydajei takie pytańko mozna np.podmienic wode z 9 na 12??w tym exc ellku
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-11-07 o 12:46 |
|
|
|
#4358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Firma to Pilowax, ale jak poprosiła w aptece o Waxa to gościu wiedział o co chodzi ja mam tego naturalnego zwykłego klasycznego bardzo mi pomógł z moim włoskami
|
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Ifrit i Bunny pięknie wyszło
![]() Asia woda w syoss'ie ma 9%
|
#4360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta farba chyba rzeczywiscie najlepiej rozjasnila Twoj odrost Super bardzo mi sie podoba Chodzi mi o kolor bo o dlugosci juz pisalam nie raz ![]() Cytat:
Daj fotki jutro ![]() Cytat:
|
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co dziewczynki
naszła mnie ochota na jeszcze jaśniejszy blond wydaje mi się że lepiej mi będzie ponieważ, jak robiłam ostatnio odrost to właśnie taki jaśniutki mi wyszedł i lepiej się czułam w takim a w ogóle NIE ZGADNIECIE!! byłam wczoraj w ruskim sklepie a tam.... polskie farby palette te zielone, garniery color naturals tylko dosyć drogie bo ponad 3 funty, ale dobrze wiedzieć że niedaleko mam takowe pod ręką
|
|
|
|
#4362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdecydowanie lepiej wyglądają te odrosty niż poprzednie a ja siedze już prawie 24 h z olejem kokosowym na głowie siostra zrobiła mi kłoska i tak chodze od wczoraj, dzisiaj jeszcze troche oleju dołożyłam, bo już suche sie robiły (albo tyle tego piją albo wypila to moja poduszka ). jeśli dzisiaj nie będę nigdzie wychodzić to jeszcze wetre sobie radical chociaż na pare godzin przed myciem, bo wczoraj zapomniałam zanim poszłam spać![]() ![]() na dodatek tak patrze na te Wasze włosy i coraz bardziej zachciewa mi sie takich białych włosków
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
blond bunny ładnie Ci wyszlo, lepiej niz po poprzedniej farbie
![]() ifrit Tobie tez bardzo ladnie ![]() paulcia a Ty jaki masz kolor bo nie pamietam? Zamieszczalas ostatnio zdjecie swoich wlosów? |
|
|
|
#4364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a fotke włosów wrzucałam jakiś czas temu, ale była robiona z lampą i bodajże w sztucznym świetle, więc nie oddaje rzeczywistego koloru, a teraz nie bardzo mam jak zrobić zdjęcie, bo nie dawno nałożyłam radical, no i mam olej kokosowy
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa że wpadłam na pomysł zastosowania tej farby!
Że też wcześniej tego nie wykombinowałam tylko czepiłam się popielu ![]() A tak mam blondzik nie rudy i do tego chłodny- marzenie Snow dziękuję za ocenę pazurków Tak mnie naszło na taki fioletowo-granatowy brokacik na frenchu i do tego na każdym pazurku namalowałam sobie biało-granatowy listek. Jestem trochę taką twórczą duszą i czasem muszę się wyżyć artystycznie Nie wyobrażam sobie nosić klasycznego frencha bez ozdóbek- to nie byłabym ja.wasienka ja też myślę że tobie w bardzo jasnym blondzie byłoby nieźle- spróbuj. paulcia i inne laseczki ja was podziwiam że chodzicie z takim tłuszczem na głowie ja to bym zaraz poleciała to zmyć bo by mnie denerwowało. Ale czego nie robi się dla urody...Dziękuję wszystkim za oceny!
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
blond bunny a wg Ciebie jak powinnam to zrobic? zeby nie odwalic jakiejs lipy to wole sie zapytac
z gory dzieki za porady |
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez niedlugo zaczynam olejowanie
![]() juz kupilam olejek kokosowy i alma ,a teraz ide myc wlosy i nakladam wax (l'biotica brazowy) ![]() Uzywalam kiedys waxa (dla blondynek czerwony) byl swietny ,ale podobno zmienili sklad teraz jest fatycznie koszmary ![]() Oby ten zadziałał ![]() Naloze potrzymam w saunie jakies 5 min ,a potem pochodze z tym 15 min
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
wasienka ale ja nie wiem co ty chcesz zrobić?
chcesz mieć bielsze niż po xxl? to tylko rozjaśniacz już zostaje. chodzi ci o całość czy odrosty? może jakieś zdjęcia co masz teraz na głowie a co byś chciała- foty kolorków na aktorkach itp.
|
#4369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prawdę mówiąc to ja już próbuje praktycznie wszystkiego żebym mogła w końcu spojrzeć na moje włosy w lustrze i powiedzieć sobie, ze wreszcie jest tak jak chciałam![]() a może po prostu za dużo od moich włosów wymagam i chce czegoś co jest nieosiągalne...
|
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wlosy teraz mam takie same jak ostatnio kiedy dodawalam fotki bo od tej pory nic innego nie robilam
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
No Bunny naprawde tylko pozazdroscic pazurkow
Ja sobie sama w zyciu bym czegos takiego nie zrobila, ledwo robie sobie klasyczny french i to tez bez rewelacji oczywiscie ![]() Widzisz jak to fajnie, ze tak dziewczyny pokusily tymi farbowaniami Samej Ci sie zachcialo i trafilas w dziesiatke z farba ![]()
|
#4372 |
|
Rozeznanie
|
ja tez tak czytam i czytam o farbowaniu i niewiem czy już jutro nie skocze po farbke i bede farbowac chce miec o wiele jasniejsze niz teraz mam kurcze no.ostatnie farbowanie 23 pazdziernik odrościk juz widac co prawda nie duzy ale jest.moze pokąbinuje juz jutro.
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kombinujemy z tymi farbami Dziewczyny równo
![]() Od mojego farbowania minął tydzien takze na razie nie kombinuje ![]() Ale odrost kilka mm mam ![]() także kto wie, pewnie za jakies 2 tyg sie skusze na farbowanie, chyba ze Wy zakusicie mnie w długi weekend ale chyba moje włosy by juz mnie opuściły ![]() ![]() ![]() blond bunny a jak ja bym chciała zrobic kiedys odrost tą farba co Ty? C12 tak? To jak myslisz co by mi wyszło? Pytam z ciekawości ale kto wie czy sie kiedys nie skusze, tak ladnie Ci wyszło. I włosy nie zniszczone ![]() snowhitee zdaj nam koniecznie relacje po Excelku ![]() Ciekawe czy będziesza zadowolona, pamietam jak mowilas po Nutrisach "nigdy juz nie zdradze Stockholmu" Ale my kobiety jestesmy ciekawe zycia więc szalejemy z farbami
|
|
|
|
#4374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuję Będę miała to na uwadze, teraz mnie całymi dniami w domu nie ma to nawet nie mam kiedy o tym myśleć przychodzę do domu i tylko myślę o spaniu Może to i dobrze - dam włosom odpocząć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1 Byłam z niego zadowolona bo włoski były po nim bardzo fajne, ale odnosiłam wrażenie, że nabierają brzydkiego żółtego odcienia.. ifrit ja tez nie widzę różnicy, ale to przynajmniej dobrze, że farba nie wyrządziła szkód włoskom Blond Bunny no bardzo ładnie Ci ta farba wzięła, cały ten złoty niechciany pokryło a i odrost też bardzo nie odznacza się od reszty, czyżby ta palette stała się Twoją namber łan ? ![]() A co do olejowania to mnie ono kompletnie nie przeszkadza.. Nie ma co tak naprawdę bo owijam głowę folia i zakładam czapkę A jak to mówią, czego oczy nie widzą tego sercu nie żal - szczególnie, że efekty są to warto trochę się poświęcić w końcu to naturalne piękne a nie chemia w kosmetykach, więc tym bardziej na plus ![]() Kochaneczka czekamy na relację zdjęciową ![]() Wasienka tylko jak Ty biedna sobie taki kolor sprawisz jak 00A wycofali? Dla mnie było za jasno - może dlatego, że bladziutka jestem? Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-12-07 o 22:40 |
|||
|
|
|
#4375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurde odrost juz mnie tak irytuje, jeszcze dwa dni temu ledwo go widzialam a dzis juz jakby 2x wiekszy Nie no postaram sie pofarbowac w sobote mysle ![]() Cytat:
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Yatta no rozumie się że to teraz moja namber łan
![]() Kocham ją, włoski po niej mięciutkie i takie śliczne! A jak błyszczą, na zdjęciach to jeszcze mało. I powiem wam jeszcze że o ile w a10 czułam tą wodę 12% bo piekła głowa to tu miałam wrażenie jakby farba nie działała bo kompletnie nic nie czułam. Agatau polecam z całego serca! Tylko ona ma wodę 12% nie za mocna dla ciebie? A możesz się spodziewać jaśniejszego kolorku niż ja, takiego żółto-kremowo-popielatego z niesamowitym blaskiem. Bo ty masz jaśniejsze naturale niż ja i pewnie dzięki temu tobie chłodniej wyjdzie niż mnie- ale jest świetny wątek o c12 i są zdjęcia dziewczyn i wychodzi naprawdę identycznie. trzeba tylko pilnować czasu i uważac na rozjaśniane bo może złapać na granat. Ja już wiem jak jest i teraz będzie tylko lepiej. wasienka to walnij xxl na całość tylko może na te jasne na długości to nie dłużej jak 30 minut... odrost oczywiście trzymaj tyle ile wymaga. Snow no ja kocham pazurki i uwielbiam je robić też innym- w rodzinie, koleżankom, klientkom... po prostu pasja ![]() A jeszcze jak mogę jakieś super zdobienie machnąć to już jestem wniebowzięta. Mnie też te wzorki malowane ręcznie idealnie nie wychodzą, zwłaszcza lewą ręką ale najważniejsza jest inwencja i oryginalność. No ja wypadam z grafiku dziewczyn farbujących w długi weekend. Nie mam jeszcze w ogóle odrostu ![]() Nie mogę w to uwierzyć że nałożyłam farbę tydzień po tygodniu i włoski są obojętne- nic im nie zaszkodziło. I dobrze że mi jakaś niespodzianka nie wyszła bo barwniki się skumulowały przecież Mimo wszystko nie wyobrażam sobie chodzić cały dzień z tłuszczem na głowie i w czapce jak muszę latać z Lolką na spacer do 10x dziennie ![]() Nieźle by się na mnie ludzie gapili
|
#4378 |
|
Rozeznanie
|
Yattamanko- relacja bedzie juz jutro
Kochane blondynki jak dbacie o wloski zaraz po farbowaniu?? olejowanie? maski? co polecacie? jak zregenerowac wlosy? prosze o jakies wskazowki i Wasze sprawdzone sposoby!
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc teraz śmiało możesz chodzić, gorzej było w sierpniu Ale wtedy też zdarzyło mi się tak wyjść - założyłam czapkę z daszkiem i kaptur - pies wołał to co miałam zrobić ![]() A co do farby to ona ma tylko 12% czy do tego jeszcze proszek rozjaśniający? |
|
|
|
|
#4380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale dopiero jak bedziemy mieli z Tżtem prace bo juz nam sie fundusze koncza
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

?

jak bedzie słoneczko to tez wrzuce fotki
myslałam ze lepiej odrost złapie
Teraz jak szara mycha wyglądam, ech...

, mam nadzieje ze sie choć troche ochlodzi w miare mycia 

ellku

). jeśli dzisiaj nie będę nigdzie wychodzić to jeszcze wetre sobie radical chociaż na pare godzin przed myciem, bo wczoraj zapomniałam zanim poszłam spać